liliankago 13.04.12, 11:40 Witam poszukuję informacji i opinii na temat pionizatora mirco. Jak wygląda w nim sprawa stabilizacji bioder i w jakich rozmiarach są dostępne Za wszystkie opinnie będę bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
larry22 Re: Pionizator MIRCO 19.04.12, 14:24 Witaj liliankago moja siostra a w zasadzie jej dziecko używa pionizatora mirco i co nieco mogę o nim powiedzieć. Są to pionizatory dynamiczne czyli pozwalają na chodzenie dziecka występują w pięciu wielkościach najmniejszy jest do 23 kg wagi dziecka a największy do 160 kg czyli w zasadzie dla dorosłego , pozwala na bardzo dobrą stabilizację bioder a także na wysokości piesi, zresztą mirco jest bardzo uniwersalne w zależności od potrzeb można różnie konfigurować , siostra bardzo chwali sobie kółka które hym pracują w kilku trybach np mogą być spowalniane co zabezpiecza jej córę przed mocnym walnięciem w ścianę. Najlepiej jak skontaktujesz się z firmą która to sprzedaje , nie wiem skąd jesteś ja z siostrą z w-wy i ona kupowała w ort-care to jest obok centrum zdrowia dziecka są też na necie a jak nie z w-wy to poszukaj w necie Odpowiedz Link Zgłoś
liliankago Re: Pionizator MIRCO 24.04.12, 09:34 Larry22 bardzo dziękuję za odpowiedź. Z tego co piszesz to Mirco spełniał by oczekiwania, dobrze że napisałeś o tej stabilizacji bo to jest istotne. Nie jestem z Warszawy ale okolice centrum zdrowia dziecka są mi znane tak więc chyba przy okazji zawitam do nich. Jeszcze raz serdecznie dziękuję. Oczywiście jeśli ktoś jeszcze chce podzielić się swoją opinią to bardzo chętnie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuz-a34 Re: Pionizator MIRCO 27.04.12, 16:17 Sporo informacji jest w necie. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę pionizator mirco. Z tego co można poczytać to bardzo fajny pionizatorek dla dzieci i chyba największy model nawet dla dorosłych. Dystrybutorem tego jest chyba firma rehaform ale pewnie rozprowadzają je po sklepach. Czytałam też na jakimś forum, że ta firma rehaform robi pokazy takiego i innego sprzętu np. w Małym Gacnie koło Bydgoszczy i Zagórzu k wawy, pewnie też i w innych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
larry22 Re: Pionizator MIRCO 07.05.12, 11:38 Tak zuzo największe mirko jest do 120 kg to trudno sobie wyobrazić dziecko o takich gabarytach Odpowiedz Link Zgłoś
pawell_3 Re: Pionizator MIRCO 10.05.12, 12:07 larry22 napisał(a): > Tak zuzo największe mirko jest do 120 kg to trudno sobie wyobrazić dziecko o ta > kich gabarytach Myślę, że 16-17 lat dziecko np. z mpd to może się trafić takie tęgie. Odpowiedz Link Zgłoś
larry22 Re: Pionizator MIRCO 18.05.12, 16:47 Pawell pewnie masz rację ale ten największy może być swobodnie dla dorosłej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
liliankago Re: Pionizator MIRCO 23.05.12, 12:59 Zgadza się że wcale nie musi być dla dziecka osoba dorosła też śmiało może z niego korzystać Odpowiedz Link Zgłoś
larry22 Re: Pionizator MIRCO 27.06.12, 15:23 Cóż cieszę się że mogliśmy pomóc i rozjaśnić sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
arcykasia Re: Pionizator MIRCO 04.07.12, 15:56 Czy ma ktoś info gdzie można obejrzeć ten sprzęt w województwie lubelskim? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaxl Re: Pionizator MIRCO 23.05.12, 15:18 To jest dokładnie to czego szukam. To jest pionizator dla dzieci ale ma taką opcję, że można go zmienić w balkonik tylny. Ma dobrą stabilizację bioder oraz sporo opcji. Na szczególną uwagę zasługują tu koła, których są cztery tryby pracy: wolne koła, blokada całkowita kół, blokada cofania oraz tryb skrętnych kół. Tak szeroki zakres możliwości pozwoli dostosować to do potrzeb każdego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykasia Re: Pionizator MIRCO 09.07.12, 17:22 sporo wiadomości znajdziesz na tej stronie, oni są chyba wyłącznym dystrybutorem na Polskę. strona. Mam do państwa pytanie - oglądałam w Lublinie na Lubartowskiej pionizatory Evolv i pionizator Bantam. Czy równie dobrze spełniają swoje funkcje co mirco? Nie miałam czasu się dokładnie dopytać w sklepie bo bardzo się śpieszyłam do lekarza. Jeśli ktoś ma informacje, poproszę o wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
pyska11 Re: Pionizator MIRCO 12.09.12, 16:41 Arcykasia moim zdaniem swoje zadanie spełnia lepiej Bantam, chociaż pewnie zależy to od dziecka. Bantama oglądałam w tym sklepie medycznym Odpowiedz Link Zgłoś
arcy9 Re: Pionizator MIRCO 05.10.12, 15:15 myślę że to fajny sprzęt pomagający w rehabilitacji dzieci niepełnosprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś