Dodaj do ulubionych

Przystępne zejścia na plaże.

31.07.12, 17:51
Witam wszystkich , mam ogromna prośbę i jak ktoś może przekazać w jakich miejscowościach są dogodne dla wózkowiczów zjazdy na plaże. Byłbym wdzięczny jakby ktoś jeszcze dopisał mniej więcej w którym miejscu sie znajdują.
Jest trochę tych tematów porozrzucanych po sieci ale żeby dużo starszych i mało konkretnych.
Z tego co ja wiem i widziałem to:
1) Kołobrzeg – obok mola
2) Dźwirzyno – jedno przy ul.Spacerowej , drugie pośrodku miejscowości.
3) Międzywodzie – główne zejście jak sie nie mylę ul.Wojska Polskiego
4) Sarbinowo – przy tzw. promenadzie.
5) Ustka wiem że są przy promenadzie tylko nie wiem w którym miejscu i czy po zachodniej stronie można sie wózkiem dostać na plaże ?
Jeszcze raz proszę podzielić sie informacją na temat innych miejscowości. Zejscia łagodne ale przez wydmy z duża ilośćią piasku (niezagospodarowane czy dźikie) raczej odpadają oczywiscie nie wspominając o klifowych brzegach.
Obserwuj wątek
    • maka2003 Re: Przystępne zejścia na plaże. 01.08.12, 11:43
      Ja 3 lata temu byłam zachwycona plażą w Świnoujściu, szerokie gumowe maty prawie do samej wody i baardzo szeroki pas super twardego piachu przy samej wodzie. Wózek mojej niepełnosprawnej corki mogłam pchać 1 ręką :)

Nie mieszkaliśmy w Świnoujściu, dlatego dokładnego położenia tego zjazdu nie mogę okreslić (nazwać), na plaży byliśmy kilka razy i za każdym razem parkowaliśmy w innym miejscu.
      Dla nas dodatkowym plusem były też kosze (takie do siedzenia, opalania) mogliśmy córkę położyć, osłonić od słońca i wiatru.

pozdrawiam, maka
    • tenshii Mrzeżyno 02.08.12, 18:10
      Mrzeżyno - szeroki zjazd z desek niemal pod samą wodę.
    • re12nia Re: Przystępne zejścia na plaże. 12.08.12, 11:55
      Wjazd na wózki nad morze jest w Unieściu i w Jarosławcu. Byłam tam w tych miejcowościach,to miałam możliwość widzieć te zjazdy dla wózkowiczów.
      • gofer73 Re: Przystępne zejścia na plaże. 20.08.12, 15:10
        Łeba - wejście na plażę przy hotelu Łeba. Podjazd dla wózków i wyłożona z desek ścieżka prawie na sam brzeg.
    • rex.veritas Re: Przystępne zejścia na plaże. 04.10.12, 17:53
      Ustronie Morskie (miedzy pierwszym a drugim molem).
      Władysławowo (główna plaża).
      • esp74 Re: Przystępne zejścia na plaże. 14.10.12, 10:14
        Dodam jeszcze miejscowość Darłówko , tam zejścia są na wschodnim obok hotelu Apollo oraz trochę gorsze na zachodnim przy ul.Dorszowej z płyt betonowych.
        Ogólnie miasteczko zadbane bez jakiś większych barier architektonicznych (jedynie most rozsuwany i pod niego podjazd) z wieloma miejscami do spacerowania nawet przy samym morzu.
    • www.likwidacja-barier.pl Re: Przystępne zejścia na plaże. 02.01.13, 11:20
      Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, niech będzie pomyślniejszy niż poprzedni :-)
      Oby nie zabrakło nam sił i środków do likwidowania barier architektonicznych
      a Wam nadziei na lepsze jutro!
      www.likwidacja-barier.pl
      jesteśmy również na FB
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka