26.07.05, 09:12
gazety alarmuja ze juz za pozno, ze swiat zaspal i teraz tysiace dzieci i
doroslych umiera z glodu. Podczas kiedy na ofiry tsunami w Azji pieniadze
plyna szerokim strumieniem o Afryce wszyscy zapomnieli a wszelakie koncerta i
pochukiwanie o pomoc i wzajemna milosc to wlasnie tylko takie metne podrygi.
Ludzie sie domagaja demokratycznego rzadu ale czy to automatycznie sprawi ze
roje szaranczy przestana zjadac plony a ludzie znajda w trymiga prace? No to
kto ma w koncu nprawiac i pomagac? Czy naparwde swiat zapomnial o Afryce?
Obserwuj wątek
    • lucja7 Re: Afryka 26.07.05, 09:17
      A ty Sabba z lozka spadlas, czy co?
      • sabba Re: Afryka 26.07.05, 09:21
        odpowiedz nie na temat Lucjo. Jak masz muchy w nosie to wypuszczaj je z laski
        swojej gdzie indziej. Albo badz dystngowana i ladnie wytlumacz jak ktos
        grzecznie prosi o zdanie na temat.
        • lucja7 Re: Afryka 26.07.05, 09:34
          Jakie muchy?
          A ty chcesz moze poruszyc temat notorycznego pompowania krajow tzw biednych
          przez tzw bogate?
          Czy o "pomocy" niesionej przez kraje bogate krajom biednym, glownie dzieki
          pozyczkom miedzynarodowego banku krajow bogatych?
          Czy tez moze o niewydolnosci organizacji charytatywnych?
          O braku "demokracji" w krajach biednych?
          Duzo, duzo moznaby pisac. Trwa to juz od dawna, dlatego zapytalam co sie stalo
          ze akurat dzisiaj, ty...
          A moze to zwiazek z bombami?
          Nie wiem.
          • sabba Re: Afryka 26.07.05, 09:38
            muchy bo mi sie jakos rzucilo w oczy ze cos nie sosie jestes ale skoro nie to
            widocznie zle wnioski wyciagnelam.
            Duzo mozna by pisac. Ja dzis o tym bo w gazecie widzialam i wczoraj i dzies wiec
            rzucilam temat, moze ktos wie wiecej niz ja (a ja wiem na ten temat malo). temat
            jak temat mozna zignorowac mozna cos napisac ale z lzka nie spadlam dzis
            wyjatkowo. wogole chyba mi sie nigdy spasc nie zdarzylo:) (w sensie spania)
            • drapieznik Re: Afryka 26.07.05, 16:34
              sabba, ale cie lucja wyrolowala ze nawet nie poczulas noza na gardle. Powiedz
              jeszcze 'przepraszam' zeby bylo do kompletu.

sabba napisała:

> muchy bo mi sie jakos rzucilo w oczy ze cos nie sosie jestes ale skoro nie to
              > widocznie zle wnioski wyciagnelam.
              > Duzo mozna by pisac. Ja dzis o tym bo w gazecie widzialam i wczoraj i dzies
              wie
              > c
              > rzucilam temat, moze ktos wie wiecej niz ja (a ja wiem na ten temat malo).
              tema
              > t
              > jak temat mozna zignorowac mozna cos napisac ale z lzka nie spadlam dzis
              > wyjatkowo. wogole chyba mi sie nigdy spasc nie zdarzylo:) (w sensie spania)
              • ertes Re: Afryka 26.07.05, 16:37
                Ze niby co takiego?
    • ertes Re: Afryka 26.07.05, 15:47
      Czy moze nadal jest pod wrazeniem beznadzieji nazywajacej sie Live 8?
      Tej beznadziejnie dennej imprezy organizowanej przez tych godnych pozalowania
      Bono i Geldofa?
      Afryce nie pomoze nikt jesli oni sami nie pomoga. Topienie kolosalnych pieniedzy
      nic zupelnie nie da. Ja uwazam ze wogole powinno sie zaprzestac wysylac tam
      cokolwiek.
      • ani-ta Re: Afryka 26.07.05, 16:58
        to moze zamiast NIC nie wysylac... poslac tam jedna zgrabna atomowke?
        przynajmniej horror milionow bedzie trwal krocej...
        • ertes Re: Afryka 26.07.05, 17:27
          Tego to nie wiem ale mozesz wyslac ta propozycje do kogos.
          Rozpropagowac itp.
          • ani-ta Re: Afryka 26.07.05, 17:42
            dbam o moje sumienie - wiec na mnie nie licz...

wot nadzieja... ze z milionow datkow... choc centy ida na faktycznie
            potrzebujacych - kaze wierzyc... w Bono i innych...
            • ertes Re: Afryka 26.07.05, 17:47
              Bono i jemu podobni maja sny o wielkosci i w tym jest ich problem.
              Afryka nie potrzebuje jalmuzny tylko prawdziwej pomocy.
              Ale kto to rozumie? Publice pokaze sie umierajace dziecko, publika da zlotowke,
              krzyknie za Bono "slac pieniadze" i juz sie dobrze czuje.
              Niestety nie tedy droga.
              • ania_2000 Re: Afryka 26.07.05, 17:52
                Te wszystkie "pomoce" to zagluszanie wlasnych sumien - live aid bylo juz jedno -
                25? lat temu i co? efekty?
                • ertes Re: Afryka 26.07.05, 18:00
                  Ania! Dokladnie o to chodzi!
                  Ale ludzie daja sie nabierac.
                  • ania_2000 Re: Afryka 26.07.05, 18:11
                    Imieniny panny Niny:) Juz zapomnialam:) ciagle zapominam, bo to ciagle urodziny
                    i urodziny.
                    Wszystkiego najlepszego rowniez Ani -to!:)
          • ania_2000 Re: Afryka 26.07.05, 17:45
            No coz - Afryka jako efekt kolonizacyjnych ekspansji jest niewyobrazalnie
            rozwalona..Pomagac trzeba, bo mamy ludzkie sumienia. Ale czy to pomoze to juz
            inna sprawa. Za duza przepasc cywilizacyjna zeby sie poprawilo w przeciagu
            jednego pokolenia.
            • ani-ta Re: Afryka 26.07.05, 17:59
              niezly temat imieninowy co?:)
              wszystkiego naj... nowa forumowiczko:)
            • don2 Re: Afryka 26.07.05, 18:52
              Dziecino,problem Afryki to nie kolonizacja a dekolonizacja.Nie trzeba prawde
              ubierac w poprawnosc polityczna.Ostatnich wesolych i tlustych Murzynow oraz
              wspanialych ,posagowych Masajow ,mozna zobaczyc na ostatnich filmach
              dokumentalnych z konca lat 50-tych.Potem to wiadomo.Dekolonizacja pod ruskie
              komando i tchorzliwa polityka b.panstw kolonialnych jest bezposrednia przyczyna
              nieobliczalnej katastrofy.Ostatnim przykladem jest RPA i sasiedzi.Do czego
              doprowadzil Mandela i inne komunistyczno lewackie scierwa jest tylko
              potwierdzeniem.A to co zrobil z Etipii Menegisti i jego klika ?To sa przyczyny
              a nie jakies pieprzenie glodnych kawalkow o kolonizacji.Za
              kolonizatorow,glodnych nie bylo i nikt nie slyszal o masowym wybijaniu sie
              plemion nawzajem.
              • ertes Re: Afryka 26.07.05, 19:00
                To nie tylko Mandela rozwalil.
                Inni tez sa winni jak i sami Afrykanerzy czy jak im tam.
                Ktos te diamenty musial im wydobywac za smieszne pieniadze. Nie spodziewali sie
                ze za robotnikami przyleza miliony innych i kraj szlag trafi z pomoca oczywiscie
                "antyrasistowskich" lobby.
                I tak z kraju mlekiem i miodem plynacego powoli robia 3-ci Swiat :(
                • ania_2000 Re: Afryka 26.07.05, 19:19
                  Glodne kawalki o kolonizacji? Dziadku Donie - rozumiem, ze ty wiesz najlepiej.
                  Kolonizatorzy byli cacy - tylko glupie dzikusy jak im dano wolnosc to sie
                  powybijali/rozkradli - itp. Czy dobrze rozumiem? Gdyby nie bylko kolonizacji to
                  i dekolonizacji nie trzeba by bylo zaprowadzac. A poza tym - jakbys nazwal
                  wprowadzanie sila rzadow ruskich - i na sile wprawdzaniu komunizmu?
                  dekolonizacja???
                  Biali rozwalili i tyle. A teraz maja wyrzuty sumienia i spiewaja.
                  • ertes Re: Afryka 26.07.05, 19:21
                    A prawda lezy gdzies posrodku, jak zwykle.
                • don2 Re: Afryka 26.07.05, 19:21
                  Powoli? Juz jest kaput,juz nie wyrabiaja z rolnictwem,problemy z
                  AIDS,plemienne,bandytyzm.Koniec.Nie wiem za jakie pieniadze pracowali w
                  diamentach,ale zyli i opony zapalonej na glowe im wyrostki nie rzucali.A
                  podzial jest tak jak i byl.czarny gowno umie i za nim musi stac bialy.teraz to
                  tylko taka roznica ,ze Biali zyja w strzezonych osiedlach podmiejskich a Czarni
                  opanowali City.jak ktos ma zludzenia o predystynacji Afrykanow do roli
                  robotnikow ,to niech zapyta kogokolwiek ,kto mial te watpliwa przyjemnosc
                  ogladac ich przy pracy.Oczywiscie Aphartaid nie byl niczym milym w oczach
                  reszty swiata i ja tam nie mieszkalem i nie studiowalem tez zrodel powstania
                  tego systemu.Widocznie Afrykaneer byli taka rasistowska zaraza,ze nawet
                  emigrowala tam pokazna masa Abglikow ,Polakow ,Hindusow,Chinczykow itd.A mogli
                  emigrowac do CCCP ,na ten przyklad i nie musieli by ogladac na lawkach w parku
                  Blanket-no Blanket.No bo Niemcom sie nie dziwie,Do dzis namibia to kaiserland
                  I starzy Murzyni dumni sa ,ze sluzyli pod kaiserem.A mlodzi nawet nie maja
                  pojecia ,kto jest ich premierem,tak sa zajarani haszem i pelni piwa.
                  • don2 Re: Afryka 26.07.05, 19:30
                    Dziecino ty niewinna ,wykarmiona demagogicznym,tendencyjnym gownem.Ty masz
                    zielone pojecie o kraju w ,ktorym teraz zyjesz a chcesz dyskutowac o Afryce
                    ,ktora znasz z marnych filmow.Nie gniewaj sie ale lepiej Ci w zyciu bedzie jak
                    zajmiesz sie soba sama,postarasz sie dobrze urzadzic w zyciu i zabezpieczyc
                    na starosc.A pogadac o Afryce mozna,czemu nie tylko trzeba znac fakty i
                    przyczyny i nie powtarzac jak papuga bzdety,ktore juz dawno okazaly sie wlasnie
                    tym czym byly,propaganda i bzdetem.Korzystaj z zycia i wykichaj sie na wszystko
                    co nie dotyczy bezposrednio ciebie-tak Ci radzi Dziadek Don,ktory zyl w
                    czasach ,ktore dla ciebie sa historia a dla mnie byly dniem powszednim.
                    • ania_2000 Re: Afryka 26.07.05, 19:41
                      Dziadku czemu jestes taki zgryzliwy? Nie lubisz kobiet? Jakies urazy?:)Mam
                      pojecie o kraju takie jak ty. Moze nawet wieksze, bo mam rodzine w RPA.
                      Problem afryki jest tak skomplikowany, ze nie jest do rozwiazania przynajmniej
                      przez 50 lat. a moze i wiecej. A twoje pochwaly co do rzadu kolonizatorow,
                      aparthaidu, kaiserow itp. sa niedojrzale, wrecz smieszne jak na kogos kto sie
                      nazywa "dziadkiem". Czasy zamordzia i niewolnictwa juz minely. I mozesz nad tym
                      ubolewac ale tak jest.
                      • don2 Re: Afryka 26.07.05, 20:10
                        Dziecinko nie gadaj bzdur.jak masz rodzine w RPA ( w co watpie) to bys
                        wiedziala ,ze kazdy bialy z nostalgia wspomina dawne czasy.Zycie mieli bogate i
                        bezpieczne.Na tym zakonczymy dyskusje o Afryce ,gdyz wyraznie widac,ze nie
                        zrozumialas ani slowa z tekstu.Nie trzeba byc zbyt inteligentnym,by
                        zrozumiec ,ze ja mowie o faktach a nie zajmuje stanowisko w sprawie.I wybaczam
                        ci te bzdury ,ktore piszesz z takim przekonaniem.Dziecinko z przykroscia
                        zawiadamiam cie ,ze takich czasow zamordzia i niewolnictwa jak teraz Afryka nie
                        pamieta w swej historii.zamiast sie wymadrzac poswiec troche czasu na lekture
                        faktu.A tak przy okazji dziecinko ,to faktycznie juz za kilka miesiecy bede
                        dziadkiem i to dwojaczkow,tak ,ze ja sie nie nazywam przez kokieterie tylko to
                        smutny fakt.I zapamietaj sobie ,ze ja biale nazywam bialym a czerwone czerwonym
                        a o dojrzalosci lub niedojrzalosci ,ktoregos z nas mam nadzieje jeszcze
                        pogadamy.
                        • sabba don dziadkiem 26.07.05, 20:14
                          i to dwojaczkow!!!! Nonono to sie corka postarala!!! Gratuluje!!!:)
                          • don2 Re: don dziadkiem 26.07.05, 20:19
                            Dziekuje,juz w stanie szoku zawiadomilem o tym forum jakis czas temu.:)))))))
                            • sabba jakos przeoczylam 26.07.05, 20:27
                              ty wiesz ile bedziesz musial prezentow robic?:) wszytsko podwojnie. i czy
                              chlopcy beda wiesz?
                              • ania_2000 Re: jakos przeoczylam 26.07.05, 20:30
                                Hej Sabbo:)Zaczelas watek, zadalas pytanie, don mnie wrzucil na swoj widelec a
                                ty o dwojaczkach?
                                • sabba to sie nazywa skrecenie watku. 26.07.05, 20:41
                                  ja zwykle nie mam wiele do powiedzenia ale z chcecia poslucham madrzejszych
                                  kolezanek i kolegow:) Na temat Afryki zywej (tzn znanej mi z opowiesci rodziny
                                  ktora zyla tam przez pewnien czas a potem wyjechala bo sie bala coraz bardziej
                                  agresywnych tubylcow ktorzy mordowali bialych - to bylo 3 lata temu) slyszalam
                                  zdanie podobne do zdania Dona - Murzyn bez nadzoru pracowac nie umie i bez
                                  bialego nic by nie zrobil. Nie podoba mi sie taka opinia no ale rodzina byla
                                  widzala - moze mieli skrzywiony obraz albo zle nastawienie? Nie wiem. Ale opinia
                                  ta sie powtarza...
                                  • ania_2000 opinia 26.07.05, 20:57
                                    Ale twoim pytaniem nie bylo o tym czy murzyn musi miec bialego nadzorce czy
                                    nie. Pytalas sie czy swiat zapomnial o afryce.

Moim zdaniem "bialy" swiat afryke wykorzystal jak dziwke i teraz sie dziwi ze
                                    ma aidsa. No to jej albo grosika podrzuci albo pogada i powspomina, ze kiedys
                                    jak byl alfonsem to dziwka dobrze pracowala.
                                    i to jest moja opinia.
                                    • don2 Re: opinia 26.07.05, 21:03
                                      To AIDS sie ma od wykorzystania jak dziwke ? Nowa teoria

Moim zdaniem "bialy" swiat afryke wykorzystal jak dziwke i teraz sie dziwi ze
                                      > ma aidsa.

Dziecino ,przestan pindulic,zaczyna byc nudnie.Dla malolatow z glowa nabita
                                      glupotami rodem z lewicy ,jest chyba jakies forum.
                                    • sabba Re: opinia 26.07.05, 21:07
                                      afryka bez bialych. ciekawe jak by sie zycie na kontynencie potoczylo.
                                    • bird_man opinia zarozumialej, aroganckiej idiotki 26.07.05, 21:37
                                      ania_2000 napisała:

> Ale twoim pytaniem nie bylo o tym czy murzyn musi miec bialego nadzorce czy
                                      > nie. Pytalas sie czy swiat zapomnial o afryce.
                                      >
                                      > Moim zdaniem "bialy" swiat afryke wykorzystal jak dziwke i teraz sie dziwi ze
                                      > ma aidsa. No to jej albo grosika podrzuci albo pogada i powspomina, ze kiedys
                                      > jak byl alfonsem to dziwka dobrze pracowala.
                                      > i to jest moja opinia.
                                      Czyzby to druga Toska na tym forum? A moze to ona sama pod innym nickiem?
                                      Nie wiem kim jestes, wyglada na to ze niedlugo tu jestes, ale jak na razie to
                                      sie popisujesz arogancja, zarozumialoscia i straszna (niedopuszczalna w
                                      dzisiejszych internetowych czasach ) ignorancja.
                                      ja w afryce bylem, pracowalem tam i wiem jak tam wyglada (przynajmniej w jej
                                      czesci..
                                      Wiesz jak pracowalem w RPA to wsrod bialych krazyl wowczas taki makabryczny
                                      dowcip:
                                      pytanie: "po czym poznac, ze murzyn idzie na party?"
                                      pdpowiedz: "bo zabiera ze soba stara opone samochodowa"..
                                      Wyjasnienie dla dziewczynek co to nie wyrosly z poziomu sikania w majtki..
                                      Otoz ulubiona zabawa murzynow bylo wowczas (i jest do dzisiaj o ile mi wiadomo)
                                      zakladanie drugiemu tej opony na szyje, wypelnianie jej benzyna i nastepnie jej
                                      podpalanie.. Sam osobiscie widzialem w tamtejszej TV przynamniej 50 takich
                                      filmikow w dziennikach..
                                      Komentarze? Winni kolonizatorzy?
                                      Slaszalas o rytualnych morderstwach dzieci w anglii (londynie) przez murzynow w
                                      ciagu ostatnich 2 lat?
                                      Slaszalas o obrzezywaniu dziewczynek w afryce? (na marginesie-za czasow
                                      kolonizatorow bylo to pod kara smierci zabronione i zupelnie zniklo - pojawilo
                                      sie dopiero po przyjsciu miejscowej cywilizacji i kultury..)
                                      Czytalas kiedylolwiek cos Kapuscinskiego ? On naprawde jak jeden z niewielu
                                      ZNAL afryke..
                                      Slyszalas o problemie AIDS- w afryce?
                                      Wiesz jak wyglada zycie w Liberii ktora nigdy nie byla skolonizowana i powstala
                                      jako panstwo zalozone przez wyksztalconych i bogatych murzynow z ameryki ktorzy
                                      naiwni marzyli o pokazaniu "tym ohydnym bialym" jak wygladac moze afrykanska
                                      kultura i cywilizacja..
                                      Moglbym ci podac jeszcze tysiace przykladow.. slszalas o ruandzie i 800.000
                                      (byc moze i wiecej..)zamordowanych maczetami i spalonych zywcem? Biali?
                                      Kolonizatorzy?
                                      Nie wiem czy jestes mloda, pierwszy raz pisze do Ciebie bezposrednio i moj
                                      szacunek jaki mam dla kazdego ktory sie tu pojawia stracilas ..

nie pozdrawiam
                                      ptaszek
                                      • don2 Re: opinia zarozumialej, aroganckiej idiotki 26.07.05, 21:47
                                        Co tu tlumaczyc siusiumajtce,ktora nalykala sie idiotyzmow i chce sie popisac
                                        "pogladami" szkoda slow.O Afryce tak jak wydaje mi sie i o wszystkim wie jedno
                                        wielkie gowno.No ale to przywilej mlodosci,podskakiwac i uwazac sie za madrych.
                                      • ania_2000 . 26.07.05, 21:55
                                        Re: opinia zarozumialej, aroganckiej idiotki

rzeczywiscie - moja opinia jest beznadziejnie glupia i durna. zarozumiala i
                                        aroganacka.

zgadzam sie z jednym - ze jestem beznadziejnie glupia i durna - - ze tu sie
                                        odezwalam.
                                        - wystarczylo zobaczyc nowy nick...

nawet nie chce mi odpisac..
                                        zgadza sie - to forum nie jest dla mnie.

• ania_2000 Re: . 26.07.05, 21:56
                                          mistrzostwo swiata - jeden dzien i won:)

• ertes Ania 26.07.05, 22:14
                                            Nie daj sie tak latwo.
                                            Odplac sie pieknym za nadobne i bedzie OK.

Na birdmana nawet nie zwracaj uwagi bo on sam nie wie co mowi.
                                            • ani-ta ona ma dzisiaj imieniny;( 26.07.05, 22:16
                                              a tu ani kwiatka ani wina... tylko don sie trafil...
                                              noooo chlopaki!
                                              zachowajcie sie!
                                              przeciez gdyby nie afryka... to moze inaczej by wieczor wygladal?:)
                                              • ertes Ania ma dzisiaj imieniny :) 26.07.05, 22:28
                                                Don nieufny hehe

Ja mysle ze Ania sie nie obrazila tylko troche zezloscila ale jej przejdzie i wroci.

Aniu, wszystkiego najlepszego.
                                              • jutka1 Re: ona ma dzisiaj imieniny;( 26.07.05, 23:44
                                                Kto potwierdzi tozsamosc i imie?

Aniu, dlaczego nie odpowiedzialas na moje pytanie pod jakim nickiem tutaj
                                                bylas przedtem? bo pisalas, ze daaawno tu sie zapuszczalas..

Jeszcze nie ma polnocy, wiec tez sie do ewentualnych zyczen dolaczam.
                                                • ania_2000 Re: ona ma dzisiaj imieniny;( 26.07.05, 23:52
                                                  Jutko - dziekuje za zyczenia:))
                                                  Nie zauwazylam twojego pytania.
                                                  Pisalam pod swoim nikiem - jako ania_2000
                                                  - nie duzo, wiec nic dziwnego ze przeszlo niezauwazalnie (dona chyba jeszcze
                                                  wtedy nie bylo:) - kiedy? nie pamietam, - moze poltora roku temu?
                                                  • jutka1 Re: ona ma dzisiaj imieniny;( 26.07.05, 23:55
                                                    Dzieki za odpowiedz, ciekawosc zaspokojona.
                                                  • don2 Re: ona ma dzisiaj imieniny;( 27.07.05, 10:18
                                                    Tobie dziecino na mozdzek padlo,sprawdz sobie dokladnie gdzie pisalas i tam
                                                    mnie napewno nie bylo.I zrob to sama ,bo jak ja na to czas poswiece i
                                                    udowodnie ,ze masz wybujala fantazje to ci swieta Anna nie pomoze,gowniarstwa
                                                    nie znosze.
                                                  • jutka1 Re: ona ma dzisiaj imieniny;( 27.07.05, 11:28
                                                    Nie mialam intencji wywolywania burzy :-(

NB, na wyszukiwarce "na tym forum" nie zadnego Twojego wpisu poza tymi teraz.
                                                • triskell Re: ona ma dzisiaj imieniny;( 27.07.05, 00:14
                                                  jutka1 napisała:
                                                  > Kto potwierdzi tozsamosc i imie?

Ja potwierdzam tożsamość Ani :-). Istnieje, jest jak najbardziej prawdziwa,
                                                  spotkałam się z nią w tzw. realu ok. 10 dni temu. I jest bardzo sympatyczną
                                                  osobą, która zdecydowanie zasługuje na życzenia imieninowe.

Aniu, zapalam dla Ciebie świeczki na wirtualnym torcie. Przyślij mi wreszcie
                                                  zdjęcia z Waszego aparatu i daj znać, kiedy macie ochotę na kolejne spotkanie :-).
                                                  • ertes Ania ma dzisiaj imieniny :) 27.07.05, 00:16
                                                    Ania to zdaje sie cos tak miedzy nami mieszka :)

A jakie miasto jesli mozna wiedziec?
                                                  • triskell Re: Ania ma dzisiaj imieniny :) 27.07.05, 00:35
                                                    ertes napisał:
                                                    > Ania to zdaje sie cos tak miedzy nami mieszka :)
                                                    >
                                                    > A jakie miasto jesli mozna wiedziec?

Odpowiedziała Ci Ania na to pytanie w innym wątku (tym o aparatach) :-)
                                                  • don2 Re: ona ma dzisiaj imieniny;( 27.07.05, 10:22
                                                    A ty to kto jestes? Autorytet ? Ogolnie znana tu osoba? jakis nik triskell jak
                                                    filip z konopi wyskakujacy i potwierdza tozsamosc-a twoja kto potwierdzi?
                                                  • sabba nie badz taki 27.07.05, 10:26
                                                    niedowiarek z samego rana. nikt tu sie z paszportem i odciskami palca nie
                                                    przedstawial:)
                                                  • don2 Re: nie badz taki 27.07.05, 10:41
                                                    i nikt nie wymaga tego ,ale normalne jest ,ze tozsamosc potwierdza wobec innych
                                                    ktos ,kto tym innym jest znany-innaczej brzmi to debilnie.I nawet mi przez
                                                    glowe nie przyszlo by dopytywac sie o personalia lub referencje tej
                                                    malolaty,wystarczyl mi jej kilometrowy wpis z daleka zalatujacy prowincjonalnym
                                                    liceum.
                                                  • triskell Re: nie badz taki 27.07.05, 10:47
                                                    don2 napisał:
                                                    > I nawet mi przez
                                                    > glowe nie przyszlo by dopytywac sie o personalia lub referencje

Dlatego też nie do Ciebie była moja odpowiedź. :-)

O ile dobrze zrozumiałam, chodziło o potwierdenie, czy Ania jest realną osobą,
                                                    czy np. trollem. Potwierdziłam, że realna. Jeśli w moją realność wątpisz po
                                                    linku do kilkuset zdjęć, który wielokrotnie tu podawałam, to jest to naprawdę
                                                    podejrzliwość zakrawająca na paranoję. Ale to już Twój problem.
                                                  • ani-ta profilaktyka:) 27.07.05, 11:00
                                                    zeby nie bylo, ze potem bylo a ja sie spoznilam!

DONIE wyslalam ci potwierdzenie mego jakze REALNEGO zywota!:)
                                                  • sabba to na pewno nie ty!!! 27.07.05, 11:01
                                                    tylko ktos inny:)
                                                  • triskell Re: profilaktyka:) 27.07.05, 11:03
                                                    ani-ta napisała:
                                                    > DONIE wyslalam ci potwierdzenie mego jakze REALNEGO zywota!:)

Uważaj, to może nie wystarczyć ;-). A potwierdzenie potwierdzenia dołączyłaś?
                                                  • ani-ta Re: profilaktyka:) 27.07.05, 11:07
                                                    wyslalam foto ze swiadkiem!
                                                    HISTORYCZNYM SWIADKIEM!!!
                                                    sam Napoleon za mnie reczy....
                                                    czego chciec wiecej?:)
                                                  • don2 Re: nie badz taki 27.07.05, 11:36
                                                    linku do kilkuset zdjęć, który wielokrotnie tu podawałam, to jest to naprawdę
                                                    podejrzliwość zakrawająca na paranoję. Ale to już Twój problem.

Zdaje sie ,ze tu ktos zarabia sobie na uprzejmosc z mojej strony
                                                    Umiesz ty czytac? rozumiesz tekst? napisalem ,ze gowno mnie personalia
                                                    obchodza a takze jakies tam zapewnienia skladane przez kogos ,kto tez mnie
                                                    wielkie g. obchodzi i ani ziebi ani grzeje.Nie ja decyduje o wpuszczaniu na
                                                    forum i nawet gdyby ,to bym kazdego wital uprzejmie do momentu okazania sie
                                                    przez tego kogos,kims nie zaslugujacym na uprzejmosc lub uwage.Amen
                                                  • don2 Re: nie badz taki 27.07.05, 11:38
                                                    PS podaj ten link na te zdjecia ,to sobie te cudo poogladam.Niestety jak
                                                    podawalas link to siedzialem prawie miesiac w wiezieniu i nie mialem dostepu do
                                                    kompa
                                                  • don2 Re: nie badz taki 27.07.05, 11:55
                                                    dostalem link,juz ok.
                                                    Kolo Gospodyn Wiejskich- Spiewa tanczy i haftuje,dupy daje i gotuje
                                                    I tu odpowiednim jest slogan z bilbordow w PL: nie wisz ,kto klika po drugiej
                                                    stronie-tyle ,ze zamiast faceta w podartej koszulce.przytlustawa kobita w
                                                    rumunskiej haftowanej koszulinie-obiad mam zalatwiony !!
                                                    jak ta Ania 2000 ma byc w takim modelu ,to niech mnie kon kopnie :))
                                                  • triskell Re: nie badz taki 27.07.05, 11:57
                                                    don2 napisał:
                                                    > dupy daje

Niedoczekanie, mój drogi :-). Ale fantazjuj sobie nadal :-).
                                                  • don2 Re: nie badz taki 27.07.05, 12:05
                                                    Misisz mi wybaczyc moj komentarz.Ale jako mezczyzna z poczuciem estetyki i
                                                    jakims tam doswiadczeniem,kogos tak brzydkiego chyba nie spotkalem.I
                                                    nawiazujac do twego komentarza ,ani najbujniejsza fantazja ani najdluzszy
                                                    celibat ,nie zmusil by mnie by nawet pomyslec o...... z takim nieudanym
                                                    egzemplarzem.
                                                  • triskell Re: nie badz taki 27.07.05, 12:12
                                                    don2 napisał:
                                                    > Misisz mi wybaczyc moj komentarz.Ale jako mezczyzna z poczuciem estetyki i
                                                    > jakims tam doswiadczeniem,kogos tak brzydkiego chyba nie spotkalem.I
                                                    > nawiazujac do twego komentarza ,ani najbujniejsza fantazja ani najdluzszy
                                                    > celibat ,nie zmusil by mnie by nawet pomyslec o...... z takim nieudanym
                                                    > egzemplarzem.

Oczywiście, że wybaczam Ci Twój komentarz :-). Wystarczy mi to, że mój mąż ma na
                                                    ten temat inne zdanie, Twoje jest tu akurat bez znaczenia. Niemniej dziękuję za
                                                    konstruktywną krytykę. A z tym fantazjowaniem na temat dawania dupy to nie
                                                    chodziło mi o mnie, tylko o pozostałe panie na tych zdjęciach, bo napisałeś o
                                                    całej grupie.
                                                  • don2 Re: nie badz taki 27.07.05, 12:21
                                                    reszta to tez stare rury i niczym sie chwalic.I pozwole sobie pogratulowac
                                                    mezowi.Musi byc facetem ,ktory chyba polecial na " ukryte walory".zreszta o
                                                    smaku sie nie dyskutuje.tez kiedys mialem samochod ,ktory wygladal okropnie i
                                                    trzymalem go tylko z powodu malego zuzycia paliwa.masz ochote na dalsza
                                                    dyskusje? uwazam ,ze starczy.
                                                  • triskell Re: nie badz taki 27.07.05, 12:23
                                                    don2 napisał:
                                                    > I pozwole sobie pogratulowac
                                                    > mezowi.

Dziękuję w jego imieniu :-).

> masz ochote na dalsza
                                                    > dyskusje? uwazam ,ze starczy.

Zgadzam się. Miło się z Tobą rozmawiało, dobranoc.
                                                  • triskell Re: nie badz taki 27.07.05, 11:50
                                                    don2 napisał:
                                                    > Umiesz ty czytac? rozumiesz tekst? napisalem ,ze gowno mnie personalia
                                                    > obchodza

Tak, napisałeś. A ja na to napisałam, że _nie_do_Ciebie_ (powtarzam: nie do
                                                    Ciebie) była moja odpowiedź skierowana. Jutka zapytała, ja jej odpowiedziałam.
                                                    Pozwól, że ona sama oceni, czy ja jestem dla niej wystarczająco wiarygodna i czy
                                                    ją moje personalia gówno obchodzą. Wtrąciłeś się w moje wyjaśnienie
                                                    _skierowane_do_kogoś_innego_, mówiąc, ze nie jest ono wiarygodne _dla_Ciebie_. A
                                                    to jest tu zupełnie bez znaczenia, bo _nie_do_Ciebie_ było ono skierowane.
                                                    Umiesz Ty czytać? Rozumiesz tekst? W razie, gdybyś miał z tym problemy, to
                                                    najważniejsze fragmenty podkreśliłam :-).
                                          • bird_man Re: a dlaczego? 26.07.05, 22:36
                                            ania_2000 napisała:

> mistrzostwo swiata - jeden dzien i won:)
                                            >
                                            dlaczego won?
                                            Won to znaczyloby, ze ktos Ci kazal sie stad wynosic.. nikt Ci nie kazal...
                                            Jezeli sama podejmiesz taka decyzje to Twoja sprawa, jak zostaniesz tu to tez
                                            dobrze, przydaloby sie troche nowych twarzy..
                                            Nie zapominaj o jednym-jest to forum dla doroslych (jak w zyciu) - dla dzieci
                                            jest miejsce w piaskownicy i jezeli chcesz tu brac udzial to musisz byc
                                            przygotowana na obrone Twoich pogladow (nawez jezeli sa one takie jak dzisiaj -
                                            po prostu niedojrzale i BARDZO arogancko brzmiace) Byc moze chcialas dobrze, a
                                            wyszlo nie tak, w kazdym razie poczytaj sobie troche to forum (zwlaszcza te
                                            dluuuuugie watki) i zobacz jakie tu sa emocje..
                                            Nie licz na taryfe ulgowa dla bezmozgowcow (zwlaszcza od Dona i czasami ode
                                            mnie - ertes kocha takich bo to jego klub)
                                            Najlepsze zyczenia imieninowe
                                            ptaszek
                                            • ertes Re: a dlaczego? 26.07.05, 22:43
                                              Aniu nie przejmuj sie bredniami ktore wypisuje ten pan.
                                              On sie po prostu z pewnym narzadem zamienil na glowy co widac po kazdym poscie.
                                      • maly.ksiaze Fact checker 27.07.05, 03:11
                                        > Wiesz jak wyglada zycie w Liberii ktora nigdy nie byla skolonizowana i powstala
                                        > jako panstwo zalozone przez wyksztalconych i bogatych murzynow z ameryki ktorzy
                                        > naiwni marzyli o pokazaniu "tym ohydnym bialym" jak wygladac moze afrykanska
                                        > kultura i cywilizacja..
                                        A to akurat niezupelnie prawda:
                                        en.wikipedia.org/wiki/Liberia
                                        en.wikipedia.org/wiki/American_Colonization_Society
                                        Troszke po polsku:
                                        pl.wikipedia.org/wiki/Liberia
                                        Pozdrawiam,

mk.
                        • ania_2000 Re: Afryka 26.07.05, 20:22
                          :) Tak zycie mieli bogate i bezpieczne - biali:) A ja pisze o czarnych i ich
                          losie.
                          Ja nie wiem czemu i dlaczego tak sie wkrecasz:) Zebys chociaz przeczytal
                          dokladnie - ale ty nie - bo musisz mi udowodnic, ze TY tu rzadzisz, a ja jestem
                          gaska ktora nic nie wie:)))
                          Uwazaj sobie jak chcesz, nie mam ochoty zmieniac twojego pogladu ani tym
                          bardziej do czegos cie przekonywac.
                          Pokazales jaki jestes madry i ostry i teraz buuuu juz sie ciebie boje:)
                          • don2 Re: Afryka 26.07.05, 20:51
                            :) Tak zycie mieli bogate i bezpieczne - biali:) A ja pisze o czarnych i ich
                            losie
                            A ja myslalem,ze ty jestes Biala i niepokoisz sie o los rodziny w Afryce.
                            Los czarnych Cie zajmuje ? A ty sama wyjechalas ze swojego kraju za
                            polepszeniem losu i juz cie zajmuje los czarnych ? I prosilem nie pisz bzdur
                            dziecinko i nie zaczepiaj ,bo bedziesz sie skarzyc pozniej-bac sie nie musisz
                            tu nie panuje " zamordzie " i ja tu nie panuje .

Uwazaj sobie jak chcesz, nie mam ochoty zmieniac twojego pogladu ani tym
                            > bardziej do czegos cie przekonywac

Ile masz latek dziecinko,ze takie zdanie sklecilas? A przeczytalas to przed
                            nacisnieciem "wyslij "
                            • ania_2000 dziadku donie 26.07.05, 21:02
                              o fiu fiu - widze, ze juz osobiscie atak na mnie? ze wyjechalam zeby sobie
                              polepszyc? a co to ma do rzeczy? o la la :))))))))) nie umiemy dyskutowac co?:)
                              ty dziadku zdecydowanie jestes dziadkiem - stetryczalym i gledzacym glupoty.
                              • don2 Re: dziadku donie 26.07.05, 21:05
                                Starczy powiedzialem smarkulo,koniec rozmowy.
                                • ania_2000 Re: dziadku donie 26.07.05, 21:16
                                  don2 napisał:

> Starczy powiedzialem smarkulo,koniec rozmowy.

to dla ciebie koniec, bo juz nic ciekawego do powiedzenia nie masz...

szkoda - mialam cie za faceta na poziomie, a okazuje sie ze jestes zwyklym
                                  chamskim prostakiem.

wiecej rzeczywiscie z toba "dyskutowac" sie nie da.

nie umiesz czytac, MYSLEC i przede wszystkim byc kulturalny.

zachowujesz sie jak zwykly piesek ktory sobie juz obsikal jakis teren i teraz
                                  ujada na kazdego nowego kto sie na ten teren zblizy. chodzi mi o forum 2 - to
                                  jest wytlumaczenie dla ciebie bo wiem ze masz problemy z mysleniem.
                                  nie ty mi bedziesz mowil gdzie i co mam pisac.

jednego w kazdym razie mnie nauczyles w pierwszym dniu.
                                  zeby cie nawet kijem nie dotykac. bo nie mam zamiaru wysluchiwac chamstwa i z
                                  chamstwem dyskutowac.
                                  wiec skonczylam z toba donie - i wspolczuje bliskim.

• don2 Re: dziadku donie 26.07.05, 21:23
                                    Dziecko idz miedzy rowiesnikow,tam sobie pogadacie o prywatkach itp.
      • sabba Re: Afryka 26.07.05, 19:31
        to to sie nazwal live 8? Kiedys pamietam ze bylo LIve Aid czy jakos tak. Nie
        podniecalam sie tym wydarzeniem. A jak Afryka ma sobie sama pomoc?
        Zastanawil mnie chwytny slogan z gazety pt Swiat sie za pozno opamietal i teraz
        ludzie ginal z glodu. Wiec sie pytam, ktory swiat? I jak to jest mozlwe ze oni
        ciagle ginal z glodu. to wszytsko.
        • ertes Re: Afryka 26.07.05, 19:51
          Afryka sama sobie nie pomoze. Pchanie pieniedzy i workow z pszenica tez nie.
          Do tego potrzebny jest plan ktorego i tak nie bedzie bo wiekszosc ma Afryke
          gleboko gdzies poza mineralami ktore stamtad ciagna(niemy).
    • sabba przetsancie 26.07.05, 21:42
      sie obrazac i rzucac epitetami, wszyscy troje. bardzo was o to prosze.
      oczywiscie wiem ze macie mnie w dupie ale mimo to prosze.
      • bird_man Re: przetsancie scurvie powazny watek znowu 26.07.05, 21:53
        sabba napisała:

> sie obrazac i rzucac epitetami, wszyscy troje. bardzo was o to prosze.
        > oczywiscie wiem ze macie mnie w dupie ale mimo to prosze.

droga sabbo, bardzo Cie szanuje i cenie, ale niektore kobiety sa jak insekty..
        No brain.. maszyny biologiczne.. teraz moze zrozumiesz dlaczego ja korzystam z
        uslug,..
        Przy niektorych kobietach mysle czysami, ze nie jestem w stanie tyle zjesc ile
        bym chcial zwymiotowac
        przestaje i pozdrawiam
        • don2 Re: przetsancie scurvie powazny watek znowu 26.07.05, 21:56
          Korekta ,to nie kobieta.To malolata i ma ulgowa taryfe :)))
          • don2 Re: kolonizatorzy 26.07.05, 21:59
            Robert Mugabe usuwa śmieci

Prezydent Zimbabwe Robert Mugabe
            fot. AP

Zimbabwe (mapka)

SERWISY

¤ Ostatnio w Zimbabwe

Wojciech Jagielski, 26-07-2005, ostatnia aktualizacja 26-07-2005 16:48

Prezydent nazwał to usuwaniem śmieci. Na jego rozkaz w środku surowej jak na
            tutejsze warunki zimy policjanci i żołnierze przegnali ze stolicy i innych
            miast 700 tys. ludzi. Zburzyli i spalili ich domostwa w podmiejskich osiedlach.
            Wrogowie prezydenta zrównują go z Pol Potem, który krwawe rządy zaczął od
            wydania wojny miastom
            • kan_z_oz Re: kolonizatorzy 27.07.05, 05:08
              Zgadzam sie z Ertesem, ze Afryka sama sobie nie jest w stanie pomoc. Posylanie
              zywnosci nie rozwiazuje dlugoterminowo zadnego z problemow. Raczej uspakajnie
              sumienia opinii swiatowej, ze jednak cos robimy.
              Plany pomocy wymagalyby powaznego zaangazowania wszystkich panstw zachodnich i
              wciaz pozostaje pytanie; jak pomoc ludziom, ktorzy po pierwsze musza chciec tej
              pomocy a po drugie musieliby zmienic sposob myslenia.
              Bez sensu - moje zdanie - jest natomiast szukanie winnego. Kto, kiedy i co
              zrobil; jakie ma to znaczenie?
              Moze zniknac z naszej planety populacja calego kontynentu. Kontynentu z
              ktorego; jak na ironie, wywodzi sie cala rasa ludzka. Zdolalismy - mowie tytaj
              o ludzkosci w bardzo ogolnym slowa znaczeniu - zarznac jeden z najbardziej
              urodzajnych kontynentow.
              Problem Afryki musi zostac rozwiazany i to nie w ciagu 50 lat. Obawiam sie,ze
              mozemy - znowu jako ludzkosc - nie miec takiego luksusu czasowego.

Z punktu widzenia 'zielonych' - czy ktos wie jakie znaczenie dla calej
              ludzkosci, calej naszej planety ma 'znikniecie' milionow istnien ludzkich?
              Bardzo spokojnie i flegmatycznie, o ile tylko moglibyscie 'zielonych'
              wysluchac, wyjasniliby oni w skorcie;
              abnormalne zaburzenia w energii spowodowane 'zniknieciem' takiej ilosci ludzi
              doprowadzaja do nieobliczalnych zaburzen klimatyczno-geologicznych.
              Malo tego - emocje; bolu, krzywdy, niesprawdiedliwosci i wszystkiego tego co
              ten kontynent produkuje w chwili obecnej - oczywiscie emocjonalnie - powoduje
              podobne zaburzenia.

Wszystkim klocacym sie przesylam wyrazy szacunku, oraz serdeczne zyczenia,
              ktore przydadza sie na kolejne 'wyboiste' lata.

Kan

• don2 Re: kolonizatorzy 27.07.05, 10:27
                Kan ja cie blagam,przestan z zielonymi ,bo mi kiszki sie wywracaja juz od tego
                pieprzenia glupot.
                • kan_z_oz Re: kolonizatorzy 27.07.05, 14:07
                  Kiszki to mi sie wywracaly rok temu jak zieloni przybyli do mojego domu.
                  Wywracaja Ci sie - dobrze - rozwijasz i jestes nastepny w kolejce. Masz
                  pytania - to wal konkretnie - co Ci nie pasuje i w ktorym miejscu.
                  Rok sprawdzania czy oszalalam czy oszalal moj goral - nie ma bledu. Widzisz
                  blad - daj mi znac w ktorym punkcie.

Punkt jest jeden; nasze wirtualne 'popierdalanie' sobie moze wywalic w
                  powietrze mala wies w Afryce - tak to dziala co uprzejmie wytlumaczono mi 100
                  razy.
                  W najlepszym ukladzie, bitwy wirtualne przenosza sie na grunt zycia codziennego
                  poza internetem i kontynuja. Zieloni maja drogi Donie gdzies co myslisz i jakie
                  masz wartosci. Wartosci sa jedne i universalne i albo sie do nich dostosujesz
                  albo przechodzisz przez 'niespodziewane' niespodzianki zycia codziennego.
                  Czy ja to wymyslilam? Precz z takimi sugestiami - ja zostalam ustrzelona w
                  punkcie i czasie.

Kan
                  • kan_z_oz Re: kolonizatorzy 27.07.05, 15:06
                    Sorry Don, ze na forum publicznym. Kilka miesiecy temu miales przekaz, ktory Ci
                    przeslalam na prywatna skrzynke. Nigdy nic na ten temat nie napisales, sorry
                    Stary - jedno pytanie z glupiej babskiej ciekawosci - czy Twoja zmarla matka
                    miala naprwde na imie Genowefa?

Kan
                    • don2 Re:do zielonego Kana z Oz 27.07.05, 15:55
                      sorry nie zagladam za czesto do skrzynki.I zawiadamiam,ze moja matka czuje sie
                      doskonale ,pol roku temu skonczyla 80 lat i ma "naprawde" na imie Luiza Anna
                      i zamieszkuje w Danii.Natomiast ojciec majac na imie Karol Henryk,zmarl kilka
                      lat temu i tez lezy tam pogrzebion.A tak to w domu wszystko po staremu.Tzn nie
                      liczac nowego psa.Ale on nie ma nic z tym wspolnego.
                      • don2 Re:do zielonego Kana z Oz 27.07.05, 16:59
                        Przejrzalem skrzynke-pusta.I teraz zaczynam sie martwic co do przekazu.Na jaka
                        sume on opiewal i w jakiej walucie-poniewaz go nie dostalem,moze poslesz nowy
                        przekaz.Dziekuje za wsparcie.jestes dobrym i milosiernym czlowiekiem.I lepiej
                        dla mnie jak do Afryki.
                        • don2 Re:Poprawnym politycznie na tym forum 27.07.05, 22:48

• don2 Re:Poprawnym politycznie na tym forum 27.07.05, 22:50
                          Kochajmy Arabow

www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1591&news_id=66070&scroll_article_id=66070&layout=1&p
                          age=text&list_position=1
                          • drapieznik Re:Poprawnym politycznie na tym forum 28.07.05, 02:08
                            szefie, osmielam sie podeslac ten link inaczej: tinyurl.com/c92bw
                            • ertes Re:Poprawnym politycznie na tym forum 28.07.05, 02:28
                              "Międzynarodowe organizacje praw człowieka, a także irańska opozycja wzywają
                              Unię Europejską do bojkotu islamskiego reżimu."

Ze co przepraszam? Unia? Bojkotowac?
                              Wolne zarty.
                              • don2 Re:Poprawnym politycznie na tym forum 28.07.05, 13:20
                                To nie pierwszy rasistowski wybryk w Kielcach. W marcu podczas meczu z Widzewem
                                szalikowcy Korony powitali czarnoskórego piłkarza przeciwników - Nigeryjczyka
                                Franka Egharevbę - odgłosami, jakie wydaje małpa. Sprawą zajął się PZPN. - I
                                wtedy ukaraliśmy Koronę - wspomina Kolator.

A to wszystko przez edukacje i TV.napatrzy sie taki kibic programow
                                przyrodniczych i naslucha wrzasku malp i potem malpuje.
                        • kan_z_oz Re:do zielonego Kana z Oz 29.07.05, 01:10
                          Milo Cie widziec w dobrym humorze.

Kan
                          • lucja7 Zna tu ktos Afryke? 29.07.05, 11:23
                            Czy tak sobie popierdalacie zeby pogadac przy kawce?
                            Jedynym ktory tu napisal ze tam byl, jest Bird.
                            No ale rozumiem ze robil tam to samo co w Chinach, czyli spedzal czas w
                            burdelach. Dobrze byloby wiec gdyby cos napisal na temat ktory zna.
                            Ja pytam Birda: prawda to ze maja do kolan?
                            • bird_man Re: Lucja 29.07.05, 15:34
                              lucja7 napisała:

> Czy tak sobie popierdalacie zeby pogadac przy kawce?
                              > Jedynym ktory tu napisal ze tam byl, jest Bird.
                              > No ale rozumiem ze robil tam to samo co w Chinach, czyli spedzal czas w
                              > burdelach. Dobrze byloby wiec gdyby cos napisal na temat ktory zna.
                              > Ja pytam Birda: prawda to ze maja do kolan?
                              Hallo Lucjo,
                              jak widac nie rozumiesz nic (ale to nic, nie jestes pierwsza kobieta ktora nic
                              nie rozumie.....) Ja i w chinach i innych czesciach swiata PRACUJE (i to
                              dobrze, ciezko i za duze pieniadze.) W burdelu bylem jeden raz w zyciu i to w
                              niemczech i to tylko aby zobaczyc jak to wyglada - bylo to 24 lata temu..
                              Jak ze jedna z moich ulubionych form spedzania czasu jest sex z kobietami to Z
                              REGULY place za sex poza europa (tzn. wg mnie, ja nie place za sex, lecz za to
                              aby ta kobieta baly taka uprzejma i opuszcila mnie rano). Jeszcze mi sie nie
                              zdazylo placic za sex w europie bo w tych regionach istnieje pojecie "sexu dla
                              przyjemnosci" ktore to w Azji jest prawie nie spotykane - lub rzadko (np.
                              Japonia)
                              co do Twojego pytania to po prostu nie wiem, bo nie zdarzylo mis sie w RPA
                              widziec murzynskiego czlonka (na basenie i w gymie do ktorych chodzilem bywali
                              tylko biali chociaz to juz bylo za mandeli) - podobno murzyni rzeczywiscie
                              sa "dobrze zbudowani"
                              A tak na marginesie to osobiscie uwarzam za murzynki za zupelnie asexualne- nie
                              wyobrazam sobie sexu z nimi. Jedynym wyjatkiem dla mnie sa kobiety z Etiopii
                              lub Somalii - to jest rzeczywiscie ten typ urody ktory preferuje - niestety
                              sytuacja polityczna w tych krajach wyklucza ich odwiedzenie..
                              ptaszek
                              • don2 Re: Lucja 29.07.05, 15:45
                                Uprzejmie zawiadamiam ,ze w Afryce bylem,co prawda nie jako turysta i wiem co
                                pisze .Bylem tam jako marynarz i bylem tam tez w 1976 w zupelnie innym
                                charakterze i do dzis potrafi mi sie przysnic ciemna noc w Kongo cykady i
                                zapach trupow.O zapachu kilkuset chyba nigdy nie mytych ludzi zgromadzonych za
                                zasiekami wole nie pisac-akurat wtedy nie interesowaly mnie ich fiuty.
                              • lucja7 Re: Lucja 29.07.05, 17:39
                                Bird, nie bierz wszystkiego az tak doslownie. Nie musze az tyle wiedziec o
                                tobie, ale uwazaj, nie przepracuj sie. W koncu praca to tylko zajecie dla
                                niewolnikow!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka