olcia82poz 06.02.13, 11:03 Czy rządowy program wspierania niektórych osób pobierających świadczenie pielęgnacyjne będzie kontynuowany? Jest szansa na dodatkowe 100 zł do świadczenia ? Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niepelnosprawni.info Re: Dodatek do świadczenia pielęgnacyjnego ... 06.02.13, 15:18 od 1 lipca 2013 świadczenie pielęgnacyjne ustwowo wzrośnie do 620 zł Odpowiedz Link Zgłoś
olcia82poz Re: Dodatek do świadczenia pielęgnacyjnego ... 07.02.13, 09:38 A czy w takim razie od stycznia do czerwca dodatkowe 100 jest przyznawane czy nie ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niepelnosprawni.info Re: Dodatek do świadczenia pielęgnacyjnego ... 12.02.13, 15:24 jak dotad nie widziałem informacji o tym Odpowiedz Link Zgłoś
nie-pelnosprawni.pl Od dawna jest ustawa 24.02.13, 20:14 Kto nie żeruje na niepełnosprawnych i nie traktuje ich jako biznesu wie, że takie zmiany są znane od dawna. Wszystko jest w nowelizacji ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2012 r. z dnia 31 grudnia 2012 r., poz. 1548), która wprowadza w szczególności zmiany w zakresie zasad ustalania prawa do świadczenia pielęgnacyjnego oraz wprowadza nowe świadczenie opiekuńcze. z nowelizacji ustawy: Art. 12. 1. Osobom, o których mowa w art. 11 ust. 1, spełniającym warunki określone w art. 17 ustawy, o której mowa w art. 1, w brzmieniu nadanym niniejszą ustawą, oraz osobom, którym przyznano prawo do świadczenia pielęgnacyjnego na podstawie przepisów ustawy, o której mowa w art. 1, w brzmieniu nadanym niniejszą ustawą, za każdy miesiąc w okresie od dnia wejścia w życie niniejszej ustawy do dnia 30 czerwca 2013 r., w którym przysługuje prawo do świadczenia pielęgnacyjnego, przysługuje dodatek do świadczenia pielęgnacyjnego. 2. Dodatek do świadczenia pielęgnacyjnego przysługuje w wysokości 100,00 zł miesięcznie. 3. Prawo do dodatku do świadczenia pielęgnacyjnego ustala z urzędu wójt, burmistrz lub prezydent miasta właściwy ze względu na miejsce zamieszkania osoby uprawnionej do świadczenia pielęgnacyjnego. www.nie-pelnosprawni.pl Odpowiedz Link Zgłoś
basia1408 Re: Dodatek do świadczenia pielęgnacyjnego ... 12.02.13, 22:50 witam jest dodatek 100 zł od stycznia do czerwca mam już decyzję pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gofer73 Re: Dodatek do świadczenia pielęgnacyjnego ... 16.02.13, 00:01 jest moja gmina postępowanie i decyzję o dodatkowych 100 zł do 30 czerwca 2013 wydała automatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
monik-a2001 Re: Dodatek do świadczenia pielęgnacyjnego ... 19.02.13, 14:04 Kiedy będzie wypłacany dodatek przyznany w okresie od stycznia do czerwca? Jeżeli mam decyzję przyznaną na stałe to nie będę musiała składać nowego wniosku w lipcu? Odpowiedz Link Zgłoś