Dodaj do ulubionych

stopień lekki a legitymacja ON

18.02.14, 07:46
Witam

jakiś czas temu stawałem na komisji i dostałem st LEKKI 05-R.
Niby nic, a jednak....
musze regularnie chodizć na ćwiczenia. Ponieważ niedaleko mam basen stweirdziłem, że raz w ygdoniu będę chodził na basen. Tam dowiedziałem isę, że moge mieć zniżkę i płacić 50% jesli pokażę legitymację ON.

Moje pytanie - czy ze st. lekkim można dostać taką legitymację
jak to wygląda cała ścieżka?
Obserwuj wątek
    • re12nia Re: stopień lekki a legitymacja ON 18.02.14, 13:58
      A co to za problem zapytać się w PCPR?
    • aneta-1989 Re: stopień lekki a legitymacja ON 18.02.14, 17:03
      Ze stopniem lekkim nie przysluguje zasilek pielegnacyjny ani zniżki tylko ze znacznym i umiarkowanym.
      • monisia900 Re: stopień lekki a legitymacja ON 19.02.14, 09:47
        znizki jak najbardziej przysluguja-to sa ustalenia wewnetrzne np w tym wypadku basenu. musisz pojsc tam gdzie odbierales orzeczenie, pobrac wnisek, wypelnic go, dac jedno zdjecie i wszystko zlozyc w tym samym miejscu. za ok tydzien legitymacja bedzie:)
        tak na przyszlosc-pytaj wszedzie o znizki, bo o tym przewaznie nie pisza, ale gdy spytasz okazuje sie ze takowe maja.
    • niepelnosprawni.info Re: stopień lekki a legitymacja ON 19.02.14, 15:09
      W celu uzyskania legitymacji osoby niepełnosprawnej należy złożyć wniosek w Miejskim/Powiatowym Zespole Orzekania o Niepełnosprawności ( czyli w miejscu , gdzie zostało wydane orzeczenie).
      I
      • 70upartykrasnal Re: stopień lekki a legitymacja ON 25.02.14, 09:11
        u mnie składa się 2 zdjęcia. Zniżki są przyznawane wg wewnętrznych przepisów instytucji. Np . do zniżki do Zabytkowej Kopalni Srebra w Tarnowskich Górach uprawnione są osoby tylko z niepełnosprawnością ruchową obojętnie w jakim stopniu
        • korniz Re: stopień lekki a legitymacja ON 10.04.14, 13:25
          ja pokazuje papier z orzeczeniem ,wystarczy.Legitymacji nie mam.A poza tym moją niepelnosprawność trochę widać.Więc muszą uznać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka