Dodaj do ulubionych

SZUKAM OSÓB......

11.01.05, 15:35
chorych na jamistość rdzenia, bądz znających takie osoby
Obserwuj wątek
    • buffy79 Re: SZUKAM OSÓB...... 15.01.05, 12:11
      czy naprawdę nikogo tu nie ma....?
      • kanclerz1 Re: SZUKAM OSÓB...... 19.01.05, 15:02
        Witam. U mojego ojca stwierdzono jamistość rdzenia. Poszukujemy osób które mają
        więcej informacji na ten temat lub przeszły operację na tę dolegliwość.grzegorz.
        kontakt imperium@siwydym.pl
    • buffy79 Re: SZUKAM OSÓB...... 19.01.05, 16:53
      dalam ci odpowiedz na maila
    • seba262 Re: SZUKAM OSÓB...... 06.02.05, 16:36
      Cześć!
      Jestem chory na jamistość rdzenia, w zeszłym roku miałem operację. Odpisz na
      maila: swas@poczta.onet.pl
      Pozdrawiam!
      Sebastian z Elbląga
      • buffy79 Re: SZUKAM OSÓB...... 12.02.05, 17:33
        Wysłałam ci Sebastian maila! Pozdrowionka!
    • mal.korcz Re: SZUKAM OSÓB...... 27.08.16, 22:44
      Jamistość rdzenia
      to też zależy z jakiego powodu ta jamistość rdzenia powstała czy występuje jako wada wrodzona
      czy jakaś po urazowa.
      Ja przeżyłam operację ,moja była i jest urazowa na odcinku Th 3 - Th 8 , szczęśliwie przeżyłam operację i wszystko wróciło powoli do normy. Nie ukrywam że błędów medycznych było sporo zanim lekarze doszli do wniosku co tak naprawdę spowodowało nagły niedowład moich nóg. Nagle wystąpiły zaburzenia czucia , a przy złej rehabilitacji zawroty głowy się tak nasiliły że wszystko mi pływało po każdym nagłym wykonanym ruchu głową. Sytuacja była naprawdę już dramatyczna, niemal zostałam sparaliżowana na zawsze,przez błędne decyzje lekarzy, którzy zamiast zlecać badanie MR - pisali diagnozy na wygląd ! Niektórzy lekarze badali wyłącznie moje papiery. Trwało to aż 2 lata od wypadku. Nie właściwa rehabilitacja zamiast poprawy tylko pogłębiała objawy i nasilała ucisk na rdzeń kręgowy. Płyn mózgowo - rdzeniowy coraz bardziej osuwał się do jamy w rdzeniu powodując coraz większy ucisk. Już nawet mój mózg nie był odpowiednio chroniony z powodu osunięcia się płynu, a lekarka zleciła podawać tabletki na zawroty głowy zamiast powstrzymać rehabilitację wysiłkową.
      Teraz jestem pełna uznania i podziwu dla lekarzy
      Wrocławskiej Neurochirurgii u. Borowska 213
      prof. dr hab. Włodzimierz Jarmundowicz
      dr Artur Weiser
      lek. Dawid Czekała-Karpiński

oraz mądra decyzja dr Jowita Woźniak że podjęła decyzję o czekaniu na wynik MR odcinka piersiowego,gdzie znajdowało się zjawisko po urazowe czyniące szkody w moim rdzeniu.

Chwała im za szybką reakcję. Za mądre decyzje i mój powrót do świata sprawniejszych.
      Jama rdzenia już nigdy nie zniknie - zawsze tam będzie, ale teraz przynajmniej wiem gdzie szukać gdyby doszło do zatkania się cewnika, czy gdyby nastąpił nagły niedowład kończyn ponownie.
      contotejp@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka