Dodaj do ulubionych

Markowe buty szerokości F

21.04.11, 17:35
Od lat mam halluksy. Kiedyś nie miałam problemu z zakupem butów. Teraz wszystkie są za wąskie. Czy istnieje jeszcze realnie dostępna rozmiarówka szerokości w obuwiu markowym?
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: Markowe buty szerokości F 21.04.11, 18:02
      Szersze buty bywają w Deichmanie. Generalnie niemieckie buty poza Deichmanem też bywają rozsądnie produkowane w róznych tęgościach.
      Z butow letnich Comfortabel jest ekstra tylko fasony ma babciowe.
    • horpyna4 Re: Markowe buty szerokości F 21.04.11, 18:04
      Szukaj fasonów, które mają nie tylko szerokie nosy, ale i "szpicowate" wycięcie. W takich butach w przypadku haluksów wycięcie się po prostu szerzej rozchyla.

Chodzi mi o kształt wycięcia, jak tutaj:
      www.martensy.pl/pokaz.php?but=1474
    • mkaroli Re: Markowe buty szerokości F 22.04.11, 16:24
      "Ryłko" ma w rozmiarówce podaną szerokość. Ale podejrzewam, że i tak dużo zależy od fasonu i trzeba mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć. Ja mam wąską 34,5 więc rozumiem Twój problem.
    • majowa_kotka Re: Markowe buty szerokości F 23.04.11, 22:33
      A czy F to właśnie nie jest tęgość "wąska"? Wydaje mi się, że większość butów ma tęgość "G", czyli powinnaś szukać raczej H?

Szersze buty (w moim odczuciu) produkuje Deichmann. Niestety, mam z nimi ten problem, że tylko przednią część stopy mam szeroką (aczkolwiek, odpukać, jeszcze bez halluksów - pewnie mi się pojawią, bo to rodzinne), a piętę już wąziutką i butów bez paska w okolicy kostki nie daję rady nosić.
      • pierwsze-wolne Re: Markowe buty szerokości F 23.04.11, 23:00
        W serii Medicus (jeśli jeszcze jest wink) były różne szerokości butów, super dpasowują się do stóp - to seria pomyślana dla starszych osób co prawda, stąd nie ma tam super modnych modeli, ale są rewelacyjne - sama sobie strzeliłam jak będąc w ciąży nie mogłam żadnych butów znaleźć...
    • fantagiro30 Re: Markowe buty szerokości F 24.04.11, 07:26
      Witam świątecznie smile
      Wszyscy jeszcze śpią, więc mam czas, żeby zajrzeć na WDPD.
      Co do tęgości butów - jest 5 lietrek - E (wąskie), F (średnio wąskie), G (średnie), H (szerokie), I (bardzo szerokie). Ja też mam okropne halluksy i wąskie stopy, wybieram zwykle F, lecz z dość szerokim noskiem, zawsze skórzane. Ostatnio kupiłam takie z Ryłki
      images7.fotosik.pl/244/c100ec682e84a1da.jpg
      Bardzo wygodne.
    • katarzyna4511 Re: Markowe buty szerokości F 24.04.11, 18:53
      Mam podobny problem (wysokie podbicie), więc z tematem tym zapoznałam się dosyć dogłębnie. Niestety, w Deichmannie, Ryłko itp. nigdy nie udało mi się kupić nic sensownego (no, może oprócz tenisówek smile Szukaj w sklepach buty firmy Ara (także Jenny). Mają szeroką gamę rozmiarów. Wiem, że w Polsce też można je dostać.
    • ladyjm Re: Markowe buty szerokości F 28.04.11, 08:26
      weim ze w Ryłko maja buty różnej szerokości i węższe i tzw comfort
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka