madohora Re: Dzień Matki 15.08.26, 16:47 Nic mi się nie pozajączkowało. Po prostu robiąc porządki znalazłam coś takiego. Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Matki 15.08.26, 16:49 Ona mi pierwsza pokazała Księżyc I pierwszy śnieg na święta i pierwszy deszcz Byłem wtedy mały jak muszelka a czarne suknie matki szumiały jak Morze Czarne Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Matki 15.08.26, 16:50 Za gorami, za siedmioma rzekami Za lasami szklana góra lśni się Chodź do mamy, pocałuj mamę no i w końcu zaśnij urwisie Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Matki 15.08.26, 16:54 Wszystko jest twoje po co sięgnę matko rodzona Co we mnie dobre i piękne Wziąłem z twojego łona Czasem nachylam głowę w npc gwiezdną ku twojej skalistej ziemi Piszę wsłuchany pilnie w jedno Jak mówisz z głębi, od korzeni Mowa twa prosta, czysta jak łza Podsyca mi serce i zżera I rośnie we mnie i trwa Miłość co nie umiera Jalu Kurek Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Matki 15.08.26, 16:59 Odkąd pamięć pamięta Zawsze ze mną jest ona łagodna uśmiechnięta Nad łóżeczkiem pochylona UCzy mnie - tutaj mieszkasz Czasem na rękach niesie Kiedy się kręta ściezka Wydłuża w gęstym lesie Imówi z dziwną miną Znowu minęła wiosna Tak mi rośniesz mój synu Jak śoiewająca sosna Bo dla niejs wszystko śpiewa I ptak i las i woda Jej serce świat ogrzewa Zimą gdy rzeki w lodach Wszystko bym zrobił dla niej Kiedyś jak juz dorosnę Zamienię jej mieszkanie W jedną kwitnącą wiosnę Ludmiła Marjanska Odpowiedz Link
madohora Re: Dzień Matki 15.08.26, 17:02 Piosenka dla mamy Gdybym sto piosenek znał Przyjaciołom bym je dał Żęby byli uśmiechnięci W dni powszednie i przy święcie Gdybym tysiąc kwiatów miał Wszystkiie bymje ludziom dal Bo gdy kwitnie cała ziemia Nikną troski i zmartwienia Ale serce jedno mam Komuż serce moje dam Dam je tobie mamo miła Bo w nim miłość, radość, siła Barbara Gorden Odpowiedz Link