madohora Re: WALENTYNKI 09.01.18, 15:56 KRYSZTAŁOWA ZAMIENIONA NA DZIEŃ I NOC - Dziennik Zachodni - 09.01.2018 Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 18.01.18, 18:51 Tato, chciałam ci powiedzieć, że jestem zakochana. Adama poznałam na eDarling, potem zostaliśmy przyjaciółmi na Facebooku, często gadaliśmy na WatsApp, teraz oświadczył mi się przez Skype. - Córeczko, wobec tego weź ślub na Twitterze, dzieci kupcie na eBay, a jak ci się mąż znudzi, to wystaw go na Allegro. Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 18.01.18, 18:53 Facebook powinien wprowadzić limit zmian statusu związku. Po 3 zmianach automatycznie na stały powinien być włączony "niestabilny". Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 13.02.22, 17:44 In the latter half of the 2010s, sales figures indicated a decline in popularity of the observation. It was seen as a result from the reduction of sales of obligation chocolates on Valentines Day. Another reason given for the reduction of popularity is the changing gender roles within Japanese culture Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 16.02.22, 21:33 Bylina. Kwitnie od czerwca do lipca. Roślina trująca, zawiera m.in. atropinę i alkaloidy z grupy tropanowych. Spożywana w większych ilościach może wywołać podrażnienie dróg oddechowych, podobno także delirium, jest psychoaktywna i ma właściwości mocno pobudzające. Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 16.02.22, 21:40 Mandragora była prawdopodobnie składnikiem owianej mgłą tajemnicy maści czarownic. Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 24.01.18, 18:31 ★ Wróżba z kwiatem Kup cebulkę kwiatu (tulipana lub hiacynta), napisz na niej imię swojego ukochanego i zasadź ją w dniu św. Walentego w czerwonej lub różowej doniczce. Podlewaj ją codziennie o wschodzie słońca, mówiąc przy tym: „Jak słońce wschodzi, jak rośnie ten kwiat – tak budzi się nasza miłość”. Jeśli kwiat urośnie i rozkwitnie, to dobra wróżba – spodziewaj się, że wkrótce twój ukochany wyzna ci miłość. Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 24.01.18, 18:32 Wrona – to ktoś dużo starszy, mądry i poważny. Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 24.01.18, 18:47 ★ Laleczki Z włóczki skręć dwie laleczki albo po prostu małe kulki. Jedna z nich ma symbolizować ciebie, a druga twojego ukochanego. Musi to być konkretna osoba, a nie hipotetyczny „książę z bajki”. Połóż je obok siebie w odległości około 5 cm i dmuchnij z całej siły. Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 24.01.18, 18:50 Fiolet to kolor zmysłowości i słodyczy. Oznacza też tajemnicę i artystyczny sznyt. Włóż go, by podsycić ciekawość i wyobraźnię partnera. Ale uwaga! Nigdy nie podawaj romantycznej kolacji na fioletowym obrusie ani zastawie. Na nich nawet najbardziej wyrafinowane danie będzie smakować mdło i zwyczajnie. Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 24.01.18, 18:55 Zieleń to kolor optymistów, pozytywnie nastawionych do życia. Marzysz o kimś trochę smutnym i nostalgicznym? Ubierz się na zielono – będzie ci jadł z ręki. Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 24.01.18, 19:33 CHLEBEK BANANOWY • 4 dojrzałe banany • 75 g masła • ¾ szklanki brązowego cukru • 1 jajko • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii • 1 łyżeczka sody oczyszczonej • 1½ szklanki mąki pszennej • garść orzechów włoskich, orzechów pekan, migdałów Banany rozgnieć widelcem, wymieszaj z roztopionym masłem, cukrem, jajkiem i wanilią. Na koniec dodaj mąkę, sodę oraz posiekane grubo orzechy i migdały. Wszystko wymieszaj widelcem i przełóż do formy keksówki, wyłożonej papierem kuchennym. Piecz około godziny w temp. 170ºC. Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 25.01.18, 22:47 Gdy na Święty Walek deszcze, mrozy wrócą jeszcze. Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 26.01.18, 00:07 Jak Walenty nie poleje, to na wiosnę masz nadzieję. Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 13.02.22, 19:27 В США впервые День святого Валентина праздновался в 1777 году Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 09.02.18, 14:32 WALENTYNKOWY BIEG W DOLINIE TRZECH STAWÓW - Dziennik Zachodni - 09.02.2018 Odpowiedz Link
madohora Re: WALENTYNKI 09.02.18, 14:37 WALENTYNKOWE DISCO NA ŚLIZGAWCE - Nasze Miasto - 09.02.2018 Odpowiedz Link
balzack Re: WALENTYNKI 16.09.18, 07:11 A ja tam wole Swietego Jana Tak, tak prosze pana Odpowiedz Link