bu.2m 27.09.09, 14:37 Kto by pomyślał że nie tak daleko Polski jest tak normalnie. A w TVP INFO trwa nagonka na Czechów, jakby to był jakiś naród podludzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadzap Re: Ach ci Czesi 27.09.09, 14:40 Nawet z SoPOtu masz ok.700km.Pakuj walizy i naschledanoł. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Ach ci Czesi 27.09.09, 14:45 W każdym razie, kiedys miałam kontakt z hiszpańskimi pilotami wycieczek i ci mieli swoje zdanie o Czechach. Było bardziej niepochlebne niż to o Polakach. Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: Ach ci Czesi 27.09.09, 14:48 Ciekawe czy londyńscy policjanci mają równie złe zdanie o Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Ach ci Czesi 27.09.09, 14:58 Już ci mówię. Opinie generalnie byly takie, ze nie są zbyt zyczliwi, są mało komunikatywni, zamknięci i trudno do nich trafic. A Polacy to zupełnie coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: Ach ci Czesi 27.09.09, 15:07 Zapewne trafili na wycieczkę koła RM stąd tak dobre zdanie o Polakach. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Ach ci Czesi 27.09.09, 15:12 Ja mówię o pilotach grup hiszpańskich pracujących w Polsce i Czechach. I coś w tym jest. Ten naród jest uprzejmy między sobą i, wiem o czym mówię, ma dużo nieufności dla obcych. Długo trwa zanim cię zaakceptują. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Ach ci Czesi 27.09.09, 15:20 A ja wiem? Może nadają na innych falach z powodu braku religijności? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Ach ci Czesi 27.09.09, 15:25 elena4 napisała: > A ja wiem? Może nadają na innych falach z powodu braku religijności? > A jest jakiś OBOWIĄZEK bycia religijnym? Niech się martwi B16, że nie dadzą się tak doić, jak Polacy1 Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Ach ci Czesi 27.09.09, 15:29 A co się mnie czepiasz? Ja tylko spekuluję. Nie ma obowiązku bycia religijnym tak samo jak bycie niereligijnym nie stanowi żadnego wzoru do naśladowania chocby z podanych przeze mnie wyżej przyczyn. Ja tam wolę nasz temperament. Chociaż lubię Czechów i czeski język. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 A co wiesz o temperamencie Czechów? 27.09.09, 15:53 elena4 napisała: > A co się mnie czepiasz? Ja tylko spekuluję. Nie ma obowiązku bycia religijnym > tak samo jak bycie niereligijnym nie stanowi żadnego wzoru do naśladowania > chocby z podanych przeze mnie wyżej przyczyn. Ja tam wolę nasz temperament. > Chociaż lubię Czechów i czeski język. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: A co wiesz o temperamencie Czechów? 27.09.09, 19:29 Są mniej temperamentni i bardziej nacjonalistyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Re: Ach ci Czesi 27.09.09, 19:12 Najbardziej pragmatyczny narod w Europie Srodkowej . Bylem w tym roku w Czechach i nie moglem narzekac mieszkalem w super pensjonacie , przewodnik super gosciu i bardzo pomocny . No i to piwo , super. Gwoli prawdy , uwazam ze bardzo dobrze zrobili z tym transparentem podczas pobytu J.Ratzingera , najpierw niech Watykan pokaze skruche przed czeskim narodem , a potem niech mowi o ewangelizacji . Zreszta co tu ukrywac , Watykan walczyl z protestantami m.in. przeciw J.Wycleff'owi , J.Hus'owi i M.Luther'owi ze "zapomnial" o islamie , celowo zapomnial . Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Straszny z niego buc. 27.09.09, 19:15 Gdybym ja tak sobie pojechał do Watykanu oficjalnie i krzyczał, że jak katolicyzm to brak wartości? Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: Straszny z niego buc. 27.09.09, 19:16 A i pominąłem wątek, że dla Czech kościół katolicki okazał się równie ludobójczy co pewne totalitaryzmy dla innych krajów... Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: Straszny z niego buc. 27.09.09, 19:18 Więc bardziej by pasowało, jakby jakiś namiestnik radziecki (nie rosyjski, bo Rosja w przeciwieństwie do Kościoła choć trochę odcięła się od swego dziedzictwa) na uroczystościach katyńskich uczył Polaków o wartościach. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Re: Straszny z niego buc. 27.09.09, 19:36 socjalliberal napisał: > Więc bardziej by pasowało, jakby jakiś namiestnik radziecki (nie > rosyjski, bo Rosja w przeciwieństwie do Kościoła choć trochę odcięła > się od swego dziedzictwa) na uroczystościach katyńskich uczył Polaków o > wartościach. Ratzinger jest przede wszystkim politykiem , jak kazdy papiez , dla nich najwazniejsze jest ochrona i obrona wlasnych interesow na dalszym planie jest religia , ktora wykorzystuja do swoich celow . To od nich islam nauczyl sie walki o interesy manipulujac swoimi wiernymi . Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Straszny z niego buc. 28.09.09, 06:26 isc i sluchac zaklec szefa Watykanu ,czy isc na czeskie piwo , mozna miec jakies watpliwosci ?. Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Straszne z nich buce 01.10.09, 00:10 Trzęsidupy odebrały nam podstępem ZAOLZIE. Trzęsidupy nie oddały nam do dziś ziemi z tytułu prostowania granicy. Olać ciepłym moczem czeskie trzęsące się dupy, nie zasługują na nic lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś