Dodaj do ulubionych

Arabowie w Izraelu / statystyka zgonow

11.01.04, 11:37
1922-32 - 26,9%
1941-44 - 19,4%
1967 - 6,3% (!)
1980 - 4,7%
Obserwuj wątek
    • kontrkultura ps 11.01.04, 11:38
      dame sa w promilach
      • andre1 Uwazaj -nie przeginaj z tymi promilami !! 11.01.04, 11:55
        kontrkultura napisał:

> dame sa w promilach

przejdz na trunki niskoalkoholowe
        • kontrkultura Re: Uwazaj -nie przeginaj z tymi promilami !! 11.01.04, 12:02
          :)

przepraszam, powinno bylo byc nie 'm' tylko 'n'
          • Gość: jarek Re: Uwazaj -nie przeginaj z tymi promilami !! IP: *.fastres.net 12.01.04, 11:19
            albo tez zastepuja zmarlego Araba w Israelu, zywym Arabem z Cisjordani,
            potrafia to robic Chinczycy we Wloszech, a potem zmarlego Araba wywoza do
            Cisjordani, aby tam w drugi sposob "polepszyc "statystyke, fantazia Arabow nie
            ma granic.
    • fredzio54 Re: Arabowie w Izraelu / statystyka zgonow 13.01.04, 15:44
      na Antartyce beda w 2010 99% Rabstwo reszta bialy misie .))))))))))))))))))
      • kontrkultura Re: Arabowie w Izraelu / statystyka zgonow 13.01.04, 18:27
        nie zrozumialem nic :(
        O co ci chodzi z ta Antarktyka?
    • Gość: Nara Re: Arabowie w Izraelu / statystyka zgonow IP: 5.3.1R* / *.terra.net.lb 13.01.04, 20:19
      arabowie w izraelu zero zgonow. one tam sa przed izraelem i beda po
      znieknienciu izrael, one rozmnazaja sie tak bardzo ze zydzie wsrod nich sie
      tobia, arabowie w izraelu sa u siebie nie jechali do izraela izrael przesiadl
      do nich i od nich odjedzie tam skad przejechal , tak jak odjechali krzyzowce
      setki lat temu taka jest kolej losu .
      • kontrkultura .lb - Libia? 13.01.04, 20:34
        Milo, ze na Polskie forum zagladaja
        ludzie z tak odleglych panstw, ale
        przykre, ze maja tak wrogie nastawienie
        wobec swoich historycznych sasiadow.

Czymu niby Izrael nie ma prawa
        do istnienia?
        • Gość: Nara Re: .lb - Libia? IP: 5.3.1R* / *.terra.net.lb 13.01.04, 20:49
          wszysce maja prawo do istnienia ale nie kosztem naszego istnienia mogli
          emegrowac do nas tak jak pan mogl emegrowac do nimiec ale nie przejechac do nas
          wysiedlac nas zabijac pompardowac nasze domy ,sady iziemie i dziewa . TO NIE
          JEST W PORZADKU PROSIE PANA ,CO PAN ZROBIL GDYBYM PANU ATAKOWALA WDOMU
          ZAPIJAJAC PANA ROZIENIE .POZA TYM JA NIE JESTEM Z LIBII ,JESTEM PALESTYNKA I
          JESTEM Z TEGO BARDZO DUMNA.PROSIE PANA JA WIERZE W SIELI PRAWDY ANIE W PRAWDEJ
          SIELY,JESTEM PEWNA ZE PAN ZMIENIL ZDANIE GDY PAN ZYL W PALESTYNIE I DZILIL PAN
          Z PALESTYNCZYKAMI ZYCIA CO DZIENNEGO PRZEJEDZIAJAC PRZEZ ZYDOWSKI PARIKADI
          MIEDZY MIASTAMI I OSIEDLAMI, NIE JESTESMY ZWIZETAMI TAK JAK M.CRASSUS PAN SOBIE
          ZYCIEC ALE ZYDZIE ROBIA WSZYSTKO ABY NASZE ZYCIE BYLO JAK ZWYZIETA , PROSIE
          PANA MI DO ZYDOW NIE POJECHALISMY ONE DO NAS PRZEJECHALE TRZEBA BYLO NIE
          WYKORZYSTACZ NASZA GOSZCZYNOSCIE.
          • kontrkultura Droga Nara 13.01.04, 21:01
            Zydzi zyli tam ponad 3000 lat temu i
            innego panstwa nie maja. Trzeba sie
            pogodzic, ze to jest wlasnie ich
            ojczyzna.

To jest bardzo przykre, ze trwaja
            dzialania wojenne, ale w duzym stopniu
            sa spowodowane waszym stosunkiem do
            ich panstwowosci, musicie sie z nia
            pogodzic, a mozliwy bedzie pokoj.

Czy wszystcy maja prawo do istnienia:

Moim zdaniem nic nie usprawiedliwia
            zabicia niewinnych, dlatego terrorysci
            sa przeze mnie zaliczani do nieludzi,
            jakiekolwiem maja cele posrednie, celem
            bezposrednie jest zabicie niewinnych!!!
            Takie bestie trzeba likwidowac, nie
            uwaza pani?
            • Gość: NARA Re: Droga Nara IP: 5.3.1R* / *.terra.net.lb 13.01.04, 21:19
              ZYDZIE BYLI NA CZESC PALESTYNI 3000LAT TEMU PRZEZ 80 LAT PRZED NIMI TEZ
              MIESZKALA LUDNOSC PALESTYNSKA PO NICH TEZ. OTOZ ARABOWIE BYLI W HISZPANI PRZEZ
              8 00 LAT CZY ONE TEZ MAJA DOMAGAC POWROTU DO HISZPANI . PAN NIELUBI TERORYSTOW
              JA TEZ NIE A CZY PAN LUBI PANSTWOWE ZORGANIZOWANI TERRORYZM PROWADZONY PRZEZ
              IZRAELSKI WOJSKO CZY TO JEST WEDLUG PANA USPRAWIDLIWIONY PO TO JEST PROWADZONY
              PRZEZ LUDZIE UWAZAJACE ZE NIEMAJA INNEGO PANSTWA APAN NIE USPRAWDILIWE LUDZIE
              KTORZE STRACZYLI W SUMIE PANSTWA I WSZYSTKO CO CZLOWIEKOWIE PETRZEBNY DO ZYCIE
              W GODNOSCIE I KAZE IM POGODZIEC SIE ZTYM PO 100 LAT TEMU EUROPA MIWLA DOSCIE
              INTRYGI ZYDOWSKI WE WLASNYM DOMU I SZUKALA DLA NICH POTYLKU. JA ZYDOW PROSIE
              PANA DO GAZU NIE WYSLALA DLACZEGO PROBLEM ZYDOWSKIEM MA BYC ROZWIEZANY KOSZTEM
              MOIEM.NIE PROSIE PANA NIE BEDE Z TYM SIE ZGADZALA,APAN NICH NIE BEDZIE MIAL
              CZYSTE SLUMIENIA JA CIERPIE ZEBYSCIE W EUOPY MIELI SPOKUJ TO SA WASZE ZYDZIE
              GDYBYSCIE IZRAELA NIE POMAGALI TO ZYDZIE NIEMOGLI OKUPOWAC MOJEJ
              OJCIEZNIE .IZRAEL TO JEST PROSIE PANA KRAJ KOLONIALNY I TO NAPEWNO SIE SKONCZY
              TAK JAK SIE SKONCZYLY WSZYSTKI WASZE KOLONI MYSLE ZE MUSIE Z TYM PAN POGODZIEC
              ANIE JA MAM Z TYM POGODZIE .
              • kontrkultura Re: Droga Nara 14.01.04, 14:21
                Izrael ma prawo na istnienie,

1.Wpelni zgodnie z historia. Przed Mahometem wiekszosc Arabow zaliczala sie do
                beduinow (koczownikow), przemieszczajacych sie z jednego miejsca, gdzie mogli
                wypasac zwierzeta domowe do drugiego, pozniej pojawily sie bogatsi i stopniowo
                wytworzyly sie warstwy spoleczne, ale wiele lat pozniej przed osiedleniem sie
                Zydow. Izrael w roznych okresach byl panstwem niepodleglym, w zestawie
                wiekszego panstwa, jak np. Persji, panstwa Aleksandra Wielkiego, Lagidzi i
                Seleucydzi, Rzymu, Kalifatu. Rowniez byli czasami zaprowadzani w niewole, jak w
                Egipcie, Babilonii i Asyrii, a jednak zawsze wracali do Izraelu i tworzyli
                swoje panstwo, rowniez dzisiaj.
                Zydzi na ziemi Izraela osiedlili sie najprawdopodobniej droga pokojowa, z
                czasem wchlaniajac miejscowa ludnosc, tez semicka.

2.Polska tez byla pod zaborami i formalnie jej nie bylo. Czy w zwiazku z tym
                nie mamy prawo na istnienie?

3.Izrael powstal wlasnie w wyniku rozpadu kolonii Brytyjskiej.

4.Jesli chcecie pokoju, musicie sie z tym pogodzic.
                • Gość: dana33 do kontrkultury IP: 194.90.65.* 14.01.04, 14:30
                  drogi wladyslawie, jesli jeszcze nie zauwazyles, to wlasnie dokladnie tak jak
                  twoja rozmowa z nara wygladaja rozmowy palestynsko-israelskie...
                  • kontrkultura czuje sie politykiem :) 14.01.04, 14:37
                    Choc nigdy nie chcialbym nim byc - nie
                    chce skonczyc na dozywotnym stresie, a
                    gdybym musial zajmowac sie sprawa tego
                    konfliktu. Pewnie zarzuconoby mi nazizm,
                    lub faszyzm, choc staram sie zachowac w
                    tej sprawie obiektywnosc.
                    • Gość: dana33 Re: czuje sie politykiem :) IP: 194.90.65.* 14.01.04, 14:52
                      nu, zaraz ci zarzuca, ze sie zydom podlizujesz, bo tu na forum nie wolno
                      powiedziec jednego slowa popierajacego zydow. a ze sie czujesz politykiem? nie
                      wiesz, ze w israelu jest jeden premier i 5 milionow doradcow???? welcome to the
                      club... :)
          • Gość: Oozie .lb = LIBAN IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 14.01.04, 14:32
            Nara to żaden palestynka ani nawet arab zez Libanu - loguje się po prostu jak
            nowy na serwer i udaje.
            Pisze z błedami Nowego że aż wstyd.
            No dumna Palestynko z Libanu - jak tam to leci? Intifada intifada?
            >PRZEJEDZIAJAC PRZEZ ZYDOWSKI PARIKADI MIEDZY MIASTAMI I OSIEDLAMI

Chcialo się oddzielnego państwa to macie "parikadi"
            • Gość: dana33 do oozie IP: 194.90.65.* 14.01.04, 14:55
              mysle, ze sie mylisz. nara robi bledy dokladnie jak arabka: bezblednie tam
              gdzie powinno byc b jest p. czy ona z libanu to nie wiem, ale to albo arab,
              albo ktos, kto doskonale zna ich sposob mowienia.
              • Gość: Oozie Fakt IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 15.01.04, 14:19
                Gość portalu: dana33 napisał(a):

> mysle, ze sie mylisz. nara robi bledy dokladnie jak arabka:
                Fakt, ale sporo arabów studiowało w Polsce (po 1970 roku na przykład).
                Może być arab/arabka, ale powiela akcje.

Loguje się na strony gdzie jest dial-in albo dial-up i usługi free przez kilka
                dni.
                marcus_crassus zrobił to samo udowadniajać że można pisać z adresu z
                Izraela "na odległość".
                • Gość: dana33 Re: Fakt IP: *.jazo.org.il 15.01.04, 15:23
                  nu, dla starej polskiej zydowki to juz za bardzo skomlikowana historia... :)
                  faktem jest, ze nar nie odpowiedziala na moje pytania, a to juz jest dowod na
                  to, ze jest arabka/arabem... pozdrowienia
          • Gość: dana33 do nary IP: 194.90.65.* 14.01.04, 14:46
            droga naro. zdaje sobie sprawy, ze barykady i przeszukiwania na przejsciach to
            nie jest latwe dla arabow palestynskich. ale znajac dobrze sytuacje tutaj,
            wiedzac, ze przez te przejscia przechodza nie tylko niewinni ludzie, ale
            rowniez i terrorysci, wiedzac ze przez te przejscia przejezdzaja nie tylko
            ciezarowki z jarzynami, ale rowniez i samochody szmuglujace terrorystow, ze
            arabskie ambulanse to czasami tez ambulanse naladowane bronia i ladunkami
            wybuchowymi przeznaczonymi dla zabijania niewinnych ludzi w israelu, to jak ty
            uwazasz, powinnismy przestac sprawdzac, wpuszczac kazdego i ryzykowac setki
            zamachow i tysiace zabitych obywateli israelskich zarowno zydow jak i arabow,
            czy lepiej sprawdzic, nie wpuszczac kazdego i w ten sposob uniknac wiekszej
            czesci zamachow, bo jak wiesz, wszystkich niestety nie udaje sie nam. jakie
            widzisz ty rozwiazanie w takiej sytuacji? i prosze, nie pisz ze mamy
            natychmiast opuscic wszystkie tereny, bo wiesz, ze to nie realne, wiec daj
            jakies inne wyjscie dla sytuacji, ktora istnieje w tej chwili.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka