kontrkultura 11.01.04, 11:37 1922-32 - 26,9% 1941-44 - 19,4% 1967 - 6,3% (!) 1980 - 4,7% Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andre1 Uwazaj -nie przeginaj z tymi promilami !! 11.01.04, 11:55 kontrkultura napisał: > dame sa w promilach przejdz na trunki niskoalkoholowe Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: Uwazaj -nie przeginaj z tymi promilami !! 11.01.04, 12:02 :) przepraszam, powinno bylo byc nie 'm' tylko 'n' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Uwazaj -nie przeginaj z tymi promilami !! IP: *.fastres.net 12.01.04, 11:19 albo tez zastepuja zmarlego Araba w Israelu, zywym Arabem z Cisjordani, potrafia to robic Chinczycy we Wloszech, a potem zmarlego Araba wywoza do Cisjordani, aby tam w drugi sposob "polepszyc "statystyke, fantazia Arabow nie ma granic. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Arabowie w Izraelu / statystyka zgonow 13.01.04, 15:44 na Antartyce beda w 2010 99% Rabstwo reszta bialy misie .)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: Arabowie w Izraelu / statystyka zgonow 13.01.04, 18:27 nie zrozumialem nic :( O co ci chodzi z ta Antarktyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nara Re: Arabowie w Izraelu / statystyka zgonow IP: 5.3.1R* / *.terra.net.lb 13.01.04, 20:19 arabowie w izraelu zero zgonow. one tam sa przed izraelem i beda po znieknienciu izrael, one rozmnazaja sie tak bardzo ze zydzie wsrod nich sie tobia, arabowie w izraelu sa u siebie nie jechali do izraela izrael przesiadl do nich i od nich odjedzie tam skad przejechal , tak jak odjechali krzyzowce setki lat temu taka jest kolej losu . Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura .lb - Libia? 13.01.04, 20:34 Milo, ze na Polskie forum zagladaja ludzie z tak odleglych panstw, ale przykre, ze maja tak wrogie nastawienie wobec swoich historycznych sasiadow. Czymu niby Izrael nie ma prawa do istnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nara Re: .lb - Libia? IP: 5.3.1R* / *.terra.net.lb 13.01.04, 20:49 wszysce maja prawo do istnienia ale nie kosztem naszego istnienia mogli emegrowac do nas tak jak pan mogl emegrowac do nimiec ale nie przejechac do nas wysiedlac nas zabijac pompardowac nasze domy ,sady iziemie i dziewa . TO NIE JEST W PORZADKU PROSIE PANA ,CO PAN ZROBIL GDYBYM PANU ATAKOWALA WDOMU ZAPIJAJAC PANA ROZIENIE .POZA TYM JA NIE JESTEM Z LIBII ,JESTEM PALESTYNKA I JESTEM Z TEGO BARDZO DUMNA.PROSIE PANA JA WIERZE W SIELI PRAWDY ANIE W PRAWDEJ SIELY,JESTEM PEWNA ZE PAN ZMIENIL ZDANIE GDY PAN ZYL W PALESTYNIE I DZILIL PAN Z PALESTYNCZYKAMI ZYCIA CO DZIENNEGO PRZEJEDZIAJAC PRZEZ ZYDOWSKI PARIKADI MIEDZY MIASTAMI I OSIEDLAMI, NIE JESTESMY ZWIZETAMI TAK JAK M.CRASSUS PAN SOBIE ZYCIEC ALE ZYDZIE ROBIA WSZYSTKO ABY NASZE ZYCIE BYLO JAK ZWYZIETA , PROSIE PANA MI DO ZYDOW NIE POJECHALISMY ONE DO NAS PRZEJECHALE TRZEBA BYLO NIE WYKORZYSTACZ NASZA GOSZCZYNOSCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Droga Nara 13.01.04, 21:01 Zydzi zyli tam ponad 3000 lat temu i innego panstwa nie maja. Trzeba sie pogodzic, ze to jest wlasnie ich ojczyzna. To jest bardzo przykre, ze trwaja dzialania wojenne, ale w duzym stopniu sa spowodowane waszym stosunkiem do ich panstwowosci, musicie sie z nia pogodzic, a mozliwy bedzie pokoj. Czy wszystcy maja prawo do istnienia: Moim zdaniem nic nie usprawiedliwia zabicia niewinnych, dlatego terrorysci sa przeze mnie zaliczani do nieludzi, jakiekolwiem maja cele posrednie, celem bezposrednie jest zabicie niewinnych!!! Takie bestie trzeba likwidowac, nie uwaza pani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NARA Re: Droga Nara IP: 5.3.1R* / *.terra.net.lb 13.01.04, 21:19 ZYDZIE BYLI NA CZESC PALESTYNI 3000LAT TEMU PRZEZ 80 LAT PRZED NIMI TEZ MIESZKALA LUDNOSC PALESTYNSKA PO NICH TEZ. OTOZ ARABOWIE BYLI W HISZPANI PRZEZ 8 00 LAT CZY ONE TEZ MAJA DOMAGAC POWROTU DO HISZPANI . PAN NIELUBI TERORYSTOW JA TEZ NIE A CZY PAN LUBI PANSTWOWE ZORGANIZOWANI TERRORYZM PROWADZONY PRZEZ IZRAELSKI WOJSKO CZY TO JEST WEDLUG PANA USPRAWIDLIWIONY PO TO JEST PROWADZONY PRZEZ LUDZIE UWAZAJACE ZE NIEMAJA INNEGO PANSTWA APAN NIE USPRAWDILIWE LUDZIE KTORZE STRACZYLI W SUMIE PANSTWA I WSZYSTKO CO CZLOWIEKOWIE PETRZEBNY DO ZYCIE W GODNOSCIE I KAZE IM POGODZIEC SIE ZTYM PO 100 LAT TEMU EUROPA MIWLA DOSCIE INTRYGI ZYDOWSKI WE WLASNYM DOMU I SZUKALA DLA NICH POTYLKU. JA ZYDOW PROSIE PANA DO GAZU NIE WYSLALA DLACZEGO PROBLEM ZYDOWSKIEM MA BYC ROZWIEZANY KOSZTEM MOIEM.NIE PROSIE PANA NIE BEDE Z TYM SIE ZGADZALA,APAN NICH NIE BEDZIE MIAL CZYSTE SLUMIENIA JA CIERPIE ZEBYSCIE W EUOPY MIELI SPOKUJ TO SA WASZE ZYDZIE GDYBYSCIE IZRAELA NIE POMAGALI TO ZYDZIE NIEMOGLI OKUPOWAC MOJEJ OJCIEZNIE .IZRAEL TO JEST PROSIE PANA KRAJ KOLONIALNY I TO NAPEWNO SIE SKONCZY TAK JAK SIE SKONCZYLY WSZYSTKI WASZE KOLONI MYSLE ZE MUSIE Z TYM PAN POGODZIEC ANIE JA MAM Z TYM POGODZIE . Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: Droga Nara 14.01.04, 14:21 Izrael ma prawo na istnienie, 1.Wpelni zgodnie z historia. Przed Mahometem wiekszosc Arabow zaliczala sie do beduinow (koczownikow), przemieszczajacych sie z jednego miejsca, gdzie mogli wypasac zwierzeta domowe do drugiego, pozniej pojawily sie bogatsi i stopniowo wytworzyly sie warstwy spoleczne, ale wiele lat pozniej przed osiedleniem sie Zydow. Izrael w roznych okresach byl panstwem niepodleglym, w zestawie wiekszego panstwa, jak np. Persji, panstwa Aleksandra Wielkiego, Lagidzi i Seleucydzi, Rzymu, Kalifatu. Rowniez byli czasami zaprowadzani w niewole, jak w Egipcie, Babilonii i Asyrii, a jednak zawsze wracali do Izraelu i tworzyli swoje panstwo, rowniez dzisiaj. Zydzi na ziemi Izraela osiedlili sie najprawdopodobniej droga pokojowa, z czasem wchlaniajac miejscowa ludnosc, tez semicka. 2.Polska tez byla pod zaborami i formalnie jej nie bylo. Czy w zwiazku z tym nie mamy prawo na istnienie? 3.Izrael powstal wlasnie w wyniku rozpadu kolonii Brytyjskiej. 4.Jesli chcecie pokoju, musicie sie z tym pogodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do kontrkultury IP: 194.90.65.* 14.01.04, 14:30 drogi wladyslawie, jesli jeszcze nie zauwazyles, to wlasnie dokladnie tak jak twoja rozmowa z nara wygladaja rozmowy palestynsko-israelskie... Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura czuje sie politykiem :) 14.01.04, 14:37 Choc nigdy nie chcialbym nim byc - nie chce skonczyc na dozywotnym stresie, a gdybym musial zajmowac sie sprawa tego konfliktu. Pewnie zarzuconoby mi nazizm, lub faszyzm, choc staram sie zachowac w tej sprawie obiektywnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: czuje sie politykiem :) IP: 194.90.65.* 14.01.04, 14:52 nu, zaraz ci zarzuca, ze sie zydom podlizujesz, bo tu na forum nie wolno powiedziec jednego slowa popierajacego zydow. a ze sie czujesz politykiem? nie wiesz, ze w israelu jest jeden premier i 5 milionow doradcow???? welcome to the club... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oozie .lb = LIBAN IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 14.01.04, 14:32 Nara to żaden palestynka ani nawet arab zez Libanu - loguje się po prostu jak nowy na serwer i udaje. Pisze z błedami Nowego że aż wstyd. No dumna Palestynko z Libanu - jak tam to leci? Intifada intifada? >PRZEJEDZIAJAC PRZEZ ZYDOWSKI PARIKADI MIEDZY MIASTAMI I OSIEDLAMI Chcialo się oddzielnego państwa to macie "parikadi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do oozie IP: 194.90.65.* 14.01.04, 14:55 mysle, ze sie mylisz. nara robi bledy dokladnie jak arabka: bezblednie tam gdzie powinno byc b jest p. czy ona z libanu to nie wiem, ale to albo arab, albo ktos, kto doskonale zna ich sposob mowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oozie Fakt IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 15.01.04, 14:19 Gość portalu: dana33 napisał(a): > mysle, ze sie mylisz. nara robi bledy dokladnie jak arabka: Fakt, ale sporo arabów studiowało w Polsce (po 1970 roku na przykład). Może być arab/arabka, ale powiela akcje. Loguje się na strony gdzie jest dial-in albo dial-up i usługi free przez kilka dni. marcus_crassus zrobił to samo udowadniajać że można pisać z adresu z Izraela "na odległość". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Fakt IP: *.jazo.org.il 15.01.04, 15:23 nu, dla starej polskiej zydowki to juz za bardzo skomlikowana historia... :) faktem jest, ze nar nie odpowiedziala na moje pytania, a to juz jest dowod na to, ze jest arabka/arabem... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do nary IP: 194.90.65.* 14.01.04, 14:46 droga naro. zdaje sobie sprawy, ze barykady i przeszukiwania na przejsciach to nie jest latwe dla arabow palestynskich. ale znajac dobrze sytuacje tutaj, wiedzac, ze przez te przejscia przechodza nie tylko niewinni ludzie, ale rowniez i terrorysci, wiedzac ze przez te przejscia przejezdzaja nie tylko ciezarowki z jarzynami, ale rowniez i samochody szmuglujace terrorystow, ze arabskie ambulanse to czasami tez ambulanse naladowane bronia i ladunkami wybuchowymi przeznaczonymi dla zabijania niewinnych ludzi w israelu, to jak ty uwazasz, powinnismy przestac sprawdzac, wpuszczac kazdego i ryzykowac setki zamachow i tysiace zabitych obywateli israelskich zarowno zydow jak i arabow, czy lepiej sprawdzic, nie wpuszczac kazdego i w ten sposob uniknac wiekszej czesci zamachow, bo jak wiesz, wszystkich niestety nie udaje sie nam. jakie widzisz ty rozwiazanie w takiej sytuacji? i prosze, nie pisz ze mamy natychmiast opuscic wszystkie tereny, bo wiesz, ze to nie realne, wiec daj jakies inne wyjscie dla sytuacji, ktora istnieje w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś