Dodaj do ulubionych

Przesadziliscie

IP: *.menta.net 13.01.04, 19:41
Bigobserver@hotmail.com juz nie istnieje. Dostalam pogrozke i zamierzam
opowiedziec wszystko, tu na forum. Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • kontrkultura a o co tak wlasciwie chodzi? 13.01.04, 19:44
      P.S.
      Juz chyba rok Cie nie widzialem
      na forum, gdzies Ty byla?
    • Gość: CCCP Re: Przesadziliscie IP: *.acn.pl 13.01.04, 19:44
      Gość portalu: Elena napisał(a):

> Bigobserver@hotmail.com juz nie istnieje. Dostalam pogrozke i zamierzam
      > opowiedziec wszystko, tu na forum. Co wy na to?

Co się stało? Od kogo ta pogróżka?

• fredzio54 Re: Przesadziliscie 13.01.04, 19:46
      Polka Zenata Bytomska pozwolila Turkowi zabic swoje dziecko
      co ty na to piekna elena ?
      • Gość: Elena Re: Przesadziliscie IP: *.menta.net 13.01.04, 19:53
        To wyszlo daleko, poza wirtualny swiat. To nie jest walka na piora ni na
        wyzwiska.
        • kontrkultura ? 13.01.04, 20:09
      • Gość: Elena Re: Przesadziliscie IP: *.menta.net 13.01.04, 19:58
        A co to Fredziu mnie obchodzi? <Chyba ze to nastepna grozba. Ja swojego
        dziecka zabic nie pozwole nikomu.
    • eu_lola Re: Przesadziliscie 13.01.04, 20:05

> Bigobserver@hotmail.com juz nie istnieje. Dostalam pogrozke i zamierzam
      > opowiedziec wszystko, tu na forum. Co wy na to?

Pogrozke od bigobservera ?
      Czy Tobie sie cos nie pokrecilo ?
      Ostatnia pogrozka jaka pamietam to ta ze "zlamana lanca"
      Z tego co wiem bigobserver zakonczyl dzialalnosc na tym forum i zlikwidowal
      konta. Rowniez to Gazety.
      Mysle. ze jak masz jakies watpliwosci to bedziesz umiala go osiagnac ale nie
      opowiadaj bzdur.
      • marcus_crassus ostatnim razem Elena grozilas mirmilowi 13.01.04, 20:10
        atakiem hackerow i podawaniem jego danych...

jestem nastawiony sceptycznie wobec tego...ale no coz...

po prostu "wnies sprawe" na forum :))))

sad forumowy ja rozpatrzy i wyda wyrok :)))

pamietaj jednak o tym ze mozesz ja przegrac...ostatnia z mirmilem poszla ci
        tragicznie...
        • kontrkultura ! 13.01.04, 20:13
          ?
          • marcus_crassus ostatnim razem Elena poklocila sie z 13.01.04, 21:02
            mirmilem i za jego jakas tam gadke napisala ze jej kumple Eleny jacys
            hackerzy namierza mirmila i poda publicznie wszelkie jego dane czy cos w tym
            rodzaju...

*******************************************************************************

obecny post ktory przeczytalem ponizej jest dla mnie absurdem --> jesli Elena
            zna hackerow a chocby nawet ludzi majacych jakies pojecie o komputerach
            namierzenie kogokolwiek tym bardziej takiego kto wchodzi do komputera jest
            bardzo proste...szczegolnie jak sie ma na to 3 miesiace...chyba ze ma sie do
            czynienia z samym Mitnickiem ;))))

jej ponizszy post,kwestia Mazaka oraz reszta pozwalaja mi juz w tym momencie
            zauwazyc ze wycofuje sie z tego postu...

musze poza tym przyznac ze miedzy Mazakiem w hasle a zrobieniem komus krzywdy
            jest dosc daleka droga...

ale mnie to juz nie obchodzi..nie lubie idiotycznych watkow.

sory kontrkultura bo chyba lubisz Elene ale mam takie zdanie i juz.

zakonczy sie kolejna zenada pani o nicku Elena...

*******************************************************************************
            • kontrkultura Re: ostatnim razem Elena poklocila sie z 13.01.04, 21:17
              Dzieki za wprowadzenie w temat,
              a za fakty nie ma sie co przepraszac,
              raczej dzieki.

W sumie pamietam tylko watki o
              milym charakterze, gdzie wypowiadala
              sie Helena.

=================
              Z innej paki:

Co porabiasz w Izraelu i jaka tam pogoda?
              No i tak ogolnie?

=================

Na dzis zegnam!
              • marcus_crassus nie jestem w Izraelu ;)))) 13.01.04, 21:23
                siedze sobie spokojnie w wawie :)))..sniegu jak cholera:)))

to mala sztuczka z laczami komputerowymi...zreszta nie wymagajaca nawet zadnej
                wiedzy...moge ci powiedziec jak tez sie mozesz znalezc w izraelu ;))))

chcialem tylko skompromitowac jakiegos durnia co pisal pod nickiem "nowy" i
                udawal ze jest z Izraela :)))))
        • Gość: Elena Re: ostatnim razem Elena grozilas mirmilowi IP: *.menta.net 13.01.04, 21:03
          Grozilam mu namierzeniem, a nie dobraniem sie do jego rodziny. I ty juz wiesz
          dobrze za co. Gazeta zaczela likwidowac archiwum forumowe czy co?
          Lubie sie bic boksowac, nawet komus nawymyslac.
          Ale jak chciano sie mnie pozbyc, mozna mnie bylo odprowadzic na bok i
          powiedziec, zebym spadala. Anka z belgii z FA tak zrobila i poszlam. Najpierw
          proba manipulacji, potem przez pare miesiecy codzienne stawianie do raportu ,
          ba forum zmienilo sie w forum hiszpanskie zeby mnie sprawdzic ( a ja glupia
          brnelam w to z ciekawosci co bedzie dalej) Nagonka, otwierajac kilka watkow na
          moj temat w jednym czasie, proba moralnegop wykonczenia, podczas kiedy ja nie
          mialam pojecia dlaczego. Niech mnie mirmil stawia przed sadem, jesli mu cos
          zrobilam. Ja od trzech miesiecy znosze wszystko. Darowuje sobie plugawe spamy
          na moich kontach. Robaki w komputerze, wlazenie na konto w banku, zmiany w
          systemie mojego komputera, Wyzwiska na forum, wszystko.Ale przegieliscie pale.
          • marcus_crassus bzdura 13.01.04, 21:07
            dostawalem tony trojanow i wirusow na konto mail,czesc nawet sobie
            pootwieralem zeby zobaczyc co dostalem :))..liczylem na jakas autorska
            produkcje :)))

watki o mnie ukazywaly sie w liczbie 20 dziennie i bylo to dla mnie swietna
            zabawa...

grozilo mi X osob..

nie rozumiem o czym mowisz...dla mnie to gadka bez sensu...

mazak i zrobienie krzywdy...

to sie kwalifikuje do psychiatry a nie do sadu
            • Gość: Elena Re: bzdura IP: *.menta.net 13.01.04, 21:09
              No to bedzie i psychiatra
      • Gość: Elena Re: Przesadziliscie IP: *.menta.net 13.01.04, 20:49
        Dobra. Wiele mnie, w koncu musze powiedziec prawde mimo udawania twardziela,
        kosztowala ta cala przygoda na forum nerwow, zdrowia, utraty na wadze i
        upokorzen. Dzisiaj na koncie mojego meza, w wyslanych, jako ze mam do tego
        konta dostep znalazlam mail, niby przez niego wyslany dzisiaj o 16, o
        godzinie, kiedy ja siedzialam przy komputerze zglebiajac w necie tajniki
        hackerow, aby sie dowiedziec w jaki sposob i jakimi drogami kazdy kto chce
        wlazi sobie do mojego komputera i robi tam co tylko chce, ( Jakbyscie chcieli
        wiedziec, moj maz biedaczyna zaczyna prace o 8 a konczy miedzy 19 a 20. I
        nigdy go nie ma w domu. Ale do rzeczy. Znalazlam mail niby przez niego nadany.
        Ip miejsca wyslania ( wiecie ze hotmail ma taka opcje ktora pokazuje IP)
        Pochodzi z miejscowosci w Polsce, w ktorej mieszka moj chrzesniak.Mail w
        zalaczniku, zawieral dane jego konta emailowego na jednym z portali. Nie
        zgadz<alo sie jedynie haslo. To podane w zalaczniku, brzmialo MAZAK. CZY TO MA
        ZNACZYC; ZE MOJ CHRZESNIAK DOSTANIE W MAZAK? Znioslam wiele. Trzy miesiace
        ktos z tego forum, buszowal sobie w moim komputerze jak w swoim. Nawet sie do
        tego bezczelnie przyznajac tu na forum. Wlazono z butami w moje zycie,
        sprawdzano telefonami, obrzucano blotem, pomyjami ladowano do rynsztoka, tylko
        dlatego, ze kiedys szukajac informacji o Jedwabnem odkrylam je sobie,
        spodobalo mi sie i zostalam. PRZEPRASZAM; ZE WLAZLAM TU NIE
        PROSZONA.!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!! UDALO SIE WAM WPEDZIC
        MNIE W PANIKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zeby bylo jasne
        nazywam sie Ewa Gontarz
        mieszkam w Barcelonie
        Elena to jest moj nick.

• kontrkultura Re: Przesadziliscie 13.01.04, 20:54
          a ma z tym bigobserver?
          • Gość: Elena Re: Przesadziliscie IP: *.menta.net 13.01.04, 21:13
            Tak sie nazywalo konto emailowe, za pomoca ktorego, rozmawialo ze mna kilka
            osob, a do ktorej to rozmowy sprowokowalam, aby dowiedziec sie, o co wlasciwie
            chodzi. Bo to, ze czasami mam krokodyle rylo, wiem sama.
            • eu_lola Re: Przesadziliscie 13.01.04, 21:22

> Tak sie nazywalo konto emailowe, za pomoca ktorego, rozmawialo ze mna kilka
              > osob, a do ktorej to rozmowy sprowokowalam, aby dowiedziec sie, o co
              wlasciwie
              > chodzi. Bo to, ze czasami mam krokodyle rylo, wiem sama.

Nie moge Ci odpowiedziec jako bigobserver, bo juz tego konta nie mam.
              Te kilka osob jak przeciez wiesz to jedna i ta sama osoba,
              Didjeridu, eu_lola, galgenbaum, czerwonymblaskiemotoczona czy dotard nigdy,
              przenigdy nie dokuczyliby Tobie w zaden sposob.
              Na to masz moje slowo.

• Gość: CCCP Droga Elenko, IP: *.acn.pl 13.01.04, 21:16
          Załóż sobie dobrego firewalla. Dodaj do tego program wykrywający różne Trojany itp. Czyść komputer regularnie. Są programy, np. Tiny Personal Firewall, potrafiące ukryć przed niepowołanymi wybrane przez Ciebie katalogi.

Tiny Personal Firewall 5.x (TPF5) represents the next generation security solution which integrates several protection layers for the ultimate safety of the desktop and server computer running Microsoft Windows operating system: Traditional Firewall - blocks the network traffic based on protocol, ports and application Intrusion Detection and Prevention - blocks the network traffic based on the content of packets. (Malicious packet content is frequently used by hackers exploiting vulnerabilities of otherwise trusted applications, such as windows kernel components, IIS and others) Application Security - controls the behavior of applications and controls whether the application may start itself or whether it may start others. Also limited are accesses to specific internal resources such as hard disk, cd-rom and system. Files and System protection - protects your valuable data against to damage by other untrusted programs or by trusted programs run by untrusted users. TPF5 may even let your data disappear out of sight of the others. The security technologies included in TPF5 not only protect the computer against to network attack - they also create the protection against to all unknown viruses and trojans. TPF5 allows to run only the applications that you permit and it displays the name and full path of the application which requires your permission. Obviously - in order not to be bothered again you may choose whether to allow the application become a known and potentially application or if you want to kill it and delete from your computer later on.

Itd.

Elenko, czytałem to Forum, wprawdzie pobieżnie, ale zawsze. Odnosiłem wrażenie, że - np. w porównaniu z moją osobą, czy z Daną - odnoszono się do Ciebie z atencją i kurtuazją.

A ten mail mógł być rozsyłany przez wirusa, takiego, który pobiera adresy z ksiązki adresowej zaatakowanego i sam następnie wysyła listy, multyplikując się w taki sposób. Czy wykluczasz tę możliwość?

C.

• Gość: Elena Re: Droga Elenko, IP: *.menta.net 13.01.04, 21:27
            Wykluczam. Do komputera sama ulatwilam dostep, aby tym samym dac do
            zrozumienia, ze ani sie nie boje, ani nie mam zlych intencji.Zabralam sie
            dopiero do napraweiania szkod teraz, bo myslalam, ze jest po wszystkim.Wolno
            mi to idzie, bo najpierw sie ucze.W korespondencji podalam wszystko. Swoje
            namiary, nr telefonu, imie, nazwy trzech kont emailowych, jasne, hotmail
            pokazal IP.A jeszcze numer na GG zeby pogadac jak czlowiek z
            czlowiekiem.Wszystkie drogi prowadza do Rzymu, a czasami tez gdzie indziej.
            Dobrze zacytowalam?
        • Gość: dana33 Re: Przesadziliscie IP: *.adsl.actcom.co.il 13.01.04, 21:29
          eleno, czasem mnie zloscilas, tak samo jak ja ciebie... :), ale zawsze mialas
          jaja, kobieto (przepraszam za to slowo, ale nic lepszego nie mam). chapeau bas!!
          • Gość: Elena Re: Przesadziliscie IP: *.menta.net 13.01.04, 21:36
            Ja Cie zloscilam? Twoja nawieksza fanka? To naprawde nie rozumiem czym. Ja
            wiem, ze podejrzewano mnie tu o to, ze jestem mezczyzna. Jestem ostra? jestem,
            w wiekszosci bezkompromisowa? jestem Miewam humory? miewam. Umiem dawac w
            rylo? umiem. Umiem brac w rylo? umiem. ALE NIGDY; NIGDY; nie atakuje od tylu.
            • Gość: dana33 Re: Przesadziliscie IP: *.adsl.actcom.co.il 13.01.04, 21:46
              alez, moja droga, nigdy tego nie twierdzilam, ty zawsze wlasnie po prostej
              linii, a tacy obrywaja tutaj, wiem z doswiadczenia... :) nu, kiedys jak cos
              napisalam zaraz po ataku tutaj i chyba albo sie zle wyrazilam w nerwach, albo
              ty zle zrozumialas, a to moze sie stac z latwoscia natychmiast po zamachu,
              rozumiesz, czlowiek w okropnych nerwach, zanim sie nie upewni, ze przynajmniej
              cala rodzina cala i zdrowa... nu, ale to nie takie wazne. wazna teraz ty, a
              wierze ci ze ktos sie wepchnal gdzie nie trzeba, bo jeszcze mam w kosciach
              nagonke na niejakiego cs137, jak wlezli temu panu nawet w zdjecia rodzinne i
              telefony do pracy... to bylo takie ohydztwo, ze trudno pojac, wiec wyobrazam
              sobie teraz ciebie. ale glowa do gory, zmien co mozesz i nie mysl tylko, ze
              caly swiat to takie typy. tu na forum jest pare strasznych ludzi, po prostu
              strasznych, ktorzy nie maja absolutnie zadnych granic. mam skrzynke pod dana33
              w gazecie, jesli potrzebujesz slowka.... pozdrowienia
    • Gość: Elena Re: Przesadziliscie IP: *.menta.net 13.01.04, 22:12
      Przykro mi. Mimo calej mojej sympatii do ludzi z Izraela. (I na potwierdzenie
      tego twojego twierdzenia, ze mam "jaja"- tylko nie mysl, ze to jest z mojej
      strony chec przypodobania sie czy jakiegos rodzaju dyplomacji, ktorej to
      brakuje mi od zawsze,i do ktorej posiadania wcale nie pretenduje)Nie mam
      ochoty tutaj juz rozmawiac z nikim. I rzucam w powietrze moja ostatnia uwage.
      Niech ten (ci) hackerzy, co siedza sobie w moim komputerze, przestana,juz
      atakowac cokolwiek i UDP iTCP i mnie. Zreszta mnie niech sobie atakuja. WARA
      OD MOJEJ RODZINY!!!!!!!!!!!!!. I lepiej niech sie w moim zyciu nic dziwnego
      nie wydarzy, bo moglabym przez pomylke kogos oskarzyc. A ja w odroznieniu od
      innych,w normalnych sytuacjach,
      zanim kogos oskarze zastanawiam sie pietnascie razy.

Jesli ktos mysli ze to sa zarty, To to nie sa zarty. Z powazaniem, Ewa Gontarz.
      • Gość: dana33 Re: Przesadziliscie IP: *.adsl.actcom.co.il 13.01.04, 22:35
        nic nie mysle, biore zawsze za prawde to co do mnie pisza, dopoki nie wyjdzie
        cos innego, (dlatego tak sie dalam nabrac paru typom tutaj na forum). nu, nie
        moge cie przekonywac, ale uwierz, ze rozumiem. w razie czego, to wiesz gdzie
        mnie znalezc, ale to zupelnie nie zobowiazuje ciebie do niczego i nie bede
        opbrazona, wiec nie ma ci byc przykro... :) pa i glowa do gory!!
    • goldbuam Eleno: przestaw sie na Maka lub Linuxa 13.01.04, 22:12
      Jesli masz dowody, ze o Twoim kompie grasuja niepowolane osoby, to zmiana
      systemu operacyjnego jest prawie zawsze bardzo skutecznym rozwiazaniem. Bardzo
      niewielu hakerow potrafi dzialac w kilku systemach.

Mak to spory koszt, ale Linuxa mozna zalozyc na swoim PC-cie za darmo. Windowsy
      mozna pozostawic i przelaczac sie w zaleznosci od potrzeb. Np. na czas uzywania
      Windowsow mozna sie odlaczyc fizycznie od sieci, a wychodzic na siec tylko z
      Linuxa.

• bigobserver Przesadziliscie ?? 06.04.04, 22:11

Fire and Ice

SOME say the world will end in fire,
      Some say in ice.
      From what I’ve tasted of desire
      I hold with those who favor fire.
      But if it had to perish twice,
      I think I know enough of hate
      To know that for destruction ice
      Is also great
      And would suffice.