Dodaj do ulubionych

Saddam stanie przed irackim trybunałem

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.04, 16:05
To moze w ramach Bozej sprawiedliwosci - rowniez Busha pod sad za agresje
na "niesasiadujace panstwa".
Obserwuj wątek
    • Gość: mistrzu Re: Saddam stanie przed irackim trybunałem IP: *.client.comcast.net 31.01.04, 16:08
      Busha ukamieniowac...
      • Gość: maruda Money, money, money IP: *.gdynia.mm.pl 31.01.04, 16:12

Nie udało się dotychczas wydobyć z niego żadnych ważnych informacji, dotyczących
        miejsca, gdzie są zdeponowane jego pieniądze. "Dobrze jednak wiemy, że posiada
        wiele środków poza Irakiem" - powiedział w wywiadzie Bremer.

Wszyscy to wiedzą. Mówi się o miliardach dolarów.
        Czyżby Bremer się obawiał, że Saddam odda pieniądze legalnie wybranemu rządowi
        irackiemu w zamian za spokojne dożywocie?

• Gość: Doładowania Darmowe doładowania do komórek IP: *.krajenka.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 16:12
      Chcesz darmowe doładowania do komórek, dźwięki, ikony, loga i inne wejdź na
      www.wicibar.republika.pl/mobile.htm i zobacz wszystko za darmo !!!!!!!
      Wejdź ii zobacz taka okazja moze się już nie przytrafić !!!!
    • Gość: tomek 1 Re: Saddam stanie przed irackim trybunałem IP: 5.5D* / 213.40.3.* 31.01.04, 16:34
      Śmierć w biedaszybie

PAP 31-01-2004, ostatnia aktualizacja 31-01-2004 15:31

Wydobyto górnika, który został przysypany w sobotę w wałbrzyskich
      biedaszybach. Mężczyzna nie żyje.

W ten sposób zakończyła się akcja ratunkowa, która trwała niespełna trzy
      godziny. Do osunięcia ziemi doszło po godz. 12.

"Strażacy wydobyli już 29-letniego mieszkańca Boguszowa-Gorce. Niestety
      mężczyzna nie żył. Zakończyliśmy zatem akcję ratunkową, która tym razem była
      wyjątkowo trudna" - powiedział PAP Szczepan Malewicz z wałbrzyskiej policji.

To pierwszy tej zimy tragiczny wypadek w wałbrzyskich biedaszybach.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Bliższa ciału koszula.

Na Saddama, niezgodnie z prawem amerykańskim, wydał już wyrok prezydent Bush
      junior. I wyrok ten jest pewnie słuszny. Bliżej domu jest jednak więcej
      kłopotów.

• porfirion.osielek Jak nie w Iraku, to gdzie??? 31.01.04, 20:20
      "rzeczniczka CIRC w Iraku Nada Dumani oświadczyła, że Saddam, jako jeniec
      wojenny, nie może być sądzony przez trybunał kraju, którego władze tymczasowe
      nie są suwerenne"

Chyba zupełnie ocipieli w tym Czerwonym Krzyżu: w Iraku nie można sądzić, bo
      nie suwerenny, w Stanach nie - bo stronnicze, na Grenlandii nie - bo za zimno,
      w Peru nie - bo co ma Peru do Iraku. Widocznie MCK nie widzi poważnych
      problemów na świecie i nie ma nic do roboty, skoro zajmuje się obroną Saddama.
      • Gość: Jaro Re: Jak nie w Iraku, to gdzie??? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 31.01.04, 20:51
        Ty nie osiołek, tylko osioł jesteś.
        • porfirion.osielek Re: Jak nie w Iraku, to gdzie??? 31.01.04, 21:09
          Gość portalu: Jaro napisał(a):

> Ty nie osiołek, tylko osioł jesteś.

Mimo żem - wg Jaro - osioł, a nie OsiEłek (historia literatury się kłania), to
          potrafię podziękować. Dziękuję więc za wielce konstruktywną i głęboko
          przemyślaną odpowiedź.
          • Gość: bart Re: Jak nie w Iraku, to gdzie??? IP: *.trlabs.ualberta.ca 31.01.04, 21:19
            Daj spokoj porfirion, z dzicza nie warto dyskutowac - wiekszosc forumowiczow to
            prole niestety. A co do sadu to masz absolutna racje.

pozdrawiam,
          • Gość: maruda W Iraku - tyle, że po wyborach. IP: *.gdynia.mm.pl 01.02.04, 01:11
    • Gość: Izabella Saddam stanie przed trybunałem !!! IP: 67.72.98.* 31.01.04, 20:36
      Nie ma i nie będzie zniesienia wiz dla polaków do usa !!! A dlaczego ? Dzięki
      takim baranom jak jangcy , mistrzu , maruda i tym podobnym, tępym i zawistnym,
      ch.. wie jedynie dlaczego. Ameryka kiedyś zrobiła ten błąd i wpuściła ponad
      milion arabów i teraz musi się z nimi ( potencjalnymi samobójco-terrorystami )
      bujać, ale po ostatnich wydarzeniach i doświadczeniach wszystko się zmieniło.
      Więcej ameryce osłów nie trzeba , bo z tym obecnym bydłem nie ma co zrobić.
      I dla takich polaków nie ma miejsca w ameryce i nigdy nie będzie. Poszukajta
      sobie kasy między odrą a bugiem w "królestwie przekrętów, oszustwa i złodzieji"
      Co prawda w oczka kole ??? Ależ tak oczywiście , jeden z drugim matole !
      • Gość: frankenstein Re: Saddam stanie przed trybunałem !!! IP: 5.3.1R* / *.cogeco.net 31.01.04, 20:54
        A o imporcie czarnych to Izabellla zapomniala dodac?
        • Gość: maruda Re: Saddam stanie przed trybunałem !!! IP: *.gdynia.mm.pl 01.02.04, 01:13
          Gość portalu: frankenstein napisał(a):

> A o imporcie czarnych to Izabellla zapomniala dodac?

Może sama czarna jest.
    • Gość: Jaro Re: Saddam stanie przed irackim trybunałem IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 31.01.04, 20:47
      A wy co, brudzia z Husajnem wypiliście, że tak saddamujecie?
      • Gość: zezowaty Re: Saddam stanie przed irackim trybunałem IP: 5.3.1R* / *.cogeco.net 31.01.04, 20:57
        Przepraszam, ale nie jestem prokuratorem.
    • Gość: Ali Kabyr Re: Saddam stanie przed "irackim trybunałem" IP: *.sympatico.ca 31.01.04, 23:46
      Poki co w Iraku nie ma ani irackiego rzadu ani trybunalu. Jest tylko "Rada do
      Wspolpracy z Amerykanskim Okupantem".
      Dopiero jak prokonsul Bremer wyjedzie a Irakijczycy wybiora sobie w
      powszechnych wyborach swoj rzad, bedzie mozna mowic o irackim trybunale.
    • Gość: ZEUS Znaczy osadzi go namiestnik cezara, Bremer... IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 23:52
      hmmm... i po co te slowa o trybunale??
      • Gość: maruda Re: Znaczy osadzi go namiestnik cezara, Bremer... IP: *.gdynia.mm.pl 01.02.04, 01:34
        W lipcu zjawi się ONZ. Odbędą się wolne wybory. Wygra partia islamska, która
        zapewne podziękuje Amerykanom za pomoc w dojściu do władzy i poprosi o
        opuszczenie ich suwerennego kraju. Osądzą Saddama i znacjonalizują przemysł...

• Gość: Hel Re: Akurat Saddam stanie przed irackim trybunałem IP: *.tulane.edu 01.02.04, 02:25
      Raz ze jak stanie to nie pred zadnym "Irackim", Czerwno Krzyz moze sobie
      protestowac. Amerykanie zawsze wiedzieli jak postawic na swoim zeby bylo "lega
      artis".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka