Dodaj do ulubionych

Kerry zwycięża w prawyborach w Wisconsin

18.02.04, 10:24
Niezależnie od tego kto zostanie kandydatem demokratów dla Polski, Europy i
świata i tak będzie zdecydowanie lepiej jak wygra George W. Bush. Demokrata-
prezydent będzie prowadził politykę izolacjonistyczną i próbował naprawić
stosunki z tzw. "starą Europą" kosztem Polski, która ostro postawiła na wojnę
z terroryzmem i póki w Białym Domu rządzą Republikanie liczy się poważnie w
USA, jako wiodąca siła "nowej Europy" zaraz po Wielkiej Brytanii. Poza tym
Demokraci są zawsze za zbliżeniem z Rosją i rozmiękczeniem NATO co Polsce
nigdy nie wyjdzie na dobre.
Obserwuj wątek
    • Gość: pedrou@gazeta.pl Re: Kerry zwycięża w prawyborach w Wisconsin IP: 217.97.128.* 18.02.04, 11:15
      Na pewno dla świata będzie lepiej jak wygra Kerry, bo przynajmniej skończy się
      amatorska i awanturnicza polityka otoczenia Busha (bo przecież nie jego)
      polegająca na zbijaniu kokosów przez nich samych vide. działalność obecnego
      wiceprezydenta w Iraku. Przecież "kolegom" Busha chodzi tylko o realizacje
      własnych interesów, a inni w tym Polska są dla nich użytecznym narzędziem.
      • klaryska Re: Kerry zwycięża w prawyborach w Wisconsin 18.02.04, 11:25
        dla Polski tez moze sie okazac korzystne wygranie Kerry'a
        ekonomiczny kolaps USA bedzie zazegnany. A jak wiadomo w tej chwili ekonomia
        jest tak bardzo powiazana ,ze naiwnoscia jest twierdzenie is kryzyc tam nie
        dosiegnie ekonomi tutaj.
    • indris Bzdury 18.02.04, 11:36
      antypacyfista napisał: "...Polski, która ostro postawiła na wojnę z
      terroryzmem ..."
      Dwa kłamstwa w jednym kawałku zdania. To nie "Polska" ale władze wbrew opinii
      większości społeczeństwa "postawiły".
      Po drugie, to nie na "walkę z terroryzmem" postawiły władze i "elyty" Polski,
      ale na bezkrytyczne i ślepe popieranie wszystkich decyzji administracji G. W.
      Busha, również tych najbardziej paranoicznych. Klęska Busha byłaby również
      klęską tych lizusów, co jest jeszcze jednym powodem,żeby Polacy jej sobie
      życzyli.
    • Gość: werpi Re: Kerry zwycięża w prawyborach w Wisconsin IP: *.cft.edu.pl 18.02.04, 12:12
      Demokrata Clinton rozszerzył NATO. Bush jest tak samo za "zbliżeniem" z Rosją
      jak Clinton (prawie w ogóle nie krytykuje Putina za wojnę w Czeczenii czy
      demontaż demokracji). Obawy antypacyfisty są nieuzasadnione. To Bush wtrącił USA
      w izolację od reszty świata, która nie rozumie i nie popiera polityki USA.
      • Gość: raz Re:antypacyfisto, stosuj zasade przyjaciel mojego IP: *.camden.sch.uk / 212.85.13.* 18.02.04, 12:26
        wroga jest moim nieprzyjacielem
        i masz proste wybory

bolszewi bialoczerwonej potrzebana byla wojenka
        aby umocnic despotyzm bylej bezpieki
        jesli lubisz kwacha to lubisz lsd-dla_mas i po - partie urzedujacych,
        bezkarnych zlodzieji

ja nie lubie
        a i wiekszosc polakow nareszcie po 10 latach
        przywracania do zycia publicznego bolszewickich urzedasow
        bylych pzpr-owcow rowniez z ekipy walesy
        chyba zrozumiala ze niejakie kulczyki nie stworzyly nic
        a zrabowali 95% skarbu panstwa o nazwie prl
        • Gość: lekarz Re:antypacyfisto, stosuj zasade przyjaciel mojego IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 18.02.04, 13:59
          Idż do psychiatry!!!
        • Gość: polishcanadian O co panu wlasciwie chodzi, panie raz? IP: 5.3.1R* / 63.68.196.* 18.02.04, 16:03
      • Gość: Zadowolony Rozszerzenie Nato , zapoczatkowal jeszcze stary IP: *.ri.ri.cox.net 19.02.04, 17:41
        Bush !!!! Kongres zatwierdzil ,a Clinton tylko podpisal ustawe - to wszystko co
        zrobil zreszta nie mial za wiele czasu na nic innego , byl mocno zaangarzowany
        w tuszowaniu rozlicznych skandali i afer !!!!!
    • Gość: Idiotyzmy Re: Kerry zwycięża w prawyborach w Wisconsin IP: 169.207.178.* 18.02.04, 16:14
      pan piszesz. dzieki polityce Busha
      wlasnie TERAZ Stany sa calkowicie odizolowanym panstwem
      od swiata. Nikt po prostu nie ma ochoty zapraszac pana
      Busha do siebie a opinia panujaca POWSZECHNIE o Stanach
      jest najgorsza od konca wojny.
      • Gość: agaj Re: Kerry zwycięża w prawyborach w Wisconsin IP: 128.163.110.* 18.02.04, 17:12
        Niestety to prawda. Ameryka jest odizolowana, a oceny Busha jak najgorsze. Na
        szczescie duzo osob rozroznia miedzy Stanami, a Bushem. Tak wiec po zmianie
        prezydenta w Stanch jest duza nadzieja na naprawe stosunkow USA z reszta
        swiata, a Polska tylko na tym zyska.

Duzo Amerykanow jest naprawde krytyczna wzgledem Busha, a demokraci sie bardzo
        mobilizuja (z moich obserwacji - jak nigdy dotad) by wybrac demokrate na
        prezydenta. Z drugiej strony duzo zagorzalych republikanow jest rozczarowanych
        do Busha - ciagle duze bezrobocie w kraju i ciagle ginie ktos w Iraku.

Wniosek - Kerry ma bardzo duze szanse. Edwards byc moze na wice-prezydenta.
    • Gość: J.K.2 narodowosc Kerry IP: 195.70.208.* 18.02.04, 16:46
      Kerry jest czeszskim Zydem.
      • Gość: maruda Re: narodowosc Kerry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 00:17
        Gość portalu: J.K.2 napisał(a):

> Kerry jest czeszskim Zydem.

I co z tego wynika?

• Gość: zbyszek narodowosc Kerry MA ZNACZENIE, o NAIWNy IP: *.ca.astound.net 19.02.04, 07:42
          Jego rodzice przed wyjazdem do US zmienili nazwisko z Kohn na kerry i wyznanie
          mojżeszowe na katolickie. Ale ostatnio Kerry zaczął chodzić po protestanckich
          kościołach. Narodowość tylko nie ma żadnego znaczenia a nawet jest prawdziwą
          miłością jeśli jest się w Jezusie Chrystusie. ''W Jezusie Chrystusie nie masz
          już oni żyda ani greka, ale nowy narodzony duchowo człowiek''.
          Kerry to polityk(bez Jezusa w swoim sercu) uganiający się za karierą....tym
          wszystkim ludziom nie można wierzyć, bo zawsze jest tam na dnie jakiś ich
          interes.
          Ponieważ jest żydem zawsze będzie stronniczy dla tej nacji, która niezależnie
          od wszystkiego i ich tragedii jest najbardziej egoistycznym i szowinistycznym
          narodem na świecie. Gorszego nie ma, a po nich chyba Niemcy i Rosjanie...etc
          Dlatego Jezus Chrystus powiedział, Królewstwo Boże będzie wam zabrane i dane
          innemu narodowi, który będzie wydawał owoce jego. Ten naród to prawdziwi
          chrześcijanie z Ducha, a nie z nazwy. To jest już ostateczne, choć żydzi robią
          w świecie wszystko aby to odwrócić. Końcem tego będzie ich następny holocaust
          jak przepowiedział ich prorok Zachariasz.
          • Gość: mountain vole przepraszam za niedyskretne pytanie... IP: *.dn189.umontana.edu 19.02.04, 16:06
            ...ale bardzo mnie interesuje, czy jestes na psychotropach, czy tez walisz
            takie gadki na sucho?
      • Gość: AGA Re: narodowosc Kerry IP: *.ri.ri.cox.net 19.02.04, 18:08
        Kerry jest miliarderem , wzenil sie w rodzine niemieckich Zydow , producentow
        majonezu i kechupu firmy "Heinz"
        I ja ma glosowac na faceta ubabranego w kechupie ????
        Moj maz mowi ze Kerry napewno podniesie podatki bo demokraci jako partia
        lewicowcow zawsze to robi !!!!!
        Poza tym na Demokratow zawsze glosuja w wiekszosci, murzyni , feministki,
        homoseksualisci , zwiazki zawodowe i latynosi - dlaczego bym miala sie znalezdz
        w tym towarzystwie - NO WAY !!!!

Wybieram BUSHA !!!!
        • Gość: Jan K. Teresa Heinz Kerry niemiecką Żydówką? IP: *.asm.bellsouth.net 20.02.04, 02:19
          Ależ to Portugalka, urodzona w Mozambiku, katoliczka, wychowana w Afryce
          Południowej. Coś się Pani ADZE pokiełbasiło.
          Poza tym, antysemici głosują przecież na Demokratów. Mętlik, mętlik w tej
          główeczce!
          Jan K.

Gość portalu: AGA napisał(a):

> Kerry jest miliarderem , wzenil sie w rodzine niemieckich Zydow , producentow
          > majonezu i kechupu firmy "Heinz"
          > I ja ma glosowac na faceta ubabranego w kechupie ????
          > Moj maz mowi ze Kerry napewno podniesie podatki bo demokraci jako partia
          > lewicowcow zawsze to robi !!!!!
          > Poza tym na Demokratow zawsze glosuja w wiekszosci, murzyni , feministki,
          > homoseksualisci , zwiazki zawodowe i latynosi - dlaczego bym miala sie
          znalezdz
          >
          > w tym towarzystwie - NO WAY !!!!
          >
          > Wybieram BUSHA !!!!
    • Gość: dokt0r Prezydent Swiata IP: *.pth0407.pth.iprimus.net.au 18.02.04, 20:37
      OK pewnie zabrzmi to glupio ale pomyslcie o tym przez minute. Biorac pod uwage
      aktualny bilans sily na swiecie (prezydent USA bedac najbardziej znaczacym
      politykiem), czy obywatele innych krajow tez nie powinni miec udzialu w
      wyborach? Np. 1% wartosci glosow obywateli USA. Przeciez generalnie los innych
      krajow jest scisle zwiazana z decyzjami prezydenta.
    • Gość: acura21@wp.pl Re: Kerry zwycięża w prawyborach w Wisconsin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 20:47
      Ciekawe czy ten gosc tez nienawidzi polakow tak samo jak wszyscy inni
      amerykanie?
    • Gość: hawk Re: Kerry zwycięża w prawyborach w Wisconsin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 21:06
      Popieram Busha, ale, ktokolwiek będzie prezydentem , po prostu BĘDZIE MUSIAŁ
      prowadzić taka samą politykę, bo realia pozostaną bez zmian. Kerry przecież nie
      mówi, by prowadzić politykę odwrotną do polityki Busha, ale by ją ulepszyć.
      Skończą się wybory, skończy przedwyborcza retoryka, a świat zostanie taki ,
      jaki był. Terroryści pozostaną największym zagrożeniem, zostaną te same reżimy,
      chyba, że Bush zdąży którys z nich rozwalić. Jak nie, rozwali je Kerry, czy
      ktokolwiek inny.
      • Gość: bk Re: Kerry zwycięża w prawyborach w Wisconsin IP: 12.24.244.* 18.02.04, 21:37
        ciekawy jestem czym motywojesz sie popierajac Busha: jego brakiem logicznego
        myslenia, bezwiedzy,zaniedbania szkolnictwa, ekonomi, ochrony srodowiska,
        bylego alkoholika, mowieniem bez sensu, braku dyplomacji, taktu, afery
        korporacyjne, zatracenia kontaktu ze Swiatem, udajacego bohatera a samemu
        wymiganie sie od Wietnamu, doprowadzenia do utraty 3 milionow miejsc pracy,
        deficytu nie spotykanego od depresji, oszukania opini o rzekomej sadamowskiej
        BMR, winnego za tysiace zabitych w Iraku, ginacych i rannych codziennie
        zolnierzy US. Twoja pewnie motywacja to ze Bush jest gieroi w wojnie z
        teroryzmem, musze cie bardzo zasmucic Amerykanie juz zbudzili sie z letergu i w
        zdecydowanie mniejszym stopniu daja sie zdezinformowac wojnami buszystow ktorzy
        wykorzystujac tragedie 9/11, tworzac atmosfere strachu walcza o interesy Exxon-
        Mobil i podkrecaja sprezyne przemyslu zbrojeniowego. To juz historia. Za 9/11 i
        nielegalna wojne z Irakiem twoi ulubiency zaraz po przegranych wyborach zostana
        rozliczeni.
        • Gość: gosc Re: glosuje na Edwardsa IP: *.hrl.com 18.02.04, 21:40
          zdecydowanie bede glosowal na Edwardsa we wtorek , 2 Marca w Kaliforni, mimo ze niestety Kerry wygra . mam nadzieje ze Busha dni sa
          policzone
        • Gość: AndrzejMarek Dlaczego ja glosuje na Busha IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 18.02.04, 22:35
          Poniewaz dzieki niemu place kilkanascie tysiecy dolarow mniej podatku w roku,
          ktore Demokraci beda chcieli mi znowu zabrac.
          Pozdrawiam,
          • Gość: bk Re: Dlaczego ja glosuje na Busha IP: 12.24.244.* 18.02.04, 22:57
            podatki placi kazdy i sa one w tabelach o odpowiednich zarobkach, te tabele sa
            identyczne bez wzgledu czy rzadza demokraci czy republikanie, nie wiem wiec o
            co ci chodzi, Bush zniweczyl surplus wypracowany przez Clintona, kasa rzadowa
            jest pusta, takze z "pustego" ani Kerry ani Bush nie naleje,
            • Gość: AndrzejMarek Re: Dlaczego ja glosuje na Busha IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 19.02.04, 17:14
              Gość portalu: bk napisał(a):

> podatki placi kazdy i sa one w tabelach o odpowiednich zarobkach, te tabele
              sa
              > identyczne bez wzgledu czy rzadza demokraci czy republikanie, nie wiem wiec o
              > co ci chodzi, Bush zniweczyl surplus wypracowany przez Clintona, kasa rzadowa
              > jest pusta, takze z "pustego" ani Kerry ani Bush nie naleje,

Kolego, Z calym szacunkiem nie wiesz o czym piszesz. Chyba spales ostatnie 2
              lata gdy Bush i Republikanie obnizyli podatki a Demokraci chca znowu je
              podniesc. Ja moje zaoszczedzone w ten spoosb kilkanascie tysziecy dolarow juz
              puscilem w ruch i zatrudnilem dodatkowego pracownika - moze w ten sposob
              ubedzie jeden glos Demokratom...
              Na marginesie - idea, ze budzet panstwa ma miec "surplus" jest z zalozenia
              idiotyczna. Nie ma prawa byc nadwyzek budzetowych bo to oznacza, ze zabrano mi
              za duzo moich pieniedzy bez celu.
              • Gość: bk Re: Dlaczego ja glosuje na Busha IP: 12.24.244.* 19.02.04, 17:47
                moze i spalem ale bardzo bym byl wdzieczny gdybys mi przypomnial jakie, o ile
                i komu podatki obnizyl Bush. Skad masz pewnosc ze Bush jak wygra podatkow nie
                podniesie, pamietam Busha seniora (read my lips) natomiast demokraci je
                podniosa.
                Apropos 'surplus'u tu masz racje ze jezeli jest za duzy to cos nie gra ale
                Bush niestety roztrwonil to na swoje fikcyjne wojny czyli jak to nazwales bez
                celu.
                • Gość: AndrzejMarek Re: Dlaczego ja glosuje na Busha IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 19.02.04, 18:51
                  Gość portalu: bk napisał(a):

> moze i spalem ale bardzo bym byl wdzieczny gdybys mi przypomnial jakie, o ile
                  > i komu podatki obnizyl Bush.

Stawki podatkowe w momencie objecia urzedowania przez Busha i obecne:
                  poczatek: 15, 28, 31, 36, 39.6
                  obecnie: 10(wprowadzona nowa nizsza stawka dla najnizej zarabiajaych), 15, 25,
                  28, 33, 35
                  plus inne (np. zniesienie marriage penalty, obnizenie capital gain etc.)

Nowe stawki traca waznosc w 2011 roku, czyba ze kongres je przedluzy. Demokraci
                  chca je wczesniej anulowac.

> Skad masz pewnosc ze Bush jak wygra podatkow nie
                  > podniesie, pamietam Busha seniora (read my lips) natomiast demokraci je
                  > podniosa.

Nigdy nie ma pewnosci, ale Bush i republikania chca zrobic obnizke permanentna
                  a Demokraci glosza chec jej anulowania - po prostu slucham co kazdy mowi.
            • Gość: Anna Re: Dlaczego ja glosuje na Busha IP: *.ri.ri.cox.net 19.02.04, 18:00
              bk, przestan bredzic o wypracowaniu czegos przez Wilusia Clintona,
              surplus wypracowaly firmy i korporacje i wprowadzanie nowych technologi ,
              internet , telefonia komorkowa , firmy telekomunikacujne jak rowniez wielkie
              inwestycje firm przed zabezpieczeniem "ROKU 200 " tzw Y2K . Co zreszta bylo
              widac jeszcze w tym samym roku jak sie okazalo ze strach ma wielkie oczy i
              nadmuchany balon w ostatnim roku prezydentury Wilusia C. - SIE ROZLECIAL !!!!
              Prezydeci maja bardzo maly wplyw na ekonomie w USA , zapytaj jakiegos doradce
              finansowego lub studenta ekonomi .
              Poprostu koniunktora i boom gospodarczy jest cykliczny i albo masz szczescie
              trafic na nia jak Wilus C. lub nie, Recesja jest zawsze srednio co 4-7 lat i
              trwa od kilku miesiecy do nawet paru lat . I chocby nawet sam papierz byl w
              Bialym Domu to nic nie moze poradzic na to , OT I CALA TAJEMNICA !!!!
              bk , nie siej taniej propagandy !!!! moze u was w Kanadzie takie brednie mozna
              sprzedac , ale my inwestujemy na Wall Street od wielu lat i takie rzeczy sie
              poprostu WIE !!!!!
              • Gość: bk Re: Dlaczego ja glosuje na Busha IP: *.renalsystems.com 19.02.04, 18:30
                Droga Anno, z tym wypracowaniem czegos przez Clintona to mala pomylka,
                pardom, mialem na mysli surplus za czasow jego urzedowania, ale zeby zaraz
                nazwac to "sianie propagandy" ???.
            • Gość: Jan K. Gwoli ścisłości... IP: *.asm.bellsouth.net 20.02.04, 02:24
              Przykro mi, ale czuję, że Pani/Pan bk nie wie, o czym pisze.

"surplus" powstał z powodu lepszego stanu gospodarki, niż zakładano. Są dwie
              teorie, co zrobić z nadwyżką wpływów z podatków: Demokraci uważają, że należy
              zwiększyć wydatki a Republikanie, że nadpłacone pieniądze należy zrócic
              podatnikom.

Obcięcie podatków w sytuacji niskiego wzrostu gospodarki (patrz Kennedy, Reagan
              i Bush) na ogół jest lepsze od rzucenia pieniędzy przez rząd na rynek (patrz
              Japonia i Keynes).

Jan K.
        • Gość: bk - masz racje Re: Kerry zwycięża w prawyborach w Wisconsin IP: 169.207.178.* 18.02.04, 23:26
        • Gość: bk - masz racje Re: Kerry zwycięża w prawyborach w Wisconsin IP: 169.207.178.* 18.02.04, 23:27
          dobrze za coraz wiecej ludzi w Stanach
          zaczyna myslec
        • Gość: felusiak Co za stek bzdur IP: *.nyc.rr.com 19.02.04, 03:57
          bk dopisz jeszcze, ze Bush zgwalcil matke boska.
          Z takimi argumentami nie widze szansy na pokonanie Busha. Piszesz tak jakbys
          sciagal z propagandowki DNC.
          Zreszta potwierdza moje zdanie poll Zogby'ego. Bush wygralby z Kerrym
          278:260. Jesli naprawde chcesz aby Bush przegral to przestan powtarzac idiotyzmy.
          www.zogby.com/news/021804.html
          • Gość: bk Re: Co za stek bzdur IP: 12.24.244.* 19.02.04, 16:00
            felusiak ja nie sciagam z propagandowek DNC, poogladaj tylko troche swojego
            idola w TV, posluchaj co on ma do powiedzenia w momencie gdy nie pisze mu slow
            doradca, a tak wogole to posluchaj i po dyskutuj co na jego temat mowia
            przecietni Amerykanie, ja juz dawno nie slyszalem pozytywnej opini o tym typie
        • Gość: Anna Caluski dla Busha !!!!!!!!! IP: *.ri.ri.cox.net 19.02.04, 18:16
          Kerry moglby grac Frankensztajna bez charakteryzacji !!!!!
      • Gość: The Cure Glosuje na BUSHA !!!!! IP: *.ri.ri.cox.net 19.02.04, 18:14
        Kerry = wysokie podatki !!!!!
        Na demokratow glownie glosuja : zwiazki zawodowe , cioty, czarni, i cala
        lewacka brac !!!! na pochybel im .
    • Gość: UE a nie USA!!!!! czy ty w ogole wiesz na czym polega postawa pacyf? IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 23:25
      a gówno..... denerwuje mnie cos takiego... nie lubi busha to na pewno
      pacyfista... a skoro pacyfista to brudny, smierdzi i lubi jak sie go po
      policzku leje... to raz.... a poza tym to twoja argumentacja jest g..no warta..
      Kto postawił na wojnę z terroryzmem? Polska? Jak mozna walczyc z kims kto nam
      nie zagraza (dopiero moze)? Poza tym co to jest terroryzm? Głupie wyjasnienie
      brutalnej ekonomicznej ekspansji USA (a scislej... tamtejszej "grupy
      trzymającej władzę"). Co jest złego w zbliżaniu sie do Rosjii? Jako kraj
      sąsiadujący powinnismy miec dobre stosunki z tym mocarstwem. A najlepiej z
      oboma. Czy ten glupi narod musi sobie zawsze przyjaciól szukac daleko a wrogów
      blisko?
      • Gość: maruda Re: czy ty w ogole wiesz na czym polega postawa p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 00:22
        Gość portalu: UE a nie USA!!!!! napisał(a):

A najlepiej z
        > oboma. Czy ten glupi narod musi sobie zawsze przyjaciól szukac daleko a wrogów
        > blisko?

Mam nadzieję, że nikt nie znajdzie życia na Marsie, bo inaczej tam będziemy
        szukać sojuszników. Nawet, jeżeli będą to organizmy jednokomórkowe.

• Gość: msz Re: czy ty w ogole wiesz na czym polega postawa p IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 19.02.04, 03:46
          Gość portalu: maruda napisał(a):

> Gość portalu: UE a nie USA!!!!! napisał(a):
          >
          > A najlepiej z
          > > oboma. Czy ten glupi narod musi sobie zawsze przyjaciól szukac daleko a wr
          > ogów
          > > blisko?
          > ***************
          >
          > Mam nadzieję, że nikt nie znajdzie życia na Marsie, bo inaczej tam będziemy
          > szukać sojuszników. Nawet, jeżeli będą to organizmy jednokomórkowe.
          >
          >

Wrog, wyhodowany na wlasnej krwi. jaki to wrog? (Sami swoi)

Mniej chodzi, o jakich sojusznikow, bardziej, ze szukamy.
          Zdaje sie nikt nie szuka nas?
          To juz te jednokomorkowce maja lepiej.
          (Jednak zdaje sie Busz nas chcial i poslal do Mezopotamii.)
    • Gość: mirex Re: Kerry zwycięża w prawyborach w Wisconsin IP: *.abhsia.telus.net 19.02.04, 04:15
      costofwar.com/
      • maksimum BUSH GO NOSEM WCIAGNIE 19.02.04, 05:08

A new poll conducted by Zogby International for The O’Leary Report and
        Southern Methodist University’s John Tower Center from February 12-15, 2004 of
        1,209 likely voters with a margin of error of +/- 2.8 percentage points found
        that if the election for president were held today, Democrat John Kerry would
        edge George W. Bush 46% to 45% in the “blue states” – or states won by Al Gore
        in the 2000 election. In the “red states,” or states won by George W. Bush in
        2000, however, Bush wins handily by a 51% to 39% margin."

Jesli Bush ma teraz przewage(51% do 39%),kiedy nie prowadzi kampanii
        wyborczej,to jak ta przewaga bedzie wygladala,za pol roku kiedy zacznie swoja
        kampanie?

• Gość: janek Re: BUSH GO NOSEM WCIAGNIE IP: *.dhcp-149-159.indiana.edu 19.02.04, 05:14
          nonsens. widzialem najnowsze sondaze w fox news. kerry 54%, bush 44%.
          • Gość: felusiak Re: BUSH GO NOSEM WCIAGNIE IP: *.nyc.rr.com 19.02.04, 09:32
            Nie nonsens. Widziales tzw. national poll robiony przez Gallupa.
            Zogby robi to na state by state basis ( uwzglednia glosy elektorow) i w tym
            wypadku wychodzi, ze Bush bez trudu wygrywa stany, ktore wygral w 2000.
            To daje wygrana 278 do 260. Oczywiscie te badania teraz nie maja wiekszego
            znaczenia. Do wyborow jeszcze ponad 8 miesiecy i wcale nie jest przesadzone, ze
            nominatem bedzie Kerry.
            www.zogby.com/news/021804.html
            • Gość: V.C. do Felusiaka IP: *.puzaka.net / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 15:28
              Wytłumacz racjonalnie ( najlepiej w punktach ), dlaczego tak bardzo wierzysz w
              Busha .
              • Gość: V.C. Pytanie do Polonoamerykanów IP: *.puzaka.net / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 16:03
                A kogo popiera Michael Moore ?
                • Gość: Mars Re: Pytanie do Polonoamerykanów IP: *.fnj1.hawkcommunications.com 19.02.04, 16:11
                  Gość portalu: V.C. napisał(a):

> A kogo popiera Michael Moore ?
                  ABB - anybody but Bush
                  w kolejnosci Kusinich,Dean,Edward.. but Kerry will do it as well
            • Gość: Mars Re: BUSH GO NOSEM WCIAGNIE IP: *.fnj1.hawkcommunications.com 19.02.04, 16:21
              co za pieprzenie,podpierac sie jakims jednym nieznanym tendencyjnym 'pollem'
              podczas gdy wszystie inne(znanych agencji i gazet)pokazuja ze
              Debilju przegrywa juz nie tylko z Kerry'm ale nawet z Edwardsem,
              i to ponad 10%.
              Debilju is done and out.

Gość portalu: felusiak napisał(a):

> Nie nonsens. Widziales tzw. national poll robiony przez Gallupa.
              > Zogby robi to na state by state basis ( uwzglednia glosy elektorow) i w tym
              > wypadku wychodzi, ze Bush bez trudu wygrywa stany, ktore wygral w 2000.
              > To daje wygrana 278 do 260. Oczywiscie te badania teraz nie maja wiekszego
              > znaczenia. Do wyborow jeszcze ponad 8 miesiecy i wcale nie jest przesadzone, ze
              > nominatem bedzie Kerry.
              > www.zogby.com/news/021804.html
              • Gość: Jan K. Do szanownego oszołoma, Pana Marsa IP: *.asm.bellsouth.net 20.02.04, 02:14
                No cóż, poziom wypowiedzi godny oszołoma ("Marsa")

Czytać trzeba, Panie Mars i ostrożnie intepretować chciejstwo lewicowej prasy.
                Dla nauki podaję link na najnowsze badanie opinii publicznej renomowanej, choć
                ciut nastawionej anty-Bush, i poza wszystkimi podejrzeniami firmy Zogby:
                www.zogby.com/news/021804.html(Zogby jest z pochodzenia Libańczykiem i
                nie podaobała mu się wojna prewencyjna z Irakiem.)

Ale do tzw. ad remu:
                ===========
                Bush Leads in Red States, Kerry Ahead in Blue States
                Voters Hardened on the Economy, War, Gays Marriage

A new poll conducted by Zogby International for The O’Leary Report and
                Southern Methodist University’s John Tower Center from February 12-15, 2004 of
                1,209 likely voters with a margin of error of +/- 2.8 percentage points found
                that if the election for president were held today, Democrat John Kerry would
                edge George W. Bush 46% to 45% in the “blue states” – or states won by Al Gore
                in the 2000 election. In the “red states,” or states won by George W. Bush in
                2000, however, Bush wins handily by a 51% to 39% margin.
                ================

Wynika stąd, że w stanach, gdzie w 2000 roku wygrał Gore (stany "niebieskie",
                bo mówić "czerwone" byłoby ponoć krzywdzące dla Partii Demokratycznej) 46% jest
                za Kerrym a 45% za Bushem, więc różnica jest w granicach błędu. W stanach
                gdzie w 2000 roku wygrał Bush (stany "czerwone", reprezentujące większość
                głosów elektorskich), przewaga Busha jest zdecydowana, 51% do 39%. Czuję, że
                Bush wygra różnicą ponad 150 głosów elektorskich...

Mniej krzyku, Panie Mars, mniej wyzwisk i czytaj Pan i myśl trochę więcej...
                Ni w ząb nie zrozumiał Pan tego, co napisał miły Pan "felusiak". Pamięta Pan,
                jak cała prasa upajała się, że oszołom Howard Dean ma nie tylko nominację ale i
                prezydenturę w kieszeni? Lewackie chiejstwo, proszę Pana, bo przecież gdyby
                jakiś prawicowy oszołom, np. były Grand Wizard of the Knights of the Ku Klux
                Klan, David Duke startował i organizował podobnych sobie oszołomów przez
                Internet, to prasa by wylewała na niego pomyje. Duke wart Deana i na odwrót.

Jan K.

Gość portalu: Mars napisał(a):

> co za pieprzenie,podpierac sie jakims jednym nieznanym tendencyjnym 'pollem'
                > podczas gdy wszystie inne(znanych agencji i gazet)pokazuja ze
                > Debilju przegrywa juz nie tylko z Kerry'm ale nawet z Edwardsem,
                > i to ponad 10%.
                > Debilju is done and out.
              • Gość: U Re: BUSH GO NOSEM WCIAGNIE IP: *.75.50.71.Dial1.Boston1.Level3.net 20.02.04, 16:44
                Wybor tego zombie,to "zamienil stryjek siekiere na kijek"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka