Gość: marcin IP: 62.233.188.* 25.03.04, 10:58 ten absurd wymaga nowego tematu: "No więc tak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: White Rower Wyznaję z pokorą --- że tak !!! IP: *.acn.pl 25.03.04, 11:04 Gość portalu: marcin napisał(a): > koleszko, z żalem i kłuciem w sercu czytam takie texty, naprawdę > > zdanie: "Co się porobiło, że państwo, które miało być czymś wyjątkowym w > historii świata, nie może znaleźć wspólnego języka z własnym > sąsiadem?" dyskwalifikuje cie z jakiejkolwiek dyskusji, ponieważ jesteś > prawdopodobnie niedorozwinięty intelektualnie! > Tak. Tak jest. Jako były CCCP wyznaję z pokorą, że istotnie byłem i wciąż jestem niedorozwinięty intelektualnie. Nie wszyscy mieli równe szanse na rozwój. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin ja mimo wszystko ci współczuję IP: 81.219.64.* 25.03.04, 11:19 ponieważ wplątujesz się tu w prawie wszystkie dyskusje, zawsze ze strony pacyf- lewackiej negacji a potem walisz coś takiego: "Co się porobiło, że państwo, które miało być czymś wyjątkowym w historii świata, nie może znaleźć wspólnego języka z własnym sąsiadem?"(o Izraelu) proszę pana! pan jest albo 15 latkiem który zabawia się na forum, albo człowiekiem dorosłym tyle że upośledzonym jako naczelny lewacko-pacyf-różowy głos sumienia powinien pan wiedzieć że od samej decyzji Narodów Zjednoczonych o odzyskaniu przez Izrael niepodległości na 1/6 dawnych teryroriów tego państwa w 1948 roku, to właśnie "sąsiedzi" dązą do ponownego zniszczenia Izraela i nie podejmują dyskusji ludzie, nie gadajcie więcej z lewakiem -kretynem ps Izrael jest czymś wyjątkowym dla jednego wyjątkowego narodu, a tobie, lewakom i chrześcijanom **** do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Rower Re: ja mimo wszystko ci współczuję IP: *.acn.pl 25.03.04, 11:35 Gość portalu: marcin napisał(a): > ponieważ wplątujesz się tu w prawie wszystkie dyskusje, zawsze ze strony pacyf- > lewackiej negacji > a potem walisz coś takiego: > "Co się porobiło, że państwo, które miało być czymś wyjątkowym w historii > świata, nie może znaleźć wspólnego języka z własnym sąsiadem?"(o Izraelu) > > proszę pana! pan jest albo 15 latkiem który zabawia się na forum, albo > człowiekiem dorosłym tyle że upośledzonym To drugie, proszę pana, to drugie. Niestety. > > jako naczelny lewacko-pacyf-różowy głos sumienia powinien pan wiedzieć że od > samej decyzji Narodów Zjednoczonych o odzyskaniu przez Izrael niepodległości na > > 1/6 dawnych teryroriów tego państwa Nic nie wiem, żeby Narody Zjednoczone wydawały jakąś decyzję, w której mowa byłaby o 1/6 terytoriów dawnych terytoriów jakiegoś państwa. Odzyskaniu niepodległości? To przedtem to państwo było podległe? Kiedy utraciło niepodległość? > w 1948 roku, to właśnie "sąsiedzi" dązą do > ponownego zniszczenia Izraela i nie podejmują dyskusji Ależ teraz już ci sąsiedzi siedzą od dawna cicho i nie zaprzeczają prawu Izraela do istnienia. Egipt? Jordania? Syria? Liban? Teraz, jak się okazuje, pozostaje do załatwienia kwestia najtrudniejsza - dogadanie się z sąsiadami z tego samego podwórka. Gadać trzeba trochę inaczej, bardziej z bliska. No to jak? Zabieraj się pan, panie mądry, i zrób coś sam, żeby krew wreszcie przestała się lać. > Izrael jest czymś wyjątkowym dla jednego wyjątkowego narodu, a tobie, lewakom i> > chrześcijanom **** do tego. Ładnie powiedziane. Zwięźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin dziękuję IP: 62.233.188.* 25.03.04, 11:49 za upewnienie mnie że z panem nie ma sensu dyskutować życzę udanej wojny ze światowym złem (żydami i USA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Rower Re: dziękuję IP: *.acn.pl 25.03.04, 12:08 I wzajemnie. Tylko o co chodzi z tą wojną ze światowym złem? Ale nie domagam się odpowiedzi - Odpowiedz Link Zgłoś
yaroni czy nie zaszkodzi? 25.03.04, 12:27 te troche niepewnosci? to sie okaze. Nie negujac, ze w Izraelu istnieja sily mowiace o pokoju, a w istocie planujace dalsze odbieranie Ziemi Palestynczykom istnieja tez sily w Palestynie (a bardziej poza nia) celujace na destabilizacje Izraela i... w perspektywie 50-ciu lat likwidcji go - jako Panstwa Zydoskiego (vide: posty T_F). Jako bylemu specjaliscie od CCCP znane powinny byc Panu nie tylko jawne, ale i tajne dzialania i cele obu stron? Osobiscie mam wrazenie, ze zadna ze stron obecnie pokoju nie chce. Moze staniemy nogami na Ziemi? - niekoniecznie tej dla Ziem(n)iakow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-nudziasz Opierajac sie na arabskim sposobie myslenia IP: *.fastres.net 27.03.04, 10:14 mozemy doskonale wyciagnac wnioski, ze Araby do Palestyny zadnego prawa nie maja, choc ja zdobyly przy pomocy Kurdyjskiego Saladina w XIII wieku, ja stracily do Turkow Ottomanskich w XVI wieku , ktorzy ja stracili do Anglikow po I WS , a poniewaz wedlug ich rozumowania, to ZWYCIENSCA ma prawo do rozdawania, Anglicy dali ja w duzej czesci Zydom, a Araby moga byc szczesliwi( i calowac ziemie po ktorej Anglicy chodza) ,ze im pozwolili tam zostac, a to ze WSZYSCY ARABSCY ( takze pseudo-arabscy) DOBRZY SASIEDZI na Panstwo Israel w roku 1948 napadli, tym samym odebrali sobie jakiekolwiek prawo.......do mieszkania na tej ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Rower Spisek (Teoria) IP: *.acn.pl 27.03.04, 04:37 Tak na poważnie: Właśnie to pytanie - << Co się porobiło, że państwo, które miało być czymś wyjątkowym w historii świata, nie może znaleźć wspólnego języka z własnym sąsiadem? Że może z nim rozmawiać tylko przez wymianę aktów przemocy? A przecież wiadomo, że taki dialog, choćby nabrał wielkiej intensywności, nigdy nie kończy się porozumieniem.>> - więc właśnie to pytanie (tyle, że skonstruowane trochę inteligentniej i znacznie dosadniej, co trzeba uznać z całym szacunkiem) stawia w dzisiejszym Haaretz Doron Rosenblum. Artykuł pt. "Conspiracy (A theory)" Po przeglądzie standardowych odpowiedzi przewijających się w publicznej debacie w Izraelu Rosenblum stawia własną diagnozę. Spisek. Na najwyższych miejscach - w Izraelu i w Autonomii. Ktoś stara się, by konflikt o lokalne zasoby przeistoczył się w globalną wojnę - Zachód przeciwko Islamowi. Wyjątek: <<At every stage, our friend will ask himself: How else can I be harmful? What haven't I done yet? What extra dimension can I inject into the conflict? What new layer can be added to it? We succeeded in elevating the conflict from a territorial dispute into a war of chaos involving decentralized communities and organizations. Well done, yes, but now it's time to elevate it to the religious plane, the apocalyptic level, so that the damage will extend not only into the next generation, but for untold generations down the line. Our friend looks around and asks himself: What single action can I take in order to place Israel at the cutting edge in the war of civilizations against the whole of Islam?>> Na koniec pytanie: czy ktoś ma lepszą teorię objasniającą, co się właściwie dzieje? www.haaretz.com/hasen/spages/408750.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin osoba skrajnie złośliwa i bez powodu IP: 81.219.64.* 27.03.04, 10:03 nienawidząca Żydów, to jedyna osoba która może być ślepa na fakty: 1. w 48 Arabowie odrzucili możliwość posiadania państwa obok Izraela 2. Arabowie kilka razy atakowali Izraela, chociaż to jedyne państwo które było na tym terenie pod obecną nazwą na przestrzeni dziejów (nigdy nie było pańtwa Jordanii czy Syrii lub Libanu; to wszystko nazwy geograficzne, wszystkie wchodzące w skład pierwszego państwa Izrael roku 1000 pne) 3. Arabowie nadal dążą do zniszczenia państwa Izraela, chociaż ich religia powstała jako przykra mutacja Judaizmu 4. Arabowie odrzucili szereg możliwości utworzenia państwa arabskiego na terytoriach odzyskanych przez Izraela (Arafat w 2000 i inne) 5. Arabowie używają nazwy "Palestyna" któą nazwany został przez Rzymian Izrael po upadku powstania żydowskiego, zmiana nazwy nastąpiła pięćset lat zanim Arabowie rozpoczęli okupację Izraela~Palestyny Nazwa Palestyna wywodzi się od greckich handlarzy Filistynów, którzy mają tyle wspólnego z Arabami co ja z Buszmenami dlaczego?????????? bo oni nie chcą mieć państwa na tzw 'west banku' oni chcą państwa na terenie Izraela, oczywiście razem z całą infrastrukturą i wszystkim co Żydzi stworzyli a to nigdy nie nastąpi, czego przykładem jestem ja! jeszcze w tym roku będę odzyskiwał nasze żydowskie od tysięcy lat tereny w Samarii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Rower Gratuluję, odzyskuj --- IP: *.acn.pl 27.03.04, 10:10 Gość portalu: marcin napisał(a): > jeszcze w tym roku będę odzyskiwał nasze żydowskie od tysięcy lat tereny w > Samarii Właśnie takich bęcwałów jak ty tam trzeba. Już umiesz po rosyjsku, żeby się dogadać z najbliższymi sąsiadami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Gratuluję, odzyskuj --- IP: 5.5R* / *.inter.net.il 27.03.04, 11:47 Dosyc szokujaca odpowiedz jak na kogos uwazajacego sie za inteligenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Rower Re: Gratuluję, odzyskuj --- IP: *.acn.pl 27.03.04, 12:06 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Dosyc szokujaca odpowiedz jak na kogos uwazajacego sie za inteligenta. Trzy razy dlaczego, Żołędny. A) dlaczego inteligenta? B) dlaczego szokująca? C) dlaczego za szokującą nie została uznana wypowiedź młodocianego entuzjasty "odzyskiwania" ziem Samarii? (Niedawno ta sama istota pisała, jak to marzy się jej domek z basenem w jednym z osiedli na terenach okupowanych [termin użyty przez premiera Szarona, dla jasności]). Dla Twojej informacji, Żołędny: pejorativum "bęcwał" nawiązuje w polszczyźnie do dwóch cech - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Gratuluję, odzyskuj --- IP: *.inter.net.il 27.03.04, 12:14 Zupelnie nie pojmuje tego tonu starszego kaprala w twoich wypowiedziach, np."odmaszerowac". Jak ty sobie rowerku wyobrazasz ten swiat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Rower Re: Gratuluję, odzyskuj --- IP: *.acn.pl 27.03.04, 12:20 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Zupelnie nie pojmuje tego tonu starszego kaprala w twoich wypowiedziach, > np."odmaszerowac". Jak ty sobie rowerku wyobrazasz ten swiat? Co to - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-nudziasz Dyskusja z elias CCCP to prawdziwa dyskusja z IP: *.fastres.net 27.03.04, 10:16 terrorysta, jak nie ma argumentow prawnych to zapala bombe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Marcin, a moze pare slow uzasadnienia? IP: *.arcor-ip.net 27.03.04, 13:58 Wszystko mozna okreslic mianem absurdu, gorzej z uzasadnieniem. Byloby wiec korzystnie dla t w o j e g o obrazu tutaj, dorzucic kilka slow uzasadnienia, dlaczego uwazasz slowa: "Co się porobiło, że państwo, które miało być czymś wyjątkowym w historii świata, nie może znaleźć wspólnego języka z własnym sąsiadem?" za absurd roku. Wiec? . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin proste IP: 81.219.64.* 27.03.04, 21:44 1. Arabowie podbili Hiszpanię - nastąpiła rekonkwista Arabowie podbili Izrael - nastąpiła rekonkwista czy Arabowie powinni się zacząć wysadzać w celu ponownego opanowania Andaluzji? 2. ja jako pewną formę wyładowania frustracji odnajduję fakt że głównym tematem forum świat jest 'zniszczenie Izraela' co nawet dobrze rozumiem bo mi też przez prawie 20 lat w Polsce(i na Litwie) było chujowo i co najważniejsze zimno, zimno; przecież nie wyjeżdżam bez powodu z postkomunistycznej Europy środkowo-wschodniej 3. coś takiego jak 'obraz' na tym forum nie istnieje, rozumiem że żartowałeś 4. moje zdanie określa dezaprobatę coś mnie kłuje w środku gdy Polak, lewak, który zalewa forum swoimi pseudo 'grzecznymi' lewackimi mantrami i marudzeniami, odnosi się do żydowskiego religijnego odbioru sensu odzyskania niepodległości przez Państwo Izraela którego nikt na świecie nie podzielał w 48 oprócz Amerykanów każdy chyba dobrze wie że mocarstwa zgodziły się na odzyskanie niepodległości przez Izrael nie w nadzieii na "światło dla narodów" ale z litości po Shoah i ze względu na swoje konkretne interesiki jego zdanie o Izraelu jako o "sąsiedzie niemogącym się dogadać" jest przepełnione nienawiścią i złą wolą, pełne spruchniałego lewackiego politructwa potrafię zrozumieć taką nienawiść, ale nie z ust lewaka którego główną dokrtyną jest szacunek, tolerancja itp itp itp zwykły prawicowy rasista chociaż otwarcie przyznaje że nienawodzi Żydów bo są gorsi etnicznie a nie tapla się w takim guwńe pełnym niuasnów złośliwości i nienawiści rozumiesz mnie? .? koleś pisze plugawe, fałszywe zdanie o światowych oczekiwaniach czegoś wyjątkowego a potem twierdzi że to sześciokrotnie napadany zbrojnie Izrael nie może się dogadać z sąsiadami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Rower Re: proste IP: *.acn.pl 27.03.04, 21:49 Jesteś głupi, koleś. A nawet więcej. Jesteś durniem. I już tego nie będę uzasadniać. Życzę pięknej willi i basenu. Oraz odzyskiwania ziem z miłością. Odpowiedz Link Zgłoś