Dodaj do ulubionych

hehhehehe - absurd roku!!!

IP: 62.233.188.* 25.03.04, 10:58
ten absurd wymaga nowego tematu:

"No więc tak
Obserwuj wątek
    • Gość: White Rower Wyznaję z pokorą --- że tak !!! IP: *.acn.pl 25.03.04, 11:04
      Gość portalu: marcin napisał(a):

> koleszko, z żalem i kłuciem w sercu czytam takie texty, naprawdę
      >
      > zdanie: "Co się porobiło, że państwo, które miało być czymś wyjątkowym w
      > historii świata, nie może znaleźć wspólnego języka z własnym
      > sąsiadem?" dyskwalifikuje cie z jakiejkolwiek dyskusji, ponieważ jesteś
      > prawdopodobnie niedorozwinięty intelektualnie!
      >

Tak. Tak jest.

Jako były CCCP wyznaję z pokorą, że istotnie byłem i wciąż jestem niedorozwinięty intelektualnie.

Nie wszyscy mieli równe szanse na rozwój.

C.
      • Gość: marcin ja mimo wszystko ci współczuję IP: 81.219.64.* 25.03.04, 11:19
        ponieważ wplątujesz się tu w prawie wszystkie dyskusje, zawsze ze strony pacyf-
        lewackiej negacji
        a potem walisz coś takiego:
        "Co się porobiło, że państwo, które miało być czymś wyjątkowym w historii
        świata, nie może znaleźć wspólnego języka z własnym sąsiadem?"(o Izraelu)

proszę pana! pan jest albo 15 latkiem który zabawia się na forum, albo
        człowiekiem dorosłym tyle że upośledzonym

jako naczelny lewacko-pacyf-różowy głos sumienia powinien pan wiedzieć że od
        samej decyzji Narodów Zjednoczonych o odzyskaniu przez Izrael niepodległości na
        1/6 dawnych teryroriów tego państwa w 1948 roku, to właśnie "sąsiedzi" dązą do
        ponownego zniszczenia Izraela i nie podejmują dyskusji

ludzie, nie gadajcie więcej z lewakiem -kretynem

ps
        Izrael jest czymś wyjątkowym dla jednego wyjątkowego narodu, a tobie, lewakom i
        chrześcijanom **** do tego
        • Gość: White Rower Re: ja mimo wszystko ci współczuję IP: *.acn.pl 25.03.04, 11:35

> ponieważ wplątujesz się tu w prawie wszystkie dyskusje, zawsze ze strony pacyf-
          > lewackiej negacji
          > a potem walisz coś takiego:
          > "Co się porobiło, że państwo, które miało być czymś wyjątkowym w historii
          > świata, nie może znaleźć wspólnego języka z własnym sąsiadem?"(o Izraelu)
          >
          > proszę pana! pan jest albo 15 latkiem który zabawia się na forum, albo
          > człowiekiem dorosłym tyle że upośledzonym

To drugie, proszę pana, to drugie. Niestety.

>
          > jako naczelny lewacko-pacyf-różowy głos sumienia powinien pan wiedzieć że od
          > samej decyzji Narodów Zjednoczonych o odzyskaniu przez Izrael niepodległości na >
          > 1/6 dawnych teryroriów tego państwa

Nic nie wiem, żeby Narody Zjednoczone wydawały jakąś decyzję, w której mowa byłaby o 1/6 terytoriów dawnych terytoriów jakiegoś państwa. Odzyskaniu niepodległości? To przedtem to państwo było podległe? Kiedy utraciło niepodległość?

> w 1948 roku, to właśnie "sąsiedzi" dązą do
          > ponownego zniszczenia Izraela i nie podejmują dyskusji

Ależ teraz już ci sąsiedzi siedzą od dawna cicho i nie zaprzeczają prawu Izraela do istnienia. Egipt? Jordania? Syria? Liban? Teraz, jak się okazuje, pozostaje do załatwienia kwestia najtrudniejsza - dogadanie się z sąsiadami z tego samego podwórka. Gadać trzeba trochę inaczej, bardziej z bliska.

No to jak? Zabieraj się pan, panie mądry, i zrób coś sam, żeby krew wreszcie przestała się lać.

> Izrael jest czymś wyjątkowym dla jednego wyjątkowego narodu, a tobie, lewakom i> > chrześcijanom **** do tego.

Ładnie powiedziane. Zwięźle.

• Gość: marcin dziękuję IP: 62.233.188.* 25.03.04, 11:49
            za upewnienie mnie że z panem nie ma sensu dyskutować
            życzę udanej wojny ze światowym złem (żydami i USA)
            • Gość: White Rower Re: dziękuję IP: *.acn.pl 25.03.04, 12:08
              I wzajemnie.

Tylko o co chodzi z tą wojną ze światowym złem? Ale nie domagam się odpowiedzi -
              • yaroni czy nie zaszkodzi? 25.03.04, 12:27
                te troche niepewnosci?
                to sie okaze.

Nie negujac, ze w Izraelu istnieja sily mowiace o pokoju,
                a w istocie planujace dalsze odbieranie Ziemi Palestynczykom
                istnieja tez sily w Palestynie (a bardziej poza nia) celujace na destabilizacje
                Izraela i... w perspektywie 50-ciu lat likwidcji go - jako Panstwa Zydoskiego
                (vide: posty T_F).

Jako bylemu specjaliscie od CCCP znane powinny byc Panu nie tylko jawne,
                ale i tajne dzialania i cele obu stron?

Osobiscie mam wrazenie, ze zadna ze stron obecnie pokoju nie chce.
                Moze staniemy nogami na Ziemi?
                - niekoniecznie tej dla Ziem(n)iakow?

• Gość: jarek-nudziasz Opierajac sie na arabskim sposobie myslenia IP: *.fastres.net 27.03.04, 10:14
            mozemy doskonale wyciagnac wnioski, ze Araby do Palestyny zadnego prawa nie
            maja, choc ja zdobyly przy pomocy Kurdyjskiego Saladina w XIII wieku, ja
            stracily do Turkow Ottomanskich w XVI wieku , ktorzy ja stracili do Anglikow po
            I WS , a poniewaz wedlug ich rozumowania, to ZWYCIENSCA ma prawo do rozdawania,
            Anglicy dali ja w duzej czesci Zydom, a Araby moga byc szczesliwi( i calowac
            ziemie po ktorej Anglicy chodza) ,ze im pozwolili tam zostac, a to ze WSZYSCY
            ARABSCY ( takze pseudo-arabscy) DOBRZY SASIEDZI na Panstwo Israel w roku 1948
            napadli, tym samym odebrali sobie jakiekolwiek prawo.......do mieszkania na tej
            ziemi...
    • Gość: White Rower Spisek (Teoria) IP: *.acn.pl 27.03.04, 04:37
      Tak na poważnie:

Właśnie to pytanie - << Co się porobiło, że państwo, które miało być czymś wyjątkowym w historii świata, nie może znaleźć wspólnego języka z własnym
      sąsiadem? Że może z nim rozmawiać tylko przez wymianę aktów przemocy?
      A przecież wiadomo, że taki dialog, choćby nabrał wielkiej intensywności,
      nigdy nie kończy się porozumieniem.>> - więc właśnie to pytanie (tyle, że skonstruowane trochę inteligentniej i znacznie dosadniej, co trzeba uznać z całym szacunkiem) stawia w dzisiejszym Haaretz Doron Rosenblum. Artykuł pt. "Conspiracy (A theory)"

Po przeglądzie standardowych odpowiedzi przewijających się w publicznej debacie w Izraelu Rosenblum stawia własną diagnozę.

Spisek. Na najwyższych miejscach - w Izraelu i w Autonomii. Ktoś stara się, by konflikt o lokalne zasoby przeistoczył się w globalną wojnę - Zachód przeciwko Islamowi.

Wyjątek:

<<At every stage, our friend will ask himself: How else can I be harmful? What haven't I done yet? What extra dimension can I inject into the conflict? What new layer can be added to it? We succeeded in elevating the conflict from a territorial dispute into a war of chaos involving decentralized communities and organizations. Well done, yes, but now it's time to elevate it to the religious plane, the apocalyptic level, so that the damage will extend not only into the next generation, but for untold generations down the line.

Our friend looks around and asks himself: What single action can I take in order to place Israel at the cutting edge in the war of civilizations against the whole of Islam?>>

Na koniec pytanie: czy ktoś ma lepszą teorię objasniającą, co się właściwie dzieje?

www.haaretz.com/hasen/spages/408750.html

• Gość: marcin osoba skrajnie złośliwa i bez powodu IP: 81.219.64.* 27.03.04, 10:03
        nienawidząca Żydów, to jedyna osoba która może być ślepa na fakty:

1. w 48 Arabowie odrzucili możliwość posiadania państwa obok Izraela
        2. Arabowie kilka razy atakowali Izraela, chociaż to jedyne państwo które było
        na tym terenie pod obecną nazwą na przestrzeni dziejów (nigdy nie było pańtwa
        Jordanii czy Syrii lub Libanu; to wszystko nazwy geograficzne, wszystkie
        wchodzące w skład pierwszego państwa Izrael roku 1000 pne)
        3. Arabowie nadal dążą do zniszczenia państwa Izraela, chociaż ich religia
        powstała jako przykra mutacja Judaizmu
        4. Arabowie odrzucili szereg możliwości utworzenia państwa arabskiego na
        terytoriach odzyskanych przez Izraela (Arafat w 2000 i inne)
        5. Arabowie używają nazwy "Palestyna" któą nazwany został przez Rzymian Izrael
        po upadku powstania żydowskiego, zmiana nazwy nastąpiła pięćset lat zanim
        Arabowie rozpoczęli okupację Izraela~Palestyny
        Nazwa Palestyna wywodzi się od greckich handlarzy Filistynów, którzy mają tyle
        wspólnego z Arabami co ja z Buszmenami

dlaczego??????????

bo oni nie chcą mieć państwa na tzw 'west banku'
        oni chcą państwa na terenie Izraela, oczywiście razem z całą infrastrukturą i
        wszystkim co Żydzi stworzyli

a to nigdy nie nastąpi, czego przykładem jestem ja!
        jeszcze w tym roku będę odzyskiwał nasze żydowskie od tysięcy lat tereny w
        Samarii
        • Gość: White Rower Gratuluję, odzyskuj --- IP: *.acn.pl 27.03.04, 10:10

> jeszcze w tym roku będę odzyskiwał nasze żydowskie od tysięcy lat tereny w
          > Samarii

Właśnie takich bęcwałów jak ty tam trzeba. Już umiesz po rosyjsku, żeby się dogadać z najbliższymi sąsiadami?
          • Gość: z daleka Re: Gratuluję, odzyskuj --- IP: 5.5R* / *.inter.net.il 27.03.04, 11:47
            Dosyc szokujaca odpowiedz jak na kogos uwazajacego sie za inteligenta.
            • Gość: White Rower Re: Gratuluję, odzyskuj --- IP: *.acn.pl 27.03.04, 12:06
              Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Dosyc szokujaca odpowiedz jak na kogos uwazajacego sie za inteligenta.

Trzy razy dlaczego, Żołędny.

A) dlaczego inteligenta?

B) dlaczego szokująca?

C) dlaczego za szokującą nie została uznana wypowiedź młodocianego entuzjasty "odzyskiwania" ziem Samarii?

(Niedawno ta sama istota pisała, jak to marzy się jej domek z basenem w jednym z osiedli na terenach okupowanych [termin użyty przez premiera Szarona, dla jasności]).

Dla Twojej informacji, Żołędny: pejorativum "bęcwał" nawiązuje w polszczyźnie do dwóch cech -
              • Gość: z daleka Re: Gratuluję, odzyskuj --- IP: *.inter.net.il 27.03.04, 12:14
                Zupelnie nie pojmuje tego tonu starszego kaprala w twoich wypowiedziach,
                np."odmaszerowac". Jak ty sobie rowerku wyobrazasz ten swiat?

• Gość: White Rower Re: Gratuluję, odzyskuj --- IP: *.acn.pl 27.03.04, 12:20
                  Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Zupelnie nie pojmuje tego tonu starszego kaprala w twoich wypowiedziach,
                  > np."odmaszerowac". Jak ty sobie rowerku wyobrazasz ten swiat?

Co to -
        • Gość: jarek-nudziasz Dyskusja z elias CCCP to prawdziwa dyskusja z IP: *.fastres.net 27.03.04, 10:16
          terrorysta, jak nie ma argumentow prawnych to zapala bombe....
    • Gość: . Marcin, a moze pare slow uzasadnienia? IP: *.arcor-ip.net 27.03.04, 13:58
      Wszystko mozna okreslic mianem absurdu, gorzej z uzasadnieniem. Byloby wiec
      korzystnie dla t w o j e g o obrazu tutaj, dorzucic kilka slow uzasadnienia,
      dlaczego uwazasz slowa: "Co się porobiło, że państwo, które miało być czymś
      wyjątkowym w historii świata, nie może znaleźć wspólnego języka z własnym
      sąsiadem?" za absurd roku.

Wiec?

.

• Gość: marcin proste IP: 81.219.64.* 27.03.04, 21:44
        1. Arabowie podbili Hiszpanię - nastąpiła rekonkwista
        Arabowie podbili Izrael - nastąpiła rekonkwista
        czy Arabowie powinni się zacząć wysadzać w celu ponownego opanowania Andaluzji?

2. ja jako pewną formę wyładowania frustracji odnajduję fakt że głównym tematem
        forum świat jest 'zniszczenie Izraela'
        co nawet dobrze rozumiem bo mi też przez prawie 20 lat w Polsce(i na Litwie)
        było chujowo i co najważniejsze zimno, zimno; przecież nie wyjeżdżam bez powodu
        z postkomunistycznej Europy środkowo-wschodniej

3. coś takiego jak 'obraz' na tym forum nie istnieje, rozumiem że żartowałeś

4. moje zdanie określa dezaprobatę
        coś mnie kłuje w środku gdy Polak, lewak, który zalewa forum swoimi
        pseudo 'grzecznymi' lewackimi mantrami i marudzeniami, odnosi się do
        żydowskiego religijnego odbioru sensu odzyskania niepodległości przez Państwo
        Izraela którego nikt na świecie nie podzielał w 48 oprócz Amerykanów
        każdy chyba dobrze wie że mocarstwa zgodziły się na odzyskanie niepodległości
        przez Izrael nie w nadzieii na "światło dla narodów" ale z litości po Shoah i
        ze względu na swoje konkretne interesiki
        jego zdanie o Izraelu jako o "sąsiedzie niemogącym się dogadać" jest
        przepełnione nienawiścią i złą wolą, pełne spruchniałego lewackiego politructwa
        potrafię zrozumieć taką nienawiść, ale nie z ust lewaka którego główną dokrtyną
        jest szacunek, tolerancja itp itp itp

zwykły prawicowy rasista chociaż otwarcie przyznaje że nienawodzi Żydów bo są
        gorsi etnicznie a nie tapla się w takim guwńe pełnym niuasnów złośliwości i
        nienawiści

rozumiesz mnie? .?
        koleś pisze plugawe, fałszywe zdanie o światowych oczekiwaniach czegoś
        wyjątkowego a potem twierdzi że to sześciokrotnie napadany zbrojnie Izrael nie
        może się dogadać z sąsiadami
        • Gość: White Rower Re: proste IP: *.acn.pl 27.03.04, 21:49
          Jesteś głupi, koleś.

A nawet więcej. Jesteś durniem. I już tego nie będę uzasadniać.

Życzę pięknej willi i basenu. Oraz odzyskiwania ziem z miłością.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka