Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia

13.12.10, 21:39
jakie znalem w moim ojczystym jezyku to:
*Czesc albo Jak leci? (do kolegow);
*Dzien dobry (do mniej znanych osob wobec ktorych chce byc grzeczny);
*Witam Panie Taki a Taki (tak tytuluja ich majle mlodsi koledzy rodem z Polski).

Nie znalem jeszcze tej formy Witaj nicku, ktora sie na forum pojawila. Moze ktos madrzejszy mi wyjasni skad sie ona wziela i w jakiej sytuacji sie ja stosuje.

Z gory dziekuje

PF
Obserwuj wątek
    • melord Witaj nicku... 13.12.10, 22:13
      to kolejne nowe trendy na FS....wybiorcze witanie jednego uczestnika sposrod wielu bioracych udzial w dyskusji.. to podkreslenie zbierznych pogladow i przynaleznosc do kolka wzajemnej adoracji,sugeruje olewanie innych
      Wydaje mi sie,ze witac mozna kogos po dluzszej nieobecnosci...ale co pare godz???

Moda na zamieszczanie postow wylacznie w j. rosyjskim pomalu mija,ci wylacznie ponoc"rosyjsko-jezyczni" raptem przypomnieli sobie jezyk polski...i dobrze.
      Jest wiec nadzieja,ze moda na wzajemne"lizanie" sie niektorych nickow, rowniez minie.
      • joanna_on-line Witaj Melord! :-) 13.12.10, 23:01
        melord napisał:

> to kolejne nowe trendy na FS....wybiorcze witanie jednego uczestnika sposrod wielu bioracych udzial w dyskusji.. to podkreslenie zbierznych pogladow i przynaleznosc do kolka wzajemnej adoracji, sugeruje olewanie innych
        skąd takie przypuszczenie? mnie się bynajmniej z żadnym olewaniem nie kojarzy...

> Wydaje mi sie,ze witac mozna kogos po dluzszej nieobecnosci...ale co pare godz???
        >
        naprawdę co parę godzin? chyba raczej nie... ale fakt nie przyszło mi do głowy podliczać.

co Ci przeszkadza w tym, że ktos kogoś wita na fs? pytam z czystej ciekawości
      • polski_francuz Czesc mylord 14.12.10, 07:20
        aha. No to mnie troche uspokoiles. Bo, mowiac szczerze, sadzilem ze to "Witaj" odpowiada "Privet".

Pozdro

PF
        • eva15 Rosyjski z angielską transkrypcją 14.12.10, 14:03
          polski_francuz napisał:

> aha. No to mnie troche uspokoiles. Bo, mowiac szczerze, sadzilem ze to "Witaj"
          > odpowiada "Privet".

Priwiet, wenn schon. Co to za dziwaczność, pisać niby po rosyjsku ale z angielską transkrypcją. Nie masz własnej? Zdaje się, że Kochanowski walił grochem w ścianę. Polacy (przynajmniej niektórzy) to jednak gęsi i swojego języka nie mają.
          • polski_francuz Nawyki cytowania 14.12.10, 17:00
            tavariscka Ewa. Ty nie cytujesz rosyjskich avtorov?

PF
            • eva15 Re: Nawyki cytowania 14.12.10, 18:33
              No właśnie, czasem mam wrażenie, że niektórym ciągłe cytowanie zastępuje samodzielne przemyślenia.
    • joanna_on-line Witaj P_Fie! 13.12.10, 23:01
      sorki jakoś nie mogłam się powstrzymać ;-)
      • igor_uk Witam cie,joanna. 13.12.10, 23:10
        O wybaczenie nie bede prosic,poniewaz bardzo ciebie lubie i jak nawet obrazisz sie,to i tak dla mnie radosc,chociaz w taki sposob zwrocilem na siebie uwage.
        A na serio.Ja tam nie przypadam za tym,zeby witac sie w tytule posta,ale jak komus to podoba sie,to niech sobie witaja sie.
        • walter622 Witajcie 14.12.10, 00:27
          W rzeczy samej, na tle wszechobecnych zwrotów w stylu wsiowych ginekologów, takie
          przywitania muszą jawić się cudacznymi, aczkolwiek mnie osobiście sprawiają przyjemność.
          Na marginesie, witam się również z ekspedientkami w moim sklepie i po zrobieniu zakupów
          zwykle się z nimi żegnam. Może to trochę staroświeckie.
      • polski_francuz Joanna! 14.12.10, 07:21
        Ty lubisz prowokowac, a?

Pozdro

PF
        • joanna_on-line Re: Joanna! 14.12.10, 10:30
          polski_francuz napisał:

> Ty lubisz prowokowac, a?

nur ein bisschen ;-)))
          • nihil-istka Witaj byku 14.12.10, 11:14
            To moje ulubione pozdrowienie dla prawdziwych mezczyzn. Oczywiscie na tym forum nikogo tak powitac nie mozna, bo mezczyzn tu nie ma. Sa tylko impotenci alkoholiczni, cioty lewackie i babo-chlopy. Tfu. Obrzydliwosc.
    • swiblowo Re: Pozdrowienia 14.12.10, 00:33
      Jesli nie demokratyczne, to mozna zabronic.
      • walter622 Witaj Sviblovo 14.12.10, 00:41
        Witam się z Tobą po raz pierwszy w dniu dzisiejszym.

Jak tam "mobilizacja" Kaukazców na odczytanie wyroku w sprawie "szewca" ?
        Zastanawiam się - oni jego będą bronić czy może wręcz przeciwnie?
        • swiblowo Re: Witaj Sviblovo 14.12.10, 01:06
          Czesc Walter!
          A jakiego "szewca"?
          • eva15 Re: Witaj Sviblovo 14.12.10, 01:25
            No tego co chciał uszyć buty Putinowi, a teraz kapcie na Syberii szyje.
            • eva15 Re: Witaj Sviblovo 14.12.10, 01:27
              15.12. może dostać szewskiej pasji, bp mogą mu pobyt w szwalni przedłużyć
              • swiblowo Re: Witaj Sviblovo 14.12.10, 01:42
                Czesc Ewa!

eva15 napisała:

> 15.12. może dostać szewskiej pasji, bp mogą mu pobyt w szwalni przedłużyć
                - niech dostaje.
                Szczeze mowiac jego nastroje olewam sikiem falistym.
                Nowy po socjalizmie fantastyczny ustroj zwany entuzjastycznie kapitalizmem, ta wspaniala twarz wolnosci idei - wszystkich z pederastia, lesbijanstwem i niezmierzonych mozliwosci - z bezkarnym zlodziejstwem na czele, co nowego wniosla do tych ciemiezonych spoleczenstw oprocz : "kazdy moze zostac milionerem"? Nic. Jeszcze zapomnieli dodac recepty, jak nim zostac.
                Wszystkie durnowate glosy o braku "wolnosci slowa" tu i tam sa dla mnie mierzacymi tak jak banda glupkow podazajaca za nimi i je gloszaca.
            • swiblowo Re: Witaj Sviblovo 14.12.10, 01:30
              Acha.
              No coz...ja tu jakiegos szczegolnego zwiazku miedzy Kaukazem, kibicami i szyjacym kapcie nie widze.
              Malo tego, nie widze zwiazku miedzy kaukazkimi morderstwami a ruskimi faszystami. W ogole nie widze ruskich faszystow.
              • eva15 Re: Witaj Sviblovo 14.12.10, 01:43
                To już musisz porozmawiać z Walterem, ja jestem od wydarzeć ciut za daleko (nie tylko w sensie odległości ale i uwagi jaką mogłam im w ostatnich dniach poświęcić).
                • walter622 Re: Witaj Sviblovo 14.12.10, 11:47
                  Jak ich zwał: "Kaukazcy", "fani" piłki nożnej, "obrońcy praw człowieka" i "demokratyczni
                  opozycjoniści" wyznaczyli sobie datę i miejsce spotkania. OMON przywita ich armatkami wodnymi, co przysporzy "przyjacielowiameryki" nowych bardzo odkrywczych tematów.
                  • nihil-istka Re: Witaj Sviblovo 14.12.10, 11:53
                    Omon to dla ciot. Prawdziwa wladza ruska uzywa wobec tlumow czolgow T-72 i rozpryskowych pociskow do armat. NIech zyje ruska wolnosc inaczej. Uraaaaaa.
                    • swiblowo Re: Witaj Sviblovo 14.12.10, 20:04
                      nihil-istka napisała:

> Omon to dla ciot. Prawdziwa wladza ruska uzywa wobec tlumow czolgow T-72 i ro
                      > zpryskowych pociskow do armat. NIech zyje ruska wolnosc inaczej. Uraaaaaa.
                      ----
                      -masz racje. Powinni sie troche podszkolic . Najlepiej w Izraelu. Ci maja naprawde dobre wyniki jesli chodzi o "kasowanie" bydla.
                  • eva15 Będą piękne zdjęcia w zachodniej prasie 14.12.10, 13:46
                    walter622 napisał:

> Jak ich zwał: "Kaukazcy", "fani" piłki nożnej, "obrońcy praw człowieka" i "demo
                    > kratyczni opozycjoniści" wyznaczyli sobie datę i miejsce spotkania. OMON przywita ich arm
                    > atkami wodnymi, co przysporzy "przyjacielowiameryki" nowych bardzo odkrywczych
                    > tematów.

No i międzynarodówce demokratów przysporzy kolejnych dowodów na zamordyzm w Rosji. Zdjęcia obiegną świat, a w tle będzie budynek sądu z szwcem i jego "oprawcami" w środku.
                    Piękna kompozycja...
                    • jk2007 Re: Będą piękne zdjęcia w zachodniej prasie 14.12.10, 14:10
                      eva15 napisała:
                      > No i międzynarodówce demokratów przysporzy kolejnych dowodów na zamordyzm w Rosji. Zdjęcia obiegną świat, a w tle będzie budynek sądu z szwcem i jego "oprawcami" w środku.
                      Piękna kompozycja...

Co ma piernik do wiatraka? A zamieszki antyrzadowe do Chodora?
                      • eva15 Re: Będą piękne zdjęcia w zachodniej prasie 14.12.10, 14:14
                        jk2007 napisał:

> Co ma piernik do wiatraka? A zamieszki antyrzadowe do Chodora?

1) Wbrew pozorom może mieć coś wspólnego (vide wypowiedzi Waltera)

2) Nawet gdyby nic nie miało - piękne zdjęcia pójdą w świat, timmig się zgadza, a kto by się tam chciał wgłębiać w szczegóły i coś na prawdę wyjaśniać zachodnim społeczeństwom. Prasa demokratyczna nie po to istnieje, by ludzi uświadamiać i zamęczać dogłębnymi informacjami.
                        • nihil-istka Re: Będą piękne zdjęcia w zachodniej prasie 14.12.10, 14:18
                          Jak to dobrze ze mamy jedynie dobrze poinformowana sprzataczke z Kanady.
                        • jk2007 Re: Będą piękne zdjęcia w zachodniej prasie 14.12.10, 14:24
                          eva15 napisała:

> 1) Wbrew pozorom może mieć coś wspólnego (vide wypowiedzi Waltera)

wypowiedzi Waltera nie maja zwiazku z tymi protestami (ktore zaczeli sie spontanicznie jeszcze 6 grudnia)
                          • walter622 Re: Będą piękne zdjęcia w zachodniej prasie 14.12.10, 20:36
                            jk2007 napisał:
                            > wypowiedzi Waltera nie maja zwiazku z tymi protestami (ktore zaczeli sie sponta
                            > nicznie jeszcze 6 grudnia)

Chyba na tym cały dowcip polega, że z pozoru nie ma w tym logiki. Faktycznie kto przy
                            10-o stopniowych mrozach wyprowadza ludzi na ulicę ? Zgadza się, pierwsze "pomruki" były
                            spontaniczne i przeoczone przez graczy, którzy szybko się zorientowali w nadarzającej się
                            okazji i walą z teraz z całej siły przy okazji "pogrzebu", "pominok" itd. Gracze zdali sobie sprawę, że mogą na fali tych spontanicznych protestów zebrać pulę, kanalizując niezadowolenie we wskazanym przez nich kierunku (przejrzyj wypowiedzi Kołokolceva ).
                            Przypomnij sobie demonstracje w Kaliningradzie - tam również kto inny te demonstracje organizował, a kto inny przysyłał na nie swoich ludzi z "firmowymi" flagami (bardzo efektownie wyglądały na fotkach) zaliczając w ten sposób kolejny wielki sukces w walce z "reżymem". No a gdy los Boosa był już całkowicie przesądzony ci sami bojówkaże (wiedząc
                            o decyzjach na Kremlu) ponownie zjawili się w Kaliningradzie (rzecz jasna z flagami) organizując demonstrację przeciw Boosowi i przypisując sobie zasługę "obalenia" tego faceta. Mały tłumek "demokratycznych opozycjonistów" podobnie chce obecnie dokleić się
                            do cudzej imprezy.
                            Mamy też ciekawą maskaradę w wykonaniu "opozycjonistów" . Po masakrze 3.10.93 są świadomi, że zdobywanie władzy pod "demokratycznymi" hasełkami już nie przejdzie, w związku z tym wcielają się w inne polityczne "figury".
                            Gracze studiowali wnikliwie dzieła lenina i zdają sobie sprawę, że mają do czynienia
                            z "przedrewolucyjną sytuacją" lecz nadal nie mogą ustalić pod jakim by tu hasełkami tę "rewolucję" społeczeństwu sprzedać.
                            A co ma do tego wszystkiego Chodor ? To całkowicie zrozumiałe, takie "historyczne wydarzenia" nie mogą się przecież odbywać z powodu jakiegoś Sviridova - smarkatego
                            kibola, którego zawalili jacyś "czernożopy" .
                            Lecz chyba można być spokojnym - mrozik, zimna woda i OMON ostudzą. Lecz niestety nie tych, których ambicje sięgają kolejnych prywatyzacyjnych bonusów (poprzednie, pamiątkę z rzezi 93 r. już roztrwonili, więc korzystają z każdej nadarzającej się okazji by dobrać się do koryta).
                            • jk2007 wot tak 14.12.10, 22:55
                              halezky.livejournal.com/2010/12/14/
                        • jk2007 porachunki w Rosji 14.12.10, 15:36
                          www.compromat.ru/page_30200.htm
                  • swiblowo Re: Witaj Sviblovo 14.12.10, 20:19
                    @ walter

- to, co napisze przyjacielameryki jest marginalne w tej kwestii a on sam z tymi swoimi wzdochami i ochami na temat demokracji nudny jest jak flaki z olejem.
                    Nie widze tez zadnego zwiazku miedzy uwiezionym nieslusznie biznesmenie i jego szajce a ostatnimi protestami tzw juz nie kibicow, ale faszystow.
                    Luzie wychodza na ulice i wychodzic beda dopoki nie zaczna w nich strzelac naprawde.
                    Ja raczej dziwie sie Ruskim, ze tak malo wychodza. I to nie mam na mysli ostatniej przyczyny - smierci tego mlodego czlowieka na przystanku.

Dzis w Metrze pelno mentow na kazdej stacji - tylu ich nawet nie bylo po wybuchach w Metrze. Ciekawe, kogo beda bronic te chlopaczki w odprasowanych plaszczykach? Wydaje sie mnie, ze ludzi o "nieslowianskim wygladzie".
                    • walter622 Re: Witaj 14.12.10, 21:11
                      swiblowo napisała:
                      > Ciekawe, kogo beda bronic te chlopaczki w odprasowanych plaszczykach?

Podziemna milicja jak zwykle zeszła do podziemia - na przystankach powinni czuć się bezpiecznie. Ostatecznie ludzie o "niesłowiańskim wyglądzie" ich obronią.

> uwiezionym niesłusznie biznesmenie

Masz specyficzne poczucie humoru.
                      • swiblowo Re: Witaj 14.12.10, 21:26
                        @ Walter

> Masz specyficzne poczucie humoru.
                        ----
                        - A to fakt. /mam nadzieje, ze Ci nie przeszkadza?/ Ale to akurat nie moje. Tak twierdza -widocznie wiedzacy lepiej- fachoffcy z tv. Ich nazwiska dziwnie podobnie brzmia.
                        • walter622 Re: Witaj 14.12.10, 21:35
                          swiblowo napisała:
                          > Ich nazwiska dziwnie podobnie brzmia.

I prawdopodobnie są podobne do nazwiska właściciela tej stacji tv.
                          A, przypomniałem sobie pewien wywiad Baturinej (jeden z ostatnich przed/po upadku) w którym opowiadała jak współczuła biednemu "szewcowi". Taki biedny, przez "reżym" prześladowany, a ona jemu w niczym nie mogła pomóc!!! Przy okazji się okazało, że byli kumplami i robili wspólnie geszefty. No a teraz ona bidula jest w jego sytuacji - perfidny krwiożerczy "reżym".
                          • jk2007 problem z milicja 14.12.10, 21:41
                            ze nie broni wlasnych obywateli
                            • walter622 Re: problem z milicja 14.12.10, 22:54
                              jk2007 napisał:

> ze nie broni własnych obywateli
                              Co tu mówić o "własnych obywatelach" jeżeli nie jest w stanie obronić samą siebie.
                              W tym również przed wewnętrznym rozkładem. Kto widział gaisznika ten doskonale
                              wie co jest grane.
                          • swiblowo Re: Witaj 14.12.10, 22:14
                            Oddajmy hold merowi, ktory tak duzo dobrego zrobil dla stolicy:

www.youtube.com/watch?v=KZkvSeNi5ts&feature=related
                    • jk2007 jezeli powaznie 14.12.10, 21:58
                      swiblowo napisała:
                      > > Ja raczej dziwie sie Ruskim, ze tak malo wychodza.

www.yaplakal.com/uploads/post-3-12922203883343.jpg
                      • swiblowo Re: jezeli powaznie 14.12.10, 22:04
                        Heheheee!! Bardzo wymowne!
                      • eva15 Re: jezeli powaznie 14.12.10, 22:08
                        jk2007, ha, ha, dobre. W Rosji Kościół przynajmniej wie, jak się bronić...
    • jk2007 Pozdrowienia a nowy jezyk fs 14.12.10, 11:22
      w przyszlosci na ten temat beda pisac doktoraty
    • you-know-who nie witam 14.12.10, 11:50
      zbyt czeste witanie sie i zegnanie zamienia watek w magiel, w koncu czlowiek nie wie czy juz jest w srodku czy wlasnie wyszedl na chwile odetchnac..

jak poddacie sie perfidnej presji joanny, zginiecie!

:-)
      • jk2007 Re: nie witam 14.12.10, 12:04
        you-know-who napisał:
        > jak poddacie sie perfidnej presji joanny, zginiecie!

owszem, "...bo ona jest siecią, serce jej sidłem, a ręce jej więzami..."
        • nihil-istka Re: nie witam 14.12.10, 12:22
          No a czym jest jej sliczna pupcia, cycuszki i pochewka ?
          • igor_uk I co,nihilistko? 14.12.10, 20:34

Spusciles?

Zboczeniec z ciebie,jak widac.
            Masz bardziej odpowiedni dla ciebia objekt porzadania.
      • joanna_on-line Witaj Y-K-W :P 14.12.10, 17:59
        you-know-who napisał:

> zbyt czeste witanie sie i zegnanie zamienia watek w magiel, w koncu czlowiek nie wie czy juz jest w srodku czy wlasnie wyszedl na chwile odetchnac..

no - szczególnie jak się nie bardzo wie, czy jest noc czy dzień, prawda y-k-w? :P
        >
        > jak poddacie sie perfidnej presji joanny, zginiecie!

hehe nie dość, że wywieram presję, to jeszcze perfidną - śliczne! aż oplułam klawiaturę - ale masz skojarzenia ykw - czyżbyś sobie przypomniał moje boje z panią M i dalszy los tamtego hmmm... forum? fakt. zginęło :(

no to co? boicie się - potencjalna zabójczyni nicków - brzmi groźnie - lubię jak mnie się boją... ehhh... (wprawdzie mój mąż twierdzi, że wszyscy się mnie boją - oprócz niego rzecz jasna - ale jakoś mu nie wierzę ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka