Dodaj do ulubionych

Cześć piękne 🥰 Cynamonki

03.10.25, 11:59
Witam piękne panie, kto z Was lubi cynamonki???Jutro mam w planie upiec i zrobię parówki w cieście drożdżowym, a może macie sprawdzony przepis na cynamonki,pozdrowienia od mojego Przyjaciela wczoraj córeczka była z nim u weterynarza bo krwiak miał na uchu i mu przekuwali,na razie mam przepis z tik toka,pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego, spokojnego i pięknego dnia 🌷⚘️🌹🌻🌺
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Cześć piękne 🥰 Cynamonki 03.10.25, 12:14
      Po wypróbowaniu różnych przepisów ten uważam za najlepszy:

www.tastesoflizzyt.com/homemade-cinnamon-rolls/
    • mysiulek08 Re: Cześć piękne 🥰 Cynamonki 03.10.25, 13:49
      ciasto jak do brioszek, nie ma lepszego

mojewypieki.com/przepis/pains-aux-raisins
      a nadzienie cynamonowe to miekkie maslo utarte z cynamonem i odrobina galki muszkatolowej, cukier trzcinowy i troche rumu
      lukier - sok z cytryny, rum, puder, ucierac az zrobi sie geste
      • kocynder Re: Cześć piękne 🥰 Cynamonki 03.10.25, 13:55
        Jak to dobrze, że jestem leniwa... Gdyby nie to - korzystając z twoich, Mysiulku, porad mogłabym się turlać a nie chodzić... wink
        • mysiulek08 Re: Cześć piękne 🥰 Cynamonki 03.10.25, 14:01
          a wystarczy tylko nie jesc 🤣😛 tego co upieczesz
          poniewaz rezygnacja z jedzenia ciast/ciasteczek i innych polaczen typu cukier/tluszcz/mąka, przynosza swietne efekty na wyswietlaczu wagi 🙃 a z pieczenia nie zrezygnuje bo zbyt lubie to robic, to wypiekam ale nie jem, no chyba, ze mnie bol duszy dopadnie, to wtedy pieke sobie anyzki biszkoptowe, zanim beda gotowe to juz mi sie ich nie chce 😀
          • kocynder Re: Cześć piękne 🥰 Cynamonki 03.10.25, 14:10
            Ja niestety nie ma silnej woli - jakbym upiekła to bym pożarła. Wszystko. wink Także ratuje mnie tylko lenistwo level master...
    • pepsi.only Re: Cześć piękne 🥰 Cynamonki 05.10.25, 17:09
      Zainspirowałam się, i upiekłam 🤗
      (tylko użyłam połowę cukru podanego w przepisie, bo po moim wyzwaniu bezcukrowym teraz wszystko jest dla mnie zbyt słodkie 😁 )
      • memphis90 Re: Cześć piękne 🥰 Cynamonki 05.10.25, 17:35
        Ładne, aczkolwiek dla oczu to bym je tak lekko oprószyła cukrem- pudrem.
        • pepsi.only Re: Cześć piękne 🥰 Cynamonki 05.10.25, 17:55
          Dla oczu, czyli do zdjęć wink?
          To może lepiej jak je poleję lukrem? będą takie efektowne szneki z glancem wink
          • mysiulek08 Re: Cześć piękne 🥰 Cynamonki 05.10.25, 18:07
            lukier jest wrecz niezbedny smile
            • pepsi.only Re: Cześć piękne 🥰 Cynamonki 05.10.25, 18:12
              Kusicielka 🤗
              • mysiulek08 Re: Cześć piękne 🥰 Cynamonki 05.10.25, 18:31
                e tam, lukier, ze sprawi, ze bulki beda ciut dluzej zjadliwe i milsze dla oka i podniebienia tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka