Dodaj do ulubionych

Propozycja

06.02.11, 00:08
Podajmy kraj/kraje stalego/ czestego przebywania. Dobrowolne. Ja zaczne od siebie

Szwecja, Niemcy, Austria, Portugalia, Hiszpania, Brazylia

www.soccertvlive.net/webmaster/Live-Football-Stream/48885/1/watch-fc-barcelona-vs-atletico-madrid.html
Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: Propozycja 06.02.11, 00:11
      A o co cie biega,z ta propozycja? najpierw powiedz,na czym ta zabawa ma polegac.
    • przyjacielameryki Re: Propozycja 06.02.11, 14:00
      Niemcy, Austria, Holandia, USA. Chorwacja!!
      • igor_uk Re: Propozycja 06.02.11, 14:23
        przyjaciel ty amerykanski,nie zrozumiales pytanie zalozycielu watku .Nie chodzi o to,gdzie ty byles turystycznie (Chorwacja),czy przejazdem (Austria) i nie to,gdzie ty jezdiles po wraki samohodowe (Niemcy,Holandia),a tym bardziej nie twoi marzenia (USA),a tylko "kraj/kraje stalego/ czestego przebywania".
        • mara571 Re: Propozycja 06.02.11, 14:30
          Igor , nie przyszlo ci do glowy, ze mozna miec kilka miejsc w ktorych sie pracuje?
          Czy sadzisz, ze wszyscy Polacy, ktorzy pracujacy poza Polska i to w kilku krajach moga robc cos innego oprocz handlu samochodami?
          • igor_uk Re: Propozycja 06.02.11, 14:37
            mara,a czy musisz moi zarciki pod adresem amerykanskiego przyjaciela,nie komentowac?
            Chyba powinnas byc na tyle inteligentna,zeby zrozumiec,ze to zart.
            • joanna_on-line Re: Propozycja 06.02.11, 14:46
              igor_uk napisał:

> mara,a czy musisz moi zarciki pod adresem amerykanskiego przyjaciela,nie komentowac?
              > Chyba powinnas byc na tyle inteligentna,zeby zrozumiec,ze to zart.

hehe Igorku - takie żarty nie każdego śmieszą - mara ma prawo komentować - raczej powiedz jakim prawem Ty jej tego zabraniasz??? - i nie bój zaby mara na pewno wie, że w zamyśle to miał być żart :P
              • igor_uk Re: Propozycja 06.02.11, 14:58
                joanna,przeciez nie zabronilem marie komentowac moich zartow,a tylko zapytalem,czy musi to robic?
                Co dotyczy zrozumienia przez mare,ze to byl zart.Bardzo w to watpie.mara ,pomimo ze posiada wiele cech dodatnich,jedna ma ujemna.Ona calkowicie pozbawiona poczucia humora,czemu wiele razy dala dowody.
                • joanna_on-line Re: Propozycja 06.02.11, 15:01
                  a ja i tak Ci nie wierzę :P
                • mara571 Re: Propozycja 06.02.11, 15:04
                  Igorku, poczucie humoru mam.
                  Tylko zart musi byc bardziej subtelny.
                  A w dodatku jestem wsciekla: przygotowujemy potrzebne papiery do niemieckiego oswiadczenia podatkowego.
                  Ciesz sie, ze rozliczasz sie na Wyspach.
                  • igor_uk Re: Propozycja 06.02.11, 15:09
                    mara,bardzo sie ciesze z tego powodu.poniewwaz to nie ja rozliczam sie z "reveniu",a tylko oni ze mna.Przysylaja mnie do domu poczta wszystko,ja tylko musze,ewentualnie,zaznaczyc,co jest nie tak,czego oni nie uwzglednili.
        • przyjacielameryki Re: Propozycja 06.02.11, 16:15
          igor_uk napisał:

> przyjaciel ty amerykanski,nie zrozumiales pytanie zalozycielu watku .Nie chodzi
          > o to,gdzie ty byles turystycznie (Chorwacja),czy przejazdem (Austria) i nie t
          > o,gdzie ty jezdiles po wraki samohodowe (Niemcy,Holandia),a tym bardziej nie tw
          > oi marzenia (USA),a tylko "kraj/kraje stalego/ czestego przebywania".

Igorek to Ty nie zrozumiałeś, chodziło również o miejsca częstego przebywania. Kraje które wymieniłem takimi dla mnie są. Dosyć często tam jeżdżę z różnych powodów. Np. do Chorwacji turystycznie nad morze bo blisko ciepło, przepięknie i tanio.
          • igor_uk Re: Propozycja 06.02.11, 16:17
            przyjaciel,to nie tylko mara jest pozbawiona poczucia humoru,ty rowniez.
            • przyjacielameryki Re: Propozycja 06.02.11, 16:28
              igor_uk napisał:

> przyjaciel,to nie tylko mara jest pozbawiona poczucia humoru,ty rowniez.

To jest dobre! Wali się czasami ostro, a potem - ja tylko żartowałem!!!! Cha!, cha!, cha! Niektórzy tak lubią. Ale nie ma sprawy, nic złego się nie dzieje. Przeważnie jest tak, że na żart odpowiada się żartem!!
              • igor_uk Re: Propozycja 06.02.11, 16:30
                przyjaciel,95% postow,adresowanych do ciebie,to zarty.Zawsze mnie bawi,jak ty zaczynasz pienic sie i cos mnie udowodniac.
                Wiem,ze to nie ladnie,ale mnie to naprawda bawi. sorry.
                • joanna_on-line Re: Propozycja 06.02.11, 16:41
                  igor_uk napisał:

> Wiem, ze to nieladnie, ale mnie to naprawde bawi. sorry.

no niemożliwe - samokrytyka w wydaniu Igorka - troche specyficzna, ale jednak ;)

hehe kto Cię nie zna, ten Cię kupi :P
                  • igor_uk Re: Propozycja 06.02.11, 16:48
                    joanna,a co jest nie do konca szczerego w tym co napisalem? Czy,ze " to nieladnie",czy to,ze "mnie to naprawde bawi"?
                    • igor_uk joanna. 06.02.11, 16:49
                      Na forum "KwS" cos napisalem i caly czas czekam na twoja reakcje.A ty nic.
                      • joanna_on-line Re: joanna. 06.02.11, 17:02
                        igor_uk napisał:

> Na forum "KwS" cos napisalem i caly czas czekam na twoja reakcje.A ty nic.
                        zlituj się Igorku - ja wpadam i wypadam z forów - podaj jakieś namiary - przeca nie czytam wszystkiego, nic godnego mojej reakcji nie zauważyłam ;/
                        • igor_uk Re: joanna. 06.02.11, 17:06
                          joanna_on-line napisała: nic godnego mojej reakcji nie zauważyłam
                          poczulem sie urazony.
                          Tak malo ,ostatnio,tam pisze,a dla ciebie "nic godnego .... ".
                          joanna,po kim ,po kim,ale po tobie tego, nie spodziewalem sie.
                          • joanna_on-line Re: joanna. 06.02.11, 17:17
                            igor_uk napisał:

> joanna_on-line napisała: nic godnego mojej reakcji nie zauważyłam
                            > poczulem sie urazony.
                            > Tak malo ,ostatnio,tam pisze,a dla ciebie "nic godnego .... ".
                            > joanna,po kim ,po kim,ale po tobie tego, nie spodziewalem sie.

Igor przestań się wygłupiać :D, po prostu podaj link :P

ty mało piszesz, a ja prawie nie czytam - proste?
                            • igor_uk Re: joanna. 06.02.11, 17:25
                              joanna,moja droga,jak tylko zapodam cie link,to cala zabawe szlak trafi.
                              pisalem post,z mysla o twoja reakcje.
                              • joanna_on-line Re: joanna. 06.02.11, 17:30
                                igor_uk napisał:

> joanna,moja droga,jak tylko zapodam cie link,to cala zabawe szlak trafi.
                                > pisalem post,z mysla o twoja reakcje.

no nie wytrzymam!!! czy Ty naprawdę myślisz, że ja czytam wszystkie Twoje posty???
                                Igorku złotko ty moje zejdź z tej czomolungmy, pls ;)
                                • joanna_on-line ps. 06.02.11, 17:32
                                  aczkolwiek nieco mnie zaintrygowałeś - podaj datę postu, to juz poswięcę się i zatrudnię wyszukiwarke ;-)
                    • joanna_on-line Re: Propozycja 06.02.11, 17:00
                      igor_uk napisał:

> joanna,a co jest nie do konca szczerego w tym co napisalem? Czy,ze " to nieladn
                      > ie",czy to,ze "mnie to naprawde bawi"?
                      >
                      a gdzie ja napisałam, że coś jest w tym nieszczerego??? nie w tym rzecz - brak skruchy (czyt. to nieładnie, ale nie zamierzam zaprzestać ww.) wyklucza zakwalifikowanie tego do konstruktywnej samokrytyki - tym samym jest to specyficzna samokrytyka, n'est-ce pas?
        • swiblowo Re: Propozycja 06.02.11, 23:54
          igor_uk napisał:

> przyjaciel ty amerykanski,nie zrozumiales pytanie zalozycielu watku .Nie chodzi
          > o to,gdzie ty byles turystycznie (Chorwacja),czy przejazdem (Austria) i nie t

Hahhahaaaa!!! Dobre! nie se bardzo podobalo, Igor!!
    • marouder.eu Re: Propozycja 06.02.11, 14:28
      Austria, Czechy, Niemcy.
    • joanna_on-line @zeitgeist2010, przyjacielameryki, marouder 06.02.11, 14:35
      i Polska faktycznie nigdy nie była waszym krajem stałego/częstego przebywania? czy po prostu o niej zapomnieliście? ;/
      • marouder.eu Re: @zeitgeist2010, przyjacielameryki, marouder 06.02.11, 14:45
        Nie, no, dlaczego niby mialaby nie byc?
        Dawniej rzeczywiscie zdazalo mi sie wiele czasu spedzac za granica, ale obecnie wieksza czesc roku spedzam w Polsce.
      • tojabogdan Gocanowo, Rzyki Praciaki, Męcikał, Inwałd 06.02.11, 14:46
        Jajkowo, Miesiączkowo, Mojęcice, Prawików, Kobylniki

(wszystko autentyczne!!!)
        • igor_uk Re: Gocanowo, Rzyki Praciaki, Męcikał, Inwałd 06.02.11, 15:01
          Bogdan,nie zartuj-Miesiączkowo?
          To co,jakas miejscowosc specjalna?
          • joanna_on-line Re: Gocanowo, Rzyki Praciaki, Męcikał, Inwałd 06.02.11, 15:04
            są i inne... ciekawe miejsca w naszych stronach:

Rusek Mały (woj. warmińsko – mazurskie)
            Korea (woj. podkarpackie)
            Ameryka (woj. opolskie)
            Węgry(woj. opolskie)
            Włochy (woj. mazowieckie)
            Rzym (woj. kujawsko – pomorskie)
            Szwaby (woj. małopolskie)
            Niebo (woj. łódzkie)
            Piekło (woj. pomorskie)
            Niepiekło (woj. śląskie)

A na Koniec (woj. kujawsko – pomorskie)
            Swornegacie (woj. kujawsko – pomorskie)
            Dolne Wymiary (woj. kujawsko – pomorskie)
            Tupadły (woj. kujawsko – pomorskie)
            Cyców (woj. lubelskie)
            Zagacie (woj. małopolskie)
            Zdrada (woj. pomorskie)
            I przydałaby się do tego Zimna Wódka (woj. opolskie) :D
            • igor_uk Re: Gocanowo, Rzyki Praciaki, Męcikał, Inwałd 06.02.11, 15:10
              joanna,a ten Rusek Mały nie ma nic wpslnego z Jaroslawem Kaczynskim?
              Bo on cos wspominal o swoich ruskich korzeniach.
            • mara571 Zapomnialas Joanno najwazniejszej 06.02.11, 15:19
              BABY (woj. lodzkie)
              ze slynna z zapowiedzi stacja kolejowa: Baby prosze wysiadac.
              • joanna_on-line no tak... i jeszcze o paru np. 06.02.11, 16:11
                urocze: Tumidaj (woj. łódzkie)
                Nowe Rumunki (woj. mazowieckie)

a dla Igora (chyba bliższe JK):
                Kaczagórka
                Kaczynos
                Kaczki Średnie
                Kaczkowo
                Kaczorów
                Kaczory
                Kaczórki
                Kaczynek
              • you-know-who Re: Zapomnialas Joanno najwazniejszej 06.02.11, 23:36
                po drodze z gdanska do wwy (jak mieszkalem w sztokholmie i jezdzilem samochodem do wwy) byly stare babki

w usa gdzie mieszkalem 8 lat lubie zyzzx, ca, przejezdzalem wiele razy.
                wioska ma ciekawa historie

z miast w kanadzie polecilbym, w dodatku do Old Wives, podobnie jak na kaszubach
                Sucker River
                Blow Me Down
                Jerry's Nose
                Lower Economy
                Shag Harbour
                Saint-Loius-du-Ha-Ha
                Ochiichagwebabigoining itp.

• de_oakville Re: Propozycja 06.02.11, 15:04
          Na polkuli wschodniej:

Singapur, Australia, Nowa Zelandia, Austria, Szwajcaria, Niemcy, Dania, Szwecja, Norwegia, Monaco, Holandia

Na polkuli zachodniej:
          Kanada, USA, UK, Irlandia

Kiedy nie bylo jeszcze Unii Europejskiej czlowiek najlepiej sie czul w USA po wyrwaniu sie z zaklamanego i zapyzialego wschodnioeuropejskiego "grajdolka", a nawet z Europy Zachodniej, zyjacej w cieniu Muru Berlinskiego. Te rozlegle amerykanskie przestrzenie, autostrady, MacDonaldsy, KFC i inne Bob Evens'y, poczucie wolnosci, "margarita on the rocks" i swietne steki. Teraz Ameryka zaciesnila granice, a EU otworzyla granice i w EU czlowiek czuje sie "jak w raju". Co jeszcze nie oznacza, ze atrakcyjnosc USA bardzo zmalala.
          • zeitgeist2010 Dyskretny urok niewielkiej Europy zach 08.02.11, 18:56
            lezy w jej skondensowanym dorobku cywilizacyjnym i nowoczesnosci. Nawet niewielki strzęp obszaru moze byc zrodlem kulturowej delektacji. W takiej malej Máladze ma sie tani dostęp do muzyki, teatru, opery, sztuki oraz architekture rzymska, arabska i chrzesc-hiszpanska. Jak sie nie nalezy do milosników futbolu mozna pojsc do „plaza del torro” na corride.

Rano pyszna café con leche a po posilkach miniaturowa ale mocna café doble. Jesc mozna w spokoju na zewn restauracji w calym miescie nie muszac oganiac sie od zebraków i biedoty.
            Rodzice i dzieci moga sie bezpiecznie bawic w parku. Nie ma potrzeby chronienia sie w duzym samochodzie. Europejski egalitaryzm i ideal uniwersalnego dobrobytu jescze funkcjonuje. Miejscowi sa z reguly odprezeni i uprzejmi. Nie dziwi ze jest w Hiszpanii tak duzo przybyszów z calego swiata, szczególnie ludzi mlodych.

Jak sie chce przezyc cos specjalnego wystarczy 2 godz jazdy do Mezquity albo Mediny al-zahra w Cordobie, Alhambra w Granadzie albo do malego miasta Huelva gdzie sa dokladne kopie okretów Columba.
      • przyjacielameryki Re: @zeitgeist2010, przyjacielameryki, marouder 06.02.11, 16:20
        joanna_on-line napisała:

> i Polska faktycznie nigdy nie była waszym krajem stałego/częstego przebywania?
        > czy po prostu o niej zapomnieliście? ;/

Joanna, ja mieszkam w Polsce, jest mi tu bardzo dobrze, jestem dumnym i szczęśliwym Polakiem. Ale dużo podróżuję a w krajach które wymieniłem jest często!
        >
    • polski_francuz Re: Propozycja 06.02.11, 15:11
      Polska, Francja, Niemcy, Australia, Wlochy

PF
      • igor_uk Re: Propozycja 06.02.11, 15:28
        Jak wszysci sie chwala,to i ja pochwale sie.
        Rosja,Ukraina,Tadzykistan (a co,to teraz osobne panstwa),Mongolia,Polska ,Wielkobrytania - w tych panstwach mieszkalem lub mieszkam.
        Italia,Hollandia,Francja,Hispania-bywam czesto.
        Marze pojechac do USA,ale boje sie tyle godzin leciec nad oceanem,a statkiem dlugo i drogo.czekam na tunel,lub most przez Atlantyk.
        Chyba ze ktos zaproponuje inny sposob podrozy do gniazda przekletych imperialistow.
        • tojabogdan wpław, albo kajak, też długo, ale pewnie 06.02.11, 15:34
          a Miesiączkowo istnieje naprawdę
        • you-know-who Re: Propozycja 06.02.11, 23:42
          ja zaproponuje.

kiedys byl taki pomysl na f_kata zeby zaladowac sie do #102 i polatac. poniewaz to bedzie symulacja lotu do smolenska, mam pomysl: wstukaj do gps-a lotnisko cykz, nikt nawet nie zauwazy, i wpadnijcie tutaj wszyscy. zapraszam.
          • igor_uk Re: Propozycja 06.02.11, 23:45
            YKW,nu nie rob jaj z powaznej rzeczy! przeciez wiesz,co to mial byc za lot.
            • you-know-who Re: Propozycja 07.02.11, 01:51
              cos sobie przypominam, jak przez mgle.
    • you-know-who Re: Propozycja 06.02.11, 23:16
      > z pracy swego mozgu

;-)
    • moon.river3 to wątek dla szpionow jest? ;)) 07.02.11, 16:52
      • zeitgeist2010 Zaskakujace tendencje lingwistyczne i geo-politycz 08.02.11, 19:09
        Zdarzylo mi sie odwiedzic polskojezyczne fora emigracji polskiej w USA i powiem tylko, mój Boze, mój Boze.
        Na FS GW jest zupelnie inny poziom i styl. Zafrapowala mnie jednak nadreprezentatywnosc jez rosyjskiego. Wydawalo mi sie, ze emigracja polska byla bardziej rozrzucona. W samej Brazylii jest kilkaset tysiecy starej emigracji a na FS nic.

Teraz rozumiem, ze forum, poza kilkoma wyjatkami, niewiele ma do czynienia z emigracja. Raczej grupka krajowych uzytkowników, ktora siedzi przed komputerem non-stop

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka