Dodaj do ulubionych

Jak sie robi kase.

30.05.11, 18:23
Dzis przedstawiciel "rzadu" libijskich powstancow Ali Tarhuni poskarzyl sie,ze powstancam brakuje kasy.
"U nas krytyczna sytuacja,naszy przyjaciele powinni pamjetac,ze my sa w stanie wojny......My mamy odwaznych wojownikow,no ciezko walczyc na pusty zoladek" (tlumaczenie moje) i dodal,ze wszystkie pienjadze -"ida na paliwo,prad(!),zywnosc i leki". Ali przypomnial zachodu,ze na zamrozonych rachunkach Kaddafiego leza ogromne kwoty pienjedzne i dobrze by bylo,zeby powstance do tych pienjedzy mieli dostep. Tarhuni poskarzyl sie,ze w niedziele do nich nie trafilo nawet jednego dinara,a przeciez koszta u nich ogromne.Rowniez ten biedak poskarzyl sie,ze za caly czas im udalo sie sprzedac ropy za jedyne 150 mln $ ,przy tym tylko na paliwo powstancy musieli wydac 408 mln $ i wlasnie ta kwota mnie bardzo zaintrygowala.Przeciez jak na paliwo dla swoich pikapow oni wydali 408 mln$ ,a ciezkiego sprzetu,jak i llotnictwa powstance nie posiadaja,to zechcialo sie mnie przeliczyc te 408 mln$ na ilosc benzyny i ropy w litrach.I co mnie wyszlo? A wyszlo ,ze ktos calkiem nie zle zarobia na tych zamieszkach.
Jak wezmiemy,ze litr paliwa kosztuje 1$ (chyba nie wiecej w Afryce Polnocnej powinien kosztowac) to 408 mln $ - to 408 mln litrow benzyny i ropy !!! W to,ze za ten czas mozno spalic tymi pikapami,ktore nam pokazuja w TV,tyle paliwa,moze uwierzyc tylko czlowiek o poziome intelektualnym amerykanskiego dupoliza.
W sumie nic nie ma nowego w tym,ze i na tej wojnie ktos zarobia.Pytanie tylko-KTO ?Jak zarobiaja sprytne Libijczyki na spolke z chlopakami z CIA,to jedna sprawa,a jak kasa europejskich i amerykanskich podatnikow laduje w kiszeni Al Kaidy,to calkiem inna.
A to tylko paliwo,a czy na lekach,zywnosci i ELEKTROENERGII(!) nie da sie zarobic?
Obserwuj wątek
    • j-k wala mu rowno 30.05.11, 19:00
      i jeszcze troche czasu na odejscie dostanie.
      potem zablokuja mu konta, zapasy zlota i bedzie kaniec.
      • igor_uk Re: wala mu rowno 30.05.11, 19:11
        j-k,przeciez nie o nim mowa.On juz swoje zarobil dawno.
        • j-k I nadal wala mu rowno 30.05.11, 19:20
          igor_uk napisał:

> j-k,przeciez nie o nim mowa.On juz swoje zarobil dawno.

no to daj szanse zarobic teraz innym :)

paniatna ?
          • igor_uk Re: I nadal wala mu rowno 30.05.11, 19:23
            Wali tobie rowno.
            • j-k Goria, I nadal wali Ci rowno ? 30.05.11, 19:26
              igor_uk napisał:

> Wali tobie rowno.

Libia juz od dawna, dla Rassiji adieu`

Pora lepiej zajac sie Czecznia
              Dagestanem
              Tatarstanem
              i Respublika Tuwa.
              ze o Jakucji juz nie wspomne :)

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              • igor_uk Re: Goria, I nadal wali Ci rowno ? 30.05.11, 19:29
                jeb-koziolek,izwini dorogoj,zle zaczalem rozmowe z toba.Zapomnialem,ze mam doczynienie z blaznem .
                • j-k Re: Goria, I nadal wali Ci rowno ? 30.05.11, 19:31
                  igor_uk napisał:

> jeb-koziolek,izwini dorogoj,zle zaczalem rozmowe z toba.Zapomnialem,ze mam docz
                  > ynienie z blaznem .

ja nie zapomnialem, maladjec, ze mam do czynienia z politycznym ignorantem.

Tvoj, kak vsiegda, Dr. J.K.
                  • igor_uk Re: Goria, I nadal wali Ci rowno ? 30.05.11, 19:33
                    jeb-koziolek i potrafisz udowodnic moja ignorancje?
          • swiblowo Re: I nadal wala mu rowno 30.05.11, 19:31
            j-k napisał:
            > no to daj szanse zarobic teraz innym :)

- To co? Ma wplacic na konto, zeby rebelianci mieli obiad, bo jak beda miec obiad - beda walczyc a jak beda walczyc to zarobia inni, tak? A, i moze jeszcze im internet oplacic?
            • igor_uk Re: I nadal wala mu rowno 30.05.11, 19:36
              swiblowo,ten durik znow jakiegos swinstwa nachlal sie i bredzi przez to.watpie,zeby on zrozumial to,co ja napisalem w poscie,rozpoczynajacym watek.to dla niego za trudno -liczb takich on nie jest w stanie wyobrazic.
              • j-k maladjec, po owocach ich poznacie :) 30.05.11, 19:48
                igor_uk napisał:

> swiblowo,ten durik znow jakiegos swinstwa nachlal sie i bredzi przez to.watpie
                > ,zeby on zrozumial to,co ja napisalem w poscie,rozpoczynajacym watek.to dla nie
                > go za trudno -liczb takich on nie jest w stanie wyobrazic.

Gaddafi zniknie, rebelianci pruzwejma jego zasoby i zostana.

wot szto.

ekonomista.

• igor_uk Re: maladjec, po owocach ich poznacie :) 30.05.11, 19:55
                  jeb-kozilek nabazgral:
                  "Gaddafi zniknie, rebelianci pruzwejma jego zasoby i zostana. "

A nie mowilem,ze znow nachlal sie jakiegos swinstwa.

p.s. j-k,nie o to chodziTy biedaczek,nawet nie zrozumiales tego,ze mnie nie przeszkadza,jak pare sprytnych Libijczykow tam dorobi sie .Mnie chodzi o to,ze ta kasa trafia do Al Kaidy. I to naprawda nie trudnio zrozumiec,wystarcze uwaznie przeczytac moj post.
                  • j-k bzdety 30.05.11, 20:03
                    igor_uk napisał:

>
                    > A nie mowilem,ze znow nachlal sie jakiegos swinstwa.

uwazam, ze ruska wadka "Parliamient" mimo wszystko jakos sie trzymie :)
                    >
                    > p.s. j-k,nie o to chodziTy biedaczek,nawet nie zrozumiales

od myslenia, to mam zone.
                    pania docent
                    rusycystka jest.

tego,ze mnie nie prz
                    > eszkadza,jak pare sprytnych Libijczykow tam dorobi sie .Mnie chodzi o to,ze ta
                    > kasa trafia do Al Kaidy. I to naprawda nie trudnio zrozumiec,wystarcze uwaznie
                    > przeczytac moj post.
                    -
                    ostatnia rzecz na jakiej mi zalezy, to UWAZNE czytanie Twoich postow.
                    sa wzajemnie sprzeczne.

W Iraku Al kaida nie powstanie i nie powstanie w Libii
                    nie ma warunkow.
                    podobnie jak nie powstanie w Uzbekistanie, czy Turkmenii

chociaz moze w Tadzykistanie :)

• igor_uk Re: bzdety 30.05.11, 20:09
                      jeb-kozilek nabazgral:
                      "od myslenia, to mam zone"

To widac.

p.s. Sprawdz czy nie robia cie w konia (w sklepie) i zamiast oryginalnej ruskiej wodkie,leja tam jakies niemieckie goowno.Bo wszystko wskazuje na to,ze wlasnie tak i jest.
                      • j-k cieszy mnie 30.05.11, 20:15
                        igor_uk napisał:

> To widac.

cieszy mnie , ze kupiles okulary

znaczy (sie) russkie klamia, czy niemczury ?

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.k.
                    • walter622 Re: bzdety 30.05.11, 20:15
                      j-k napisał:
                      > od myslenia, to mam zone.

Lecz ona znów wybrała się na "masaż" do Tunezji, a osiołek stepowy tym czasem dorwał się do kompa.

>i nie powstanie w Libii nie ma warunków.

Osiołek stepowy nic nie wie o MWAK i bractwie Senussi. Może by spojrzał na flagę rebeliantów i flagę bractwa Senussi to może coś mu zacznie świtać. Ostatecznie może poczekać do powrotu żony - wróci to zacznie myśleć.
                      • igor_uk Re: bzdety 30.05.11, 20:19
                        walter,z duzo wymagan od durika-blazna.
                  • walter622 Lingwista ? 30.05.11, 20:08
                    igor_uk napisał:

> jeb-kozilek nabazgral:
                    > "Gaddafi zniknie, rebelianci pruzwejma jego zasoby i zostana. "

Nie wchodząc w kwestię, kto w Libii będzie kosił szmal - bo, że ktoś będzie to nie ma wątpliwości (chętnych kosiarzy już jest cała kolejka).
                    Natomiast Igor, jak sądzisz, co w narzeczu osiołków stepowych oznacza ta tajemnicza "pruzwejma" ?
                    • igor_uk Re: Lingwista ? 30.05.11, 20:12
                      walter,to tylko jego zona-Docent ,moze wiedziec.Chociaz on caly czas chwali sie,ze ona jest rusycystka,a w jezyku rosyjskim takiego slowa niema na 100%. czyli tego nikt nie bedzie wiedziec,wlacznie i z samim blaznem-autorem.
                      • kaszebe12 Re: Lingwista ? 30.05.11, 20:14
                        Nu , Igor...nie czaruj , tolka skazy szto eta ...
                        • walter622 Re: Lingwista !!! 30.05.11, 20:26
                          kaszebe12 napisał:

> Nu , Igor...nie czaruj , tolka skazy szto eta ...

Osiołek stepowy już wyjaśnił - na ichnim narzeczu "pruzwejma" oznacza "przejma".
                          Lecz pojęcia nie mam co to takiego "przejma" - czyżby "prze" i "ma" ? A co "ma" jak "prze" to osiołek nie napisał.
                    • swiblowo Re: Lingwista ? 30.05.11, 20:21
                      walter622 napisał:
                      > Natomiast Igor, jak sądzisz, co w narzeczu osiołków stepowych oznacza ta tajemn
                      > icza "pruzwejma" ?

- ja tez sie juz dobrych pare minut zastanawiam, i NIC.
                      • walter622 Witaj Swiblowo !!! 30.05.11, 20:34
                        swiblowo napisała:
                        > - ja tez sie juz dobrych pare minut zastanawiam, i NIC.

Nie zastanawiaj się - dialekt osiołków stepowych jest zrozumiały tylko małżonce/docentce rusycystyki - a innym pofig.

W "kitajskim" wątku wrzuciłem Tobie jeszcze jedno, prześliczne wykonanie "Ojos Azules"
                        www.youtube.com/watch?v=BoLZRaM2vfA&feature=related
                        "En una copa de vino
                        quisiera tomar veneno,
                        veneno para matarme,
                        veneno para olvidarte."

Pozdr.
                        • swiblowo Re: Witaj Swiblowo !!! 30.05.11, 21:00
                          :)) Tak, wiem, ze wrzuciles. Po prostu caly czas OBMYSLAM REWANZ :))
                          - widocznie z tym u mnie kiepsko. Nie moge sie zdecydowac, co dla Ciebie wybrac chociaz w chacie ze 3 tys dyskow.
                          Prosciej Cie zaprosic, zebys sam cos wybral !
                          • walter622 Re: Witaj Swiblowo !!! 30.05.11, 21:10
                            swiblowo napisała:
                            > Po prostu caly czas OBMYSLAM REWANZ :))

Wiesz, trudno mnie czymś zaskoczyć, bo w czasie pracy stale słucham muzyki.
                            A co powiesz o czymś TAKIM - J. Morfessi. Kolejni to tyko "podrażateli"

www.youtube.com/watch?v=0lIYB86K0bw&feature=related
                            • swiblowo Re: Witaj Swiblowo !!! 30.05.11, 21:55
                              Tak, dobrze spiewa: Sybir, ruska ziemia :)) miedzy innymi oczywiscie.
                              A zwrociles uwage jaka ksywke ma tem, kto to na youtub wstawil? "Nachalnik Transporta" :)?!

>bo w czasie pracy stale słucham muzyki.
                              - i co, nie zasypiasz?!

--
                              Rabinowicz sie zgodzil, zostalo tylko namowic krolowa.
                              • igor_uk Re: Witaj Swiblowo !!! 30.05.11, 22:07
                                swiblowo,a gdzie nam v-6 uciekl.Jak widac okazal sie za cienki.A szkoda,tak chcialo sie dowiedziec czegos wiecej o prymitywnych ruskich babach,nu i moze wiecej szczegulow by mogl udzielic na temat swego szlachetnego odbytu.Mam w prace jednego takiego,co szuka sobie przyjaciela.Jest dosc zamozny,to by moze v-6 urzadzil sie by jakos .
                                • swiblowo Re: Witaj Swiblowo !!! 30.05.11, 22:51
                                  igor_uk napisał:

> swiblowo,a gdzie nam v-6 uciekl.Jak widac okazal sie za cienki.A szkoda,tak chc

- Chyba sie zadlawil maca.
                              • walter622 Re: Witaj Swiblowo !!! 30.05.11, 22:21
                                swiblowo napisała:
                                > Tak, dobrze spiewa:

Owszem, śpiewa świetnie. Morfessi był Grekiem z Odessy - to Figura.
                                A tu masz Kriwoszejewa z koncertu w Ołomuńcu.
                                www.youtube.com/watch?v=_q8ZrXXlYCQ
                                i jeszcze coś dla Igora - coś z Galicza
                                (jeżeli ciebie zainteresuje to z boku masz jego "Lenoczku")
                                www.youtube.com/watch?v=oV2oA8tu-KQ&feature=related
                                > - i co, nie zasypiasz?!

Przy takiej - w żaden sposób:
                                www.youtube.com/watch?v=0_mf-PXniQI&feature=related
                                • swiblowo Re: Dla Waltera 30.05.11, 23:11
                                  www.youtube.com/watch?v=v447-dBPAHY
                                  • walter622 Dzięki 30.05.11, 23:40

To chyba na późną nocną robotę ?

Ishtar - najbardziej znana z wykonania "Last Kiss".

www.youtube.com/watch?v=ZpPzoRvaWq4&feature=related
                    • j-k juz nie Vielko-ruska propaganda :) 30.05.11, 20:23
                      wania:
                      w kolejnosci:

Czecznia
                      Dagestan.
                      tatarstan
                      baszkiria
                      Tuwa
                      Jakucja

(mniejsze govna z grzecznosci pomijam)
                      a teraz do pracy
                      i nie zajmowac sie Libia.
                      zostawcie to Jevropie.

• igor_uk Re: juz nie Vielko-ruska propaganda :) 30.05.11, 20:29
                        ten ostatni post jeb-koziolku ,trzeba przyznac,udal sie.Widac po kolejnym glebszym denaturata to wymyslil.

p.s.Chyba wystarczajaco duzo uwagi udzielili upitemu blaznu.
                        • walter622 Ośle bzdurki 30.05.11, 20:39
                          igor_uk napisał:
                          > p.s.Chyba wystarczajaco duzo uwagi udzielili upitemu blaznu.

Docentkę "masują" "muslimki" (to wynalazek osiołka) , a osiołkowi pozostało rozładowywanie swoich frustracji na kompie.
                          Niech se osiołek pisze - pcha Twój watek do góry !!!
                          I w sumie o to chodzi.

P.S. Coś osiołek stepowy nie pisze czy ustalił ostatecznie do czego się załatwiał - saksofonu ,
                          czy waltorni ?
                          • igor_uk Re: Ośle bzdurki 30.05.11, 20:51
                            walter,ten osiolek-koziolek robi z kazdego watku szambo.
                            Chociaz czasami bywa zabawny.
                            • walter622 Re: Ośle bzdurki 30.05.11, 20:57
                              igor_uk napisał:

>,ten osiolek-koziolek robi z kazdego watku szambo.

On w tym zakresie jest "specjalistą" - wspomnij jego "35 mm". LOL
                              • igor_uk Re: Ośle bzdurki 30.05.11, 20:59
                                te 35 mm,powinny byc zapisane w historii forum "Swiat" po wsze czasy.
                  • j-k durnota polityczna Gorii cd. 30.05.11, 20:18
                    igor_uk napisał:
                    > jeb-kozilek nabazgral:
                    > "Gaddafi zniknie, rebelianci pruzwejma jego zasoby i zostana. "

przejma , baranie, przejma :)
                    w przeciwienstwie do ciebie pisze na pamiec - nie patrzac na ekran :)
                    • igor_uk Re: durnota polityczna Gorii cd. 30.05.11, 20:25
                      jeb-koziolek nabazgral tajemnicze:
                      "pruzwejma" ,a to okazalo sie zwyczajnym - przejma.A czemu tak mu wyszlo?Bo pamiec ma zezarta roznymi denaturatami.
                      "pisze na pamiec" .Oj koziolek ty nasz jebniety,nawet nie rozumiesz,jak ze podstawiasz sie.

p.s. jeb-koziolek,a co ma twoja skleroza do mojej durnoty politycznej? I to jeszcze cd.
                      • j-k Riespublika Tuwa. I Chwatit :) 30.05.11, 20:35
                        pl.wikipedia.org/wiki/Tuwa
                        • igor_uk Re: Riespublika Tuwa. I Chwatit :) 30.05.11, 20:38
                          Ha,ha ! jeb-koziolek -co хвaтит ?
                          • walter622 Re: Riespublika Tuwa. I Chwatit :) 30.05.11, 20:41
                            igor_uk napisał:

> Ha,ha ! jeb-koziolek -co хвaтит ?
                            Wiesz Igor, przypuszczam, że to nie do Ciebie tylko do "muslimków", którzy "masują" docentkę.
                            • j-k To pojedzmy po Jakucji :) 30.05.11, 20:47
                              wania, to pojedzmy po Jakucji

jak ja Cie lubie :)
                              pracujesz dla Kitajcow?

pl.wikipedia.org/wiki/Jakucja
                              • igor_uk Re: To pojedzmy po Jakucji :) 30.05.11, 20:53
                                Jakucja -kilka lat mieszkalem tam.Upalne lato (z tym ze krotkie) i bardzo mrozna zima(bardzo dluga).Ale wspominam milo.
                                jeb-koziloek-lapy precz od mojej Jakucji!
                                • j-k To pojedzmy dalej po Jakucji :) 30.05.11, 21:10
                                  igor_uk napisał:

> Jakucja -kilka lat mieszkalem tam.Upalne lato (z tym ze krotkie) i bardzo mrozn
                                  > a zima(bardzo dluga).Ale wspominam milo.

juz niedlugo, Goria.
                                  • igor_uk Re: To pojedzmy dalej po Jakucji :) 30.05.11, 21:14
                                    jeb-koziolek,ale ty tego nie dozyjesz.
                                    • j-k Re: To pojedzmy dalej po Jakucji :) 30.05.11, 21:16
                                      igor_uk napisał:

> jeb-koziolek, ale ty tego nie dozyjesz.

zapewne
                                      ale ty dozyjesz :)))
                                      • igor_uk Re: To pojedzmy dalej po Jakucji :) 30.05.11, 21:23
                                        jeb-koziolek,ja tez nie dozyje-nie mam zamiaru żyć wiecznie.Powiem wiecej,jak czytam twoi wypociny,to nie wiem czy chcial by dozyc do twojego wieku? To napewno nic przyjemnego ,zblaznic sie na starosc.Tylko jedno powstrzymuje mnie od samobojstwa-wiara w to,ze ty to masz od urodzenia i nie kazdy, dozyw do pewnego wielu , staje sie automatycznie debilem.
                                        • j-k blaznisz sie jak wania. 30.05.11, 21:25
                                          argumientow nie chwatajet ?

Buenas Noches.

Tfu)j), jak zawsze, Dr. J.K.
                                          • igor_uk Re: blaznisz sie jak wania. 30.05.11, 21:35
                                            koziolku,o jakich argumentach ty wspominasz? Dla kogo ?Dla blazna? Napisz chociaz by jedno zdanie na powaznie,to mozemy podyskutowac z argumentami.
                                        • walter622 Igor - czytanka 30.05.11, 21:32
                                          igor_uk napisał:
                                          > staje sie automatycznie debilem.

Fajną czytankę znalazłem dla osiołka stepowego, by go zapędzić s powrotem do istoty tego wątku. Coś on nam się zbyt łatwo dziś odbrykał. A tu taka przednia lekturka i to jakiego autorstwa.
                                          Osiołku stepowy - jak tam z AK w Libii ?

www.radiopomost.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2017:al-kaida-pionki-insurekcji-cia-od-libii-po-jemen&catid=39:wiat&Itemid=59
                            • igor_uk Re: Riespublika Tuwa. I Chwatit :) 30.05.11, 20:49
                              walter,damy spokoj sprawam rodzinnym koziolka,tym bardziej,ze napewno juz nic nie moze.
                              • walter622 Re: Riespublika Tuwa. I Chwatit :) 30.05.11, 20:54
                                igor_uk napisał:
                                > napewno juz nic nie moze.
                                Jak to nie może ? A kto nas tak przednio rozwesela. Ba, w dodatku twierdzi, że "prze" i "ma" - czyli chyba coś może.
                                A, że "muslimki" tym czasem zabawiają się z docentką to też istotne dla zrozumienia oślej logiki.
                                Ciekaw jestem kiedy osiołek wyjaśni - to do czego on się załatwił to był saksofon, czy waltornia?
                                • igor_uk Re: Riespublika Tuwa. I Chwatit :) 30.05.11, 21:01
                                  Nu wlasnie,tylko to koziolek-osiolek i moze-blaznic sie.Ale robi to,czasami,fachowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka