abstrakt2003 15.05.04, 15:13 Poczytaj sobie o stosunku islamu do chrzescijaństawa: www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IR/dzihad_swwojna_04.html Czy wyznawcy islamu znają pojęcie tolerancji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dana33 Re: mirmilkowi dedykowane IP: *.broadband.actcom.net.il 15.05.04, 15:33 :) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek kolejny interpretator pism swietych :) 15.05.04, 15:48 widze, abstrakcie, ze zjezdzasz na poziom watkow "czego uczy judaizm", "poznaj talmud", etc. gratuluje :)))))) nie moglo tez zabraknac danusi, a jakze. szerzenie nienawisci na tle religijnym (z wyjatkiem judaizmu) oraz narodowosciowym (z wyjatkiem zydow) to wszakze jej specjalnosc :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: kolejny interpretator pism swietych :) IP: *.broadband.actcom.net.il 15.05.04, 15:55 alez alez, kretaczu.... nie szerze tu zadnej nienawisci, do niczego i do nikogo, to juz robisz ty doskonale w stosunku do zydow. ja sie tylko usmiechnelam z zadowoleniem. ale jako ze ty i twoi kolesie interpretujecie talmud ciagle i bez przerwy, to mysle, ze to tylko fair, jak abstrakt interpretuje koran, nie myslisz? a oprocz tego to ja zawsze w dobrym humorze, jak sie komus uda das wam w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: kolejny interpretator pism swietych :) 15.05.04, 16:14 > a oprocz tego to ja zawsze w dobrym humorze, jak sie komus uda das wam w d.... nic dodac, nic ujac. cala dana. > alez alez, kretaczu.... nie szerze tu zadnej nienawisci, do niczego i do > nikogo, to juz robisz ty doskonale w stosunku do zydow. podaj odpwiedni link do moich slow, bo obawiam sie, ze znow wzielas sie za oczernianie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: kolejny interpretator pism swietych :) IP: 5.5R* / *.inter.net.il 15.05.04, 15:58 Myslalem, ze darujesz sobie wycieczki osobiste i raczej ustosunkujesz sie do tematu. Zawsze jestes taki pryncypialny, a teraz pssst. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek a to sie pomyliles 15.05.04, 16:12 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Myslalem, ze darujesz sobie wycieczki osobiste i raczej ustosunkujesz sie do > tematu. Zawsze jestes taki pryncypialny, a teraz pssst. Podobnie jak nie ustosunkowalem sie do tekstow oczerniajacych Judaizm, teraz nie zamierzam sie ustosunkowywac to tekstow oczerniajacych Islam. Irytuje cie to? Miales ochote poobrzucac religie blotem? Poszukaj towarzystwa fredzia, dany, ad, gucia, etc. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: a to sie pomyliles IP: *.broadband.actcom.net.il 15.05.04, 17:12 nu, manipulancie, z daleka nie musi szukac, ma nasze towarzystwo zapewnione po wieki wiekow. grzyziesz paznokcie? fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: a to sie pomyliles 15.05.04, 17:41 > nu, manipulancie, z daleka nie musi szukac, ma nasze towarzystwo zapewnione po > wieki wiekow. danus, towarzystwo jewhatera, twoje, ad, gucia, fredzia, etc nie jest czyms pozywtywnym. >grzyziesz paznokcie? fajnie. dlaczego niby mam "gryzc paznokcie"? myslisz, ze przynaleznosc do danusino-jewhaterowego-jarkowego-krassulowego-fredziowego-guciowego szamba rasistowskiej nienawisci budzi we mnie zazdrosc? tez masz pomysly :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: a to sie pomyliles IP: *.broadband.actcom.net.il 15.05.04, 17:49 ciucius, moje towarzystwo wystarczy z daleka, nie bedzie sie nudzil nawe 5 minut. a do tego fredzio, wtracalski i tomek, i moj drogi, mamy zapewniony wesoly i interesujacy wieczor. bez kretactw i manipulacji. a teraz zjezdzaj, dosyc dzisiaj juz juz natworzyles smrodku... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: a to sie pomyliles 16.05.04, 13:28 no widzisz, jestes zadowolona, ze nalezysz do swojego towarzystwa, ja jestem zadowolony, ze do niego nie naleze, wiec czego sie awanturujesz i uzywasz tak niewybrednych sformulowan: >a teraz zjezdzaj, > dosyc dzisiaj juz juz natworzyles smrodku... czesto sie zastanawiam, jak osoba, poslugujaca sie takim jezykiem, jest w stanie wychowac dzieci? jakie wartosci moralne im przekazujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: a to sie pomyliles IP: *.bb.netvision.net.il 16.05.04, 13:36 hahahahahaha, ales mnie rozbawil przy swietej niedzieli... moje maja duzo wyzsze wartosci moralne od ciebie, kretaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: a to sie pomyliles 16.05.04, 14:05 Gość portalu: dana33 napisał(a): > hahahahahaha, ales mnie rozbawil przy swietej niedzieli... > moje maja duzo wyzsze wartosci moralne od ciebie, kretaczu. byc moze, zapewne jednak rowniez posluguja sie rynsztokowym jezykiem, bo takie rzeczy przejmuje sie od rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus posty mirmila to kpina z prostej uczciwosci 15.05.04, 17:08 posty mirmila uzywajac mojego prostego ;)))) ale szczerego jezyka to po prostu jedne wilkie klamstwo i manipulacja.wszystko utrzymane jest w klamliwym tonie ktory pamietam z jednego postu w ktorym byla wypowiedz mirmila ze co prawda nie jest i nie popiera tych ktorzy domagaja sie zniszczenia izraela ALE :))) izraela to byc tam nie powinno :))) mirmil nie dazy do "poznania" prawdy jak dazy kazdy rozsadny czlowiek.mirmila nie mozna przekonac ze czarne to czarne a biale to biale.pamietam jak mirmil sie upieral ze to izrael jest strona ktora dokonala agresji w 1967.kiedy przedstawilem mu jego ulubione linki i ksiazki dotyczace danej sprawy mirmil argumentu znalezc co prawda nie potrafil ale rzucil na koniec "ja nie mam nic do powiedzenia ale bylem na jakiejs konferencji i wiem swoje" :))))) mirmil wiec nie dazy do poznania kulis historii i prawdy - mirmil prawde ma juz "objawiona" i mirmil tylko w nia wierzy :)))) obraz islamu mamy w osobie mirmilka??? a zabawne jest to co on pisze ponizej - nalezy zauwazyc ze zrownal te bzdury ktore pisza oszolomy pokroju Gucia ;))) z jakakolwiek krytyka islamu :)))))) a wiec tak - gucio posuwa sie za daleko coprawda ale krytyka jest potrzebna :)))) ale islamu krytykowac nie mozna :)))) to pewne - jakakolwiek krytyka islamu jest przeciez napascia na to w co tak bardzo wierzy mirmilek :))krytyka islamu,kazda - to zbrodnia...mirmilek nie ma zamiaru spogladac swoimi oczkami na te plugawe teksty :)))))) i oto caly mirmilek :))))) poniewaz ja w odroznieniu od mirmilka wychowalem sie w kulturze "polnocy" a my tutaj mamy inne zasady - zamiast krecic i udawac mowi sie to co sie mysli prosto i bezposrednio. jesli taka jest kultura islamu,jesli mirmilek pokazuje jaki jest islam to zeby nie bylo watpliwosci - na rozmowe z takimi ludzmi jak mirmil nie ma sensu marnowac czasu.do niczego sie nie dojdzie... zamiast skomentowac artykul w serwisie www.opoka.org.pl/ mirmilek skomentowal autora :)))) z mirmilkami nie rozmawia sie w ten sposob.to prozna droga.nawet jak im sie wylozy kawe na lawe to napisza ze byli na jakiejs konferencji albo ze "nie czytaja postow" ;))))) zebysmy mieli jasnosc - do mirmilkow trafiaja tylko takie argumenty - abrams.f- 16,b-2,b-52,stryker :)))))) to sa argumenty ktore mirmilki rozumieja :)))) bo te argumenty maja jedna ceche wspolna - nie da sie juz krecic :))) jak sie kreci to sie nie zyje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: posty mirmila to kpina z prostej uczciwosci 15.05.04, 17:36 ale sie wysililes :) rozprawka na 1000 slow :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: posty mirmila to kpina z prostej uczciwosci IP: 5.5R* / 83.130.205.* 15.05.04, 20:21 Ty pryncypalnie nie wysililes sie wogole. Odpyskowas i uwazasz, ze jestes gora. Jest to jakas metoda(szczeniacka). Pamietaj jednak w przyszlosci i nie domagaj sie upierdliwie od innych odpowiedzi w stawianych przez Ciebie kwestach. Bo na zasadzie zwyklej wzajemnosci odpowiedzi nie uswiadczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: posty mirmila to kpina z prostej uczciwosci 15.05.04, 21:00 > Ty pryncypalnie nie wysililes sie wogole. Odpyskowas i uwazasz, ze jestes gora. > > Jest to jakas metoda(szczeniacka). Nie sadze, aby osoba sugerujaca, ze jestem szczeniakiem, miala prawo mnie pouczac. to tak na marginesie. widze w tobie duzo zlosci od chwili, kiedy nie zostales cenzorem forum. i jak wyjasnilem juz powyzej - nie biore udzialu w zadnych szkalujacych rozne religie dyskusjach. babrajcie sie sami na watkach udowadniajacych zbrodniczosc Judaizmu/Chrzescijanstwa/Islamu. Jestescie siebie warci. Pamietaj jednak w przyszlosci i nie domagaj > sie upierdliwie od innych odpowiedzi w stawianych przez Ciebie kwestach. Bo na > zasadzie zwyklej wzajemnosci odpowiedzi nie uswiadczysz. Czy ja kiedykolwiek domagalem sie jakiejkolwiek odpowiedzi na temat Judaizmu/Chrzescijanstwa/Islamu? Nie przypominam sobie. Przypominam sobie za to inne twoje niegrzeczne posty, wiec i tu nie jestem zaskoczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: posty mirmila to kpina z prostej uczciwosci IP: 5.5R* / 83.130.205.* 15.05.04, 21:14 Ty az sie prosisz, zeby twoje wypowiedzi nazywac szczeniackimi. A czymz jest twoje stwierdzenie "widze w tobie duzo zlosci od chwili, kiedy nie zostales cenzorem forum." Szczeniackosc tego tekstu jest wrecz wzorcowa. Ps. A skad wogole wiesz , ze nie zostalem cenzorem? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: posty mirmila to kpina z prostej uczciwosci 16.05.04, 09:44 > Ty az sie prosisz, zeby twoje wypowiedzi nazywac szczeniackimi. A czymz jest > twoje stwierdzenie "widze w tobie duzo zlosci od chwili, kiedy nie zostales > cenzorem forum." Szczeniackosc tego tekstu jest wrecz wzorcowa. zwroc uwage, ze ja w stosunku do ciebie nie uzywam wyrazow obrazliwych. stwierdzam fakt, ze wyladowujesz na mnie swoja zlosc. brnij dalej w tlumaczenie, czemu stwierdzenie, ze ktos ma w sobie zlosc, bo mu nie pewien numerek nie wyszedl jest ok, a twierdzenie, ze ktos jest szczeniakiem nie jest ok. widac inaczej pojmujemy "szczeniackosc". i chyba zaczynasz rozumiec, czemu tym cenzorem nie zostales... > Ps. A skad wogole wiesz , ze nie zostalem cenzorem? bo cenzorzy maja miec "czyste konto" - a ty lamiesz zasady forum. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 mirmilku znów migasz sie od odpowiedzi :) 16.05.04, 08:55 Widzisz mirmilku tak się składa że www.opoka.org.pl/ to bardzo przyzwoity portal katolicki (żadni tam fundamentaisci spod znaku RM). Poczytaj sobie, wiele cikawych rzeczy sie dowiesz. ******************************************************* mirmilku czy ustosunkujesz się do informacji zawartych na dedykowanej tobie stronie? Widzisz tak sie składa że ignorowanie problemu nie rozwiazuje go. P.S. mirmil czy dopuszczasz jakąkolwiek krytyke Islamu, Mahometa lub Koramu? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: mirmilku znów migasz sie od odpowiedzi :) 16.05.04, 09:36 >Re: mirmilku znów migasz sie od odpowiedzi :) ba, podobnie jak migam sie od udzialu w watku "czym jest talmud i czego naucza"... > P.S. > mirmil czy dopuszczasz jakąkolwiek krytyke Islamu, Mahometa lub Koramu? > naturalnie, ze nie. jak juz zdaje sie wytlumaczylem kilka razy na tym watku - w szkalowaniu zadej religii brac udzialu nie bede, co wiecej, na tym forum wogole udzialu w dyskusjach na temat zadnej religii brac nie bede, bo to nie temat na to smietnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 mirmilku myli pojecia! 16.05.04, 09:44 ja nie mówie o szaklowaniu! ja mówie o normalnej, rzeczowej krytycznej analizie! ******** Czy taka dopuszczasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: mirmilku myli pojecia! 16.05.04, 09:48 abstrakt2003 napisał: > ja nie mówie o szaklowaniu! > ja mówie o normalnej, rzeczowej krytycznej analizie! > ******** > Czy taka dopuszczasz? tak, ale na w tym forum to nie jest mozliwe. zdaje mi sie, ze ostatnio nawet podalem ci link do jednego forum dyskusyjnego. jakis czas tam nie bylem - sprawdzic, czy sie pofatygowales? Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: mirmilku myli pojecia! 16.05.04, 09:51 Czyli nie jesteś muzułmaninem! Żaden muzułmanin nie moze krytykować lub podważać słów zawartych w koranie! P.S. Byłem i widziałem planeteislam. Czy zauważyłes że tom nawet tłumaczenia koranu uważa się za skażone interpretacyjnie!? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: mirmilku myli pojecia! 16.05.04, 10:58 abstrakt2003 napisał: > Czyli nie jesteś muzułmaninem! > Żaden muzułmanin nie moze krytykować lub podważać słów zawartych w koranie! czy ja kiedykolwiek twierdzilem, ze jestem muzulmaninem? :))))) sam musisz o tym zadecydowac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: mirmilku myli pojecia! IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 16.05.04, 09:57 Rozumiem,z twoich kilku kolejnych wypowiedzi, ze to forum nie sluzy tobie do normalnej, rzeczowej i krytycznej analizy, bo jak sam piszesz, na tym fofum jest to niemozliwe. Jestem niezmiernie ciekawy do czego , wobec tego sluzy ci to forum skoro nie do normalnej, rzeczowej analizy? Czyzbys uzywal to forum dla jakichs blizedj nie okreslonych i niezbyt czystych przedsiewziec? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: mirmilku myli pojecia! 16.05.04, 10:46 > Rozumiem,z twoich kilku kolejnych wypowiedzi, ze to forum nie sluzy tobie do no > rmalnej, rzeczowej i > krytycznej analizy, bo jak sam piszesz, na tym fofum jest to niemozliwe. Jestem > niezmiernie ciekawy do > czego , wobec tego sluzy ci to forum skoro nie do normalnej, rzeczowej analizy > ? > Czyzbys uzywal to forum dla jakichs blizedj nie okreslonych i niezbyt czystych > przedsiewziec? mylisz sie, forum to nie sluzy do normalnej, rzeczowej i krytycznej analizy zadnej religii. z pewnoscia za tym kryja sie niezbyt czyste przedsiewziecia :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd Ale nie zapomnijcie o sprawie palestyny IP: *.fastres.net 15.05.04, 18:03 w Lidze Narodow a szczegolnie postanowien konferencji w Sam Remo ,gdzie wyraznie cala to ziemie przyznano Zydom i tak samo jak Polska mogla sie odnowic, tak Israel mial sie juz w roku 1938 w tych granicach odnowic, ale w tym przeszkodzili jak zwykle tej ziemi arabscy okupanci, ktorym jeszcze nie wpadlo do glowy uzywanie nazwy Palestynczycy, bo tak byli nazywani tylko Zydzi-niewazne jakiej religii. Arabom pomysl uzywania tej nazwy jako swojej podsuneli wielcy milosnicy demokracji i wolnosci Komunisci Soviecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Ale nie zapomnijcie o sprawie palestyny IP: 5.5R* / 83.130.205.* 15.05.04, 20:25 jarek-Zyd napisal:...Arabom pomysl uzywania tej nazwy jako swojej podsuneli wielcy milosnicy demokracji i wolnosci Komunisci Soviecy. Nawet pamietam jak krzyczeli:"Zydzi do Palestyny!" Odpowiedz Link Zgłoś