Gość: Jerzy Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 22.05.04, 16:04 To przerażające !!! - tortury stają się oficjalnie uznawaną metodą przesłuchań, już nie trzeba będzie się z tym specjalnie kryć. Co się dzieje i CO SIĘ BĘDZIE DZIAŁO w więzieniach innych państw (Rosja,Turcja itd). Cel uświęca środki ! Spirala przemocy rozkręca się po obu stronach, po wszystkich stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EdwardXXV CZY W POLCSE BYLY TORTURY IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 16:12 z tego co tu czytam, to tzw. przsladowania wiazniow politycznych w polsce, o ktorych tu niekiedy sie wspomina to male pifko. USA naprawde torturuje, a Jaruzelski i Kiszczak to tylko glaskali po glowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyk Re: Polski nie bylo. byl "peerel" :( IP: HTTP1.* / 160.79.240.* 22.05.04, 16:19 Wiesz, wolalbym abys nigdy nie dostapil takiego "glaskania". Kilku, w tym x.Popieluszke, zaglaskali na amen. Gornikow z Wujka wymordowal pluton egzekucyjny. Itd. Mozna dlugo opowiadac. Rozkazy dawali wlasnie bandyci: Jaruzelski i Kiszczak. Zbrodniarze przeciwko Polsce. Powinni WISIEC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perfect World Re: Polski nie bylo. byl "peerel" :( IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 16:28 masz na to jakies dowody? o ile wiem, polski sad uniewinnil gen. Kiszczaka, a wiec nie oczerniaj niewinnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyk Re: Polski nie bylo. byl "peerel" :( IP: HTTP1.* / 160.79.240.* 22.05.04, 16:34 Jakie "dowody" masz na mysli? Moje utracone zdrowie, mlodosc? Lata spedzone w wiezieniach? Jedynie za moja walke z soviecka okupacja i ze zniewoleniem Polski. Czy oczekujesz zdjec? Aparaty byly w peerelu tylko dla komunistow. Bardzo drogie. Oczywiscie - czesci zylo sie w rezymie dobrze. Moze Twoim Rodzicom? Niektore ptaki tez swietnie sie czuja w klatkach. Karmione przez kom- sekretarzy. Z reki. A Jaruzel i Kiszczak to zbrodniarze. Sovieckie pacholki Brezniewa. Co tu dowodzic?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perfect World Re: Polski nie bylo. byl "peerel" :( IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 16:41 bo chlapiesz gownem na lewo i na prawo, bez jakichkolwiek sensownych stwierdzen, kazdy emigrant pisze, bylem bity, kopany w morde, roznosilem grochowke, gralem na gitarze, za wszystko odpowiedzialni Jaruzel i Kiszczak. Czlowiek czasy sie zmienily, masz jakies zaswiadczenia obdukcji?, znasz przesladowcow? przeciez takich jak ty jest tylu co uczestnikow powstania slaskiego 1921 roku, ich nie ubywa , a ciagle przybywa, kurcze jak to jest mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyk Re: Polski nie bylo. byl "peerel" :( IP: HTTP1.* / 160.79.240.* 22.05.04, 16:49 Prosze Pana. Nie znam przesladowcow. A czy ci Arabowie ich znali? Jesli ktos przedstawia sie np. "major Kruk" - mozna z gory zalozyc ze zmysla nawet jesli tak podpisuje raport. oczywiscie poszukiwania kogos takiego nic nie daly. A obdukcje?.. Czlowieku, czy sadzisz ze w peerelu znalazlby sie lekarz az tak szalony aby taka przeciwko MO-SB napisac? Blad popelniono jeden. Postepowania przeciwko tym ludziom winny byc Z URZEDU. Ja nie bede dzis udowadnial ze jestem niewinny. Nikomu nie uczynilem krzywdy. poza nedza i przesladowaniami ktore sciagnalem takze na swoja rodzine. Potem byla Gruba Kreska. Pusciliscie nazi wolno.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyk Re: Polski nie bylo. byl "peerel" :( PS IP: HTTP1.* / 160.79.240.* 22.05.04, 17:06 Mam caly czas nieskasowany (tak sie to teraz nazywa?) Wyrok. Jeszcze cztery lata wiezienia. Wpisane w Rejestr Skazanych. Uwolnil mnie Czerwony Krzyz na prosbe Ambasady USA. Wyjechalem z "listy Reagana". Po dzis dzien jesli przyjade moge juz z granicy Polski trafic do wiezienia. Czy to jest normalne? Nie moge.. Walkujcie dalej marines. Choc swego piekla nie znacie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbik Re: Polski nie bylo. byl "peerel" :( PS IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 17:24 jak to z listy Regana?? dlaczego byles taki wazny dla ambasady amerykanskiej? he? czy Ty wiesz ze Regan nalozyl na Polske sankcje gospodarcze, takie same jak na Irak, Kube, Koree Pln, tak ze w sklepach byl tylko ocet? straty polskiej gospodarki wyniosly 10 mld$ i odstetki splacamy do dzisiaj, kiedy Ty sobie w USA siedzisz i zalewasz dupe jako kombatant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez emmigrant Re: Polski nie bylo. byl "peerel" :( PS IP: HTTP1.* / *.rjo.virtua.com.br 22.05.04, 17:47 Tzw. listy Reagana (bylo ich kilkanascie w latach 1980-1984) byly wykazami ludzi chorych a przesladowanych przez rezym PZPR-u. Zwykle wiezniow politycznych. Takie wiezieniem bylo sprzeczne nawet Konwencja Genewska ktora PRL podpisal. wykazy te realizowali pracownicy polskiej ambasady USA. Dawaly one prawo do pobytu wymienionemu na terenie USA (tzw. Zielona Karte) i nic ponadto. Nie byla obecnosc na takiej liscie zadnym wyroznieniem. Sporzadzal te listy Departament Stanu. Mozesz o tym poczytac w historii ambasady Amerykanskiej. A Polske okupowalo ZSRR (Rosja) a nie USA. Tata zle opowiedzial Ci historie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrock Re: Polski nie bylo. byl "peerel" :( PS IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 18:00 no to ciezsy mnie stwiedzenie ze tamta Polska, przstrzegala Konwencje genweska i Prawa Miedzynarodowe, czego nie mozna powiedziec o dzisiejszej. Jednak Jaruzel i Kiszczak mieli jakies ludzkie serce, ze tak chorych i politycznych wypuszczali, chociaz byli przeciwnikami systemu. Mogli zalozyc np. Guantanamo na Ustce, no i wzorowac sie w przesluchaniach na CIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: Polski nie bylo. byl "peerel" :( PS IP: 193.170.62.* 22.05.04, 19:07 Ale trzeba odroznic jedno od drugiego. W Guantanamo zamkneli terrorystow a w PRL zamykali za roznoszenie ulotek, za poglady, ktore nie podobaly sie wladzy. To roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikis dla wielu osób była bardziej Polska niz teraz... IP: *.acn.pl 23.05.04, 12:09 z UE, Rydzykiem, bezrobociem, bandytyzmem, Lepperem, aferami itp. Pamiętaj że swobody polityczne, wolnośc prasy i zgromadzeń możesz sobie w buty włożyć jak nie masz stałęj pracy i kasy na jedzenie. Coraz więcej osób przyznaje, że przynajmniej był spokój i jak ktoś nie szukał dymu, to sobie lekko i bez obaw żył... a jeśli chodzi o róznice pomiedzy tym co robili terroryści a polscy opozycjoniści, to i jedno i drugie było w świetle ówczesnego prawa nielegalne... poza tym PRL silił się chociaż na parodię sądu, czego nie można powiedzieć o USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca w III Rzeszy tez dalo sie zyc.. IP: HTTP1.* / 66.155.141.* 23.05.04, 16:41 wprawdzie adof jakichs tam wiezil, opozycja byla zabroniona, ale: nie bylo Rydzyka, byla praca, byly mieszkania, byly wczasy dla pracujacych. Budowano szosy, zbrojownie, auta dla kazdego (Volksvageny). Idylla byla. Jakies glupki wywalili adolfa tam gdzie i Jaruzela - na smietnik dziejow. Straszne. Czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE Re: w III Rzeszy tez dalo sie zyc.. IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.04, 16:49 tak samo w Rzeszy tak jak i w Polsce Hitler i Jaruzelski maja swoje miejce w historii, nie tej co propaguja i krzwia politycy, tylko ta co w jest sercach narodow. W obecnej sytuacji upadku wzorca moralnego demokracji, trzeba historie na nowo psiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historia Panie NIE.. IP: HTTP1.* / 66.155.141.* 23.05.04, 16:56 to byla moja kpina. ale przeciez do tego sie to sprowadza. W demokracji zawsze jest zyc trudniej niz w taiej III Rzeszce czy w PRL-u. To chcialem pokazac. Miliony sierot za tym "latwym zyciem" dzis teskni.. A to o czym Pan pisze (wzory demokratycznych zachowan) to chyba z Domow Rodzinnych winnismy czerpac. Bo to sie od wychowania czlowieka w rodzinie zaczyna. Tzw. swiadoma wolnosc. Nie czyn nikomu tego, czego nie chcesz aby tobie czyniono. Prosta i krotka zasada. Uniwersalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: 141.44.196.* 22.05.04, 16:16 Naprawde nie widzisz roznicy miedzy puszczaniem glosnej muzyki a obcinaniem nozem glowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbietakowalska Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.it-net.pl 22.05.04, 16:40 Te metody to jest niewątpliwie poniżanie, ale nie nazwałabym ich torturami, wystarczy przyczytać choćby R.Bratnego "Kolumbowie Rocznik 20", aby nabrać pojęcia, co to są tortury. Moją matkę, młodą, piękną kobietę, po Powstaniu Warszawskim wywieziono do Ravensbrück, gdzie usiłowano jej ogolić wspaniałe włosy. Ponieważ płacząc zaprotestowała, powieszono Ją za te włosy. Dowiedziałam się o tym długo po Jej śmierci, parę lat temu. Tymczasem studiowałam germanistykę, pracuję naukowo nad niemiecką filozofią języka, mam wspaniałych przyjaciół Niemców. Moja Mama nie protestowała, gdy wybierałam się na studia germanistyczne. Nigdy nie doszła do siebie po przeżyciach obozowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA straznicy bili? IP: *.client.comcast.net 22.05.04, 16:44 TO bydlo bandyckie nazeka ze bylo zle traktowanem wy scierwo ! A gdzie slady po biciu? czyzby bili tak jak sb i milicja perelu po stopach i nerkach? Gdzie sie tego nauczyli, w polsce? Zniszczyc pacyfow i ten srednioweczny islam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabeska Re: straznicy bili? IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 16:56 mozesz bardziej konkretnie, kto bil w polsce i kiedy? jak bili i moze dlatego zeby nie bylo takiego bandyctwa na ulcach jak dzisaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: straznicy bili? IP: 193.170.62.* 22.05.04, 17:07 Czy Arabeska urwala sie z Ksiezyca??? A co Ty dziewczynko/chlopczyku nie wiesz co sie dzialo w PRL??? Do szkoly sie nie chodzilo?? Ksiazek nie czytalo??? Filmow nie oglagalo?? No cos podobnego-okaze sie ze tylko paskudnych lobuzow tlukli panowie z MO!!! Straszne jest to co robili straznicy w tym wiezieniu, ale wkurwia mnie jak ktos naraz zaponima co sie dzialo u nas i pisze takie pierdoly!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabeska Re: straznicy bili? IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 17:16 o co sie dzialo w PRL, jak cos wiesz, oprocz tego co obejrzalas w filmie, albo w ksiazce, to mnie uswiadom, mysle ze komuna nie ponizyla sie to takiego swinstwa jak twoi idole u USA, co udowodnione jest na tych zdjeciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: straznicy bili? IP: 193.170.62.* 22.05.04, 17:26 Myszko tzn Arabesko!!! Ja naszczescie nie siedzialam w wiezieniu a o tym co sie dzialo wiem stad, ze moj ojciec i wujek siedzieli a dziadek po wojnie musial emigrowac. To co sie dzialo w polskich wiezieniach bylo niewyobrazalne. Piszesz o moich przyjaciolach z USA. Paru owszem mam. Tylko, tak sie sklada, ze wszyscy oni tak samo jak ja sa przeciwko tej wojnie i sa oburzeni na to jakie informacje z Iraku docieraja. Poniewaz jak sie okazuje nie doczytalas/les tego co napisalam to powtorze. To co robia Amerykanie w Iraku jest barbarzynstwem, ale nie zamykajmy oczu na to co sie dzialo u nas i nie udajmy, ze wszystkim bylo rozowo. BO NIE BYLO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabeska Re: straznicy bili? IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 17:36 a ja wiem stad, ze moj dziadek, czy ojciec a nawet pradzaiadek zyli sobie spokojnie w PRL-u nie narzekali, a moze mi czegos nie powiedzieli?? Wiesz czasami ludzie zeby sie dowatosciowac opowiadaja takie niestworzone rzeczy...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: straznicy bili? IP: 193.170.62.* 22.05.04, 17:52 Sorry, ale nie potrzebuje zeby ktos taki jak Ty, mowil mi czy ja albo ktos z mojej rodziny jest czlowiekiem wartosciowym czy nie. Cos mi sie wydaje ze masz na ten temat malutkie pojecie... To bardzo smutne, ze jest tylu ludzi, ktorzy nie maja pojecia o tym co sie dzialo. I uwazam, ze ludzie w Iraku i tak sa w szczesliwszej sytuacji niz ludzie ktorzy siedzieli za czasow PRL czy obecnie Czeczeni albo wiezniowie z Korei Polnocnej itp. bo informacje z tej wojny docieraja do nas i dzieki temu my mozemy sie na to oburzac a nawet sa ludzie, ktorzy poniosa za to konsekwencje. U nas, o tym co sie dzialo wiedzieli tylko wiezniowie i ich oprawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabeska Re: straznicy bili? IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 18:23 nie wiem czemu ci to tak smuci, ty masz swoja teorie, a ja swoja. Prubujesz wciskac kit ze twoja jest tak bardzo tajemicza i martyrologiczna, pelna mistycznego przeslania oswieconych przez tortury w komunistycznych wiezieniach. Ja mam prostsza, 80% Polakow chce powrotu komuny, chociaz odwrotu nie ma a po opublikowaniu tych zdjec ok 90%. Dlatego nie wierze ze bylo wtedy tak zle. Smutne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: straznicy bili? IP: 193.170.62.* 22.05.04, 18:48 Chcesz wiedziec dlaczego takie smutne?? Bo sie zaliczam widocznie do tych nieszczesnych 10% :)) (swoja droga to jestem b. ciekawa skad takie dane) No wiec zmartwie Cie, bo ja niestety zadnej TEORII nie posiadam. Historia niektorych czlonkow mojej rodziny jest smutna ale napewno nie tajemnicza a tym bardziej mistyczna - moze Cie to zdziwi ale w siedzeniu w wiezieniu nie ma ani troche mistycyzmu:)). Kitu nikomu nie zamierzam wciskac. Moj ojciec nie obwinia nikogo za to co sie wtedy stalo (nikt z nas nie mial na to wplywu- nie wazne czy sie komus podobalo czy nie, czy mu bylo smutno czy mu bylo wesolo). Jednakze tak jak pamietamy o tym co sie dzialo podczas II wojny swiatowej, tak samo pamietajmy o tych ktorzy byli przesladowani po wojnie w PRL. Ja nie pisze, ze wszystkim bylo zle. Ale byla grupa ludzi, ktory za swoje przekonania cierpiala podobnie jak wiezniowie z Abu Ghraib. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabeska Re: straznicy bili? IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 19:02 swietnie to napisalas, pamietajmy co zanczyla dla nas 2 Wojna swiatowa, pamietajmy o przesladowanych przez komune, mam nadzieje ze bedziesz tez pamietac o hanbie irackiej i udziale w niej polskiej armii. Pozdrowienia, fajnie sie pisalo, przyjdz kiedys znowu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: straznicy bili? IP: 193.170.62.* 22.05.04, 19:11 Jasne, ze wroce:)) Wstyd, ze polscy zolnierze sa w Iraku bedzie sie za nami ciagna cale pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siouks Re: straznicy bili? IP: *.acn.pl 23.05.04, 12:03 przynajmniej za komuny bezpiecznie chodziło sie po ulicach - jakoś ani ja ani nikt z mojej rodziny od zomo nie oberwali - za to dzisiaj można na ulicy dostac w łeb w każdej chwili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historia Re:Komunistom chodzilo sie bezpiecznie.. IP: HTTP1.* / 66.155.141.* 23.05.04, 16:50 Ale wszyscy komunisci byli ZDRAJCAMI Polski i zasluguja dzis tylko na smierc:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Zaczyna być nudne IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 22.05.04, 17:22 Już wszyscy zrozumieli co się stało w tym więzieniu i nie trzeba mielić tego tematu. To nic nie zmieni w sednu sprawy. Interpretacja faktów jest wyolbrzymiona i zniekształcona przez media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Zaczyna być nudne IP: 193.170.62.* 22.05.04, 17:33 Dla nas to faktycznie moze byc nudne. Wkoncu siedziny w cieplych domkach w cieplych kapciach. Ale trzeba reagowac na TAKIE rzeczy!! A nie znieczulac sie na to co sie dzieje w Iraku. Ja rowniez chcialabym zeby te informacje byly nieprawdziwe, wyolbrzymione. obawiam sie jednak ze tak nie jest. Dlatego trzeba robic szum wokol tej sprawy zeby ukarac ludzi odpowiedzialnych za to co sie tam dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Michnik, skomentuj te doniesienia IP: 217.153.47.* 22.05.04, 17:36 Są to zdecydowanie ważniejsze wydarzenia niż sprawa immana z Poznania, którą raczyłeś się zająć. Może też porownasz metody stosowane przez wzwolicieli w Iraku i bezpieki w Polsce. Od osoby tak zasłużonej w walce z totalitaryzmem chyba można domagać się tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabeska Re: Michnik, skomentuj te doniesienia IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 17:38 kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZN Wyzszosc Socjalizmu nad USA Demokracja IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 17:48 zostala na tych zdjeciach dobitnie udowadniona. To jest pelna rehabilitacja, nawet jak cos bylo wtedy nie tak. Rakowiecka, w porownaniu z kazamatami Sadama i nowymi lucyferami w ludzkiej skorze, to pestka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emmigrant Re:Jak kogos Bog chce pokarac.. IP: HTTP1.* / *.rjo.virtua.com.br 22.05.04, 18:12 to mu rozum jak komunista ukradnie :-(.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re:Jak kogos Bog chce pokarac.. IP: 193.170.62.* 22.05.04, 18:20 Zgadzam sie z toba "emmigrant" w 100%!! Tylko dlaczego karze tak wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony Latawiec Re: Wyzszosc Socjalizmu nad USA Demokracja IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 18:30 tak bylo, jest i bedzie, tylko ci maluczcy mysla ze sie cos zmienilo, w tamtych czasach nie bylo netu, a teraz jest i to bardzo komunistyczny, hej burzuje drzyjcie....jak myslicie naprawde skad te zdjecia???? Na pocieszenie dla was mamy jeszcze 100 kaset wideo, gdzie m.in. nosiciele demokracji zabawiaja sie z nieletnia w Iraku. Ta kampania bedzie tak dozowana az sie w tej demokracji pozygacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: przecież kanalia Michnik popiera krwawą wojnę! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 14:07 Michniak to przebrzydła kanalia i cynik. Można pęknąć ze śmiechu, że taki facet rozdaje innym tytuły "człowieka honoru". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.05.04, 18:08 Tym, że niedługo po przedostaniu się tych rewelacji do wiadomości publicznej nastąpiła zdecydowana reakcja, zmiana traktowania więźniów, oskarżenie winnych. W którym kraju islamskim możliwe jest otwarte krytykowanie nadużyć władzy? Nie wspominając już o krytykowaniu liderów Al-Kaidy przez jej członków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a****** Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 18:26 to oni są zwierzętami..powinni zostawić w spokoju Irak i zająć się własnymi sprawami niech Bush najpierw wychowa swoich ludzi a nie umoralnia świat!!! Ciekawa jestem czy jakaś kara będzie? może tych żołnierzy też tak upokożyć?! ciekawe jak by się czuli!a najbardziej mnie boli, że w tym wszystkim uczestniczyły kobiety! zdziczenie totalne. Amerykanie teraz powinni podwinąć ogon i wrócić do domu!!!!!!bo tam jest ich miejsce niech oni już nie ulepszają tego świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 18:27 Pisałem dwie prace na temat najnowszej polityki zagranicznej USA. Od Manifestu Destiny Amerykanie uważają, że dostali od Boga misję ucywilizowania świata. Zaczęli od Indian. Metody te same co dziś w Iraku. Amerykanie to w ogóle dziwny naród - sami walczyli o demokrację, ale to u nich stworzono rezerwaty dla Indian, to u nich stworzono Ku Klux Klan (czy jak to się tam pisze), to u nich zabito Lutera Kinga, to u nich polowano na czerwone czarwonice, to o oni palili wioski w Wietnamie - Amerykanie mają jednak dwa koronne argumenty, które nie pozwalają takim jak my przeciwstawić się: 1 - pieniądze, 2 - broń jądrową. Polscy politycy mają bardzo trudny orzech do zgryzienia. Bardzo - czy to będzie Belka, czy to będzie Rokita bądź Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk o ZSRR i PRL i III Reich - zbrodniczych rezymach IP: HTTP1.* / 66.155.141.* 23.05.04, 13:42 dopiero powstaja prace. Ale wpierw trzeba ich zbrodniarzy osadzic i ukarac. Kazdego komuniste. Komunizm to Zbrodnia przeciwko Ludzkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qpt fotografie IP: *.jtb.pl 22.05.04, 19:14 zdjecia te sa przykladem postrzegania rzeczywistosci w sposob niezweryfikowany pod wzgledem oceny relacji: ja inny czlowiek, tzw wrog, zalezny ode mnie ... wszyscy sa przekonani ze zweryfikowana ocena tych relacji musi sie realizowac w szacunku, wspolodczuwaniu, zrozumieniu, dialogu, i wydaje sie ze spolecznie zachod juz osiagnal ten poziom, jest zdolny do takiego postepowania, a jednoczesnie widzimy fotografie krote wydaja sie zwyczajne, sa takie jak wiekszosc naszych wlasnych z wakacji, ktos robi mine, usmiecha sie do zdjecia ... i takie byly dla tych ludzi, ktorzy brali udzial w tych torturach, to byla dla nich niezla zabawa, i tak naprawde dostrzezenie ze mamy tu do czynienia z czyms nie w porzadku wymaga wysilku, przestrojenia sie, zweryfikowania osadu, a to jest dowodem na to ze na poziomie ogolnosci jestesmy daleko od postawy ktora wydawaloby sie juz przyswoilismy sobie ( szacunek ...) to pokazuje nam kruchosc naszego samozadowolenia, opzornym humanizmem kultury zachodniej, oczywiscie on jest ale jeszcze nie tam gdzie nam sie wydaje, wiecej jest raczej do zrobienia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkan na Mr. B Lawina sie toczy - 32 morderstwa okupantow IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 19:27 podlegaja juz sledztwu, codziennie Washington Post publikuje nowe zdjecia i podaje wywiady z torturowanymi, a to dopiero wierzcholek gory lodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Rozklad rzadu Busza , Rumsfeld odchodzi IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 19:59 niechlubnie oslawiony przez prase zachodnia jako Ojciec Chrzesny Tortur, Mr Rumsfeld ma juz swojego nastepce, jest nim obecny ambasador w Niemczech Coats. Grupa umiarkowanego Powella ma zamiar rozwiazac Pentagon, cale polityke /Irak/ przejmie resort Powella. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwejk! Jakie tego skutki dla Polski? Wojsko do domu! IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.04, 20:42 A Michnik na Barbados! Z Kwachem i lojalną Jolą! To chyba nie najgorzej, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Irena-BLONDYNKA IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 22.05.04, 21:17 Jak jeszcze napiszecie drugie 500 postow krytykujacych USA, to Bush z pewnoscia przegra wybory, Rummy zostanie zdymisjonowany, a wojska amerykanskie beda wycofane z Iraku ( i skierowane do Iranu! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.Net / *.texasnet.pl 22.05.04, 21:36 Więcej na tym forum nie będę pisał, bo sie okazało, że gościa podpisującego sie jako Biskup sądzą.Do dupy z takim forum gdzie mozna wtopić,wyrażajac swoje zdanie.Czarni u Was górą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regregre Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.acn.pl 22.05.04, 21:53 jakieś kurwy te Amerykanki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temi Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 21:53 Różnią się. Amerykanie są terrorystami inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maru 11 Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.05.04, 22:20 naprawdę nie wiesz czym się różnią czy tylko jesteś niepełnosprawny umysłowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator nowe szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 22:28 I znowu wszystko przez Millera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3gr POLACY, WYxxxxxxxxxCIE Z IRAKU IP: *.rasserver.net 22.05.04, 22:44 Koniec z popieraniem amerykanskich dzikusow - klwiszy Izraela. Koniec zbrodni wojennych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arufiut A kebab sie dobrze sprzedaje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 19:11 Dogladaj lepiej swojej budki i nie pyskuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Niech zyja nasi dzielni chlopcy walczacy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.05.04, 23:12 z dzicza w Iraku!!!! Oni walcza za wolny swiat! Oni wakcza, by Europa, za 50 lat nie byla panstwem islamskim!! Nasi chlopcy to, oczywiscie US marines, bo nas zadekowali sie i trzesa sie ze strachu. Przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5 gr Re: 3gr= CHAM, PRYMITYW. DZKIUS i POJEB!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.mts.net 23.05.04, 03:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Piszesz o niektórych naszych rodakach... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.04, 14:26 ...napierających na sklep MediaMarkt? Albo jadących samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 23:21 prostaki i sadyśći. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kool Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 23:25 Amerykanie to śmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Arizona USA Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.proxy.aol.com 22.05.04, 23:32 Gość portalu: kool napisał(a): Amerykanie to śmiecie. Polki tym "smieciom" daja d u p y za 2 dolary na godzine sprzatajac kible w Chicago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 23:27 Widziałam amerykańską młodzież w Paryżu to są śmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: "Washington Post" ujawnia nowe szczegóły doty IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 23.05.04, 00:29 Widzialem polskich "turystow" w USA. To jest trash! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DYDE TURBANY Z POLSKI PRECZ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 23:59 Nie chcemy tutaj islamskich fanatykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poufne Re: TURBANY Z POLSKI PRECZ!- A OTO LISTA: IP: *.dynamic.mts.net 23.05.04, 00:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA brawo USA IP: *.client.comcast.net 23.05.04, 00:05 niszczyc to scierwo arabskie ktore wierzy 72 kurwy ktore czekaja ich po bohaterskiej smierci. Pies drapal to sredniowieczna dzicz! Brawo USA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: brawo USA IP: *.dialup.sprint-canada.net 23.05.04, 00:35 Nareszcie troche prawdy zaczeli mowic. Slowa mowiace o tym ze general Sanchez zaakceptowal te tortury mowia same za siebie. Wniosek prosty -decyzja musiala wyjsc od czlowieka wyzszej mu ranga. Do tego trzeba tez dodac morderstwa dokonane na wiezniach, o ktorych tez dopiero zaczeto mowic. USA stalo sie zakala wolnych narodow i zarazem problemem obecnego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: brawo USA IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.04, 00:59 prasa europejska i amerykanska pisze juz o tym od tygodni, Michnik to puscil, bo go tu na forum objechali, ze tchorz i chowa glowe w piasek, zamiast odciac sie od nazi-komuny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: wszyscy plujemy na USA i amerykańskich idiotów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 14:03 Odpowiedz Link Zgłoś