bywszy1 31.08.11, 14:03 No tak na Wschodzie zolnierzy polskich nie bylo. Tylko Polskojezyczne Formacje Wojskowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swarozyc Re: Polacy,a Druga Wojna Swiatowa+ 31.08.11, 14:27 W ktorej dywizji tate byl politrukiem? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Polacy,a Druga Wojna Swiatowa+ 31.08.11, 15:10 Osle. Tzn.byly polskie dywizje?Czy nie? P.S Durniu Moj tata byl w Armii Radzieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Swarozyc,zapomnialem+ 31.08.11, 16:25 to mysmy razem juz dyskutowali? To byles ty,ktorego tata byl szmalcownikiem? A mnie oskarzales,ze jako majacy lat dwanascie i mieszkajacy w ZSRR bylem jednoczesnie zastepca Rozanskiego? To ty? Witam. Ciesze sie,ze jeszcze zyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Polacy,a Druga Wojna Swiatowa+ 31.08.11, 15:32 Zanim zostali żołnierzami mieli tam inny status. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Polacy,a Druga Wojna Swiatowa+ 31.08.11, 15:38 to tym bardziej nalezy ich szanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk sluszni i nie sluszni bohaterowie. 31.08.11, 16:07 Tak,bywszy,masz racje.Artykul,do ktorego wkleiles link,jest wyjatkowo podly,poniewaz podzielil Polakow,ktory przelali krew w walkach z faszyzmem,na tych slusznych,o bohaterstwie ktorych dosc duzo napisano w nim i tych,o ktorych nawet nie wspomniano. Chociaz sprobuje usprawiedliwic autora artykula,poniewaz tytul brzmi "Zagraniczne bitwy Polaków podczas II wojny światowej " ,a jak wiadomo,Polace -"ludowce" walczyli o wyzwolenie Polski,a nie egzotycznych miejsc w Afryce,czy Wlochach.Moze dla tego nic o bohaterstwie tych,co walczyli na Wschodzie,nie wspomniano.Chociaz i tak trzeba bylo by cos wspomniec,chociaz by o Lenino i walkach w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:dla Polakow+ 31.08.11, 16:22 walczacych na Wschodzie,tereny ZSRR byly zagranica. ZSRR nigdy w sklad panstwa polskiego nie wchodzil. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re:dla Polakow+ 31.08.11, 16:24 Przeciez zaznaczylem to,piszac o Lenino. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:?+ 31.08.11, 16:27 Taki przewrazliwiony jestes? A ja uwage ogolna moja przytoczylem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re:?+ 31.08.11, 16:34 Nie jestesm przewrazliwiony.I proponuje w tym watku nie sobaczyc sie.Dla mnie II WS to rzecz swieta,tak mnie ojciec wychowal. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:?+ 31.08.11, 16:43 dla mnie chyba bardziej. A to z tego powodu,ze mnie ojciec tak nie wychowywal. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re:dla Polakow+ 31.08.11, 17:34 igor_uk napisał: > Przeciez zaznaczylem to,piszac o Lenino. Człowieku, o czym Ty piszesz? Gdyby ci żołnierze spod Lenino wiedzieli że Polskę po 1945 r. czeka kolejna okupacja, tym razem radziecka chyba by zdezerterowali. Gen. Berling popełnił wielki błąd nie godząc się na opuszczenie ZSRR wspólnie z gen Andersem ale niestety dał się nabrać agitatorom, politrukom i innym propagandzistom i oszustom sowieckim. Ale oczywiście tym co walczyli należy się szacunek bo robili to w szlachetnych zamiarach i nic nie wiedzieli o sowieckich kłamstwach propagandowych odnośnie przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk dupolizek siega dna. 31.08.11, 17:56 dupolizek napisal: "Człowieku, o czym Ty piszesz?" A no wlasnie dupolizek o tym i pisze: "Ale oczywiście tym co walczyli należy się szacunek bo robili to w szlachetnych zamiarach " Jak zesz jestes durny,dupolizek amerykanski,ze zwyklego tekstu nie potrafisz zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: zaczynasz sie sobaczyc+ 31.08.11, 18:06 I to na moim watku! Cos cie ojciec przy wychowaniu za malo pasem wojskowym rznal. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: zaczynasz sie sobaczyc+ 31.08.11, 18:09 Sobaczyc sie zaczal dupolizek,a ty,jak widze,zamiast tego,zeby temu durniu cos wytlumaczyc, dobierasz sie do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: zaczynasz sie sobaczyc+ 31.08.11, 18:18 Nie widze nic zlego w tym co napisal. Kazdy moze miec swoje zdanie.Nikogo nie obrazil. A to co on napisal,to niejeden Polak tak myslal. Slusznie,czy nie slusznie.Ale w Polsce to jest sprawa Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: zaczynasz sie sobaczyc+ 31.08.11, 18:27 bywszy1,przeciez to co on napisal jest wyjatkowo glupie i mnie nie chodzi o jego opinie,bo kazdy ma prawo miec wlasna. Przeczytaj uwaznie jego post,a sam zrozumiesz co jest w nim glupiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: zaczynasz sie sobaczyc+ 31.08.11, 18:34 Nie,czytam twoje.I to jest glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: zaczynasz sie sobaczyc+ 31.08.11, 18:35 Wiesz kto to byl Sierow? Wiesz co to byla dwojka? Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: sluszni i nie sluszni bohaterowie. 31.08.11, 16:24 igor_uk napisał: > Tak,bywszy,masz racje.Artykul,do ktorego wkleiles link,jest wyjatkowo podly,pon > iewaz podzielil Polakow,ktory przelali krew w walkach z faszyzmem,na tych slusz > nych,o bohaterstwie ktorych dosc duzo napisano w nim i tych,o ktorych nawet nie > wspomniano. Igor, jak będziesz miał trochę czasu to z ciekawości poszukaj w polskich mediach informację o polskim cmentarzy w rejonie Kamgaru. Stawiam skrzynkę piwa, że kompletnie nic na ten temat nie znajdziesz. Jeden z największych polskich cmentarzy w Rosji jest kompletnie zapomniany - tego miejsca unikają nawet oficjalne delegacje. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: sluszni i nie sluszni bohaterowie. 31.08.11, 16:31 walter,nic nie slyszalem nawet o Kamgarze.Gdzie to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: sluszni i nie sluszni bohaterowie. 31.08.11, 16:36 igor_uk napisał: > Gdzie to jest? Mieszczera - między Riazaniem i Spas Klepiki. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: sluszni i nie sluszni bohaterowie. 31.08.11, 18:06 A co robili Polacy w Meszczerze? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Zamienił stryjek laseczkę na kijek 31.08.11, 16:34 Rzeczywiście artykuł jest skandaliczny. Zupełnie w stylu komuny, ta dla odmiany pomijała Polaków z AK oraz walczących na Zachodzie. I po co było jeść tą żabę? Zeby jedną cenzurę zastąpić drugą?... Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Zamienił stryjek laseczkę na kijek+ 31.08.11, 18:04 dlaczego prawisz glupoty? Jaka cenzura?I czyja? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Zamienił stryjek laseczkę na kijek+ 31.08.11, 18:07 Zadne glupoty Ewa nie prawi.W ZSRR cenzury,de jure nie bylo,ale kazdy dziennikarz wiedzial,co mial pisac i to bylo cenzura-autocenzura.I wlasnie o tym Ewa pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: co ty mnie+ 31.08.11, 18:13 k....... z polskiego na nasze tlumaczyl bedziesz? Byles w tych czasach w Polsce? I co ty tutaj ZSRR przysmarowujesz? Ze w ZSRR byla autocenzura,i duszonke tchurzliwa mieli-to jedno. A Polska byla co innego. I w domach inaczej wychowywali. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: co ty mnie+ 31.08.11, 18:28 A czego ty,z.....p....,na kobiete rzucasz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: co ty mnie+ 31.08.11, 18:33 Na ciebie. A ona sam jeszce nie byles pewien,ze kobieta. A pozatym w stosunkach miedzy mna a kobietami posrednika nie potrzebuje. Na nia sie nie rzucilem. Jak bedzie chciala,to sama odpowie. A ty nie sie nie wtracaj,bo moze brzydka. Uprzedzam-zaczynasz sobaczyc. Zabierasz glos w sprawach,o ktorych nie masz pojecia. Mozesz gadac,co chcesz,ale do ......... nie pouczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: co ty mnie+ 31.08.11, 18:39 bywszy1,tylko z szacunku do milionow ofiar tej wojny,odpuszcze cie . Masz tu clitorisa.Dyskutuj z nim. Moze przekona ciebie w tym,co on sadzi o twoim ojcu. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:sp.......+ 31.08.11, 18:42 z balwanem nie ma co gadac. Wiec odpuszczam tobie. I splywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Zamienił stryjek laseczkę na kijek+ 31.08.11, 21:49 Wdać bywszy1 nie wie, albo udaje, że nie wie, co to nożyczki cenzura w głowie dziennikarza. No i nie wie pewnie, co to linia i polityka redakcyjna danej gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Polacy i Rosjanie+ 31.08.11, 16:36 A na mogile Kutuzowa bylem. I na mogilach radzieckich. A to wszystko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mandolina_clitoris ciekawe ile zgwalicil i poderznal gardel niemkom 31.08.11, 16:48 bywszy napisal P.S Durniu Moj tata byl w Armii Radzieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Wiem kim jest clitor. 31.08.11, 17:17 Ten post clitora wskazuje na to,ze to jest drugi nick przyjacielaameryki,bardziej znanego,jako dupolizek.Coc podobnego dupolizek juz pisal. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Wiem kim jest clitor. 31.08.11, 18:11 Zgwalcony w mozg wnuczek zgwalconej przez jakiegos Kalmyko-Czeczencza nazistowskiej dziwki. Kto z jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: mysmy sie pozegnali na jednym watku?+ 31.08.11, 18:16 Nie siej propagandy na innym. Czy zaczniemy dyskutowac czyim ty wnuczkiem jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: mysmy sie pozegnali na jednym watku?+ 31.08.11, 18:24 Slawo Bogu, nie twoim. Kazdy inny w porownieniu z toba to sam aniol boski. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: mysmy sie pozegnali na jednym watku?+ 31.08.11, 18:28 wiec sie zachowoj. Bo zaczniemy twoja rodzine opbozowa rozliczac. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk bywszy1. 31.08.11, 18:33 A czy ty potrafisz nie dotykac spraw rodzinnych innych forumowiczy? Zalozyles watek,ktory w zasadzie powinien byc tym,co polaczy,chociaz by na chwile,tych,dla kogo ta Wojana byla czyms wiecej,niz tylko wydarzenie historyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Ajgor+ 31.08.11, 18:40 Czy ty,do jasnej chlery masz zeza?: "Re: Wiem kim jest clitor. mongolszuudan 31.08.11, 18:11 Odpowiedz Zgwalcony w mozg wnuczek zgwalconej przez jakiegos Kalmyko-Czeczencza nazistowskiej dziwki. Kto z jeszcze? " To jest moja odpowiedz mongolopwi. I znowu sie w..ierdalasz tam,gdzie ciebie nie prosza. Przy czym widzisz tylkojedna strone. To jezeli jestes pelny moralnosc,to do k....... nedzy,zwroc uwage mongolowi. Bo on pie.......,a ty wyglada,jestes jego dupoliz. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: mysmy sie pozegnali na jednym watku?+ 31.08.11, 18:44 A mnie nie ma co ukrywac - oba moiich dziadka byli w Armii Czerwonej, a jeden z nich, co przezyl wojne - tez w SS. Dobry byl czlowiek. Przezyl wszystko pieklo wojny, nazistowskich i stalinowskich obozow. Polegl jak bohater w 1974 r. kiedy zaslonil soba dzieci i zona swojego sasieda, ktory gonial ich z strzelba, dopiwszy sie do bialej goraczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: mysmy sie pozegnali na jednym watku?+ 31.08.11, 18:50 A jebnety skot balalajka z klitorzem nie zasluguje innego do sobie stosunku, jaki zasluguje. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Aleksandr. 31.08.11, 19:12 Ale jak widzisz,ten zydek potrafi grzecznie odzywac sie do clitorisa,ktory oskarza jego ojca w tym,ze gwalcil i podrzynal gardla kobieta.Ale nie potrafi normalnie rozmowiac z tymi,dla kogo jego ojciec jest bohaterem. Najlepiej bylo by zostawic ich sam na sam. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:aleksaszka+ 31.08.11, 19:18 zydek tobie gratuluje. Ty jestes kacap. Kacap ma dupe.- Ajgor dupe te lize. Ajgor-dupoliz. Clitoris odpowiedz dostal. Posrednikow dupolizow miedzy mna,a roznymi clitorisami jak i midzy Ewami oraz Aleksaszkami nie potrzebuje. Aleksaszka poglaskaj swegom dupoliza,bo calkiem ocipije. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Paskuda. 31.08.11, 19:30 Nu i zrobiles z watka smietnik.Czyli jestes teraz u siebie w domu. Nawet pamieci ojca nie potrafiles uszanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Paskuda ajgor+. 31.08.11, 20:00 uprzedzalem ciebie bys nie sobaczyl. Zebys nie wsadzal swoj ryj w sprawy,ktore ciebie nie obchodza. I o ktorych nie masz pojecia. A teraz mnie sie znudziles. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re:aleksaszka+ 31.08.11, 19:36 Aleksandr,zobacz jak ten zydek kombinuje,starajac sie sklocic Rosjan miedzy soba.I teraz ty dla niego jestes Aleksaszka,a czy duzo czasu minelo,jak wyzywal cie od najgorszego?Na wszystko swolocz pojdzie,zeby tylko jednych na drugich napuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:aleksaszka+ 31.08.11, 19:49 czy poglaskales juz tego kacapa dupoliza? Tyle sie dzisiaj nalizal,ze juz sie rozkracza. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re:aleksaszka+ 31.08.11, 19:52 Coza swolocz z ciebie! Potrafisz tylko smiecic .Wez i przeczytaj caly watek od poczatku i do konca i zobacz co ty zrobiles z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:dupolizie ajgorze+ 31.08.11, 19:57 jak juz powiedzialem posrednikow,a szczegolnie dupolizow,miedzy mna a moim watkiem nie potrzebuje. Ty sie martw swoim. Tym z jajami. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re:aleksaszka+ 31.08.11, 20:04 A niechaj. W imieniu Aleksaszka nie ma niczego hanebnego. Aleksasza, Aleksza, Aleksaszka - to jest normalnie ruskie starodawnie laskowie imie dla Aleksandr. Od niego stworzyli sie tez terazniejsze imiona Sasza, Saszka i nawet Alosza, ktore pierwiej bylo skroceniem od Aleksandra i tylko potem zostalo wariantem imioni Aleksej, bardzo rzadkim w dawnej Rusi. Nikogo on nie skloci. Tylko siebie moze pokazac durniem i chamem. Ale to jego osobista sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Aleksandr. 31.08.11, 20:08 O to i chodzi,ze bywszy zwrocil do do ciebie bardzo ladnie,ale tylko dla tego,zeby wlezc tobie w doope i sklocic nas,Rosjan.Ale masz racje,nie ma on tyle rozumu,zeby sklocic dwoch inteligentnych Rosjan,dla ktorych jego podla gra jest widoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:no wlasnie+ 31.08.11, 20:24 Ja tutaj rozmawiam z dwoma osobnikami. Jednym inteligentnym,ale jebn.etym Rosjaninem,mongolem zwanym,oraz jego niedorozwinietym dupolizem-kacapem,Ajgorem zwanym. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re:no wlasnie+ 31.08.11, 20:31 judek,czy nie widzisz,ze tobie znow nie udalo sie? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:no wlasnie dupolizie+ 31.08.11, 20:37 dupolizek,pogodz sie. Przeciez sie zes.ales. Ja ciebie ponizam,ponizam,a ty udajesz,ze wiatr wieje.I sie oblizujesz. Bedziesz dalej podbijac moj watek? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re:no wlasnie dupolizie+ 31.08.11, 20:41 durak,rty sam ponizasz sie.A najbardziej onizil sie,zwracajac sie do mongola-Aleksaszka.To dopiero bylo wlazidupstwo. Ale tak durny czlowiek,jak ty,tego nie jest wstanie zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:nu dobrze juz,dobrze+ 31.08.11, 20:54 dupolizie. Uspokuj sie.Idz spac. Utro wieczera mudrienieje skazala niania Arina Rodionowna Jakowlewa jewrieju Aleksandru Siergiejewiczu Puszkinu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:mongol aleksaszka+ 31.08.11, 20:20 Mojemu bratu na imia-Saszka Moja doczka-Aleksandra Dwojurdnyj brat-Szurka Drugoj brat-Igor´ Aleksaszka-tak Piotr I nazywal Aleksandra Mienszykowa A Mienszykow Pietra-Min Herc. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: mysmy sie pozegnali na jednym watku?+ 31.08.11, 19:07 sobakie sobaczja smiert´? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: mysmy sie pozegnali na jednym watku?+ 31.08.11, 20:05 sobaka wsciekla to ty, ubludok tepy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: mysmy sie pozegnali na jednym watku?+ 31.08.11, 20:30 wzaimno! Ubludok niedorazwityj. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: clitorisie+ 31.08.11, 18:09 Moj tata do Berlina nie doszedl. A twoj,widocznie,tak. Szmalcownikom to sowicie sie oplacalo.I clitorisem zostal.Bo k..rwa meska byl. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Polacy,a Druga Wojna Swiatowa+ 31.08.11, 18:27 Nie pisze,ze Polacy z Frontu Wschodniego bochaterami byli. Walczyli!Dobrze czy zle-walczyli! Walczyli za granica.Na terenie ZSRR i Niemiec-Berlin zdobywali. W PRL przesladowali tych z AK.Dowodcom Sierow leb ukrecil.A reszcie panstwo. Nigdy nie zapomne,jak Polske sie uczylem polkownik ze Studiom Wojskowego na poligonie w 1959a Tlumaczyl:"Nastaly nowe czasy".My,Polacy i ci z AK i ci ze Wschodu powinni podac sobie rece.Czasy nroczne ustapily"A on,artylerzysta,ze Wschodu przyszedl. Cale starsze oficerstwo artyleryjskie ze studium przyszlo ze wschodu.Nigdy nie spotkalem osobiscie tych z Zachodu. Czasy Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Jak z wlasnego watku zrobic smietnik. 31.08.11, 20:56 bywszy1 zalozyl watek i chociaz nic nowego w nim nie bylo powiedziano,jednak intencja byla szlachetna. I co zrobil bywszy1,zeby z watka powstal kolejny smietnik? Pierwszy i wpis i odpowiedz zalozyciela watka.Pierwszy wpis byl prowokacyjny,ale zalozyciel watka mogl by ja olac,ale to nie dla bywszego: "Osle. Tzn.byly polskie dywizje?Czy nie? P.S Durniu Moj tata byl w Armii Radzieckiej. " A dalej bylo tylko gorzej. : "zaczynasz sie sobaczyc" "dlaczego prawisz glupoty? " "k....... z polskiego na nasze tlumaczyl bedziesz? " "z balwanem nie ma co gadac." "Bo zaczniemy twoja rodzine opbozowa rozliczac. " "zydek tobie gratuluje. Ty jestes kacap.Kacap ma dupe.-Ajgor dupe te lize.Ajgor-dupoliz. " " Ubludok niedorazwityj. " Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:kochany dupolizie Ajgor+ 31.08.11, 21:35 Jak ty slicznie tlumaczysz z polskiego na nasze. Kto chcial,ten przeczytal w oryginale. A ty jeszcze ladniej to wszystko po polsku wytlumaczyles. I watek ciagle podbijales. To przez to nie tylko mongolowej dupie dobrze zrobiles.Ale i mojej przy okazji. Diejstwuj tak dalsze. Z ciebie doskonaly,jak widac,analityk. Kazda sprawe przeanalizujesz. Tylko jedna rzecz. Probowales kiedys przeanalizowac "swoju parszywuju duszonku"? Jak juz powiedzialem -jestes "mieszok dier´ma" Zobaczymy jak dalej potoczy sie twoja kariera. Zwroc uwage. Teraz tego watku juz nikt nie czyta. Tylko ty sie wysilasz. Staraj sie dalej,dupolizie. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Nie jest aż tak źle :) 31.08.11, 21:36 W tym wątku obecni są prawie wyłącznie niepolacy (bez obrazy, wiecie o co chodzi). Polskich bywalców forum, nawet tych najbardziej antyrosyjsko nastawionych po prostu widocznie zatkało od bezgranicznej durnowatości artykułu. Czyli jest iskierka nadziei, że są jakieś granice, poza którymi absurd staje się jasny nawet dla największego ortodoksa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:a ja uwazam,ze jest zle.+ 31.08.11, 22:03 w wojsku bylem wychowany przez starych oficerow ze Wschodu-artylerzysci,musztra. Oraz oficerow nowego pokolenia. Nigdy nie bylem indykrynowany przez nich. Bedac pozagranicami Polski tylko czytalem "o polskojezycznych formacjach wojskowych"-ale to bylo dla mnie tylko glupota. Ten artykol-to byl wstrzas. Taka jest rzeczywistosc. A to,ze nie bylo wpisow,czy reakcji Polakow utwierdzilo mnie,ze jest wielu,kto tak mysli. A uwazam,ze to jest niesprawiedliwe.I mnie,kapralowi podchorazemu Ludowego Wojska Polskiego,poprostu zal.Szczegolnie jak wspomne tych oficerow. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu kto zdobył Berlin 31.08.11, 22:58 Wiemy, ze Armia Radziecka. Ale pytam kto zdobył Berlin razem z nią ? Wojsko Polskie czy wojsko polskojezyczne ? Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Polacy na Placu Czerwonym 31.08.11, 23:16 szhaman.livejournal.com/762846.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: kto zdobył Berlin 01.09.11, 00:46 albwu napisał: > Wiemy, ze Armia Radziecka. Ale pytam kto zdobył Berlin razem z nią ? Wojsko Pol > skie czy wojsko polskojezyczne ? Polskojęzyczni też nie bardzo, oni są dzisiaj wszak zagorzałymi wrogami Rosji, co prawda przebranymi w szaty "miłości do Waniek". To musiał być jeszcze ktoś inny, ale kto???? Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 po wojnie było lepiej+ 31.08.11, 23:39 szhaman.livejournal.com/761986.html Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Dlugo przed zdobyciem Berlina byly juz zwiastuny.. 01.09.11, 02:37 .. tego, co sie swieci. Dobrze to oddaje ponizsza francuska karykatura: tnij.org/m881 Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Polacy,a Druga Wojna Swiatowa+ 01.09.11, 15:41 Tym akcentem konczy sie dyskusja o bitwach polskich zolnierzy za granica.Oraz o polskojezycznych formacjach wojskowych. Rzeczywiscie moze byc tak,jka Pisze pani Ewa z Niemiec. Tylko,ze to niema nic wspolnego z cenzura. Albo forumowiczom Polakom naprawde zwisa wklad Polakow w wydarzeniach bardzo odleglych(pamieta sie tylko o odsieczy pod Wiedniem) Albo swym licznym udzialem w dyskusji na ten temat nie wyrazaja aprobaty co do braterstwa broni dwoch slowienskich narodow. W kazdym razie dziekuje za wykazanie swego stosunku do tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś