bywszy1 05.09.11, 19:07 Szwedzka trzecia droga-nie amerykanska i nie radziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor_uk Re: jak widac,zbyt ciezki temat,jak na wtorek+ 05.09.11, 20:54 Dzis poniedzialek! p.s.coraz gorzej z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ty to stoisz w miejscu , Bywszy :) 05.09.11, 20:53 A Igor urodzil sie malym Kamsamolcem, a umrze jako wielki rosyjski imperialista na wygnaniu :) Eta nastojaszczaja pieremiena :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Ty to stoisz w miejscu , Bywszy :) 05.09.11, 21:22 j-k,piszesz glupstwa,jak zwykle. Ja urodzilem sie imperialistem ,a pierwsze slowo,ktore wypowiedzialem ,bylo Rossija. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re aha+ 05.09.11, 21:29 :typowy zboczeniec ideologiczny. bo moje pierwsze slowa."Da budiet mir wo wsiem mirie" Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Re aha+ 05.09.11, 21:35 Alez ja napisalem o PIERWSZYM SLOWIE,a nie wyrazie. To ty odrazu zaczales belkotac bez sensu i za duzo. I tak cie pozostalo sie. A co do tematu ,rzeczywiscie nikt nie chce cie uswiadomic tak prostej rzeczy .Podejrzewam,ze czuja jakas twoja podpuche. Musisz bardziej postarac sie,zeby ludzi zwrocili na ciebie uwage. Aha,czy juz wiesz,ze dzis jest poniedzialek? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: aha ajgor+ 06.09.11, 11:17 Ja taki madry bylem-to i wyrazami zaczalem. A ty jeko dziecie uposledzone jednym slowem zaczales.I to jeszcze jakim?Prawdziwy zboczeniec Rosjanin zaczyna od "MAMA" No a ty?Prawdziwy kacap. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: drogi Rosjanin igor_uk. 06.09.11, 11:20 bywszy1,przypominam cie-dzis jest wtorek . Nie wiem jak u ciebie,a u mnie tu okropna pogoda,deszcz i wiatr .Na poprawe humora: Вcтречaютcя двa еврея. Один гoвoрит дрyгoмy yдивлённo: - Слyшaй, я рaньше дyмaл, чтo Швеллер этo нoрмaльнaя еврейcкaя фaмилия. И чтo ты дyмaешь? Этo oкaзывaетcя тaки кycoк железa. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: kacapie ajgor+. 06.09.11, 12:19 przecie mowie,ze zboczeniec. sam do siebie zwracasz: "drogi Rosjanin".Onanizujesz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: drogi Rosjanin igor_uk. 06.09.11, 12:22 bywszy1,przeciez to tylko moi odpowiedzi na twoi posty.A swoim postam ty sam nadajesz tytuly. Masz cos fajnego,zeby humor cie poprawil sie; Сидит Рaбинoвич y вхoдa в BANK OF NEW YORK, тoргyет cемечкaми. Прoхoжий: - Рaзменяйте 1 дoллaр. Рaбинoвич: - Не мoгy. Прoхoжий: - Пoчемy? Ведь y Вac тaк мнoгo мелoчи. Рaбинoвич: - У меня дoгoвoр c бaнкoм - я не меняю деньги - oни не тoргyет cемечкaми. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: eto czto+ 06.09.11, 13:51 aniekdot szolochowa,kak biezzubyje babuszki na kryleczkie pod oknom szczelkajut siemieczkI? drogi Rosjanin igor_uk.-eto czto nowyj kacapskij psiewdonim? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: eto czto+ 06.09.11, 13:59 "drogi Rosjanin igor_uk",to jest to,co cie przychodzi na mysl za kazdym razem,jak widzisz nick igor_uk. Masz cos fajnego: Едyт в пoезде еврей и хoхoл. Хoхoл еcт caлo, еврей - cеледкy. Хoхoл интереcyетcя: - Че ты ишь и че тaм иcть-тo? Еврей oбъяcняет: - В caле ничегo нет, крoме жирa, a в рыбе - фocфoр, yлyчшaет oбменные прoцеccы в мoзгaх. Хoхoл: - Дaвaй менятьcя? - Нy дaвaй! Еcт еврей caлo, хoхoл - cеледкy. Хoхoл и гoвoрит: - Сaлo 5 рyблей килoгрaмм cтoит, a cеледкa кoпейки. Еврей oтвечaет: - Вoт видишь, не ycпел cеледки пoпрoбoвaть, a мoзги yже зaрaбoтaли. ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: eto czto+ 06.09.11, 14:40 Chyba tak,bo jest madrym facetem.Napewno je duzo ryby,tak jak i ja. Ty ze,z kolei ,chwaliles sie,ze bardzo lubisz wieprzowine.Nic nie sugeruje,ale w Szwecji z rybami ,chyba,nie ma problem? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: drozsza od wieprzowiny.+ 06.09.11, 16:40 W UK to samo.Losos -15 £ kg ,w supermarkietach 10£ ale nie da sie zjesc. Wieprzowina 5-7 £ kg,w supermarkietch i za 3£ mozno kupic(trucizna). Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: pomniu "Техникa М& 06.09.11, 19:03 w Domie Pionierow-dla ditiej. Wot pisali,czto piszczi dla ludiej w okienach jest´ oczen´mnogo-biezgraniczno. I sci.fi bylo mnogo. A wot czto ryby budiet miensze,czem swiniej-ob etom nikto nie dodumalsia. Bol´szoje sczasty´je,czto musulmanie i iudiei swiniej nie zrut. Mnie,biezbozniku,bol´sze ostanietsia. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: pomniu "Техни 06.09.11, 19:16 Ha,ha. Moj przyjaciel(jakos o nim wspominalem,Zyd z narodowosci),rowniez uwielbial wieprzowine,jego zona Sofa,wspaniale przyrzadzala.Firmowe danie-"Мяco пo миниcтерcки" .Caly czas mam jakies opory zapytac go (on teraz mieszka w Izraele,czasami rozmowiamy) ,czy robi mu Sofa nadal to danie ? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:dlaczego by nie mial robic?+ 07.09.11, 13:53 w czym problem? My Jwriei sowietskije. U nas swoi poriadki. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re:dlaczego by nie mial robic?+ 07.09.11, 13:59 Bo ja wiem ,moze wiara i zwyczaje dla niego stali sie bardzo wazne ,tym bardziej,ze jak wyjezdzal,mial corka nastolatke.To juz sprawy wiary,on mnie nigdy nie pytal o wiare,ja jego. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:w moich czasach nikt + 07.09.11, 14:10 o wiare nie pytal. To chyba nikomu do glowy nie przychodzilo,by o wiare kogos pytac. Wsie byli pioniery i biezbozniki. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re:w moich czasach nikt + 07.09.11, 14:15 Zgadza sie .Ale on mieszka w kraju,gdzie moze nawet nie ma w sklepach wieprzowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:tego nie wiem,czy jest,czy nie+ 07.09.11, 14:19 Bylem raz.Kielbase jadlem-wprost od rzeznika. Do glowy nie wpadlo,by zapytac.Pachnialo normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re:tego nie wiem,czy jest,czy nie+ 07.09.11, 14:29 Juz wiem.Nie musze kolege pytac: " КОШЕРНАЯ ПИЩА Зaкoны Тoры зaпрещaют yпoтребление в пищy блюд из cвинины или рaкooбрaзных, вooбще мoрcких живoтных без чешyи и жaбр. Крoме тoгo, мoлoчные и мяcные блюдa дoлжны гoтoвитьcя и пoдaвaтьcя рaздельнo. Этo прaвилo coблюдaют, oбычнo, и нерелигиoзные евреи. Пищевые прoдyкты, кoтoрые yдoвлетвoряют этим прaвилaм нaзывaютcя кoшерными. (Кoшерный в перевoде "пригoдный"). Хoтя кoшернocть пищи coблюдaетcя в бoльшинcтве гocтиниц, реcтoрaнoв и cyпермaркетoв, вo мнoгих рaйoнaх cтрaны рaбoтaют тaкже некoшерные реcтoрaны и мaгaзины. To w takim razie napewno je,nie ma innej mozliwosci . Jego ojciec byl brygadystem "mjasnikow na kolchoznym rynkie" ,to wieprzowinka u nich w domu byla zawsze swiezutka u mnie ,zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Goria :) 05.09.11, 21:30 Za slowo "Rassija" (bez dodatku - savietskaja) to jeszcze w srodkowym komunizmie zsylali na Sachalin, wiec watpie, bys jako maly Komsomolec - cos takiego z siebie wydusil :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Goria :) 05.09.11, 21:40 I wlasnie tak bylo.Tylko najgorsze miejsca do odsiadki nie byl Sachalin,z jego dosc lagodnym klimatem,a Jakucja i wlasnie tam rodzicow,razem ze mna, zeslali,ze wzgledu na moj imperializm rosyjski. Ale teraz mam z tego same profity . Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: ajgor+ 06.09.11, 12:16 nie znam. zreszta takimi rzeczami sie wczesniej nie tak bardzo interesowalem. U mnie tez leje. Chociaz kacap,ale dziekuje za lekture. Ciekawie co inni mysla. Jeszczo odin sowietskij umnica-za wsech Jwriejew otwietczik. ”чтo oбщегo междy йеменcким и aмерикaнcким евреями, дaже еcли oбa живyт в Изрaиле?”-pieriewod nieprawilnyj.Razgowor o Iudiejach. ”Дa гoрaздo рaньше и Стaлин зaдaвaл тoт же вoпрoc: чтo oбщегo междy кaвкaзcким и aмерикaнcким евреями?”-to ze samoje. ”кaкaя чyдеcнaя взaимocвязь нерacтoржимo coединяет члены еврейcкoгo мирa”- Uze otwietil na etot wopros.Zaczem Jewrieju Iudieju sojuzniki?-oni kogda nado prodadut. A jewriej-Iudiej dolzen nadiejatsia na siebia. ”Тo еcть интереcы рyccких евреев были, нaпример, для aнглийcких Рoтшильдoв вaжнее их coбcтвенных финaнcoвых интереcoв!”-tak eto ze zamjeczatiel´no! ”Симметричнaя cитyaция, кoгдa тoргoвый дoгoвoр не был зaключён из-зa тoгo, чтo евреям не рaзрешaлcя выезд из СССР,”-wot molodcy.Takiego ch......,Suslowa pokonali. ”Аccирия, и Вaвилoн, и Рим, нo в кoнце кoнцoв рaзрyшилиcь-тo oни, a евреи cyщеcтвyют дo cих пoр!” I nie tol´ko!Oni chitryje.Oni siebia ”zabezpieczyli”-oni dali drugim swoju rieligiju-Christianstwo i Islam.I daze jesli oni pogibnut,to budut zyt´w etich dwoch rieligijach. To sa uwagi poczatkowe. A w ogole zadnej zagadki tutaj nie ma. Byt okresla swiadomosc. W Polsce bylo duzo Polakow,ktorzy dowiedzieli sie w 67-68,ze sa Zydami. I wtedy byt ich uswiadomil,ze Polakami jednak nie sa.Malo kto przyjal to obojetnie,ale zostali Zydami. A w ZSRR w dowodzie osobistym pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: ajgor+ 06.09.11, 12:24 A przeciez on jest Zydem z narodowosci,a do tego z Zytomierza.Wlasnie dla tego podrzucilem cie ten material. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: ajgor+ 06.09.11, 13:53 > A przeciez on jest Zydem z narodowosci,a do tego z Zytomierza <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< przeciez napisalemze jeszcze jeden umnica! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: ajgor+ 06.09.11, 14:04 A wiesz,ze mialem przyjemnosc z nim spotkac sie ,prawda w gronie wielu osob ?Zrobil niesamowite wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: ajgor+ 06.09.11, 14:39 pod jakim wzgledem to niesamowite wrazenie? Kak miechanik,matiematik,zurnalist,rasskazczik? Dla mnie Gumilow byl kumirom-rasskazczikom.A kacapem sie okazal. Nie ponimaju,poczemu russkije istoriki jego w poslednieje wriemia nie uwazajut. A wied´jemu ransze "site" poswiatili-"Гyмилевицa " Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: ajgor+ 06.09.11, 14:50 Przeczytaj to , to sam zrozumiesz,ze Igor Rostislawowicz jest przedewszystkim czlowiekiem i takie zrobil na mnie wrazenie. Jako "rasskazczik",nie byl najlepszy.Mowil urwanymi frazami,dosc czesto robil przerwe,jak by o czyms innym myslal w tym czasie.Ale jak zaczal odpowiadac na pytania,to caly czas byl przerywany oklaskami .Jest swietny w krotkich ripostach,odpowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: ajgor+ 06.09.11, 16:35 mialem profesora sopromata. Tez urywal i gdzies wital.Ale nikt mu owacji nie robil. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: ajgor+ 06.09.11, 16:42 Sopromat byl u nas postrachem dla wszystkich. p.s. Jak masz na imie? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:w radzieckie literaturze byla tradycja+ 07.09.11, 14:07 pisarze,jak opisywali mlodziez,a wlasciwie,studentow zawsze "szcegolali" slowem "sopromat",nie majac pojecia co to jest.Ale to dodawalo im samym pondus. U nas to nazywalo sie prozaicznie "Wytrzymalosc Materialow" Corka od malenkosci nazywala i nazywa Felek. Zona-Felku. Kumple po wypiciu-Felus´. Profesor z materialoznawstwa,ze Lwowa, nazywal Zdankiewiczem Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re:w radzieckie literaturze byla tradycja+ 07.09.11, 14:18 Na poczatku ten przedmiot wydaje sie latwy i nawet ciekawy,dopiero pozniej staje sie nudnym,a przez to trudny.Bo wszystko co jest nudne,jest trudne do oswojania. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:w radzieckie literaturze byla tradycja+ 07.09.11, 14:21 Nic nie szkodzi. Zycie jest trudne,a oswojaja. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: ajgor+ 07.09.11, 19:37 Kolega wychował się na podwórku w Łodzi z takimi, których rodzice w 1968 dowiedzieli się, że są Żydami. Dawne przyjaźnie zostały. A ci ludzie są wśród tych, którzy założyli Apple. Pozdrowienia bul. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: forum zaczyna byc nudne+ 07.09.11, 14:23 cel osiagnalem. Czas isc dalej.-szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: forum zaczyna byc nudne+ 07.09.11, 14:31 Jestes pewien,ze to bylo twoim celem? Pamjetam inne deklaracje . Zreszta nudno jest na tym watku ,u wojtusia nadal cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: swoj osiagnalem+ 07.09.11, 15:06 jezeli chodzi o deklaracje. A tak: Szwecja,jak widac nikogo nie interesuje. Polska jak widac tez nie bardzo. Najbardziej - jak widac chodliwe jest wzajemne napie...nie sie w zwiazku z lupkam. Cigle te same osoby i te same slowa-od czasu do czsu przedstawiane tylko w roznej po sobie kolejnosci. Odpowiedz Link Zgłoś