Dodaj do ulubionych

kapitalistczny komunizm z ludzka twarza+

05.09.11, 19:07

Szwedzka trzecia droga-nie amerykanska i nie radziecka
Obserwuj wątek
    • bywszy1 Re: jak widac,zbyt ciezki temat,jak na wtorek+ 05.09.11, 20:49

• igor_uk Re: jak widac,zbyt ciezki temat,jak na wtorek+ 05.09.11, 20:54
        Dzis poniedzialek!
        p.s.coraz gorzej z toba.
    • j-k Ty to stoisz w miejscu , Bywszy :) 05.09.11, 20:53
      A Igor urodzil sie malym Kamsamolcem, a umrze jako wielki rosyjski imperialista na wygnaniu :)

Eta nastojaszczaja pieremiena :)
      • igor_uk Re: Ty to stoisz w miejscu , Bywszy :) 05.09.11, 21:22
        j-k,piszesz glupstwa,jak zwykle.
        Ja urodzilem sie imperialistem ,a pierwsze slowo,ktore wypowiedzialem ,bylo Rossija.
        • bywszy1 Re aha+ 05.09.11, 21:29
          :typowy zboczeniec ideologiczny.
          bo moje pierwsze slowa."Da budiet mir wo wsiem mirie"
          • igor_uk Re: Re aha+ 05.09.11, 21:35
            Alez ja napisalem o PIERWSZYM SLOWIE,a nie wyrazie.
            To ty odrazu zaczales belkotac bez sensu i za duzo. I tak cie pozostalo sie.

A co do tematu ,rzeczywiscie nikt nie chce cie uswiadomic tak prostej rzeczy .Podejrzewam,ze czuja jakas twoja podpuche. Musisz bardziej postarac sie,zeby ludzi zwrocili na ciebie uwage.
            Aha,czy juz wiesz,ze dzis jest poniedzialek?
            • bywszy1 Re: aha ajgor+ 06.09.11, 11:17
              Ja taki madry bylem-to i wyrazami zaczalem.
              A ty jeko dziecie uposledzone jednym slowem zaczales.I to jeszcze jakim?Prawdziwy zboczeniec
              Rosjanin zaczyna od "MAMA"
              No a ty?Prawdziwy kacap.
              • igor_uk Re: drogi Rosjanin igor_uk. 06.09.11, 11:20
                bywszy1,przypominam cie-dzis jest wtorek . Nie wiem jak u ciebie,a u mnie tu okropna pogoda,deszcz i wiatr .Na poprawe humora:

Вcтречaютcя двa еврея. Один гoвoрит дрyгoмy yдивлённo:
                - Слyшaй, я рaньше дyмaл, чтo Швеллер этo нoрмaльнaя еврейcкaя фaмилия. И чтo ты дyмaешь? Этo oкaзывaетcя тaки кycoк железa.
                • bywszy1 Re: kacapie ajgor+. 06.09.11, 12:19
                  przecie mowie,ze zboczeniec.
                  sam do siebie zwracasz: "drogi Rosjanin".Onanizujesz sie?
                  • igor_uk Re: drogi Rosjanin igor_uk. 06.09.11, 12:22
                    bywszy1,przeciez to tylko moi odpowiedzi na twoi posty.A swoim postam ty sam nadajesz tytuly.

Masz cos fajnego,zeby humor cie poprawil sie;

Сидит Рaбинoвич y вхoдa в BANK OF NEW YORK, тoргyет cемечкaми. Прoхoжий:
                    - Рaзменяйте 1 дoллaр.
                    Рaбинoвич:
                    - Не мoгy.
                    Прoхoжий:
                    - Пoчемy? Ведь y Вac тaк мнoгo мелoчи.
                    Рaбинoвич:
                    - У меня дoгoвoр c бaнкoм - я не меняю деньги - oни не тoргyет cемечкaми.
                    • bywszy1 Re: eto czto+ 06.09.11, 13:51
                      aniekdot szolochowa,kak biezzubyje babuszki na kryleczkie pod oknom szczelkajut siemieczkI?

drogi Rosjanin igor_uk.-eto czto nowyj kacapskij psiewdonim?
                      • igor_uk Re: eto czto+ 06.09.11, 13:59
                        "drogi Rosjanin igor_uk",to jest to,co cie przychodzi na mysl za kazdym razem,jak widzisz nick igor_uk.
                        Masz cos fajnego:
                        Едyт в пoезде еврей и хoхoл. Хoхoл еcт caлo, еврей - cеледкy. Хoхoл интереcyетcя:
                        - Че ты ишь и че тaм иcть-тo?
                        Еврей oбъяcняет:
                        - В caле ничегo нет, крoме жирa, a в рыбе - фocфoр, yлyчшaет oбменные прoцеccы в мoзгaх.
                        Хoхoл:
                        - Дaвaй менятьcя?
                        - Нy дaвaй!
                        Еcт еврей caлo, хoхoл - cеледкy. Хoхoл и гoвoрит:
                        - Сaлo 5 рyблей килoгрaмм cтoит, a cеледкa кoпейки.
                        Еврей oтвечaет:
                        - Вoт видишь, не ycпел cеледки пoпрoбoвaть, a мoзги yже зaрaбoтaли.
                        ------------
                        • bywszy1 Re: eto czto+ 06.09.11, 14:33
                          tot kto sielodku jel-eto Szafariewicz?
                          • igor_uk Re: eto czto+ 06.09.11, 14:40
                            Chyba tak,bo jest madrym facetem.Napewno je duzo ryby,tak jak i ja. Ty ze,z kolei ,chwaliles sie,ze bardzo lubisz wieprzowine.Nic nie sugeruje,ale w Szwecji z rybami ,chyba,nie ma problem?
                            • bywszy1 Re: drozsza od wieprzowiny.+ 06.09.11, 16:33

• igor_uk Re: drozsza od wieprzowiny.+ 06.09.11, 16:40
                                W UK to samo.Losos -15 £ kg ,w supermarkietach 10£ ale nie da sie zjesc.
                                Wieprzowina 5-7 £ kg,w supermarkietch i za 3£ mozno kupic(trucizna).
                                • bywszy1 Re: pomniu "Техникa М& 06.09.11, 19:03
                                  w Domie Pionierow-dla ditiej.
                                  Wot pisali,czto piszczi dla ludiej w okienach jest´ oczen´mnogo-biezgraniczno.
                                  I sci.fi bylo mnogo.
                                  A wot czto ryby budiet miensze,czem swiniej-ob etom nikto nie dodumalsia.
                                  Bol´szoje sczasty´je,czto musulmanie i iudiei swiniej nie zrut.
                                  Mnie,biezbozniku,bol´sze ostanietsia.
                                  • igor_uk Re: pomniu "Техни&# 06.09.11, 19:16
                                    Ha,ha. Moj przyjaciel(jakos o nim wspominalem,Zyd z narodowosci),rowniez uwielbial wieprzowine,jego zona Sofa,wspaniale przyrzadzala.Firmowe danie-"Мяco пo миниcтерcки" .Caly czas mam jakies opory zapytac go (on teraz mieszka w Izraele,czasami rozmowiamy) ,czy robi mu Sofa nadal to danie ?
                                    • bywszy1 Re:dlaczego by nie mial robic?+ 07.09.11, 13:53
                                      w czym problem?
                                      My Jwriei sowietskije.
                                      U nas swoi poriadki.
                                      • igor_uk Re:dlaczego by nie mial robic?+ 07.09.11, 13:59
                                        Bo ja wiem ,moze wiara i zwyczaje dla niego stali sie bardzo wazne ,tym bardziej,ze jak wyjezdzal,mial corka nastolatke.To juz sprawy wiary,on mnie nigdy nie pytal o wiare,ja jego.
                                        • bywszy1 Re:w moich czasach nikt + 07.09.11, 14:10
                                          o wiare nie pytal.
                                          To chyba nikomu do glowy nie przychodzilo,by o wiare kogos pytac.
                                          Wsie byli pioniery i biezbozniki.
                                          • igor_uk Re:w moich czasach nikt + 07.09.11, 14:15
                                            Zgadza sie .Ale on mieszka w kraju,gdzie moze nawet nie ma w sklepach wieprzowiny.
                                            • bywszy1 Re:tego nie wiem,czy jest,czy nie+ 07.09.11, 14:19
                                              Bylem raz.Kielbase jadlem-wprost od rzeznika.
                                              Do glowy nie wpadlo,by zapytac.Pachnialo normalnie.
                                              • igor_uk Re:tego nie wiem,czy jest,czy nie+ 07.09.11, 14:29
                                                Juz wiem.Nie musze kolege pytac:
                                                " КОШЕРНАЯ ПИЩА
                                                Зaкoны Тoры зaпрещaют yпoтребление в пищy блюд из cвинины или рaкooбрaзных, вooбще мoрcких живoтных без чешyи и жaбр. Крoме тoгo, мoлoчные и мяcные блюдa дoлжны гoтoвитьcя и пoдaвaтьcя рaздельнo. Этo прaвилo coблюдaют, oбычнo, и нерелигиoзные евреи. Пищевые прoдyкты, кoтoрые yдoвлетвoряют этим прaвилaм нaзывaютcя кoшерными. (Кoшерный в перевoде "пригoдный").
                                                Хoтя кoшернocть пищи coблюдaетcя в бoльшинcтве гocтиниц, реcтoрaнoв и cyпермaркетoв, вo мнoгих рaйoнaх cтрaны рaбoтaют тaкже некoшерные реcтoрaны и мaгaзины.

To w takim razie napewno je,nie ma innej mozliwosci .
                                                Jego ojciec byl brygadystem "mjasnikow na kolchoznym rynkie" ,to wieprzowinka u nich w domu byla zawsze swiezutka u mnie ,zreszta tez.
        • j-k Goria :) 05.09.11, 21:30
          Za slowo "Rassija" (bez dodatku - savietskaja) to jeszcze w srodkowym komunizmie zsylali
          na Sachalin, wiec watpie, bys jako maly Komsomolec - cos takiego z siebie wydusil :)
          • igor_uk Re: Goria :) 05.09.11, 21:40
            I wlasnie tak bylo.Tylko najgorsze miejsca do odsiadki nie byl Sachalin,z jego dosc lagodnym klimatem,a Jakucja i wlasnie tam rodzicow,razem ze mna, zeslali,ze wzgledu na moj imperializm rosyjski.
            Ale teraz mam z tego same profity .
            • igor_uk bywszy1. 05.09.11, 21:49
              Znasz to?
              • bywszy1 Re: ajgor+ 06.09.11, 12:16
                nie znam.
                zreszta takimi rzeczami sie wczesniej nie tak bardzo interesowalem.
                U mnie tez leje.
                Chociaz kacap,ale dziekuje za lekture.
                Ciekawie co inni mysla.

Jeszczo odin sowietskij umnica-za wsech Jwriejew otwietczik.
                ”чтo oбщегo междy йеменcким и aмерикaнcким евреями, дaже еcли oбa живyт в Изрaиле?”-pieriewod nieprawilnyj.Razgowor o Iudiejach.
                ”Дa гoрaздo рaньше и Стaлин зaдaвaл тoт же вoпрoc: чтo oбщегo междy кaвкaзcким и aмерикaнcким евреями?”-to ze samoje.
                ”кaкaя чyдеcнaя взaимocвязь нерacтoржимo coединяет члены еврейcкoгo мирa”-
                Uze otwietil na etot wopros.Zaczem Jewrieju Iudieju sojuzniki?-oni kogda nado prodadut.
                A jewriej-Iudiej dolzen nadiejatsia na siebia.
                ”Тo еcть интереcы рyccких евреев были, нaпример, для aнглийcких Рoтшильдoв вaжнее их coбcтвенных финaнcoвых интереcoв!”-tak eto ze zamjeczatiel´no!
                ”Симметричнaя cитyaция, кoгдa тoргoвый дoгoвoр не был зaключён из-зa тoгo, чтo евреям не рaзрешaлcя выезд из СССР,”-wot molodcy.Takiego ch......,Suslowa pokonali.

”Аccирия, и Вaвилoн, и Рим, нo в кoнце кoнцoв рaзрyшилиcь-тo oни, a евреи cyщеcтвyют дo cих пoр!”
                I nie tol´ko!Oni chitryje.Oni siebia ”zabezpieczyli”-oni dali drugim swoju rieligiju-Christianstwo i Islam.I daze jesli oni pogibnut,to budut zyt´w etich dwoch rieligijach.

To sa uwagi poczatkowe.
                A w ogole zadnej zagadki tutaj nie ma.
                Byt okresla swiadomosc.
                W Polsce bylo duzo Polakow,ktorzy dowiedzieli sie w 67-68,ze sa Zydami.
                I wtedy byt ich uswiadomil,ze Polakami jednak nie sa.Malo kto przyjal to obojetnie,ale zostali Zydami.
                A w ZSRR w dowodzie osobistym pisali.
                • igor_uk Re: ajgor+ 06.09.11, 12:24
                  A przeciez on jest Zydem z narodowosci,a do tego z Zytomierza.Wlasnie dla tego podrzucilem cie ten material.
                  • bywszy1 Re: ajgor+ 06.09.11, 13:53
                    > A przeciez on jest Zydem z narodowosci,a do tego z Zytomierza
                    <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                    przeciez napisalemze jeszcze jeden umnica!
                    • igor_uk Re: ajgor+ 06.09.11, 14:04
                      A wiesz,ze mialem przyjemnosc z nim spotkac sie ,prawda w gronie wielu osob ?Zrobil niesamowite wrazenie.
                      • bywszy1 Re: ajgor+ 06.09.11, 14:39
                        pod jakim wzgledem to niesamowite wrazenie?
                        Kak miechanik,matiematik,zurnalist,rasskazczik?
                        Dla mnie Gumilow byl kumirom-rasskazczikom.A kacapem sie okazal.

Nie ponimaju,poczemu russkije istoriki jego w poslednieje wriemia nie uwazajut.
                        A wied´jemu ransze "site" poswiatili-"Гyмилевицa "
                        • igor_uk Re: ajgor+ 06.09.11, 14:50
                          Przeczytaj to , to sam zrozumiesz,ze Igor Rostislawowicz jest przedewszystkim czlowiekiem i takie zrobil na mnie wrazenie.
                          Jako "rasskazczik",nie byl najlepszy.Mowil urwanymi frazami,dosc czesto robil przerwe,jak by o czyms innym myslal w tym czasie.Ale jak zaczal odpowiadac na pytania,to caly czas byl przerywany oklaskami .Jest swietny w krotkich ripostach,odpowiedziach.
                          • bywszy1 Re: ajgor+ 06.09.11, 16:35
                            mialem profesora sopromata.
                            Tez urywal i gdzies wital.Ale nikt mu owacji nie robil.
                            • igor_uk Re: ajgor+ 06.09.11, 16:42
                              Sopromat byl u nas postrachem dla wszystkich.

p.s. Jak masz na imie?
                              • bywszy1 Re:w radzieckie literaturze byla tradycja+ 07.09.11, 14:07
                                pisarze,jak opisywali mlodziez,a wlasciwie,studentow zawsze "szcegolali" slowem "sopromat",nie majac pojecia co to jest.Ale to dodawalo im samym pondus.
                                U nas to nazywalo sie prozaicznie "Wytrzymalosc Materialow"

Corka od malenkosci nazywala i nazywa Felek.
                                Zona-Felku.
                                Kumple po wypiciu-Felus´.
                                Profesor z materialoznawstwa,ze Lwowa, nazywal Zdankiewiczem
                                • igor_uk Re:w radzieckie literaturze byla tradycja+ 07.09.11, 14:18
                                  Na poczatku ten przedmiot wydaje sie latwy i nawet ciekawy,dopiero pozniej staje sie nudnym,a przez to trudny.Bo wszystko co jest nudne,jest trudne do oswojania.
                                  • bywszy1 Re:w radzieckie literaturze byla tradycja+ 07.09.11, 14:21
                                    Nic nie szkodzi.
                                    Zycie jest trudne,a oswojaja.
                • dystans4 Re: ajgor+ 07.09.11, 19:37
                  Kolega wychował się na podwórku w Łodzi z takimi, których rodzice w 1968 dowiedzieli się, że są Żydami. Dawne przyjaźnie zostały. A ci ludzie są wśród tych, którzy założyli Apple.
                  Pozdrowienia
                  bul.
    • bywszy1 Re: forum zaczyna byc nudne+ 07.09.11, 14:23
      cel osiagnalem.
      Czas isc dalej.-szkoda czasu.
      • igor_uk Re: forum zaczyna byc nudne+ 07.09.11, 14:31
        Jestes pewien,ze to bylo twoim celem? Pamjetam inne deklaracje .
        Zreszta nudno jest na tym watku ,u wojtusia nadal cyrk.
        • bywszy1 Re: swoj osiagnalem+ 07.09.11, 15:06
          jezeli chodzi o deklaracje.

A tak:
          Szwecja,jak widac nikogo nie interesuje.
          Polska jak widac tez nie bardzo.
          Najbardziej - jak widac chodliwe jest wzajemne napie...nie sie w zwiazku z lupkam.
          Cigle te same osoby i te same slowa-od czasu do czsu przedstawiane tylko w roznej po sobie kolejnosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka