Dodaj do ulubionych

Lotnisko we Lwowie im. Bandery????????

31.10.11, 15:33
Mamy jednać się z Ukraińcami jeśli oni bez przerwy gloryfikują katów naszego narodu? Wyobraźcie sobie podobny pomysł w kraju cywilizowanym. Lotnisko berlińskie im Hitlera? W głowie się nie mieści. Może wreszcie MSZ zajmie jakieś stanowisko, nawet niedawny rajd, który szczęśliwie nie wjechał w nasze granice został powstrzymany nazwijmy to postawą obywatelską. Nie jestem nacjonalistą, ale przemilczenie takiego UPowskiego pomysłu to brak szacunku dla tysięcy bestialsko pomordowanych rodaków. OUN, UPA to nie partyzanci walczący o niepodległość Ukrainy tylko zwyrodnialcy i tchórze mordujący kobiety, dzieci i starców. Co to za chory naród, który za bohaterów obiera sobie Szuchewycza i Banderę. Żyją jeszcze świadkowie cudem ocalali z rzezi bohaterskich bojców. W głowie się to wszystko nie mieści...
Obserwuj wątek
    • walter622 Re: Lotnisko we Lwowie im. Bandery???????? 31.10.11, 15:50
      danielgl napisał:

> Mamy jednać się z Ukraińcami jeśli oni bez przerwy gloryfikują katów naszego narodu ?

Z Ukraińcami - tak, z neobanderowskimi zwyrodnialcami - nie.
      Nie zapominaj, że w czasie Rzezi Wołynia banderowcy wymordowali również 80 tyś. Ukraińców.

> OUN, UPA to nie partyzanci walczący o niepodległość Ukrainy
      > tylko zwyrodnialcy i tchórze mordujący kobiety, dzieci i starców.

Zaraz się zgłosi forumowy neobanderowiec - niejaki borrat i udowodni, że ci zbrodniarze
      rozdawali polskim dzieciom cukierki.
      • danielgl Re: Lotnisko we Lwowie im. Bandery???????? 31.10.11, 16:36
        Masz rację. W przypływie emocji zbytnio sprawę uogólniłem. Rzecz oczywiście dotyczy ukraińskich nacjonalistów, ale jak widać mają ogromne poparcie. OUN UPA - SS
        • walter622 Re: Lotnisko we Lwowie im. Bandery???????? 31.10.11, 16:50
          danielgl napisał:
          > ale jak widać mają ogromne poparcie.

A jakże. Daleko nie trzeba szukać - do niedawna "pierwsza dama" Ukrainy (na fotce zamawia "pięć piw").
          www.zerkalo.net.ua/news/858.html
      • igor_uk walter. 31.10.11, 16:47
        Nie zapominaj o przyjacilu amerykanskim,ktory rowniez potrafi zaskoczyc.Ten napewno sprobuje udowodnic,ze Bandera walczyl z ruskami,a mordow na Wolyniu dokonywal NKWD .
        • walter622 Plagiat. 31.10.11, 17:00
          igor_uk napisał:
          > Ten napewno sprobuje udowodnic,ze Bandera walczyl z ruskami,a mordow na Wolyniu
          > dokonywal NKWD .

Bez wątpienia popełniłby plagiat. Takie bzdety na tym forum rozsiewał borrat w czasach
          gdy bycie neobanderowcem było cool i po linii.
          • igor_uk Re: Plagiat. 31.10.11, 17:03
            To bylo p rzed tym,jak ja na ten forum trafilem.
        • przyjacielameryki Re: walter. 31.10.11, 17:10
          igor_uk napisał:

> Nie zapominaj o przyjacilu amerykanskim,ktory rowniez potrafi zaskoczyc.Ten nap
          > ewno sprobuje udowodnic,ze Bandera walczyl z ruskami,a mordow na Wolyniu dokony
          > wal NKWD .

Igorek, odpuść sobie. Nie mamy w zwyczaju konfabulować i mataczyć. Doskonale wiemy co działo się na Ukrainie i nikt w Polsce nie walczy z faktami a proces pojednania naszych narodów przebiega dobrze. Ale to co różni zbrodnie ukraińskie od rosyjskich jest to, że zbrodnie rosyjskie(Katyń, zsyłki w Sybir, itp.) popełniło państwo - ZSRR a zbrodnie ukraińskie różni partyzanci, Ukraińcy, ale nie państwo. jednocześnie należy pamiętać, że również Polacy mordowali Ukraińców. W mniejszej skali ale podobnie było na Litwie a jeden wspólny mianownik dla tych działań to skrajny nacjonalizm połączony z chęcią odbudowy własnych państw.
          • igor_uk Re: walter. 31.10.11, 17:32
            Chociaz postanowilem nie odpisywac na posty dewianta,jakim jestes ty,tym razem zrobie wyjatek,bo ty przez glupote,sam tego nie wiedzac,dotknal bardzo powaznej sprawy.
            Napisales:
            "zbrodnie rosyjskie(Katyń, zsyłki w Sybir, itp.) popełniło państwo - ZSRR "
            Juz pominu,ze zbrodni ZSRR nazywasz zbrodniami rosyjskimi,czym wybielasz swoich wspolplemiencow,stanowiacych trzon aparatu terroru w ZSRR ,ale na to ,ze z twoich slow wynika,ze Rosjan i Polakow nic nie dzieli (bo to wslasnie wynika z twoich slow),nie moge nie zwrocic uwage.Jak rowniez trudno nie odniesc sie do tych slow:"zbrodnie ukraińskie różni partyzanci, Ukraińcy, ale nie państwo. jednocześnie należy pamiętać, że również Polacy mordowali Ukraińców"
            Otoz,p.a. ,ten rodzaj podzialu jest najglebszy,poniewaz ludzi mordowali sie nawzajem tylko dla tego,ze jeden byl Polakiem,a drugi Ukrainiec. Ten rodzaj podzialu jest najglebszy i wlasnie dla tego,jaka by poprawnosc polityczna nie obowiazywala, na ziemiach ukrainskich beda niszczyc pomniki Polakam,a w Polsce pamiec o spalonych dzieciach w stodolach przetrwa rozne ustroje i sojusze taktyczne.Ale ty,przez swoja glupote bedziesz truc o Katyniu i winic w tym Rosjan,chociaz sprawcami tej zbrodni nie byli tylko Rosjanie,a przedstawicieli wielu narodow zamieszkalych ZSRR i nie wykluczylem by i tego,ze wsrod nich byli i etniczne Polace,wszak tworca aparatu terroru byl Polak Dzierzynski.Nie zapominaj o tym.

p.s. nie musisz odpowiadac na ten post,mojej odpowiedzi napewno nie bedzie.
            • przyjacielameryki Igorek. 31.10.11, 18:01
              Spokojnie. Ja tylko wskazałem na oczywistą różnicę w tym mordach. Waga zbrodni radzieckich na Polakach w czasie i po II w..ś dokonywanych przez oficjalne władze jest zupełnie inna niż mordy zwyczajnych ludzi. Państwo radzieckie zaplanowało eksterminację narodu polskiego wspólnie z Gestapo na wspólnych odprawach w Zakopanem w latach 1939-1940. To była świadoma działalność ZSRR, który tak miło wspominasz.
              • jbb3 Re: Igorek. 01.11.11, 04:42
                przyjacielameryki napisał:

> Spokojnie. Ja tylko wskazałem na oczywistą różnicę w tym mordach. Waga zbrodni
                > radzieckich na Polakach w czasie i po II w..ś dokonywanych przez oficjalne wład
                > ze jest zupełnie inna niż mordy zwyczajnych ludzi. Państwo radzieckie zaplanowa
                > ło eksterminację narodu polskiego wspólnie z Gestapo na wspólnych odprawach w Z
                > akopanem w latach 1939-1940. To była świadoma działalność ZSRR, który tak miło
                > wspominasz.
                Pleciesz "Przyjacielu" Ekterminacje Narodu Zydowskiego zaplanowali i wykonali Niemcy.
                W planie jako nastepni byli Polacy , uprzedzili ich banderowcy na Wolyniu.
                Rosja Carska rusyfikowala ale nie dazyla do eksterminacj. To samo dotyczy ZSRR.
                Czlonkowie mojej rodziny byli wywozeni do kopalni w okolicach Irkucka ale powrocili zywi w latach 50-tych. Z obozow niemieckich nikt nie powrocil.
                JBB
                • borrka A jaki sens ma porownywanie 01.11.11, 08:30
                  Carskiej Rosji, z III Rzesza ?!

To brednia, bo ta Rosja byla z innej planety, niz hitlerowskie bydlo.

Porownywac mozna wlast' sowietow i Hitlera.
                  I tu roznic nie ma.

Eksterminacja Zydow i raczej Polakow, niz generalnie Slowian z jednej strony i ideologicznie wykoncypowane, rowniez PLANOWE niszczenie "wrogow ludu" z drugiej.
                  Nie sadze, by zamarzanie w bydlecym wagonie w drodze na zeslanie, bylo bardziej humanitarne, od komory gazowej.

Piszesz o swych doswiadczeniach rodzinnych.
                  Moja Rodzina uratowala sie, bo przez Bug uciekla do Generalnej Gubernii, przed bojcami "bratniej" armii.

Jest skandalem nazywanie lotniska imieniem Bandery.
                  To zaszkodzi glownie samym Ukraincom.
                  Po pokoleniu odmozdzonym przez CCCP, ma przyjsc jakies deja vu Gonty i Zelezniaka ?
                  To gra polityczna obliczona na zdyskredytowanie Ukraincow w oczach Zachodu.
                  Tego europejskiego, w Ameryce dyskredytuja sie sami.
            • bywszy1 Re: no tak+ 31.10.11, 20:06
              igor_uk 31.10.11, 17:32 Odpowiedz
              " Chociaz postanowilem nie odpisywac na posty dewianta,jakim jestes ty,tym razem zrobie wyjatek,bo ty przez glupote,sam tego nie wiedzac,dotknal bardzo powaznej sprawy."

Wg.Ajgora:
              Anglik odchodzi bez pozegnania sie.
              Zyd zegna sie i wraca.
              A tak ogolnie:
              Kacap zegna sie ,wraca i czeka jak go wykopia.
              Kacap
    • andrzej.sawa Re: Lotnisko we Lwowie im. Bandery???????? 31.10.11, 17:50
      Masz rację,ale mam prośbę - pomyśl o sytuacji Ukraińców.

Każdy naród chce czcić swoich bohaterów.Powiedz mi kogo mają do wyboru Ukraińcy?Oczywiście my mamy prawo do pretensji do OUN i UPA,ale Bandera działał też przeciw Sowietom,a więc z tej strony robił dobrze i wielu Ukraińców tak uważa.
      • jbb3 Re: Lotnisko we Lwowie im. Bandery???????? 01.11.11, 04:46
        andrzej.sawa napisał:

> Masz rację,ale mam prośbę - pomyśl o sytuacji Ukraińców.
        >
        > Każdy naród chce czcić swoich bohaterów.Powiedz mi kogo mają do wyboru Ukraińcy
        > ?Oczywiście my mamy prawo do pretensji do OUN i UPA,ale Bandera działał też prz
        > eciw Sowietom,a więc z tej strony robił dobrze i wielu Ukraińców tak uważa.

Nawet jesli dzialal to nie usprawiedliwia go od mordow na Wolyniu. Niemcy hitlerowskie tez "walczyly" przeciwko sowietom. I co? Zastanow sie czlowieku co piszesz. JBB
        • andrzej.sawa Re: Lotnisko we Lwowie im. Bandery???????? 01.11.11, 23:00
          A czy ja napisałem,że usprawiedliwia?

Czytaj uważnie co napisałem.

Czy nie rozumiesz,że punkt widzenia Ukraińców nie jest taki sam jak Polaków?

• krzysiozboj Re: Lotnisko we Lwowie im. Bandery???????? 01.11.11, 23:11
            Usprawiedliwiasz, nadajesz sens temu co tam było robione. Gdy popatrzeć na sposób w jaki czyszczono tamte ziemie, w jaki sposób rozprawiano się z tymi co nie chcieli brać w tym udziału to nie ma już punktu widzenia, pozostaje zbrodnia w najgorszej możliwej wersji.
            Napisałbym że hitlerowskie obozy zagłady były humanitarne przy tym co "bohaterowie" Ukrainy wyprawiali a jakoś nie widzę "innego punktu widzenie Niemców"
    • borrka Nie powinno to nas szczegolnie dziwic... 31.10.11, 19:11
      Ukraina wyraznie usiluje nie pozostac w tyle, za drugim z naszych wschodnich sasiadow, a mianowicie Federacja Rosyjska.

Najblizsze Polsce duze miasto rosyjskie, nosi imie zbrodniarza bezposrednio odpowiedzalnego za Mord Katynski.
      Mowa oczywiscie o Kaliningradzie - Kreml z dziwnym uporem utzrymuje ten wyraz holdu mordercy polskich oficerow, tuz pod naszym bokiem.
      Utrzymuje wbrew zdrowemu rozsadkowi, bo nawet po rosyjsku istnieje piekny odpowiednik autentycznej nazwy:
      Korolewiec.

Widac istotnie idzie o uhonorowanie wspolautora "oszibki" z polskimi panami.
      Nie ma, jak dobrzy sasiedzi !
      • bywszy1 Re:Korolewiec?+ 31.10.11, 20:02
        A czemu nie jeszcze piekniejszy:"Car´grad"!
    • bywszy1 Re:A cele wcale nie sa zle+ 31.10.11, 20:12
      Клянycь, чтo бyдy вcеми cвoими cилaми и жизнью бoрoтьcя зa cвoбoднoе Укрaинcкoе гocyдaрcтвo. Приcягaю мoим cердцем, мoей дyшoй и вcем cвoим телoм, чтo тoлькo yкрaинcкaя ревoлюция мoжет дaть влacть yкрaинcкoмy гocyдaрcтвy и нaрoдy. Дo caмoй cмерти я бyдy cтoять нa бoевoм пocтy, чтoбы пocтрoить нaциoнaл-yкрaинcкoе гocyдaрcтвo. С пyти yкрaинcкoй нaциoнaльнoй ревoлюции никтo и ничтo меня не мoжет зacтaвить cвернyть, никaкие трyднocти, ни дaже cмерть. Кaждый прикaз мoегo рyкoвoдителя я бyдy выпoлнять.

Я приcягaю Укрaине, чтo бyдy выпoлнять чеcтнo и вернo вcе oбязaннocти в oтнoшении yкрaинcкoгo прaвительcтвa, кoтoрые вoзлaгaютcя нa меня oргaнизaцией yкрaинcких нaциoнaлиcтoв пoд рyкoвoдcтвoм Степaнa Бaндеры.

Слaвa Укрaине, cлaвa герoям!»
      • darekvtb Bardzo celna riposta! 01.11.11, 06:32
        Widzisz, na wiadro pomyj, czasem trafia ci sie brylant :-))
        • bywszy1 Re: to zadna riposta+ 01.11.11, 18:58
          A przypomnienie,ze ukraincy tez osobowosc maja.
          A co do bryliantow-mnie sie tez zdarzaja.
          A o ktore wiadro,szczegolnie,ci chodzi?:
          Приcягa вoинa Укрaинcкoй Пoвcтaнчеcкoй Армии. Утвержденa УГОР и введенa прикaзoм ГВШ 19.07.1944 г.
          Я, вoин Укрaинcкoй пoвcтaнчеcкoй aрмии, взявши в рyки oрyжие, тoржеcтвеннo клянycь cвoей чеcтью и coвеcтью перед великим нaрoдoм yкрaинcким, перед cвятoй землей yкрaинcкoй, перед прoлитoй крoвью вcех нaилyчших cынoв yкрaинcких и перед Выcшим пoлитичеcким прoвoдoм нaрoдa yкрaинcкoгo:

бoрoтьcя зa пoлнoе ocвoбoждение вcех yкрaинcких земель и yкрaинcкoгo нaрoдa oт зaхвaтчикoв и зa coздaние Укрaинcкoй незaвиcимoй coбoрнoй держaвы. В этoй бoрьбе не пoжaлею ни крoви, ни жизни и бyдy cрaжaтьcя дo пocледнегo вздoхa и oкoнчaтельнoй пoбеды нaд вcеми врaгaми Укрaины.

Бyдy мyжеcтвенным, oтвaжным и хрaбрым в бoю и беcпoщaдным y врaгaм земли yкрaинcкoй. Бyдy чеcтным, диcциплинирoвaнным и ревoлюциoннo-бдительным вoинoм. Бyдy выпoлнять вcе прикaзы нaчaльникoв. Стрoгo хрaнить вoеннyю и гocyдaрcтвеннyю тaйнy.

80

Бyдy хoрoшим пoбрaтимoм в бoю и в бoевoй жизни вcем cвoим тoвaрищaм пo oрyжию.

Еcли я нaрyшy, или oтcтyплю oт этoй приcяги, тo пycть меня пoкaрaет cyрoвый зaкoн yкрaинcкoй нaциoнaльнoй ревoлюции и пaдет нa меня презрение yкрaинcкoгo нaрoдa.

• igor_uk Re: to zadna riposta+ 01.11.11, 19:49
            bywszy,Darkowie nie chodzilo o twoj post dotyczacy Ukraincow,poniewaz,jak sam slusznie zauwazyles, to zadna riposta.
            Za celna riposte mozno uznac (i tu jestem solidarny z Darkiem),te twoi slowa:
            "A czemu nie jeszcze piekniejszy:"Car´grad"! "
            • bywszy1 Re: to zadna riposta+ 01.11.11, 20:01
              Rozumiem,ze twoim celem zyciowym jest tlumaczenie z polskiego na nasze.
              A jezeli chodzi mu o Car´grad to powinien byl pisac pod postem dotyczacym Car´grada.
              Powinna byc jakas logika?
              P.S
              A skad wiesz o co Darkowi chodzilo?
              A pozatym,moze wytlumaczysz o jakie wiadro mu chodzilo?Bo on sie nie kwapi.
              A nastepnym razem jak bede mial z nim wymiane zdan,to mam sie zwracac do niego,czy wprost do ciebie?-po co tracic czas nadarmo?
              Jak mozna odrazu zalatwic sprawe z toba.
              • igor_uk Re: to zadna riposta+ 01.11.11, 20:08
                Nie ma spraw.Zawsze chetnie pomagam ludziam ,ktore tego potrzebuja.
                • bywszy1 Re: to zadna riposta+ 01.11.11, 20:14
                  Na ich prosbe?
                  Czy uszczesliwianie bez pytania?
                  • igor_uk Re: to zadna riposta+ 01.11.11, 20:21
                    Nie mam nic wiecej do powiedzenia.
                    • bywszy1 Re: to zadna riposta+ 01.11.11, 20:31
                      igor_uk napisał:

> Nie mam nic wiecej do powiedzenia.
                      ---------------------------------------------------------------------------------
                      Spodziewam sie,ze w przyszlosci tez!
                      • igor_uk Re: to zadna riposta+ 01.11.11, 20:40
                        Jak tylko znow okazesz sie w bledzie,to chetnie cie z niego wyprowadze,liczac na twoja wdziecznosc.
                        • bywszy1 Re: to zadna riposta+ 01.11.11, 20:48
                          nu i czemu bez "nadobnosti" chcesz sie przysluzyc?
                          Lubisz byc niezwannym gostiem?
                          Nie masz wiecej nic do powiedzenia?Trzymaj sie tego.
                          A sie zdziwisz,ze swiat i bez ciebie doskonale sobie poradzi.
                      • bywszy1 Re: pozatym,na przyszlosc+ 01.11.11, 20:45
                        Polacy nie gesi-swoj jezyk maja.
    • caesar_pl Re: Lotnisko we Lwowie im. Bandery???????? 01.11.11, 09:49
      a wiesz jaka krzywde wyrzadzil Ukraincom Pilsudzki i Polacy???
      odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=585524
      • de_oakville Lotnisko Franza Josepha Straussa w Monachium 01.11.11, 10:40
        A przeciez Franz Joseph Strauss byl pod Stalingradem!!! A za Gierka w PRL-u tak go krytykowano i oczerniano jakby byl jakims "potworem". Nazwa robi wrazenie!
        • danielgl Re: Lotnisko Franza Josepha Straussa w Monachium 01.11.11, 10:54
          Co tu gadać. Wokół większości postaci zawsze będzie dyskusja i kontrowersje. Chodzi o to że to policzek dla naszego narodu od wschodnich sąsiadów. Istnieje coś jak dyplomacja i kultura międzynarodowego dialogu. W naszych czasach faszystowskie hasła nie mieszczą się w żadnych ramach. Wszyscy, jeśli nawet zachowują pozory starają się w dobie pojednania i rozbudowy EU nie serwować takich dziwadeł. Widocznie części ukraińców nie zależy na dobrych stosunkach i mają gdzieś maniery demokratycznego pąństwa dążącego do wspólnoty. Licytować zbrodni też nie ma co bo nic z tego nie wynika. Chodzi o wzajemny szacunek dla ofiar i nietolerowanie ich katów. A co do działań niepodległościowych ukrainy, to raczej marnie wypadają. Rozwój tego społeczeństwa w I poł. XX w. był taki jak w Polsce 200 lat wcześniej. A ich działania wyzwoleńcze to oczyszczanie terenu z przedstawicieli innych nacji przez eksterminację. Ot co. Zresztą OUN i UPA to kolaboranci hitlerowskich niemiec. Najpierw Policja Ukraińska u boku SS i gestapo, potem Roland i Nahtigall, SS Galizien i dopiero jak Rzesza dostała w dupę i oparcia w silniejszym nie było mordy na cywilach pod hasłem wolnej ukrainy
          • borrka Racja, z wyjatkiem kolaboracji. 01.11.11, 11:06
            Szukanie sprzymierzencow przeciw wrogom swego narodu, nie jest kolaboracja, na mily Bog !
            A to, ze sprzymiezeniec gorszy od tego wroga, to inna sprawa.
            • darekvtb Re: Racja, z wyjatkiem kolaboracji. 01.11.11, 11:34
              "Szukanie sprzymierzencow przeciw wrogom swego narodu, nie jest kolaboracja"

Nie kazdy "wrog mojego wroga" - to moj przyjaciel!
          • caesar_pl Re: Lotnisko Franza Josepha Straussa w Monachium 01.11.11, 11:44
            nie kapujesz czemu taki dzisiejszy stosunek Ukraincow do swoich bohaterow wyzwolenczych?Dla Polactwa Ukraina to byla Polska i trzeba bylo Ukraincow spolszczyc..Dlatego lotnisko bedzie mialo taka nazwe jaka bedzie miec..to policzek w poltonskich historykow....
            • borrka Twoj "intelekt" jest policzkiem dla narodu ... 01.11.11, 11:58
              Jesli do jakiegos nalezysz.
              Ukraincy sami sobie szkodza.
              Polscy historycy maja to w doopie.
              • caesar_pl Re: Twoj "intelekt" jest policzkiem dla narodu .. 01.11.11, 12:12
                Ukraincy moga zawsze liczyc na Niemcow...Niemcy ich kiedys wprowadza do Unii..z sympati w przeciwienstwie do Polski,ktora Szröder,anwalt Polakow wprowadzil by ich ponizyc...
                • bywszy1 Re: Twoj "intelekt" jest policzkiem dla narodu ..+ 01.11.11, 18:34
                  Polakow do Unii tez Niemcy wprowadzili-i tez z sympatii.Oraz Szwedzi-dla zasady.
                • przyjacielameryki Re: Twoj "intelekt" jest policzkiem dla narodu .. 01.11.11, 20:35
                  caesar_pl napisał:

> Ukraincy moga zawsze liczyc na Niemcow...Niemcy ich kiedys wprowadza do Unii..z
                  > sympati w przeciwienstwie do Polski,ktora Szröder,anwalt Polakow wprowadzil by
                  > ich ponizyc...

Ty jesteś do kwadratu pier.......lnięty. Masz jakieś gigantyczne kompleksy. Takie przypadki raczej wymagają opieki lekarskiej.

Ps. Polacy i Niemcy integrują się, rozumieją się, jest bardzo dobra współpraca gospodarcza i międzyludzka, więc nie wypowiadaj się w temacie którego zupełnie nie rozumiesz, nie czujesz a tylko jątrzysz. Ja mam wielu przyjaciół niemieckich którzy są zachwyceni Polską i polskimi przemianami i żaden żałosny frustrat nie zakłóci tego procesu!!!!!
                  Ja to wiem, bo w tym uczestniczę!!!!!!!
                • krzysiozboj Re: Twoj "intelekt" jest policzkiem dla narodu .. 01.11.11, 21:36
                  To że masz jakies spore kompleksy to więcej niż pewne ale na moje oko Twoje zaburzenia to jednak coś więcej niż kompleksy.
                  • bywszy1 Re: Twoj "intelekt" jest policzkiem dla narodu .. 01.11.11, 21:39
                    Panowie!
                    Tutaj o Ukrainie!
                    • krzysiozboj Re: Twoj "intelekt" jest policzkiem dla narodu .. 01.11.11, 21:46
                      W zasadzie tak ale do idiotyzmów ciężko sensownie się odnosić. Ignorować/udawać też nieco bez sensu bo później jest tak jak z Wołyniem i Banderą, udawano że tematu nie ma to będzie lotnisko im Bandery.
    • bywszy1 Re: a bywa i tak+ 01.11.11, 22:50
      Po 49 latach odwiedzilem moje miasto na Ukrainie.
      Mieszkalem na ulicy Karla Marksa.
      Sasiednia,glowna,nazywala sie ul.Lenina.
      Teraz nazywa sie Stepana Bandery.

A w Leningradskiej oblasti,w miescie o niemieckiej nazwie Petersburg,obleganym przez Niemcow przez trz lata,podobno jest pomnik wielkigo,bo wysokiego,czlowieka,ktory zbudowal to miasto na kosciach swego ludu.
    • krzysiozboj Re: Lotnisko we Lwowie im. Bandery???????? 01.11.11, 23:31
      Jeśli ktoś uważa że działania UPA to bohaterska walka o niepodległość Ukrainy to może ja wkleję nieco opisów i fotek z tego np jak "walczono" z dziećmi czy kobietami i później porozmawiamy o tym bohaterstwie?
      Bestialstwo, zwyrodnienie i brak cech ludzkich, zwierzakom bym mocno ubliżył gdybym napisał że to było zezwierzęcenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka