Dodaj do ulubionych

farbowanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 16:05
Mam 13 lat i chce sobie pofarbować włosy na czarno(teraz mam ciemno brązowe)
tylko nie wiem czy mi się spodoba.Mam do Was pytanie czy w razie gdyby mi nie
pasowały to może mi fryzjer je odfarbować do poprzedniego koloru czy musze
sie ściąć na łyso:)))))
Odpiszcie prosze
Obserwuj wątek
    • karioka1985 Re: farbowanie 24.05.05, 16:09
      "odfarbować" niby można, nazywa się to dekoloryzacja. niestety jest to silna
      ingerencja w strukturę włosa i nie polecam. lepiej kup sobie szamponetkę lub
      szampon koloryzujący. w razie czego częste pranie włosków i po wszystkim.
      • justa_79 Re: farbowanie 24.05.05, 16:15
        jeszcze dodam, że dekoloryzacja nie przywraca poprzedniego koloru włosów, po
        niej trzeba znów nałożyć farbę w wybranym kolorze (np. ciemny brąz). z
        szamponetkami radzę uważać. ja sobie szamponem koloryzującym Palette ciemna
        czekolada zafundowałam kiedyś niezmywalną czerń.
        • karioka1985 Re: farbowanie 24.05.05, 16:19
          ja jak chciałam sprawdzić czy dobrze mi w czarnym użyłam szamponu marion czy
          cos takiego. zmywał się nieźle, ale nie wiem czy do końca bo mi się spodobało i
          farbnęłam się na stałe
          • Gość: ela Re: farbowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:04
            Dzięki, kochane jesteście, czy możecie mi jeszcze napisać czy ta dekolyryzacja
            ma też negatywny wpływ na włosy u mężczyzn, bo mój chłopak się zainteresował:)
            • vanillaice Re: farbowanie 24.05.05, 21:16
              Myślę, że napewno.
            • karioka1985 Re: farbowanie 24.05.05, 23:23
              dekoloryzacja ma negatywny wpływ na włosy, nie ważne czy są męskie czy damskie.
              i zazwyczaj dekoloryzacja to krok ostateczny, bardzo niszczy włosy, wnika
              głęboko w ich strukturę. jeśli jest taka opcja, lepiej jej nie robić...
              • Gość: japko Re: farbowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 23:32
                Hej, młodziutka jeszcze jestes, w czarnych wlosach powazniej sie wyglada, ja
                uwazam ze z farbowaniem mozesz jeszcze poczekac ;) jesli juz tak bardzo chcesz
                zmienic kolor to rowniez proponuje szampon koloryzyjacy, tylko nie Palette, bo
                one niszcza wloski
                pozdr ;)
                • Gość: Ela Re: farbowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:27
                  Bo ja jestem poważna dziewczyną:))A co do tych szamponetek to jaki byście
                  doradzili w moim przypadku i czy mocno zmieni mi się kolor po nim?
                  Acha mój chłopak chce wiedzieć czy po farbowaniu jak się zetnie na zero to
                  jakiego koloru mu włosy odrosną.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka