Dodaj do ulubionych

jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji

12.12.11, 20:11
Tutaj macie wykaz kasy idącej do róznych państw aby podjudzać publikę:
Rosja
Gruzja
Armenia
Serbia
Chiny
Filipiny
Egipt
Obserwuj wątek
    • swiblowo Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 20:31
      Oprocz innych nie podlegajacych dyskusji sukcesow, i organizowania piatej kolumny tez sie mozna od nich uczyc.
      • mara571 Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 20:42
        nie wiem czemu, ale ja mam ciagle wrazenie, ze rosyjska piata koluna w Polsce jest znacznie bardziej skuteczna.
        • j-k kolumnisci podjudzaja wszedzie :) 12.12.11, 20:47
          mara571 napisała:
          nie wiem czemu, ale ja mam ciagle wrazenie, ze rosyjska piata koluna w Polsce
          jest znacznie bardziej skuteczna.

byla, ale w kazdym razie polowe z niej, przy pomocy Kropy,
          juz dawno z tego forum wycialem :)))
          • mara571 Re: kolumnisci podjudzaja wszedzie :) 12.12.11, 20:50
            oj j-k ty nie masz pojecia o czym mysle.
            To forum jest niewazne. Wazne jest kto, co i za ile w Polsce kupi. I ile piatej kolumnie za to skapnie na szwajcarskie konto.
            • j-k aahh... no bez jaj, please :) 12.12.11, 21:12
              mara571 napisała:

> oj j-k ty nie masz pojecia o czym mysle.

really :)

To forum jest niewazne.

- istotnie

Wazne jest kto, co i za ile w Polsce kupi.

- nicht möglich.

wszystko to, co w Polsze bylo do kupienia
              zostalo ju kupione.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              ekonomista.
        • swiblowo Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 13.12.11, 00:19
          Ja tez nie wiem, czemu masz takie wrazenie?

mara571 napisała:

> nie wiem czemu, ale ja mam ciagle wrazenie, ze rosyjska piata koluna w Polsce j
          > est znacznie bardziej skuteczna.

Moze to patriotyzm ciut za wysoko wynoszacy Polske na arenie miedzynarodowej?
      • g-48 Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 21:38
        Oprocz innych nie podlegajacych dyskusji sukcesow, i organizowania piatej kolum
        > ny tez sie mozna od nich uczyc.
        Piata kolumna jest teraz przy "zielonym stole"
        A czy Skokowy racji nie ma?:
        www.tv-trwam.pl/index.php?section=ppw
        Widze jak juz niektorzy sie wkurzaja bo co tam O. Rydzyk wie ale moze sie troche zastanowia czy racji nie ma?!
    • romrus Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 20:47
      felusiak1 napisał:
      > Tutaj macie wykaz kasy idącej do róznych państw aby podjudzać publikę:

Dokladnie, Felus, nie tylko w Rosji.

> Gruzja
      Rewolucja roz z absolwentem Yale na czole.

>Ukraina
      Pomaranczowa rewolucja z absolwentem Yale na czole.

>Serbia
      Rewolucja i bombardowanie Belgrada

> Egipt
      Rewolucja

>Armenia
      W kolejce, bo chodzi o rosijski bazy.

> Rosja
      Zamieszki z absolwentem Yale Nawalnym na czole.
      Tyle ze u nas ch@a wam wyjdzie.
      • mara571 Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 21:01
        oczywiscie, ze nic nie wyjdzie. Ale byc moze car bedzie musial zmienic taktyke i skloni/zmusi elity do podzielenia sie bogactwem z ludem.
        Podobno z kryjowki wychodzi Kudrin i chce zmienic barwy (?).
        A ten milosnik dorastajacych, ale wysokich dziewczynek naprawde chce startowac?
        • romrus Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 21:15
          mara571 napisała:
          > oczywiscie, ze nic nie wyjdzie. Ale byc moze car bedzie musial zmienic taktyke i skloni/zmusi elity do podzielenia sie bogactwem z ludem.

W tych protestach, o dziwo, nie chodzi o kase.
          Jesli by chodzilo o kase, to by wyszla glubinka, a nie stolyczny hipsterzy i showmeny.

> Podobno z kryjowki wychodzi Kudrin i chce zmienic barwy (?).

Cos tam sie dzieje.
          Nie mozna powiediec ze zmienil barwy, zawsze mial poglady dosc liberalny.
          Dosc niewyraznie jednak powiedzial w czym wlasciwe bedzie jego udzial w polityke.

> A ten milosnik dorastajacych, ale wysokich dziewczynek naprawde chce startowac?

Tak, dzis to zapodal.
          Musi bardzo szybko nasbierac 2 mln. podpisow, nie wiem czy da rady, chociaz z jego kasa wielu rzeczy sa mozliwy.Moja prognoza na wybory - nabierze 5%, 10% to gora.

• mara571 Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 21:26
            romrus napisał:

> W tych protestach, o dziwo, nie chodzi o kase.
            > Jesli by chodzilo o kase, to by wyszla glubinka, a nie stolyczny hipsterzy i sh
            > owmeny.
            Glubinka nigdy nie przyjdzie. Raz: nie ma forsy na podroz do Moskwy, dwa najbiedniejsi sa dlatego tak biedni, ze nie potrafia o siebie walczyc.

> > Podobno z kryjowki wychodzi Kudrin i chce zmienic barwy (?).
            >
            > Cos tam sie dzieje.
            > Nie mozna powiediec ze zmienil barwy, zawsze mial poglady dosc liberalny.
            > Dosc niewyraznie jednak powiedzial w czym wlasciwe bedzie jego udzial w polity
            > ke.
            To prawda. Ale zmiana barwy w tej sytuacji nic mu nie da. A to jak Niemcy owia Macht-Mensch.

> Tak, dzis to zapodal.
            > Musi bardzo szybko nasbierac 2 mln. podpisow, nie wiem czy da rady, chociaz z j
            > ego kasa wielu rzeczy sa mozliwy.Moja prognoza na wybory - nabierze 5%, 10% to
            > gora.
            Jasne. Moze jeszcze 1% od kobiet, bo lubia wysokich.
            Notabene to jedyny oligarcha, ktorego widzialam na wlasne oczy. W Barcelonie w kawiarence przy kolumnie z Kolumbem. Znowu z mlodziutka dziewczyna o bardzo, bardzo dlugich nogach. Rozpoznala go przyjaciolka dziennikarka.
            • romrus Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 21:44
              mara571 napisała:

> Glubinka nigdy nie przyjdzie. Raz: nie ma forsy na podroz do Moskwy, dwa najbiedniejsi sa dlatego tak biedni, ze nie potrafia o siebie walczyc.

Nie masz racji.
              Po co maja jechac do Moskwy jesli moga wyjsc na tory i zablokowac kolej Transsibirska jak kiedys juz robili? Lotnisko we Wladiwostoku kiedys blokowali.
              Pod Petersburgiem pare lat temu w Pikalewo zablokowali trase federalna z powodu ze zaklad upadal, Pu byl zmusony wyjechac tam osobiscie, wyzwac Deripaske jako wlascicela i publicznie pod kamery zmuszic go do podpisania niezbednych dokumentow. Zaklad nadal dziala.
              Glubinka potrafi, jesli zechce, ale teraz nie chce i to dobrze.

> Jasne. Moze jeszcze 1% od kobiet, bo lubia wysokich.

Juz wlaczylem do prognozy:-)

> Notabene to jedyny oligarcha, ktorego widzialam na wlasne oczy. W Barcelonie w
              > kawiarence przy kolumnie z Kolumbem. Znowu z mlodziutka dziewczyna o bardzo, ba
              > rdzo dlugich nogach. Rozpoznala go przyjaciolka dziennikarka.

Rosjanie mu prostitutek w Courchevelu nie daruja:-)

Nie mam nic przeczywko niemu, z calosci oligarcgow chyba jest naimniej obrzydliwy, tyle ze nie zaglosuje na niego.
              Na razie nie przedstawil zadnego programu, skad mam wiedziec o co mu chodzi oprocz sloganow o demokracji? Sloganow mame dosc.
    • igor_uk Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 21:02
      felus,kasa mnie nie zgadza sie.Cos musisz z tym zrobic.
    • romrus Czemu jankesi nie podjudzaja w Arabii Saud? 12.12.11, 22:57
      W Arabii Saudyjskiej stracono w poniedziałek kobietę skazaną za uprawianie czarów - poinformował saudyjski resort spraw wewnętrznych. Ta "zbrodnia" jest - zgodnie z saudyjską interpretacją prawa islamskiego - zagrożona karą główną, podobnie jak mord, gwałt i handel narkotykami.
      Nie ujawniono, jakich konkretnie "czarów" dopuściła się stracona w poniedziałek kobieta. Wyroki śmierci wykonuje się zwykle w Arabii Saudyjskiej publicznie, ścinając skazańcowi głowę.

www.tvn24.pl/-1,1727702,0,1,stracona-za-zbrodnie-czarow,wiadomosc.html

Obroncy praw czlowieka, gdzie wy?

Auuu, pani Klintonowa, nic nie slysze!
      Czyzby jezyk sie pani gdzies wsadzila?
      • eva15 Re: Czemu jankesi nie podjudzaja w Arabii Saud? 12.12.11, 23:22
        No jak to gdzie oni wszyscy? Pochylają się z troską nad Rosją, to nie mają czasu na A. Saudyjską, która jest zresztą ich demokracją, w przeciwieństwie np. do libijskiej Kadafiego.

Ani mara ani feluś nie otworzą na ten temat wątku, bo też zajęci są Rosją.
        • walter622 Re: Czemu jankesi nie podjudzaja w Arabii Saud? 12.12.11, 23:45
          eva15 napisała:
          > Ani mara ani feluś nie otworzą na ten temat wątku, bo też zajęci są Rosją.

Trzeba przyznać, że Mara dziś dzielnie rzuciła się w wir bitewny gromiąc "pitunistów" i
          "komsomolców" dostrzegając w Rosji przepaści społeczne, a że jak okazało się nic nie wiedziała o wypowiedzi Tonera i na dodatek nic nie wiedziała jak Niemcov wykołował
          w sobotę partie lewicowe to po cichutku czmychała, po drodze coś wspominając o swoim spotkaniu z Prochorovym.

Czy osoba, która obcuje z Prochorovym będzie sobie zawracała głowę jakąś ścięta kobiecą
          głową ?

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
          Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
          • eva15 Re: Czemu jankesi nie podjudzaja w Arabii Saud? 12.12.11, 23:50
            Mara chce koniecznie dyskutować, ale brak jej do tego prochu/ potencjału i no i wychodzi jak wychodzi.
            • walter622 Re: Czemu jankesi nie podjudzaja w Arabii Saud? 12.12.11, 23:56
              eva15 napisała:

> Mara chce koniecznie dyskutować, ale brak jej do tego prochu/ potencjału i no i
              > wychodzi jak wychodzi.

No cóż najważniejsze, że ma ten zapał bojowy by tropić i gromić "putinistów".
              Ostatecznie nie posiadając argumentów zawsze, idąc w ślady tuby bierezowskiego,
              może oponenta wyzwać od Rusków.

A tak na marginesie - jak tylko wspomniałem o ustaleniu zleceniodawcy mordu, popełnionego na A.Politkowskiej to tuba bieriezowskiego natychmiast się ulotniła.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
              Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
              • eva15 Re: Czemu jankesi nie podjudzaja w Arabii Saud? 13.12.11, 00:00
                To jest gatunek ludzi, który boi się konfrontacji z prawdą. To by zachwiało ich światopoglądem i fundamentami myślenia o świecie. Nagle byliby bez ziemi pod nogami, zagubieni i zdradzeni.
                • felusiak1 ludzie gatunkowi 13.12.11, 00:25
                  nie rozśmieszaj mnie bo już mnie boli brzuch po całym dniu czytania kabaretu.
                  wiesz w arabii saudyjskoej król putinallah nie wciska ludziom bzdetów o demokracji, o wolnych wyborach itd. demokracji tam nie ma i wybory są niepotrzebne.
                  • romrus ludzie amerikanskie 13.12.11, 00:35
                    felusiak1 napisał:
                    > nie rozśmieszaj mnie bo już mnie boli brzuch po całym dniu czytania kabaretu.
                    > wiesz w arabii saudyjskoej król putinallah nie wciska ludziom bzdetów o demokra
                    > cji, o wolnych wyborach itd. demokracji tam nie ma i wybory są niepotrzebne.

Nie chodzi o Pu, on nie twierdzi ze krol kraju, gdzie sie sczina glowy czarownicam - to jego soujusznik. Rowniez nie twierdzi ze walczy o demokracje w innych krajach, bo ma ich w doopie.

Gdzie waszy obroncy demokracji, Felus?
                    Gdzie "zaniepokojenie" Klintonowej?

Nie wypada, hipokryci?
                  • eva15 Jakich demokratów USA kochają? 13.12.11, 00:49
                    Król saudyjski, jak mówisz inteligentnie - Putinallah - nie wciska nikomu bzdetów tych bzdur o demokracji, to fakt,. Ale czemu z tym królem USA są zaprzyjaźnione a z Putinem, który głów nie ścina już nie? Lubicie tylko krwawych przywódców? Czyżby USA w odniesieniu do Rosj potrafiły zaakceptować tylko brutalnego Stalina i tylko z nim się zaprzyjaźnić, jak w Jałcie czy Poczdamie?
                    Inny język, niż ten odcinający głowy, do waszego rozumienia demokracji nie przemawia?
                    • felusiak1 Re: Jakich demokratów USA kochają? 13.12.11, 00:53
                      naczelnym celem amerykańskiej polityki zagranicznej jest mieszanie i judzenie w rosji a tacy jak saudi arabia pomagają w osiagnięciu celu.
                      • romrus Nie 13.12.11, 01:03
                        felusiak1 napisał:
                        > naczelnym celem amerykańskiej polityki zagranicznej jest mieszanie i judzenie w rosji a tacy jak saudi arabia pomagają w osiagnięciu celu.

Arabia Saudijska pomaga w podjudzaniu w Egipcie, Tunezii, Lybii, Syrii i Iranie.

Poza tym jak naibardzej finansowala teroristow w Czeczenii i nie wiadomo na razie czy nie robi tego dalej w Dagiestanie.

O Boze, zapomnialem, przeciez to nie Saudici byli za sterami samolotow 9/11, lecz Ruscy.
                        • eva15 Romus, nie mieszaj felusiowi kłamstwami w główce 13.12.11, 01:11
                          9/11 zaatakowali WTC Afgańczcy na latających dywanach z nożami w zębach i kozami na dywanie. Stąd wziął się słuszny odzew USA, czyli atak na Afganistan. No i później na Irak. Tam też są dywany.
                      • eva15 Feluś, bystrzaku 13.12.11, 01:15
                        Jak ty właściwie oceniasz fakt, że twój matecznik demokracji przyjaźni się , jeśli pominąć Europę i Japonię, z brutalnymi reżimami?
                        • felusiak1 Re: Feluś, bystrzaku 13.12.11, 03:44
                          nie jestem bystrzakem lecz cynicznym oszołomem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka