felusiak1 12.12.11, 20:11 Tutaj macie wykaz kasy idącej do róznych państw aby podjudzać publikę: Rosja Gruzja Armenia Serbia Chiny Filipiny Egipt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiblowo Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 20:31 Oprocz innych nie podlegajacych dyskusji sukcesow, i organizowania piatej kolumny tez sie mozna od nich uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 20:42 nie wiem czemu, ale ja mam ciagle wrazenie, ze rosyjska piata koluna w Polsce jest znacznie bardziej skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k kolumnisci podjudzaja wszedzie :) 12.12.11, 20:47 mara571 napisała: nie wiem czemu, ale ja mam ciagle wrazenie, ze rosyjska piata koluna w Polsce jest znacznie bardziej skuteczna. byla, ale w kazdym razie polowe z niej, przy pomocy Kropy, juz dawno z tego forum wycialem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: kolumnisci podjudzaja wszedzie :) 12.12.11, 20:50 oj j-k ty nie masz pojecia o czym mysle. To forum jest niewazne. Wazne jest kto, co i za ile w Polsce kupi. I ile piatej kolumnie za to skapnie na szwajcarskie konto. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k aahh... no bez jaj, please :) 12.12.11, 21:12 mara571 napisała: > oj j-k ty nie masz pojecia o czym mysle. really :) To forum jest niewazne. - istotnie Wazne jest kto, co i za ile w Polsce kupi. - nicht möglich. wszystko to, co w Polsze bylo do kupienia zostalo ju kupione. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. ekonomista. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 13.12.11, 00:19 Ja tez nie wiem, czemu masz takie wrazenie? mara571 napisała: > nie wiem czemu, ale ja mam ciagle wrazenie, ze rosyjska piata koluna w Polsce j > est znacznie bardziej skuteczna. Moze to patriotyzm ciut za wysoko wynoszacy Polske na arenie miedzynarodowej? Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 21:38 Oprocz innych nie podlegajacych dyskusji sukcesow, i organizowania piatej kolum > ny tez sie mozna od nich uczyc. Piata kolumna jest teraz przy "zielonym stole" A czy Skokowy racji nie ma?: www.tv-trwam.pl/index.php?section=ppw Widze jak juz niektorzy sie wkurzaja bo co tam O. Rydzyk wie ale moze sie troche zastanowia czy racji nie ma?! Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 20:47 felusiak1 napisał: > Tutaj macie wykaz kasy idącej do róznych państw aby podjudzać publikę: Dokladnie, Felus, nie tylko w Rosji. > Gruzja Rewolucja roz z absolwentem Yale na czole. >Ukraina Pomaranczowa rewolucja z absolwentem Yale na czole. >Serbia Rewolucja i bombardowanie Belgrada > Egipt Rewolucja >Armenia W kolejce, bo chodzi o rosijski bazy. > Rosja Zamieszki z absolwentem Yale Nawalnym na czole. Tyle ze u nas ch@a wam wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 21:01 oczywiscie, ze nic nie wyjdzie. Ale byc moze car bedzie musial zmienic taktyke i skloni/zmusi elity do podzielenia sie bogactwem z ludem. Podobno z kryjowki wychodzi Kudrin i chce zmienic barwy (?). A ten milosnik dorastajacych, ale wysokich dziewczynek naprawde chce startowac? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 21:15 mara571 napisała: > oczywiscie, ze nic nie wyjdzie. Ale byc moze car bedzie musial zmienic taktyke i skloni/zmusi elity do podzielenia sie bogactwem z ludem. W tych protestach, o dziwo, nie chodzi o kase. Jesli by chodzilo o kase, to by wyszla glubinka, a nie stolyczny hipsterzy i showmeny. > Podobno z kryjowki wychodzi Kudrin i chce zmienic barwy (?). Cos tam sie dzieje. Nie mozna powiediec ze zmienil barwy, zawsze mial poglady dosc liberalny. Dosc niewyraznie jednak powiedzial w czym wlasciwe bedzie jego udzial w polityke. > A ten milosnik dorastajacych, ale wysokich dziewczynek naprawde chce startowac? Tak, dzis to zapodal. Musi bardzo szybko nasbierac 2 mln. podpisow, nie wiem czy da rady, chociaz z jego kasa wielu rzeczy sa mozliwy.Moja prognoza na wybory - nabierze 5%, 10% to gora. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 21:26 romrus napisał: > W tych protestach, o dziwo, nie chodzi o kase. > Jesli by chodzilo o kase, to by wyszla glubinka, a nie stolyczny hipsterzy i sh > owmeny. Glubinka nigdy nie przyjdzie. Raz: nie ma forsy na podroz do Moskwy, dwa najbiedniejsi sa dlatego tak biedni, ze nie potrafia o siebie walczyc. > > Podobno z kryjowki wychodzi Kudrin i chce zmienic barwy (?). > > Cos tam sie dzieje. > Nie mozna powiediec ze zmienil barwy, zawsze mial poglady dosc liberalny. > Dosc niewyraznie jednak powiedzial w czym wlasciwe bedzie jego udzial w polity > ke. To prawda. Ale zmiana barwy w tej sytuacji nic mu nie da. A to jak Niemcy owia Macht-Mensch. > Tak, dzis to zapodal. > Musi bardzo szybko nasbierac 2 mln. podpisow, nie wiem czy da rady, chociaz z j > ego kasa wielu rzeczy sa mozliwy.Moja prognoza na wybory - nabierze 5%, 10% to > gora. Jasne. Moze jeszcze 1% od kobiet, bo lubia wysokich. Notabene to jedyny oligarcha, ktorego widzialam na wlasne oczy. W Barcelonie w kawiarence przy kolumnie z Kolumbem. Znowu z mlodziutka dziewczyna o bardzo, bardzo dlugich nogach. Rozpoznala go przyjaciolka dziennikarka. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 21:44 mara571 napisała: > Glubinka nigdy nie przyjdzie. Raz: nie ma forsy na podroz do Moskwy, dwa najbiedniejsi sa dlatego tak biedni, ze nie potrafia o siebie walczyc. Nie masz racji. Po co maja jechac do Moskwy jesli moga wyjsc na tory i zablokowac kolej Transsibirska jak kiedys juz robili? Lotnisko we Wladiwostoku kiedys blokowali. Pod Petersburgiem pare lat temu w Pikalewo zablokowali trase federalna z powodu ze zaklad upadal, Pu byl zmusony wyjechac tam osobiscie, wyzwac Deripaske jako wlascicela i publicznie pod kamery zmuszic go do podpisania niezbednych dokumentow. Zaklad nadal dziala. Glubinka potrafi, jesli zechce, ale teraz nie chce i to dobrze. > Jasne. Moze jeszcze 1% od kobiet, bo lubia wysokich. Juz wlaczylem do prognozy:-) > Notabene to jedyny oligarcha, ktorego widzialam na wlasne oczy. W Barcelonie w > kawiarence przy kolumnie z Kolumbem. Znowu z mlodziutka dziewczyna o bardzo, ba > rdzo dlugich nogach. Rozpoznala go przyjaciolka dziennikarka. Rosjanie mu prostitutek w Courchevelu nie daruja:-) Nie mam nic przeczywko niemu, z calosci oligarcgow chyba jest naimniej obrzydliwy, tyle ze nie zaglosuje na niego. Na razie nie przedstawil zadnego programu, skad mam wiedziec o co mu chodzi oprocz sloganow o demokracji? Sloganow mame dosc. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: jankesi podjudzaja nie tylko w Rosji 12.12.11, 21:02 felus,kasa mnie nie zgadza sie.Cos musisz z tym zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Czemu jankesi nie podjudzaja w Arabii Saud? 12.12.11, 22:57 W Arabii Saudyjskiej stracono w poniedziałek kobietę skazaną za uprawianie czarów - poinformował saudyjski resort spraw wewnętrznych. Ta "zbrodnia" jest - zgodnie z saudyjską interpretacją prawa islamskiego - zagrożona karą główną, podobnie jak mord, gwałt i handel narkotykami. Nie ujawniono, jakich konkretnie "czarów" dopuściła się stracona w poniedziałek kobieta. Wyroki śmierci wykonuje się zwykle w Arabii Saudyjskiej publicznie, ścinając skazańcowi głowę. www.tvn24.pl/-1,1727702,0,1,stracona-za-zbrodnie-czarow,wiadomosc.html Obroncy praw czlowieka, gdzie wy? Auuu, pani Klintonowa, nic nie slysze! Czyzby jezyk sie pani gdzies wsadzila? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czemu jankesi nie podjudzaja w Arabii Saud? 12.12.11, 23:22 No jak to gdzie oni wszyscy? Pochylają się z troską nad Rosją, to nie mają czasu na A. Saudyjską, która jest zresztą ich demokracją, w przeciwieństwie np. do libijskiej Kadafiego. Ani mara ani feluś nie otworzą na ten temat wątku, bo też zajęci są Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Czemu jankesi nie podjudzaja w Arabii Saud? 12.12.11, 23:45 eva15 napisała: > Ani mara ani feluś nie otworzą na ten temat wątku, bo też zajęci są Rosją. Trzeba przyznać, że Mara dziś dzielnie rzuciła się w wir bitewny gromiąc "pitunistów" i "komsomolców" dostrzegając w Rosji przepaści społeczne, a że jak okazało się nic nie wiedziała o wypowiedzi Tonera i na dodatek nic nie wiedziała jak Niemcov wykołował w sobotę partie lewicowe to po cichutku czmychała, po drodze coś wspominając o swoim spotkaniu z Prochorovym. Czy osoba, która obcuje z Prochorovym będzie sobie zawracała głowę jakąś ścięta kobiecą głową ? ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czemu jankesi nie podjudzaja w Arabii Saud? 12.12.11, 23:50 Mara chce koniecznie dyskutować, ale brak jej do tego prochu/ potencjału i no i wychodzi jak wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Czemu jankesi nie podjudzaja w Arabii Saud? 12.12.11, 23:56 eva15 napisała: > Mara chce koniecznie dyskutować, ale brak jej do tego prochu/ potencjału i no i > wychodzi jak wychodzi. No cóż najważniejsze, że ma ten zapał bojowy by tropić i gromić "putinistów". Ostatecznie nie posiadając argumentów zawsze, idąc w ślady tuby bierezowskiego, może oponenta wyzwać od Rusków. A tak na marginesie - jak tylko wspomniałem o ustaleniu zleceniodawcy mordu, popełnionego na A.Politkowskiej to tuba bieriezowskiego natychmiast się ulotniła. ************************************************************** "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza. Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czemu jankesi nie podjudzaja w Arabii Saud? 13.12.11, 00:00 To jest gatunek ludzi, który boi się konfrontacji z prawdą. To by zachwiało ich światopoglądem i fundamentami myślenia o świecie. Nagle byliby bez ziemi pod nogami, zagubieni i zdradzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 ludzie gatunkowi 13.12.11, 00:25 nie rozśmieszaj mnie bo już mnie boli brzuch po całym dniu czytania kabaretu. wiesz w arabii saudyjskoej król putinallah nie wciska ludziom bzdetów o demokracji, o wolnych wyborach itd. demokracji tam nie ma i wybory są niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus ludzie amerikanskie 13.12.11, 00:35 felusiak1 napisał: > nie rozśmieszaj mnie bo już mnie boli brzuch po całym dniu czytania kabaretu. > wiesz w arabii saudyjskoej król putinallah nie wciska ludziom bzdetów o demokra > cji, o wolnych wyborach itd. demokracji tam nie ma i wybory są niepotrzebne. Nie chodzi o Pu, on nie twierdzi ze krol kraju, gdzie sie sczina glowy czarownicam - to jego soujusznik. Rowniez nie twierdzi ze walczy o demokracje w innych krajach, bo ma ich w doopie. Gdzie waszy obroncy demokracji, Felus? Gdzie "zaniepokojenie" Klintonowej? Nie wypada, hipokryci? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Jakich demokratów USA kochają? 13.12.11, 00:49 Król saudyjski, jak mówisz inteligentnie - Putinallah - nie wciska nikomu bzdetów tych bzdur o demokracji, to fakt,. Ale czemu z tym królem USA są zaprzyjaźnione a z Putinem, który głów nie ścina już nie? Lubicie tylko krwawych przywódców? Czyżby USA w odniesieniu do Rosj potrafiły zaakceptować tylko brutalnego Stalina i tylko z nim się zaprzyjaźnić, jak w Jałcie czy Poczdamie? Inny język, niż ten odcinający głowy, do waszego rozumienia demokracji nie przemawia? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Jakich demokratów USA kochają? 13.12.11, 00:53 naczelnym celem amerykańskiej polityki zagranicznej jest mieszanie i judzenie w rosji a tacy jak saudi arabia pomagają w osiagnięciu celu. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Nie 13.12.11, 01:03 felusiak1 napisał: > naczelnym celem amerykańskiej polityki zagranicznej jest mieszanie i judzenie w rosji a tacy jak saudi arabia pomagają w osiagnięciu celu. Arabia Saudijska pomaga w podjudzaniu w Egipcie, Tunezii, Lybii, Syrii i Iranie. Poza tym jak naibardzej finansowala teroristow w Czeczenii i nie wiadomo na razie czy nie robi tego dalej w Dagiestanie. O Boze, zapomnialem, przeciez to nie Saudici byli za sterami samolotow 9/11, lecz Ruscy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Romus, nie mieszaj felusiowi kłamstwami w główce 13.12.11, 01:11 9/11 zaatakowali WTC Afgańczcy na latających dywanach z nożami w zębach i kozami na dywanie. Stąd wziął się słuszny odzew USA, czyli atak na Afganistan. No i później na Irak. Tam też są dywany. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Feluś, bystrzaku 13.12.11, 01:15 Jak ty właściwie oceniasz fakt, że twój matecznik demokracji przyjaźni się , jeśli pominąć Europę i Japonię, z brutalnymi reżimami? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Feluś, bystrzaku 13.12.11, 03:44 nie jestem bystrzakem lecz cynicznym oszołomem. Odpowiedz Link Zgłoś