igor-53uk
01.02.12, 16:58
Wczorajszy dzien byl pelen wydarzen,ale,jak okazalo sie,to byl tylko preludium (gra wstepna) do naprawda ciekawego dnia,a wlasnie takim jest 1 luty 2012 roku:
1.Koniec marzeń o polskim eldorado łupkowym? Exxon nie znalazł gazu łupkowego w polskich odwiertach
(bez komentarza)
2.Eurostat podal,ze bezrobocie w UE jest najwieksze za cala historie . (Nareszcie Europejczyki odpoczna)
3.Niemieckie naukowce stwierdili,ze w organizmach Europejczykow poziom stezenia herbicydow przekracza normy od 5 do 10 razy.(Chcieli taniego zarcia GMO,to i maja)
4.Hang Seng Bank puscil do obiegu pierwszy zloty index fund w juanach.(Chinczycy maja dosc zielonego papieru).
5.UE wyrazila chec uczestniczyc w rozmowach po gazu,miedzy Rosja i Ukraina. (Czyzby chca oplacic rachunki Ukrainy za gaz?)
6.Rosja zakazala tymczasowo na import wolowiny z 4 panstw UE -Niemiec,Hollandii,Belgii i Francji .Ponoc odnaleziony jakijs wirus,o bardzo swojsko brzmiacej nazwie - Szmallenberg. (mam nadzieje,ze cenzurra nie usunie watka,przez nazwe tego wirusa).
Wiele wiecej wydarzylo sie w dniu dzisiejszym,mam nadzieje,ze inni forumowiczy dopisza to,co umknelo mojej uwadze.