Dodaj do ulubionych

Putin jako raper for ever

19.02.12, 02:20
Po imprezie z okazji ostatków, przesyłam przed snem wszystkim rozdygotanym rusofobom najzabawniejszy wg mnie clip wyborczy Putina. Powstał on kilka lat temu ze sklejenia w stylu raperskim jego przemówienia (jeszcze za jego prezydentury). Wg mnie w swej satyrycznej zabawności ten clip w niczym nie ujmuje powadze obecnej sytuacji, jest jak znalazł na dzisiejsze czasy:

www.youtube.com/watch?v=o3JAo4EApTQ

Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Putin jako raper for ever 19.02.12, 02:23
      Już czekam na te inteligentne posty bystrzaków o tym, jak to się modlę do Putina. Pa bystrzaki, który pierwszy, poka!
      • igor_uk Re: Putin jako raper for ever 19.02.12, 02:27
        Ewunia,a czy masz zdjecie Putina nad lozkiem?A moze trzymasz go pod poduszka?

p.s. A teraz niech napisza cos bardziej "oryginalnego".
        • eva15 Re: Putin jako raper for ever 19.02.12, 02:37
          Nie napiszą nic oryginalnego, główki mają przystosowane do klepania idiotyzmów.
    • mongolszuudan Re: Putin jako raper for ever 19.02.12, 02:54
      Rygac juz chcie sie od wszystkich teledyskow z Putinym. Nawet mnie, kto napewno bedzie glosowac za niego.
      • misterpee Re: Bystrzaki pracuja na innej zmianie 19.02.12, 03:02
        a pozatem ostatnio oni pisza do siebie, chyba ze temat jest goracy.
        • misterpee Re: Video game WWP 19.02.12, 03:19
          to jest tez dobra zabawa. Jednym slowem Boski cud - WWP, zmora Borrki i pozostalych.
          Pozdrowienia dla WWP
          like-putin.ru/
    • mara571 nareszcie cos zabawnego 19.02.12, 09:05
      W przeciwienstwie do wiekszosci manipulowanych montazy zdjec i nagran video, ktore kraza w sieci i wykorzystywane sa w walce o cokolwiek, mamy filmik zabawny i oddajacy prawdziwe intencje bohatera.
    • borrka Komizm Putina przede wszystkim. 19.02.12, 10:45
      Rozchwiany krok podmiejskiej szpany, epatowanie chuderlawym torsym, czy kalecznym "niemieckim" sprawia, ze dopiero po chwili, po opanowaniu rozbawienia, mozna oceniac go jako polityka.

Bez uprzedzen:
      jesli nawet dane mu bylo odegrac pozytywna role w historii Rosji, te czasy dawno minely.
      Dzis jest hamulcem rozwoju - od poczatku nie splodzil zadnej dlugoterminowej koncepcji rozwoju Kraju.
      Jego program ekonomiczny, to zbieranie petrodolarow do skarpety (czy onucy?), choc i tak wiekszosc wyplywa w kierunku off shore.
      Politycznego nie posiada, jesli nie liczyc korumpowania zachodnich Szrederow.

Ot i tyle.

Bye, bye Wowa !
      • igor_uk Putin -Prezydent. 19.02.12, 11:04
        I to naprawda dobry.
        Jak mialem jakies watpliwosci,to po tym jak zobaczylem u borci :"Bye, bye Wowa !" i pamiejtajac: " rura nie powstanie !",to juz wiem,ze tak wlasnie i jest.Poniewaz boriska ,znany klaun,ma nosa do takich rzeczy,z tym ze wszystko na odwrot (moze dla tego,ze wciaga dupa?)
        Na reszte wypocin boriski, nie warto zwracac uwage.
      • mongolszuudan Re: Komizm Putina przede wszystkim. 19.02.12, 11:33
        A co, ma jakas alternatywa? Znasz kogos w Rosji kto proponuje lepsza programe rozwoju kraja? O bolotmej (blotnej) liberastyczno-dier'mokratycznej swoloczy nawet nie mow - to szczury, jedyna cel ktorych dorwac sie do wladzy i rozkrasc wszystko, co nie bylo ukradziono w czasy Jelcyna. Naprawde nikt im tego nie pozwoli. Bo: 1. ich nigdy nie wybera w wyniku nienawidzonego przez nich demokratycznego glosowania. 2. nawet jesli oni dorwa sie do wladzy w wyniku jakiegos pucza (innej mozliwosci u nich nie ma), to ich pierwszych zniszcza juz calkiem nie demokratycznie ich bardziej charyzmatyczne terazniejsze brunato-czerwone sojusznicy. I co bedemy miec? Slusznie - faszyzm. Rosja dzisiaj to pelna analogia Weimarowskiej republiki w 1932 r. Putin to Hindenburg. Lecz borrkopodobme uparciwie zycza Rosji Hitlera. Rozumem ze nie mozesz zyczyc nam nic oprocz zla. Lecz po co zyczysz zla calej Europie? Pamiec krotka? nie ma mozgow? Rosyjski rewanszyzm to rzecz nie ciut nie mniej realna i aktualna niz niemiecki rewanszyzm 1930-ch lat. Jak zawsze bywa kiedy wojna byla przegrana bez wojskowej kleski, lecz w rezultacie wewnetrznych transformacji w panstwie. Tym szakalom i hyenom, co uwielbia zawczesnie dzielic skore niezabitego niedzwiedzia, treba uwazac zeby z nich samich nie zdjeli ich skore. Tepaki bezmozgie. Wy tam w Europie modlic sie powinni zeby u wladzy w Rosji byl przewidywalny wstrzemiezliwy nacjonalista Putin, ale nie jakis nieznany problematyczny Mr X. Zeby w ogole w Rosji nie bylo zadnych wyborow. Bo kazde wybory w Rosji dla Polski to prawdziwa Rosyjska ruletka - bardzo wielki szans ze pewnego razu znienacka wyskoczy taki czart, z ktorym wam nie ma miejsca na jednej planiecie. Rosja zbyt wielki dla was i zbyt bliski dla was kraj zeby tak ryzykowac, proponujac Rosjanom robic eksperementy, ktore sa smiertelnie niebezpecznymi w pierwszej kolejnosci dla was samich.
        • borrka Przynajmniej szczerze, Mongolczik. 19.02.12, 11:52
          Szacun !

To nie moja sprawa mowic Wam, kto jest dobrym przywodca.
          Wspolczuje, ze nie ma lepszego, niz Putin.
          Bo to jest kagiebowska miernota, ktora dorwala sie nieoczekiwanie do wladzy.
          I rownie gwaltownie moze byc od tej wladzy odsunieta.
          Poki co, plynie z pradem.

Masz 100% racji, ze grozna i nieprzewidywalna Rosja moze byc nieszczesciem dla Europy.
          Tylko rozne Igorki i Efcie twierdza, ze Rosja jest stabilnym partnerem w polityce.
          • igor_uk borcia. 19.02.12, 12:00
            czy ty naprawda masz chociaz by malutkie jaja?
            W poprzednim poscie napisales :"Bye, bye Wowa ! "
            ,a teraz stwierdzasz,ze to nie twoja sprawa mowic Rosjanam,kto dla nich ma byc dobrym przywodcem.
            A te twoi slowa,to jest swiadectwem tego,ze albo jezyk polski nie rozumiesz do konca,albo jestes bardzo tepawym czlowiekiem

"Masz 100% racji, ze grozna i nieprzewidywalna Rosja moze byc nieszczesciem dla Europy.
            Tylko rozne Igorki i Efcie twierdza, ze Rosja jest stabilnym partnerem w polityce."

Przeczytaj uwaznie,moze i zrozumiesz o co mnie chodzi,a jak nie,to daj znac,wytlumacze tobie,jak dziecku.
          • eva15 Mataczysz, borrcia 19.02.12, 12:05
            borrka napisał:

> Tylko rozne Igorki i Efcie twierdza, ze Rosja jest stabilnym partnerem w polityce.

Znów przekręcasz moje słowa i przemyślenia. Rosja jest stabilna, bo jest Putin. Ale jeśli dorwałaby się do władzy ta cała "błotna" zbieranina - te Nawalne popierane przez Zachód i różnych Umarowów/ islamskich ekstremistów, jednocześnie nacjonaliści i inni pomyleńcy to Rosja byłaby tak stablna jak Libia, Egipt czy inny Irak a wtedy wcześniej czy później groźna dla Polski.

• igor_uk Re: Mataczysz, borrcia 19.02.12, 12:18
              Ewa i to nie w pierwszy raz.Z tym ,ze nie uwazam to za mataczenia -raczej za jego glupote.On po prostu nie rozumie tego,co pisze sam.
              • eva15 Re: Mataczysz, borrcia 19.02.12, 12:29
                On jest nadaktywny, nadgorliwy z tą swoją propagandą, no i gubi się w tym wszystkim, co wypisuje.
          • mongolszuudan Re: Przynajmniej szczerze, Mongolczik. 19.02.12, 12:20
            Absolutnie nie wazne kim byl wczesniej Putin. Lider to tylko symbol. Putin, jesli chcie zachowac swoja wladze musi byc nie takim jakim on jest sam po sobie, lecz takim, jakim jego chcie widziec narod. Inaczej - nocny koszmar wszystkich wladcow Rosji: 'Wojsko (narod) zbuntowali sie. Mowia, ze car nie prawdziwy!'
            Trzeba rozumiec rosyjskie samodierzawie - to zadny zachodny absolutyzm i wschodny despotyzm. Car w Rosji faktyczne zawsze miel bardzo ograniczona wladze. Wyjatek - to moze byc XVIII w., kiedy w Rosji rzadzili faktycznie sami cudzozemcy z europiejska, nie rosyjska mentalnoscia. Ruski car mogl robisc wszystko, lecz tylko do tych por, poki nie lamal obraza ruskiego cara, istniejacego w swiadomosci ruskiego naroda. czasami, dosc bylo jdnego bladu, jednego slowa, jednego nieslusznego czynu, zeby caly narod zaczel rozumiec cara nie jak ojca naroda, lecz jak samozwanca, cudzoziemca, wroga, samego Antychrista. I w takim razie nie bylo dla takiego cara ratunku w Rosji. Jesli narod powiedzial, ze car nie prawdziwy, taki car juz byl zywym trupem, ktory bardzo szybko przeksztalcal sie w prawdziwy trup.
            jesli Putin chcie byc przywodcom Rosji, on nie moze robic nic takiego, co nie popiera absolutna wiekszosc rosyjskiego naroda. Co by on nie robil, ten obrazek on zawsze trzyma w pamieci:
            demotivation.me/images/20091110/pdkrbkyg8ymv.jpg
            • borrka No widzisz, Mongolczik. 19.02.12, 12:28
              Potrafisz napisac mądrze.
              Tez tak uwazam.
            • eva15 Re: Przynajmniej szczerze, Mongolczik. 19.02.12, 16:03
              mongolszuudan napisał:

> jesli Putin chcie byc przywodcom Rosji, on nie moze robic nic takiego, co nie p
              > opiera absolutna wiekszosc rosyjskiego naroda.

No i to się nazwywa monarchia oświecona, mądra. Zjawisko znacznie lepsze od głupawej zachodnej dermokratury.
        • mongolszuudan Re: Komizm Putina przede wszystkim. 19.02.12, 11:56
          Jesli uwazasz ze w Rosji jest szans u takich politykow jak Jelcyn - to wielki blad. Nie ma zadnych szansow. Nie ta faza. Czas marionetek skonczyl sie. Smuta, wiek rewolucii, niebezpecznych eksperementow socjalnych w Rosji skonczyly sie. I bardzo na dlugo, na dziesialecia, jesli nie na wieka. Konserwatywna tendencja zwyciezyla w samej mentalnosci naroda. Skonczylo sie rujnowanie Rosji, rozpoczelo sie odnowienie, odrodzenie, normalizacja kraja po tradycyjnemu dla rosyjskiego panstwa modelu. Podoba sie wam Putin czy nie - lecz on dla was rzeczewiscie mniejsze zlo, niz jakis inny kandydat, ktory zeby zostac realnym przywodca Rosji musi byc bardziej twardym niz Putin, przynajmniej w polityce zewnetrznej. Nikogo innego po prostu narod nie bedzie tolerowac.
          • igor_uk Re: Komizm Putina przede wszystkim. 19.02.12, 12:15

Nie masz Aleksandr zadnej racji w tym co piszesz.Putin dla nich jest najwiekszym zlem.Bo tylko on w tej chwile ma realna sile,zeby utrzymac Rosje w calosci.kazdy inny,czy to Zyrinowski,czy Ziuganow,sa zbyt slabe na to ,o liberastach nawet nie bede wspominac.
            Slaba ,rozwalona Rosja nie bedzie stanowic zadnego zagrozenia Zachodu.Bardzo szybko przybiora do rak wszystko,zaczynajac od gaza-ropy,a konczac na arsenale nuklearnym (przeciez nie mozno go pozostawic w rekach nieobliczalnego Panstwa) i nie bedzie zadnej nieobliczalnosci i nieprzywidywalnosci.Za Jelcyna oni wszystko mogli sobie przywidziec,a Kraj stal u przepasci. A kto im stawi sie,to albo kupia,albo po prostu zabija .
            Musi minac jeszcze sporo czasu,zeby Rosjanie odzyskali wiare w Panstwo .Na razie oni wierza Putinu i tylko jego osoba moze ich utrzymac w kupie. Gorbaczow z Jelcynym,oprocz rozwalu Panstwa, dokonali zniszczen w duszach Rosjan ,a te zniszczenia naprawic jest trudniej,niz zbudowac nowa fabryke. Nie wiem ile miales lat za czasow ZSRR,ale my wtedy wierzyli w swoj Kraj.Czy ty mozesz ,poloza reke na serce i calkiem szczerze powiedziec -Ja wierze w swoj Kraj i za niego gotow oddac wszystko,co mam,wlacznie ze swoim zyciem.

------
            Zapraszam wszystkich,komu Rosja lezy na sercu,jak rowniez tych,kto od samego tego slowa dostaje drgawek,na forum "Rosja"

forum.gazeta.pl/forum/f,154812,Rosja_.html
            • mongolszuudan Re: Komizm Putina przede wszystkim. 19.02.12, 12:35
              Nie o tym ja pisalem. Zuganowy, Zyrinowskie nigdy nie beda prezydentami. Blotnie scierwo, nawet jesli dorwie sie do wladzy, dlugo tam nie bedzie - to moze byc taki nowy Rzad Tymczasowy, jak w 1917 r., ktory szybko zmiacie dzisiaj jeszcze moze byc nikomu nie wiadoma sila - jak bolszewiki z malo komu wiadomym dzisiaj wodzem. Bedzie to nowy Lenin albo nowy Hitler - jedne gowno, co dla nas, co dla Europy. Po wladzie blotnych szczur narod moze poprzec jakiegokolwiek potwora, jesli on powiesi blotnych na latarniach i zacznie rzuczac rewanszystkie slogany. Nie bedzie Rosja po rewolucji drugim Egyptem. Nie ta skala. Raczej bedzie nowym Reichem.
              • igor_uk Re: Komizm Putina przede wszystkim. 19.02.12, 12:40
                Ja rowniez nie o tym pisalem,ja tylko odnioslem sie do twoich slow,ze Putin dla Zachodu jest mniejszym zlem.Otoz,ja uwazam i mam ku temu podstawe,ze Putin dla nich jest najwiekszym zlem.Wlasnie dla tego wylacznie przeciwko niemu dziala cala maszyna propagandowa.
                Czy mozesz znalezc chociaz by jeden krytyczny artykul na Zachodzie o komuniscie-Ziuganowie,czy nacjonaliscie-Zyrinowskim? W Rosi ,zreszta,cala liberastyczna prasa o nich rowniez zlego slowa nie powie.
                • mongolszuudan Re: Komizm Putina przede wszystkim. 19.02.12, 12:56
                  Odpuść im: bo nie wiedzą, co czynią. Kiedys oni uwazali mniejszym zlem Hitlera.
      • eva15 Komizm borrci über alles 19.02.12, 12:00
        Masz ode mnie tytuł naczelnego komika tego forum. Tak bardzo starasz się zakłamywać rzeczywistość, że popadasz chciał nie chciał w komizm.
        Putin od kilku tygodni drukuje w gazetach szczegółowy plan rozwoju kraju, porusza jedną dziedzinę gospodarki i życia społecznego po drugiej, pisze wyraźnie , wg mnie nawet zbyt wyraźnie - to stwarza wrogów, co zamierza zrobić i komu przy okazji przyłożyć po łbie/kieszeni.
        Mimo, że ten plan rozwoju jest powszechnie dostępny borrcia na polskich forach szerzy demagogię, że Putin nie ma planu.

Oj, borrcia, borrcia. Ja raczej napewno nie dożyję dnia, gdy zachodni (i polscy) kandydaci na najwyższy urząd będą tygodniami sczegółowo przedstawiać wyborcom, co chcą zmienić, konkretnie zrobić, jeśli zostaną wybrani. Tego od lat już nie ma i pewnie nie będzie. Dziś programy wyborcze to kolorowe piszczałki, baloniki, muzyczka, festyn ludowy - podobnie jak w USA. Na tym wesołkowatym, głośnym jarmarku nikt sobie głowy losami ojczyzny nie zawraca, ba nawet samo słowo ojczyzna brzydko już zaczyna pachnieć.
        • borrka Papier cierpliwy, Efciu... 19.02.12, 12:16
          A z realiow jest jedynie handel ropą i gazem.

Ja w duzym stopniu podzielam zdanie Mongolczika, ze nie widac nastepcy Putina.
          Ale to jest Rosja:
          Putin tez zupelnie nieoczekiwanie wychynąl z trzewi Lubianki !

Jedno jest pewne - walka o wladze na Kremlu nigdy sie nie konczy, a ja moge tylko kibicowac.
          • igor_uk Re: Papier cierpliwy, Efciu... 19.02.12, 12:27
            borrka napisał: Putin tez zupelnie nieoczekiwanie wychynąl z trzewi Lubianki !

boriska,jak to bylo niespodzianka dla ciebie ,to nie znaczy,ze tak i bylo.
            Musial bys troche wiecej poczytac o Putinie i jego drodze na Kreml,zeby wiedziec,ze piszesz,a raczej powtarzasz za innymi (bo swojego nie masz nic) glupote.

p.s. Co sadzisz o propozycjach Putina o naprawie sytuacji demograficznej w Rosji.
            Tylko konkretnie,odnoszac sie do konkretnych tez,gloszonych prze Putina,a nie tylko -ze to goowno sie uda.
            • igor_uk Ciekawo slowko. 19.02.12, 12:33
              wychynąl - ą ale l,zamiast ł. Boriska,ilez to wysilku tobie kosztuje ukrywac swoja narodowosc. Respekt,inni by juz dawno poddali sie.
            • borrka Kariera rodziny kagiebistow. 19.02.12, 12:36
              Dziadek kucharz Stalina, ojciec enkawudysta frontowy, syn dyplomatyczny.
              Takich Putinow bylo w CCCP tysiace, jemu sie udalo.
              Nic szczegolnego.

Program "demograficzny" in the long run rozsadny, ale Rosjanie sa bardzo oslabieni komunizmem jako spoleczenstwo.
              W dodatku podlegaja tym samym procesom, co Zachod:
              albo spadek wskaznikow, albo rosnacy udzial ludnosci naplywowej, lub w Rosji nieslowianskiej.
              Jesli Putinowi udalo sie wstrzymac wymieranie Ruskich, to duzy sukces.
              Ale rasistowsko powiem:
              chodzi o Ruskich, Ukraincow, Slowian i Tatarow, a nie obcych kulturowo Azjatow.
              Slowianie byli zawsze kosccem imperium.
              • igor_uk na tym moge tobie podziekowac. 19.02.12, 12:42
                Nic boriska nie wiesz.Wyraznie widac,ze czytanie skrotow wiadomosci ze swiata tobie nic nie dalo.
                Czyli mnie pozostaje sie tylko jedno,nadal nabijac sie z twoje glupoty.
          • eva15 Re: Papier cierpliwy, Efciu... 19.02.12, 12:33
            borrka napisał:

> A z realiow jest jedynie handel ropą i gazem.

Możesz być pewnien, że Putin będzie rrobił, co mówi. Dotychczas tak było i nie widać powodów dla których miało by się to nagle zmienić.

> Jedno jest pewne - walka o wladze na Kremlu nigdy sie nie konczy, a ja moge tyl ko kibicowac.

Oj ty filozofie. Zadna walka o władzę nigdy się nie skończy, nie tylko na Kremlu. Nawet jeśli trockiści - internacjonaliści wierzą, że raz na zawsze podbiją cały świat.
        • igor_uk Ewa. 19.02.12, 12:20
          Boriska jest zbyt leniwy,zeby czytac dlugie teksty.Dla niego starcza Lenta.ru ,gdzie w kilku slowach opisuje sie wszystko.I tylko tam on czerpie swoja "wiedze",praktycznie po naglowkach.
          • borrka Nieprawda, Igorku. 19.02.12, 12:25
            Czytam rowniez Kommiersanta online.
            • igor_uk Re: Nieprawda, Igorku. 19.02.12, 12:28
              Tytulu artykulow?
        • mara571 troche komiczna staje sie twoja propganda, 19.02.12, 12:29
          bo wiekszosc ludzi myslacych logicznie i trzezwo pyta sie so Putin robil przez ostatnie 12 lat skoro jak sama piszesz

> Putin od kilku tygodni drukuje w gazetach szczegółowy plan rozwoju kraju, porus
          > za jedną dziedzinę gospodarki i życia społecznego po drugiej, pisze wyraźnie ,
          > wg mnie nawet zbyt wyraźnie - to stwarza wrogów, co zamierza zrobić i komu przy
          > okazji przyłożyć po łbie/kieszeni.
          ???
          Z 12 lat daruje 4 na zmuszenie pracodawcow do placenia pracownikom za ich place, Czeczenie i wymiane ludzi w waznych dla panstwa organach i firmach.
          Co z tymi nastepnymi 8 laty?
          • igor_uk mara. 19.02.12, 12:35
            Ty naprawda chcesz wiedziec co zrobil Putin bedac u wladzy?
            • eva15 Re: mara. 19.02.12, 12:40
              Eeeta, chce. Ona chce pozostać przy swoich (czyli mainstreamowych) wymysłach. Już wiele razy podrzucaliśmy na tym forum statystyki. NIC to nie dało.
              • mara571 jeszcze ci sie nie znudzilo powtarzanie tych samyc 19.02.12, 12:47
                h argumentow?
                • eva15 Prawda jest nudna? 19.02.12, 12:53
                  Mam dla ciebie zmienić statystyki i fakty? Nie za dużo oczekujesz? Poczytaj poważne, w tym i zachodnie analizy. Tam "nudzą" podobnie jak ja, piszą , że PKB wzrósł za Putina 6x czy 8x (dokładnie teraz nie pamiętam), że wyrosła zamożna klasa średnia, co np. takim Niemcom nakręca eksport ich aut i maszyn, etc, etc. Niemiecki eksport do Rosji wzrósł w ub. roku o prawie 30% w skali rocznej - na to muszą być odbiorcy!

Ech, szkoda czasu.
            • mongolszuudan Re: mara. 19.02.12, 12:48
              Nie ma potrzebnosci dawac jej fakty. Ona nic nie zna i znac nie chcie. Ona wierzy, ze on nic nie zrobil. Jak to mowil stary dobry Nietzsche: W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?
              • eva15 Re: mara. 19.02.12, 12:54
                Bardzo trafne przypomnienie bardzo trafnego cytatu. Dokładnie w tym rzecz.
          • eva15 Twoja ślepota jest nudna 19.02.12, 12:38
            Podawał już Romrus, podawał Igor, Walter, podawałam ja statystyki/analizy porównawcze odnośnie wzreostu płac realnych, rent, poprawy życia, wzrostu PKB, stopy wzrostu, inwestycji etc. To wszystko było już kilkakroć poruszane. Skoro do cioebie nie dotarło, to nie ma szans, że teraz dotrze, więc po raz x-ty powtarzać się nie będę. Możesz posuzukać w starszych postach wymienionych osób.
            • mara571 Twoja ślepota jest nudna? Raczej twoja 19.02.12, 12:57
              walter622 pisal o jednej zmodernizowanej rafinerii. Tutaj znajdziesz potwierdzenie
              Jedna za 12 lat.
              WWP obudzil sie w zeszlym roku.
              nafta.wnp.pl/rosja-planuje-przeznaczyc-miliardy-euro-na-nowe-rafinerie,139451_1_0_0.html
              www.ekonomia24.pl/artykul/532090,813837-Ostatni-rok-rosyjskiej-supremacji-na-rynku-ropy.html
              O stanie rosyjskich sluzby zdrowia tez cos pisza w tych gazetach?
              Bo musi byc niewesoly, skoro mozesz sie zachwycac, jak przed trzema tygodniami, ze "Ruskie" sa takie bogate i oblegaja niemieckie kliniki w poszukiwaniu mozliwosci terapii.
              • eva15 Re: Twoja ślepota jest nudna? Raczej twoja 19.02.12, 13:00
                Walter , Igor, Lubat, ja etc. pisaliśmy o różnych rzeczach. Znalazłaś tylko jeden wycinkowy przykład. Ja już ci pomagać nie będę, bo nie masz woli zrozumienia rzeczywistości. A wystarczyłoby wziąć do ręki poważne opracowania nt rozwoju Rosji w okresie rządów Putina , tego jest całkiem sporo. Ale rację ma mongoszudan - ty chcesz zachować swoją wiarę, a fakty cię nie interesują.
              • eva15 Mara,tak naprawdę Putin powinienn być twoim idolem 19.02.12, 13:12
                Zastanawiające w tobie jest to, jak bardzo skutkiem utrwalonych odruchów pasa Pawłowa zwalczasz Rosję i Putina, nawet nie zauważając nawet, że on reprezentuje dziś dużo bardziej niż Zachód to, co dla ciebie jest ważne (jeśli dobrze rozumiem twoje posty).

Jeśli dobrze rozumie, jesteś przeciwko wykorzenianiu religii, tradycji, rodziny, przeciw natarczywemu promowaniu homoseksualizmu, przeciw odbieraniu biednym i dawaniu bogatym, czyli przeciw dokarmaniu banków z naszych podatków etc. etc. To wszystko jest naszą zachodnią rzeczywistością. Tymczasem w Rosji putinowskiej panuje dokładnie odwrotny trend (nie twierdzę, że jest idealnie, chodzi mi o TREND). Tam właśnie PUTIN probuje nadać religii należną jej rangę w życiu społecznym, tam wprowadzono właśnie prawo zakazujące natarczywej promocji homoseksualizm, tam łoży się coraz większe środki na rodziny i dzieci, tam rosną pensje i płace realne, a banki nie mają władzy ściągania pieniędzy podatników na swoje cele...

Jesteś ciekawym przypadkiem - zwalczasz w Rosji i w Putinie to, co sobie cenisz. Ot do czego prowadzi mainstreamowe prane mózgów.

• mara571 tak jestem konserwatywna, 19.02.12, 13:46
                  i marzy mi sie powrot do socjalnej gospodarki rynkowe. Zdaje sobie sprawe z faktu, ze nigdy nie wchodzi sie do tej samej rzeki.
                  Jestem przeciwna zasilkom, bo widze skutki socjalnego rozdawnictwa zniechecajacego po podjecia pracy i wykazania wlasnej inicjatywy. Ulgi podatkowe sa skuteczniejsze. Dla dobra rodziny najwazniejsze jest samodzielne i niedrogie mieszkanie, na wsi dom. I tu widze role panstwa.

Co do bankow: Bank Moskwy to co? Kto w koncowym rachunku zaplaci za ukradzione i wywiezione przez duo L-B pieniadze?
                  I kto jak nie troche bogatszy podatnik bedzie splacal kupione po zawyzonej cenie mieszkanie, ktore wybudowalo konsorcjum p. B.?

Nie odpowiada mi ideologia mezow opatrznosciowych, ktorzy podobno moga rozwiazac wszystkie problemy i szczerze mowiac Rosjan nie rozumiem, ze mimo tych zlych doswiadczen z czasow stalinowskich, nadal w to wierza.
                  I powtorze po raz kolejny: Putin nie jest tym mezem opatrznosciowym, ktory stworzy system bedacy przeciwwwaga dla neoliberalizmu. Ale jesli chcesz w to wierzyc...
                  • eva15 Re: tak jestem konserwatywna, 19.02.12, 15:52
                    Nadal nie rozumiesz o czym, piszę. A piszę, że Putin realizuje politykę, która jest bardzo bliska twoim poglądom, moim zresztą po części też. Tyle, że ja to ZAUWAZAM, a ty nie i na niego psioczysz.
                    • walter622 Re: tak jestem konserwatywna, 19.02.12, 16:09
                      eva15 napisała:
                      > Nadal nie rozumiesz o czym, piszę.

Chyba dla mary stan w pełni normalny (vide jej reakcja w sprawie grudniowych zamieszek
                      w Żanaozenie). Przypuszczam, że jej idolem jest skrzyżowanie Żyrynowskiego z Zuganowem
                      - w sumie mają obecnie jakieś 20 % poparcia. Spełniając oczekiwania mary ostatnio organizują wspólnie spotkania przedwyborcze - takie nacjonalistyczno-liberalno-komunistyczne happeningi z Żyrykiem w roli głównej.

**************************************************************
                      "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
                      Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
                      • eva15 Re: tak jestem konserwatywna, 19.02.12, 16:19
                        Jeśli dobrze pamiętam, to obaj widzą poslką niepodległość jako historyczną aberrację. Ha, ha, ciekawe, czy to się marze spodoba.
                        • walter622 Re: tak jestem konserwatywna, 19.02.12, 16:35
                          eva15 napisała:

> Jeśli dobrze pamiętam, to obaj widzą poslką niepodległość jako historyczną

Wacek (ten co ma kłopoty z goleniem bowiem rączki drżą) jakoś unika informowania
                          swych czytelników odnośnie stosunku "opozycjonistów" do Polski i Polaków. Gdyby
                          napisał chociażby o poglądach takiego Lomonova to by była dopiero panika.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
                          • eva15 Re: tak jestem konserwatywna, 19.02.12, 16:39
                            Właśnie właśnie. A czego mainstream nie napisze, to mara (i spółka) NIE WIE.
                            • walter622 Re: tak jestem konserwatywna, 19.02.12, 17:06
                              eva15 napisała:
                              >A czego mainstream nie napisze, to mara (i spółka) NIE WIE.

Nie wiedzą, więc są przekonani, że wszystko jest cacy. Wacek, jak widać, nie chce ich wyprowadzać z tego stanu błogiej naiwności - to się nazywa: "nie płoszyć jeleni".

• eva15 Re: tak jestem konserwatywna, 19.02.12, 17:17
                                Bardzo trafne podsumowanie.
                            • mara571 evuniu ja swietnie 19.02.12, 17:23
                              wiem jakie skrajnie nacjonalistyczne ugrupowania grasuja po Rosji.
                              I maja poparcie na szczescie niewielkiej czesci spoleczenstwa.
                              Chyba ze dwa wywiady z Duginem tez czytalam. Pan Piskorski pielgrzymuje do niego. I wcale mu nie przeszkadza, ze duchowym ojcem tego pana jest J.Evola.
                              Mironow chyba nie nadaje sie na cara, wiec Rosjanie nigdy go nie wybiora.

Pozostaje czekac na zmiane zarzadzona przez FSB.

• walter622 Re: evuniu ja swietnie 19.02.12, 17:52
                                mara571 napisała:
                                > wiem jakie skrajnie nacjonalistyczne ugrupowania grasuja po Rosji.

Tym bardziej jest zaskakującym, iż bez refleksji przechodzisz do porządku dziennego
                                nad tym, że "opozycjoniści" z placu Triumfalnego zwykle korzystają ze wsparcia nacboli Limonova, natomiast zaplecze Navalnego stanowią Kryłowcy. W "marszu na łubiankę"
                                ich było ca. 50% uczestników tego marszu, a na błotach/Sacharova ca. 20-25% tam zebranych.

• mara571 Re: evuniu ja swietnie 19.02.12, 18:20
                                  a co mam twoim zdaniem robic nie bedac obywatelka Rosji?
                                  Ja jedynie moge pytac, tak jak to robilam w watku o pierwszej grudniowej demonstracji.
                                  Wybory rozstrzygaja sie tak czy owak przy urnach, kiedy idzie glosowac niedemonstrujaca wiekszosc. I to ona decyduje.

Gorzej, kiedy w krajowe spory wlaczaja sie bezposrednio obywatele innych panstw.
                                  Artur Zmijewski ( nie aktor) udzielil wywiadu w FAZ o wystawie w Berlnie, ktora on organizuje i powiedzial:
                                  "Stwierdzam, że to dobrze, że ci berlińscy wojownicy pomogli nam w Warszawie przeciwko faszystom”!"
                                  Moge ci dac do tego link z orginalu.
                                  niezalezna.pl/22828-paliwoda-o-patologiach-krytyki-politycznej
                                  • walter622 Re: evuniu ja swietnie 19.02.12, 18:47
                                    mara571 napisała:

> a co mam twoim zdaniem robic nie bedac obywatelka Rosji?

Chociażby nie łykać bezkrytycznie informacyjną papkę, serwowaną przez niegolone wacki.
                                    Wystarczyło popatrzyć na flagi organizacji, jakie uczestniczyły w tych demonstracjach by wiedzieć co jest grane.

> Moge ci dac do tego link z orginalu.
                                    No cóż, twoim zdaniem jak widać w Warszawie wpierniczać się nie wolno, lecz w Moskwie można?

• mara571 Re: evuniu ja swietnie 19.02.12, 19:17
                                      a skad ten wniosek?
                                      • walter622 Re: evuniu ja swietnie 19.02.12, 19:58
                                        Chociażby na podstawie twoich wypowiedzi na temat rzekomej wypowiedzi Gryzłova.
                                        Jakiś niegolony wacek napisał bzdet, który kompletnie bezkrytycznie łyknęłaś.

• mara571 Re: evuniu ja swietnie 19.02.12, 20:13
                                          a sprobowal ktokolwiek sprostowac ta informacje przynajmniej w agencjach informacyjnych?
                                          Poszlo w swiat i dzieki internetowi dlugo pozostanie.
                                          • walter622 Re: evuniu ja swietnie 19.02.12, 20:33
                                            mara571 napisała:
                                            > a sprobowal ktokolwiek sprostowac

Owszem - sprawa natychmiast była wyjaśniona ( ten bzdet puścił jakiś czosnek z "Echo Moskwy") . Lecz na tym polega współczesne "rzetelne i niezależne dziennikarstwo" - jeden niegolony wacek puszcza bzdet, następny niegolony wacek powołując się na pierwszego przekazuje dalej....

> Poszlo w swiat i dzieki internetowi dlugo pozostanie.

I na tym cały dowcip polega - ogłupić głuptaków. W internecie można również bez większego trudu znaleźć co fatyczne powiedział Gryzłov i skonfrontować z wackowymi bzdetami.

• walter622 Re: Twoja ślepota jest nudna 19.02.12, 13:08
              Może bardziej konkretnie - ostatnio znalazł zatrudnienie dla Nawalnego. Facio dostał nominację do rady nadzorczej aeroflotu (będzie pilnował by bilety nie drożały). Miał
              nadzieję na ministerialną posadkę w rządzie ... Putina, lecz skwapliwie przyjął tę
              wyjątkowo intratną propozycję. Wśród błotnych chomików i planktonu (o zachodnich sponsorach nie wspominam) ta nominacja wywołała kompletną konsternację i frustrację.
              Mara prawdopodobnie nic o tym nie wie, bo wacki z Bildu zapomniały o tym drobnym incydencie i nic nie napisały.

• eva15 Re: Twoja ślepota jest nudna 19.02.12, 13:13
                Ech, ci "rewolucjoniści", jak ich łatwo kupić. No ale Amis dobrze to wiedzą...Równie dobrze jak Kreml.
                • walter622 Re: Twoja ślepota jest nudna 19.02.12, 13:20
                  eva15 napisała:
                  > Ech, ci "rewolucjoniści", jak ich łatwo kupić.

W całej tej historyjce najbardziej ciekawym jest fakt jak dość banalnie skorumpowano głównego internetowego "wojownika" z przejawami korupcji. Żeby było śmieszniej sporo pojawia się teraz materiałów o tej "walce", z których wynika, że facio dostawał w tych sprawach cynk z ... kremla. Innymi słowy w "projekcie Nawalny" wszyscy mieli swój skromny udział, lecz chyba najgorzej na tym interesie wyszli zachodni sponsorzy topiąc w ten projekt całkiem sporawą kasę.

• eva15 Re: Twoja ślepota jest nudna 19.02.12, 13:24
                    Ha, ha, no i właśnie o to chodziło, by go przejąć z rąk zachodnich specjalistów. Znów sporo kasy poszło się p..przyć, taki pech. No ale napewno zachodni spece znów coś wymyślą.
                    • lubat Re: Twoja ślepota jest nudna 19.02.12, 13:42
                      Jako etatowy komsomolec w każdą niedzielę po mszy wysłuchuję - na ile mi czas pozwala - cotygodniową audycję Polskiego Radia "W samo południe". Dzisiaj dyskutowano o wyborach w wielu krajach świata, które odbędą się w tym roku.

Marek Ostrowski, szef działu zagr. "Polityki" powiedział coś, co dobrze wiemy, ale na co dzień sobie nie uświadamiamy.
                      Mianowicie, gdybyśmy my, Polacy uzyskali pełne prawa wyborcze w Rosji i chcieli z nich skorzystać w pełni odpowiedzialnie, tzn. ponosząc koszty niewłaściwego wyboru, to zdecydowana większość zagłosowała by na Putina. Tak samo postąpili by np. Niemcy, Francuzi czy Amerykanie. Bo alternatywą jest Ziuganow lub Żyrynowski.
                    • walter622 Re: Twoja ślepota jest nudna 19.02.12, 15:50
                      eva15 napisała:

> Ha, ha, no i właśnie o to chodziło, by go przejąć z rąk zachodnich specjalistów.

Odnoszę wrażenie, że był to wspólny projekt (coś na podobieństwo "Sojuz-Apollo") - Putin
                      dał człowieka, a zachodni "specjaliści" , nie do końca orientując się co jest grane, w tego facia wpompowali solidny szmal.
                      Jak wspomniałem facio wszystkie te rewelacje o korupcji głosił na podstawie informacji uzyskiwanych od prokuratury w sprawach już się toczących. Rzecz jasna przy takim "nagłośnieniu" wynik śledztw był przesądzony, czym w oczach internetowych chomików
                      wzrastał prestiż "wybrańca".

Na dodatek facio skojarzył ultra-nacjonalistów (przy swym dość szemranym pochodzeniu) z "demokratami", wprowadzając na salony SS-owców i tym samym odstawiając na boczny tor nacboli Limonova. Limonov z tego powodu się pieni jak mydełko fa. No i najważniejsze - "opozycja" w tych wyborach nie ma swojego kandydata ( niezależnie od tego jakie miałby szanse na wygraną).

>No ale na pewno zachodni spece znów coś wymyślą.
                      Za mało czasu im pozostało. Kompletnie są zaskoczeni, że ten ich misterny projekcik, a wraz z nim spory szmal, kolejny raz poszedł na spacer.

• eva15 Re: Twoja ślepota jest nudna 19.02.12, 15:55
                        No do wyborów już nie zdążą, ale po wyborach i owszem, dalej będą drążyć. A po wyborach to przed wyborami.
                  • romrus Nawalnemu od poczatku chodzilo tylko o szmal 19.02.12, 15:44
                    walter622 napisał:
                    > W całej tej historyjce najbardziej ciekawym jest fakt jak dość banalnie skorump
                    > owano głównego internetowego "wojownika" z przejawami korupcji. Żeby było śmies
                    > zniej sporo pojawia się teraz materiałów o tej "walce", z których wynika, że fa
                    > cio dostawał w tych sprawach cynk z ... kremla. Innymi słowy w "projekcie Nawal
                    > ny" wszyscy mieli swój skromny udział, lecz chyba najgorzej na tym interesie wy
                    > szli zachodni sponsorzy topiąc w ten projekt całkiem sporawą kasę.

Otrzymal dyplom prawnika w 1999 roku.
                    Jezcze sundentem pozakladal jakis marny spoleczki, ktorzy jednak jakos go karmili.

W 2000 wstapil do “Jabloka” i ziostal funkcionariuszem patrcii.
                    W 2007 go wywalili z “Jablka” za nacionalizm i wypowiedzi rasistowski.

Sprobowal wylezc na rynek fuzji, nie wyszlo bo tam innych rekinow nie brakowalo.

Zajal sie “greenmailem” (en.wikipedia.org/wiki/Greenmail) czili szantazem korporacji.

Kupil jakis tam marny udzialy w Transnefci, Lukojle etc., przeczytal pare ksiarzeczek na ten temat, I myslal ze Pana Boga za nogi chwycil.

Zlozyl iles tam pozewow do sadu tych firm I co?
                    Oni go olali, nikt nie zechcel placic szantazyscie.

Wtedy, ta nieudana probe greenmailu on podal jako polityczna walke przecziwko korupcji.
                    Dobra, ale trza jednak z czegos zyc.
                    Dzienki pomocy gubernatora Belych i wbrew przepisam wstapil do adwokatury.
                    Adwokat musi deklarowac swoi dochody – no i zadeklarowal.

Ma DWUCH klientow –warsztat jego rodzicow bylego adwokate Jukosu Iwlewa, ktory mu placi 10000$ miesiecznie, za co nie rozumiem, bo Nawalny w prawie karnym nie rozumie nic.
                    On w ogole za caly czas swojej niby praktiki prawnej w sali sadowei byl DWA RAZY.
                    Przepraszam - 3, na trzeciej go skazali na 15 dobe aresztu :-)

Czyli placil mu Yukos Chodorkowskiego, teraz bedzie placil Aeroflot.

O pieniadzy chodzilo chlopakowi i o nic wiecej.
                • mongolszuudan Re: Twoja ślepota jest nudna 19.02.12, 13:29
                  Nie wszystkich. Takich jak Nowodworska Putin ni potrafi kupic. Naprawde blotne chomiacy biegna od niej jak czart od olibanum.
                  • walter622 Re: Twoja ślepota jest nudna 19.02.12, 13:39
                    mongolszuudan napisał:
                    >Takich jak Nowodworska Putin ni potrafi kupic.

A po co kupować tak karykaturalne postacie? Taka "opozycja" to dla wszelkiej władzy
                    cenny podarek z niebios - baba potwornie ględzi, ze wszystkimi konfliktuje wyzywając od najgorszych i na dodatek w miss Universum to chyba nie ma żadnych szans.
                    Ostatnio zgłosiła manifestację swoich "zwolenników" - zapowiedziała, że na prospekt Sacharova przybędzie ich 15 tyś., a przyszło raptem 100 osób ( wliczając w to dziennikarzy i przypadkowych przechodniów).

• j-k PAKIET do fan clubu W.P. :) 19.02.12, 13:23
      nie moze moich kwiatkow zabraknac :)

wnimanije : - wazne tylko oba razem w PAKIECIE

www.sexy-stars.net/wp-content/uploads/Putin.jpg
      rosyjskie.blogspot.com/2010/12/putin-spiewa-i-gra-na-fortepianie.html
      • mongolszuudan Re: PAKIET do fan clubu W.P. :) 19.02.12, 13:36
        No i co w tych zdjeciach nie normalnego? A tys sam kiedys lowil rybu z wędką ?
        • j-k Jak Ci w Jekatierinburgu ... 19.02.12, 13:41
          METRO nie przecieka - co jak zapodalem jest moim udzialem, czy firmy w ktorej pracowalem

to nie WALNUJSA...

zaznaczylem wyraznie, ze oba nalezy brac w PAKIECIE
          -a to oznacza, ze jest to i ironia i podziw - jednoczesnie.
          • mongolszuudan Re: Jak Ci w Jekatierinburgu ... 19.02.12, 13:55
            METRO nie przecieka - lecz gdzies czytalem lat 20 temu ze w tunelach tam zyja szczury-mutanci rozmiarzem z wielkiego psa. Nie ty ich przywiozl?
    • borrka Komsomol baranim glosem? 19.02.12, 13:50
      Ja z luboscia obserwuje "tryndy" wsrod naszych Komsomolcow.

Otoz, od jakiegos czasu nasila sie opcja "mniejszego zla".
      Tzn. Putin jest, jaki jest, ale brak sensownej alternatywy.

Czyzby szykowal sie jakis nowy Mesjasz, ktory zbawi Matuszke ?
      • j-k Re: Komsomol baranim glosem? 19.02.12, 13:56
        borrka napisał:

> Ja z luboscia obserwuje "tryndy" wsrod naszych Komsomolcow.
        >
        > Otoz, od jakiegos czasu nasila sie opcja "mniejszego zla".
        > Tzn. Putin jest, jaki jest, ale brak sensownej alternatywy.
        >
        > Czyzby szykowal sie jakis nowy Mesjasz, ktory zbawi Matuszke ?

bez zartow Borka, "orza jak moza" (moga)

Z Putina sie smieje, ale tez przyznaje , ze alternatywy nie widno...
        Jednoczesnie jednak warto zauwazyc, ze zeszloroczne demonstracje w Rosji
        pokazaly Rosji NOWE OBLICZE.

A niech sobie jeszcze JEDNA kadencje poprezydentuje i odda wladze nowemu pokoleniu.
        • mongolszuudan Re: Komsomol baranim glosem? 19.02.12, 14:00
          Putin dobrowolnie odda wladze? W jakim swiecie zyjesz?
          • borrka Mongolczik szykuje zdrade Matuszki ? 19.02.12, 14:05
            Po raz któryś z kolei calkowicie sie zgadzam z Toba, Mongolczik.
            Zle to swiadczy o Tobie :)))
            • mongolszuudan Re: Mongolczik szykuje zdrade Matuszki ? 19.02.12, 14:10
              Dlaczego zle? Jestem realista. I gdzie tu zdrada? To ze Putin nie prezydent, lecz car to dla wszyskich jest tajemnica poliszynela.
          • j-k barani glos? 19.02.12, 14:08
            mongolszuudan napisał:
            Putin dobrowolnie odda wladze? W jakim swiecie zyjesz?

Tego nie powiedzialem, ze dobrowolnie.
            ale ARMIA zdaje sie zapowiedziala ze jest od obrony granic, a nie od wmieszatielstwa
            w sprawy wewnetrzne.
            - czy sie myle ?

gdy bedzie mial niezadowolenie spoleczne - to sama FSB
            mu nie pomoze.

Ale podkreslam:
            generalnie nie mam nic do Putina
            gdyz faktycznie poki co alternatywy nie WIDNO.
            • mongolszuudan Re: barani glos? 19.02.12, 14:13
              Napewno nie slyszales jakie zaplaty z tego roku placa w Armii Rosji i w policji? Oni beda buntowac przeciw Putina??? Raczej wyrwa jezyk kazdemu, kto powiedzie o nim cos zle.
              • mongolszuudan Re: barani glos? 19.02.12, 14:21
                kp.ru/f/4/image/32/81/468132.jpg
                kp.ru/f/4/image/43/35/503543.jpg
            • mongolszuudan Re: barani glos? 19.02.12, 14:36
              Oprocz Armii dla obrony ma w Rosji takie specjalnie Wojska Wewnętrzne, w ktorych sluzy chyba tylko troche mniej zolnierzy, niz w pozostalej armii.
      • mongolszuudan Re: Komsomol baranim glosem? 19.02.12, 13:57
        Tak. Ma para-trojka potencjalnych Hitlerow.
    • yurek11111 Putin jako raper for ever ,no i niech w show- 19.02.12, 15:12
      biznesie robi kariere , tylko mu przyklasne.... :-)))))))
      • mongolszuudan Re: Putin jako raper for ever ,no i niech w show- 19.02.12, 15:21
        Daj sobie siana. Nie ty, wiesniaku z pipidowki, bedziesz najmowac Putina w show. To on jesli bedzie miec taka fantazje zrobi z paru setek takich jak ty dla swojej zabawy chor chlopczykow pedali.
      • romrus Po co Yurek? W knajpach i knaipeczkach.... 19.02.12, 16:05
        yurek11111 napisał:
        > biznesie robi kariere , tylko mu przyklasne.... :-)))))))

.....Petersburgu jest pieknie i wszystko gra.
        Spedzilismy wspanialy wieczor:

www.youtube.com/watch?v=JLJoRYJ924U&context=C37e62c3ADOEgsToPDskJ889JaTJmW2yFirHayi80o
        • yurek11111 Re: Po co Yurek? W knajpach i knaipeczkach.... 19.02.12, 17:10
          romrus,Ty sie nie szwendaj po knajpach ,tylko na wiece poparcia dla jedynej ,niezastapionej i ostatniej deski ratunku dla FR uczeszczaj,swoja droga jak do tego dopusciliscie ze tylko jeden czlowiek jest w stanie uratowac Rosje,koniec Putina to kaput Rosji?
          • romrus Jak tu nie szwendac po knajpach, Yureczku :-)) 19.02.12, 17:56
            yurek11111 napisał:
            > romrus,Ty sie nie szwendaj po knajpach ,tylko na wiece poparcia dla jedynej ,ni
            > ezastapionej i ostatniej deski ratunku dla FR uczeszczaj,swoja droga jak do teg
            > o dopusciliscie ze tylko jeden czlowiek jest w stanie uratowac Rosje,koniec Put
            > ina to kaput Rosji?

A gdzie jeszcze stary czekista moze poczuc nastroj ludnosci?:-)))

Nie bedzie a nie kaputa Putina, a ni tym bardzej kaputa Rosji.

Wsystko bedzie dobrze. tak mowia w knajpach:
            www.youtube.com/watch?v=IB9scJhtsho&feature=related
    • malkontent6 Ewuniu, opamiętaj się. 19.02.12, 15:54
      Było już po godzinie 2 w nocy czasu środkowoeuropejskiego, gdy rozpoczęłaś ten wątek. U mnie na Wschodnim Wybrzeżu było już po 20:00.

Ja rozumiem, że komsomolcy poświęcają dla idei swoje życie prywatne, ale my, ludzie mniej wyrobieni politycznie, robimy coś innego w sobotnie wieczory. Nie powinnaś więc z taką niecierpliwosą oczekiwać natychmiastowej reakcji.

Czy opróćz Putina jest w twoim życiu jeszcze ktoś?
      • igor_uk Re: Ewuniu, opamiętaj się. 19.02.12, 16:43
        malkontent6 napisał: Czy opróćz Putina jest w twoim życiu jeszcze ktoś?

Ja osobiscie licze na to,ze oprocz Putina u Ewy jeszcze jestem ja.
        • eva15 Re: Ewuniu, opamiętaj się. 19.02.12, 16:50
          I t'u Igoruś trafiłeś w dziesiątkę! Bingo!
        • malkontent6 Re: Ewuniu, opamiętaj się. 19.02.12, 17:30
          Słaba jest ta twoja obecność w życiu Ewci, bo ona w środku nocy (o 2:300) siedzi przy komputerze i pisze o Putinie. Wstyd, Igor, wstyd. :)
          • igor_uk Re: Ewuniu, opamiętaj się. 19.02.12, 17:47
            malkontent,nie mam czego sie wstydzic,raczej jestem zasmucony tym,ze Ewe zauwazyles,a mnie ,swojego przyjaciela,nie.A bylem przeciez obok niej.

Re: Putin jako raper for ever
            Autor: igor_uk ☺ 19.02.12, 02:27

Ewunia,a czy masz zdjecie Putina nad lozkiem?A moze trzymasz go pod poduszka?
            • malkontent6 Boże!!! 19.02.12, 18:10
              To wy na sobotnią noc wybieracie taką rozrywkę?

Prawdziwi z was ideowcy. :)
              • igor_uk Re: Boże!!! 19.02.12, 18:51
                To sie nazywa seks partyjny.
          • mongolszuudan Re: Ewuniu, opamiętaj się. 19.02.12, 18:03
            Jak moze byc w Germanii 2:30 nocy jesli na Urale 23:00? To znaczy ze w Polszcze -5 godzin (18:00). A w Deutschlandu nawet nie wiem.
    • eva15 Putin i jego fanki 19.02.12, 16:15
      Zapomniałam dodać inny clip z piosenką o Puitnie. Piosenka ta jest od kilku lat znana i całkiem niezła, nadaje się jak nic do obecnej walki wyborczej dla damskiego elektoratu, choć niestety pokazuje, że przeciętna Rosjanka jest raczej niezadowolona z przeciętnego Rosjanina. Tak przynajmniej wynika z piosenki (Igor uważa inaczej) i Putin jest w niej wzorem do naśladowania dla rosyjskich mężczyzn. Niech się poprawią i będą jak Puitin, ha, ha. Wtedy znajdzie się kiedyś godny następca...

www.youtube.com/watch?v=xQQDQHYv4_8
      • mongolszuudan Re: Putin i jego fanki 19.02.12, 16:28
        Tu ja zebralem wszystkie piesnie o Putinie, ktore tylko zmogl odszukac :
        forum.gazeta.pl/forum/w,154812,133229959,133229959,Piesnie_o_Putinie.html
        • eva15 Re: Putin i jego fanki 19.02.12, 16:37
          Wiem, wiem, zaglądałam tam, nawet się wpisałam.

Ale ta piosenka o Puitnie stawia was- rosyjskich mężczyzn- w nienajlepszy świetle.....
          • igor_uk Re: Putin i jego fanki 19.02.12, 16:52
            Ewa,wrecz przeciwnie .My celowo wystawiamy sie w gorszym swietle,zeby PUTIN gorowal nad wszystkimi,bedac gwiazda,ktora wskazuje droge calemu Swiatu ku lepszej przyszlosci. To sie nazywa - poswiecenie.
            • eva15 Re: Putin i jego fanki 19.02.12, 16:57
              Aaa, teraz rozumiem, ci faceci z piosenki z czystego poświęcenia piją i biją!
              • igor_uk Re: Putin i jego fanki 19.02.12, 17:01
                Ewa,no jak by nie pili i nie bili,to gwiazda Putina byla by mniej blyszczaca.

p.s. Przy okazji mozesz docenic i poswiecenie rosyjskich kobiet.
                • mongolszuudan Re: Putin i jego fanki 19.02.12, 18:11
                  A kto powiedzial ze Putin nie pije i nie bije zone? To osobista opinia 2 blondynek z grupy 'Pojuszczije trusy'. Nie wierz wszystiemu co slyszysz. Putin normalny rosyjski muzyk, co chla wodke jak wode (chyba tylko nie na robocie, jak Jelcyn) i bije swoje glupa babe jako 'sidorowa koze', kazdy raz kiedy ona tego zasluzy albo wyprosi.
                  • misterpee Re: dla fanow rapu 19.02.12, 19:05
                    If you cute, then your crew can roll
                    If you sexy, eat my cucka roll
                    Put ya cape on, you a super ho
                    Twenty twelve, I’m at the super bowl
                    Stupid hoes is my enemy, stupid hoes is so wack
                    Stupid ho shoulda befriended me then she coulda prolly came back
                    Stupid hoes is my enemy, stupid hoes is so wack
                    Stupid ho shoulda befriended me then she coulda prolly came back
                    You a stupid ho, you a stupid ho, you a stupid ho
                    And I ain't hit that note but fuck a stupid ho
                    I said fuck a stupid ho and fuck a stupid ho
                    I said fuck a stupid ho and fuck a stupid ho

• mongolszuudan legenda uralskiego rocka 19.02.12, 19:41
                      mp3ostrov.com/file/MjE3Ljc2LjE5MS42NTcwMjdvczZpZjNlbzlvczZpZjNlbzk=/1147554.mp3
                      Чaйф - У Взмoрья
                      (Альбoм "Орaнжевoе нacтрoение")

Я кyпил в лaрьке "Сoветcкyю кyльтyрy",
                      Я три дня не нaзывaл тебя дyрoй.
                      Нaвернo, я cтaл лyчше.

Я нaкoнец пoбрил cвoю мoрдy.
                      Рaзyчил двa нoвых зaкoвыриcтых aккoрдoв.
                      Нaвернo, я cтaл крyче.

Вмеcтo детcких cнoв - грязные oбрывки.
                      Пo yтрaм я не cъел взбитые cливки.
                      Нaвернo, я cтaл cытым.

Вчерa я пoзднo лег, cегoдня пoзднo вcтaл.
                      Я нaчaл быcтрo ycтaвaть, кoгдa cлyшaю "метaлл".
                      Нaвернo, я cтaл cтaрше.

Я cлышaл, кaк шyмят фрyктoвые caды.
                      Я две недели пoдряд лежy y вoды.
                      Нaвернo, я cтaл чище.
                      Неyжтo, я cтaл лyчше?
                      Неyжтo, я cтaл cтaрше?
                      Неyжтo, я cтaл крyче?
                      Неyжтo, я cтaл cытым?
                      Неyжтo, я cтaл..?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka