Dodaj do ulubionych

Putin cudotworca.

05.05.12, 13:07
Wystarczylo kilka slow Putina,zeby Tymoszenko odzyskala wiare w ukrainska sluzbe zdrowia i zgodzila sie na leczenie na Ukrainie .
Coz takiego putin powiedzial? Nic ,w sumie takiego,zaproponowal jej leczenie w kazdym szpitalu na terytorium Rosji,wlacznie z "kremlowka",a biorac pod uwage jego wczesniejsze slowa o tym,ze Tymoszenko siedzie teraz nie za nic,to trudno bylo by zarzucic Putinu to,ze wspolpracuje z Janukowiczem.
Co ciekawo,Putin wyraznie daje wszystkim do zrozumienia,ze nie jest po niczyjej stronie w konflikcie na Ukrainie. Ale napewno Putin ,po inaguracji,zrobi wszystko,zeby z Tymoszenko byli zdjete obecne oskarzenia i zeby ona byla zwolniona z wiezienia (oczewiscie nic nie bedzie miec przeciwko temu,jak Julke znow wsadza,z tym,ze za inne przestepstwa,ktorych ta troche ma). Na miejscu Tymoszenko,ja by bronilem sie czym tylko mogl by,zeby tylko mnie nie wypuscili z wiezienia i zeby obecny wyrok nikt nie podwazal.Tymoszenko,siedzac teraz w wiezieniu,z powodu bzdurnego oskarzenia ,ma pewno prawo nazywac sie ofiara nagonki politycznej i kazdy nowy wyrok bedzie nadal nie uznawany przez swiat ,nawet jak jej bedzie udowodniono to,ze zlecala zabojstwa nieugodnych jej osob.
Putin,wspierajac Tymoszenko i proponujac jej leczenie w Rosji,wybil wszystkie atuty z rak Tymoszenko,czym praktycznie wyeliminowal ja z ukrainskiego zycia politycznego.
Julia Tymoszenko,to juz tylko trup polityczny i ona to ,chyba,juz zrozumiala,wlasnie dla tego i zgodzila sie na leczenie w ukrainskim szpitalu.
Obserwuj wątek
    • marek-zakrzewski Nick Igor na forum gazety = symbol 05.05.12, 13:13
      gó...arskiego przedrzeźniactwa.
      • igor_uk33 Panie marku. 05.05.12, 13:20
        Co za pacan z pana.
    • mongolszuudan Re: Putin cudotworca. 05.05.12, 13:17
      Lewatywu jej zrobic z mieszaniny gorylki z topiona slonina - zaraz wyleczy sie.
    • wojciech.2345 Re: Putin cudotworca. 05.05.12, 13:19
      igor_uk33 napisał(a):
      > Putin,wspierajac Tymoszenko i proponujac jej leczenie w Rosji,wybil wszystkie
      > atuty z rak Tymoszenko,czym praktycznie wyeliminowal ja z ukrainskiego zycia po
      > litycznego.
      ------------------------------------
      Nie wierzę, że jesteś abstynentem.

Zwolnij tempo.
      Dopiero południe.
      • igor_uk33 wojtus. 05.05.12, 13:20
        Lewtywe i spac.
    • mara571 zaden cudotworca, Niemcy od poczatku sa 05.05.12, 13:24
      w tej rozgrywce z nieznanych blizej powodow.
      Nie rosyjskim lekarzom pozwolila sie zbadac Julia T. tylko ekipie z Charite w Berlinie.
      I to oni przywioza wszystko do Charkowa i oni beda operowac, jesli do tego dojdzie.
      Prof. Karl Max Einhäupl podrozuje na Ukraine zawsze w towarzystwie przedstawicieli Urzedu Kanclerskiego.
      • igor_uk33 Mara. 05.05.12, 13:28
        Przeczytaj jeszcze raz uwaznie moj post,otwierajacy watek.

• eva15 Re: Putin cudotworca. 05.05.12, 13:26
      Igor, sądzisz, że propozycja Putina dyskwalifikuje Julkę jako polityka? No jeśli tak, to znaczy to, że Rosja ma na Ukrainie słabe notowania.
      • igor_uk33 Ewa. 05.05.12, 13:34
        Skad taki wniosek?
        Moze moj zly polski ciebie wprowadzil w blad,ale ja nic takiego nie mialem na uwadze.
        Chodzi mie o to,ze Julka nie mogla by zgodzic sie w zadnym wypadku na leczenie w Rosji,poniewaz wtedy by okazalo sie,ze nic tej babie,tak naprawda,nie dolega. Co innego niemieckie lekarze,o ktorych wspomina mara,te ze slow Julki,podtwierdza,ze ona "ciezko" jest chora.
        Pamjetasz "umierajacego " Pinocheta ,czy Demaniuka ?
        • eva15 Re: Ewa. 05.05.12, 13:38
          No ale przecież z faktu, że odrzuciła propozycję Rosji nie musi wynikać, że musi odrzucić propozycję wyjazdu do Niemiec. Przecież ma prawo wybrać sobie zagraniczny szpital, ha, ha.

P.S. Twój polski jest lepszy od polskiego janusza czy zwłaszcza jorla!
          • borrka Nie klam Effcia. 05.05.12, 13:52
            Polski Igorka jest zenujaco slaby, jak na osobe od 20 lat zyjaca w polskim otoczeniu.

Wyraznie lepszy jest polski Romrusa i Goscia ze Smolenska (ten bardzo dobry).
            Uznalbym takie cos za lekcewazenie polskiej rodziny, ale moze Igorek jest zwyczajnie malo...
            • igor_uk33 boriska. 05.05.12, 13:56
              pajacu, jak by ja pisalem tak,jak ty,najpierw do notatnika,a dopiero po tym,jak zredaguje i poprawie bledy,wklejalem by na forum,to moj polski nie byl by w niczym gorszym od twojego .
              • borrka Igorku drogi. 05.05.12, 14:02
                Nawet, gdyby polski byl Twym ojczystym, nie bylbys w stanie pisac, jak ja.

Ja nie krytykuje takiego Mongolczika, choc jego polski, to zupelna x...ia.
                Aly ty jestes fenomenem.
                Po tylu latach i tak kiepsko...
                • eva15 Re: Igorku drogi. 05.05.12, 14:10
                  Po tylu latach CZEGO? Codziennego pisania po polsku do żony? Puknij ty się w czółko, borrcia.
                • igor_uk33 boriska. 05.05.12, 14:14
                  kolejny raz podtwierdziles to,ze z Polska ciebie laczy tylko miejsce na bazarze,gdzie ty przez lata handlowales .
                  • borrka Nic nie rozumiesz, Igorku. 05.05.12, 14:28
                    Mowie swietnym jezykiem polskim, dobrze wyksztalconego inteligenta z wielkiego miasta.
                    Zyjacego w srodowisku jezyka polskiego.
                    Tak nigdy nie bedziesz mowil i to normalne.
                    Tylko glupek, mialby zastrzezenia.

Ja tez, bez watpienia, nie opanowalem rosyjskiego, tak jak Ty.
                    Ale jestem dumny, ze nauczylem sie go w stopniu zblizonym do native speakera.
                    Gdy jestem w Matuszce, czy na Ukrainie przestawiam sie mentalnie na rosyjski.
                    To piekny jezyk i korzystam z tej znajomosci - literature rosyjska czytam wylacznie po rosyjsku.

Ty masz elementarne trudnosci z polskim.
                    • igor_uk33 Boriska. 05.05.12, 14:45
                      czego czego,ale sladow wyksztalcenia u ciebie zauwazyc jest bardzo trudno,wrecz nie mozliwe.
                      Co do tego,co napisalem poprzednio i twoja odpowiedz,to tylko podtwierdziles moja opinie o tym,ze jestes wyjatkowo tepy.
            • eva15 Borrcia fantasta! 05.05.12, 14:09
              Bajdurzysz, borrcia. Igor jak na obcokrajowca, który nigdy nie chodził do polskiej szkoły, dobrze pisze. Ty zakładasz, że powinien pisać lepiej, bo przecież codzień porozumiewa się na piśmie ze swoją żoną, buha, ha. Sto pociech z tobą, borrcia.
              • eva15 Re: Borrcia fantasta! 05.05.12, 14:16
                Zauważ jak straszliwie kaleczy j. polski bywszy. A przecież żył w Polsce długo, studiował, pracował i też ma żonę Polkę! Slązaczkę. ale zawsze...
              • borrka No, masz troche racji, Effcia. 05.05.12, 14:17
                Ale Igorek nie rozumie rowniez polskiej gramatyki i skladni.
                Choc jej istota, bardzo przeciez podobna do matuszkanskiego gowora.
                • eva15 Re: No, masz troche racji, Effcia. 05.05.12, 19:04
                  Nie, Igor ma tylko trudnościi z trybem warunkowym, zwłaszcza w czasie przeszłym, tu rosyjski różni się od polskiego. Myślałam nawet, by mu to wytłumaczyć, ale to wcale nie takie łatwe, nie jestem lingwistką, a poza tym - ja bardzo lubię te konstrukcje Igora, one są wręcz süß, bardzo sympatyczne!
          • igor_uk33 Re: Ewa. 05.05.12, 13:54
            I o to jej caly czas i chodzi,wyjechac z Ukrainy i nie wrocic tam nigdy.Kasiora jest juz na zachodzie,jak i rodzina.
            • borrka A ruski list gonczy za Julka jeszcze wazny ? 05.05.12, 13:55
              Byl taki, ruskiej prokuratury.
              • igor_uk33 Re: A ruski list gonczy za Julka jeszcze wazny ? 05.05.12, 13:57
                Ha,ha,i ty,boriska,uwazasz sie za znawce Ukrainy i Rosji.A tak prostej rzeczy nie wiesz.
            • eva15 Re: Ewa. 05.05.12, 14:12
              Wiem, wiem, ale wątpię, by ona na Zachodzie długo wytrzymała. Jej żywiołem jest władza, a władzy nikt jej na Zachodzie nie da, ha,ha.
              • mongolszuudan Re: Ewa. 05.05.12, 15:47
                Trzeba odnowic sprawiedliwosc historyczna i urzadzic na ruskich ziemiach na wschodzie Polski - w Zakerzoniu i na Lemkowszczyznie Wolnie Banderowskie Panstwo i zeslac stad z Ukrajiny wszystkich prozachodnych gnojow. Niech tam sobie rzadza.
                • mongolszuudan Re: Ewa. 05.05.12, 15:50
                  I tak samo zrobic na bialoruskich ziemiach w Zakierzoniu - zeslac tam w Biialostockie wojwodstwo wszystka propolska opozycja bialoruske, a tych co uwazaja sobie Licwinami - do Wilno, na Ojczyzne - Litwe.
    • herr7 właśnie dostał prezent...w Machaczkale 05.05.12, 16:14
      Wcześniej złapano dwie inne terrorystki. Obie zdążyły przejechać samochodem Czeczenię i Inguszetię. Jakoś żaden z policjantów Kadyrowa nie pofatygował się, żeby im skontrolować bagażnik...
      • rubywaters Re: właśnie dostał prezent...w Machaczkale 05.05.12, 16:21
        Sily demokracji jak widac nie spoczywaja na laurach. Jak nie mozna Putina przekonac po dobroc to moze jakis atak terrorystyczny bedzie przekonywujacy.
        • herr7 Re: właśnie dostał prezent...w Machaczkale 05.05.12, 16:25
          Siły demokracji wykorzystują panujący w Rosji burdel (bardak). Ale to od władz Rosji zależy czy potrafią ten bardak opanować, czy nie. Jak widać, Rosją rządzą impotenci potrafiący co najwyżej sfałszować wybory.
          • misterpee Re: Falszowanie, Julka i Wowka a Igor 05.05.12, 17:50
            Falszowanie i manipulacja wyborow to specjalnosc Starszych i Madrzejszych, czego przykladem sa prawybory republikanow w USA, konspiracja mediow w pomijaniu wiadomosci o Ron Paulu i falszowanie samych wynikow wyborczych.
            Czy Julka odejdzie od polityki - to nie tylko Julka, ale rowniez jej zwolennicy, obojetnie co sie stanie, przekreca tak jak im bedzie wygodnie. Jest to zwyciestwo Putina nad zachodem, zwyciestwo zimnego rozsadku nad intryga, ktorej celem bylaby wojna domowa, zamieszki, rewolucja w Rosji i na Ulrainie. Zachod (Starsi i Madrzejsi) wykozystuje kazda okazje do intrygi, czy to sa wybory w Rosji, czy tez sprawa Julki, czy tez konflikty etniczne. Putina zwyciestwo wydaje sie byc wielkie, biorac pod uwage ze politycy europejscy coraz bardziej zdaja sobie sprawe ze ich slepe wykonywanie rozkazow Starszych Braci ostatecznie prowadzi do losu Kadafiego, Saddama, Milosevica, Causescu, i tylu innych. Na Putinie mozna polegac!
            A teraz jezyk polski Igora. Mam wrazenie , wielu piszacych na tym forum ma komputerowe programy ortograficzne, pracuje dla GW, ma zespol pomocnikow dla research i korekcji. Osoby te daja o sobie znac przez caly dzien,czytaja wszystkie watki i zamieszczaja ogromna ilosc swoich komentarzy. Nasz udzial we forum jest zupelnie amatorski, mamy inne zajecia i obowiazki, a na dodatek dla wielu z nas (Igor) jezyk polski nie jest jezykiem matki. Nic dziwnego ze Igora wypowiedzi maja rosyjski akcent, ktory jest piekny, tam bardziej ze jest to akcent braterskiego narodu w mysleniu, stylu, kolorze. Tego sie nie da powiedziec o wielu chwalacych sie nienaganna polszczyzna, od razu widac obcosc i nienawisc wobec slowian, ich ukryta chutzbe, zawisc, dazenie do manipulacji, paternalizm. Igor jest jednym z nas, jest polski ! I do tego Igor pisze ciekawie, barwnie, daje duzo do myslenia.
            • misterpee Re: Aktywnosc "polskojezycznych" na Forum 05.05.12, 18:19
              Gotowi do ataku, gotowi zepchnac swiat do katastrofy, dlatego produkuja tyle watkow na tym forum.
              • herr7 tu Pan chyba przesadza... 05.05.12, 18:23
                Jedno jest pewne, że rosyjskie władze z terroryzmem sobie nie radzą. Podejrzewam, że mają inne "priorytety".
            • igor_uk33 Dzieki,misterpee. 05.05.12, 19:06
              Przede wszystkim za to,ze jestes prawdziwym przyjacielem Rosji,od ktorej nie doznajesz zadnych korzysci osobistych i dla tego,taki przyjaciel jest najprawdziwszy..
              Nu i dzieki za dobre slowa pod moim adresem.
            • eva15 Re: Falszowanie, Julka i Wowka a Igor 05.05.12, 19:07
              Ja też uważam polski Igora z rosyjskimi naleciałościami za bardzo sympatyczny.

Co do tych polskojęzycznych - oni też robią mnóstwo błędów mimo , że żyją i pracują w Polsce.
      • romrus Nich Pan ... 05.05.12, 19:06
        herr7 napisał:
        > Wcześniej złapano dwie inne terrorystki. Obie zdążyły przejechać samochodem Czeczenię i Inguszetię. Jakoś żaden z policjantów Kadyrowa nie pofatygował się, że by im skontrolować bagażnik...

...nie piepszy glupot.

"Сoглacнo предвaрительным дaнным, в четверг вечерoм вoзле пocтa пoлиции нa выезде из Мaхaчкaлы взoрвaлacь мaшинa co cмертникoм.
        Спycтя небoльшoй прoмежyтoк времени тaм прoгремел втoрoй взрыв - бoмбa былa ycтaнoвленa, кaк предпoлaгaетcя, в припaркoвaннoм вблизи пocтa ДПС aвтoмoбиле "Гaзель".
        rapsinews.ru/incident_news/20120504/263044579.html
        Wybuch byl u posterunka policji na WYJEZDZIE z Machaczkaly do Stawropolu, czyli zadnej Czeczenii nikt nie przejedzal.
        Nie trza ssac swoi rewelacji z palca.

Lepej zwroccie uwage na swojego gruzinskiego kumpla, ktory daje kryjowki i bazy teroristam na Kaukazie i saudijskich sojusznikow, ktorzy za to placa.
    • herr7 w karykaturze... 05.05.12, 18:39
      oto dwie z nich:

svpressa.ru/blogs/article/55015/
      • mongolszuudan Re: w karykaturze... 05.05.12, 19:07
        No, sprobuj zrobic w Polsce wystawe takich arcydziel. Zobaczymy jak dlugo bedzie trwac.
        • eva15 Re: w karykaturze... 05.05.12, 19:18
          Zwlaszcza w USA , Francji czy Niemczech artysta natychmiast poszedłby do więzienia. I to wcale nie za znieważanie prezydenta, nie, nie....
          • misterpee Re: jadac metrem w NY 05.05.12, 19:39
            kiedy slysze angielski to zupelnie nie zwracam uwagi, do tego tyle jest tych zargonow ze trudno zrozumiec nawet z bliska. Australijczycy, jamajczycy, afrykanie, brytyjczycy, kazdy mowi troche inaczej. Zrozumiec zapowiedzi na stacjach metro jest trudno nie tylko dla mnie , ale dla rodowitych amerykanow. Akcent to rowniez przynaleznosc kulturalna, i tu zupelnie nie mam nic wspolnego z ludzmi nie nalezacymi do mnie. Nie mam przyjaciol wsrod dolow spolecznych, nie ogladam holywood ani TV, te wszystkie jezykowe przyprawy sa dla mnie obce.
            Z jezykiem polskim i rosyjskim jest inaczej, budowa gramatyczna jest podobna, w Polsce poznalem gorali, slazakow, poznaniakow i trozumie male niuanse ich dialektow. Rosyjski jest rowniez bardzo bliski do polskiego, wiele wspolczesnych idiomow wywodzi sie z rosyjskiego. szczegolnie wulgarnych. Dlatego rosyjski slysze z daleka i nawet moge zrozumiec. 6 letniego synek znajomego amerykanskiego konsula z dalekiego wschodu, mowi po rosyjsku, rodzice twierdzili ze dla dzieci ten jezyk latwym jest do wymowy i nauki. Nigdy mnie nie razil wschodni akcent lwowiakow i wilniukow. IGOR, nagraj ladne kazanie do Forum , mbedziemy sie cieszyc slyszac twoj akcent. Acha mam zdjecie z musztry w Moskwie , ale nie wiem jak wkleic bo jest to zdjecie prywatne
            • igor_uk33 Re: jadac metrem w NY 05.05.12, 19:52
              misterpee,o ile ciebie interesuje,jak moj polski wyglada,to cos nagram i wrzuce na You Tube ,a link wysle tobie.
              Co dotyczy zdjecia.O ile masz go juz w postaci cyfrowej,czyli masz go zapisanym na dysku w komputerze,to nie ma nic latwiejszego,wystracze na stronie foruma spojrzec w prawo i tam zobaczysz aktywny tekst,ktory wyglada tak:"dodaj zdjęcia".klikni na to i postepuj zgodnie z poleceniami.O ile zdjecie masz w postaci fotografii,to niestety,najpierw go musisz zeskanowac,a dalej zrobic tak,jak ja pisalem wyzej.
    • bywszy1 Re: pani ewunio,matko polko+ 05.05.12, 20:04
      Czasami mam chec z roznych powodow pisac po rosyjsku.
      Ale proszono tutaj nie uzywac "bukw" poniewaz nie wszyscy je znaja.
      Wiec proboje pisac po rosyjsku uzywajac "polskich" liter.
      Ale to jest strasznie trudno.A czasami i smiesznie.
      Wiec probuje cos wynalezc.
      Czasami sie nie udaje.
      Mam pani ze mna problem?
      Zazdroszcze ajgorowi-pani za nim jak lwica za dzieckiem.
      Czy on czasem nie jest pani synkiem?
      Gratuluje.

P.S
      Poza Polska jestem, juz ponad lat 40-ci.
      I tyle lat nie mialem stycznosci z polskim jezykiem pisanym.
      Do szkoly normalnej polskiej uczeszczalem jeden rok.
      Uczelnie konczylem po polsku.
      Polskiego uzywam tylko w klotniach z zona.
      Rosyjskiego normalnie nie uzywalem 54 lata.
    • bywszy1 Re:fantastycznie,nawet inz.pi+ 05.05.12, 20:09
      zrozumial,ze jest glupek.
      I,ze sa madrzejsi od niego:
      Re: Falszowanie, Julka i Wowka a Igor
      misterpee 05.05.12, 17:50 Odpowiedz
      Falszowanie i manipulacja wyborow to specjalnosc Starszych i Madrzejszych, czego przykladem sa prawybory republikanow w USA, konspiracja mediow w pomijaniu wiadomosci o Ron Paulu i falszowanie samych wynikow wyborczych.
      • misterpee Re:zdjecia dla rusofobow 05.05.12, 20:21
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3105775,2,2,parade.html
        • wojciech.2345 Re:zdjecia dla rusofobow 05.05.12, 20:29
          misterpee napisała:
          > fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3105775,2,2,parade.html
          --------------------------------------
          A fe.
          Dwie pary zakochanych w sobie kolarzy.

Jak możesz?
      • igor_uk33 Czy musi zydowska gnida.. 05.05.12, 20:23
        wtykac swoj sznobiel tam,gdzie Slowianie rozmowiaja o czyms,co jego powinno nie obchodzic.
        • misterpee Re: slowianie w Brazyli 05.05.12, 20:55
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3105879,2,1,DSC00332.html
          badania przestrzeni kosmicznej - wspolpraca brazylijsko - ukrainska.
        • wojciech.2345 Drogie Dziecko 05.05.12, 21:03
          igor_uk33 napisał(a):
          > wtykac swoj sznobiel tam,gdzie Slowianie rozmowiaja o czyms,co jego powinno nie
          > obchodzic.
          ---------------------------------
          Co Cię dzisiaj ukąsiło?
          • igor_uk33 wojtus. 05.05.12, 21:13
            leatywe i spac.
    • wojciech.2345 ukochane czekistki i ukochani czekiści 05.05.12, 21:33
      Troszkę chce mi się spać, ale jeszcze troszkę
      postukam.

OK?
      • igor_uk33 A co nam to. 05.05.12, 21:37
        Stukaj ile chcesz.
        • wojciech.2345 papatki - ukochane czekistki & Co. 05.05.12, 21:51
          Jednak oczęta mi się klejom.

Papatki
          • igor_uk33 Nie zapomnij... 05.05.12, 21:53
            zrobic se lewatywe.
    • bywszy1 Re: czy musi+ 05.05.12, 21:53
      kacapski ku(t)as,kacapski polski anglik wyzywac czcigodnych czlonkow tego forum?
      Jakim prawem ten bastard udaje Rosjanina,a tym bardziej
      Slowianina?
      Czy ten potomek szakala i hieny na czole ma wypisane,ze nalezy do szlachetnej rodziny Slowian,potomkow czcigodnych hiperborejow,potomkow krasnozopych makak?
      Przeciez z daleka widac,ze ten idiota nie moze byc potomkiem uczciwego
      Homo Erektusa
      • igor_uk33 Nu i znow.. 05.05.12, 22:07
        gnida zydowska cuchnie czosnkiem.
        • bywszy1 Re: Nu i znowu kacapski polski anglik+.. 05.05.12, 22:15
          denaturatem sie
          schlal.
          • igor_uk33 bywszy1. 05.05.12, 22:26
            Zajmij sie lepiej ogrodkiem,niz pisaniem bzdur na forum.Przyzwyczajaj sie do ziemi.
            • misterpee Re: bywszy1. 05.05.12, 23:07
              poniewaz jestes religijny, niech modlitwa twoja bedzie znana wszystkim:
              You shall suck the milk of nations, you shall suck the breast of kings; and you shall know that I, the LORD, am your Savior and your Redeemer, the Mighty One of Jacob.
              Isaiah 60:16
    • wojciech.2345 ukochane czekistki i ukochani czekiści 06.05.12, 22:51
      Dobranoc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka