Dodaj do ulubionych

Polish consulate under bottle attack in Russia

14.06.12, 12:13
www.gazeta.ru/social/news/2012/06/14/n_2389149.shtml
Obserwuj wątek
    • romrus Re: Polish consulate under bottle attack in Russi 14.06.12, 12:29
      moscow2010 napisał:
      > www.gazeta.ru/social/news/2012/06/14/n_2389149.shtml

Чем хвacтaешьcя? Тем, чтo y нac тoже еcть кретины?

Ja jeszcze moge zrozumiec, przy tym ze nie popieram, wczorajsza akcje ruchu "Naszy", ktorzy manifestowali w Moskwie pod ambasada z czerwonymi kartkami, co naimniej byla pokojowa.

Jakis debil rzuczyl butelke do konsulatu, a ty sie cieszysz.
      • mongolszuudan Re: Polish consulate under bottle attack in Russi 14.06.12, 13:41
        A gdzie widac ze on cieszy sie? On tylko dal link. To absolutnie nieuniknionie ze przemoc bedzie miec skutkem przemoc. To III zasada dynamiki Newtona (zasada akcji i reakcji):
        Oddziaływania ciał są zawsze wzajemne. Siły wzajemnego oddziaływania dwóch ciał mają takie same wartości, taki sam kierunek, przeciwne zwroty i różne punkty przyłożenia (każda działa na inne ciało). Teraz duzo Polakow beda wymuszone dowiedziec sie o istnieniu tej zasady na praktycie - wlasnym ciale, ktore im oddzialaja w Rosji miejscowe obokfutbolowe bezmozgowce i inne pajac-rioty.
        • jabbaryt Re: Polish consulate under bottle attack in Russi 14.06.12, 14:20
          Po obu stronach jest dużo napalonych kretynów. Szkoda tylko że nie biją się oni między sobą. Jak zwykle po ryju dostają najbardziej spokojni, kulturalni i niewinni ludzie.
    • walter622 Eskalacja głupoty 14.06.12, 14:24
      moscow2010 napisał:
      www.gazeta.ru/social/news/2012/06/14/n_2389149.shtml
      No cóż - eskalacja głupoty. Dwóch pijanych meneli zachowało się "patriotycznie".
      Jednak kretynizm nie zna granic.
      • przyjacielameryki Re: Eskalacja głupoty 14.06.12, 15:56
        walter622 napisał:

> moscow2010 napisał:
        > www.gazeta.ru/social/news/2012/06/14/n_2389149.shtml
        > No cóż - eskalacja głupoty. Dwóch pijanych meneli zachowało się "patriotycznie"
        > .
        > Jednak kretynizm nie zna granic.

Pełna zgoda. Ale w żadnym wypadku nie można dopuścić, żeby jacyś debile, chuligani itp. badziewia decydowały o stosunkach międzyludzkich. Normalni kulturalni ludzie zawsze się dogadają pomimo różnych różnic poglądowych i oto teraz trzeba walczyć i to wspierać. Debili, chuliganów i bandytów trzeba olać ciepłym moczem a pózniej powsadzać do paki. Nie dajmy się zwariować, za dużo już tego kretynizmu! Normalni Polacy i Rosjanie świetnie się dogadują i porozumiewają!
        • igor_uk Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 16:07
          A szowinista nigdy.tacy szowinisci,jak p.a. przynosza duzo wiecej szkod wzajemnym stosunkam,niz setka pijanych rozrabiak.
          • walter622 Re: Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 16:23
            igor_uk napisał:
            > tacy szowinisci,jak p.a. przynosza duzo wiecej szkod wzajemnym
            > stosunkam,niz setka pijanych rozrabiak.

Fakt. W całym tym incydencie z atakiem na polski Konsulat było coś z burleski:
            1. Rzucili w budynek Konsulatu butelką PEŁNĄ piwa - widać w tym jakąś ich determinację i nawet poświęcenie - jaki pijak rzuci butelkę z takim życiodajnym dla nich trunkiem ?
            2. Byli tak pijani, że w budynek nie trafili i żadnych szkód nie wyrządzili innymi słowy daremne poświęcenie , wspomnianego trunku.
            3. Dali się złapać służbie wartowniczej.
            4. No i najciekawsze - po zatrzymaniu nawet nie byli w stanie wyjaśnić dlaczego to zrobili.

Kompletny debilizm.
          • przyjacielameryki Re: Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 16:27
            igor_uk napisał:

> A szowinista nigdy.tacy szowinisci,jak p.a. przynosza duzo wiecej szkod wzajem
            > nym stosunkam,niz setka pijanych rozrabiak.

A Ty cały czas swoje grasz! Mógłbyś zmienić płytę?

Nigdy nie atakowałem zwykłych Rosjan, nie zgadzam natomiast się z polityką Putina do czego chyba mam prawo co?

Ps. W strefie kibica pod Pałacem Kultury jest fantastyczna zabawa(takich stref kibica nie było dotychczas na żadnych ME). Prawie zaprzyjazniłem się z małżeństwem Rosjan w średnim wieku(40-50 lat), dużo nie brakowało a znalezli by się w moim domu na kolacji.
            • walter622 Re: Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 16:41
              przyjacielameryki napisał:
              > Prawie zaprzyjazniłem się z małżeństwem Rosjan w średnim
              > wieku(40-50 lat), dużo nie brakowało a znalezli by się w moim domu na kolacji.

No i co przeszkodziło twoim zamiarom ? Dostali od "patriotów" prętem i wylądowali w szpitalu?
              • przyjacielameryki Re: Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 17:23
                walter622 napisał:

> przyjacielameryki napisał:
                > > Prawie zaprzyjazniłem się z małżeństwem Rosjan w średnim
                > > wieku(40-50 lat), dużo nie brakowało a znalezli by się w moim domu na ko
                > lacji.
                >
                > No i co przeszkodziło twoim zamiarom ? Dostali od "patriotów" prętem i wylądowa
                > li w szpitalu?

Proza życia. Musiałem jechać do teściowej bo jej piwnicę zalało, a sama i starsza!
                • walter622 Re: Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 17:36
                  > Proza życia. Musiałem jechać do teściowej bo jej piwnicę zalało, a sama i starsza!

Dziwna ta piwnica - deszcz się zaczął gdzieś po godzinie 1 w nocy. Tak więc chyba tę piwnicę
                  nie zalała deszczówka :)))))
                  • przyjacielameryki Re: Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 17:57
                    walter622 napisał:

> > Proza życia. Musiałem jechać do teściowej bo jej piwnicę zalało, a sama i
                    > starsza!
                    >
                    > Dziwna ta piwnica - deszcz się zaczął gdzieś po godzinie 1 w nocy. Tak więc chy
                    > ba tę piwnicę
                    > nie zalała deszczówka :)))))

No nie, kiedy po północy??? To nie było było 12.06 a 10.06 po 18.00 w czasie meczu Włochy-Hiszpania. Było wielu Włochów i Hiszpanów ale byli i Niemcy, Irlandczycy, Węgrzy, Anglicy . . i Rosjanie. Zgadaliśmy się z Rosjanami bo taki czas ale wszyscy się bratali, atmosfera fantastyczna!
                    Nie wierzysz mi?
                    • walter622 Szczerze wątpię 14.06.12, 18:11

> Nie wierzysz mi?
                      Znając formułowane na tym forum twoje opinie o Rosjanach absolutnie nie wierzę w szczerość twojej wypowiedzi. Niestety, tej bajki nie kupuję.
                      • przyjacielameryki Re: Szczerze wątpię 14.06.12, 20:04
                        walter622 napisał:

>
                        > > Nie wierzysz mi?
                        > Znając formułowane na tym forum twoje opinie o Rosjanach absolutnie nie wierzę
                        > w szczerość twojej wypowiedzi. Niestety, tej bajki nie kupuję.

To Twoja sprawa. Ale po co ja w ogóle z Tobą dyskutuję . . . . ? Zagalopowałem się przez nierozwagę!
        • walter622 Re: Eskalacja głupoty 14.06.12, 16:16
          > Debili, chuliganów i bandytów trzeba olać ciepłym moczem a później powsadzać do paki:

Sądząc po orzekanych w chwili obecnej karach w Polsce im to chyba nie grozi.
          500 zł za czynną napaść na policjanta ? Dla porównania - w Rosji którą, sądząc po ilości twoich wypowiedzi na jej temat, uwielbiasz - za taki numer grozi kara w wysokości 30 000 zł.
          No, ale wiadomo - dzicz i zamordyzm. :))))))
          • romrus Troche inaczej 14.06.12, 20:38
            walter622 napisał:
            >Dla porównania - w Rosji którą, sądząc po ilości twoich wypowiedzi na jej temat, uwielbiasz - za taki numer grozi kara w wysokości 30 000 zł.
            > No, ale wiadomo - dzicz i zamordyzm. :))))))

30000 tys. to w trybie administracyjnem za odmowe wymagan i rozsakazow policji.

Przemoc to cos innego:

Стaтья 318. Применение нacилия в oтнoшении предcтaвителя влacти

Art. 318 Kodeksu karnego
            "Uzycie przemocy wobec przedstawicela wladzy"

par.1 - nie groznego dla zycia i zdrowia:
            -grzywna 200 tys. do 5 lat pozb. wolnosci

par.2 - groznego zycia i zdrowia:
            5-10 lat pozb. wolnosci.

Dzicz:-)))

• walter622 Dzięki 14.06.12, 21:43

romrus napisał:
              > Art. 318 Kodeksu karnego /R.F./
              > "Uzycie przemocy wobec przedstawicela wladzy"
              >
              > par.1 - nie groznego dla zycia i zdrowia:
              > -grzywna 200 tys. do 5 lat pozb. wolnosci
              > par.2 - groznego zycia i zdrowia:
              > 5-10 lat pozb. wolnosci.

Dla porównania można wskazać w tym zakresie polskie regulacje - art. 222 i 223 Kodeksu karnego ( Dz.U. z 1997 r. Nr 88 poz. 553)

art. 222 ( naruszenie nietykalności) - grzywna lub do 3 lat pozbawienia wolności,
              art. 223 (czynna napaść) - od jednego do 10 lat pozbawienia wolności.

Przy okolicznościach czynnej napaści na policjanta ( tj. w omawianej sprawie) nie istniała możliwość orzekania grzywny, bowiem K.k. czegoś takiego nie przewiduje. Tak więc tak wyjątkowo łagodne potraktowanie sprawcy przez Sąd może tylko budzić duże zdziwienie.

> Dzicz:-)))

Chyba chłodna kalkulacja.
              • walter622 Re: Dzięki - cd. 14.06.12, 22:43
                Przy okazji rzuć na TO okiem:

a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/223840_10150955583814424_1396157311_n.jpg
                Paranoi ciąg dalszy.
    • ukos Tak, towarzyszu - nie kocha Matuszki, widać wariat 14.06.12, 20:28
      mongolszuudan napisał:

> W takim razie sprobuj pomyslic o swoim wlasnym Psyche - napewno odszukasz duzo
      > ciekawego (dla psychiatrzow).

Godnie kontynuujecie tradycje waszego "profesora", ba! - "akademika" od psychuszek i teorii "schizofrenii bezobjawowej". Jak się tam miewa order Lenina tej kreatury, której z pewnością macie ochotę postawić pomnik?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka