moscow2010 14.06.12, 12:13 www.gazeta.ru/social/news/2012/06/14/n_2389149.shtml Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romrus Re: Polish consulate under bottle attack in Russi 14.06.12, 12:29 moscow2010 napisał: > www.gazeta.ru/social/news/2012/06/14/n_2389149.shtml Чем хвacтaешьcя? Тем, чтo y нac тoже еcть кретины? Ja jeszcze moge zrozumiec, przy tym ze nie popieram, wczorajsza akcje ruchu "Naszy", ktorzy manifestowali w Moskwie pod ambasada z czerwonymi kartkami, co naimniej byla pokojowa. Jakis debil rzuczyl butelke do konsulatu, a ty sie cieszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Polish consulate under bottle attack in Russi 14.06.12, 13:41 A gdzie widac ze on cieszy sie? On tylko dal link. To absolutnie nieuniknionie ze przemoc bedzie miec skutkem przemoc. To III zasada dynamiki Newtona (zasada akcji i reakcji): Oddziaływania ciał są zawsze wzajemne. Siły wzajemnego oddziaływania dwóch ciał mają takie same wartości, taki sam kierunek, przeciwne zwroty i różne punkty przyłożenia (każda działa na inne ciało). Teraz duzo Polakow beda wymuszone dowiedziec sie o istnieniu tej zasady na praktycie - wlasnym ciale, ktore im oddzialaja w Rosji miejscowe obokfutbolowe bezmozgowce i inne pajac-rioty. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: Polish consulate under bottle attack in Russi 14.06.12, 14:20 Po obu stronach jest dużo napalonych kretynów. Szkoda tylko że nie biją się oni między sobą. Jak zwykle po ryju dostają najbardziej spokojni, kulturalni i niewinni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Eskalacja głupoty 14.06.12, 14:24 moscow2010 napisał: www.gazeta.ru/social/news/2012/06/14/n_2389149.shtml No cóż - eskalacja głupoty. Dwóch pijanych meneli zachowało się "patriotycznie". Jednak kretynizm nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Eskalacja głupoty 14.06.12, 15:56 walter622 napisał: > moscow2010 napisał: > www.gazeta.ru/social/news/2012/06/14/n_2389149.shtml > No cóż - eskalacja głupoty. Dwóch pijanych meneli zachowało się "patriotycznie" > . > Jednak kretynizm nie zna granic. Pełna zgoda. Ale w żadnym wypadku nie można dopuścić, żeby jacyś debile, chuligani itp. badziewia decydowały o stosunkach międzyludzkich. Normalni kulturalni ludzie zawsze się dogadają pomimo różnych różnic poglądowych i oto teraz trzeba walczyć i to wspierać. Debili, chuliganów i bandytów trzeba olać ciepłym moczem a pózniej powsadzać do paki. Nie dajmy się zwariować, za dużo już tego kretynizmu! Normalni Polacy i Rosjanie świetnie się dogadują i porozumiewają! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 16:07 A szowinista nigdy.tacy szowinisci,jak p.a. przynosza duzo wiecej szkod wzajemnym stosunkam,niz setka pijanych rozrabiak. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 16:23 igor_uk napisał: > tacy szowinisci,jak p.a. przynosza duzo wiecej szkod wzajemnym > stosunkam,niz setka pijanych rozrabiak. Fakt. W całym tym incydencie z atakiem na polski Konsulat było coś z burleski: 1. Rzucili w budynek Konsulatu butelką PEŁNĄ piwa - widać w tym jakąś ich determinację i nawet poświęcenie - jaki pijak rzuci butelkę z takim życiodajnym dla nich trunkiem ? 2. Byli tak pijani, że w budynek nie trafili i żadnych szkód nie wyrządzili innymi słowy daremne poświęcenie , wspomnianego trunku. 3. Dali się złapać służbie wartowniczej. 4. No i najciekawsze - po zatrzymaniu nawet nie byli w stanie wyjaśnić dlaczego to zrobili. Kompletny debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 16:27 igor_uk napisał: > A szowinista nigdy.tacy szowinisci,jak p.a. przynosza duzo wiecej szkod wzajem > nym stosunkam,niz setka pijanych rozrabiak. A Ty cały czas swoje grasz! Mógłbyś zmienić płytę? Nigdy nie atakowałem zwykłych Rosjan, nie zgadzam natomiast się z polityką Putina do czego chyba mam prawo co? Ps. W strefie kibica pod Pałacem Kultury jest fantastyczna zabawa(takich stref kibica nie było dotychczas na żadnych ME). Prawie zaprzyjazniłem się z małżeństwem Rosjan w średnim wieku(40-50 lat), dużo nie brakowało a znalezli by się w moim domu na kolacji. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 16:41 przyjacielameryki napisał: > Prawie zaprzyjazniłem się z małżeństwem Rosjan w średnim > wieku(40-50 lat), dużo nie brakowało a znalezli by się w moim domu na kolacji. No i co przeszkodziło twoim zamiarom ? Dostali od "patriotów" prętem i wylądowali w szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 17:23 walter622 napisał: > przyjacielameryki napisał: > > Prawie zaprzyjazniłem się z małżeństwem Rosjan w średnim > > wieku(40-50 lat), dużo nie brakowało a znalezli by się w moim domu na ko > lacji. > > No i co przeszkodziło twoim zamiarom ? Dostali od "patriotów" prętem i wylądowa > li w szpitalu? Proza życia. Musiałem jechać do teściowej bo jej piwnicę zalało, a sama i starsza! Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 17:36 przyjacielameryki napisał: > Proza życia. Musiałem jechać do teściowej bo jej piwnicę zalało, a sama i starsza! Dziwna ta piwnica - deszcz się zaczął gdzieś po godzinie 1 w nocy. Tak więc chyba tę piwnicę nie zalała deszczówka :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Pijak wytrzezwieje. 14.06.12, 17:57 walter622 napisał: > przyjacielameryki napisał: > > Proza życia. Musiałem jechać do teściowej bo jej piwnicę zalało, a sama i > starsza! > > Dziwna ta piwnica - deszcz się zaczął gdzieś po godzinie 1 w nocy. Tak więc chy > ba tę piwnicę > nie zalała deszczówka :))))) No nie, kiedy po północy??? To nie było było 12.06 a 10.06 po 18.00 w czasie meczu Włochy-Hiszpania. Było wielu Włochów i Hiszpanów ale byli i Niemcy, Irlandczycy, Węgrzy, Anglicy . . i Rosjanie. Zgadaliśmy się z Rosjanami bo taki czas ale wszyscy się bratali, atmosfera fantastyczna! Nie wierzysz mi? Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Szczerze wątpię 14.06.12, 18:11 przyjacielameryki napisał: > Nie wierzysz mi? Znając formułowane na tym forum twoje opinie o Rosjanach absolutnie nie wierzę w szczerość twojej wypowiedzi. Niestety, tej bajki nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Szczerze wątpię 14.06.12, 20:04 walter622 napisał: > przyjacielameryki napisał: > > > Nie wierzysz mi? > Znając formułowane na tym forum twoje opinie o Rosjanach absolutnie nie wierzę > w szczerość twojej wypowiedzi. Niestety, tej bajki nie kupuję. To Twoja sprawa. Ale po co ja w ogóle z Tobą dyskutuję . . . . ? Zagalopowałem się przez nierozwagę! Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Eskalacja głupoty 14.06.12, 16:16 przyjacielameryki napisał: > Debili, chuliganów i bandytów trzeba olać ciepłym moczem a później powsadzać do paki: Sądząc po orzekanych w chwili obecnej karach w Polsce im to chyba nie grozi. 500 zł za czynną napaść na policjanta ? Dla porównania - w Rosji którą, sądząc po ilości twoich wypowiedzi na jej temat, uwielbiasz - za taki numer grozi kara w wysokości 30 000 zł. No, ale wiadomo - dzicz i zamordyzm. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Troche inaczej 14.06.12, 20:38 walter622 napisał: >Dla porównania - w Rosji którą, sądząc po ilości twoich wypowiedzi na jej temat, uwielbiasz - za taki numer grozi kara w wysokości 30 000 zł. > No, ale wiadomo - dzicz i zamordyzm. :)))))) 30000 tys. to w trybie administracyjnem za odmowe wymagan i rozsakazow policji. Przemoc to cos innego: Стaтья 318. Применение нacилия в oтнoшении предcтaвителя влacти Art. 318 Kodeksu karnego "Uzycie przemocy wobec przedstawicela wladzy" par.1 - nie groznego dla zycia i zdrowia: -grzywna 200 tys. do 5 lat pozb. wolnosci par.2 - groznego zycia i zdrowia: 5-10 lat pozb. wolnosci. Dzicz:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Dzięki 14.06.12, 21:43 romrus napisał: > Art. 318 Kodeksu karnego /R.F./ > "Uzycie przemocy wobec przedstawicela wladzy" > > par.1 - nie groznego dla zycia i zdrowia: > -grzywna 200 tys. do 5 lat pozb. wolnosci > par.2 - groznego zycia i zdrowia: > 5-10 lat pozb. wolnosci. Dla porównania można wskazać w tym zakresie polskie regulacje - art. 222 i 223 Kodeksu karnego ( Dz.U. z 1997 r. Nr 88 poz. 553) art. 222 ( naruszenie nietykalności) - grzywna lub do 3 lat pozbawienia wolności, art. 223 (czynna napaść) - od jednego do 10 lat pozbawienia wolności. Przy okolicznościach czynnej napaści na policjanta ( tj. w omawianej sprawie) nie istniała możliwość orzekania grzywny, bowiem K.k. czegoś takiego nie przewiduje. Tak więc tak wyjątkowo łagodne potraktowanie sprawcy przez Sąd może tylko budzić duże zdziwienie. > Dzicz:-))) Chyba chłodna kalkulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Dzięki - cd. 14.06.12, 22:43 Przy okazji rzuć na TO okiem: a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/223840_10150955583814424_1396157311_n.jpg Paranoi ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Tak, towarzyszu - nie kocha Matuszki, widać wariat 14.06.12, 20:28 mongolszuudan napisał: > W takim razie sprobuj pomyslic o swoim wlasnym Psyche - napewno odszukasz duzo > ciekawego (dla psychiatrzow). Godnie kontynuujecie tradycje waszego "profesora", ba! - "akademika" od psychuszek i teorii "schizofrenii bezobjawowej". Jak się tam miewa order Lenina tej kreatury, której z pewnością macie ochotę postawić pomnik? Odpowiedz Link Zgłoś