Dodaj do ulubionych

Nazistowskie korzenia NATO.

03.07.12, 20:17
Dosc mocno kontrowersyjny tekst okazal sie na portalu Voltairenet.org autorstwa Roberta Rodvika.

"Who gave NATO the right to rule the world? This author elucidates how the Western elite, many of whom were Hitler supporters, rescued a vast number of Nazi hierarchy and placed them in positions to continue the many decades long fight against Russia. The One Percent of the time and the One Percent of today have sent millions to their deaths in formulating and enacting Winston Churchill’s 1918 pledge to "strangle at its birth" the Bolshevik menace. Total control of the so-called mainstream media has furthered that odious task."

Kto dal NATO prawo do rzadzenia swiatem? Autor wyjasnia, jak zachodnie elity, z ktorych wielu bylo zwolennikami Hitlera, uratowali ogromna liczbe nazistow i wykorzystali ich do dlugiej walki z Rosja.

Pelny tekst :

www.voltairenet.org/NATO-s-Nazi-Beginnings-How-the
Czym jest Voltaire Network ? O tym mozecie poczytac .

W jezyku angielskim :

www.voltairenet.org/About-Voltaire-Network
W jezyku niemieckim:

www.voltairenet.org/Was-das-Voltaire-Netzwerk-betrifft
W jezyku rosyjskim:

www.voltairenet.org/O-Set-Vol-ter

Obserwuj wątek
    • igor_uk Kreska. 03.07.12, 20:46
      Tym razem postapilas prawidlowo (he,he).Zamiescilem dwa identycznych posta w dwoch roznych postach,to rzeczywiscie mozno uznac za spamowanie.
      Jak by bylem Twoim kierownikiem,to by dalem Tobie premie.

Wyjatkowa nuda na forum.
      • misterpee Re: zadnychn premi, budzet upada 03.07.12, 20:48
        kto dal prawo NATO, oczywiscie Europa jest bezsilna podobnie jak USA. A kto nimi rzadzi ?
        • igor_uk misterpee. 03.07.12, 20:57
          Temat kto rzadzi , my juz przerabiali i wprawie nie pobili sie (he,he),ale ja ciebie nadal lubie.
          W tym tekscie chodzi o to,ze USA z aliantami nie przebierali w srodkach,zeby walczyc z ZSRR,nawet nazisci byli dobre dla tego celu.
          A nazista nigdy nie bywa byly .
      • kreska54 Re: Kreska. 03.07.12, 20:49
        igor_uk napisał:

> Tym razem postapilas prawidlowo (he,he).Zamiescilem dwa identycznych posta w d
        > woch roznych postach,to rzeczywiscie mozno uznac za spamowanie.
        > Jak by bylem Twoim kierownikiem,to by dalem Tobie premie.
        >
        >
        > Wyjatkowa nuda na forum.>

(~_~)

Ja Ci nie towarzystwa nie dotrzymam - wpadłam tylko na chwilę.
        Kolorowych snów :-)
        • igor_uk Re: Kreska. 03.07.12, 20:54
          Szkoda,ale widze,ze jest misterpee.Tak co o mnie nie martw sie,nie zanudze sie nasmierc.

Dobra noc.
          • tojabogdan korzenie korzeniami, ale 03.07.12, 20:57
            było trudno odnaleźć się NATO po rozpadzie Układu Warszawskiego.
            Bo z definicji obronny pakt militarny stracił naturalnego wroga. I trzeba było na gwałt zmienić definicję, cele, wymyśleć sens istnienia. Po okresie zakłopotania ustalono, że można zakres działania rozszerzyć na cały świat, i jak za dawnych kolonialnych lat, zabezpieczać dostęp do bogactw naturalnych.
            Pierwszą wojną poza statutowym obszarem NATO była wojna przeciw Jugosławii, która pokazała "elastyczne" podjście do statutu, bo przecież żaden kraj NATO nie został zaatakowany, a zgody na wojnę nie wydała też rada bezpieczeństwa ONZ.
            Z pomocą przyszły późniejsze wyydarzenia, zwłaszcza zamach 11 września.
            Potem już wszystko i wszędzie było i jest dozwolone.
            • igor_uk Re: korzenie korzeniami, ale 03.07.12, 21:01
              Bardzo trafne spostrzezenie,Bogdan. Tylko wrog moze usprawiedliwic istnienie NATO.
    • przyjacielameryki Re: Nazistowskie korzenia NATO. 03.07.12, 22:31
      Nazistowskie korzenie to miał ZSRR. Nie dość tego że miał, to jeszcze realizował nazistowską politykę w całej rozciągłości. Dodatkowo dochodzi kwestia, że ZSRR i jego spadkobierca - Raaasjia jeszcze się z tego nie rozliczyła. Idąc dalej, cały czas ten spadkobierca - czyli Rasija kontynuuje w znacznym zakresie tę politykę i te wartości. Iran, Korea Płd., Syria, Krym, Gruzja, Ukraina, i ostatnio prowokacje kibolskie zauszników kremla i Putina w Polsce( we Wrocławiu i w Warszawie) mające na celu zburzenie dobrego wizerunku atmosfery i organizacji Euro 2012 w Polsce. Co za wyjątkowa podłość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      A jak bezczelność wyjeżdżanie z tym wątkiem na polski forum. A fuj!!
      To tylko potwierdza, że z komsomołem trzeba zdecydowanie i krótko! Żadne resety, zero ustępstw bo zawsze oszukają, zamataczą!!
    • j-k belkot Belkot. A ty co w Landynie robisz ? 03.07.12, 23:48
      igor_uk napisał:
      > Ja jestem u siebie. Jestem Slowianinem i obywatelem Polski.A co ty tutaj robisz?

A ty co w Landynie robisz ?
      lykasz swieze powietrze. ?

Znam i londynsnkie i warszawskie.

• igor_uk jasiu. 03.07.12, 23:52
        Czy ja do ciebie cos pisalem? Ze ty mnie odpowiadasz.Czyz by przyjacielameryki byl twoim kolejnym wcieleniem?
        Czlowieku,przeciez ty nie dlugo nie potrafisz funkcjonowac wsrod normalnych ludzi.
        • eva15 Igor, Ty go spytaj 04.07.12, 00:20
          Igor, Ty go spytaj, co on w Niemczech robi? Łyka świeże niemieckie powietrze? Ech, szkoda na niego czasu.

Off topic:

Nie mam czasu i ochoty w padać ostatnio na to ciągle wycinane przez cenzurę forum, ale zauważyłam, że i inni (Romrus, borrcia etc.) mają powoli dosyć. Twój żegnający ich, zwłaszcza Romrusa, wątek szybko zlikwidowano, nawet nie miałam kiedy się wpisać. O co poszło Romrusowi, że uciekł stąd?
          • igor_uk Ewa. 04.07.12, 00:26
            Romrusu wycieli ponoc watek i kilka postow .Tak naprawde ,tylko tyle wiem co do decyzji romrusa.
            Co dotyczy Jasia,to on mnie absolutnie nie interesuje,traktuje jego,jako tlo tego forum.
            • igor_uk Ewa i jeszcze. 04.07.12, 00:28
              mam nadzieje,ze ty nie odejdziesz.Bo z kim ja wtedy bede klucic sie merytorycznie (he,he)?
              • eva15 GW promuje chamstwo i głupotę 04.07.12, 00:41
                Nie jestem tak kategoryczna jak Romrus, ale brzydnie mi ilość wspieranych przez GW głupców. Mądre wątki są wycinane, głupie, prymitywne, obraźliwe i chamskie - zostawiane. Co prawda uważam, że nie należy oddawać pola bystrzakom, ale to jednak męczące szarpać się w kółko z durakami.
                Pomijając fakt, że ostatnio i tak mam mało czasu, zastanawiam się czy nie powinniśmy się wszyscy przenieść na Twoje forum i zostawić bystrzaków w swoim towarzystwie. Na prywatnych forach cenzura jest chyba mniejsza - mam rację?

• maly.jasio goraco popieram 04.07.12, 20:17
                  serdecznie popieram. chcialbym by z tego foro znikneli wszyscy - sciagajacy wszystkie sprawy do punktu widzenia Maskwy :)

Na prywatnych forach cenzura jest chyba mniejsza - mam rację?

- masz.
                  • igor_uk jasiu. 04.07.12, 20:30
                    A z kim bedziesz wtedy "dyskutowac" na forum "Swiat"?
                    Przeciez oprocz mnie nikt na ciebie nie zwraca uwage .Ja to robie z litosci -docen to.
          • j-k Nie mam problemow z zyciorysem, Evelein :) 04.07.12, 13:47
            eva15 napisała:
            > Igor, Ty go spytaj, co on w Niemczech robi?

voila: (Pentamethylcyclopentadienyl) Ruthenium-Halogeno- und Alkoxokomplexe :
            Dissertation / Janusz K.
            RWTH Aachen, Offsetdruck, 1989
      • elka-sulzer Re: igor 03.07.12, 23:55
        W 'wolnych' Stanach NATO - north atlantc terrorist organization jest okreslane, hehehe
        • igor_uk Re: igor 04.07.12, 00:00
          Bardzo celne to okreslenie jest.
          • wtopek bezsilna wściekłość i rozgoryczenie 04.07.12, 07:30

przedstawicieli Wielkiego Brata, który sklecił Układ Warszawski, który zasłynął z brawurowych akcji zbrojnych przeciwko...własnym członkom

i który rozlazł się jak stare tekturowe pudło

i to też wam nie wyszło druzja :)))
    • igor_uk Jasiu. 03.07.12, 23:59
      Ty,najwyzej,mozesz grzecznie poprosic mnie o to,zeby ja podziellem sie z toba swoja obszerna wiedza.
      A teraz idz,biedaczysko wielonickowy ,spac.
      • j-k dziecie 04.07.12, 00:09
        igor_uk napisał:
        Ty mozesz grzecznie poprosic mnie o to,zeby ja podziellem sie z toba

Chetnie przyjme. dzielic to sie mozesz ze mna terytorium Rassiji

Viborg do Finlandii
        Kaliningdad do Polski
        Moldawia do Rumunii
        A Osetia pld do Gruzji.

a teraz spij i nie walnujsa.

PS: Pietroplawlovsk w kazachstanie oczywiscie wam sie nalezy,.
        tam, sa Rassijanie.

• igor_uk Jasiu. 04.07.12, 00:21
          I znow zdenerwowales sie.Nu co ja mam z toba zrobic?Powaznie pisac do ciebie jest i tak bez sensu,bo ty i tak nie zrozumiesz,a na zarty obrazasz sie.
          • maly.jasio Re: Jasiu. 04.07.12, 20:18
            igor_uk napisał:
            > I znow zdenerwowales sie. Nu co ja mam z toba zrobic?Powaznie pisac do ciebie j
            > est i tak bez sensu,bo ty i tak nie zrozumiesz,a na zarty obrazasz sie.

Daj pokoj. spokojnie jestem za przylaczeniem Pitropavlowska do Rasiji.
            Tu mozesz na mnie liczyc.
    • bleman Re: Nazistowskie korzenia NATO. 04.07.12, 09:29
      >Kto dal NATO prawo do rządzenia światem?

A to dał takie prawo Rzymowi w starożytności, albo W.Brytanii w 19 wieku ? O Mongołach, Rosji Romanowów itd nie wspominając. <- to jest wersja realistyczna.

Ale obiecałem, że będzie idealistycznie, to powiem, tak, Zachodnie demokracje i zachodni styl prowadzenia polityki jest lepszy niz ten który ówcześnie oferował blok wschodni. Więc dobrze się zadziało, że to NATO wiodło prym i przywłaszczyło sobie prawo "rządzenia" światem.

>Autor wyjasnia, jak zachodnie elity, z ktorych wielu >bylo zwolennikami Hitlera, uratowali >ogromna liczbe nazistow i wykorzystali ich do dlugiej walki >z Rosja.
      >

I ile mi wiadomo, z Rosja nikt nie chciał walczyć. Chciano walczyć z ZSRR. Gdyby w Rosji nie bylo rewolucji i gdyby komunisci nie stanowili zagrozenia dla uwczesnego porządku, to nikt palcem by nie kiwnął.

• wtopek Re: Nazistowskie korzenia NATO. 04.07.12, 10:10
        zastanawiające jest to wymienne stosowanie słów "Rosja" i "ZSRR"

w innych wątkach to ZSRR, nie Rosja mordował ludzi, napadał na inne kraje, rządzony był przez Gruzinów i innych Ukraińców

w tym wątku NATO nagle okazuje się nazistowską organizacją czyhającą na...Rosję :D
      • darekvtb Re: Nazistowskie korzenia NATO. 04.07.12, 10:20
        "Gdyby w Rosji nie bylo rewolucji i gdyby komunisci nie stanowili zagrozenia dla uwczesnego porządku,"

Rznie Pan glupa, czy rzeczywiscie nie wie, skad i czyim pociagiem przyjechal do Rosji Lenin, i skad i z czyja kasa przyplynal do Rosji Trocki? I jaka narodowosc przewazala wsrod komisarzy ludowych? A strzelcy jakiej narodowosci uratowali bolszewicki Piotrogrod przed carskim generalem?

Albo nie zna Pan historii, albo celowo mataczy! Poniewaz nie uwazam Pana za glupka, stawiam na to drugie..
      • kylax1 Bardzo dobrze, że w Rosji była rewolucja. 04.07.12, 19:53
        Bandycką dynastię Romanowów potraktowano tak, jak na to zasługiwali. Kler prawosławny wystrzelano, jak na to zasługiwał.
        • igor_uk kylax. 04.07.12, 19:59
          A jaki masz stosunek do wiary judaistycznej?
          Bo to ze nie lubisz islam i chrzescijanstwo,to wiem.
          • kylax1 Taki sam jak do islamu i chrześcijaństwa. 04.07.12, 20:03
            Przy czym, zaznaczam, że chodzi o religię, a nie o Żydów jako takich, których popieram (poza obrzezaniem).
            • igor_uk Re: Taki sam jak do islamu i chrześcijaństwa. 04.07.12, 20:05
              Ale nigdy nie przeczytalem cos podobnego o judaizmie w twoich postach.
              • kylax1 Judaizm to promil świata, islam i chrześcijaństwo 04.07.12, 20:09
                to połowa ludzkości. Jest pewna różnica.
              • bleman Igor 04.07.12, 21:07
                A co ty masz do judaizmu i żydów ?
                • igor_uk Re: Igor 04.07.12, 21:13
                  W sumie nic .
                  mnie tylko zainteresowalo,czemu kylax tak krytycznie i tak ochoczo wyraza sie o chrzescijanstwie i islamie,a nic nie pisze nigdy o judaizmie.
        • bleman Za to czerwona dynastia 04.07.12, 21:06
          była miła i troskliwa. A ludowi Rusi żyło sie bezpiecznie, dostatnio ?
          Do tego kwitła wolność i swoboda, a kula w potylice spotykała tylko nielicznych bandytów?

Człowieku, Rosjanie zamienili pospolitych bandytów Romanowów na czerwonych psychopatycznych morderców.
          Jedynym carem(i to nawet nie z rodziny Romanowów) który dorastał do pięt Leninowi i Stalinowi był Iwan IV Wasilewicz.
          • igor_uk bleman. 04.07.12, 21:14
            A co ty masz do Rosjan?
            • bleman Re: bleman. 04.07.12, 21:51
              Sympatie, a co ?

Jedynie nie lubie rzadzących Rosją.
              • igor_uk Re: bleman. 04.07.12, 22:06
                Nu to mnie nie podobaja sie rzadzace zachodem,ktore wysylaja swoi bombowce ,jak by to byli laurki ,pod krzyki "bravo" takich ,jak ty.
                Tobie te bombowce napewno nie przeszkadzaja,przeciez to nie na twoja glowe spadaja bomby.A czy zostanowiles sie kiedys nad tym,co teraz przezywa narod Libii?
                A czy wiesz,jak zyje Irakijczyk,po tym jak Zachod go "wyzwolil"?
                • bleman Re: bleman. 04.07.12, 22:19
                  > Nu to mnie nie podobaja sie rzadzace zachodem,ktore wysylaja swoi bombowce ,j
                  > ak by to byli laurki ,pod krzyki "bravo" takich ,jak ty.

A czy ja krzycze brawo ?
                  Jestem przeciwnikiem polityki złej i malo oplacalnej dla zachodu, a w szczegolnosci dla zwykłych ludzi. Prosze odróżnij moje wypowiedzi w któreych oceniam zjawiska od strony moralnej od tych gdzie oceniam cos od strony czysto politycznej.

> A czy wiesz,jak zyje Irakijczyk,po tym jak Zachod go "wyzwolil"?

Zdecydowanie gorzej.
                  Zresztą gdzies juz o tym dyskutowaliśmy. Osobiście byłem przeciwniekiem interwencji w Iraku. W ogóle cały problem z irakiem który zaczął sie już w latach 80' to wynik durnej polityki USA. Temu nikt nie zaprzeczy.

Saddama, można było w latach 80' kupić, ale widocznie USA wolało zaryzykować i spuścić go ze smyczy. Ba!. obstawiam, że w perspektywie 20 lat kupienie Saddama i utrzymywanie jego reżimu w dobrych stosunkach, bardziej by sie opłacilo niż 2 wojny i burdel w regionie.
                  Zresztą reżimem utrzymywanym przez USA jest np. Arabia saudyjska, czy inne "monarchie" pustynnych pastuchów.
                  • igor_uk Re: bleman. 04.07.12, 22:44
                    Nu to przeciez o tym i jest ten watek,miedzy innymi.
              • mongolszuudan Re: bleman. 04.07.12, 22:20
                Analogicznie. My tak samo mamy sympatie do Polakow, lecz nie lubimy rzadacych Polska. A dlatego zyczymy braciom Polakom lepszej wladzy - bolszowickiej.
                • bleman Re: bleman. 04.07.12, 22:23
                  No to nam , źle życzycie...

Juz taka władze przerabialiśmy i nie była zbyt dobra, zresztą u was tez ten czerwony eksperyment zdecydowanie nie wypalił.
                  • mongolszuudan Re: bleman. 04.07.12, 22:31
                    Po co uwazasz ze zle? Ja wlasnie uwazam ze bolszewizm to najlepsza wladza. Dlatego zycze wam najlepszego czego tylko moge pozyczyc. Ty uwazasz ze nam lepsze samim zniszczyc swoje panstwo i zrobic calym narodem akt samobojstwa narodowego zeby Polakom byl spokoj na wieki. I nam zdechlym po twojemu zdaniu bedzie lepiej. A nam pochoooj co ty nam zyczysz i jake wladze dla Rosji uwazasz za lepsza. My sami wiemy co nam lepiej. Podoba sie to komus czy nie - to obojetnie.
                    • bleman Re: bleman. 04.07.12, 22:44
                      Ty uwazasz ze nam lepsze s
                      > amim zniszczyc swoje panstwo i zrobic calym narodem akt samobojstwa narodowego
                      > zeby Polakom byl spokoj na wieki.

Kompletne bzdury wypisujesz, nie majac pojęcia jakie jest moje zdanie. Tak cie nauczyli dyskutować w domu ?

I nam zdechlym po twojemu zdaniu bedzie lepie
                      > j. A nam pochoooj co ty nam zyczysz i jake wladze dla Rosji uwazasz za lepsza.
                      > My sami wiemy co nam lepiej.

No właśnie efekty ostatnich 500 lat historii rosji pokazują, że nieszczególnie z tym dobrem systemu władzy jest w rosji. Zresztą w Polsce podobnie.
          • kylax1 Sowieci wprowadzili podstawy cywilizacji do Rosji. 04.07.12, 22:03
            Chociażby elektryczność, czy toalety.

Za carskich, średniowiecznych zbrodniarzy, lud rosyjski żył gorzej, niż obecnie w Rwandzie, czy innej Somalii.
            • bleman Re: Sowieci wprowadzili podstawy cywilizacji do R 04.07.12, 22:12
              To co piszesz jest kompletną bzdurą.

Porównaj korzyści materialne osiągnięte dzięki komunistą do ofiar (miliony rosjan straciły wszystko, tylko po to zeby inni zaznali "namiastki" cywilizacji). Okaże się, że Rosja poniosła stratę.
              Dodatkowo, sama rewolucja zrównała wiele miejsc "pracy" z ziemią - glównie w rolnictwie.

Zapewniam, cię, że w perspektywie kilkudziesięciu lat: Brak rewolucji bolszewickiej i związanej z nią wojny domowej + stopniowa "demokratyzacja" dałaby lepszy skutek niż rządy komunistów.

Twoje rozumowanie miałoby sens gdyby udało się udowodnić, że droga "komunistyczna" w okresie powiedzmy np. 1919-1960 dała Rosjanom więcej niż wynosiły utracone korzyści wynikające z innego hipotetycznego systemu który w tym czasie mógłby w Rosji istnieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka