Dodaj do ulubionych

Fajnie byc dzieckiem w Ameryce.

30.12.12, 21:06
Child Abuse in America

Troche statystyki (z linku):
-Zgloszenia o znecanie sie nad dziecmi otrzymuja sie co 10 sekund.
-Wiecej niz 5 dzieci umiera w Stanach na skutek przemocy.
- Blisko 80% ,ktore zgineli na skutek przemocy,mieli ponizej 4 lat.
-Przypuszcza sie,ze w 50-60% przypadkow smiertelnosci wsrod dzieci na skutek przemocy,nie wskazuja sie w aktach zgonu.
-Ponad 90% nieletnich ofiar seksualnej przemocy znali swoich gwalcicieli.
-Przemoc nad dziecmi obejmuje wszystkie warstwe spoleczne ,religijne i z kazdym poziomem wyksztalcenia.
-Blisko 30% dziecie,ktory poznali czym jest przemoc ,beda identycznie postepowac z wlasnymi dziecmi,to bledne kolo przemocy nie da sie rozerwac.
- Okolo 80% mlodych ludzi,w wieku 21 lat,ktore poznali przemoc w dziecienstwie,odpowiadaja przynajmniej jednemu kryterium zabuzenia psychicznego.

I w rece tych ludzi sprzedajne rosyjskie urzedniki oddawali dzieci ,przyszlosc narodu rosyjskiego.
Cale szczescie,ze temu postawili tame.
Obserwuj wątek
    • igor_uk korekta.... 30.12.12, 21:10
      Napisalem:

Mialo byc :
      -Wiecej niz 5 dzieci umiera dziennie w Stanach na skutek przemocy.
    • j-k W Chinach byc dzieckiem jeszcze fajniej. 30.12.12, 21:13
      zwlaszcza jak jest sie chlopcem.

- nadal (z wyjatkami) obowiazuje polityka jednego dziecka
      - a po badaniach USG dziewczynski sie skrobie.

a byc jedynakiem, to przynajmniej materialnie czysta przyjemnosc.
      kochani rodzice/raditieli - tolka dla Tiebia :)))
      • igor_uk Nie wiem. 30.12.12, 21:18
        Nic o przemocy nad dziecmi w Chinach mnie nie jest wiadomo.
        Jak masz cos ciekawego ,to zaloz watek w tym temacie -chetnie cos dowiem sie.
        • j-k No pewnie 30.12.12, 21:38
          igor_uk napisał:
          > Nic o przemocy nad dziecmi w Chinach mnie nie jest wiadomo.

"wyskrobanie" 50 mln kobiet - to przeciez nie przemoc.
          tylko dlatego, ze mialy nieszczescie zostac zeslane na ten Swiat jako kobiety...

Miej ty czlowieku Moralnosc.
    • yurek11111 Child abuse w USA jest przestepstwem kryminalnym,w 30.12.12, 21:19

Rosji,rutyna.....

www.themoscowtimes.com/opinion/article/child-abuse-in-russia-is-routine/473633.html
    • yurek11111 Child abuse w USA jest przestepstwem kryminalnym,w 30.12.12, 21:19
      Rosji,rutyna.....

www.themoscowtimes.com/opinion/article/child-abuse-in-russia-is-routine/473633.html
      • igor_uk yureczek. 30.12.12, 21:27
        Ty co,nie potrafisz nawet wkleic tekstu za pierwszym razem?
        Kto tobie te teksty pisze?Bo to ze ty ich tylko wklejasz,juz jest wiadomo.
        • yurek11111 igorczik,durnemu dwa razy powtorzyc nie zaszkodzi 30.12.12, 21:41

chociaz i tak nie zrozumie.... :-))))
          W drodze rewanzu,chyba nie jest tak zle z dziecmi w USA ,jezeli tylko:" Wiecej niz 5 dzieci umiera w Stanach na skutek przemocy."

Fajnie byc dzieckiem w Ameryce.

Autor: igor-z-uk 30.12.12, 21:06

Child Abuse in America

Troche statystyki (z linku):
          -Zgloszenia o znecanie sie nad dziecmi otrzymuja sie co 10 sekund.
    • eva15 Re: Fajnie byc dzieckiem w Ameryce. 30.12.12, 21:22
      Gdy czytam, że 80% młodych ludzi zaznało przemocy w dzeiciństwie, to trochę mnie to zastanawia. Faktem jest, że USA są krajem o silnym kulcie przemocy i zabijania, wystarczy włączyć tv i zobaczyć jak filmy spływają krwią, na okrągło bez mała.

Ale 80% ?

Warto byłoby dowiedzieć się, JAK defniowana jest przemoc. Odkąd do Niemiec przywędrowała US-moda na psychologów, których wszędzie pełno i którzy do wszystkiego się wtrącają, wzrosła ilość rejestrowanej przemocy. Trudno by nie wzreosła, skoro już w szkołach wbija się dzieciom do głowy, by szły do urzędów do spraw młodzieży poskarżyć się na rodziców, jeśli ci na nich krzykną albo czegoś żądają.
      Dzieci pouczane w szkołach bardzo szybko terroryzują rodziców i gdy ci nie są dostatecznie łagodni, kilkunastoletni smarkacze potrafią nawet zadzwonić po policję. Policja przyjeżdża, urząd kieruje potem sprawę do psychologa no i się zaczyna ballada o przemocy w rodzinie.

• igor_uk Ewa. 30.12.12, 21:31
        Przeczytaj tekst jeszcze raz,tylko uwazniej.
        -Okolo 80% mlodych ludzi,w wieku 21 lat,ktore poznali przemoc w dziecienstwie,odpowiadaja przynajmniej jednemu kryterium zabuzenia psychicznego.
        A tu masz oryginal (moze moje tlumaczenie nie bylo zbyt dobre,bo tlumacze z jednego jezyka obcego dla mnie,na drugi obcy,a do tego na biezaco):
        About 80% of 21 year olds that were abused as children met criteria for at least one psychological disorder.
        • eva15 Re: Ewa. 30.12.12, 21:37
          ???
          Przecież ja nie podważam Twojego tłumaczenia, ja zastanawiam się, czy te 80% to wielkość realna.
          Moim zdaniem, to zależy jak i kto definiuje przemoc. Jeśli robią to psychologowie, a to właśnie oni to robią, to jako przemoc może być już zarejestrowany zwykły klaps ręką w pupę lub zakaz oglądania tv przez dwa dni (jako przemoc psychiczna).
          • igor_uk Re: Ewa. 30.12.12, 21:39
            Ewa,w moim tlumaczeniu zabraklo slowa -wsrod.
            Czyli powinno to wygladac tak:
            Okolo 80% mlodych ludzi,w wieku 21 lat,wsrod tych,co poznali przemoc w dziecienstwie,odpowiadaja przynajmniej jednemu kryterium zabuzenia psychicznego.
            • eva15 Re: Ewa. 30.12.12, 21:42
              OK
      • malkontent6 Re: Fajnie byc dzieckiem w Ameryce. 31.12.12, 17:31
        eva15 napisała:

> Warto byłoby dowiedzieć się, JAK defniowana jest przemoc.

Mądrze piszesz, Ewciu. Według współczesnych kryteriów ja byłem w dzieciństwie potwornie molestowany przez rodziców. Ciągle mi coś kazali robić a za nieposłuszeństwo matka potrafiła przelecieć ścierką po tyłku.

Synowie naszych znajomych usłyszeli w tutejszej szkole, że nie muszą czegoś w domu robić tylko dlatego, że rodzice im każą, bo to byłoby naruszeniem wolności dziecka. Znajoma zrobiła z tego powodu awanturę w szkole, a pani nauczycielka rozpoczęła wyjaśnianie sprawy słowami "In this country...".
    • wojciech.2345 Re: Fajnie byc dzieckiem w Ameryce. 30.12.12, 21:24
      Amerykanie importują rosyjskie dzieci,
      by umierały w USA.

Igorku,
      nie pozwól by któreś z 13-ga Twoich dzieci
      trafiło do USA. Przecież metraż swojego igloo
      zawsze możesz powiększyć.
      • 5magna Re: Fajnie byc dzieckiem w Ameryce. 30.12.12, 21:31
        Wojtus to rzuca kartoflami jak chce kogos zabic.....
    • eva15 Putin czyta nasze forum, Igorze 30.12.12, 21:28
      > I w rece tych ludzi sprzedajne rosyjskie urzedniki oddawali dzieci ,przyszlo
      > sc narodu rosyjskiego.
      > Cale szczescie,ze temu postawili tame.

Parę dni przed świętami dyskutowałam z Romrusem pisząc, że oddawanie dzieci do zagranicznej adopcji to typowa praktyka w 3. świecie , ale nie w krajach cywilizowanych. Dla mnie było kompletnie niezrozumiałym, że w Rosji nie stworzono warunków dla wszystkich dzieci, również tych słabszych i chorych. Romrus tłumaczył, czumu tak jest i tak sobie dyskutowaliśmy.

Najwyraźniej Putin przeczytał nasz wątek :-) i moje wpisy :-) , bo kilka dni później ogłosił, że Rosja musi umieć zająć się własnymi sierotami, nawet tymi chorymi. Ma być powołany specjalny program do tych spraw.
      Putin szybko się uczy:-).
      • wojciech.2345 wiem Eva jak się nazywasz 30.12.12, 21:31
        Po tym co napisałaś, to Ty musisz nazywać się
        Zoszczenko.

Pamiętasz tego gostka?
        Ładnie pisał.
      • borrka Raczej jest wyjatkowo tepy, Effciu. 30.12.12, 21:33
        Podobna dskusje slyszalem w rosyjskiej TV okolo 2000 i Krol Zurawi dopiero zrozumial,ze dzieci nie nalezy sprzedawac ?
        • igor_uk Jak wywolac boriske. 30.12.12, 21:37
          Wystarcze,ze w tekscie okaze sie slowo - Ukraina,lub nazwisko Prezydenta Rosji.
          • borrka Przyznasz Igorku, ze to oryginal! 30.12.12, 21:43
            Kiedy Putin przebierze sie za Konika Garbuska ?
            To nawet lepiej do niego pasuje, niz Krol Zurawi...
            PS. Czy myslisz, ze tworcy filmu "Leca zurawie" antycypowali pojawienie sie prezydenta-zurawia ?
        • eva15 Re: Raczej jest wyjatkowo tepy. Kto? 30.12.12, 21:41
          Kto tu jest tempy, bo chyba raczej nie Putin. W 2000 r. kraj był zrujnowany przez spółkę zachodnich i krajowych diermokratów, bezrobocie szalało, ci co mieli pracę, nie dostawali wypłaty, lawinowo rosła liczba bezdomnych dzieci, stan społeczeństwa był dramatyczny. W takiej sytuacji adopcja zagraniczna była wybawieniem z piekła. Po raptem 12 latach rządów Putina sytuacja jest diametralnie inna i pora wziąć się za ten problem.
          • eva15 Re: Raczej jest wyjatkowo tepy. Kto? 30.12.12, 21:45
            tępy, oczywiście
          • borrka Kto jest "tempy", to ja tez nie wiem. 30.12.12, 21:47
            Ale ludzie w tv juz wtedy uwazali, ze dzieci sie nie sprzedaje i mieli racje.
            • eva15 Re: Kto jest "tempy", to ja tez nie wiem. 30.12.12, 21:50
              Udajesz, że jesteś ślepy? Nie widzisz, że się szybko sama poprawiłam?
              • borrka Widac za pozno, Effciu. 30.12.12, 21:54
                Wiesz przeciez, ze do Ciebie specjalnie wolno pisze, bo czytasz wolno.

Ale nie oto chodzi.
                Madrzy ludzie w Rosji dawno z tym walczyli i zaslugi Putina sa zadne.
                • eva15 Borrcia, bijesz pianę 30.12.12, 21:56
                  Zrobiłeś swój bezssensowny wpis PO mojej poprawce.
      • mara571 Re: Putin czyta nasze forum, Igorze 31.12.12, 06:05
        eva15 napisała:

> Najwyraźniej Putin przeczytał nasz wątek :-) i moje wpisy :-) , bo kilka dni pó
        > źniej ogłosił, że Rosja musi umieć zająć się własnymi sierotami, nawet tymi cho
        > rymi. Ma być powołany specjalny program do tych spraw.
        > Putin szybko się uczy:-).
        Masz poczucie humoru i jak widac slepa wiara we wszechmocnego Putina cie nie opuszcza.
        Czy wiadomo juz jak Putin chce rozwiazac problem porzuconych dzieci wegetujacych w sierocincach?
        • mara571 swoja droga car cierpi na Alzhemera 31.12.12, 06:09
          caly swiat wie, ze oddal dwojke rosyjskich dzieci Schröderowi.
          Jeszcze przed rokiem sam opowiadal o tej adopcji:
          www.aktuell.ru/russland/panorama/putin_erzaehlt_von_schroeders_adoptionen_in_russland_3381.html
    • borrka Nie zaczynalbym igorku... 30.12.12, 21:36
      Wystarczy poczciwe Google i wpis "children abuse Russia", by wlosy juz nie stanely deba, ale wypadly.
      Inna rzecz, ze duzo przesady w takich informacjach z Trzeciego Swiata.
      • caesar_pl Re: Nie zaczynalbym igorku... 30.12.12, 21:47
        Ja tam nie segreguje ludzi..ale jak sie poczyta statystyke przestepstw niemieckiej policji to sie okaze ze przestepczosc w grupie aussländrow jest 2 - 3 razy wyzsza niz wsrod bialych.Wyobrazam sobie ze w USA wynik ten jest jeszcze wyzszy....
      • igor_uk Boriska. 30.12.12, 21:49
        zalooz watek o przemocy w Rosji.
    • felusiak1 Znowu zajmujesz sie bzdurami 30.12.12, 21:38
      Lepiej napisz nam jak jest pod tym wzgledem w Rosji.
      Faktycznie zgłaszanych jest 3.3 mln przypadkow złego traktowania dzieci ale z tego 2.4 mln to
      oskarżenia niepotwierdzone. Ludzie robią ludziom na złość.
      No i zapomniałeś o jednym. Co to są dzieci?
      • igor_uk felus. 30.12.12, 21:52
        Wiem,ze w Rosji murzynow bija, a Putin na sniadanie zjada,przynajmniej,jedno rosyjskie dziecko,a w sobote dwa zydowskie.
        • felusiak1 Re: felus. 30.12.12, 23:49
          dyskutujesz jak zasraniec.
          tu w usa jak zostawisz dziecko w wózku i wejdziesz do sklepiku po wodę na 30 sekund to 20 osób zadzwoni na policję że maltretujesz swoje dziecko.
          www.nytimes.com/1999/12/15/nyregion/danish-mother-s-claim-of-false-arrest-is-rejected.html
          • igor_uk Re: felus. 31.12.12, 00:02
            Dyskutuje tak,jak ty na to zaslugujesz.
            Z zasrancami,jako zasraniec,z ludzmi na poziomie,to na poziomie.

Co do twoich slow.Napisze krotko -nie pizdzi.
    • felusiak1 ludzie nie wierzcie bzdurom 30.12.12, 21:42
      Przecież te statystyki pochodzą od adwokatów. Tego typu organizacje zyją z rozdmuchiwania i wyolbrzymiania problemów. Z tego czerpią fundusze i zyski.
      • igor_uk Ludzi,wierzcie felusiu. 30.12.12, 21:54
        Anonimowemu forumowiczu,a nie temu,co czytacie w zalinkowanych tekstach.
        Bo felus ma wlasne statystyki,ktore sa wiarygodne .
        • des4 Re: Ludzi,wierzcie felusiu. 30.12.12, 22:09
          wyborcza.pl/duzyformat/1,127823,12667665,Bezprizorni.html
          • des4 Re: Ludzi,wierzcie felusiu. 30.12.12, 22:11
            przez kilkanaście lat bez zmian

strefamlodych.pl/bezprizorni-zagubione-dzieci-boga/
            • yurek11111 Re: Ludzi,wierzcie felusiu. 30.12.12, 22:21

igorczika interesuje tylko jak zle maja dzieci w USA, o horrorze rosyjskich dzieci nie chce wiedziec,no chyba ze trafi mu sie taka "gratka" jak z rosyjskim adoptowanym dzieckiem przez amerykanskie malzenstwo...
              • igor_uk Co za pajace! 30.12.12, 22:30
                tematem watku jest przemoc w Stanach,a nie w Rosji.Zalozcie watki o bezdomnych dzieci w Rosji,najlepiej,zeby to byli dane wiarygodne,a nie artykul w polskiej gazetce.To wtedy i podyskutujemy.
                • yurek11111 igorczik,sam jestes pajac,a raczej klaun forumowy 30.12.12, 22:48

Zalozyles watek o przemocy w Stanach,ale nie jest niczym nagannym ,porownanie sytuacji w USA na tle innych krajow,w tym Rosji, no i na twoje nieszczescie,dzieci w USA ,maja lepiej niz w Rosji ,ale ewcia pociesza ze Putin rzadzi tylko 12 lat,a jak jeszcze porzadzi nastepne 30 lat,to sytuacja sie zmieni na korzysc Rosji,cos w tym jest,bo wszystkie dekrety Putina,maja sie spelnic gdzies kolo roku 2045 ... :-))))

igor_uk napisał:

> tematem watku jest przemoc w Stanach,a nie w Rosji.Zalozcie watki o bezdomnych
                  > dzieci w Rosji,najlepiej,zeby to byli dane wiarygodne,a nie artykul w polskiej
                  > gazetce.To wtedy i podyskutujemy.
                  >

igor_uk napisał:

> tematem watku jest przemoc w Stanach,a nie w Rosji.Zalozcie watki o bezdomnych
                  > dzieci w Rosji,najlepiej,zeby to byli dane wiarygodne,a nie artykul w polskiej
                  > gazetce.To wtedy i podyskutujemy.
                  >
                  • igor_uk yureczek. 30.12.12, 22:54
                    Wiem,ze w Rosji murzynow bija ,a Putin zjada jedno dziecko na sniadanie.
                    • eva15 Re: yureczek. 30.12.12, 22:56
                      Igor, mógłbyś mi otworzyć wątek BEZ zmieniania tytułu?
                      • igor_uk Ewa. 30.12.12, 23:14
                        Oczywiscie.
                        • eva15 Re: Ewa. 30.12.12, 23:17
                          Dzięki!
                          Tytuł wątku: " Białoruski survival, polska nowoczesność"
                          • igor_uk Re: Ewa. 30.12.12, 23:21
                            OK,domyslam sie,ze tekst ty sama napiszesz.
                    • j-k nie rob jaj. 30.12.12, 22:59
                      igor_uk napisał:
                      > Wiem,ze w Rosji murzynow bija ,

w Rosji to bija Ruskich na bazarze w Tuwie.
                      tak twierdzi w kazdym razie wania62
                      • igor_uk Jasiu. 30.12.12, 23:18
                        Jak ty tam dostales po mordzie,to tylko dla tego,ze masz morde zydowska.
                        A z taka bija wszedzie.
          • romrus Re: Ludzi,wierzcie des4. 31.12.12, 01:12
            des4 napisał:
            > "wyborcza.pl/duzyformat/1,127823,12667665,Bezprizorni.html"

Troche spozdnilesz sie, smierdzi juz ten niusik:-)

"Lekarka Masza przyjmuje nowo przybyłych do "Red Kids". Petersburg, 4 grudnia 1996 r."
        • misterpee Re: Felus toz to dmuchawa 30.12.12, 22:19
          Dziciaki koncza High school i ida do college'u . trzeba placic $ 50 000 plus kosztyb utrzymania na rok, rodziny nie maja pieniedzy i zadluzaja sie w Bankach. Po zakonczeniu studiow nie ma pracy, ale jest dlud do dplacenia. Jednym slowem w USA jest kleska. Nie tak dawno moj syn uczeszczal Prat Institute za jedyne 9000 na rok, bylo ciezko, ale nie bylo pozyczki, Dzis zarobki nie sa duzo wieksze ale czesne wynosi 50 000. Synek byl stale na liscie dziekanskiej, ale to nie pomoglo zeby dostac stypendium. Do tego nadawali sie studenci z Rosji, nie mussze dodac ze nie byli to Rosjanie. A gwaltowne zachowanie to typowe dla zachowania amerykanskiego. WoaJA TO aMRYKANSKA TELEWIZJA , AMERYKANSKI SPORT ( WOLNA AMERYKANKA). tYPOWE ZACHOWANIE AMERYKANINA TO osobnik nadzwyczaj swobodny, lagodny, gotowy w kazdej chwili wyrzuci z siebie stek wyzwisk i urzyc kazdej broni, jak termionator Schwarzennegera.

• des4 Re: Felus toz to dmuchawa 30.12.12, 22:24
            no widzisz plastusiu, trzeba było zwiewać na Kubę kiedy zwiewałeś z Polski, dziecię miałoby i szkołe zsa darmo i kariierę zawodową :)))
            • j-k Dalej nie wiem , dlaczego bidota Swiatowa 30.12.12, 22:57
              do US nadal wali ?

pracy nie ma, za studia trza placic....
              nie mozna by sie w koncu od tego kraju odkleic ?
              • yurek11111 igorczik zna odpowiedz,wydal sie przez pomylke:-)) 30.12.12, 23:09
                DOSTATNIE ZYCIE ICH TAM TRZYMA

magna.

Autor: igor_uk ☺27.12.12, 18:15

Wszysci emigranci z Polski,ktore dzis pisza o Stanach w samych superlatywach,jako pierwsi zaczna uciekac ze Stanow,jak tylko im poziom zycia obnizy sie.Bo tylko dostatnie zycie ich tam trzyma.A wolnosc,demokracja - to bajeczki,dzieki ktorym oni swoje sumienie Polaka-patriota usypiaja.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,141365289,141365289,usa_jaki_jest_klej_ktory_to_trzyma_jeszcze_.html
                • j-k sie zgadza. :) 30.12.12, 23:17
                  yurek11111 napisał:
                  > DOSTATNIE ZYCIE ICH TAM TRZYMA

ale jak to dostatnie zycie obnizyc ?
              • igor_uk jasiu,to jest prosto. 30.12.12, 23:16
                Bo bidota jest tepa,dla tego tam i pcha sie.
                Popatrz na wpisy "amerykanina" yureczka i stanie tobie wszystko jasne.
                • eva15 Re: jasiu,to jest prosto. 30.12.12, 23:22
                  Tam jedzie już tylko bidota z krajów południowo- i środkowoamerykańskich uszczęśliwonych demokracją przez USA, jak np. Meksyk. Już od czasów rzymskich wiadomo, że w krajach podbitych jest biedniej niż w centrali, więc biedacy uciekają do centrali. Tam też będą mieć biednie, ale liczą na to, że mniej biednie niż u siebie.
                • j-k Gdybym mial 10 milionow "baxow" 30.12.12, 23:22
                  tobym chetnie zostal na Sybirze.
                  nie zartuje.
                  Pisze powaznie.
                  Najdalej to bylem w Omsku i stamtad samolotem do Wladywostoku...
                  to prawie juz Syberia, ale ta nieprawdziwa.
                  Marzylem o Irkucku.
                  nie wyszlo.

Kocham Syberie.
                  pod warunkiem, ze mam staly doplyw gotowki.

J.K.
                  • yurek11111 j-k, myslisz jak komsomolcy...:-)))) 30.12.12, 23:28
                    Oni tez by byli/zyli w Rosji,gdyby mieli staly doplyw gotowki,a tak jedno z Niemiec,a drugie z Anglii sieje propagande.... :-)))

j-k napisał:

> tobym chetnie zostal na Sybirze.
                    > nie zartuje.
                    > Pisze powaznie.
                    > Najdalej to bylem w Omsku i stamtad samolotem do Wladywostoku...
                    > to prawie juz Syberia, ale ta nieprawdziwa.
                    > Marzylem o Irkucku.
                    > nie wyszlo.
                    >
                    > Kocham Syberie.
                    > pod warunkiem, ze mam staly doplyw gotowki.
                    >
                    > J.K.
                    • j-k czy ja viem ? 30.12.12, 23:34
                      yurek11111 napisał:
                      > Oni tez by byli/zyli w Rosji,gdyby mieli staly doplyw gotowki,a tak jedno z Nie
                      > miec,a drugie z Anglii sieje propagande.... :-)))

Putin ostatnio mysli o zadbaniu o miejscowy kapital...

ale kroliki mu nadal uciekaja...
                • poddanywujasama Re: jasiu,to jest prosto. 31.12.12, 05:47
                  Igorku a moze przytoczysz dane ile to ludzi przekroczylo zielona granice i osiadlo w Rosji.
                  Jak do tej pory poza terrorystami z Czecznii nikt do was sie nie pcha.
                  A w Polsce mnogo rosjanek, ukrainek itd....O Ameryce nie wspomne.
                  • j-k Tu Cie poprawie... 31.12.12, 06:24
                    Na Syberii juz 2 mln Chinczykow (nielegalnie)

kazdy ciagnie do lepszego.
                  • igor_uk poddany mojego przyjaciela. 31.12.12, 08:59
                    Dzieki za podrzucenie pomyslu na nastepny watek.Bo wykazales sie typowa niewiedza.Trzeba,nareszci,co nie co wam uswiadomic.
    • felusiak1 Zacznijmy używać rozumu 30.12.12, 23:57
      maltretowanie, molestowanie, znecanie sie nad dziećmi to problem na całym bozym świecie.
      USA nie są tu wyjatkiem. Ale na przykład w Polsce kiedy matka ciagnie dziecko za ucho i to dziecko płacze nikt nie dzwoni po policję. Ludzie spogladają na to i zwykle uznają, że dzieciak czymś zawinił. W USA wszyscy dzwonią po policje. Dzieci nie ciaga się za uszy i nie daje klapsa w miejscu publicznym. Za to rzadowe służby mogą odebrać rodzicom dziecko.
      Dzieci w rodzinach narkomanów i alkoholików są statutowo uznane za maltretowane. Czy w Rosji albo w Polsce jest tak samo? Z pewnością nie. Są pewne różnice kulturowe i normy przyjete w Rosji nie są takie same jak w Polsce, we Francji czy w Kanadzie.
      W Danii widok wózków z dziećmi przed restauracją nie wzbudza szoku. Jest to przyjeta praktyka. W USA za takie rzeczy idzie się so sądu a nawet można skończyć w więzieniu.
      • igor_uk felus,moj przyjaciel jest z ciebie dumny. 31.12.12, 00:05
        Bronisz kraj,w ktorym on rzadzi,tak,jak by od tego zalezala przyszlosc ludzkosci.
        felus,napewno przyglupa proamerykanskiego tymi slowami przekonasz,ale wiekszosc napewno nie.Bo to co ty piszesz,to tylko pizdziosz.
        • 5magna Re: felus,moj przyjaciel jest z ciebie dumny. 31.12.12, 00:20
          Pewnie ze syfu na swiecie nie brakuje. Mnie sie podoba to ze jak zostawisz psa w samochodzie w lecie na upale z zamknietymi szybami to kazdy ma prawo pala czy kamieniem wywalic szybe aby ratowac psa a wlascicielowi samochodu wpakuja dobra kare.....Ja bym to rozszezyl... Raz pala w szybe raz pala w leb wlasciciela samochodu....
          • 5magna Re: felus,moj przyjaciel jest z ciebie dumny. 31.12.12, 00:25
            W Kanadzie dzieci nie maja tak tragicznie a zwierzeta tez niezle. SPCA to jest mocna organizacja popierana przez miliony Kanadyjczykow lacznie ze mna.....
            • poddanywujasama Re: felus,moj przyjaciel jest z ciebie dumny. 31.12.12, 05:43
              Popieram amerykanska SPCA...kocham zwierzeta.
      • romrus Re: Zacznijmy używać rozumu 31.12.12, 01:15
        felusiak1 napisał:

>W USA wszyscy dzwonią po policje.

Wszyscy kabluja??????

Nie do wiary:-)
        • misterpee Re: Felus i kumple 31.12.12, 01:47
          to juz ostatki co zostaly w USA. Wiekszosc polakow wyjechala , gdzie sie da, nowej emigracji prawie nie ma . Mlodziez widzi ze tu mozna spasc na dno. Kiedys spytalem sie znajomego 'polaka' co zrobil kariere, czy Harward pomoze. Odpowiedzial jak sie jest chamem to i harward nic nie da. Chamami i cholota nazwal wszystkich poza jgo towarzychem. Zrozumialem dobrze. Potem zaobserwowalem kariery potomstwa moich znajomych Polakow. Prawie zaden z nich nie zrobil kariery, s prawdziwymi Amerykanami , a gorzej im jest niz rodzicom, niemal do dzisiejszego dnia sa podpierani finansowo przez rodzicow, Oczywiscie dzieci tych lepszych polakow robia znakomita kariere bez wzgledu na wyksztalcenie. Duzo lpiej pod tym wzgledem jest w Europie , a nawet w Brazyli. Mowi sie ze USA jest krajem wszystkich mozliwosci. Bzdura. Przejezdzali polscy lekarze i pracowali jako gorszego zedu obywatele. To samo jest teraz z profesionalistami z innych krajow. Zamiast wykonywac swoj zawod w swoim kraju, w Ameryce wysluguja sie wiadomo komu, a potem ich dzieci spadaja na dno drabiny socjalnej. Bedzie tak samo jak z Polakami i innymi Europejczykami. nazywa sie to zwyke pranie mozgow - BRAIN WASH. W ten sposob Ameryka pozbywa kraje ubogie ich specjalistow i stworzenie ich sredniej klasy. Jest to jednym z elementow strategi nowej arystokracji, ktora juz nawet nie jest amerykanska, jest NASZA. Dla nich drzwi opporunity stoja otwarte. Nie watpie ze Felus, albo dr.J-K zacznie teraz pizdziec w odpowiedzi.
          • j-k belkot... 31.12.12, 05:47
            misterpee napisało:
            Nie watpie ze Felus, albo dr. J-K zacznie teraz pizdziec w odpowiedzi.

Belkot, dziecie.
            nigdy nie wypowiadalem sie TU n/t stosunkow spolecznych w USA,
            ktore nie uwazam za MODELOWE.
            chociaz lezka sie w oku kreci, bo w moim zawodzie jest tam deficyt specjalistow :)))
        • mara571 Re: Zacznijmy używać rozumu 31.12.12, 06:24
          nie tylko w USA, w Niemczech, Szwecji tez.
          W Niemczech do akcji wkracza Jugendamt i wyznacza rodzinie opiekuna. Placi jakiemus stowarzyszeniu 45 euro za godzine pracy z rodzina. Stowaszyszenie zatrudnia wykwalifikowanego pracownika socjalnego za 17-18 euro za godzine. Wktortce po tym przemysl pomocy (Hilfsindustrie) stwiedza, ze rodzina potrzebuje tego i owego, a Amt sie zgadza. Panstwo niemieckie stracilo juz wszelka kontrole nad pomoca dla rodzin i potrzebujacych.
          • romrus Re: Rozumu? 31.12.12, 07:45
            mara571 napisała:
            > nie tylko w USA, w Niemczech, Szwecji tez.

Szokujacy film o losach adoptowanych dzieci w USA.
            www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FkEQirqOc-k

Jest w jezyku rosijskim, ale wystarcze po prostu zobaczyc po pare minut - od 02.33 oraz od 07.00.

Szczegolnie dobry moment w cierkwi od 07.00.
            Czyzby to byla totalitarna Rosja i dzieciakow zmuszono modlic sie na Putina?

Teraz nich mnie ktos powie w jakim jeszcze kraju swiata jest mozliwe cos takiego.
      • mara571 Zacznijmy używać rozumu? 31.12.12, 05:59
        jeszcze zyjesz zludzeniem, ze na tym forum chodzi o zdrowy rozsadek, zwlaszcza w watkach zakladanych przez Igora?
        Wracajac do Polski: mamy rzecznika praw dziecka i pracuje sie usilnie nad uswiadomieniem im ich praw.
        Zeby nie byc goloslowna:
        "“Najważniejsze jest prawo do własności. Zdarza się, że dorośli konfiskują dzieciom rzeczy (za karę) – na przykład telefon komórkowy w szkole. A to przecież są moje rzeczy! Mój telefon.”
        Anonim, kl. IIIG"
        “Najczęściej naruszanym prawem jest prawo do tajemnicy korespondencji.”
        Anonim, kl. V
        Wszystko ze strony Rzecznika Praw Dziecka
        strefamlodych.pl/kategoria/wasze-prawa/konwencja-o-prawach-dziecka/
        • felusiak1 Re: Zacznijmy używać rozumu? 31.12.12, 07:36
          no cóż dopóki ja za wszystko placę to wszystko jest moje włącznie z klimatyzowanym powietrzem.
          • mara571 Re: Zacznijmy używać rozumu? 31.12.12, 07:42
            za komorke gowniarza placa rodzice. To po pierwsze.
            Po drugie: wiekszosc szkolnych regulaminow nakazuje wylaczenie komorki w czasie lekcji, zabrania rozmow telefonicznych i wysylania SMS-ow.
            Dziatwa jest juz tak od tego wynalazku uzalezniona, ze nie chce sie do tego stosowac. Najczesciej komorka nie jest konfiskowana, tylko delikwent musi ja polozyc na stole nauczycielskim.
            Jesli w polskiej rodzinie masz nauczycieli zapytaj jak oni sobie z tym problrmrm radza.
            • igor_uk Biedaki. 31.12.12, 09:02
              Czytam to co pisza mara z felusiem i az lezka mnie kreci sie w oku.Jak ze te ludzi cierpia z tego powodu,ze dziatwa istnieje na Swiecie.
              Jak by tych bachorow zabraklo,to by raj dla nich nastapil na Ziemi.
        • igor_uk mara . 31.12.12, 08:57
          Co twoim zdaniem jest zrdrowy rozsadek?
          Czy negowanie danych oficjalnych (a w zalinkowanym przez mnie artykule kazda liczba jest podparta danymi z amerykanskich panstwowych instytucjach) to jest zdrowy rozsadek?
          Ty podniecajesz sie za kazdym razem,jak z Rosji nadchodza zle wiesci zachowujesz sie rozsadnie ,jak nawet tam gina ludzi (twoj watek o wypadku na lotnisku moskiewskim najlepszym przykladem).
          mara,juz dawno zauwzylem,ze ty i moralnosc nie idziecie w parze.
    • poddanywujasama Re: Fajnie byc dzieckiem w Ameryce. 31.12.12, 05:34
      I see now....I to bylo powodem, ze batiuszka putin zablokowal adopcje rosyjskich dzieci wychowywanych w sierocincach, gdzie dorastali na pewno w komfortowych warunkach przez obywateli amerykanskich.
    • misterpee Re: na ulicach mmiast amerykanskich 31.12.12, 05:55
      sa tlumy czarnych dzieciakow w kazdym wieku, ktorych nikt nie chce adoptowac, ze wzgledu na rasizm. Jest popyt na dzieci rosyjskie bo sa genetycznie dobre, cos z nich moze wyrosc. Putin ma racje, a AMERYKANIE niech adoptuja dzieciaki ze swojego getta.
    • przyjacielameryki Re: Fajnie byc dzieckiem w Ameryce. 31.12.12, 14:09
      Kolejny idiotyczny wątek debilnego propagandysty kremlowskiego. A fuj, ale cuchnie!
      • igor_uk przyglupie,ucz angielski. 31.12.12, 14:15
        Jezyk twojego Pana.
      • romrus AmigoUSA i Felusa poprosze o komentarz... 31.12.12, 15:18
        przyjacielameryki napisał:
        > A fuj, ale cuchnie!

...sceny od 07"00" na tym filmiku.

• igor_uk romrus,nie doczekasz sie. 31.12.12, 15:28
          Oni nie lubia komentowac tego,co im nie pasuje.Najwyzej moga tobie nawyzywac od KGBisty.
    • malkontent6 Re: Fajnie byc dzieckiem w Ameryce. 31.12.12, 17:22
      Czy USA są pod tym względem krajem gorszym niż inne? Wiem, że nie ma tego problemu na Kubie i w Korei Północnej. A jak to wygląda w Rosji, w Polsce itp.
      • 5magna Re: Fajnie byc dzieckiem w Ameryce. 31.12.12, 17:36
        Na Kubie bedzie niedlugo lepiej niz w USA. Przeczytajcie z Agora Financial....

agorafinancial.com/reports/SSR/FiscalCliff/631_122112.php?version=VA&code=ESSRNC07&o=888507&s=893928&u=35587266&l=523646&r=Milo
      • romrus Re: Fajnie byc dzieckiem w Ameryce. 31.12.12, 18:17
        malkontent6 napisał:
        > Czy USA są pod tym względem krajem gorszym niż .... Korei Północnej

Moze Ty skomentujesz scene od 07"00" na tym filmiku?

• malkontent6 Re: Fajnie byc dzieckiem w Ameryce. 31.12.12, 18:31
          romrus napisał:

> Moze Ty skomentujesz scene od 07"00" na tym filmiku?

Igor już nam wytłumaczył, że w USA jest źle. Ja pytałem jak to wygląda w innych krajach. Lepiej czy gorzej?
          • igor_uk Nieprawda,malkontent. 31.12.12, 18:39
            To nie ja wytlumaczylem,a tylko odpowiednie instytucji w USA.
            I wiesz co,ciesze sie,ze w USA sa podobne instytucji,to daje nadzieje.
            • malkontent6 Re: Nieprawda,malkontent. 31.12.12, 20:52
              igor_uk napisał:

> To nie ja wytlumaczylem,a tylko odpowiednie instytucji w USA.

Ewcia i felusiak zgodnie wytłumaczyli, że na te dane trzeba patrzeć z dużą rezerwą.
              • igor_uk Re: Nieprawda,malkontent. 31.12.12, 21:00
                Tak mozno wszystkie dane negowac. I jak nawet jest tak,jak pisze felus.To znaczy jest jeszcze gorzej,poniewaz amerykanskie spoleczenstwo jest chore.
                • malkontent6 Re: Nieprawda,malkontent. 31.12.12, 21:06
                  igor_uk napisał:

> amerykanskie spoleczenstwo jest chore.

Część amerykańskiego społeczeństwa.
                  • igor_uk Re: Nieprawda,malkontent. 31.12.12, 21:15
                    Jak duza jest ta czesc? To jest ciekawo.
                    • malkontent6 Re: Nieprawda,malkontent. 31.12.12, 21:40
                      igor_uk napisał:

> Jak duza jest ta czesc?

Połowa Amerykanów głosowała na Obamę...
          • romrus Re: Fajnie byc dzieckiem w Ameryce. 31.12.12, 18:46
            malkontent6 napisał:
            > Igor już nam wytłumaczył, że w USA jest źle. Ja pytałem jak to wygląda w innych krajach. Lepiej czy gorzej?

Czyli komentarzy od jankiesow nie bedzie.
            Wlasnie tak myslalem.
        • yurek11111 romrus,co tu komentowac? 31.12.12, 18:55
          Nie bylem tam i nie wiem czy taka sytuacja rzeczywiscie zaistniala realnie,jezeli rzeczywiscie zaistniala to nalezy doroslych wziac do wariatkowa,ale jestem sceptyczny co do twoich rewelacji,gdyz pamietam ile "niezbitych" dowodow zostalo zaprezentowanych przez strone rosyjska, na przestrzeni kilkudziesieciu lat,na to ze to hitlerowcy dokonali zbrodni w Katyniu, a ty jestes jednym z tych na tym forum,ktore takie przyklady wynajduja i rozpowszechniaja...

romrus napisał:

> malkontent6 napisał:
          > > Czy USA są pod tym względem krajem gorszym niż .... Korei Północnej
          >
          >
          > Moze Ty skomentujesz scene od 07"00" na tym filmiku?
          >
          > rel="nofollow">www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FkEQirqOc-k
          • romrus Re: romrus,co tu komentowac? 31.12.12, 19:01
            yurek11111 napisał:
            > Nie bylem tam i nie wiem czy taka sytuacja rzeczywiscie zaistniala realnie,jezeli rzeczywiscie zaistniala to nalezy doroslych wziac do wariatkowa,ale jestem sceptyczny co do twoich rewelacji,gdyz pamietam ile "niezbitych" dowodow zostalo zaprezentowanych przez strone rosyjska, na przestrzeni kilkudziesieciu lat, na to ze to hitlerowcy dokonali zbrodni w Katyniu, a ty jestes jednym z tych na tym forum,ktore takie przyklady wynajduja i rozpowszechniaja...

Wez lykni jakas pigulke, bo masz manie przesladowcza.

Oczewiscie ze to nie CNN-owski reportaz, lecz film fabularny, nakrecony osobiscie przez Putina w piwnice Lubianki.

• igor_uk romrus. 31.12.12, 19:08
              A nie mowilem?
              Komentarzu nie bedzie.Bo to przeczy ich wizji swiata.Oni ciebie nawyzywaja od najgorszego,ale pare slow na komentarz nie znajda.
              • romrus Re: romrus. 31.12.12, 19:11
                igor_uk napisał:
                > A nie mowilem?
                > Komentarzu nie bedzie.Bo to przeczy ich wizji swiata.Oni ciebie nawyzywaja od najgorszego,ale pare slow na komentarz nie znajda.

Szczerze mowiac, nic innego nie spodziewam si:-)
                • igor_uk Trzeba przyznac. 31.12.12, 19:25
                  Ja ich rozumiem.Material filmowy jest makabyczny.
          • eva15 Ten film leciał w Niemczech 31.12.12, 19:30
            Ten film o praniu dziecom mózgu i o modłach do i o Busha leciał kilka lat temu w oficjalnej państwowej niemieckiej tv, tyle, że dość późno. J ago już wtedy widziałam.
            • igor_uk Ewa,romrus. 31.12.12, 19:40
              Wszystkiego dobrego wam w Nowym Roku!

Jak pogoda w Piterze ,romrus.
              Tu na wyspach normalna angielska zima.
              dzis bylo u mnie za oknem +12 i chociaz bylo pochmurnie,deszczu nie bylo.
              • eva15 Re: Ewa,romrus. 31.12.12, 19:45
                igor_uk napisał:

> Wszystkiego dobrego wam w Nowym Roku!

Dla Ciebie również!
                • romrus Ewa, 31.12.12, 19:54
                  Szczesliwego Nowego Roku!
                  Wszystkiego nailepszego!
              • romrus Dzienki, Igor! 31.12.12, 19:52
                igor_uk napisał:
                > Wszystkiego dobrego wam w Nowym Roku!

Wszystkiego nailepszego Ciebie i twojej rodzinie!

> Jak pogoda w Piterze ,romrus.

Pogoda w porzadku.
                Troche ponizej zera, mrozy na razie sie skonczyli, ale snieg lezy.
                • igor_uk Re: Dzienki, Igor! 31.12.12, 19:55
                  To masz pieknie .Mnie sniegu brakuje tylko na Swieta.Jednak Nowy Rok bez sniegu dla mnie nigdy nie bedzie do konca "nowogodnim".
            • malkontent6 Re: Ten film leciał w Niemczech 31.12.12, 20:47
              eva15 napisała:

> Ten film o praniu dziecom mózgu i o modłach do i o Busha leciał kilka lat temu
              > w oficjalnej państwowej niemieckiej tv,

To znaczy, że nie warto sobie tym filmem głowy zawracać. Moja córka chodziła do tutejszych szkół, dzieci znajomych też i nikt się z czymś takim nie spotkał. Nie ma pojęcia gdzie i w jakich okolicznościach to wydarzenie zostało zarejestrowane, ale mogę cię zapewnić, że jestem tym zdziwiony tak samo jak ty.
              • 5magna Re: Ten film leciał w Niemczech 01.01.13, 01:43
                W amerykanskich szkolach niema okien ale w Polsce sa......

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13126218,Chlopczyk_zostawiony_w_krakowskim_oknie_zycia.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka