Dodaj do ulubionych

Depardieu...

11.01.13, 16:03
Komunistyczna Partia Rosji zaproponowała panu Depardieu wstąpienie w jej szeregi. Jest więc nadzieja, że zobaczymy go na pochodzie 1 majowym.

Jak jest po francusku towarzysz?

rt.com/politics/russian-communists-offer-membership-795/
Obserwuj wątek
    • misterpee Re: jak ty to piszesz 11.01.13, 16:11
      to znaczy ze cieszysz sie na nowego swojego companiero comunista. Ale musze cie zawiesc, wiem dobrze Depardiejew odmowi, poniewaz jedyna partia ktora mu przypdla do serca jest Zjednoczona Rosja.
    • igor_uk malkontent. 11.01.13, 16:42
      Nie martw sie,Diepardiew nie bedzie komuchem.
      • malkontent6 Re: malkontent. 11.01.13, 16:55
        igor_uk napisał:

> Nie martw sie,Diepardiew nie bedzie komuchem.

"the actor’s father was a Communist "
        • igor_uk Re: malkontent. 11.01.13, 17:05
          Nu i co z tego?
          Moj ojciec byl tylko raz zonaty.A my z bratem po trzy razy.
          • j-k Tak tylko z ciekawosci zapytam: 11.01.13, 17:15
            igor_uk napisał:
            > Nu i co z tego?
            > Moj ojciec byl tylko raz zonaty. A my z bratem po trzy razy.

Zone zmienia sie latwiej niz swiatopoglad - (mirowozrenije) czy przeciwnie ?
            • igor_uk Nie wiem. 11.01.13, 17:30
              Swiatopogladu nigdy nie zmienialem.
              • j-k Tez Nie wiem. 11.01.13, 17:53
                igor_uk napisał:
                > Swiatopogladu nigdy nie zmienialem.

Ojciec byl przed wojna socjalista, czlonkiem legalnej PPS (PPK - czyli komunisci byla nielegalna)
                po wojnie kilka lat wierzyl w socjalizm. po 1948 (stalinizm) przestal w niego wierzyc...

podobnie i ja - wierzylem dlugie lata w demokratyczny socjalizm.
                az w 1968 przekonalem sie na wlasnych plecach, ze to niemozliwe.

wiec poglady mozna zmienic.
                nie wyobrazam sobie jednak zmiany zony i zaczynanie wszystkiego od poczatku :)))
                • igor_uk Ja wyznaje zasade. 11.01.13, 18:03
                  Jest o wiele lepiej zrobic wiele kobiet szczesliwymi na krotko,niz jedna nieszczesliwa na cale zycie :-)
                  • j-k cieplej :) 11.01.13, 18:22
                    igor_uk napisał:
                    Jest o wiele lepiej zrobic wiele kobiet szczesliwymi na krotko, niz jedna nieszczesliwa na cale zycie :-)

uwazam, ze polaczyc jedno z drugim tez sie da :)

Dobraj Noczi.
    • j-k Ciekawa koncepcja. 11.01.13, 16:48
      malkontent6 napisał:

> Komunistyczna Partia Rosji zaproponowała panu Depardieu wstąpienie w jej szereg
      > i. Jest więc nadzieja, że zobaczymy go na pochodzie 1 majowym.
      >
      > Jak jest po francusku towarzysz?

- camarade.

ciekawa koncepcja. multimilioner komunista ?
      • malkontent6 Re: Ciekawa koncepcja. 11.01.13, 16:54
        j-k napisał:

> ciekawa koncepcja. multimilioner komunista ?

Francuski multimilioner. To dużo wyjaśnia. :)
        • 5magna Re: Ciekawa koncepcja. 11.01.13, 17:47
          To przyjaciel Zirinowskiego. Do dupy wam nakopie, pejsy powyrywa......

www.popscreen.com/p/MTQ5NjE2Mzkx/Vladimir-Zhirinovsky
      • hopsiuppwn Re: Ciekawa koncepcja. 12.01.13, 03:42
        A co masz w Chinach?
    • bywszy1 Re: Hm+ 11.01.13, 18:43

Autor: igor_uk ☺11.01.13, 17:05

Nu i co z tego?
      Moj ojciec byl tylko raz zonaty.A my z bratem po trzy razy.
      • 5magna Re: Hm+ 11.01.13, 18:54
        3 razy sie ozenic? O boy. Naogol to byl przywilej kobiet pomijajac takie przypadki jak Hugh Hefner. To chyba jakies incentives musza byc? Nie wiem. Ja sie ozenilem raz i wiecej razy bym juz nie podolal. Czasami mysle ze chyba ozenilem sie raz za duzo... Just kidding.
        • igor_uk magna. 11.01.13, 19:04
          napisales - Czasami mysle ze chyba ozenilem sie raz za duzo...

Mnie wyglada na to,ze przynajmniej o raz za malo.
          • 5magna Re: magna. 11.01.13, 19:08
            Ty Igor jestez odwazny czlowiek a ja jestem strachliwy.....
            • bywszy1 Re:czasami+ 11.01.13, 21:32

• igor_uk Niektore to maja leb. 11.01.13, 21:41
                Potrafili przewidziec kilkanascie lat wczesniej to,ze Polska stanie czlonkiem UE ,chociaz istnial wtedy jeszcze PRL i rzadzila PZPR.
    • polski_francuz Camerade 11.01.13, 21:29
      "Jak jest po francusku towarzysz?"

PF
      • kaszebe12 Re: Camarade 11.01.13, 23:08
        ...camarade , franus, camarade....
        • polski_francuz Znow 11.01.13, 23:21
          szukasz guza rijselman, znow?

PF
          • misterpee Re: Companieros 12.01.13, 02:39
            widze ze dyskusja obrocila sie na wlasciwe tory, proponuje zmienic tytul Forum pizdzielcow. Ale po hooj tyle pizdzic na Forum kiedy mozna bzyjac po cichu w swojej przytulnej swiatyni , albo boordelu.
    • kaszebe12 Re: Companieros 12.01.13, 09:47
      Ja tylko chcialem poprawic drobny, francuski blad francuza... "towarzysz" po francusku pisze sie "camarade" ...
      • igor_uk kaszebe. 12.01.13, 09:54
        Masz teraz calkowicie przesrane u francowatego. Zakompleksiony pefcia nie wybaczy tobie tego.

p.s. Czlowiek inteligentny potrafil by to obrocic w zart,lub po prostu napisac - dziekuje.Odpowiedz pefci pokazala kim on jest.Zreszta,a kto tego nie widzial wczesniej?
        • kaszebe12 Re: kaszebe. 12.01.13, 10:05
          Drze caly ...-Moze jutro spotkam go na manifie antyhomoslubnej ?-Dam mu okazje nabicia mi guza,he,he...
          • igor_uk Re: kaszebe. 12.01.13, 10:18
            A moze jezcze cos ma w skrzynce mailowej,czego jeszcze nie ujawnil?
            • kaszebe12 Re: kaszebe. 12.01.13, 10:22
              Facet -orkiestra...czuje ,ze zapomnial o dzialalnosci w mlodziezowce ORMO albo ZMS-ie.
              • misterpee Re: companiero 12.01.13, 13:44
                oczywiscie po fracusku jest inaczej , ale ja lubie hiszpanski i poryugalski COMPANIERO, tak jak Companiero Fidel. Jest bardziej waleczne, towariszcz odnosi sie wyloacznie do Rosjan, camrade to tak bysmy zaraz szli na wodke, a Companiero to prawdziwa rewolucja. Diepardiejew - to prawdziwa rewolucja.
                • mongolszuudan Re: companiero 12.01.13, 15:20
                  A jaki tam z Depardieu'ego companero - chyba tylko compadre.
                  • mongolszuudan Re: companiero 12.01.13, 15:22
                    Kum, to jest. Bedzie wnukow Putinowi chrzescic.
    • wojciech.2345 zrobiło się śmiesznie 12.01.13, 14:06
      Albo obelisk zapłaci 75% podatku, albo
      zamieszka w igloo.

Jeżeli wybierze to drugie, to będzie z Igorkiem
      gaworzył o reniferach.
      • misterpee Re:Depardiejew wie co robi 12.01.13, 15:15
        english.ruvr.ru/2013_01_06/New-Russian-citizen-Depardieu-visits-the-city-of-Saransk/
        The actor responded by writing an open letter saying: "I love your country, Russia - its people, its history, its writers. I love your culture, your intelligence."

Mr Depardieu went on to describe Russia as "a great democracy, and not a country where the prime minister calls one of its citizens shabby".
        • wojciech.2345 kiedyś myślałem 12.01.13, 15:18
          misterpee napisała:

> english.ruvr.ru/2013_01_06/New-Russian-citizen-Depardieu-visits-the-city-of-Saransk/
          > The actor responded by writing an open letter saying: "I love your country, Rus
          > sia - its people, its history, its writers. I love your culture, your intellige
          > nce."
          >
          > Mr Depardieu went on to describe Russia as "a great democracy, and not a countr
          > y where the prime minister calls one of its citizens shabby".
          ----------------
          Kiedyś myślałem, że IQ aktorów wynosi powyżej 75 jednostek.

Myliłem się.
          • j-k Woytek, tu sie nie zgodze. 12.01.13, 15:36
            wojciech.2345 napisał:
            > Kiedyś myślałem, że IQ aktorów wynosi powyżej 75 jednostek.

Tu sie nie zgodze. ja tam IQ nie mierzylem, ale dla oszczednosci na podatkach moge
            i slonia nazwac zurawiem.
            wiadomosci.wp.pl/kat,1515,title,Wladimir-Putin-nie-naklonil-zurawi-bialych-by-odlecialy-na-poludnie,wid,14998240,wiadomosc.html?ticaid=1fdf0
      • mongolszuudan Re: zrobiło się śmiesznie 12.01.13, 15:27
        wojciech.2345 napisał:

> Albo obelisk zapłaci 75% podatku, albo
        > zamieszka w igloo.
        >
        > Jeżeli wybierze to drugie, to będzie z Igorkiem
        > gaworzył o reniferach.

Dla prawdziwego dzikiego barbarzynca Galla Obelixusa nie ma zadnego wstydu mieszkac w iglu i mowic o reniferach. To hanba tylko dla takich cywilizowanych superludzi jak polskie Sarmaci, u ktorych sami Grecy z Rzymianami prawdziwej cywilizacji uczyli sie.
    • yurek11111 Depardieu zalapie sie luxury tax ,Putina... :-)) 12.01.13, 15:48
      Putin,podobnie jak Stalin,chce wprowadzic urawnilowke,od 2013 r,wprowadza luxury tax,o ktorym chyba GD nie wiedzial,starajac sie o rosyjskie obywatelstwo,zeby nie wpadl z deszczu pod rynne,gdy okaze sie ,ze rosyjskie podatki przewyzsza 75%....:-))))))

english.pravda.ru/business/finance/14-12-2012/123171-russia_luxury_tax-0/
      • kaszebe12 "Ne m'appelez plus jamais France... 12.01.13, 17:00
        ...la France elle m'a laisse tomber" (juz nigdy nie nazywajcie mnie France) - to slowa jednego z wielkich francuskich artystow , Michel'a Sardou,z lat 70-ych. -Dlaczego o tym pisze ? -Bo Depardiejew i podatki sa tylko mala czescia "prawdy" , tak umiejetnie spreparowanej przez rzad i media.-Juz mialem okazje pisac , ze podano do wiadomosci publicznej "odpowiednie" fragmenty wypowiedzi aktora. - On nie jest pierwszym i ostatnim ,ktory opuszcza ojczyzne praw czlowieka , nie tylko z przyczyn finansowych.-Przed nim byli Polnareff i Aznavurian , byli Dieudonne i Coluche...
        -Sednem tematu nie sa tylko wyduszane i niesprawiedliwe podatki , ale caloksztalt tego ,co dzisiaj nazywa sie Francja...-czar legend i klamstw pryska.-Jak myslicie ?- Ten falszywy , niedemokratyczny dyktator Putin pozwolilby sobie na bezkarne zarazenie wirusem HIV tysiecy Rosjan, czy dyktator Putin pozwolilby , n.p.,na mordowanie , przez Polakow i Litwinow , kaliningradzkich Rosjan , czy dyktator Putin ukrywalby przed narodem istnienie czernobylskiej chmury,czy dyktator Putin pozwalalby na smierc,z powodu upalow, tysiecy Rosjan ?...-Takich pytan jest mnostwo,a dotycza one tego , czym jest francuska demokracja , tak skwapliwie walczaca o Pussy Riots i Femen, a czym jest straszliwa rosyjska dyktatura...
        • 5magna Re: "Ne m'appelez plus jamais France... 12.01.13, 17:19
          Ha,ha Nie tylko ta Francja. Tu Fukoshima zieje dalej juz przez 1.5 roku a w demokratycznej prasie ani slowa. Tylko koledzy ziecia rybacy z Prince Rupert juz lapia lososie z 2 glowami....Tez tego w prasie nie znajdziesz. Zastraszyli ich ze jak by zaczeli gadac to pujda siedziec......
          • kaszebe12 Re: "Ne m'appelez plus jamais France... 12.01.13, 17:31
            Niektorzy z tych , ktorym udalo sie uciec z algierskich obozow smierci tez poszli siedziec....we Francji.
        • malkontent6 Re: "Ne m'appelez plus jamais France... 12.01.13, 19:29
          kaszebe12 napisał:

> czy dyktator Putin pozwolilby , n.p., na mordowanie , przez Polakow i Litwinow , kaliningradzkich Rosjan

Co ty jeszcze robisz we Francji?
          • kaszebe12 Re: "Ne m'appelez plus jamais France... 12.01.13, 20:18
            Jako jej obywatel dorabiam do emerytury , a potem ,jak moi garnizonowi kumple...hop !
            • mara571 Kaszebe, mam pytanie 12.01.13, 20:31
              czy to prawda, ze GD ma sprawe karna we Francji ( jazda po pijanemu motocyklem i jakis wypadek) i nie stawia sie na rozprawy?
              Ostatni termin byl podobno w dniu odbierania paszportu (?)
              • kaszebe12 Re: Kaszebe, mam pytanie 12.01.13, 21:02
                Prawda...jazda skuterem.-A po co ma sie stawiac ? -Ma od tego adwokatow. -Zreszta to nie ma wielkiego znaczenia wobec innych "gwiazd" filmu regularnie "karanych" za pobicia , napady z bronia,handel narkotykami itp...
                • misterpee Re: Wojtus stawia standarty IQ 12.01.13, 22:30
                  a to dopiero heca zeby glupek mowil o IQ , a zyd o patriotyzmie.
                  • kaszebe12 Re: Wojtus stawia standarty IQ 13.01.13, 08:54
                    Jak to "Zyd o patriotyzmie" ?
        • yurek11111 Nie pizdi kaszebe,szto w Rossiji wsio charaszo.. 12.01.13, 23:43
          Pogugluj sobie to znajdziesz co Putin ma za uszami,a ze inne bezecenstwa niz we Francji to pelna zgoda...,wiesz jak co to jest polityka,wiec nie usiluj wybielac rosyjskiej polityki...
          A Depardiejew sie zeszmacil,i to nie czynem,bo wielu zrozumialoby intencje,zadna przyjemnosc jak mnie skubia na 75% tego co zarobilem,ale cyrkiem propagandowym ,ktory nie omieszkala rozpetac rosyjska propaganda,wot i wsio...

Odpowiadasz na:

kaszebe12 napisał:

> ...la France elle m'a laisse tomber" (juz nigdy nie nazywajcie mnie France) - t
          > o slowa jednego z wielkich francuskich artystow , Michel'a Sardou,z lat 70-ych.
          > -Dlaczego o tym pisze ? -Bo Depardiejew i podatki sa tylko mala czescia "prawd
          > y" , tak umiejetnie spreparowanej przez rzad i media.-Juz mialem okazje pisac ,
          > ze podano do wiadomosci publicznej "odpowiednie" fragmenty wypowiedzi aktora.
          > - On nie jest pierwszym i ostatnim ,ktory opuszcza ojczyzne praw czlowieka , ni
          > e tylko z przyczyn finansowych.-Przed nim byli Polnareff i Aznavurian , byli Di
          > eudonne i Coluche.............
          • igor_uk kaszebe,nie sluchaj yurka. 12.01.13, 23:59
            Pogoogluj i zobaczysz,jaki syf jest na zachodzie.O tym co Obama ma za uszami,pisac nie bede,bo to moj przyjaciel.
            • yurek11111 Re: kaszebe,nie sluchaj yurka. 13.01.13, 00:23
              Pewnie sie ciebie poslucha,bo czesto sobie potakujecie,a ty przeciez WSZYSTKO wiesz najlepiej ,a jak ktos sie nie zgadza ,to albo pozyteczny idiota,albo jeszcze gorszych wyzwisk uzywasz...

igor_uk napisał:

> Pogoogluj i zobaczysz,jaki syf jest na zachodzie.O tym co Obama ma za uszami,p
              > isac nie bede,bo to moj przyjaciel.
              • kaszebe12 Yurenku... 13.01.13, 08:53
                -Czy ja napisalem , ze w Rossiji wszystko jest haraszo ? -Nie ! -Zadalem tylko kilka pytan o krwawym dyktatorze Putinie i urodzie francuskiej demokratury- nic wiecej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka