Dodaj do ulubionych

Zagadka (kolejna).

29.01.13, 19:58
Na lotnisku w Heathrow (Londyn) jest dobra tradycja ogloszac informacje o lotach w dwoch jezykach.
Naprzyklad,jak samolot lecie do Madrytu,to oglasza sie najpierw po angielsku,a nastepnie po hispansku.Jak do Moskwy,to po angielsku i po rosyjsku.Do Pragi - po angielsku i po czesku i tak dalej.
A teraz pytanie:
Jaki jezyk,jako drugi,uzywa sie w informowaniu pasazerow, lecacych do Tel Awiw?
--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: Zagadka (kolejna). 29.01.13, 20:04
      igor-z-uk napisał(a):

> Na lotnisku w Heathrow (Londyn) jest dobra tradycja ogloszac informacje o lota
      > ch w dwoch jezykach.
      > Naprzyklad,jak samolot lecie do Madrytu,to oglasza sie najpierw po angielsku,a
      > nastepnie po hispansku.Jak do Moskwy,to po angielsku i po rosyjsku.Do Pragi -
      > po angielsku i po czesku i tak dalej.
      > A teraz pytanie:
      > Jaki jezyk,jako drugi,uzywa sie w informowaniu pasazerow, lecacych do Tel Aw
      > iw?

----------------
      Chyba wiem.

50 lat temu używałoby się języka polskiego.
      • igor_uk Re: Zagadka (kolejna). 29.01.13, 20:09
        Nie ,wojtus,to nie jest jezyk polski.
    • eva15 Jaka tam zagadka:_) 29.01.13, 20:07
      Używa się rosyjskiego, bo hebrajski nie każdy Zyd zna, a jidisz wyszedł z użycia.
      • igor_uk A jednak zagadka. 29.01.13, 20:10
        Nie ,Ewa,to nie rosyjski.
        • wojciech.2345 Re: A jednak zagadka. 29.01.13, 20:11
          igor_uk napisał:
          > Nie ,Ewa,to nie rosyjski.
          ----------------
          Arabski?
          • wtopek niesamowite, Australia 29.01.13, 20:13
            deser.pl/deser/1,111858,13314922,Niespodzianka_w_Australii__Autobus_przebija_sie_przez.html#Life23img
            • wojciech.2345 myślę, że Szwejk był Rosjaninem 29.01.13, 20:24
              Już za kilka lat Rosja będzie potęgą gospodarczą. Takie optymistyczne prognozy przedstawia raport przygotowany przez rosyjskie Ministerstwo Rozwoju Gospodarczego.

Według ekspertów resortu - do roku 2030 Rosja osiągnie jeden z najwyższych poziomów technologicznych na świecie. Natomiast poziom życia przeciętnych Rosjan nie będzie odbiegał od poziomu, obecnie najzamożniejszych krajów. Na razie przeciętni mieszkańcy Moskwy twierdzą, że udaje im się wiązać koniec z końcem dzięki ulgom socjalnym.

www.bankier.pl/wiadomosc/Rosja-bedzie-potega-gospodarcza-2748897.html
              • igor_uk Wojtus,ty nie mysl,a strzelaj. 29.01.13, 20:27
                Bo twoj strzal byl dobry.
                Tak jest,jako drugi uzywa sie jezyk arabski.
                Jak sadzisz,dla czego Angole to robia Zydom?
                • felusiak1 dlatego, gamoniu, że w izraelu 29.01.13, 21:40
                  są dwa oficjalne, urzędowe jezyki: hebrajski i arabski.
                  • igor_uk robaczek.To czemu Zydzi tak oburzaja sie? 29.01.13, 21:51
                    Czyz by oni o tym nie wiedzieli?

p.s. Robisz sie co raz glupszy.Musisz wyjechac ze Stanow na jakisczas,dopoki tam rzadzi Obama.Jak jezykow dwa,to czemu podaja w angielskim i arabskim,a nie w trzech?
              • wtopek :))) 29.01.13, 20:31
                wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-zyrinowski-obrzucony-w-kijowie-kwaszona-ka,1,5406331,wiadomosc.html
                • igor_uk wtopek,nie wypada smiac sie z Zydow. 29.01.13, 20:37
                  Moga ciebie posadzic o antysemityzm.
                  • wtopek Re: wtopek,nie wypada smiac sie z Zydow. 29.01.13, 20:41
                    www.wiocha.pl/480367
                    • igor_uk To by tlumaczylo twoj antysemityzm ,wtopek. 29.01.13, 20:46
                      Wszak na wsi antysemityzm ma bardzo dlugie tradycje.
                          • wojciech.2345 to straszne 29.01.13, 21:00
                            Oni strzelają od lewej do prawej.
                            Czyli na wschód.

W Moskwę?
                              • wojciech.2345 Rosja powinna przywrócić czas zimowy 29.01.13, 21:14
                                Międzynarodowy Komitet Olimpijski zwraca się do rządu Rosji z prośbą o przywrócenie w kraju czasu zimowego. Powołują się na to, że w tym przypadku dla mieszkańców Europy byłoby bardziej dogodne oglądanie transmisji zimowych Igrzysk Olimpijskich w 2014 roku z Soczi.

polish.ruvr.ru/2013_01_29/Inicjatywa-MKOl-Rosja-powinna-przywrocic-czas-zimowy/
                                • igor_uk A watek caly czas na gorze. 29.01.13, 21:24
                                  I dzieki temu kolejne forumowicze,wchodzac na forum,dowiaduja sie o tym,ze Anglice robia z Zydow jaja.
                                  I to wszystko dzieki tobie,wojtus.
                                  • wojciech.2345 Re: A watek caly czas na gorze. 29.01.13, 21:29
                                    Igorku,
                                    miałem Ci dzisiaj nie dokuczać,
                                    ale przyszedł diabełek Wtopek
                                    no i się zaczęło.

Ten Wtopek pójdzie do piekła.
                                    • igor_uk Re: A watek caly czas na gorze. 29.01.13, 21:53
                                      Alez wojtus,ja nie mam wam tego za zle.
                                      Ja swietnie sie bawie,do tego moi watki sa na gorze listy,a liczba wpisow rosnie.
        • eva15 Re: A jednak zagadka. 29.01.13, 20:12
          Brytyjczycy słyną ze złośliwego, ironicznego humoru, no to może faktycznie walą po arabsku?
    • malkontent6 Re: Ha ,ha,ha. 29.01.13, 20:45
      igor_uk napisał:

> Jako drugi uzywaja arabski

Hmm, you live and learn. :)
      • igor_uk Re: Ha ,ha,ha. 29.01.13, 20:50
        You're never too old to learn.

A ty,malkontent,znasz arabski?
        • malkontent6 Re: Ha ,ha,ha. 29.01.13, 21:42
          igor_uk napisał:

> A ty,malkontent,znasz arabski?

Jeszcze nie. :)
          • igor_uk Re: Ha ,ha,ha. 29.01.13, 21:48
            Ja tez,malkontent,ale to niech pozostanie sie miedzy nami.OK?
    • eva15 Re: Ha ,ha,ha. 29.01.13, 20:52
      Nie zgłaszczam pretensji, możesz wojtusia w nagrodę ucałować:-)
      • igor_uk Re: Ha ,ha,ha. 29.01.13, 20:56
        Ewa,a mowilas,ze nie mam u ciebie przesrane.A jednak,jak widze,mam :-)))))
        • igor_uk Ewa. 29.01.13, 21:02
          Czy zauwazylas to,ze mam już dwóch pożytecznych idiotów ?
          Ciekawo,czy wtopek wie,ze wojtus pracuje u mnie spolecznie? A moze liczy na to,ze sypne mu troche grosza?
          • bywszy1 Re: znowu kacapie wykazujesz swoja indolencje.+ 29.01.13, 21:49
            Hyba panskie kretynstwo przewaza wszystkie idiotyzme razem wziete.
            Jak sie leci do Tel Avivu,gdzie mieszkaja nie Zydzi,a Izraelczycy,to jako drugi jezyk uzywa sie arabski.
            A to z powodu,ze mowiacy pohebrajsku znaja i angielski.
            A ci co uzywaja arabski,nie wszyscy angielski znaja.
            Wiec izgoju pilnuj swoich jaj,bo widocznie na kursach starszego komsostawu pewnych rzeczy nie nauczyli.
            • igor_uk zydku,to czego ty wsciekasz sie? 29.01.13, 21:57
              I te zydki,ktore slysza wylacznie jezyk arabski,jako drugi po angielskim?
              Mnie tam obojetnie w jakim jezyku oglaszaja informacje dla Zydow,czy w hebrajskim,czy w arabskim.Ja nie znam ,a nie jednego,a nie drugiego.Ale was to doprowadza do szalenstwa.
              • bywszy1 Re: ryjku kacapski+ 29.01.13, 22:04
                mnie to zwisa.
                Ja z Londynu do Tel Avivu nie lece.
                Jak oglaszaja do Stockholmu,to w po szwedzku tez nie powtrzaja.
                A do Rosji po russku,bo tam tez sa kacapy,co angielskiego nie rozumieja.
                Bo nie wszyscy mieli dobrze ustawionych krewniakow,ktorym specjalne kursy urzadzali.
                A jaj swoich pilnuj.I od czasu do czasu umyj.
                • igor_uk Zydku. 29.01.13, 22:07
                  Alez was Anglice nie lubia.I to od wielu wiekow.Tu wy znacie swoje miejsce.
                  • bywszy1 Re: kacapie+ 29.01.13, 22:12
                    to cie na kursach nauczyli,ze was lubia?
                    • igor_uk Ja z tym spotykam sie na codzien. 29.01.13, 22:14
                      Nas,Rosjan,lubia wszedzie,a was,Zydow,wszedzie nie lubia.
                      Czy nigdy nie zostanowiales sie nad tym -czemu tak dzieje sie?
                      • bywszy1 Re:znowu sie panu kacapie pier...+ 29.01.13, 22:30

• eva15 Re: Ha ,ha,ha. 29.01.13, 21:38
          No i jak tu wierzyć w inteligencją facetów?
          Trzeba było dać mi wygrać, to byś nie musiał całować wojtusia! :-)
          • ubiquitousghost88 Myśliwy mnie wycałował i poleciał spowrotem... 29.01.13, 21:53
            ...z kałachem do lasu...
            A Tobie przypomniał K+K+K...
          • igor_uk Re: Ha ,ha,ha. 29.01.13, 21:59
            Mialas wszystkie mozliwosci dla tego,ale okazala sie wolniesza od wojtusia.To nie moja wina.
            • eva15 Re: Ha ,ha,ha. 29.01.13, 22:05
              To czemu teraz wnioskujesz, że masz u mnie przes.ane, skoro musisz całować wojtusia jako zwycięzcę? GDZIE tu logika?
              • igor_uk Re: Ha ,ha,ha. 29.01.13, 22:10
                Przeciez to byl Twoj pomysl,zeby ja ucalowalem wojtusia.
                • eva15 Re: Ha ,ha,ha. 29.01.13, 22:15
                  No jakaś nagroda za zwycięstwo musi być. Ja liczyłam na całusa i tylko dlatego wzięłam udział w konkursie, wygrał wojtuś, więc jemu się należy!
                  Możliwe, że dokonałam projekcji moich marzeń, ale nagroda tak czy inaczej jest konieczna. Jeśli nie całusa, to co dasz wojtusiowi? No bo w mordę to jednak nie wypada!
    • eva15 Re: Ha ,ha,ha. 29.01.13, 22:25
      A to nieładnie i nieuczciwie, że takiej odstraszającej nagrody nie podałeś z góry, zresztą sam sobie tym zaszkodziłeś. Gdyby wojtuś wiedział, co go czeka, nie wziąłby udziału w konkursie i ja bym wygrała licząc na całusa...

• wojciech.2345 Na Białorusi zakazano.... nie uwierzycie 29.01.13, 22:45
      Na Białorusi pracownicy zakładów przemysłu drzewnego nie będą mogli rozwiązać umowy o pracę bez zgody dyrektora.
      Zakaz zwalniania się z pracy w tych przedsiębiorstwach wprowadził ustnie prezydent Aleksander Łukaszenka, niezadowolony z tempa ich modernizacji. Ma obowiązywać od jutra, choć na

razie nie ma dekretu w tej sprawie.

fakty.interia.pl/raport/srodek-wschod/news/na-bialorusi-zakazano-nie-uwierzycie,1869139
      • eva15 Tobie zakazano wiele więcej, ale rozumu masz mniej 29.01.13, 23:27
        Tobie, biedaku poczciwy zakazano tak na przykład palenia papierosów w miejscach publicznych, dowolnego ubioru w miejscu pracy, posiadania poglądów niezgodnych z jedynymi słusznymi, picia mleka prosto od krowy, żarcia nieznormalizowanych bananów i jajek, używania normalnych żarówek i wielu , wielu innych rzeczy, a przybędzie ich jeszcze więcej . W nagrodę możesz się gorszyć Białorusią, to ci wolno i zgodnie ze swym potencjałem intelektualnym garściami z takiej wolności korzystasz i czujesz się lepszym.
    • eva15 Malkontencik jest na cenzurowanym? 29.01.13, 23:09
      I dlatego akurat ciebie prosił o pomoc?

Zwariować idzie na tym forum, jeśli człowiek go na okrągło nie śledzi i tylko dorywczo się włącza...
      • igor_uk Re: Malkontencik jest na cenzurowanym? 29.01.13, 23:11
        A moze malkontentu nie wypada takich wierszy wklejac?
        A moze boi sie?
        • eva15 Re: Malkontencik jest na cenzurowanym? 29.01.13, 23:17
          Czy w USA jest już tak strasznie źle z wolnością słowa? A przecież malkontencik tak bohatersko zachwalał jak dotąd ten system. Czyżby to był indyk na Thanksgiving, który się wreszcie połapał, o co chodzi....
          • igor_uk Ewa,chyba mylisz malkontenta z przyglupem p.a. 29.01.13, 23:24
            Albo z felusiem.
            • eva15 Możliwe, że mało rozumiem 29.01.13, 23:31
              No wszystko jest możliwe i wszystko mylę, skoro tak twierdzisz. Więc pokornie pytam, czemu malkontencik potrzebuje do pomocy Wigila?
              • igor_uk Nie o rozumienie chodzi,a tylko o pomylke. 29.01.13, 23:36
                A to kazdemu moze zdarzyc sie,nawet Putinu :-))))
                Co do motywow,ktorymi kierowal sie malkontent,to napewno on sam nam to wyjasni.
      • malkontent6 Ewciu... 30.01.13, 20:15
        eva15 napisała:

> I dlatego akurat ciebie prosił o pomoc?

Ewciu, ja tego głupka o nic nie prosiłem. A za to, że napisał że go prosiłem powinien wylecieć z forum.
    • eva15 Re: Ha ,ha,ha. 29.01.13, 23:12
      Pewnie masz rację, ale ja wtedy bym na pewno do takiego konkursu nie startowała.
      • igor_uk Ewa. 29.01.13, 23:29
        Dla Ciebie nagroda byla by inna.

p.s. Nie weszlas na watek o tajnym,co stanie jawnym.A tam sprawa powazniejsza poruszona.UE wywala kase na Izrael i te wydatki utajnia przed opinia publiczna.Przyglupy starali sie watek rozwalic,ale efekt osiagneli calkiem inny.Temat rozwinal sie i ja,jak by przez wymuszenie,wkleilem material tekstowy z najbardziej wiarygodnego dla nich zrodla,bo z zydowskiego portalu.
    • eva15 Re: Malkontencik jest na cenzurowanym? 29.01.13, 23:41
      Sorry, Igor i Keszebe mają rację, kobiety są z natury dość inne (czytaj wg ich wykładni: głupsze) . Mimo, że Igor atestuje mi rozum jak u mężczyn (czyli np. wojtusiów, p.a czy innych francowatych) widzę, że do nich poziomem nie dorastam. Nie kumam, co piszesz, przyznaję to z pokorą.

Odnośnie francowatego- o jego papierowym wątku to ja napisałam jako pierwsza i to ja tak go nazwałam.
      • igor_uk Ewa,czy nie przesadzasz? 29.01.13, 23:47

eva15 napisała:czytaj wg ich wykładni: głupsze

Uwazam,ze tym razem przekraczylas pewna granice.
        • eva15 Re: Ewa,czy nie przesadzasz? 30.01.13, 00:48
          No albo Ty, Igior przesadziłeś z komplementami mówiąc mi, że mam rozum jak facet.Wzięłam to serio:-).
          • igor_uk Ewa,radze czytac moi posty uwazniej. 30.01.13, 17:54
            "Zazwyczaj wy sa niesamowicie kobiece,ale jednoczesnie po "mesku" twardzi.Oceniacie i myslicie tak samo,jak i mezczyzny,a poniewaz wy sa pozbawione naszych slabosci,to potraficie byc o glowe wyzszy od kazdego mezczyzny."
            Nic nie mowilem o rozumie.
            • eva15 Re: Ewa,radze czytac moi posty uwazniej. 30.01.13, 18:24
              Twoim zdaniem myślenie nie ma nic wspólnego z rozumem? Faktem jest, że w niektórych przypadkach tak bywa...
              • igor_uk Re: Ewa,radze czytac moi posty uwazniej. 30.01.13, 18:35
                Ewa, przeciez wiesz,ze ja cie lubie.
    • amg10 Jeszcze o zagadce .... 30.01.13, 01:45
      Wiec jako drugi na Heathrow uzywaja arabskiego ??

Wikipedia twierdzi ze:

"The main language used for communication among Israeli citizens is Modern Hebrew, ..."
      "Hebrew and Arabic are the official languages of Israel."

Jesli to prawda to dlaczego na Heathrow jako drugiego nie uzywaja Hebrew tylko Arabic ??
      • igor_uk amg10. 30.01.13, 17:38
        amg10 napisał: Jesli to prawda to dlaczego na Heathrow jako drugiego nie uzywaja Hebrew tylko Arabic ??

To jest prawda,w Izraelu dwa jezyki urzedowe :hebrajski i arabski .Ale na lotnisku Heathrow uzywa sie ,jako pierwszy angielski,co jest normalne,a jako drugi-arabski i to oburza Zydow,sam to slyszalem.
        Ale jak by Zydzi byli troche madrzejsi,to by domyslili sie,ze oglaszajac informacje dla podruzujacych do Tel Awiwa w jezyku arabskim,to wlasnie Arabow i dyskryminuje sie.Bo obsluga lotniska uwaza (chyba nieslusznie),ze Zydzi sa inteligentniejsze od Arabow i jezyk angielski kazdy z nich zna.Natomiast o Arabach maja gorsze zdanie.

p.s. To byl test na inteligencje dla uczestnikow forum,pochodzenia zydowskiego.Niestety,wypadli zgodnie z moimi oczekiwaniami. Najgorzej spisal sie felus.
        • amg10 Igor, ciekawsze dla mnie pytanie jest to: 30.01.13, 18:12
          Dlaczego na tym lotnisku nie uzywaja najpopularniejszego jezyka w Izraelu, jakim jest Hebrew (w/g wikipedii), tylko Arabskiego, ktory jest mniej popularny (chyba na 2gim miejscu po Hebrew) ??

I jest to jeszcze tym bardziej dziwne skoro przeciez ten fakt oburza Zydow !!!
          • igor_uk Przeciez odpowiedzi udzielilem. 30.01.13, 18:33
            "obsluga lotniska uwaza (chyba nieslusznie),ze Zydzi sa inteligentniejsze od Arabow i jezyk angielski kazdy z nich zna."

Bo jak by zaczeli przekazywac informacje w trzech jezykach,to by zajelo zbyt wiele czasu,a trzeba pamjetac,ze Heathrow jest najwiekszym lotniskiem w UK i obsluguje bardzo wiele lotow. Kazdy,kto byl na tym lotnisku,dobrze wie,ze co rusz tam cos oglasza sie - jedne samoloty laduja,drugie startuja.
            • amg10 Jeszcze raz ... 30.01.13, 19:00
              igor_uk napisał:

> "obsluga lotniska uwaza (chyba nieslusznie),ze Zydzi sa inteligentniejsze o
              > d Arabow i jezyk angielski kazdy z nich zna."

O uzywanie angielskiego mi nie chodzi.

Mnie dziwi to i TYLKO to, ze w swych ogloszeniach dla Zydow na Heathow uzywaja jako drugiego jezyka Arabskiego a nie Hebrew !!! (Przeciez Hebrew jest popularniejszy w Izraelu niz Arabski.)

(Chyba tym razem nie masz watpliwosci jaki jest moj punkt)
              • igor_uk Re: Jeszcze raz ... 30.01.13, 19:09
                amg10 napisał: Mnie dziwi to i TYLKO to, ze w swych ogloszeniach dla Zydow na Heathow uzywaja jako drugiego jezyka Arabskiego a nie Hebrew !!!

Mnie nie dziwi ,poniewaz wsrod podrozujacych do Tel Awiw jest duzo Arabow,chociaz na oko wiecej jest nie Arabow,w domysle-Zydow.

• amg10 Re: Jeszcze raz ... 30.01.13, 19:18
                  igor_uk napisał:

> Mnie nie dziwi ,poniewaz wsrod podrozujacych do Tel Awiw jest duzo Arabow,choci
                  > az na oko wiecej jest nie Arabow,w domysle-Zydow.

A wiec, jesli w/g Ciebie na oko wsrod podrozujacych do Tel Awiu wiecej jest Zydow niz Arabow to powinni uzywac Hebrew a nie Arabskiego. Mysle, ze na zdrowy rozsadek tak powinno byc. Jednak z jakichs powodow tak nie jest i dlatego jest to mala ale ciagle nie rozwiazana zagadka dla mnie.
                  • igor_uk Re: Jeszcze raz ... 30.01.13, 19:31
                    amg10 napisał: dlatego jest to mala ale ciagle nie rozwiazana zagadka dla mnie.

To nie bylo by dla ciebie zagadka,jak by uwazniej przeczytales moj post,a w nim te slowa (wklejam ich po raz drugi):
                    "obsluga lotniska uwaza (chyba nieslusznie),ze Zydzi sa inteligentniejsze od Arabow i jezyk angielski kazdy z nich zna."
                    A teraz bardziej konkretnie.
                    Nie informuja w jezyku hebrajskim dla tego,poniewaz uwazaja,ze podrozujace Zydzi jezyk angielski znaja.
                    Mozno,prawda,i do takiego domyslic sie:
                    Nie oglaszaja w jezyku hebrajskim dla tego,zeby nie straszyc innych podrozujacych :-))))
                    • amg10 Re: Jeszcze raz ... 30.01.13, 20:01
                      igor_uk napisał:

> Nie oglaszaja w jezyku hebrajskim dla tego,zeby nie straszyc innych podrozujacy
                      > ch :-))))

Mysle, ze to tylko twoj zart/spekulacja.

Ja mysle, ze przecietny podrozny nie rozrozni herbrajskiego od arabskiego bo ani jednego ani drugiego nie zna. I dlatego tak samo przestraszy sie ktoregokolwiek z tych 2 jezykow.

I zeby te zagadke finalnie rozwiazac mysle, ze trzeba by poprosic o pomoc wladze lotniskowe w Heathrow.
                      • wojciech.2345 Re: Jeszcze raz ... 30.01.13, 20:05
                        Według mnie chodzi o polityczną poprawność.

Anglia boi się muzułmanów.
                        • amg10 Re: Jeszcze raz ... 30.01.13, 20:55
                          wojciech.2345 napisał:

> Według mnie chodzi o polityczną poprawność.
                          > Anglia boi się muzułmanów.

Ok, kazdy moze spekulowac.

Ciekawe jaka bylaby oficjalna odpoweidz wladz lotniskowych Heathrow. Cusik wydaje mi sie, ze tylko oni moga zakonczyc sensownie ten watek.
                          • wojciech.2345 Re: Jeszcze raz ... 30.01.13, 21:03
                            Amg,
                            strach przed muzułmanami w Anglii jest olbrzymi.
                            Zdejmowanie krzyży w szpitalach, instrukcje jak mają
                            zachować się lekarze i pielęgniarki w czasie Ramadanu, .... .

Było kiedyś kilka wątków na ten temat.

• amg10 Re: Jeszcze raz ... 30.01.13, 22:30
                              wojciech.2345 napisał:

> Amg,
                              > strach przed muzułmanami w Anglii jest olbrzymi.
                              > Zdejmowanie krzyży w szpitalach, instrukcje jak mają
                              > zachować się lekarze i pielęgniarki w czasie Ramadanu, .... .
                              > Było kiedyś kilka wątków na ten temat.

Sorry ale zboczyles z tematu.

Mnie interesuje tylko to, o czym pisze od paru poprzednich watkow (czemu arabski a nie hebrajski na Heathrow).
                              • bywszy1 Re: Jeszcze raz ...+ 31.01.13, 11:43
                                na lotnisku Heathrow jezeli Izraelczyk zna hebrajski,to zna i angielski.
                                Jezeli
                                na lotnisku Heathrow jezeli Izraelczyk zna arabski,to nie zawsze zna angielski.
                                A dla przypomnienia panu ajgorowi
        • bywszy1 Re: pan ajgor+ 31.01.13, 12:15
          absolwent kursow wszelakich sprawda inteligencje istot wyzej stojacych.
          Poniewaz porywa sie pan na takie przedsiewziecie,
          zacodzi podejrzenie,ze panska inteligencja nie jest wyzsza od inteligencji psa Pawlowa.
          • bywszy1 Re: pan ajgor.P.S+ 31.01.13, 13:00
            nu i
            to
    • strondzo Re: Zagadka (kolejna). 31.01.13, 12:39
      ALE JAJA !
    • strondzo Re: Zagadka (kolejna). 31.01.13, 12:44
      A Polacy nie gęsi i swój jezyk mają
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka