Dodaj do ulubionych

Tabloizacja forum Swiat

30.01.13, 20:55
poziom watkow i wypowiedzi na forum obniza sie od pewnego czasu w zastraszajacym tempie.
Forum, ktore w zalozeniu powinno sluzyc wymianie pogladow i informacji o wydarzeniach na swiecie stalo sie zwyczajnym tabloidem dyskusyjnym. Nie ma mowy o wyzszym poziomie dyskusji, schlebia sie najnizszym gustom skutecznie uprawiajac propagande, zwalczajac inne poglady.
Spora w tym zasluga Igora, samozwanczego "krola forum" zakladajacego dziennie kilka watkow.
Czesc z nich ma charakter propagandowy, inne sa "zagadkami", jeszcze inne sa inspirowane przez informacje przysylane przez "kolegow". Igor pisze z szybkoscia karabinu maszynowego, udziela w blyskawicznym tempie odpowiedzi, jednych chwali i glaszcze po glowce, drugich gani jeszcze innych miesza z blotem.
"Forumowy krol" nie kryje swojego antysemityzmu, dzieki czemu druzyna "rosnie w sile", przybywa jej ludzi dysponujacych duza iloscia wolnego czasu, ktorzy pisza duzo, chociaz niekoniecznie z sensem i poprawna polszczyzna. Przybywa pozytecznych idiotow.

I tak jak do tabloizacji mediow z WSI24 na czele ludzie przywykli i nie oczekuja rzetelnych informacji tylko atakow na tam lub owo, tak na tym forum aplaus wzbudzaja najglupsze wypowiedzi, a na ludzi o odmiennych pogladach urzadza sie nagonki.
Rodzi sie wiec uzasadnione pytanie:
a:poddac sie i wiecej nie pisac
B:czy robic swoje nie zwracajac uwagi na ustawiczne rozwalanie watkow, glupie komentarze pojawiajace sie natychmiast po wpisie ze strony aktualnie dyzurujacego pozytecznego idioty
Obserwuj wątek
    • mara571 forumowy karabin maszynowy 30.01.13, 20:56
      Re: felus,aby napewno wiesz o czym gadasz? - igor_uk 28.01.13, 18:58
      felus. - igor_uk 28.01.13, 19:05
      Re: 伊戈尔,你ą - igor_uk 28.01.13, 19:12
      Re: felus. - igor_uk 28.01.13, 19:16
      Zrzut ekranu. - igor_uk 28.01.13, 19:59
      Zombi,nie zombi. - igor_uk 28.01.13, 20:12
      Wyluzuj,felus. - igor_uk 28.01.13, 20:27
      wtopek. - igor_uk 28.01.13, 20:29
      przyglupom uzytecznym dziekuje. - igor_uk 28.01.13, 20:34
      Poka,wojtus. - igor_uk 28.01.13, 20:37
      wtopek,jak znasz angielski. - igor_uk 28.01.13, 20:40
      psycholu. - igor_uk 28.01.13, 21:05
      felus,porownaj. - igor_uk 28.01.13, 22:13
      felus,to dla ciebie. - igor_uk 28.01.13, 22:00
      jaka wiadomosc,robaczku? - igor_uk 28.01.13, 21:53
      Tak sadze,magna. - igor_uk 28.01.13, 22:39
      felus,co cie jest? - igor_uk 28.01.13, 23:11
      felus,mam prosbe. - igor_uk 28.01.13, 23:24
      tez tak sadze,Bracie. - igor_uk 28.01.13, 23:39
      tez tak sadze,Bracie. - igor_uk 28.01.13, 23:39
      I'm a moron? - igor_uk 28.01.13, 23:49

Bracie,niech pluja sie. - igor_uk 29.01.13, 17:57
      Czy tajne stanie jawne? - igor-z-uk 29.01.13, 19:50 Re: Zagadka (kolejna). - igor_uk 29.01.13, 20:09
      A jednak zagadka. - igor_uk 29.01.13, 20:10

Dzieki,wtopek. - igor_uk 29.01.13, 20:18
      Wojtus,ty nie mysl,a strzelaj. - igor_uk 29.01.13, 20:27
      Tak jest,wtopek,zydowska mafiajest niebezpieczna. - igor_uk 29.01.13, 20:31
      Re: Off-topic. Igor. - igor_uk 29.01.13, 20:33
      wtopek,nie wypada smiac sie z Zydow. - igor_uk 29.01.13, 20:37
      To by tlumaczylo twoj antysemityzm ,wtopek. - igor_uk 29.01.13, 20:46
      Re: Ha ,ha,ha. - igor_uk 29.01.13, 20:50
      Wojtus,to napewno nie wina Zydow. - igor_uk 29.01.13, 20:52
      Re: Ha ,ha,ha. - igor_uk 29.01.13, 20:56
      I takie tez,wojtus. - igor_uk 29.01.13, 20:58
      To jest straszne,wojtus. - igor_uk 29.01.13, 21:10
      A watek caly czas na gorze. - igor_uk 29.01.13, 21:24
      ubludek. - igor_uk 29.01.13, 21:15
      Nie ,Bracie. - igor_uk 29.01.13, 21:17
      Grodzka chce być wicemarszałkiem. - igor_uk 29.01.13, 21:35
      Re: Ha ,ha,ha. - igor_uk 29.01.13, 21:48
      robaczek.To czemu Zydzi tak oburzaja sie? - igor_uk 29.01.13, 21:51
      Re: A watek caly czas na gorze. - igor_uk 29.01.13, 21:53
      zydku,to czego ty wsciekasz sie? - igor_uk 29.01.13, 21:57
      Mara,mielismy racje,w dyskusji z felusiem - igor_uk 29.01.13, 22:04
      Zydku. - igor_uk 29.01.13, 22:07
      Ja z tym spotykam sie na codzien. - igor_uk 29.01.13, 22:14
      Juz wiem,to nie moze nie chwycic. - igor_uk 29.01.13, 22:18
      Re: Ha ,ha,ha. - igor_uk 29.01.13, 22:20
      kaszebe,masz przesrane. - igor_uk 28.01.13, 23:20
      Ewa,chyba mylisz malkontenta z przyglupem p.a. - igor_uk 29.01.13, 23:24
      Nie o rozumienie chodzi,a tylko o pomylke. - igor_uk 29.01.13, 23:36
      Ewa,czy nie przesadzasz? - igor_uk 29.01.13, 23:47
      melord,ty naprawde mieszkasz w Australii? - igor_uk 29.01.13, 23:41
      Ewa,czy nie przesadzasz? - igor_uk 29.01.13, 23:47
      • eva15 Gorzkie żale 30.01.13, 21:06
        Dublujesz płacze felusia, zamiast zakładać ciekawe wątki jęczysz jak on. No i masz chyba za dużo czasu, że chce ci się robić takie zestawienia jak to powyższe.
        No a jaką ma to wszystko wartość intelektualną? Ano zerową.
        • igor_uk mara ma duzo czasu. 30.01.13, 21:15
          To na bank. sadzac po cyklach jej aktywnosci na forum,jej maz pracuje dwa tygodnia na jeden.czyli dwa tygodnia jego nie ma w domu,a caly tydzien po tym on ma wolne.
          To wskazuje na charakter jego pracy.Jestem wprawie pewien tego,ze wiem kim on pracuje.
          Co da samej mary,to wyglada na to,ze pojecie zazdrosci jej nie jest obce.Tylko naprawde nie wiem,czemu tu zazdroscic?
          Przeciez kazdy ma taki sam dostep do informacji,jak i ja.I kazdy moze znalezc w necie ciekawe tematy.
          Podejmuje bardzo wazne tematy i przewaznie ciekawo ich podaje i tego mara mnie nie moze wybaczyc.
          Co do szybkosci moich wypowiedzi.
          To swiadczy o tym,ze nie musze szukac informacje w necie,ja mam wszystko w glowie.
          Czyz by to rowniez jest moim grzechem?
          • polski_francuz Klamiesz wania 30.01.13, 21:30
            pracujesz za pieniadze na forum. I dzielisz nicki z innymi by szybciej wpisywac twoje glupoty.

Dosc podobnie dzialali na forum pracownicy Mossadu.

PF
            • wojciech.2345 Re: Klamiesz wania 30.01.13, 21:53
              Nie wiem czy pamiętasz, ale poprzednia
              horda trenowała posiadanie po 2 nicki
              jeden "za" i drugi "przeciw".
              Dziewczęta i chłopcy z igloo nie są tak lotni.

Ale to już historia.
              • polski_francuz Kusilo mnie 30.01.13, 22:00
                zalozenie watku "Antysemityzm a rusofobia", ktory by podsumowal metody walki. Ale konkluzja jest prosta: Rosjanie sa tak podobni do Polakow jak Polacy do Niemcow. I ogladamy sie w krzywym zwierciadle. Dana (et consortes) byla bardziej perfidna.

Sadze,ze sie mylisz ze wania odejdzie. Nie odejdzie. Odchodzi wlasnie powoli ale bezpowrotnie stare forum swiat.

PF
                • wojciech.2345 Re: Kusilo mnie 30.01.13, 22:06
                  Lepiej nie wywoływać starych demonów.
                  Z czekistami powinno pójść łatwiej.

Tak myślę.
            • absztyfikant Re: Klamiesz wania 30.01.13, 22:12
              Na Forum Świat pisuje również wieloletni agent Direction Générale de la Sécurité Extérieure....

polski_francuz napisał:

> pracujesz za pieniadze na forum. I dzielisz nicki z innymi by szybciej wpisywac
              > twoje glupoty.
              >
              > Dosc podobnie dzialali na forum pracownicy Mossadu.
              >
              > PF
              • melord Re: Klamiesz mosiek 30.01.13, 22:25
                absztyfikant napisał:
                >byle co w samoobronie

na forum swiat,aqanet,innych piszesz jako agent mossadu i protegowany Cipy Livini
          • mara571 Re: mara ma duzo czasu. 30.01.13, 21:44
            igor_uk napisał:
            > To na bank. sadzac po cyklach jej aktywnosci na forum,jej maz pracuje dwa t
            > ygodnia na jeden.czyli dwa tygodnia jego nie ma w domu,a caly tydzien po tym on
            > ma wolne.
            > To wskazuje na charakter jego pracy.Jestem wprawie pewien tego,ze wiem kim on p
            > racuje.
            > Co da samej mary,to wyglada na to,ze pojecie zazdrosci jej nie jest obce.Tylk
            > o naprawde nie wiem,czemu tu zazdroscic?

Detektyw sie znalazl.
            W jednym masz racje: mamy obydwoje sporo czasu, odkad dzieci wyfrunely z domowego gniazda na swoje.

> Przeciez kazdy ma taki sam dostep do informacji,jak i ja.I kazdy moze znalezc w
            > necie ciekawe tematy.
            > Podejmuje bardzo wazne tematy i przewaznie ciekawo ich podaje i tego mara mnie
            > nie moze wybaczyc.
            > Co do szybkosci moich wypowiedzi.
            > To swiadczy o tym,ze nie musze szukac informacje w necie,ja mam wszystko w gl
            > owie.
            > Czyz by to rowniez jest moim grzechem?

Nie mozna mowic o grzechu, kiedy ktos wykonuje swoja prace: jako propagandzista jestes niezly. Jeszcze lepszy jako manipulator.
        • jk2007 zazdrosc evy15 30.01.13, 21:16
          eva15, zamiast bylej blyskotliwosci - frustacja i arogancja?

eva15 napisała:
          > No a jaką ma to wszystko wartość intelektualną? Ano zerową.
        • mara571 Re: Gorzkie żale 30.01.13, 21:36
          nie dubluje, ale chce sklonic innych do myslenia.
          Uwazam, ze skandalem jest odebranie tobie prawa do zakladania nowych watkow. I Wojtkowi.
          Forum na tym bardzo ucierpialo. Mowie powaznie. Moge sie z toba nie zgadzac, wkurzaja mnie twoje odzywki typu " znowu nie zrozumialas", "powtarzasz sie" i twoja naiwna wiara w Rosje i jej cara, ale nie naleze do osob, ktorych jedynym celem pisania na forum jest dopisywanie glupich uwag, w dodatku zawierajacych inwektywy, chore skojarzenia fizjologiczne itp.
          • eva15 Re: Gorzkie żale 30.01.13, 22:42
            Mara, " brzydko się chwytasz" że zacytują klasyka. Antisemitismuskeule jest chwytem poniżej pasa duszącym wszelką dyskusję i krytykę. Radzę przeczytać własne uwagi np. na temat prywatyzacji w Polsce, czy też walki z religią. Po co takie projekcje?
            • mara571 owszem 30.01.13, 22:55
              dlatego nalezy brac przyklad z Michalkiewicza i paru innych, ktorzy na portalach prawicowych walcza o polskie interesy.
              I nalezy brac z nich przyklad: Zydzi doskonale potrafia dbac o swoje interesy, bo prawie zawsze wystepuja zgodnie w obronie wlasnych interesow. Polakow latwo podzielic, sklocic, co swietnie widac od kilku lat.
              • eva15 Lustro potrzebne 30.01.13, 23:23
                No właśnie, a ty dzielisz, wyzywając oponentów od antysemitów. Czyli ustawiasz się w pozycji pożytecznej idiotki, a to, że antysemitą nazwałaś w tym przypadku akurat Rosjanina, nie Polaka, sprawy zasadniczo wcale nie zmienia.
                • mara571 Re: Lustro potrzebne 30.01.13, 23:32
                  daj spokoj Evciu, przyjrzyj sie dyskusjom Igora z Bywszym.
                  I na belkot pozytecznych idiotow.
                  Trzeba walczyc przeciwko antypolonizmowi.
                  • eva15 Re: Lustro potrzebne 30.01.13, 23:42
                    Sorry, dla mnie jest skandalicznym wyzywanie kogoś o antysemity w dyskusji. To głupota/naiwność, która może stać się łatwo bumerangiem. Ani się obejrzysz, a w ciebie uderzy. Zwłaszcza przy takich konswerwatywnych poglądach jakie masz (po części nota bene zbliżonych tu zresztą do moich). Te poglądy są zupełnie nie po linii i na bazie, je się zwalcza przy pomocy wszystkich możliwych metod, a ta którą podajesz jest najwygodniejsza.

Co do walki z antypolonizmem chyba się nie porozumiemy. Ja inaczej definiuję patriotyzm niż ty. Dla mnie to nie uroczyste nadęcie i pycha, lecz KRYTYCZNY rozum i/czyli samokrytyka.

• igor_uk Re: Lustro potrzebne 30.01.13, 23:44
                    Jak mnie wyzywa sie caly czas od kacapa,to ja go wyzywam od zydka.
                    Czemu mara zawsze widzisz tylko moje zachowanie?
                    Nigdy nikogo,jako pierwszy,nie zaatakowalem.
                    • mara571 Re: Lustro potrzebne 31.01.13, 00:01
                      nie wiem, kto kogo pierwszy zaatakowal. To niewazne.
                      Wazne, nie dac sie prowokowac.
                      To wszystko jest dokladnie obserwowane i zostanie w odpowiednim momencie wykorzystane.
                      • igor_uk Re: Lustro potrzebne 31.01.13, 00:07
                        Wiesz ,jak mnie przywital na forum jorl?
                        On nie nappisal,ze lubi wybrac sobie ofiare i gniebic ja.
                        I to on probowal robic.Nic mu oczywiscie z tego nie wyszlo,tylko osmieszylem nbiedaka.To on teraz szuka mozliwosci odgryzc sie.
                        A co on moze przeciwstawic mnie?
                        Tylko pisac cos o tym,ze ja jestem na socjalu ,a moja zona jest sprzataczka.
                        Czy to podnioslo poziom dyskusji?
                        wojteek z wopkiem caly czas probuja rozwalac moi watki,ty chociaz by raz zwrocila im na to uwage?
                        Ale po tym,jak ja wcziraj pokazalem tobie,jak to wyglada,na przykladzie twojego watku,to ty mnie z zemsty zalozyla ten watek.
                        Mara,ja juz pisalem.jestem na forum taki,jakiego wy chcieli.
                        Mam sporo czasu do zabicia,forum mnie to pozwola i ja traktuje swoj udzial na nim z duzym dystansem,czego ty nie potrafisz zrozumiec.
    • 5magna Re: Tabloizacja forum Swiat 30.01.13, 21:00
      Jest jeszcze trzecie rozwiazanie..... Eat your hart.....
    • elka-sulzer Re: Tabloizacja forum Swiat 30.01.13, 21:04
      Hmmmmm, komu by tu najbardziej zalezalo by zasmiecac (tabloizowac) ciekawe watki czy wrecz je kasowac?
      Zachodze w glowe.
      Zwlaszcza, ze watki lamiace wszelkie regulaminy, nie tylko forum ale zwyklej ludzkiej przyzwoitosci, wisza nadal. Watki poruszajace ten problem .... znikaja bez sladu.

Czemuz to nie mozna wypowiadac sie na temat konceptu "narodu wybranego" kiedy sami Zydzi o tym koncepcie rozmawiaja? Czemu ten watek skasowano?
      • mara571 Re: Tabloizacja forum Swiat 30.01.13, 21:21
        elka-sulzer napisała:

> Hmmmmm, komu by tu najbardziej zalezalo by zasmiecac (tabloizowac) ciekawe watk
        > i czy wrecz je kasowac?
        > Zachodze w glowe.

Nie musisz zachodzic w glowe. Wiadomo, ze naszego arizonskiego przyjaciela kasuja od razu.
        Spoleczni cenzorzy zrezygnowali ze wspolpracy, a zawodowych tez jest chyba mniej i pojedynczych wyskokow nie wycinaja.
        Recze ci, ze to co ludzie pisza na tym i innych forach jest skrupulanie badane i zapamietywane. I wcale bym sie nie zdziwila, gdyby za jakis czas ukazala nowa monografia sporzadzona przez Cala albo Grossa poswiecona polskiemu antysemityzmowi.
        A powinnismy walczyc z antypolonizmem.
        Masz gazetowego maila?
        > Zwlaszcza, ze watki lamiace wszelkie regulaminy, nie tylko forum ale zwyklej lu
        > dzkiej przyzwoitosci, wisza nadal. Watki poruszajace ten problem .... znikaja b
        > ez sladu.
        >
        > Czemuz to nie mozna wypowiadac sie na temat konceptu "narodu wybranego" kiedy s
        > ami Zydzi o tym koncepcie rozmawiaja? Czemu ten watek skasowano?
        Pytania retoryczne, wiec nie oczekuj ode mnie odpowiedzi.
        • elka-sulzer Re: Tabloizacja forum Swiat 31.01.13, 00:19
          Mara, zaprzeczasz sam sobie, hehehee

> Wiadomo, ze naszego arizonskiego przyjaciela kasu
          > ja od razu.
          > Spoleczni cenzorzy zrezygnowali ze wspolpracy, a zawodowych tez jest chyba mnie
          > j i pojedynczych wyskokow nie wycinaja.

O dziwo jakos jego durne wypowiedzi twisza na forum, wbrew temu co piszesz.... Nie wiem komu tu przupisac brak ... rozeznania
      • zlotamajka Re: Tabloizacja forum Swiat 30.01.13, 21:55
        Nie tylko bystrzaki zasmiecaja. Obie strony sa winne. Tylko tyle powiem.
        • mara571 Re: Tabloizacja forum Swiat 30.01.13, 22:04
          zgadza sie. Swego rodzaju samoobrona.
          Poprosilam meza, zeby troche poczytal i sprawdzil czy moja obserwacja jest sluszna: potwierdzil (mimo iz rzadko sie ze mna zgadza):
          ciekawy watek zawiera tylko kilka interesujacych odpowiedzi na samym poczatku, potem zaczyna sie wolnoamerykanka.
          Ale Kanadyjczyk dyzuruje teraz na okraglo i zdarza sie, ze reaguje nachmiast. I wtedy jest juz po herbacie.
    • igor_uk Ha,ha. 30.01.13, 21:04
      Mara,to juz drugi watek dzis w tym samym temacie.
      To kto zasiera forum?
    • mara571 jak przewidywalam 30.01.13, 21:11
      po uderzeniu w stol nozyce sie odezwaly.
      Z wyjatkiem Elki.
      • eva15 Re: jak przewidywalam 30.01.13, 21:13
        I co dumna jesteś, że otworzyłaś kolejny głupi wątek ganiąc jednocześnie powstawanie głupich wątków?
        • polski_francuz Dumniejsza 30.01.13, 21:19
          niz inne, ktore za popularnosc forumowa wszystko by oddaly.

PF
      • igor_uk mara,jednak jestes . 30.01.13, 21:16
        Przekupka bazarowa,a nie Dama.
        • polski_francuz Po przecinku 30.01.13, 21:18
          jest spacja wania. Co taki tepy jestes. Ucz sie!

PF
          • igor_uk pefcia. 30.01.13, 21:23
            Jestes tylko smieciem forumowym.Ktoremu w swoim czasie wskazalem miejsce,gdzie ty i siedzisz caly czas.
            A twoje miejsce kolo paraszy.

czy nauczyles sie juz ,jak pisze sie po francusku slowo towarzysz?
            • polski_francuz Po kropce 30.01.13, 21:25
              jest tez spacja. Praszy nie jest po polsku.

Nie pisz jak nie umiesz a nie umiesz.

PF
        • jk2007 prostytutka igorka, jednak jestes 30.01.13, 21:22
          chamem
          "...Рaб, y кoтoрoгo cлюнки текyт, кoгдa oн caмoдoвoльнo oпиcывaет прелеcти рaбcкoй жизни и вocтoргaетcя дoбрым и хoрoшим гocпoдинoм, еcть хoлoп, хaм. Вoт вы именнo тaкие хaмы, гocпoдa. Вcя вaшa oбрaзoвaннocть, кyльтyрнocть и прocвещеннocть еcть тoлькo рaзнoвиднocть квaлифицирoвaннoй прocтитyции."
          В.И.Ленин

• polski_francuz Pan pozwoli Sir 30.01.13, 21:12
      "Rodzi sie wiec uzasadnione pytanie: a)poddac sie i wiecej nie pisac
      b) czy robic swoje nie zwracajac uwagi na ustawiczne rozwalanie watkow, glupie komentarze pojawiajace sie natychmiast po wpisie ze strony aktualnie dyzurujacego pozytecznego idioty"

Sam nie wiem, ale zerknalem na wpisy sprzed roku kiedy forum stawalo sie tym czym sie stalo. Zmiana jest na gorsze bo starzy bywalcy forum jak puls, hubert dolaczyli do wani i wala w nowy wpisy.

Raz czy, dwa razy napisalem na forum moderacja, ze forum potrzebuje moderatora. Bez zadnego skutku.

Sadze, ze scenariusz a) wygra, nikt normalny nie ma tyle czasu by poswiecic go forum. I watki propagandowe beda coraz czestsze i bez oporu.

Przypomina mi sie taka satyra z jednej z ksiazek historii: grubawy Rosjanin siada na jednym krzesle (symbolizujacym Azje z poczatku XIX wieku) spychajac angielskiego dzentelmana z fajka i mowi "Pan pozwoli Sir".

Cala sympatia, ktora mialem do Rosjan z rok i dwa lata temu znikla. Mysle sobie ze weszli na nieswoje i nie chca odejsc.

PF
      • polski_francuz Re: Pan pozwoli Sir 30.01.13, 21:17
        "do wani i wala ciagle nowe wpisy...Azji z poczatku XX wieku"

PF
    • jorl Re: Tabloizacja forum Swiat 30.01.13, 21:23
      A moze tak mara zaczniesz od siebie? I przestaniesz np. pluc jadem antyniemieckiem antybrukselskim? I oczywiscie klamiac przy tym.
      Smieszna jestes jak to sie o politykach niemieckich, europejskich jako glupich wyrazasz a sama oczywiscie jestes od nich przeciez glupsza. Moze nie?
      Wlasnie Twoje posty o Brukseli, Niemcach sa takie z Faktu czy Expresu.
      Zlap sie za wlasny nos, albo lepiej wez sie w pracy za prace bedziesz mniej miala czasu na googlowanie to i na dobre Tobie wyjdzie.
      A poza tym po prostu nie pisz tyle. Wyjdzie Tobie to na zdrowie.

Pozdrowienia
      • polski_francuz Daj spokoj Jorl 30.01.13, 21:28
        Mara mysli co mysli i takie jest jej dobre prawo. Problemem jest wania, ktory ukradl dusze temu forum.

PF
        • jorl Re: Daj spokoj Jorl 30.01.13, 22:07
          polslki_francuz napisał:

> Mara mysli co mysli i takie jest jej dobre prawo. Problemem jest wania, ktory u
          > kradl dusze temu forum.

Calymi tygodniam nie czytam tego forum. Mam smartfona z netem jako ze jezdze publicznymi srodkami lokomocji poczytuje troche. Najpierw glownie inne forum poza przegladem wiadomosci naturalnie, gazete juz nie prenumeruje jak kiedys.
          Aby pisac musze usiasc w domu, praktycznie kazdego dnia uprawiam jakis sport a poprzednio pozno wracam z pracy.
          Dzisiaj sie wciagnelem, niepotrzebnie, koncze zaraz.

A Igor? Coz podwiesil sie w WB na socjalach, niczego w zyciu zawodowo solidnego nie osiagnie, jak mu beda sojcial dawac to bedzie siedzial na tym forum. Siedzi napewno tez na jakis rosyjskich. Co ma robic? To taka terapia aby psychicznie z nic nie robienia nie wpasc w jakas czarna dziure.

A mara z jej jadzikiem antybrukselskim przyznaje wk..mnie. Znam z Polski takich jej podobnych. lape po kase z Uni wyciagaja a jazgocza jak narwani.
          Z tym ze to do czasu, Grecy tez mysleli ze wiecznie beda mieli fajnie.

Pozdrowienia
          • mara571 Re: Daj spokoj Jorl 30.01.13, 22:17
            m.deser.pl/deser/1,120178,13320003,Zyja_z_zasilkow__bo_nie_oplaca_im_sie_pracowac___Nasi.html
          • igor_uk jorl. 30.01.13, 22:18
            W WB nie ma mozliwosci siedzenia na socialu.To nie Niemce.Tu prawdziwy kapitalizm,o ktorym ty nic nie wiesz,poniewaz cale swoje zycie jestes najemnym roboczym.
            • mara571 gazeta.pl znowu klamie? 30.01.13, 22:28
              m.deser.pl/deser/1,120178,13320003,Zyja_z_zasilkow__bo_nie_oplaca_im_sie_pracowac___Nasi.html
              • igor_uk Nie ,mara,nie klamie. 30.01.13, 22:42
                Tylko Ty,jak zwykle,nie rozumiesz tekstu ,ktory czytasz.

Otrzymują zasiłek dla bezrobotnych, zasiłek mieszkaniowy i dodatek wychowawczy - w sumie ponad 340 funtów tygodniowo, co bez problemu starcza na wszystkie podstawowe potrzeby.

Zasilek dla bezrobotnych im szybko skonczy sie,a wraz z nim wszystkie dodatki.
                • mara571 Re: Nie ,mara,nie klamie. 30.01.13, 22:47
                  czytam, czytam: jak na razie moga siedziec w domu, ewentualnie dorobic na czarno.
                  Rzad planuje, Igor planuje zmiane zasad przyznawania zapomog.

"Może się okazać, że Danny i Gina wkrótce jednak zostaną zmuszeni do podjęcia pracy. Brytyjski Departament Pracy i Emerytur zapowiedział, że wkrótce przeprowadzone zostaną reformy systemu świadczeń socjalnych, których celem ma być wyeliminowanie między innymi tego typu sytuacji, w jakiej są Danny i Gina."

• igor_uk mara,jeste niekumata. 30.01.13, 22:55
                    Po pierwszych,zasilek dla bezrobotnych trzeba wypracowac,a to minimum rok pracy i 30 godzin tygodniowo.
                    Po drugie,w zaleznosci od regionu,zasilek wyplaca sie od 6 do 12 miesiece.Po tym pozostanie sie im tylko zasilek na dziecko,z ktorego nie wyzyja.Nie przypadkowo byla podana kwota na rok.Znaczy w tym regionie zasilek wyplaca sie przez 12 miesiece.
                    • mara571 Igor ty sie nie zmienisz 30.01.13, 23:01
                      tego w artykule nie ma.
                      To po pierwsze.
                      Po drugie: czy naprawde nie ma zadnych zasilkow socjalnych, kiedy zasilek dla bezrobotnych sie skonczyl, a rodzina nadal nie ma z czego zyc.

PS. Podobnie jest w Niemczech, slynny Hartz IV to zasilek socjalny, w wielu przypadkach dodatek do tego co ludzie zarobili. Bo zarobili mniej niz potrzebne jest do przezycia w Niemczech.
                      • igor_uk mara. 30.01.13, 23:34
                        Tu masz wszystko,jak ciebie to interesuje.
                        polemi.co.uk/poradniki/benefity-zasilki-w-wielkiej-brytanii/blog

Ja w UK pobieralem tyllko jeden benefit,ktory przysluguje praktycznie wszystkim -Child Benefit.
                    • jorl Re: mara,jeste niekumata. 30.01.13, 23:08
                      igor_uk napisał:

> Po pierwszych,zasilek dla bezrobotnych trzeba wypracowac,a to minimum rok> pracy i 30 godzin tygodniowo.
                      > Po drugie,w zaleznosci od regionu,zasilek wyplaca sie od 6 do 12 miesiece.Po ty
                      > m pozostanie sie im tylko zasilek na dziecko,z ktorego nie wyzyja.Nie przyp
                      adko
                      > wo byla podana kwota na rok.Znaczy w tym regionie zasilek wyplaca sie przez 12

No widzisz Igor jakis gramotny z tej sfery. Ja np. nie wiem jak to jest w Niemczech. Dlaczego? Bo sie tymi sprawami nie zajmuje. Ale dla Ciebie to zyciowo wazny sprawa. Tos i sie wgryzl. A teraz spolecznie doradzasz innym rosyjskojezykowym np. z Litwy i innych krajow juz EU z jezykiem rosyjskim jak maja tez sie podwiescic. Nic dziwnego ze Angoli to cale EU wk..wia.
                      Gwarantowanie jestes w tym specjalista Igor.

Pozdrowienia
            • jorl Re: jorl. 30.01.13, 22:33
              To sobie poczytaj Igor.

Zona Twoja sprzataniem dorabia ty na forum i tak dzien po dniu leci. Brzuch rosnie, golenie rzadko, ubranie rzadko zmieniane, najczesciej dresik z powypychanymi nogawkami, tak wlasnie wyglada zycie na socjale. I w Anglil. Twoje zycie Igor, Twoje.

Pozdrowienia

• igor_uk Re: jorl. 30.01.13, 22:46
                Nie musze czytac. Bo lepiej wiem od was wszystkich,jakie prawo w UK obowiazuje.
                Bardzo czesto udzielam sie spolecznie w Citizen Advice Bureau ,jako tlumacz i z racji tego sporo mnie o uszy obilo sie.
                • jorl Re: jorl. 30.01.13, 22:55
                  igor_uk napisał:

> Nie musze czytac. Bo lepiej wiem od was wszystkich,jakie prawo w UK obowiazuje
                  > .
                  > Bardzo czesto udzielam sie spolecznie w Citizen Advice Bureau ,jako tlumacz i
                  > z racji tego sporo mnie o uszy obilo sie.

Jakie prawa socjalne w WB obowiazuje to napewno wiesz dokonale. I wiesz jak sie ustawic aby nic nie robic a kase miec.
                  Tlumaczem jestes? Dla innych rosyjskojezycznych ktorzy lape po kase wyciagaja?
                  Strach tylko jakby WB sie miala z Unii wypisac. Wtedy jako Polak tracisz prawa. To wlasnie napewno Angoli tez wk..wia na Unie ze przez nia maja takich jak Ty.
                  Najpierw przyjechali i pracowali. Jak sie poduczyli praw sojalnych to hulaj dusza. TEraz Angole na tych przybyszow a sumie placa.
                  W Niemczech takich rosysjkojezycznych sa tez stada. Na socjalach.
                  Pozdrowienia
                  • igor_uk Re: jorl. 30.01.13, 23:38
                    jorl,zdziwisz sie,ale 90% klientow CAB sa Polace i to wlasnie im ja pomagam.Zauwaze,robie to calkowicie za darmo.
                    A teraz,kindelek,odejdz od moich stop,zwolnij miejsce dla innych.

p.s. Myslalem,ze stac cie na wiecej,jorl.Okazales sie tylko kolejnym gnojem forumowym.
                • myself.dk Re: jorl. 30.01.13, 23:54
                  igor_uk napisał:

> Nie musze czytac. Bo lepiej wiem od was wszystkich,jakie prawo w UK obowiazuje
                  > .
                  > Bardzo czesto udzielam sie spolecznie w Citizen Advice Bureau ,jako tlumacz i
                  > z racji tego sporo mnie o uszy obilo sie.

To kto w tym czasie zajmował się "Forum Świat"?
                  • igor_uk Re: jorl. 31.01.13, 00:01
                    Ja na forum "Swiat" udzielam sie tylko popoludniami.
                    CAB zazwyczaj sa czynne do 14.00.
      • mara571 no widzisz, znowu nic nie zrozumiales 30.01.13, 21:29
        pisze, ze czas najwyzszy na odrobine tolerancji dla innych pogladow.
        Niektorzy Niemcy juz zaczynaja kapowac o co chodzi.
        Ty dowiesz sie po wyborach co niemiecki rzad zamierza i jakie konsekwencji to bedzie miec dla Niemcow.
        Niektorzy moi koledzy z ubezpieczeniem kapitalowym na zycie juz sie budza: ze wstepnych szacunkow wynika, ze dostana 5 do 10 tys mniej niz przewidywano.
        Okazalo sie, ze Versicherungen tez sa systemrelevant.
        • jorl Re: no widzisz, znowu nic nie zrozumiales 30.01.13, 21:53
          mara571 napisała:

> pisze, ze czas najwyzszy na odrobine tolerancji dla innych pogladow.

To nie sa poglady tylko jad antyniemiecki i antybrukselski scieka Tobie po zabkach. Przeslania myslenie.

> Niektorzy Niemcy juz zaczynaja kapowac o co chodzi.
          > Ty dowiesz sie po wyborach co niemiecki rzad zamierza i jakie konsekwencji to b
          > edzie miec dla Niemcow.
          > Niektorzy moi koledzy z ubezpieczeniem kapitalowym na zycie juz sie budza: ze w
          > stepnych szacunkow wynika, ze dostana 5 do 10 tys mniej niz przewidywano.
          > Okazalo sie, ze Versicherungen tez sa systemrelevant.

Ja wiem od dawna ze moje oszczednosci systematycznie topnieja i topniec beda. To jest cena jaka sie placi w Niemczech za wysylanie kasy do Grecji Polski i innych. I to nie chodzi (tylko) o te EU subwencje a o to ze banki niemieckie kupowaly np. obligacje ktore teraz przepadly. Jak i banki w tych kraikach dostaja kase z mojego banku i pozyczaja np. w Polsce. I czesc tych pieniedzy nie wroci do banku czyli i nie do mnie.

Przeciez w tych kraikach ludzie zyja ponad stan, powyzej swojej produktywnosci, w Niemczech odwrotnie. Czyli wysylane sa pieniadze i to wlasnie i moje oszczednosci do tych kraikow a ze ich czesc przepada musi sie tak wlasnie pokazywac jak pokazuje. Z sie np. mniej dostanie z Ubezpieczenia kapitalowego na zycie. To jest jasne jak slonce pisalem o tym nie raz.

Z tym ze ja sobie z tego powodu w leb nie strzele. Za to Niemcy realizuja to co zostalo przerwane 1 Wojna Swiatowa. Niemiecki przemysl sie rozwija, akurat mi to pasuje. Bo w nim pracuje.
          A ze mam 0,5% na moich wkladach przy inflacji z 2-3%? No to co? Zarabiam dalej tak ze mi oszczednosci przybywaja. Ze na emeryturze bede mial mniej? Narazie wyglada ze bede mial dozywocie w pracy. Bral i regularna emeryture i solidna moja pensje.
          I placil duze podatki. Ale Niemcy mawiaja "jak placisz podatki idzie ci dobrze". I ja tez tak uwazam.
          Mi kasy starcza i na dziewczynki, wycieczki nawet dalekie, na moje fitnesstudio, zumbe, na moja Byla i na corke z wnuczka.
          A ze jem czesto tylko suchy chleb, ok tylko z maslem, to sie tanio odzywiam. Samochodu nie mam, TV tez nie, mi starcza. Jako chlopak czytalem masowo ksiazki z biblioteki szkolnej, jeszcze stare stalinowskie, takie dla dzieci, gdzie byla wbijanie w glowe ze materialne dobra sie tak naprawde nie licza. I mi to zostalo.

Pozdrowienia
    • wojciech.2345 Re: Tabloizacja forum Swiat 30.01.13, 21:36
      Dyskusje tutejsze są pojmowane jako walka.
      Walka czasami dodaje smaku dyskusji.
      Ale celem powinno być dojście do prawdy, porozumienia, ... .
      Tego nie ma.

Temat w tej chwili dominujący to Rosja.
      Kiedyś był inny. Starzy bywalcy wiedzą o czym mowa.

Horda by mówić "o swoim" mówi to językiem antypolskim.
      Inaczej nie potrafią. Wciągają do dyskusji nawet nie
      zainteresowanych tematem wiodącym.

Oni sobie kiedyś pójdą.
      • borrka Tez tak mniej wiecej mysle, Wojtek. 30.01.13, 21:40
        Nie potrafilem jasno wyrazic.

Ale z jednym sie nie zgadzam:
        horda nie pojdzie - inni pojda.
        Parokrotnie to obserwowalem.
        • borrka Zreszta ... 30.01.13, 21:42
          Sam naleze do hordy : pisze dla zabawy i trenowania, pozal sie Boze, erystki.
          Niskie pobudki.
          • wojciech.2345 Re: Zreszta ... 30.01.13, 21:44
            borrka napisał:
            > Sam naleze do hordy : pisze dla zabawy i trenowania, pozal sie Boze, erystki.
            > Niskie pobudki.
            ------------------------
            Sporo można się dowiedzieć z Twoich postów.
            Kiedyś je uważałem za zbyt radykalne.
            Teraz już nie.

Pozdrawiam.
            • 5magna Re: Zreszta ... 30.01.13, 21:50
              A kiedy ty z boratem pujdzieci z tego forum? Jak po Rosji nie zostanie ani sladu? Predzej po was......
              • mara571 Znak szczegolny pozytecznego idioty: ortografia 30.01.13, 22:09
                oczywiscie brak znajomosci jej regul w jezyku polskim
                5magna napisał(a):

> A kiedy ty z boratem pujdzieci z tego forum? Jak po Rosji nie zostanie ani slad
                > u? Predzej po was......

poszedl - pójsc- pójdziecie
                • eva15 Idiotów mamy pełno, ale gdzie indziej niż myślisz 30.01.13, 22:56
                  Niestety, nie odróżniasz ludzi, którzy przed 40-50 laty wyjechali na inny kontynent jako dzieci/młodzież od tych, którzy jako dorośli opuściwszy Polskę, piszą jak ludzie po ośmiu klasach dawnej podstawówki i to takiej wyjątkowo marnej i to mimo, że siedzą za miedzą i mają stały kontakt z Polską.
                  Innymi słowy - niegramotnych idiotów mamy na forum kupę, paru z tytułami doktorów, czym się ostentacyjnie chlubią, choć powinni to przemilczeć, bo złe świadectwo wystawiają polskim szkołom i uczelniom.

• mara571 Re: Idiotów mamy pełno, ale gdzie indziej niż myś 30.01.13, 23:06
                    pisalam pozytecznym idiotom nie jeden raz jak mozna zapobiec takim pomylkom.
                    To dzisiaj nietrudne.
                    Jesli ci chodzi o "żezbiarza" to bylo zamierzone. Ja w takich sytuacjach stawiam cudzyslow, dla pewnosci.
                    • eva15 Re: Idiotów mamy pełno, ale gdzie indziej niż myś 30.01.13, 23:20
                      Tu wcale nie chodzi tylko o "żeźbiarza", ja nie buduję swych ocen tylko na podstawie jednego przypadku. Oceniam z reguły dopiero "za całokształt", czyli po dłuższym czasie i obserwacji wielu przypadków. Pojedyncze błędy zdarzają się wszystkim, siebie wcale z tego nie wyłączam, zwłaszcza , że komp ma swoje prawa szybkości zupełnie w tej formie nieznanej w pisaniu odręcznym.
                      Ale niektórzy, jak jasio-głuptasio, uciekają ię do celowego pisania po polsku pokracznie, a wszystko po to tylko, by ukryć własną niegramotność.
          • melord Re: Zreszta ... 30.01.13, 22:41
            borrka napisał:

> Sam naleze do hordy : pisze dla zabawy i trenowania, pozal sie Boze, erystki.
            > Niskie pobudki.

zapomniales o swoim CV zamieszczonym na forum...ku pamieci

"A tak prywatnie przyznam sie, ze jestem w prostej linii potomkiem Maksyma Zelezniaka i budu rizaty na sławu bożiju Lachiw, a komunistiw i kliatych Moskaliw !"
    • zlotamajka Re: Tabloizacja forum Swiat 30.01.13, 21:51
      Mara, ja juz dawno zauwazylam ze forum zeszlo na psy. Teraz to tylko pyskowka. Nieraz probowalam zwrocic na to uwage i dac do myslenia. Za kazdym razem bylam oszczekana i bylo mi mowione ze mam sama zakladac interesujace watki. Zakladalam ale zawsze szybko obracali to w pyskowke i obrzucanie sie blotem jak nie gorszym. Dyskusji nie bylo i to nie tylko tak zwane bystrzaki. Stwierdzilam ze nie ma sensu. Pisanie tu to kopanie sie z oslem.
      • igor_uk Do czlonkow mojego fanklubu. 30.01.13, 22:01
        Moi drodze,dziekuje wam wszystkim za te mile slowa,ktore padli pod moim adresem.
        Postaram sie nie zawiesc was i dalej.
        A teraz dla wszystkim mila niespodzianka (to oryginalny fonogram):
        • mara571 Igor, ty nie masz fanow 30.01.13, 22:07
          ty zgromadziles wokol wlasnej tworczosci na tym forum pozytecznych idiotow, przy czym slowo idiota nalezy czytac doslownie.
          Tobie to nie przeszkadza, bo potrzebne ci ich poparcie.
          • igor_uk mara - mam. 30.01.13, 22:15
            Ty jestes moim fanem.

A pozyteczne idioty maja konkretne nicki - wojciech.2345 i wtopek.
            • wtopek Re: mara - mam. 30.01.13, 22:22
              ty masz onuce, ja skarpety :)))
        • eva15 Re: Do czlonkow mojego fanklubu. 30.01.13, 22:35
          Nieźle ten Lenin atakował kapitalistów, biorąc garściami kapitalistyczną kasę.
      • mara571 jeszcze jedno Majka 30.01.13, 22:33
        wczoraj wieczorem specjalnie puscilam balon probny zakladajac te watek.
        Trudny i nie dajacy okazji do kopania sie. Poczytaj sobie jak to wygladalo.
        • zlotamajka Re: jeszcze jedno Majka 30.01.13, 22:50
          Mara, ja juz nic innego sie nie spodziewam. Jak lubia sie tarzac w go...ie to nie sie tarzaja. Ja wole omijac z daleka. Szkoda na nich czasu.
        • eva15 Re: jeszcze jedno Majka 30.01.13, 22:59
          Energiewende to nie wątek trudny lecz hermetyczny, bez bezpośredniego przełożenia na Polskę.
          • mara571 celowo byl trudny 30.01.13, 23:08
            na mozliwe przelozenie na Polske, ba cala Europe wskazalam. Celowo w osobnym poscie.
    • zeitgeist2010 zacytuje Edka_vilole 30.01.13, 22:16

"Nie atakuja forum w Szwajcarii, a nawet gdyby atakowali, to tam beda walic jak "grochem o sciane", bo mentalnosc zupelnie inna i nawet nie zrozumieja, o co im chodzi. Atakuja forum w Polsce, bo licza na zrozumienie lewakow i na podatny grunt. I u niektorych znajduja. Pewnie podobne geny - pozostalosc z carskich czasow."

forum.gazeta.pl/forum/w,50,142168847,142179530,_Lodowiec_wschodu_miazdzy_forum.html
      Tutaj sciana jest szwajcarska, jak ich sery. Pełna dziur. Groch przelatuje i zawsze znajdzie sie jakas przepiórka (Coturnix coturnix) albo Kuropatwa (Perdix perdix), ktora sie na ten groch skusi. To juz rzeczywiscie jest gleboka pustka w zyciu, zeby sie na ten groch połasic, który do tego najczęsciej jest ukradziony w obcej spizarni.

• mara571 bardzo dobrze, ze przypomiales 30.01.13, 22:26
        ten ciekawy wpis.
        Osobiscie mam problem ze stylem tego ataku, z chamstwem.
        Nigdy nie zagladalam na onet, bo razilo mnie tamtejsze forum. Ponoc onet.pl jest numerem jeden w Polsce.
        gazeta.pl im chyba zazdrosci: forum Swiat to pikus, jesli poczytasz wpisy pod artykulami o zwiazkach partnerskich, o pedofilii w KK lub tej czy innej wypowiedzi przeciwnika politycznego to wlosy staja deba na glowie. Tam pisza zawodowcy. Maja tylko jedno zadanie: szerzenie nienawisci.
        A redakcja pozwala sobie na publikowanie swego rodzaju listow gonczych ze zdjeciami poslow, ktorzy byli przeciw.
        • 5magna Re: bardzo dobrze, ze przypomiales 30.01.13, 22:35
          Jak juz tak niektorzy chca powaznej dyskusji to mamy tu takie cos...

news.goldseek.com/GoldSeek/1359561600.php
          Problem taki ze felus powie ze z religia nie dyskutuje albo wyleje garnek pomidorowki. 90% nie zna angielskiego, paru zadymiaczy zacznie odkrecac kota ogonem a mara znajdzie blad ortograficzny. Pokazcie co potraficie a jak nie to keep your f. mouse shot assholes....
          • mara571 smutne, ale prawdziwe 30.01.13, 23:19
            rodacy na emigracji najszybciej ucza sie slow okreslanych jako nie parlamentarne.
            Nowy budynek dla mojego laboratorium budowali miedzy innymi rodacy.
            Slabo znajacy jezyk niemiecki. Jednemu objasnilam (przypadkowo) jak obsluzyc dosc skomplikowny automat do kawy w kantynie. Po kilku dniach spotkalismy sie znowu przy automacie. Juz wiedzial, ze jeden gosc jest Arschloch.
            Powaznie mozna dyskutowac, ale trzeba wlasciwie dobierac argumenty i nie dac sie zapedzic w ten kozi rog okreslany jako "antysemityzm".
    • jorl Re: Tabloizacja forum Swiat 30.01.13, 22:27
      polski_francuz napisał:

> pracujesz za pieniadze na forum. I dzielisz nicki z innymi by szybciej wpisywac
      > twoje glupoty.
      >
      > Dosc podobnie dzialali na forum pracownicy Mossadu.

Ja nie wiem co wy tu wszycy macie. Ze Igor to platny wywiadowca FSB czy inni podobni. Oczywiscie ze nie, juz pisalem, Igora oplaca The Queen. Bezwiednie naturalnie. Socjal w WB
      Wszystko to tu jakos strachem podszyci. To tak jak w komunie sie bano tez SB. Durnowato.

Pozdrowienia

• polski_francuz Jaka inna 31.01.13, 08:38
        motywacja moze miec ktos, kto jest bez przerwy na forum, ktory tworzy watek za watkiem o charakterze propagandowym i prorosyjskim?

Motywacja wiekszosci na tym forum jest chec pogadania po polsku. Wania po polsku slabo pisze. I to nie to nim kieruje. Wiec co jesli nie jakas tam placa za te prace?

Poza tym ta organizacja innych waniek i natasz: lubat, c_k, eva15... pisza w sposob koherentny i maja wspolnych wrogow.

PF
    • jorl Re: Tabloizacja forum Swiat 30.01.13, 22:43
      mara571 napisała:

> wczoraj wieczorem specjalnie puscilam balon probny zakl
      > adajac te watek.

> Trudny i nie dajacy okazji do kopania sie.

Za trudny dla Ciebie. Do tego naklamalas.
      Niczego z gospodarki nie rozumiesz, pracujesz w komunistycznym bo panstwowym przedsiebiorstwie.
      Wiesz gdzie naklamalas? Ze "komisarze" przeplaceni przez koncerny zlosliwe ustawy wymyslili. A w Spieglu napisano ze Paralemt Europejski ta ustawe klepnal. Paralament to komisarze?
      Ja wiem ze trzesiesz d.. jak to w Polsce w domku na emeryturze bedziesz biede klepac bo prad energia woda bedzie droga. A tak sobie myslalas w Polsce miec duzy dom, sluzaca i zyc jak pani. A tu wala!
      A przyczyne ten Energiewende sa zlozone. I ogolnie maja politycy racje. I oczywiscie ludzie beda musieli wiecej placic, to mowie tez juz od dawna ze w Niemczech surowce beda coraz kosztowniejsze, na to nie ma rady.
      Wystarczy o tym ale to Twoje mara krytykanctwo posuniec politykow jest dziecinne i smieszne. Bo za malo wiesz po prostu i myslec nie umiesz.

Pozdrowienia
      • misterpee Re: mara juz sie sama przekonala 30.01.13, 23:24
        pisze i rachuje ile kto co napisal, robi dla siebie statystuki, pyskuje, daje siebie jakio przyklad doskonalosci. Mara popatrz sie dobrze w lustro ! Masz czas idz plywac gdzie indziej, tu twoja ynteligencja na nikim nie robi wrazenia. piszesz do sciany. Do tego dajesz przyklad patrioty Michalkiewicza ! czy dlatego ze jest nienawistny do Rosji ? Pan SM ma swoja polityke, lubie go czytac, w wielu sprawacgh sie z nim zgadzam. Z Toba zgodzic sie nie mozna w wiekszosci wypadkow. Ty uwazasz kazdego przeciwnika za glupka, zatem placimy ci pieknym za nadobne. Piszesz interesujaca, ale glupia jestes strasznie z prostego powodu - pyskujesz, zamiast zauwazyc.
        • mara571 daj sobie spokoj frustracie 30.01.13, 23:36
          pisz mniej, pomysl zanim napiszesz.
      • mara571 Re: Tabloizacja forum Swiat 30.01.13, 23:29
        klepac biede moze kazdy. Ty tez, jesli dojdzie do hiperinflacji i masowego bezrobocia, bankructw firm. Draghi elektronicznie wyprodukowal mnostwo euro.
        Dom to my mamy od bardzo wielu lat, nieduzy, sluzacej nie potrzebuje, najwyzej kogos do mycia okien.
        O komisarzach i PE nie bede z toba dyskutowac, bo nigdy nie probowales sie zaznajomic z mechanizmami wladzy w Uni.
        PS. Akcje mojego pracodawcy na gieldzie powoli spadaja. Jak jeszcze troche spadna, warto kupic. To lepsze anizeli 0,5 % na Sparbuchu.
        • igor_uk Mara,podjalem bardzo trudny i bolesny temat 30.01.13, 23:59
          "Katyn powraca,jak bumerang".
          Probowalem w nim walczyc z tymi,kto wykorzystuje ten temat w swoich nedznych celach.
          Czy Ty zabrala tam glos?
          Czy jk2007 spotkal sie z twoim potepieniem? Nie,ty jego uwazasz za porzadnego forumowicza,a mnie za tego,kto jest prowokatorem.
          Zobacz,jakiego wpisu dokonal twoj "przyjaciel" ?

Katyn: Polacy znowu kombinuja
          Autor: jk2007 30.01.13, 23:29

Пoляки cкрыли прaвдy o Кaтыне, oбнaрyжив, чтo винoвникaми рaccтрелoв являютcя нaциcты.
          communitarian.ru/novosti/politika
          /polyaki_skryli_pravdu_o_katyne_obnaruzhiv_chto_vinovnikami_rasstrelov_yavlyayutsya_nacisty_30012013/?bitrix_include_areas=Y

W Rosji ta informacja,praktycznie na wszystkich portalach,byla zaznaczona ,jako:
          " Uwaga falszywka".

Ale on znalazl taki,gdzie o tym a nie slowa.
          I prowokator2007 nie spotka sie z waszym potepieniem,bo on jest sklocony ze mna.A to automatycznie robi jego "swoim".
          • mara571 Re: Mara,podjalem bardzo trudny i bolesny temat 31.01.13, 00:09
            Igor absolutnie celowo nie zagladalam do tego watku.
            Moze kiedys cos przeczytam, ale na razie nie chce.
            • igor_uk Re: Mara,podjalem bardzo trudny i bolesny temat 31.01.13, 00:13
              No wlasnie.Celowo nie zagladalas,ale celowo zagladasz do watkow,ktore z zasady mieli byc zartem.
    • melord mara..caly czas sie zastanawiam 30.01.13, 23:57
      jak do tego doszlo,ze igor wydal ci polecenie?

"Watek zalozony na polecenie igora"
      • mara571 Re: mara..caly czas sie zastanawiam 31.01.13, 00:04
        zajrzyj tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,142164188,142164188,Energiewende_jako_kielbasa_wyborcza.html
        • igor_uk melord. 31.01.13, 00:10
          Bo my pracujemy w parze.Tak zazwyczaj agenci dzialaja.
          mara nieostroznie to zdradzila i dla tego dostala nagane.
          Ten watek,to tylko sztuczna mgla,ktora ma przykryc nasz agenciarski zwiazek.
          • mara571 Re: melord. 31.01.13, 00:17
            sztuczna mgla nie pomoze: ja juz wiem, ze wyczysciles wspolne konto w Zurichu...
            Mam nadzieje, ze po powrocie z Rosji wlpacisz wszystko co do jednego frania.
            • igor_uk Re: melord. 31.01.13, 00:21
              Ale to drrugie nie ruszylem.Tam wszystko dla Ciebie.
          • melord igor 31.01.13, 00:17
            Twoja agenturalna dzialalnosc dla nikogo nie jest tajemnica,wiec dla mnie rowniez
            ale mara....stateczna,umiarkowana oportunistka, raptem wypelnia polecenia rosyjskiego agenta do czego sie sam przyznajesz...dziwne
            dotychczas w parze nigdy nie "chodziliscie"
            • igor_uk Re: igor 31.01.13, 00:22
              Mara okazala sie nieostrozna,za co i dostala nagane.
        • melord Re: mara..caly czas sie zastanawiam 31.01.13, 00:12
          mnie nie chodzi o tresc art. i sprawy z nim zwiazane
          pytalem jak to sie stalo,ze otrzymalas polecenie i je wypelnilas...
          czy tak toczno bylo rowniez potrzebne?
          • mara571 nie zastanawiaj sie 31.01.13, 00:20
            tym razem to ja prowokowalam.
            Dwa razy, testowalam czlonkow forum.
            gazprom, Rosja, Putin to hasla na ktore piszacy na forum reaguja od razu.
            I do tego ze spiskiem w tle...
            • igor_uk Mara,nie oszukuj melorda. 31.01.13, 00:28
              Ty sprawdzala , jak w tytule umiescisz moje imie,to wtedy watek bedzie miec powodzenie.
              Okazalo sie,ze tak.Zglosili sie tam wszystkie stale bywalce.
              Idac za ciosem zalozylas watek,ktory poswiecila juz w calosci mnie.Okazalo sie,ze chwycilo jeszcze lepiej.
              Tak sadze,mara,jak by to forum zmienic nazwe ze "Swiat" na "Igor",to by tu byl straszny tlum :-)))))))))))))))).
              Co o tym sadzisz?

p.s. Nie wiem czemu,nigdy nie gubie sie w tlumie.
            • melord w porzadku 31.01.13, 00:33
              > tym razem to ja prowokowalam.
              niezmiernie rzadko to robilas,uznaj wiec ze akceptuje
              moge wiec spokojnie pojsc juz na plaze i powalczyc z falami Pacyfiku...nie zastanawiajac sie
              • misterpee Re: tabloidalny marny watek Mary. 31.01.13, 01:08
                nie ma co pisac , a tyle krzyku, czy nie lepiej wymyc okna we wlasnym domu ? I zagladnac do toalety czy nie smierdzi.
            • 5magna Re: nie zastanawiaj sie 31.01.13, 02:10
              Nie przejmuj sie mna. Powiedz i zkomentuj to co mowi Peter a mowi dobrze. To co mowi to uderzy ciebie po gnatach tez. A antysemityzmem to tu nie wujezdzaj ciotka bo Peter to 100% Zyd....
          • edek_vilola "Eurokolchoz" i "Hameryka" 31.01.13, 01:13
            Forum swiat byloby idealne i ciekawe, gdyby nikt tu nikogo nie atakowal, ani nie obrazal. Tymczasem nasi "stachanowcy" (przepraszam za to okreslenie, wynikajace pewnie z 3 zasady Newtona, "reacja rowna sie akcji") juz w samych tytulach uzywaja pojec majacych na celu wywolanie odpowiedniego nastawienia u czytajacych, tzn. niechetnego i pogardliwego. Szczegolnie perfidna wydaje mi sie nazwa "Eurokolchoz". Uwazam, podobnie jak wielu Polakow, ze Unia Europejska i przynaleznosc do niej to dla Polski szansa na wszechstronny rozwoj, jakiej kraj nad Wisla nie mial od wiekow, moze nawet nigdy w historii. Metamorfoza przejscia od PRL-u jako czlonka "obozu socjalistycznego" do wspolczesnej Polski, jako czlonka Unii Europejskiej to droga "od waciaka do fraka", niczym przeprowadzka z Tłuszcza lub Moniek do Cannes lub Monte Carlo (z przeproszeniem wspolczesnego Tłuszcza i Moniek, mialem na mysli te miasta z czasow PRL-u) . "Kolchoz" to pojecie kojarzace sie z PRL-em, "obozem socjalistycznym" i (slusznie czy nieslusznie) z zacofaniem. "Stachanowcy" chcieliby rownoczesnie pozbyc sie wlasnego "garbu" szarej przeszlosci i przy okazji zrobic "garbusem" zachodniego "Jamesa Bonda" (Rogera Moore, Seana Connery itp). Idac dalej - pojecie "Hameryka" kojarzy sie z chamstwem i tu mamy do czynienia z podobna proba "przerzucania garbu". Przy akompaniamencie twierdzen, ze dzis Rosja to "nowa" Ameryka. Bo w Moskwie powstaja wiezowce jak w Chicago? To wszystko to za malo, zeby byc Ameryka. Jak powiedzial jeden znany polski dziennikarz mieszkajacy w Kanadzie (na zupelnie inny temat) "nie mozna kotu oberwac lap i twierdzic, ze to jest sowa". Nie mozna kotu przypiac dlugich uszu i powiedziec, ze to zajac (jak na polskim filmie "Mis").
            • misterpee Re: edzio umie pisac 31.01.13, 01:24
              nawet dlugo , i krytyka jest pozytywna, jak za dawnych czasow.
              • misterpee Re: Edzio nie zauwazyl innych okreslen 31.01.13, 02:15
                jeszcze mozna przelknac Hameryke i Eurokolchoz. ale Usraela, Jewrowpy i Jewrokolchozu nie mozna przelknac. To juz zniewaga wyzzszego rzedu godna tylko Stanislawa Michalkiewicza.
                Jezeli chodzi o inne okreslenia jak Kacap, rusek, polaczek, szwab, czarnuch, niger, pepiczek, to nie ma co narzekac sa to okreslenia potoczne, zdrobniale , wprost mile dla ucha, zupelnie podobnie jak goy. zreszta one zastepuja goya. Pozdrowienioa dla Edzia, ktory wydaje sie przypominac naszego milego forumowego podroznika Oakville'a.
                • 5magna Re: Edzio nie zauwazyl innych okreslen 31.01.13, 02:22
                  A ja myslalem ze ta peknieta prezerwatywa juz w niebie.....
                  • edek_vilola Ten wlasnie rodzaj "kultury" mi nie pasowal 31.01.13, 04:45
                    5magna napisał:

> A ja myslalem ze ta peknieta prezerwatywa juz w niebie.....

"Jezyk zdradza mistrza."
                    Popatrzmy wiec na kraje i kultury, ktore ow "genleman" popiera, a dojdziemy do wniosku, ze musza miec z jego mentalnoscia cos wspolnego. I nie dziwmy sie potem, ze tylu przez to wyjechalo, najlepiej do tolerancyjnej Ameryki. Dowod ich slusznej decyzji mamy w tym wpisie "jak na dloni". Po tylu latach sie zapomina. Dzieki forum swiat mozna jednak "odswiezyc" swoje "mile" wrazenia i utwierdzic w slusznosci wybranej drogi.
              • edek_vilola Re: Pisanie "kulturalnych" na forum 31.01.13, 13:34
                Pisze tu wielu takich , Polakow i nie-Polakow, (nie ciebie mam tu glownie na mysli) ktorym pasowaloby zacytowac na odczepnego piekny rosyjski zwrot:

"Зaкрoй cвoё пaялo, чтoб здеcь не вoнялo!"

Rosyjski zwrot tylko dlatego, ze w innych jezykach nie znajdziesz pewnie zwrotu rownie trafnego. Dodam jeszcze "fraszke".

Ciężko mu jest mówić, bo się ciągle jąka,
                Obnaża więc pupę, w nos nam puszcza bąka.
                • 5magna Re: Pisanie "kulturalnych" na forum 31.01.13, 13:53
                  Troche mnie ulzylo ze obrazilem pupe. Spadaj dziadu....
            • mara571 Re: "Eurokolchoz" i "Hameryka" 31.01.13, 21:57
              edek_vilola napisał(a):

> Forum swiat byloby idealne i ciekawe, gdyby nikt tu nikogo nie atakowal, ani n
              > ie obrazal. Tymczasem nasi "stachanowcy" (przepraszam za to okreslenie, wynikaj
              > ace pewnie z 3 zasady Newtona, "reacja rowna sie akcji") juz w samych tytulach
              > uzywaja pojec majacych na celu wywolanie odpowiedniego nastawienia u czytajacyc
              > h, tzn. niechetnego i pogardliwego.
              To jest wlasnie tabloizacja...

>Szczegolnie perfidna wydaje mi sie nazwa "Eurokolchoz".
              Niestety to nazwa dobrze odzwierciedlajaca obecna i przyszla sytuacje w Unii.
              >Uwazam, podobnie jak wielu Polakow, ze Unia Europejska i przynalez
              > nosc do niej to dla Polski szansa na wszechstronny rozwoj, jakiej kraj nad Wisl
              > a nie mial od wiekow, moze nawet nigdy w historii. Metamorfoza przejscia od PRL
              > -u jako czlonka "obozu socjalistycznego" do wspolczesnej Polski, jako czlonka U
              > nii Europejskiej to droga "od waciaka do fraka", niczym przeprowadzka z Tłuszcz
              > a lub Moniek do Cannes lub Monte Carlo (z przeproszeniem wspolczesnego Tłuszcza
              > i Moniek, mialem na mysli te miasta z czasow PRL-u) . "Kolchoz" to pojecie ko
              > jarzace sie z PRL-em, "obozem socjalistycznym" i (slusznie czy nieslusznie) z z
              > acofaniem. "Stachanowcy" chcieliby rownoczesnie pozbyc sie wlasnego "garbu" sza
              > rej przeszlosci i przy okazji zrobic "garbusem" zachodniego "Jamesa Bonda" (Rog
              > era Moore, Seana Connery itp). Idac dalej - pojecie "Hameryka" kojarzy sie z c
              > hamstwem i tu mamy do czynienia z podobna proba "przerzucania garbu". Przy akom
              > paniamencie twierdzen, ze dzis Rosja to "nowa" Ameryka. Bo w Moskwie powstaja w
              > iezowce jak w Chicago? To wszystko to za malo, zeby byc Ameryka. Jak powiedzial
              > jeden znany polski dziennikarz mieszkajacy w Kanadzie (na zupelnie inny temat)
              > "nie mozna kotu oberwac lap i twierdzic, ze to jest sowa". Nie mozna kotu przy
              > piac dlugich uszu i powiedziec, ze to zajac (jak na polskim filmie "Mis").

Niestety to Eurokolchoz okreslenie dobrze odzwierciedlajace obecna i przyszla sytuacje w Unii.
              Sadze, ze bedziemy mieli w najblizszym czasie o tym szczegolowo porozmawiac.
              • zeitgeist2010 Protestuje! Objection your honour! 01.02.13, 14:05
                mara571 napisała:

(...) Niestety to Eurokolchoz okreslenie dobrze odzwierciedlajace obecna i przyszla sytuacje w Unii. Sadze, ze bedziemy mieli w najblizszym czasie o tym szczegolowo porozmawiac.

Mnie tez mierzi brukselska niepotrzebna i absurdalna biurokracja. ( Z ostatniej chwili. Znany nam skądinąd srodowiskowy komisarz Janez Potočnik grozi jednemu z krajów czlonkowskich sądem, jezeli ten kraj odstrzeli dzisiaj 16 wilkow na podstawie decyzji przeciwnej ustawom UE !!!!)

Mimo ze egzekutywa UE powinna sie zajmowac wazniejszymi sprawami niz wilki i warzywa, to mimo wszystko UE jest na zupelnie innym, wyzszym poziomie niz Soviet Union, kolchozy i inne PGR-y.

Porównywanie wiec tejze do kolchozów i komisarzy stalinowskich jest niesprawiedliwe i gra prosto w rece prawdziwych przeciwników calego projektu europejskiego, ktorzy uzywaje tej obrazliwej retoryki aby zdyskredytowac całą integracje europejska jako taką.
    • felusiak1 Magiel 31.01.13, 02:28
      no widzisz mara.... i po co ci to było. to forum na czubaryki odreagowują własne frustracje i fobie. dyskusja merytoryczna nie jest możliwa, próba takowej zostaje natychmiast zamulona.
      rzecz jasna czubaryki wiedzą wszystko i do tego więdzą lepiej.
      jeśli przedstawisz nieco odmienne zdanie i dołożysz wysiłku aby podeprzeć to faktami, natychmiast wyleja na ciebie vitriol.
      założyłem kilka dni temu wątek o niedorzecznej, pozakonstytucyjnej i pozaprawnej argumentacji przeciwko związkom partnerski. czubaryki nawet tego nie zauwazyły i zaczęły mnie przekonywac, że takie zwiazki są be bo są niemoralne i nieetyczne. Zgoda ale parlament nie jest od moralności i etyki lecz od prawa. nikt nie był w stanie wyjaśnić mi dlaczego posłowie nie argumentowali w sferze prawnej a uciekli się do mglistych i niejednokrotnie obraźliwych prób podparcia własnego światopogladu.
      Szkoda, że tak jest ale wiekszość piszacych na forum to ignoranci zaplątani we wszelkiego rodzaju spiskowe teorie dziejów z silnym poczuciem posiadania racji i wiedzy w każdym temacie.
      Jeden z czubaryków zwykle jako argumentu uzywa takiego oto zwrotu: "ty nic w tym temacie nie wiesz"

--
      Outside of a dog, a book is a man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.
      Groucho Marx
      • misterpee Re: a felusiak walcuje i walcuje 31.01.13, 02:53
        idz spac, lepesze zmory we snie niz w rzeczywistosci.
        • melord raczej magluje i magluje 31.01.13, 03:07
          lubi to widac..

ps.felus,pedalami sie przejmujesz,sens zycia ichni mamy przejac?... na pohybel z nimi
          • felusiak1 Re: raczej magluje i magluje 31.01.13, 06:28
            nie, nie przejmuję się pedałami ale martwi mnie, że prawodawcy nie potrafią w sposób rzeczowy i merytoryczny umotywować swojego sprzeciwu.
            zawsze uważałem misterpee za ograniczonego ciołka i przykro mi się robi kiedy patrzę jak ty zrównujesz się z nim.
            • 5magna Re: raczej magluje i magluje 31.01.13, 07:07
              Felek niech sobie pedaluje a Kanada przesiada sie na inny "rower"...... Temat do dyskusji. Nie przegapcie okazji....

news.goldseek.com/GoldSeek/1359553438.php
            • misterpee Re: raczej magluje i magluje 31.01.13, 14:10
              Felus megaloman, ma kompleks wyzszosci.
      • yurek11111 felusiak1,ty masz zawsze fajne pomysly...:-)))) 01.02.13, 06:19
        Surfowalem po forum,i taki twoj wspanialy pomysl znalazlem ,az sie zdziwilem ,ze zakladales forum o nazwie "Amerykanski pasjans" ,ktory jest nie do ulozenia,bo brakuje USA, tylko tyle:

www.usdebtclock.org/
        a nie zalozyles forum o ktore wnosiles???

Polecam przeczytac wszystkie wpisy,jest sie z czego posmiac.... :-))))))

forum.gazeta.pl/forum/w,13,106100650,,wnosze_o_powstanie_nowego_forum.html?s=1&v=2
    • ubiquitousghost88 Mara dobrze chciała i chamowi przygadała 31.01.13, 14:36
      A wyszło jak wyszło.

Bo on jest nikim.
      Taki musi udawać.
      Dzień i noc.
      Rosjanina.
      Żyda.
      Antysemitę.
      Agenta.
      Policjanta.
      Jamnika.
      Putina.
      Męża.
      Zucha.
      Ważniaka.
      Władcę.
      Dowcipnisia.
      Lingwistę.
      Melomana.
      Rycerza.
      Sierp i młot w jednej osobie.

forum.gazeta.pl/forum/w,154812,142179160,142192033,Przygaslo_Niemozliwe_A_nasz_swiatly_moderator_.html

• yurek11111 Re: Tabloizacja forum Swiat 01.02.13, 06:07
      Przesadzasz mara ,forum to scieranie sie roznych pogladow ,a w trakcie dyskusji ,kazdy usiluje udowodnic swoja racje,jeden bedzie robil to na poziomie "hu-bercika" jezykiem plugawym,a drugi wzorem igorczika ,robiac za klauna czesciej ,niz za agenta ,a ze jemu sie wydaje ,ze jest "krolem forum" ,to mu sie tylko wydaje....
      Wiesz ilu tu "forumowych kroli" ,okazalo sie krolikami......:-)))

mara571 napisała:

> poziom watkow i wypowiedzi na forum obniza sie od pewnego czasu w zastraszaja
      > cym tempie............
    • jorl Re: Tabloizacja forum Swiat 01.02.13, 22:37
      mara571 napisała:

> klepac biede moze kazdy. Ty tez, jesli dojdzie do hiperinflacji i masowego bezr
      > obocia, bankructw firm.

Najpierw dlaczego ma dojsc?? Mielismy rok 2008, bylo wtedy blisko 1929r, ale widac ze politycy sie czegos od tamtych czasow nauczyli i nie obsunelo sie w katastrofe ze spadnieciem produkcji i o 50%. Jak bylo w Wielkim Kryzysie.
      Ale i w 2008 spadly u nas zamowienia a dokladnie u nas przyszlo z opoznieniem w 2009 i o 20%. Trzeba bylo wprowadzic kurze Arbeit, ludzi bez stalych umow na bruk. Ale wtedy wlasnie wrzuca sie wyzszy bieg w opracowywaniu nowych urzadzen zaostrza sie konkurencja pomiedzy firmami dzialajacymi w podobnym segmencie. I wtedy sie ziarno od plew oddziela.
      Jakby mialo byc bezrobocie np. 25% to tez znaczy ze jest "robocie" 75% i wtedy jest pytanie dlaczego ja mam byc ten 25% looser a nie ten 75% pracujacy? Oczywiscie pytanie czy firma dalej ekzystuje. Ale akurat ja nie pracuje w jakims molochu tylko w firmie z 300 ludzi. I cholernie duzo wlasnie odemnie zalezy. A ze mam zaufanie do siebie, zreszta mam powody wielu dziesiatek lat pracy aby je i miec, uwazam ze i w silniejszej konkurencj wlasnie ja bede po tej wygranej stronie. Przeciez beda i tacy prawda?
      Ja mam taka zasade ze im trudniej tym lepiej dla mnie. A inni? Niech probuja sie ze mna scigac..
      A tak naprawde to jakos bezrobotny stac sie za bardzo nie moge. Raczej grozi mi praca nie tylko do 67roku zycia ale i dluzej. Takie male dozywocie mi sie szykuje. Naturalnie biorac do tego moja dobra i zadna przedwczesna emeryture. Rownolegle do pensji.

>Draghi elektronicznie wyprodukowal mnostwo euro.

No wlasnie klepiesz bzdury. Bedziesz czekala na ta hyperinflacje do swojej smierci. Napewno w Niemczech jej nie bedzie. Draghi czy nie Draghi.
      Ale jak wczoraj pisalem oczywiscie ze oszednosci powolutku maleja. Te odlozone. Ale ze dosypuje nastepne to u mnie rosna.

> Dom to my mamy od bardzo wielu lat, nieduzy, sluzacej nie potrzebuje, najwyzej
      > kogos do mycia okien.

A dlaczego okna sama nie mozesz umyc?? Ja myje swoje sam. Nie siedz przy komuterze wez szmate i do roboty. Bedziesz zdrowsza.

> O komisarzach i PE nie bede z toba dyskutowac, bo nigdy nie probowales sie zazn
      > ajomic z mechanizmami wladzy w Uni.

Lepiej wiem jak Ty mara.
      Ale wezmy Twoje klamstwa z innego watku. Ktory wg Ciebie taki madry mial byc.

mara571 napisała:

> bedziemy placic wiecej za wode, duzo wiecej.
      > Wielkie koncerny w poszukiwaniu nowych zrodol pewnych dochodow dla swoich akcjo
      > nariuszy przekonaly unijnych komisarzy, ze dostarczanie wody dla nas przez komu
      > nalne zaklady lub spolki wodne jest niezgodne z zasadami konkurecji wszystkich
      > podmiotow dzialajacych na rynku. W tym prywatnych.

Powolalas sie na Spiegla.
      Spätestens im Februar muss sich das EU-Parlament mit dem umstrittenen Vorschlag befassen.

Der Binnenmarktausschuss des Europäischen Parlaments hatte am Donnerstag dem Entwurf der Richtlinie zugestimmt und ihn etwas entschärft.

Przetlumacze dla nie kumatych:
      najpozniej w lutym musia EU-Parlament sie ta sprawa zajac....
      Zespol Polityki wewnetrznej Paralament EU w czwartek projekt tej ustawy poparl i troche zlagodzil.

Jak widac ta ustawa o ktorej zaczelas jeczyc mara i nazwalas praktycznie ze komisarze EU ida na reke koncernom musi byc przez parlament EU zatwierdzona. To jest to Twoje klamstwo, bo nie komisarze.
      Widzisz mara jak Tobie jad antyeuropejski tak splywa po zabkach ze klamiesz?

Ale mozemy dokladniej do tej sprawy przejsc.
      A wiec o co chodzi w tej ustawie? Woda itd jak nie jest w calosci w rekach panstwowych/samorzadowych a tez w prywatnych to dostep do tej czesci prywatnej ma byc rozpisywany w calej EU! Co to znaczy? Ano ze ma byc wieksza konukrencja po zlecenia!
      To zle??? Wlasnie dobrze! Bo wlasnie teraz politycy dajac koncesje prywatnym firmom daja je predzej po znajomosci. A tak beda zmuszeni byc przez Unie rozpisac na cala Unie.
      Nic dziwnego ze jacys w Monachium dra mordy. Bo wlasnie po sasiedzku CSU rozdawala koncesje dla kumpla.
      To jest wlasnie zaleta Unii ze jest wiekszy obszar gospodarczy a tym samym wiecej firm mogacych konkurowac. I Unia zmusza w panstwowym sektorze zlecenia rozpisywac na cala Unie.
      Mysle ze pokazalem Tobie droga maro ze wlasnie ja Unie rozumiem lepiej jak Ty, prawda?

> PS. Akcje mojego pracodawcy na gieldzie powoli spadaja. Jak jeszcze troche spad
      > na, warto kupic. To lepsze anizeli 0,5 % na Sparbuchu.

No to teraz do Twojego pracodawcy. Tak lkalas jak to woda, smieciami zajmuja sie prywatne firmy zarabiajac krocie. Zgadza sie. Np. energetyka tez jest taka sama. Trudno tutaj wprowadzic konukrencje bo trudno druty pociagnac od kilku do swoje domu i wybierac ktory tanszy. Dlatego te koncerny musza taryfy jakos miec przez panstwo kontrolowane. Ale taka kontrola to prawie zadna. najlepsza jest taka w jakiej ja zyje i pracuje. Moge brac za moje urzadzenia ile chce ale musze znalezc takiego ktory mi tyle zaplaci. A ze i tamten jest prywatny to chce zaplacic jak najmniej.
      Te firmy np. energetyczne z cennikami tak naprwde sa panstwowymi maja latwe zycie. I to automatycznie powoduje ze obija sie tam gruchy, ja sam wiem ze jak energetyka od nas cos chce kupic, a mamy i takich klientow czasem, mozna sciagnac od nich duzo kasy. Mja jej dosc do tego ci co kupuja to im malo zalezy za ile. Lenia sie, nie szukaja gdzie taniej i lepiej. Od prywatnych klientow aby miec zyski trzeba sie cholernie sprezac, miec przewage nad konkurencja a to nielatwo. Ale mozna ja sobie dobrze z tym radze.
      A teraz do Twoijej "firmy". RWE itp sa tez AG. maja akcje na gieldzie ale maja cieplarniane warunki, opisalem powyzej. I Twoj szpital jest taki sam. macie cenniki na uslugi ktore sa srubowane w gore i dlatego macie jak w tych koncernach energetycznych, smieciowych czy wodnych.
      Nie wiem akurat dlaczego sama korzystasz z tego ze macie cenniki gwarantowane przez panstwo, dzieki temu mozesz jak w komunie gruchy w pracy obijac, a innym np. od wody czy smieci nie chcesz dac tego samego? Zeby brali duzo kasy i mogli sie lenic? Tak jak Ty? Przez Twoje lenienie place duzo na Krankenkasse. Tez mi to przeszkadza. W czym jestes lepsza od tych od wody? Ja moge miec i do Ciebie i do tych od wody pretencje ze wasze lenistwa oplacam ale Ty akurat powinnas cicho siedziec. Albo podrzec sie na skladki do Krankenkasy i zaprezentowac propozycje np. ilu trzeba wyrzucic u Ciebie z pracy bo ta reszta jak nie bedzie siedziec w googlu i sie bedzie zwijac jak to jest w prywatnej gospodarce odsluzy szpital. Ale duuuzo tanej juz.

A akcji kupowac nie bede, olewam. Wole zarabiac pieniadze pracujac jak spekulujac.

Pozdrowienia

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka