Dodaj do ulubionych

Amerykanski paszport Trockiego

07.02.13, 16:14
igor,twierdzisz ze Trocki w 1917 roku,opuszczajac USA,otrzymal paszport amerykanski,w zwiazku z tym mam pytanie,na jakie nazwisko opiewal amerykanski paszport,czy na:
Lev Trocki
Leon Trocki
Leiba Bronstein
Lev Davidovicz Bronstein
Leon Bronstein
Czy na jakies jeszcze inne dane?
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Amerykanski paszport Trockiego 07.02.13, 16:46
      Jakie to ma znaczenie? Ważniejsze jest, że otrzymał nie tylko paszport ale i kasę. Bez kasy nie da się robić rewolucji. Lenin dostał kasę z Niemiec, Trocki z USA - i poszli walczyć.
      • igor_uk A o tym zapomniales? 07.02.13, 17:16
        Antid Oto.
        • eva15 Re: A o tym zapomniales? 07.02.13, 20:14
          Rzeczywiście użył tego starego pseudonimu z okresu wojny bałkańskiej?
        • yurek11111 Re: A o tym zapomniales? 07.02.13, 20:26
          igor,traktuj temat powaznie,jezeli rozpowszechniasz spiskowe teorie,to z ludzkiej przyzwoitosci nalezy starac sie teorie udowodnic,zadalem konkretne pytanie,na jakie nazwisko opiewal amerykanski paszport Trockiego-Bronsteina.
          • igor_uk yurek. 07.02.13, 20:35
            Watek jest idiotyczny .Nie licz na powazna dyskusje.
            • eva15 Re: yurek. 07.02.13, 20:45
              Skoro on fakty historyczne nazywa teorią spiskową, to faktycznie trudno o idiotyczniejszy wątek.
              • igor_uk Ewa,co jest najsmieszniejsze. 07.02.13, 20:51
                To to,ze ja podalem link do swojego zrodla o amerykanskim paszporcie Trockiego . Nigdzie nie napisalem,ze ten paszport trzymalem w rece.
                yurek,wraz z felusiem ,doczepili sie do mnie,jak by to ja jestem Wise,autor biografii Wilsona.
                • yurek11111 Najsmieszniejsze jest ze istnieja dokumenty, 07.02.13, 21:45
                  ktore temu przecza,Trocki-Bronstein,zostal zatrzymany w Kanadzie, i w protokolach zatrzymania w Halifaksie,jest wyraznie napisane ze zatrzymano dokladnie jak napisal felusiak,Лейбa Дaвидoвич Брoнштейнa,obywatela rosyjskiego poslugujacego sie paszportem rosyjskim,wydanym w konsulacie rosyjskim w Nowym Yorku,co opisal sam Trocki w swojej autobiografii,ktora igor traktuje niewiarygodnie,nie biorac pod uwage ze jest ona uwiarygodniona INTERWENCJA konsula rosyjskiego,do kanadyjskich wladz,w celu uwolnienia Trockiego ,a przeciez chyba konsul rosyjski nie ma prawa interweniowac w sprawie kogos kto okazuje sie paszportem amerykanskim.
                  igor,czemu nie masz zastrzezen do biografii Wilsona,napisanej przez Wisego , przeciez logiczne,ze gdyby istnialy dokumenty potwierdzajace ze Wilson polecil wydac amerykanski paszport Trockiemu,to na takowe dokumenty,powolaliby sie rowniez inni, a jak narazie,inni,powoluja sie tylko na malo wiarygodne zrodlo,jakim jest biografia Wilsona napisana przez Wise'go...
                  Najlepszy jest prof. Anthony Sutton ,ktory w "Wall Street and the bolshevik revolution",rowniez pisze ze Trocki podrozowal na amerykanskim paszporcie ,i rowniez przytacza fakt interwencji konsula rosyjskiego ,u wladz kanadyjskich,w celu uwolnienia z aresztu Trockiego,obywatela rosyjskiego podrozujacego na paszporcie rosyjskim wydanym w Nowym Yorku,nie biorac pod uwage, ze jedno zdarzenie wyklucza drugie ....

igor_uk napisał:

> To to,ze ja podalem link do swojego zrodla o amerykanskim paszporcie Trockiego
                  > . Nigdzie nie napisalem,ze ten paszport trzymalem w rece.
                  > yurek,wraz z felusiem ,doczepili sie do mnie,jak by to ja jestem Wise,autor b
                  > iografii Wilsona.
                  • igor_uk Pokaz ten dokument. 07.02.13, 21:59
                    I zeby w nim bylo jednoznacznie stwierdzono,ze Trocki nie mial, gdzies zaszytego w podszewce paszportu,wydanego przez Wilsona.
                    • eva15 Re: Pokaz ten dokument. 07.02.13, 22:07
                      Daj spokój Igor, te bystrzaki nie rozumieją, że niektórzy wybrańcy lubią mieć po kilka paszportów. Tak zawsze było i nadal jest.
                    • yurek11111 igor,to ja "hands up" ...:-)))) 07.02.13, 22:14
                      Jak udowodnie ze Trocki nie mial zaszytego paszportu amerykanskiego pod podszewka,to bedziesz chcial zebym udowodnil ze nie mial w podeszwie buta, a jak udowodnie ze nie mial w bucie to......"
                      Trzeba bylo od razu mowic ze jaja sobie robisz,to bym nie musial pobibliotekach sie szwendac.... :-))))))))

igor_uk napisał:

> I zeby w nim bylo jednoznacznie stwierdzono,ze Trocki nie mial, gdzies zaszyteg
                      > o w podszewce paszportu,wydanego przez Wilsona.
                      • igor_uk Na razie przedstaw dokumenty z zatrzymania. 07.02.13, 22:18
                        Napewno wsrod nich jest opis tego,co Trocki mial przy sobie.

p.s. Ty jeszcze wczoraj zadales ode mnie ksero amerykanskiego paszportu Trockiego.
                        Ja az tak okrutny nie bede.Dla mnie wystarcze fotokopia rosyjskiego paszportu tego goscia.
                        Bo ksero wtedy jeszcze nie bylo,a fotografia juz byla wynaleziona.
                        • rozkoszny_bobasek . 07.02.13, 22:22
                          ksiegarnia.antyk.org.pl/x_C_I__P_23016472-23010001__PZTA_2.html
                        • yurek11111 Re: Na razie przedstaw dokumenty z zatrzymania. 07.02.13, 22:26
                          Mylisz pojecia,igor,jak zwykle zreszta...:-))))
                          To ty zapodajesz rewelacje wyssane z palucha, i to na tobie spoczywa obowiazek udowodnienia tych rewelacji,a nie jest dowodem ze Wise napisal w biografii Wilsona ze Trocki dostal paszport amerykanski od Wilsona,gdyz nikt inny tego nie potwierdzil,co do mojego stanowiska ,jest normalne,ze Trocki,a raczej Bronstein,obywatel rosyjski podrozowal na paszporcie rosyjskim....
                          Skup sie,i wyciagnij ten amerykanski paszport spod podszewki, bo wyjdziesz na....ssacego z palucha...
                          igor_uk napisał:

> Napewno wsrod nich jest opis tego,co Trocki mial przy sobie.
                          >
                          >
                          > p.s. Ty jeszcze wczoraj zadales ode mnie ksero amerykanskiego paszportu Trockie
                          > go.
                          > Ja az tak okrutny nie bede.Dla mnie wystarcze fotokopia rosyjskiego paszportu t
                          > ego goscia.
                          > Bo ksero wtedy jeszcze nie bylo,a fotografia juz byla wynaleziona.
                          • igor_uk yurek. 07.02.13, 22:44
                            Ja nic nie musze udowodniac.Wkleilem link,ktore jednoznacznie stwierdza,ze to nie ja jestem autorem tej informacji.
                            Polemizuj nie ze mna,a z autorem biografii Wilsona.

p.s. Cos mi sie wydaje,ze on byl madrzejszy od ciebie :-))))))
                            • yurek11111 igor... 07.02.13, 22:54
                              Powolujac sie na niesprawdzone zrodla,rozsiewasz plotki i dezinformacje ,a to swiadczy o trzecim sorcie....:-)))))
                              • igor_uk yurek. 07.02.13, 22:58
                                Ty nie podajesz zadnej informacji,oprocz tego,ze tobie nie podoba sie ta,na ktora powoluje sie ja.
                                • yurek11111 igor,tu masz probke,reszte sam szukaj... 07.02.13, 23:03
                                  Leon Trotsky: height 5' 8 1/2"; weight 170 lb.; eyes and hair black; moustache and beard black; complexion dark; age 37; captured at Halifax April 3, 1917; citizenship Russian; profession, journalist.

The details were recorded by Col. Arthur Henry Morris, officer commanding Internment Camp Amherst, Nova Scotia
                                  • br0fl0vski Re: igor,tu masz probke,reszte sam szukaj... 07.02.13, 23:12
                                    sutton przeryl tony dokumentow i jakos tego nie znalazl nie tylko przeryl ale napisla sporo ksiazek popartych zrodlami z biblioteki kongrsu. z reszta nastepne lata po 1917 ze zachod z duza kozyscia wspolpracowal z bolszewikami. dostal sporo koncesji od bolszewikow . radze obewjzec film Mission to moscow (1943)
                                    ja rozumiem ze tobie w glowie sie nie mioesci ze suttona wersja wydarzen jest prawdziwa . pytanie dlaczego?

wybierz sie do halifaxu na wycieczke
                                  • igor_uk Beletrystyka. 07.02.13, 23:17

www.silverdonaldcameron.ca/trotsky-amherst
                                    • br0fl0vski Re: Beletrystyka. 07.02.13, 23:25
                                      obalenie caratu w rosji bylo wielkim przedsiewzieciem.Tego nie moze zrobic paru emigrantow bez kasy. wystarczy zapytac skad wzieto kase na amunicje. kazdy pocisk osztuje. wojna domowa w syrii mimo poparcia super powers traw ponad rok i konca nie widac. wydarzenia po rewolucji na zasadzie kto ma kozysci pokazuja kto za t wszystko placil. watro posluchac wykladu Suttona ktory gdzies to wkleilem , reszt , udokumentowana jest w jego ksiazkach ktorych nikomu nie chce sie czytac
                                      • igor_uk brof. 07.02.13, 23:30
                                        My tu o tym juz kilka dni gadamy.
                                        Ale yurek i felus skupili sie na tym,czy Trocki mial paszport amerykanski,czy nie.
                                        Bo to,ze rewolucje bolszewicka robili za kase amerykanskich Zydow,przedmiotem dyskusji nie jest.Bo to rozumie sie przez samo sie.
                                    • yurek11111 Biografia Wise'go to "dokument" ,masz racje igor.. 08.02.13, 00:04
                                      Nawet nie wiedzialem ze Cameron przytoczyl ten sam protokol co ja,swiadczy to ze dokument jest prawdziwy...
                                      • br0fl0vski Re: Biografia Wise'go to "dokument" ,masz racje i 08.02.13, 00:38
                                        kim jest Camron i dlaczego jest bardziej wiarygodny od wise
                                        podrzucilem ci kilka linkow i jak zawsze jestes selektywny menie to wszystko wisi ale jak juz wspomnialem nie mozna obalic aparatu wladzy jesli do tego zabieraja sie golodupcy bez kasy mieszkajacy zagranica nieznani w kraju

wszystkie ksiazki suttona maja liste materialow ale tobie nie wygodnie z tym

czego nie robi sie dla kosmetyki politycznej niejakiego jodla powieszono w norymberdze po czym zrechabilitowano.
                                        en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Jodl
                          • br0fl0vski Re: Na razie przedstaw dokumenty z zatrzymania. 07.02.13, 22:49
                            Continuing, MacLean states that Trotsky and four associates sailed on the "S.S. Christiania" (sic), and on April 3 reported to "Captain Making" (sic) and were taken off the ship at Halifax under the direction of Lieutenant Jones. (Actually a party of nine, including six men, were taken off the S.S. Kristianiafjord. The name of the naval control officer at Halifax was Captain O. M. Makins, R.N. The name of the officer who removed the Trotsky party from the ship is not in the Canadian government documents; Trotsky said it was "Machen.") Again, according to MacLean, Trotsky's money came "from German sources in New York." Also:

generally the explanation given is that the release was done at the request of Kerensky but months before this British officers and one Canadian serving in Russia, who could speak the Russian language, reported to London and Washington that Kerensky was in German service.23

Trotsky was released "at the request of the British Embassy at Washington . . . [which] acted on the request of the U.S. State Department, who were acting for someone else." Canadian officials "were instructed to inform the press that Trotsky was an American citizen travelling on an American passport; that his release was specially demanded by the Washington State Department." Moreover, writes MacLean, in Ottawa "Trotsky had, and continues to have, strong underground influence. There his power was so great that orders were issued that he must be given every consideration."
                  • br0fl0vski Re: Najsmieszniejsze jest ze istnieja dokumenty, 07.02.13, 21:59
                    reformed-theology.org/html/books/bolshevik_revolution/chapter_02.htm
                    • yurek11111 Re: Najsmieszniejsze jest ze istnieja dokumenty, 08.02.13, 03:49
                      Wyzszosc USA nad CCCP,Sutton wydal ksiazke o "wall street i bolszewickiej rewolucji" w 1974r,w czasach zimnej wojny,w Stanach wlos mu z glowy za te pomowienia nie spadl,a rzesza uzytecznych rozpropagowala domniemania Suttona po swiecie,w tamtych czasach w bolszewickiej Rosji za duzo lagodniejsze teksty,"poeci" konczyli na Lubiance i w lagrach,i nie mialo to nic wspolnego z Wall street....
                      • br0fl0vski Re: Najsmieszniejsze jest ze istnieja dokumenty, 08.02.13, 04:41
                        Yurek, co ma pierni do wiatraka? nikt go nie czta, nawet ci co studiuja nauki polityczne. wiekszosc jest pktejona do telewizora z ktorego saczy sie sraczka
      • jk2007 eva15, znowu chybiłas 07.02.13, 20:00
        eva15 napisała:
        > Lenin dostał kasę z Niemiec,

nie ma żadnych dowodów, jakoby Lenin dostał kasę z Niemiec
      • yurek11111 Re: Amerykanski paszport Trockiego 07.02.13, 20:40
        Ma znaczenie zasadnicze,jezeli stawiamy teze,to nalezy dowodami jej bronic,jezeli ktos rozpowszechnia teorie ze Trocki mial amerykanski paszport ,to powinien wiedziec na jakie nazwisko byl wystawiony...
        Racz jeszcze zwrocic uwage na daty,bo gdy wedlug ciebie Lenin z kasa z Niemiec i Trocki z paszportem i kasa z USA, poszli walczyc, to w Rosji BEZ NICH , juz dlugo walczono...

eva15 napisała:

> Jakie to ma znaczenie? Ważniejsze jest, że otrzymał nie tylko paszport ale i ka
        > sę. Bez kasy nie da się robić rewolucji. Lenin dostał kasę z Niemiec, Trocki z
        > USA - i poszli walczyć.
    • rozkoszny_bobasek Re: Amerykanski paszport Trockiego 07.02.13, 17:15
      i w ten sposób Chazarzy zniszczyli Rosję..
      www.bastion.krakow.pl/tytul/656,Chazarska-dzicz-panem-swiata-Tom-I-Zaglada-Rosji
      • j-k a muzulki to dzielo dokoncza :) 07.02.13, 17:22
        rozkoszny_bobasek napisał:
        > i w ten sposób Chazarzy zniszczyli Rosję..

Nie zatrzymuj sie na chazarach.
        W kazaniu, historycznym rosyjskim miescie (1000 lat historii) wlasnie jak grzyby po deszczu powstaja meczety...
        to dopiero dzielo zniszczenia...

sprzysiegli sie z tymi chazarami, czy jak ?
        www.google.pl/search?hl=pl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1034&bih=875&q=kazan&oq=kazan&gs_l=img.3..0l10.2644.3541.0.3980.5.5.0.0.0.0.118.399.4j1.5.0...0.0...1ac.1.2.img.npIY41AYyMA#imgrc=N4JnFJBH_Dw97M%3A%3BUJ1QOssf0BgaoM%3Bhttp%253A%252F%252Frussiatrek.org%252Fimages%252Fphoto%252Fkazan-russia-city-scenery.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Frussiatrek.org%252Fkazan-city%3B900%3B686
        • rozkoszny_bobasek Re: a muzulki to dzielo dokoncza :) 07.02.13, 17:39
          Muśliny to też narzędzie Chazarów...
          :-)
          www.poczytaj.pl/242841
        • igor_uk Janusz,spokojnoj noczi. 07.02.13, 17:45

• bywszy1 Re: Amerykanski paszport Trockiego 07.02.13, 18:40

30. Żyd bezwstydnie trzyma się swej tożsamości do śmierci. Umrzeć dla prawdy, a nie dla rasowej tożsamości kogoś, jest podstawą męczeństwa. Ale „prawda” dla Żyda nie jest absolutem. „Prawda” dla Żyda to narzucanie swojej woli innym i utrzymanie jej. A jaka jest wola Żyda?
        Taka, by Jezusa Chrystusa nie kochać, nie wierzyć, i nie oddawać mu czci.
        Ten moj dawny wujek Jozek podpadl mojej mamie:odkryl dwa poboczne interesy - pokryjomu.
        I dziadka nie uprzedzil.
    • felusiak1 Re: Amerykanski paszport Trockiego 07.02.13, 18:48
      może trotsky albo trotzky ale z całą pewnością nie trocki.
      Z cała pewnością wiadomo, ze w paszporcie miał Лев Дaвидoвич Брoнштaин.
    • br0fl0vski paszport Trockiego to czubek gory lodowej 07.02.13, 19:07
      www.youtube.com/watch?v=RD_cJXOjYl8
      www.youtube.com/watch?v=mEipMmxSlGU
      en.wikipedia.org/wiki/Antony_C._Sutton
      • malkontent6 Re: paszport Trockiego to czubek gory lodowej 07.02.13, 19:36
        Posłuchaj tego:

www.youtube.com/watch?v=ZEApYPbc_pM
    • max2-012 rewolucja 1917 r byla finansowana przez robber 07.02.13, 22:16
      baronów z USA i Niemiec (Rockefellerów i innych). Sa na to dokumenty w archiwach USA. Celem była gigantyczna grabiez majatku carów i Rosji, ktora sie dokonala podczas i po rewolucji.
      • yurek11111 max,jak tak mowisz,to tak bylo...:-))) 07.02.13, 23:07
        A na jakim paszporcie podrozowal w 1917 roku Trocki,z USA do Rosji,na rosyjskim czy amerykanskim?
        max2-012 napisał(a):

> baronów z USA i Niemiec (Rockefellerów i innych). Sa na to dokumenty w archiwac
        > h USA. Celem była gigantyczna grabiez majatku carów i Rosji, ktora sie dokona
        > la podczas i po rewolucji.
    • edek_vilola Radziecki paszport Majakowskiego 08.02.13, 04:04
      Opowiadala nam kiedys nauczycielka od rosyjskiego, ze jak Majakowski pojechal do USA, to na granicy, urzednicy amerykanscy ogladali jego paszport jak cos niezwyklego. Mial podobno do nich powiedziec: "Patrzcie i zazdrosccie. Jestem obywatelem Zwiazku Radzieckiego." Pewnie nie zrozumieli, o co mu chodzi. To i dobrze, bo nigdy nie uswiadomili sobie, co traca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka