Dodaj do ulubionych

Kłopoty Rosjan w Czeczenii

IP: *.vline.pl 16.07.04, 18:58
...z Tymi, którzy bija sie juz nie tyle o Wolność, czy Niepodległość ale o
biologiczne przetrwanie narodu i godną śmierć wygrać nie można!!!! Walczą i
będą walczyć!!! Pora chyba na wycofanie z Kaukazu, proszę Panów Rosjan (czyt.
rządzących, a może juz tylko rządzącego)!!!!
I jeszcze jedno może USA, Rada EUROPY i ONZ upomni sie wreszcie o prawa
człowieka na Kaukazie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ok Re: Kłopoty Rosjan w Czeczenii IP: *.do.pl / *.generacja.pl 16.07.04, 19:23
      Ja, Polak, w pełni popieram Twoje słowa!
      Rosjanie, precz z Kaukazu.
      • sarmatian Re: Najwyzszy czas... 16.07.04, 19:42
        aby Putin zrozumial,ze tu tylko negocjacje moga cos rozwiazac.
        Jezeli tego niezrozumie,to Rosja zaplaci wysoka cene za ta wojne .
    • Gość: DarioB Re: Kłopoty Rosjan w Czeczenii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 20:12
      Rosjanie precz z Kaukazu!! Wolna Czeczenia!!!!
    • Gość: SABAŁA TOMSON, NAMÓW RUSKICH ŻEBY PRZYSZLI DO IP: *.cg.shawcable.net 16.07.04, 20:19
      UŻYWALNOŚCI ROZUMU I WYNIEŚLI SIĘ Z KAUKAZU
    • Gość: dobrochna Re: Kłopoty Rosjan w Czeczenii IP: *.ccc.edu 16.07.04, 22:38
      nie badzmy naiwni.tu nie chodzi o "biologiczne przetrwanie narodu" ale o to
      zeby Czecznia stala sie nastepna republika islamska. Wiadomo kto stoi za tzw.
      partyzantami czeczenskimi-Arabia Saudyjska i jej petro$$. A wolnosc w czeczeni
      i tak bedzie oznaczala niewole dla 50% spoleczenstwa czyli dla nas, kobiet.
      Bylam, widzialam -i wole jednak Rosjan.
      • Gość: J.G. Re: Tragedie narodów IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 17.07.04, 04:20
        To ,jakimi republikami będą państwa
        kaukaskie/Czeczenia,Tatarstan,Inguszetia,Osetia ...../to problem i wybór
        wyłącznie tych narodów,a rosyjska okupacja i obecność na tych terenach to wstyd
        i upokorzenie całego świata.Żywy dowód,ile zła można dokonać w ciągu 3-ech
        wieków.
        • Gość: kozak Re: Tragedie narodów IP: *.kjj.estpak.ee 17.07.04, 08:06
          Swiete slowa! Brodaci zadbajcie o swiete prawo do wolnosci wszystkich z nas!
          Starczy tego upokazenia calego swiata! Wolnosci! Wolnosci! Prawa islamu! Caly
          swiat od swoich narodzin marzy wylacznie o tym.
      • Gość: moo Re: Kłopoty Rosjan w Czeczenii IP: 203.113.37.* 17.07.04, 07:03
        Święte słowa dobrochna. Czeczeni mieli już faktyczną wolność w latach 1996-99.
        Co z tego wynikło, wiadomo: porwania ludzi dla okupu, mafijne państwo, najazdy
        na sąsiadów, wzrost wpływów islamistów. Umysły większości Polaków są sterowane
        nienawiścią do Rosjan i poczuciem własnej wyższości. Każdy rozumuje tak:
        wszystko co złe dla Ruskich należy popierać. Niestety niewiele osób dostrzega,
        że tak naprawdę "partyzanci" czeczeńscy niczym nie różnią się od islamistów z
        Afganistanu czy innej brodatej hołoty.
      • Gość: Borzik Re: Kłopoty Rosjan w Czeczenii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 12:28
        Pozwol ze ci powiem ze za oporem Czeczenow nie stoi zadna Arabia
        Saudyjska.Powiem wiecej,na Kaukaz.tv w archiwach znajdziesz list czeczenskich
        mudzaheddinow do dynastii wahabbitow rzadzacych niestety w Arabii Saudyjskiej,o
        ile pamietam w liscie nazywano ich oslami naladowanym ksiazkami(to zdaje sie
        slowa z Koranu choc zastrzegam ze nie jestem pewny)bo powoluja sie na swiete
        pisma a ukladaja sie z Rosjanami mimo ze w Czeczenii zabija sie ich braci
        wiary,poza tym tam wprost powiedziano-"Kladziecie po kolei to pod USA to pod
        Rosje jak dziwki".To chyba nie sa przyjazne slowa,a nawet przykre.Wiec nie mow
        klamstw,Mamy z wahabami rzadzacymi w Rijadzie tyle wspolnego co ty z
        prawdą.Pozdrawiam dobra kobieto.
      • mojedwagrosze Re: Kłopoty Rosjan w Czeczenii 17.07.04, 20:35
        Mnie też bliżej do Rosjan niż do jakichś brodatych nawiedzeńców, ale uważam, że
        jeśli gangrena wdarła się w stopę to najwyższy czas pomyśleć o odcięciu nogi do
        kolana, bo później może być tylko gorzej...
    • Gość: J.K.2 Kłopoty GW w Czeczenii IP: 195.70.208.* 17.07.04, 09:51
      ciagle podaje jakies "rewelacii". A nie moze napisac o zyciu w Czeczenii
      zwyklych ludzi.
      • Gość: J.K.2 wojna w Czeczenii to byla tragedia narodow IP: 195.70.208.* 17.07.04, 10:01
        Rosji i Czeczenii.
      • Gość: meerkat Ruskie wojska ZAWSZE sie spozniaja !!! ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 10:03
        Powstaniu Warszawskiemu tez "nie mogli" pomoc, bo najpierw ruskie
        musialy "odpoczac" po drgiej stronie Wisly, a potem musialy sie "przegrupowac"!!

A w miedzyczasie Niemiaszki "przegrupowali " powstancow! :-(((
        • Gość: J.K.2 wcale nie powinni byli pomagac IP: 195.70.208.* 17.07.04, 10:32
          bo AK uzgodnilo terminy Powstania z Niemcami a nie z Rosjanami.
        • Gość: Kris Re: Ruskie wojska ZAWSZE sie spozniaja !!! ;-))) IP: *.cab18.mus.starman.ee 17.07.04, 16:27
          Gość portalu: meerkat napisał(a):

> Powstaniu Warszawskiemu tez "nie mogli" pomoc, bo najpierw ruskie
          > musialy "odpoczac" po drgiej stronie Wisly, a potem musialy
          sie "przegrupowac"!
          > !
          >
          > A w miedzyczasie Niemiaszki "przegrupowali " powstancow! :-(((

Powstanie to byla sprawa polityczna!Nie po to rzad zachodni wywolal powstanie
          aby pomoc wojskom radzieckim zajac Warszawe,lecz po to aby "przywitac" ich jako
          gospodarz nie potrzebujacy pomocy!Rzad sie przeliczyl,bo myslal jak wiekszosc
          Polakow,Ruski glupi i bedzie atakowal Niemcow z zewnatrz ,a my wyzwolimy sie od
          wewnatrz!Co z tego wyszlo ,wiemy wszyscy ,przeliczyli sie lub jak kto woli byli
          glupsi od Ruskich! W polityce jak w przyslowiu,gdzie drwa rabia tam drzazgi
          leca,tj.w danym przypadku ludzie gina - mieso armatnie dla rzadzacych.
          Dziwie sie ze tego nie wiedziales!
      • marcus_crassus no wlasnie,ze tez ta gazeta nie poda np 17.07.04, 12:27
        zamiast takich faktow np historii jak rosyjscy zolnierze przyniesli jakiejs
        babci wode albo zamietli podworko no nie JK2?? :D
        • Gość: J.K.2 Re: no wlasnie,ze tez ta gazeta nie poda np IP: 195.70.208.* 17.07.04, 12:50
          odbudowa czeczenskich miast, rozwoj telefonii komorkowej w Czeczenii czy nowe
          polanczenia kolejowe.
          • Gość: ag każdy naród ma prawo do samostanowienia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 13:41
            okupacja,najazdy,egzekujce,gwałty,kradzieże,morderstwa - przerabialiśmy to już
            tyle razy, Rojsanie robili co chcieli,a świat patrzył obojętnie - teraz
            historia sie powtarza,tyle, że dzieje się na Kaukazie.
      • sarmatian Re: Kłopoty JK2 w Polsce... 17.07.04, 17:45
        Gość portalu: J.K.2 napisał(a):

> ciagle podaje jakies "rewelacii". A nie moze napisac o zyciu w Czeczenii
        > zwyklych ludzi.

Pozatym uwazaj bo ABW juz ma cie na oku,agencie...
        • Gość: Człowiekradziercki Szukanie agentów polska specjalność IP: *.ld.euro-net.pl 18.07.04, 00:10
          Prędzej ABW zabierze sie za niektórych "uchodźców" z Czeczenii niż za JK2
          • Gość: Borzik :-)A skad ty to wiesz?Sawok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 11:24
    • karrhe Re: Kłopoty Rosjan w Czeczenii 18.07.04, 12:31
      Ciągle jakieś rewelacje na temat klęski wojsk rosyjskich w czeczeni można
      przeczttać w tej gazecie od pięciu już lat
      a wojska rosyjskie w czeczeni ciągle stacjonują i jakoś się nie wycofują i nie
      uciekają
      coś tu niegra ktoś tu kłamie czyżby gazeta coraz bardziej się staczała?
      poza tym jak można pisać że stu rosjan zgineło a później twierdzić że ci
      rosjnie nie przyszli czeczenom z pomocą
      coś tu niegra
      • Gość: J.K.2 Re: Kłopoty Rosjan w Czeczenii IP: 195.70.208.* 18.07.04, 12:38
        bo rewelacji GW - to same wersji "naocznych swiadkow"
      • Gość: marcus crassus jezu chryste,ale ty glupi jestes :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 16:45
        strata 20 czy 50 nawet tysiecy zolnierzy akurat za bardzo statystycznie
        rosyjskiej armii nie oslabia a tam gdzie nie szanuje sie zycia ludzkiego to
        tylko kolejne cyferki w statystykach.co ty za glupoty gadasz???dlaczego sie
        maja wycofywac???wlasnie od poczatku wojny ponosza takie straty i dlatego dawno
        przegonili juz afganistan i zmierzaja w prostym kierunku do wietnamu :)
        • karrhe Re: jezu chryste,ale ty glupi jestes :D 20.07.04, 06:45
          Gość portalu: marcus crassus napisał(a):

> strata 20 czy 50 nawet tysiecy zolnierzy akurat za bardzo statystycznie
          > rosyjskiej armii nie oslabia a tam gdzie nie szanuje sie zycia ludzkiego to
          > tylko kolejne cyferki w statystykach.co ty za glupoty gadasz???dlaczego sie
          > maja wycofywac???wlasnie od poczatku wojny ponosza takie straty i dlatego
          dawno
          >
          > przegonili juz afganistan i zmierzaja w prostym kierunku do wietnamu :)

głupi to ty jesteś
          gówo wiesz o tej wojnie
          a na pewno nie wiesz jakie straty ponoszą Rosjanie w tej republice
          wiesz tylko tyle ile przeczytasz w gazetach, które są cholernie nie obiektywne
          w sprawach czeczeni
          przykład z ostatnimi wydarzeniami w Inguszetii to potwierdza
          w tej gazecie Michnika każda wiadomość i kazdy artykuł jest bardzo stroniczy na
          temat Rosji zawsze piszą o niej w swietle negatywnym i zawsze ja próbują
          osmieszyć
      • Gość: Sasza Prawda a'la GW IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.04, 21:56
        Krotko po najedzie na Inguszetie nawet GW wspomniala, ze zginelo takze
        kilkadziesiat cywili. A teraz okazuje sie, ze 100% to zolnierze, milicjanci i
        pracownicy sluzb bezpieczenstwa. Tak sie urabia czytelnikow i tworzy "prawde"
        upiekszona. W rzeczywistosci cywile to 1/3 ofiar bandytow. W tym kobieta w
        ciazy spalona wraz z sanitarka - pewnie "bojownicy" wzieli ja za odsiecz OMON-
        u. Bandyci byli ubrani w mundury - noca nie sposob sie zorientowac nasi to czy
        obcy. Zlikwidowali blokposty i zajeli ich miejsce. Potem kontrolowali
        samochody, kto sie legitymowal legitymacja milicji badz FSB natychmiast byl
        likwidowany. Bez szansy na obrone. Zginal nawet szef inguskiej poczty.
        Faktycznie, bohaterska akcja tego bydla od Basajewa. Ale wypali sie te
        gangrene - ogniem.
        • Gość: Borzik :-)Ty Russkij na siebie patrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 22:21
          A lepiej swoju baszku pilnuj,marnoto.
          A co ty wiesz o paleniu i kobietach?Masz

www.dosya.shamilonline.com/video/zulum.wmv
          www.dosya.shamilonline.com/video/zulum1.wmv
          I mozesz tu dowoli umieszczac jak scinaja wasze glupie glowy.To dobra puenta ku
          temu co jest na tych filmach.Za wszystko was rozliczymy z czasem.
    • Gość: OSW Personalne konsekwencje klęski sił rosyjskich IP: *.b.jawnet.pl 18.07.04, 23:55
      Minister spraw wewnętrznych Raszyd Nurgalijew przyjął dymisję generała
      Wiaczesława Tichomirowa z funkcji dowódcy wojsk wewnętrznych. Według źródeł w
      resorcie, Tichomirow napisał raport o przeniesienie do rezerwy po rozmowie z
      ministrem Nurgalijewem, który obarczył go odpowiedzialnością za tragiczne
      skutki ataku bojowników na obiekty MSW w Inguszetii 22 czerwca. Rosyjska prasa
      od wielu dni informuje nieoficjalnie, że raport o przeniesienie do rezerwy
      napisał także szef Sztabu Generalnego Anatolij Kwasznin - również krytykowany w
      związku ze sprawą Inguszetii. Drugim powodem rezygnacji Kwasznina ma być
      okrojenie uprawnień Sztabu Generalnego przewidziane w nowelizowanej ustawie o
      obronie, z czym Kwasznin nie chce się pogodzić. (O przyjęciu dymisji szefa
      sztabu - zgodnie z dotychczasowymi przepisami - musi zdecydować prezydent).
      2004.07.16, Interfax, www.gazeta.ru, www.rian.ru, www.rg.ru, www.gzt.ru,
      www.polit.ru, www.vremya.ru

www.osw.waw.pl/news/aktu.htm
    • Gość: . A PO CO? Czeczenia jest wazna o tyle, ze po Libii IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.07.04, 06:45
      przejela obozy szkoleniowe dla islamskich terrorystow. Poza tym nie jestes
      logiczny: jak mozna jednoczesnie walczyc o godna smierc i biologiczne
      przetrwanie? Czeczenow srednio mi zal - mialem z ni i do czynienia w paru
      krajach demokratycznego swiata
      • Gość: Borzik Dowody gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 09:31
        Ze przyjela obozy z Libii.To powazny zarzut.Moze Kaddafi nasz przyjaciel?Idżże
        z tym do konsulatu USA.Tam ciebie pewnie wysluchaja,w koncu terroryzm trzeba
        zwalczac..albo odrazu podziekuja,mowiac idz pan,wyciagniemy konsekwencji i przy
        tym beda dziwnie usmiechac sie.To drugie bardziej realne,co?
        A kogo spotkales w roznych demokratycznaych krajach?Faktem jest ze nawet
        ruski teraz podaje sie za czeczena liczac dostac status uchodzcy.Ci
        wszyscy "uchodzcy" przewaznie mieszkaja w Groznym,i wszyscy sa z ulicy Lenina.
        SA tak samo cwani jak ty kolego, ich postradziecka cwanosc podpowiada im ze
        taka ulica byla w kazdym miescie zssr.Srednio ciebie nas żal?A wsadż sobie
        swoją żałość.Gdybyśmy na nią liczyli i coś z niej mieli-dawnoby nas już nie
        było na ziemie.Powodzenia.
        • Gość: elle Re: Dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 19.07.04, 09:51
          Borzik, to co piszesz to smutna , bolesna prawda.Żal? Komu żal Czeczenów,
          skoro - o ile prawdą jest co przeczytałam w ostatnim "Przekroju" - najbogatszy
          Czeczen - mieszkaniec Moskwy mówi, że jeśli Czeczenia, to tylko z Rosją? A
          dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane..
          • Gość: elle Re: Dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 19.07.04, 09:59
            Ten Czeczen nazywa sie Umar Dżabraiłow i ma nadzieję, że kiedyś będzie
            prezydentem tego kraju.
            • sarmatian Re:I h*j z nim ! 19.07.04, 10:16
              Gość portalu: elle napisał(a):

> Ten Czeczen nazywa sie Umar Dżabraiłow i ma nadzieję, że kiedyś będzie
              > prezydentem tego kraju.

Kazdy namazaniec Putina skonczy tak jak Kafirow...
            • Gość: Borzik Re: Dowody gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 12:35
              Elle.My nie wiemy wiele rzeczy,ja np nie wiem czy Dzabrailow nie placi tym
              ktorzy z bronia w reku walcza w Iczkerii przeciw Kremlowi.Wiele innych faktow
              pozwala przypuszczac to.Z tego co wiem -gubernator Uljanowska
              gen.Szamanow,ktorym interesujemy sie i ktory wg. moich obliczen nie powinien
              juz zyc bo juz nie ma przy sobie czolgow tylko najwyzej dwie wolgi z ochrona
              dzieli sie zyskami ze "swojego"majatku (jakim jest obwod Uljanowski) z
              czeczenami,czesc tych pieniedzy przydaje sie,a Szamanow kupuje sobie
              nietykalnosc jak na razie.Wiec nie mozna wykluczyc ze i Dzabrailow i
              Sajdullajew i cala reszta innych cwaniakow nie robi to samo.I niech sobie
              deklaruja ze sa nawieki z Rosja,ich strata.Pamietasz ze wplyw Sajdullajewa
              pomogl mu tylko odzyskac rodzinny samowar.Beda dorabiac sie w Rosji az im
              nastepna wladza nie skonfiskuje tego.
              We wszystkim jest sens,i boski czynnik.Swiat staje sie mniejszy,a czas nie
              pracuje na Rosjan.Rosja sie rozpada ale jest to proces tak gwaltowny ze tymi
              toksynami Rosji zatruwamy sie my.Czasami mysle ze Putin swiadomie dziala na
              szkode Rosji by ją oslabic a przeciesz nawet z oddzielenia Czeczenii Rosja
              mogla by miec wiele korzysci,rowniez w geopolityce.A Swiat jest obludny.Swiat
              krajow islamskich nie jest wyjatkiem.Kiedy ja slysze hasla wrodzaju"bracia,nie
              kupujcie cytryn nie wiedzac skad one,czy czasem nie z Izraela,i czy na te
              pieniadzy nie beda produkowane pociski wypuszczane w naszych braci"chce mi sie
              smiac.Wiele Czeczenow daje sie nabrac na te tanie Hasla,jakby nie wiedzieli ze
              wlasnie te panstwa Islamskiej konferencji nie kupuja co rok w Rosji broni na
              milliardy usd dajac ruskim dodatkowe srodki na zabijanie nas,i jakby nie
              wiedzieli kto i jak glosuje na zgromadzeniach onz..Zastrzegam ze mam respekt i
              wobiec Arabow i wobiec walki Palestynczykow o swoje,i wiem ze i wsrod Izrailitow
              sa porzadni ludzi(np ci lotnicy co odmowili roskazom bombardowac).
              Ja tu wypowiadam sie tylko dlatego,ze wypowiadaja sie tu Rosjanie wypisujac
              klamstwa.Ich latwo poznac.Czesc z nich -repatryanci ze Wschodu , uwazam ze
              chodujecie tu najprawdziwsza V kolumne sobie.Nie uogolniam wszystkich-w
              niektorych jest faktycznie wiecej polskosci niz w mieszkajacych w Polsce zawsze
              ale niektorzy nie sa Polakami a zalatwili sobie papiery,probujac najpierw
              szczescia w niemieckich gminach np,a potem jak sie nie udawalo- w
              polskich.Takie sa realia tam na wschodzie,gdzie da sie wszystko kupic.Dlatego
              tez tu wypowiadam sie.Kiedy oni znikna stad,znikne pewnie i ja.Ostrosc z ktora
              czasami odzywam sie do adwersazy nic nie ma do mojego stosunku do Polski i
              Polakow,ktory bedzie dobry albo bardzo dobry.Opuszczam Polske na pare
              miesiecy.Pozdrawiam.
              • Gość: elle Re: Dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 19.07.04, 15:07
                powodzenia gdzieś tam!I oby Ci się udało, tak jak Twemu narodowi.
            • Gość: J.K.2 Re: Dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 20.07.04, 11:19
              elle - Rosja jest krajem tolerancii. Pracuje razem z Rosjanami, Zydami,
              Czeczenami, Tatarzami i wcale mi to nie przeszkadza.
              • Gość: elle Re: Dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 21.07.04, 10:10
                cześć,J.K.2! martwiłam się już o Ciebie!Cieszę się niezmiernie, że Rosja jest
                krajem tolerancji.A, pardon,od kiedy ,jeśli mogę spytać?
                • Gość: J.K.2 Re: Dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 21.07.04, 10:40
                  Rosja zawsze byla i nadal pozostaje krajem tolerancji. Dzieki temu przetrwala
                  historycznie i politycznie.
                  • Gość: elle Re: Dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 21.07.04, 20:10
                    Nie wiem czemu, przypomniał mi się taki dowcip:
                    W szkole w Rosji nauczyciel opowiada :-Wiecie, dzieci, Rosja to kraj
                    demokracji ,każdy może tu głośno wypowiedzieć swe zdanie, każdy ma jednakowe
                    prawa.
                    Rozlega się nagle płacz :-Czemu dziecko płaczesz?
                    -Bo ja chcę do Rosji!

Wybacz, jeśli mało śmieszne,pozdrawiam.
                    • Gość: J.K.2 Re: Dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 22.07.04, 09:43
                      jest malo smieszne, ale wybaczam, pozdrawiam.
                      • Gość: J.K.2 Re: Dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 22.07.04, 10:41
                        Kiedy mieszkalem w Polsce to zawsze draznilo mi pytanie "jakiego pochodzenia
                        jestes?", "czy naprawde jestes Polakiem?". W Rosji malo kogo obchodzi twoja
                        narodowosc i pytania tego typu sa odbierane raczej jako dziwaczne. Ale istnieje
                        wzajemne zainteresowanie roznych kultur i tradycji.
                        • Gość: elle Re: Dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 22.07.04, 11:04
                          Przepraszam, głupio napisałam, lubię Rosjan,a jeśli chodzi o kawały - wiem, że
                          o Polakach istnieją duużo, dużo mniej śmieszne i to boli.Wciąż natomiast i
                          zawsze jestem wielką przeciwniczką Twego przywódcy, bo nienawidzę tych, którzy
                          za nic mają cudze życie
                          • Gość: J.K.2 Re: Dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 22.07.04, 11:10
                            w odroznieniu od Ciebie nie mam zadnych "przywodcow"
                            • Gość: elle Re: Dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 22.07.04, 11:17
                              nie rozumiem zupełnie, jakiego mego przywódcę masz na myśli?Bo ja mówiąc o
                              przywódcy myślałam o putinie.
                              • Gość: J.K.2 Re: Dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 22.07.04, 11:42
                                Putin jest tylko prezydentem. W Rosji tylko Stalin byl prawdziwym przywadca.
                                • Gość: elle Re: Dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 22.07.04, 11:51
                                  podziwiasz go?nie przerażaj mnie, chyba ,że sto milionów zamordowanych to też
                                  nieprawda?ale i Putin ma na sumieniu tyle,że dziwię się, jeśli sen ma spokojny
                                  • Gość: J.K.2 Re: Dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 22.07.04, 11:53
                                    postempuje wedlug wlasnego sumienia.
                                    • Gość: elle Re: Dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 22.07.04, 11:59
                                      a uchodzić chce za sumienie narodów.I przyczynia się do ich wyginięcia.Ładne
                                      miejsce w karcie historii...Ale kgbowcy myślą i czują inaczej
                                      • Gość: J.K.2 Re: Dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 22.07.04, 12:15
                                        ale czemu mnie osadzasz? Nie obiawiazuje zbiorowa odpowiedzialnosc a tylko
                                        personalna. Ale polityke Rosja na Kaukaze uwazam za sluszna (chociaz nie jest
                                        zbyt twarda i konsekwetna)
                                        • Gość: elle Re: Dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 22.07.04, 12:26
                                          morderstwa są słuszne?? nie osądzam, staram sie tylko zrozumieć, jak można
                                          pchać się tam, gdzie nigdy nas nie chcą, nie potrzebują, a na dodatek
                                          twierdzić,że w imię dobra się to czyni. Ale się nie dodaje: w imię s w e g o
                                          dobra.Cierpią wszyscy - chciałbyś być teraz w armii walcząc wręcz z Czeczenami?
                                          A czy zwykli ludzie tego chcą? Dajcie im po prostu żyć, decydować o sobie ,
                                          porzućie imperialistyczne mrzonki
                                          • Gość: J.K.2 Re: Dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 22.07.04, 12:31
                                            skad taka pewnosc kto czego chce? Bylas na Kaukazie? Dobrze znasz ludzi
                                            (miejscowych) i ich zycie? Czy to tylko sa uproszczenia?
                                            • Gość: elle Re: Dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 22.07.04, 12:42
                                              nie byłam na Kaukazie i broń mnie Boże przed tym.Ale trudno mieć inną opinię o
                                              wojnie mając jakąkolwiek wrażliwość.Bo zło - a taka jest prawda zawsze jest
                                              złem
                                              • Gość: J.K.2 Re: Dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 22.07.04, 12:47
                                                wlasnie "trudna miec inna opinie" o tym czytajac tylko GW.
                                  • rpg7 stalinowska statystyka 22.07.04, 13:55
                                    Gość portalu: elle napisał(a):

> podziwiasz go?nie przerażaj mnie, chyba ,że sto milionów zamordowanych to też
                                    > nieprawda?ale i Putin ma na sumieniu tyle,że dziwię się, jeśli sen ma spokojny

Stalin wymordowal tak ze 30 milionow ludzi. W rozumieniu umyslnego pozbawiania
                                    zycia _bezbronnych_, z premedytacja.

6 milionow ludzi w Wielkim Glodzie na Wschodniej Ukrainie, a reszta w Gulagach,
                                    Wielkim Terrorze, deportacjach narodow, itd.

Polakow z tego bedzie ponad 1 milion.

Z zabitymi bedzie wiecej (zolnierze i cywile po obu stronach w jego wojnach,
                                    ale jednak glownie po stronie wlasnej), ale i tak do 100 milionow sie nie
                                    dobije.

Dla odmiany, Hitler wymordowal ponad 20 milionow (6 to Holocaust, takze mnostwo
                                    Rosjan), chinscy komunisci to 60 milionow.

Ok. 100 milionow to ogolna liczba ofiar swiatowego komunizmu w XX wieku. Nazizm
                                    to ok. 22 milionow, a np. militaryzm japonski 6 milionow co najmniej (znacznie
                                    wiecej wg Chinczykow).
                                    • rpg7 Putin 22.07.04, 14:03
                                      Po 4 latach swoich rzadow, ma na sumieniu wiecej ludzi, niz Adolf Hitler w
                                      analogicznym okresie (1933-37).

Zachodnie demokracje stosuja taka sama strategie, jak niegdys Chamberlain i ska
                                      w stosunku do "Pana Hitlera".

A wczesnym Mussolinim zachwycal sie Sir Winston Churchill.
                                    • Gość: J.K.2 rpg7 jak zwykle klamiesz IP: 195.70.208.* 22.07.04, 14:05
                                      ofiar bylo mniej
                                      www.rau.su/observer/N10-11_94/18.htm
                                      • rpg7 "...milion to statystyka" (Stalin) 22.07.04, 16:22
                                        A teraz znacznie wyzsze liczby (prawie 40 milionow tylko w obozach
                                        koncentracyjnych, glownie za Stalina):

www.freedomsnest.com/rummel_soviet.html

Dla porownania, Nazisci tylko 1/3 ofiar sowieckich - 21 milionow, z czego 12
                                        milionow Sowietow (zolnierze sowieccy zabici w walce nie wliczeni). 6 milionow
                                        w obozach koncentracyjnych:

www.freedomsnest.com/rummel_nazi.html
                                        • Gość: J.K.2 te zriodla sa g...warte IP: 195.70.208.* 22.07.04, 16:28
                                          • rpg7 Rummel to autorytet w dziedzinie. 22.07.04, 16:40
                                            A o metodologii to sobie sam poczytaj. Bedziesz mial duzo do czytania, bo to
                                            duza strona.

Doglebne badania i wcale nie maksymalne liczby, lecz najbardziej prawdopodobne
                                            liczby (np. maximum dla Nazistow to 35 milionow, ale przyjmuje 21).
                                            • Gość: J.K.2 zbrodnie komuny i nazi nie usprawiedliwiam IP: 195.70.208.* 22.07.04, 16:45
                                              bronie narod rosyjski
                                              • Gość: grg To tylko Stalin jest twoim idolem IP: *.b.jawnet.pl 22.07.04, 17:03
                                                Nikt od Gruzina nie wybil wiecej Rosjan, co nie przeszkadza ci go kochac i
                                                podziwiac.

Ale ja wiem, batiuszka car byl dobry, tylko ci urzednicy...
                                                • Gość: J.K.2 Re: To tylko Stalin jest twoim idolem IP: 195.70.208.* 22.07.04, 17:07
                                                  J.Stalina podziwiam ale nie kocham. (a to, ze Stalin wybil najwiecej wrogow
                                                  Rosji - masz racje)
                                                  • Gość: grg Re: To tylko Stalin jest twoim idolem IP: *.b.jawnet.pl 22.07.04, 17:08

> J.Stalina podziwiam ale nie kocham. (a to, ze Stalin wybil najwiecej wrogow
                                                    > Rosji - masz racje)

Dziekuje, nie mam wiecej pytan.
                                            • Gość: J.K.2 Rummel R.J. te sprawy bardzo upraszcza IP: 195.70.208.* 22.07.04, 16:56
                                    • Gość: elle Re: stalinowska statystyka IP: 195.116.149.* 22.07.04, 14:09
                                      tysiąc i jeden to wciąż jeszcze tysiąc - pisze nasza noblistka w jednym ze
                                      swych wierszy.Historia zaokrągla ofiary do liczby bardziej ogólnej.Ja czytałam
                                      o stu milionach; być może się mylił autor, historyk , a ja mu uwierzyłam. ale
                                      jeśli to 30 mln? Pomyśl o tym jednym, który byłby Twym synem?córką?żoną?
                                      • Gość: J..2 elle-dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 22.07.04, 14:15
                                        dokumenty a nie domniemania wyscane z palca
                                        • Gość: elle Re: elle-dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 22.07.04, 14:20
                                          powtarzam: pomyśl o tym jednym - może to byłbyś Ty, a może.. ja? Wiem,
                                          odpowiesz , że lepiej ja, a ja nic nie odpowiem.
                                          • Gość: J.K.2 Re: elle-dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 22.07.04, 14:25
                                            niech to bedzie ktos inny
                                            • Gość: elle Re: elle-dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 22.07.04, 14:44
                                              to j e st ktoś inny, ale dlaczego się z tym zgadzasz?
                                              "To nie krew na ostrzu miecza
                                              to zaschnięty sok granatu.
                                              To nie włosy na arkanie
                                              to zbłąkane babie lato.
                                              To nie skóry strzęp na włóczni
                                              to proporzec wiatr roztrąca.
                                              To nie ognia ślad na pałce
                                              osmaliła się od słońca."Kaczmarski
                                              • Gość: J.K.2 Re: elle-dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 22.07.04, 14:48
                                                wlasnie - babie lato - gdzie planujesz go spedzic? Ja wybieram sie w gory
                                                Szwajcarii.
                                                • Gość: elle Re: elle-dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 22.07.04, 14:51
                                                  właśnie skończyłam pakowanie.Będę wiosłować na Litwie.Szkoda,że tylko tyle
                                                  odczytałeś,albo raczej udajesz- z tekstu Kaczmarskiego.
                                                  • Gość: J.K.2 Re: elle-dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 22.07.04, 14:58
                                                    Wilno? Ciekawe miasto. Podziwiam tak samo i piekne jeziora na Litwie.
                                                  • Gość: elle Re: elle-dowody gdzie? IP: 195.116.149.* 22.07.04, 15:22
                                                    o wakacjach to chyba nie w tym miejscu.Trochę szacunku, podaj nr gadu gadu,
                                                    może kiedyś będziesz dostępny to ktos wymieni z Tobą opinie
                                                  • Gość: J.K.2 Re: elle-dowody gdzie? IP: 195.70.208.* 22.07.04, 15:27
                                                    nie zrozumialem co Ci krempuje.
                                            • rpg7 ktos inny 22.07.04, 16:26

> niech to bedzie ktos inny

Czy to byl Jezow, ktory krzyczal "Niech zyje Stalin!", kiedy go rozstrzeliwali?
                                              • Gość: J.K.2 Re: ktos inny IP: 195.70.208.* 22.07.04, 16:33
                                                rpg7 - zalujesz o Jezowie?
                                                • rpg7 Re: ktos inny 22.07.04, 16:41

> rpg7 - zalujesz o Jezowie?

Ty jestes jak Jezow.
                                                  • Gość: J.K.2 Re: ktos inny IP: 195.70.208.* 22.07.04, 16:48
                                                    w jakim sensie? (osobiscie nie lubie degeneratow)
                                                  • Gość: grg Re: ktos inny IP: *.b.jawnet.pl 22.07.04, 17:07
                                                    W sensie oddania wladcy. I w tym sensie, ze i on pewnie nie wierzyl, ze kiedys
                                                    przyjda i po niego.

Btw, slyszalem, ze niedawno odkryli u was przypadkowo wielki masowy grob pod
                                                    Moskwa, z Wielkiej Czystki. Tak ze 2 lata temu moze. Rozumiem, ze zostal szybko
                                                    zasypany i na miejscu zrobione tereny wypoczynkowe FSB?
                                      • rpg7 Sowieci i ChRL - odwrotnie. sorry. 22.07.04, 16:36
                                        ZSRR to ok. 60 milionow, a Chinczycy to ponad 30 (38). W tym 15 milionow w
                                        obozach koncentracyjnych:

www.freedomsnest.com/rummel_prc.html

ALE to nie wliczajac 110 milionow(!) aborcji przymusowych, no i 27 milionow
                                        zaglodzonych na smierc nieumyslnie w latach '60 w wyniku katastrofalnych
                                        pomyslow pseudogopodarczych (najwiekszy glod w dziejach ludzkosci).

Wiele z tych dzieci zamordowanych zostalo juz po narodzeniu.
                                        • Gość: J.K.2 rpg7-nie dziwisz sie ze Rosjanie jeszcze istnieja IP: 195.70.208.* 22.07.04, 16:41
                                          jako narod? po takiej twojej "statystyce"?
                                          • Gość: grg ofiary sowieckie, to nie tylko Rosjanie IP: *.b.jawnet.pl 22.07.04, 17:01
                                            Tam sa wszystkie "narody ZSRR" i nie tylko.

Niemcy, Polacy, Finowie, Wegrzy, Rumuni i inni sami skladaja sie na kilka
                                            milionow (tu szczegolnie Niemcy, ale i Polacy maja swoj ponad 1 milion).

Setki tysiecy Wajnachow i miejscowych Kozakow takze (rosyjska wojna domowa,
                                            nieustajace represje, kolektywizacja, deportacja).
                                            • Gość: J.K.2 ofiary komunizmu IP: 195.70.208.* 22.07.04, 17:04
                                              • Gość: grg Zadziwiasz mnie, nie-komunistyczny stalinowcu. /nt IP: *.b.jawnet.pl 22.07.04, 17:09
                                                • Gość: J.K.2 Re: Zadziwiasz mnie, nie-komunistyczny stalinowcu IP: 195.70.208.* 22.07.04, 17:13
                                                  coz wole Stalina niz Trockiego z jego judejskim komunizmem
    • Gość: darkCG Re: Kłopoty Rosjan w Czeczenii IP: *.vline.pl 19.07.04, 10:52
      No i pogadaliśmy sobie tych kilka dni! Pewnie wiele sie zmieniło na świecie od
      tego! "Brodata hołota", palenie ogniem...miodzio:)
      Nic się nigdy nie zmieni!!! Nic!!! Tak długo jak będziemy przypinać łatki
      wspomniane wyże!
      Szkoda!
      Walczcie!!! Co Wam innego zostało?!? Jeśli nie zwycięstwo to przynajmniej mój
      szczery żal nad Waszymi Mogiłami!!!
      A Rosjanom życzę żeby nigdy i nigdzie nie musieli już walczyć!
      Pokój Wam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka