Dodaj do ulubionych

"Wybieramy" papieża

12.03.13, 00:51
I my na forum możemy się niewinnie pobawić w prognozy o wyborze papieża, skoro cały wolny i demokratyczny Zachód zwalczający KK jako źródło wszelkiego zła na ziemi wstrzymał oddech i patrzy na dym z Watykanu, niczym wąż na magika grającego mu na fujarce....

Wg mnie KK ma szanse na odzyskanie swej pozycji wtedy, gdy uwolni się od narzuconych mu przez "wolny i demokratyczny" świat okowów. Czyli:

w zasadzie obecnie już chyba tyko papież z Am. Pld. albo.... z Chin może sobie poradzić z narzuconymi KK problemami, bo tylko taki papież może się wykazać odpowiednią dawką NIEzależności. Afrykański papież też nie mógłby być rozliczany za wszystkie winy białego świata, ale Afryka jeszcze do tego nie dojrzała, by być globalistą, nie ma tej pozycji. Am. Pld. czy zwłaszcza Chiny i owszem.

Najlepszy byłby chiński papież, bo załatwiłby trzy strony barykady:

- Zachód, bo Chiny weszłyby niej już nie tylko ekonomicznie ale i ideologicznie na teren zachodni,
- Chiny, bo taki papież wpłynąłby jak nikt inny na chińskie zdefiniowanie się we współczesnym świecie.
- porozumienie z Rosją. Chiński katolicki/chrześcijański papież byłby zapewne bliższy Cerkwi niż polski JPII lub chiński konfucjanizm...

W Chinach katolizym rośnie szybko, no ale mimo to, to chyba nierealne.

Czyli - zostają mentalni następcy Chaveza:-) Albo dalszy upadek KK ukrzyżowanego przez swych dawnych zachodnich wyznawców....

Obserwuj wątek
    • eva15 Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 00:56
      Sorry:

w Chinach katolicyzm rośnie szybko...
    • yurek11111 Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 01:19
      ewcia,znowu pchasz swoje trzy grosze,do tematu ,w ktorym masz goovno do gadania...
      Jakie to komsomolskie "wybieramy papieza".....:-)))))))))))
      • eva15 Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 01:24
        Gdybyś ty chociaż biedaku nieszczęśliwy rozumiał sens użycia cudzysłowia.. . O tekście jako takim już nawet nie wspomnę, bo to cię zupełnie przerasta.
        • gambit_smolenski3 Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 01:38
          Trzeba być jurkowo-jk'owym łosiem, aby się nie skapnąć, iż Twój wątek to satyra na medialną papkę doradzania Kościołowi i wybierania papieża; w zastępstwie kolegium kardynalskiego. Zwłaszcza już przez te media i środowiska, które kreują i nakręcają antykościelną/antyklerykalną histerię homo/pedofilską...
        • yurek11111 Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 04:51
          ewcia,bogaczka szczesliwa uzyla cudzyslowia ,a wszystkie biedaki nieszczesliwe,maja sluchac i rozumiec ,co nawiedzona mitomanka ma do przekazania ,a jak ktos ma inne zdanie,lub sie nie zgadza, to w/g przewodniczacej temat go przerasta,wot bolszewicy mentalnosc....:-)))))

eva15 napisała:

> Gdybyś ty chociaż biedaku nieszczęśliwy rozumiał sens użycia cudzysłowia.. . O
          > tekście jako takim już nawet nie wspomnę, bo to cię zupełnie przerasta.
          • igor_uk yurek. 12.03.13, 07:38
            Co nie mow,ale burakiem urodziles sie,burakiem i odejdziesz do "lepszego" swiatu.
            Miales mala szanse zachowac pozory kultury i rozsadku,ale drugim swoim wpisem ta szanse zmarnowales.
            • kaszebe12 Re: yurek. 12.03.13, 08:50
              Yurus , zlotko ty moje...-nie przejmuj sie krytykami forumowego towarzystwa.-Przeciez sam wiesz , ze najistotniejszym jest to ,ze nie jestes analfabeta , ze w czasie spedow wyborczych potrafisz narysowac krzyzyk w kwadraciku.-Moze jednak sprobujesz zagrac w "kolko i krzyzyk" ? - Taki maly wysilek intelektualny pozwoli tobie (moze) na wzbogacenie swiatopogladu...
              • yurek11111 Re: yurek. 12.03.13, 14:56
                kaszebe,moj ty palanciku,przeciez wiesz,ze WSZYSTKIE twoje rady ,traktuje powaznie,i juz cwicze "kolko i krzyzyk" ,a ty "stworzony" do rzeczy wyzszych,zajmij sie wyborem papieza z przewodniczaca,a ateista igor,w tym zboznym dziele was wspomoze....:-)))))))))))))

PS."Argumenty" personalne to pierwsze stadium choroby downa,kaszebe uwazaj na siebie,nie chcialbym z tak (nie)powaznym "dyskutantem",wymieniac poglady na temat brrrr,twojego bolszewickiego swiatopogladu.... :-))))))

kaszebe12 napisał:

> Yurus , zlotko ty moje...-nie przejmuj sie krytykami forumowego towarzystwa.-Pr
                > zeciez sam wiesz , ze najistotniejszym jest to ,ze nie jestes analfabeta , ze w
                > czasie spedow wyborczych potrafisz narysowac krzyzyk w kwadraciku.-Moze jednak
                > sprobujesz zagrac w "kolko i krzyzyk" ? - Taki maly wysilek intelektualny pozw
                > oli tobie (moze) na wzbogacenie swiatopogladu...
            • yurek11111 igor.. 12.03.13, 14:49
              ty nigdy zadnej szansy nie miales,rabem sie urodziles i rabem odejdziesz do gorszego swiata....:-))))

PS.Widze ze pozazdrosciles,i zaczynasz piety podgryzac...... :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • igor_uk yurek. 12.03.13, 15:16
                zachowales sie,jako ostatnie chamisko.Zamiast tego,zeby zchowac pozory kultury ,pograzasz sie.
                • yurek11111 igorczik,moj ty klaunie forumowy 12.03.13, 22:18
                  igorczik,moj ty klaunie forumowy,jak ty mnie wyzywasz chamisko,to utwierdza mnie ze dzialam bezblednie,no chyba ze chciales napisac panisko,wtedy bym sie zastanawial ,co knujesz....:-)))

PS>Liz dalej moje piety,smacznego.....:-))))))))))
                  Za obrone przewodniczacej masz medal....z kartofla..... :-)))))))

igor_uk napisał:

> zachowales sie,jako ostatnie chamisko.Zamiast tego,zeby zchowac pozory kultury
                  > ,pograzasz sie.
                  • igor_uk yurek,pajac ty chamowaty. 12.03.13, 22:42
                    Wsiokiem urodziles sie,wsiokiem i zdechniesz.

p.s. Nie masz jaj przyznac sie do tego,ze zachowales sie,jako swolocz.
                    • yurek11111 igor,klaun ty durnowaty....:-)))))) 12.03.13, 23:05
                      Masz napady,znowu $raczki dostales,w slinotoku sie objawiajacym,przyjmij do wiadomosci ze twoje opinie czy ja jestem swolocz,czy ty nim jestes ,mi wisza i nie interesuja mnie, wiesz czemu?,bo pojecie swoloczy dla Polaka i ruskiego ,to dwie rozne definicje...:-)))

PS.Coraz czesciej masz"dola",czy dol to juz twoje przeznaczenie?

igor_uk napisał:

> Wsiokiem urodziles sie,wsiokiem i zdechniesz.
                      >
                      > p.s. Nie masz jaj przyznac sie do tego,ze zachowales sie,jako swolocz.
                      • igor_uk yurek. 13.03.13, 14:51
                        Zwrocilem tobie uwage na to,na kogo wygladasz,zachowujac sie w podobny sposob.Nie moja wina,ze cie brakuje jaj przyznac sie do tego,ze zachowales sie,jako ostatni wsiok.
                        • ubiquitousghost88 Igruszka, jak już wszystkich ochrzcisz swołoczami 13.03.13, 15:34
                          ...to spraw sobie niespodziankę świąteczną, która ci wpłynie korzystnie na błogość spojrzenia na świat...
                          A może i trzecia wybranka się przydarzy, kto wie?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,131218,13546148,Animacja_.html
                          • igor_uk ubludek. 13.03.13, 17:31
                            a ty tak i podskakujesz kolo moich nog?
        • borrka "sens użycia cudzysłowia.." 12.03.13, 07:51
          A ja nie widze wiekszego sensu uzywania "cudzyslowia".
          No, moze w Leszczykach ...
          • eva15 Re: "sens użycia cudzysłowia.." 12.03.13, 10:00
            No dobra - "cudzysłowu" nie "cudzysłowia", jakoś z tym słowem faktycznie mam problem. Może dlatego, że rzadko powołuję się na cudze myśli. Umiem myśleć sama!
            No i przez to również użycie tego słowa w przenośni wyszło z błędem.

A w temacie masz coś do powiedzenia?
            • ubiquitousghost88 "w temacie" to też nowo(po)twór językowy... 12.03.13, 13:10
              ...Prawidłowo należy zapytać: "A co masz do powiedzenia na temat?"...
            • yurek11111 Re: "sens użycia cudzysłowia.." 12.03.13, 15:01
              ewcia,ty masz ze wszystkim "pod gorke"....
              Najwieksze problemy masz z logika ,co nie przeszkadza ci bic piane,ZEBY ZAISTNIEC....:-))))))PS>A co ty masz do powiedzenia w temacie wyboru papieza,jako przewodniczaca forumowego komsomolu,masz prawo dwa glosy oddac,czy masz prawo veta,gdyby Putina nie wybrali???:-)))))))))

eva15 napisała:

> No dobra - "cudzysłowu" nie "cudzysłowia", jakoś z tym słowem faktycznie mam pr
              > oblem. Może dlatego, że rzadko powołuję się na cudze myśli. Umiem myśleć sama!
              > No i przez to również użycie tego słowa w przenośni wyszło z błędem.
              >
              > A w temacie masz coś do powiedzenia?
            • borrka Niewiele mam do powiedzenia, Effciu... 12.03.13, 18:00
              Bo mnie to malo ekscytuje - nie z braku szacunku dla KK, ale nie ulegam emocjom brukowcow, a meritum sprawy umyka mej ocenie.
              Se spokoj daje.
    • zlotamajka Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 01:47
      Nie uwazam ze Chinczyk bylby dobrym wyborem. Przedwszystkim z tego wzgledu ze Katolicyzm czy Chrzescijanstwo nie jest tak naprawde zakorzenione i jest tylko na obrebach. Kultura Chinska jest zakorzeniona w Confucius.

Co do Ameryki Pld calkiem sie zgadzam i uwazam ze to bylby najlepszy wybor.
    • max2-012 ja stawiam na papieża z AL 12.03.13, 05:36
      i takiego sobie i światu zycze. Chinskiego nie chce, bo to by dalo Chinom totalna hegemonie nad swiatem takze w kwestii duchowej. To byloby zbyt grozne.
      • igor_uk Mam od dluzszego czsu faworyta :-) 12.03.13, 07:41
        Jest nim czarnoskory .

p.s Murzyn moze rzadzic Stanami,to czemu by inny Murzyn nie mogl rzadzic KK?
    • mrs.courvoisier kolejny papież będzie jednak "biały" jak zawsze 12.03.13, 08:11
      zadecyduje jego stosunek do omoseksualizmu, czyli albo konklawe uzna że
      1) należy kościół oczyszczać z homosiów, a wtedy papieżem zostanie arcybiskup Bostonu O'Malley
      2) należy uznać prawa homosiów, jako że już się wyemancypowali w świeckim społeczeństwie, a wtedy papieżem zostanie arcybiskup Wiednia Schoenborn, arystokrata żydowskiego między innymi pochodzenia (oraz także podobno mason).
      • mrs.courvoisier Re: kolejny papież będzie jednak "biały" jak zaws 12.03.13, 08:23
        literkę "h" mi wymyło, proszkiem OMO? czy to czasem nie austriacki proszek do prania ;)
    • przyjacielameryki Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 08:29
      Tylko nie murzyn, bo jeżeli tak to ten wybór będzie oznaczał koniec świata. Tak jest napisane w wielu przepowiedniach. Amen!
    • ubiquitousghost88 Wybiorę Brazylijczyka... 12.03.13, 09:41
      ...:)
    • malkontent6 Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 13:44
      Katolicyzm jest za mało popularny w Chinach aby własnie stamtąd pochodził nowy papież.

Nie powinien zostać wybrany kolejny biały Europejczyk. Stawiam na Amerykę Południową.
      • j-k Re: "Wybieramy" papieża 13.03.13, 20:35
        To powiedz kiedy wybiora tego czarnego.
        Chcialbym wiedziec, kiedy czas sie w droge szykowac.
    • lubat Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 14:11
      Eva, obawiam się, że zbyt optymistycznie zakładasz, iż wybór afrykańskiego czy nawet chińskiego papieża coś by zmienił w nastawieniu liberastów do KK.
      Cokolwiek oni twierdzą, to ich realne działania dążą do maksymalnego ograniczenia znaczenia KK, a jeśli się uda (na Zachodzie to na pewno się uda) to sprowadzenie go do roli mało ważnej sekty zbzikowanych staruszków, przy tym "nienormalnych" hetero.

Tak więc nawet ewentualnemu chińskiemu papieżowi nie odpuszczą i będą go rozliczać za wszystkie prawdziwe i urojone grzechy Kościoła z całej historii, no może ograniczą się do 20. wieku. A jak zabraknie powodów historycznych, to wystarczającym powodem może się stać niechęć KK do wyboru na przyszłego papieża kardynałki żyjącej w związku lesbijskim, najlepiej żeby z rabinką.

Innymi słowy - jak się chce uderzyć, to kij się zawsze znajdzie. Ostatnio tym kijem jest pedofilia. I nikomu nie psuje dobrego samopoczucia, że tyle samo (jeśli nie więcej) przypadków pedofilii jest w organizacjach dziecięcych/młodzieżowych, sporcie młodzieżowym, domach dziecka czy poprawczakach - wszędzie tam, gdzie jest podległość służbowa czy emocjonalna dzieci wobec dorosłych. Tylko że liberaści rządzący mediami mają inny cel: podkopać autorytet KK.
      • eva15 Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 18:51
        Całkowicie się z Tobą zgadzam.
        Mało tego EU - polityk Daniel Cohn-Bendict pracował w młodości jako przedszkolanek we Frankfurcie i później wydał książkę w której dość dokładnie i z lubością opisywał, jak małe dziewczynki grzebały mu w rozporku i jak ważnym jest poważne, partnerskie traktowanie seksualności małych dzieci. Tak samo uważał cały ruch Zielonych w swych początkach, czyli z końcem lat 70. pocz. 80. NIGDY nikomu włos za to z głowy nie spadł, kisążka D. C-B była jeszcze do niedawna powszechnie dostępna w księgarniach. Tymczasem w przypadku KK ściga się prawdziwe czy urojone przypadki pedofilii, które sięgają 40-50 lat wstecz.
        • eva15 Znów Niemiec papieżem? 12.03.13, 19:56
          Tym razem nie z Niemiec a z Brazylii . 63-letni Odilo Scherer kardynał brazylijski niemieckiego pochodzenia, ma ponoć poważne szanse.

www.dw.de/favorit-f%C3%BCr-die-papst-wahl-odilo-scherer/a-16663582
    • 1blueelvic Osobiscie stawiam na ... 12.03.13, 14:24
      dwoch kandydatow: Scole i Ouelleta. Wieksze szanse daje Scoli ale nigdy nic do konca pewne nie jest.

Jest jeszcze jeden "cichy" kandydat z Wiednia ... i kto wie czy nie jest on czarnym (hahaha) koniem tegoz wyscigu.

Wskazac tylko jednego .... Scola.
      • misterpee Re: kto papiezem nie bedzie 12.03.13, 16:59
        Polak, Niemiec, Rosjanin, Ukrainiec, Szwed. Kandydaci ktorych lubie maja mala szanse poniewaz nie sa kardynalami.
        • przyjacielameryki Re: kto papiezem nie bedzie 12.03.13, 18:03
          misterpee napisała:

> Polak, Niemiec, Rosjanin, Ukrainiec, Szwed. Kandydaci ktorych lubie maja mala s
          > zanse poniewaz nie sa kardynalami.

Z popa chciałeś papieża zrobić??
    • wojciech.2345 Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 19:22
      Effciu,
      pominę meritum Twojego postu. Napisz coś na temat właściwej krzywizny bumeranga.
      4 razy używasz skrótu "KK". Piszemy Kościół katolicki, Kościół protestancki, Kodeks karny.... i właściwe skróty to: Kk, Kp, Kk, ... .

Ortografia.

• eva15 Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 20:02
        A po niemiecku piszemy KK! I basta!
        • j-k a dotarlo jusz, dziewcze ? 12.03.13, 20:07
          eva15 napisała:
          > A po niemiecku piszemy KK! I basta!

a dotarlo jusz, dziewcze ?
          ze pa polski piszemy Rassijanin , a nie Rosjanin?
        • wojciech.2345 Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 20:08
          eva15 napisała:
          > A po niemiecku piszemy KK! I basta!
          -------------------
          Gołąbeczko,
          wymagasz perfekcji od adwersarzy.

A od siebie?
          • eva15 Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 20:15
            Napisałam perfekcynie po niemiecku - KK. Ucz się języków obcych!
            • mara571 na polskim forum, Evciu po niemiecku? 12.03.13, 20:24

• j-k ona tu uprawia SamIzdat 12.03.13, 20:41
                to sktot dla znajacych rosyjski :)
              • eva15 Re: na polskim forum, Evciu po niemiecku? 12.03.13, 21:48
                A co? Na chińskim mam pisać po niemiecku? Tam jeszcze mniej osób mnie zrozumie:-)
                • wojciech.2345 Re: na polskim forum, Evciu po niemiecku? 12.03.13, 21:53
                  eva15 napisała:
                  > A co? Na chińskim mam pisać po niemiecku? Tam jeszcze mniej osób mnie zrozumie:
                  > -)
                  -------------
                  Effciu,
                  każdy może strzelić błenda.
                  Nihil novi.
                  Ty jednak jak to całe Wasze Czeka idziesz w zaparte.
                  • eva15 Re: na polskim forum, Evciu po niemiecku? 12.03.13, 21:56
                    Jakbyś kumał w j. obcych, to wiedziałbyś, że to nie błąd. Już klka razy próbowałeś mnie poprawiać, zupełnie błędnie.
                    • wojciech.2345 Re: na polskim forum, Evciu po niemiecku? 12.03.13, 22:00
                      eva15 napisała:
                      > Jakbyś kumał w j. obcych, to wiedziałbyś, że to nie błąd. Już klka razy próbowa
                      > łeś mnie poprawiać, zupełnie błędnie.
                      ---------------
                      Effciu,
                      dlaczemu więc nie piszesz wszystkich rzeczowników
                      z wielkiej litery?

Kręć dalej.
                      • eva15 Re: na polskim forum, Evciu po niemiecku? 12.03.13, 22:10
                        Tam wcale nie chodzi o rzeczownik (ten i po polsku jest w tym przypadku pisany z dużej litery) a o przymiotnik (ten po polsku pisze się z małej).
                        Naucz ty się najpierw części mowy, naucz się odróżniania rzeczowników od przymiotników i dopiero później zabieraj głos, bo tak jest tylko bardzo śmiesznie.
            • wojciech.2345 Re: "Wybieramy" papieża 12.03.13, 20:30
              eva15 napisała:
              > Napisałam perfekcynie po niemiecku - KK. Ucz się języków obcych!
              ------------------
              Gołąbeczko,
              Ty ustalasz nowe zasady polskiej ortografii.

Jesteś reformatorką.
              • ubiquitousghost88 Czepialski. Na kursach M-L polskiego mieliby uczyć 12.03.13, 20:43
                wojciech.2345 napisał:

> eva15 napisała:
                > > Napisałam perfekcynie po niemiecku - KK. Ucz się języków obcych!
                > ------------------
                > Gołąbeczko,
                > Ty ustalasz nowe zasady polskiej ortografii.
                >
                > Jesteś reformatorką.
                • eva15 Re: Czepialski. Na kursach M-L polskiego mieliby 12.03.13, 22:33
                  On nawet nie odróżnia rzeczowników od przymiotników.
                  • ubiquitousghost88 Joj, bo skonam ze śmiechu... 13.03.13, 15:26
                    ...Co łajza to łajza, ale tu wszyscy tacy :)...
                    Przyznam, że to ja Tobie zaimputowałem te kursy M-L... no, bo z grzechu wychodzę powoli: jak na razie udaje mi się nie obrzucać mięsem (z domieszką koniny)...
              • j-k odval sie, Voytek. 12.03.13, 20:43
                wojciech.2345 napisał:
                > Jesteś reformatorką.

od new-polish to ja na tym foro jestem

Evelein-Mädchen probuje mi wykrasc czesc poletka.
    • mrs.courvoisier najlepszy byłby Mel Gibson 12.03.13, 21:03
      i powrót do przedsoborowego antyżydowskiego kościoła
    • czlowiek_ksiazka evo - szukasz katolickiego ... Putina! :) 12.03.13, 23:21
      Evo15 - po prostu podświ-domiw uważasz, że dla KK najlepszy byłby katolicki Putin! :)
      To zrozumiałe i ... słuszne! :)
      • eva15 Re: evo - szukasz katolickiego ... Putina! :) 12.03.13, 23:48
        Ha, ha, to jest dobre! Bardzo celne! :-)

No może tylko z tą różnicą, że to nie tyle ja szukam, ile KK powinien znaleźć, jeśli chce uratować swą "firmę".
        • czlowiek_ksiazka św. Franciszek 13.03.13, 23:15
          Św. Franciszek to ulubiony jak wieść niesie święty katolicki prezydenta Putina! :)

Franciszek Pierwszy!
          • yurek11111 Re: św. Franciszek 13.03.13, 23:31
            bumazka,u mnie mowia,ze ulubionym swietym Putina,jest nie taki swiety Gazprom....:-)))
            czlowiek_ksiazka napisała:

> Św. Franciszek to ulubiony jak wieść niesie święty katolicki prezydenta Putina!
            > :)
            >
            > Franciszek Pierwszy!
      • malkontent6 Ha! 13.03.13, 00:15
        czlowiek_ksiazka napisała:

> Evo15 - po prostu podświ-domiw uważasz, że dla KK najlepszy byłby katolicki Putin! :)
        > To zrozumiałe i ... słuszne! :)

Byłem pewny, że ktoś z was coś takiego napisze. I mój forumowy przyjaciel mnie nie zawiódł. :)
    • kaszebe12 Antypapieska manifa !-Niezwykle wazne ! 13.03.13, 11:33
      ...skoro grauanty "humoryzuje"...- Jak podaja zachodnie zrodla , wczoraj odbyla sie , na placyku papieskim ,manifa polnagich dziewuszek sponsorowanych przez demokrate Sorosa. -W owej manifie wziely udzial 2 (slownie -dwie) polnagie dziewuszki.
    • wojciech.2345 Angela Merkel jest Polką? 13.03.13, 17:59
      Według zawartych w biografii danych ojciec Angeli Merkel urodził się jako Horst Kazmierczak, a dziadek, Ludwig Kazmierczak, przyszedł na świat w 1896 roku jako nieślubne dziecko Anny Kazmierczak i Ludwiga Wojciechowskiego.

fakty.interia.pl/news-dziadek-angeli-merkel-nazywal-sie-kazmierczak,nId,942534
      • malkontent6 Re: Angela Merkel jest Polką? 13.03.13, 18:10
        Teraz rozumiem dlaczego Ewcia jej nie lubi. :)
    • gambit_smolenski3 i "komentatorów", komentujących obecnie wręcz już 13.03.13, 18:58
      i "komentatorów", komentujących obecnie wręcz już etatowo Konklawe i sprawy Kościoła. Jak nie lewaczka Środa, to judeomason Hartmann (jest wiceszefem oddział B'nai B'rith na Polskę), jak nie byli habitowcy, to Sipowicz ("ciacho Kory", hehe)... ;-) Brakuje jeszcze tylko Nergala i Dody, Urbana i szefa Faktów i mitów... ;-) Sami "przyjaciele" katolicyzmu, hehe. Jak to było? "Boże, chroń mnie przed przyjaciółmi; z wrogami sam sobie poradzę!"... ;-) Co ciekawe, Gmyz nabija się z tej manipulacji nawet nie jako katolik, lecz luteranin; brawa dla Gmyza;-)

natemat.pl/54019,nie-kneblujcie-nas-sipowicz-obirek-sroda-i-hartman-komentujacy-konklawe-irytuja-prawice
      twitter.com/cezarygmyz
      twitter.com/lkwarzecha
      • gambit_smolenski3 Warzecha i Gmyz wyśmiewają tvn-owskich "ekspertów" 13.03.13, 19:00
        PS. Drugi post w ramach autokorekty tytułu wpisu. Przepr. za błąd.
        • misterpee Re: jakie imie przyjmie nowy papierz 13.03.13, 19:24
          Sadze ze nie bedzie to Felicjan, Sebastian, Harry ani William .
          • misterpee Re: koniec zgadywania 13.03.13, 19:35
            Mamy paierza. Brazylia bedzie szczesliwa !!!!!!!!!!!!
    • wojciech.2345 ukazał się biały dym /bt 13.03.13, 19:33
    • max2-012 Bardzo sie ciesze z tego wyboru 13.03.13, 20:52
      Ameryka Lacinska gora. Duch Chaveza zyje, podpobnie jak teologia wyzowlenia, ktora ten papiez wyznaje.

Są trzy fazy ujawniania się prawdy. Najpierw prawda jest ośmieszana, potem spotyka się z gwałtownym oporem, w końcu traktowana jest jako oczywistość.
      /Arthur Schopenhauer/
      • ubiquitousghost88 Ameryka 99% wreszcie pokaże Ameryce 1%... 13.03.13, 21:10
        ...gdzie raki zimują.
        OCUPY WALL STREET!

max2-012 napisał(a):

> Ameryka Lacinska gora. Duch Chaveza zyje, podpobnie jak teologia wyzowlenia, k
        > tora ten papiez wyznaje.
        >
        >
        > Są trzy fazy ujawniania się prawdy. Najpierw prawda jest ośmieszana, potem spot
        > yka się z gwałtownym oporem, w końcu traktowana jest jako oczywistość.
        > /Arthur Schopenhauer/
        • igor_uk ubi. 13.03.13, 21:17
          Ty naprawde wierzysz w te bzdety co piszesz? Kto i co w Ameryce pokaze? To spolecznstwo wychowane na hamburgerach.Rzuca im Big Maca wiekszego o 10%,to oni zapomna o wszystkich swoich zadaniach.
          • ubiquitousghost88 Cierpiący lud niebezpieczny. Powinieneś to znać... 13.03.13, 21:30
            ...z własnej historii.
            Dubinuszka niczewo nie nauczyła?
            • igor_uk widze ,ubi. 13.03.13, 21:46
              Ze malo na czym znasz sie.
              • ubiquitousghost88 [...] 13.03.13, 22:08
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • max2-012 Re: Ameryka 99% wreszcie pokaże Ameryce 1%... 14.03.13, 01:34
          Co z ciebie taki rasista? 99% Amerykanow z USA tez jest przeciw 1 % oligarchow-zlodziei- korpomafiozow-banksterow, bo ci Amerykanie tak sam cierpia i sa wyzyskiwani przez te mafijna korpo-hołotę, jak reszta swiata. Amerykanie te z sie ciesza z wyboru tego papieża Franiszka Jezuity.
          ---
          Są trzy fazy ujawniania się prawdy. Najpierw prawda jest ośmieszana, potem spotyka się z gwałtownym oporem, w końcu traktowana jest jako oczywistość.
          /Arthur Schopenhauer/
        • elka-sulzer Re: Franio jakos dziwnie 14.03.13, 02:20
          Alana Greenspana przypomina. Czyzby pierwszy aszkenazi papcio? <snark>
          • max2-012 Re: Franio jakos dziwnie 14.03.13, 05:18
            Nie wiem, ale mi nie przypomina on Greenspana, tylko starego Włocha. Gdyby przypominal, to bylby oligarchą i okradał by biednych ile wlezie, a on dzieli sie z biednymi, zyje skromnie i wyznaje teologie wyzwolenia. To jednak nie ta mentalnosc i nie ta dusza:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka