Dodaj do ulubionych

Snowden,raczej,z Rosji nigdzie nie ruszy sie.

30.07.13, 21:01
Bradley Manning uniewinniony od najcięższego zarzutu. Odpowie za 19 innych przestępstw
"Szeregowy Bradley Manning został oczyszczony z zarzutu "wspierania wroga państwa", za który groziła mu kara dożywotniego pozbawienia wolności. Uznano go jednak winnym 19 z 21 zarzucanych mu czynów. Ten analityk wywiadu wojskowego oskarżony był o przekazanie tajnych dokumentów portalowi Wikileaks.Wojskowemu groziło dożywocie za najcięższe przestępstwo, ale uniewinnienie nie oznacza, że opuści więzienie. Sąd wojskowy w Maryland uznał, że ciąży na nim wina za 19 przestępstw, za które grozi mu w sumie 100 lat pozbawienia wolności. Wymiar kary poznamy w środę."

Wiecej o tym mozno przeczytac w AP :
hosted.ap.org/dynamic/stories/U/US_MANNING_WIKILEAKS?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2013-07-30-14-11-55
"FORT MEADE, Md. (AP)
Obserwuj wątek
    • misterpee Re: Snowden,raczej,z Rosji ruszy sie. 31.07.13, 00:21
      sadze ze jako turysta odwiedzi granice polsko Bialoruska, Lwow, Teheran, niedlugo Tibilisi,
      Koreje polnocna, Chiny, Vietnam, Serbie, Byc moze Damaszek, Rodezje, Wenezuele , Ekwador, Boliwie, Nikarague, Kube, potem Wegry, Niemcy, az w koncu Ameryka powita go wielka parada na 5 Avenue.
    • eva15 Re: Snowden,raczej,z Rosji nigdzie nie ruszy sie. 31.07.13, 00:24
      Waszyngton powiadomił Moskwę, że może i owszem paszport wydać, ale tylko w jedną stronę - na przelot do USA...
      • 5magna Re: Snowden,raczej,z Rosji nigdzie nie ruszy sie. 31.07.13, 00:56
        Ludzie sie pozbywaja tego obywatelstwa a ten ma przyjac paszport. Chyba sobie glowe z dupa zamienili aby mu cos takiego proponowac....
        • 5magna Re: Snowden,raczej,z Rosji nigdzie nie ruszy sie. 31.07.13, 12:51
          www.ctvnews.ca/world/edward-snowden-s-father-thanks-vladimir-putin-for-keeping-his-son-safe-1.1391658
          • 5magna Re: Snowden,raczej,z Rosji nigdzie nie ruszy sie. 31.07.13, 13:06
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14362415,Ojciec_Snowdena__FBI_namawialo_mnie_na_wyjazd_do_Rosji.html#BoxWiadTxt
      • malkontent6 Re: Snowden,raczej,z Rosji nigdzie nie ruszy sie. 31.07.13, 16:50
        eva15 napisała:

> Waszyngton powiadomił Moskwę, że może i owszem paszport wydać, ale tylko w jedn
        > ą stronę - na przelot do USA...

A jak w podobnej sytuacji zachowałby się Kreml? Załóżmy, że jakiś zdrajca publikuje informacje niewygodne dla Putina. Co dale? Putin zaprasza go na wódkę?
        • przyjacielameryki Re: Snowden,raczej,z Rosji nigdzie nie ruszy sie. 31.07.13, 17:12
          malkontent6 napisał:

>
          >
          > A jak w podobnej sytuacji zachowałby się Kreml? Załóżmy, że jakiś zdrajca publ
          > ikuje informacje niewygodne dla Putina. Co dale? Putin zaprasza go na wódkę?

Nie, nie na wódkę a na herbatkę z izotopem polonu. To "wielkie szczęście" miał Litwinienko, który śmiał powiedzieć trochę prawdy o rządach Putina.

Ta cała sprawa ze Snodenem jest i śmieszna i żałosna ale w przypadku Rosji świetnie pokazuje jak to warto robić z nią interesy, resety itp. głupoty.
          • igor_uk Ojciec Snowdena radzi synowi,by został w Rosji. 31.07.13, 19:10
            Ojciec Edwarda Snowdena poradził w środę swemu synowi, który od połowy czerwca mieszka w strefie tranzytowej moskiewskiego lotniska, by pozostał w Rosji. W wywiadzie dla kanału telewizyjnego Rossija 24 zapowiedział też, że ma zamiar pojechać do Rosji, aby zobaczyć się z synem.
            - Kiedy będą sprzyjające okoliczności i sprzyjający czas, mam nadzieję, że będę miał taką możliwość i pojadę do Rosji - powiedział Lon Snowden. - Kocham mojego syna, jestem z niego dumny, sądzę, że jeśli pojedziemy do Rosji, to zrobimy to w legalny sposób - dodał.

Wyraził przekonanie, że Rosja ma dobre intencje i możliwość ochrony syna. - Na jego miejscu zostałbym w Rosji - powiedział Lon Snowden.

Ja,bedac na miejscu ojca Edka,poradzilem by to samo.
            • malkontent6 Re: Ojciec Snowdena radzi synowi,by został w Rosj 31.07.13, 19:56
              Igor, moje pytanie było bardzo poważne, bez złośliwości.

Co w podobnej sytuacji robi rosyjski ojciec? Jego syn zdradza ważne tajemnice państwowe, ucieka do Hongkongu a później do Waszyngtonu. Prosi o azyl w USA.
              • 5magna Re: Ojciec Snowdena radzi synowi,by został w Rosj 31.07.13, 20:04
                Widac ze tam ludzie maja dosyc tego USA bo 3/4 populacji popiera Snowden.....PS. A czy to dobrze czy zle.
              • igor_uk Caly problem polega na tym,malkontent. 31.07.13, 20:07
                Ze Snowden ,jak na razie,nie zdradzil zadnych tajemnic panstwowych .Raczej tu chodzi o zdrade tajemnic sluzbowych .
                Na skutek dzialan Edzia nikt nie zginal,USA nie zostali militarnie oslabione.
                Jedyna krzywde,ktora Stany doznali,to uderzenie po prestizu .Ale mozno powiedziec,ze sami Stany sobie sa winni :-) .
                Co by ja,jako ojciec,zrobil,o ile by moj syn zdradzil tajemnice panstwowa,na slutek czego obronnosc mojego panstwa by ucierpiela,a co za tym idzie i zycie moich wspolrodakow zostalo by narazone?
                Prosil by o sprawiedliwy proces ,napewno by jego dzialan nie bronilem.
                W przypadku tego,co zrobil Snowden,prawdopodobnie poradzilem by mu to samo,co i ojciec Edka.
                Ja naprawde nie lubie,jak ktos wtyka swoj nos w moje prywatne zycie ,a do tego gromadzi dane, dotyczace mojej skromnej osoby.
                • malkontent6 Re: Caly problem polega na tym,malkontent. 31.07.13, 20:27
                  Snowden mówił o czymś o czym nie powinien był mówić. Nieważne czy uważamy to za tajemnicę państwową czy służbową.
                  • igor_uk Re: Caly problem polega na tym,malkontent. 31.07.13, 20:34
                    Wiem o tym i nawet dla tego "radzilem" Putiny na dawac azylu dla Snowden,zeby nie bylo przykladu dla rosyjskich Snowden.
                    Ale ty pytales mnie,jako ojca,a nie jako Prezydenta Kraju.Dla tego uzyskales taka ,a nie inna odpowiedz.
                    • a74-7 Re: Caly problem polega na tym,malkontent. 31.07.13, 22:08
                      wot i jegorek nasz pokretny ciutkie jest ;p

przeca Putinu wyssal info z delkwenta przez slomkie, oczywizda nie napiszo tego w Prawdzie ;-)
                      pazdrawliaju
    • wojciech.2345 Re: Snowden,raczej,z Rosji nigdzie nie ruszy sie. 31.07.13, 20:12
      Trzeba zbudować mu dom na lotnisku, a Ty Igorku będziesz
      dowoził mu reniferami kartofle.

Przecież coś on jeść musi.
      • 5magna Re: Snowden,raczej,z Rosji nigdzie nie ruszy sie. 31.07.13, 20:16
        Wojtus mu podaruje swojego, wedzonego....

www.holytaco.com/vicar-accidentally-gets-potato-caught-his-ass/
        • igor_uk PRISM do potęgi? 31.07.13, 22:54
          XKeyscore ma widzieć o nas wszystko

Z dokumentów ujawnionych przez Edwarda Snowdena wyłonił się obraz kolejnego tajnego programu agencji wywiadowczych USA, który ma jeszcze bardziej ingerować w prywatność w sieci. XKeyscore umożliwia dostęp do "praktycznie wszystkiego, co robi zwykły internauta".
          • wojciech.2345 Re: PRISM do potęgi? 31.07.13, 23:15
            igor_uk napisał:
            > XKeyscore umożliwia dostęp do "praktycznie wszystkiego,
            > co robi zwykły internauta
            ".
            --------------------
            Igorku,
            to że każdy każdego podsłuchuje, monitoruje, ... , to wiadomo.
            To czego obawia się USA, to medialność tej informacji.
            Ale Ty to wiesz doskonale.

Łubianka przewidywała co mogą pomyśleć obywatele Matuszki
            i dokonywała prewencyjnych odstrzałów.
            • 5magna Re: PRISM do potęgi? 01.08.13, 00:42
              Nawet wiedza ze ten twoj kartofel w dupie to Golden Yukon.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka