brat_ramzesa 16.08.13, 12:43 www.sport.pl/lekkoatletyka/1,64989,14447747,Moskwa_2013__Isinbajewa_sie_tlumaczy__Angielski_nie.html#BoxSportTxt Pedalstwo widacma sie stac norma spoleczna :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romrus I za to ja jeszcze wiecej szanuje 16.08.13, 12:56 brat_ramzesa napisał: > www.sport.pl/lekkoatletyka/1,64989,14447747,Moskwa_2013__Isinbajewa_sie_tlumaczy__Angielski_nie.html#BoxSportTxt > Pedalstwo widacma sie stac norma spoleczna :/ Powiedziala to co mysli, bez wzgladu na falszywa poprawnosc polityczna. Ona jest o polowe Rosjanka, o polowe Dagestanka, jest prawoslawna. Z jakiej racji ma olewac tradycji obu narodow? Zapracowala sobie prawo na swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: "homofobka" Isinbajeva 16.08.13, 13:06 Mam kłopot bo bardzo szanuję i lubię Isinbajewą ale Szwedki miały rację z tym spokojnym i cichym manifestem. Dla mnie i ona miała rację i Szwedki miały rację. Coś w stylu jestem za ale i przeciw, . . . . ! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 "Jestem hetero"... 16.08.13, 13:10 ...takie zdanie bedzie uwazane za akt homofobii , a jakze ! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: "homofobka" Isinbajeva 16.08.13, 15:25 Jaki cichy? Wszędzie o tym wrzeszczą! Odpowiedz Link Zgłoś
romrus No nie klopot, masz przerabane, Amigo 16.08.13, 19:23 przyjacielameryki napisał: > Mam kłopot bo bardzo szanuję i lubię Isinbajewą Po za tym ze homofobka, ona jeszcze jest w 100% proputinowska. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: No nie klopot, masz przerabane, Amigo 17.08.13, 13:06 romrus napisał: > przyjacielameryki napisał: > > Mam kłopot bo bardzo szanuję i lubię Isinbajewą > > Po za tym ze homofobka, ona jeszcze jest w 100% proputinowska. Zawsze twierdziłem że życie nie jest skonstruowane w kolorach czarno-białych a w szarych. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: "homofobka" Isinbajeva 16.08.13, 14:46 Chyba niepotrzebnie się tłumaczy z tego ze ma czelność mieć swoje zdanie w jakiejś kwestii. A jeśli można ustawić pod mur nawet carycę tyczki to pokazuje jak mocne jest pewne "normalne inaczej lobby". Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk I wlasnie dla tego trzeba pedalstwo zwalczac. 16.08.13, 14:56 Pedaly zaczynaja wskazywac innym,co oni maja mowic. Ustawa,przyjeta w Rosji,nie jest skierowana przeciwko pedalstwu,a tylko przeciwko propagandy wsrod nieletnich. jak ktos lubi byc ru...ym w dupe przez swojego kolege,to nikomu do tego nie ma sprawy.Ale jak taki zboczeniec pojdzie do szkoly i zacznie opowiadac wsrod nieletnich,ze byc ru...ym w dupciu jest cool,to dopiero wtedy zaczyna dzialac prawo. Pedaly chca przerobic swiat na swoje podobienstwo.Czy my,wiekszosc,pozwolimy im na to? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: I wlasnie dla tego trzeba pedalstwo zwalczac. 16.08.13, 15:20 No właśnie, nikt nie wie, o co tam w tej ustawie chodzi, a pedryli bronią z większym wrzaskiem niż przed szariatem. Tych Szwedek przecież żaden pedryl nie pokryje!? Jak u Mrożka. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk I o to chodzi,Pimpus. 16.08.13, 15:35 Lud ma byc ciemny,dla tego nie znajdziesz w zadnej gazetce na zachodzie,chociaz by streszczenia tej ustawy. Ogloszono wszem i wobec,ze Putin jest homofob i zwalcza pedalow .Malo tego,zaczynaja nawolywac do bojkotu Olimpiady w Soczy .Ciemniaki,tacy jak przyglup proamerykanski,to zjedza z apetytem,chociaz nie wiedza,co im do geby wkladaja. Ciemniak nie musi tego wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: I o to chodzi,Pimpus. 16.08.13, 15:46 Igor, ciemniaki zawsze były i będą - wszędzie. Mnie najbardziej wk...wia, ta już nachalna propaganda, manipulacja i urabianie poglądów. Ledwo znowu coś w Rosji, to od razu bojkot im w głowie! Jankesi przeprowadzili bojkot w 1980 z powodu Afganistanu - a kto napadł na Afganistan, okupował ten kraj i prowadził tam wojną, gdy była olimpiada w Salt Lake City w 2002? Teraz nawet stadion jest za mało wypełniony i pedrli torturują! A wszystko dlatego, że ciemniaki na Zachodzie mają jeszcze co żreć. Ciekawe jak to tam dalej będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: I o to chodzi,Pimpus. 16.08.13, 15:58 Pisalem w innym watku,ze dopoki koryto beda miec pelne,dopoty lud bedzie lagodny,jak baranek. Jak dlugo to moze trwac? Nie znam na to odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: I o to chodzi,Pimpus. 16.08.13, 16:19 Igor, Ty tak dużo czytał, zobacz u Dostojewskiego. W Braciach Karamazow dokładnie to napisał i na to odpowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: I o to chodzi,Pimpus. 16.08.13, 16:28 Pimpus,kogo widzisz w roli starca Zosima? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: I o to chodzi,Pimpus. 16.08.13, 23:45 Szutnik z Ciebie, Igor. Naprawdę pojęcia nie mam. Tam chyba chodziło o kogoś starszego, charyzmatycznego i zagadkowego. Dzisiaj dla takich miejsca już nie ma. A może Ty masz kogoś na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Bardzo trafna uwaga 16.08.13, 18:39 pimpus18 napisał: > No właśnie, nikt nie wie, o co tam w tej ustawie chodzi, a pedryli bronią z > większym wrzaskiem niż przed szariatem. Faktycznie, nigdzie nie zetknąłem się w mediach z konkretnym streszczeniem zapisów tej ustawy, natomiast jej komentarzy, autorstwa wszelkiej maści "przyjacółchuliganów" jest od groma. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Bardzo trafna uwaga 16.08.13, 23:58 Walterze, tu jest zmyła propagandystów. Paragrafy są pisane takim językiem, że mało kto je rozumie i przez to nikogo one nie obchodzą. Można by się kogoś o to zapytać - ja myślę jakiegoś kompetentnego Ruskiego o to po prostu zapytać, wtedy trzeba by o tym rozmawiać, a właśnie dialog przeszkadza w propagandzie i dlatego właśnie tego nie ma. Propagandyści "dyskutują" sami ze sobą albo z takimi, od których usłyszą to co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Bardzo trafna uwaga 17.08.13, 12:26 pimpus18 napisał: > Paragrafy są pisane takim językiem, Jakim by językiem nie były pisane przepisy to i tak gazeciana trzódka nie weźmie się za ich lekturę - to masz jak w banku. Gazeciana trzódka zawsze oczekuje informacyjnej papki, konsystencji kleiku ryżowego - przetrawionej i obowiązkowo z czytelnym, prostym jak kij od szczotki komentarzem, który będzie traktowany jak kolejne słowo objawione. Tak więc bez większego trudu tej trzódce można dowieść, że nawet obowiązujący w Polsce Kodeks Drogowy (Ustawa z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym. Dz.U. 1997 nr 98 poz. 602) jest "niedemokratyczny", totalitarny i ograniczający swobody obywatelskie jakiejś tam grupie "dyskryminowanych". To tylko kwestia celów, potrzeb i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 ustawa 17.08.13, 09:19 ru.wikisource.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%BE%D1%82_30.06.2013_%E2%84%96_135-%D0%A4%D0%97 Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Igorek niepewny własnej orientacji? 17.08.13, 21:00 Tak to już jest u kryptogejów. Nie martw się igor.... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk kylax . 17.08.13, 21:02 Posluchaj dobrej rady -nie polykaj ,bo to wyraznie tobie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: "homofobka" Isinbajeva 16.08.13, 15:23 Zaraz tłumaczy. Zapytali ją, to odpowiedziała. Propagandyści mają zawodowo zboczoną świadomość. Ciekawe że jakoś nie słychać, żeby powstańców w Egipcie zaopatrzyć w broń (jak w Syrii). Zaraz zrobiłoby się tam bardziej demokratycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 ...bo chodzi o faszystowska Rosje... 16.08.13, 15:27 - Juz kilka krajow, o wiele wczesniej, przyjelo ustawy chroniace Rodzine.-Nikt nie podnosil wrzasku , nikt nie krytykowal, przeszlo cichutko.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 -Gruby , otyly , z nadwaga ? 16.08.13, 15:36 -Nie ! -Szczuply inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: -Gruby , otyly , z nadwaga ? 16.08.13, 15:53 Tak, jest demokracja i podobno każdy może do woli korzystać ze swego rozumu - a wszyscy, we wszystkich telewizjach, radio, gazetach widzą to tak samo!? Jak w śnie wariata! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Sen wariata , pimpus ? 16.08.13, 19:32 -Nie...globalizacja.-Spojrz w szklane okienko z ruchomymi , kolorowymi obrazkami.- USA, Francja , Polska , UK itd...-identycznie sformatowane informacje , identyczne programy - jest cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: ...bo chodzi o faszystowska Rosje... 16.08.13, 15:51 Bo Ruscy wyraźnie mają coś, co oni chcieliby mieć. Wiadomo, nie mogą tego tak wyraźnie powiedzieć, to pedryli bronią. Islamskich bandziorów w Czeczenii też, co by nie zrobili - nawet w Biesłanie, zawsze bronili. A z Al-Kaidą walczą w tej samej chwili i w tej samej chwili badziorów zaopatrują w broń! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Rosja pokazuje alterntywe dziadostwu . 16.08.13, 16:15 Ktore opanowuje Zachod.Dla tego jest zwalczana. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Rosja pokazuje alterntywe dziadostwu . 16.08.13, 18:06 - A propos zachodu ;- juz tlumaczylem , ze wszystko posuwa ie w/g planow jego wlascicieli .-I goje , i araby wchodza w to , jak w maslo. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Hahahahahahahah. 17.08.13, 20:59 Rosja alternatywą dla Zachodu????? Buahahahahahahahahha. Może dla Somalii i Rwandy...... Waszego Putlera i jego faszyzującą ekipę zwalcza się, bo cywilizowani ludzie nie akceptują takich wyskoków. Tak jak nie akceptują rasizmu, seksizmu i homofobii. Ale Wy zawsze byliście na uboczu cywilizacji. Nic się nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Kylax,skad tyle radosci? 17.08.13, 21:00 Czyz by dorwal cie dwumetrowy murzyn - pedal? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Igor, dlaczego Ty ciągle piszesz o seksie dwóch fa 17.08.13, 21:14 cetów???? Czy Ty naprawdę jesteś kryptogejem? Ja lepiej będę na Ciebie uważał.... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Kylax,ponownie radze tobie. 17.08.13, 21:17 Nie polykaj ,bo to tobie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Skoro lubisz chłopców igor.... 17.08.13, 21:19 to tu jest coś dla Ciebie. Nawet zgodne ideologicznie..... www.google.pl/url?q=http://files.abovetopsecret.com/files/img/ub4ee4e1c7.jpg&ei=m8wPUtn2BayM0wW9yoH4DQ&sa=X&oi=unauthorizedredirect&ct=targetlink&ust=1376768931098274&usg=AFQjCNGTGjkMeSBadOBRT_5ba_QPpKw5Yg Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Nowa wersja... 16.08.13, 20:42 ... "Mistrza i Małgorzaty": Cudzoziemiec ukradkiem rozejrzał się i zapytał: - Czy wy może nawet macie skłonność do kobiet? Przysięgam, że nikomu nie powiem. Berlioz: Tak, spotykamy się z kobietami, a kobiety z mężczyznami. I możemy o tym mówić zupełnie swobodnie. Cudzoziemiec zwrócił się do Bezdomnego: - A pan się z tym zgadza? - Na sto procent - zapalczywie powiedział poeta." Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Isinbajeva ma racje 17.08.13, 09:23 "У нac женщины живyт c пaрнями, пaрни - c женщинaми... Вcе дoлжнo быть хoрoшo. У нac тaк пoвелocь c дaвних времен. У нac никoгдa тaких прoблем не былo, и в бyдyщем мы их тoже не хoтим" Еленa Иcинбaевa www.bbc.co.uk/russian/sport/2013/08/130816_isinbayeva_ambassador.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Isinbajeva ma racje 17.08.13, 15:29 -Wczoraj wszystkie belgijskie i francuskie dzienniki oglosily czlonkinie Pussy Riots zywymi symbolami oporu wobec krwawego satrapy. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Isinbajeva nie chce mieszkac w Rosji 22.08.13, 13:25 przeraza ja degradacja i zacofanie... slon.ru/fast/russia/elena-isinbaeva-zhit-khochu-v-monako-981241.xhtml Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Efimowa tez gardzi Rosja 22.08.13, 22:40 – А пoчемy в Рoccии не хoтите жить? – Тyт люди вcегдa хoдят хмyрые. Не чyвcтвyю cебя пoлнocтью cвoбoднoй… А oднaжды y меня cпрocили: «Кoгдa былo cтрaшнее вcегo в жизни?» Я рaccкaзaлa иcтoрию, кaк нa меня в Тaгaнрoге нaпaл мaньяк. – Ничегo cебе!.. – Я yбежaлa. Нo вы пoпрoбyйте прoйти в Тaгaнрoге пo yзеньким yлoчкaм в девять вечерa, кoгдa темнo и не гoрят фoнaри. Вoт этo я нaзывaю экcтримoм. argumenti.ru/sport/n400/274210 Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Polacy gardza Polska , jasiu... 23.08.13, 07:18 ...spojrz tylko , ile tego wyjezdza... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Polacy gardza Polska , jasiu... 23.08.13, 11:34 kaszebe12 napisał: > ...spojrz tylko , ile tego wyjezdza... A kto wyjeżdża? Najlepsi sportowcy? Np. Majewski, Włodarczyk, Małachowski, J.Kowalczyk, Małysz???? Wyjeżdżają głównie młodzi za pracą bo chcą szybko mieć wysokie dochody i żyć na wyższym poziomie( w gruncie rzeczy dobrze robią) ale to nie z pogardy do Polski. Oni chętnie wracają, wielu na stałe. Mowa jest o najwybitniejszych sportowcach. W Rosji są fatalne warunki do życia o czym mówi Isinbajewa, w szczególności na prowincji(nawet jak kupisz drogi samochód to nie da się nim jezdzić po dziurawych beznadziejnych drogach mówi Isinbajewa) Ty jak zwykle masz duży kłopot z logicznym myśleniem! To cecha lewactwa i komsomołu? Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb A ja gardze poprawnoscia polityczna! 23.08.13, 09:44 W Taganrogu, wieczorem, waska, ciemna uliczka? Panie kochany! Prosze pospacerowac glowna ulica Neapolu od Castel Nuovo do dworca kolejowego po 23:00 (Corso Umberto I). Jesli Pan zostanie bez portfela, komorki i zegarka - moze Pan byc szczesliwy ze uszedl z zyciem! Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: A ja gardze poprawnoscia polityczna?+ 23.08.13, 10:25 a co ma Taganrog czy Neapol z poprawnoascia polityczna? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Isinbajeva sie nie gardzi, doslownie powiedziala: 23.08.13, 13:16 «W Wołgogradzie, mam wiele zobowiązań, ale chcę żyć w Monako. Dlaczego? My bylismy bardzo rady zostac, ale, po pierwsze, trzeba stworzyć warunki. Bazy w Wołgogradzie, nie tylko w lekkoatletyce, ale i w innych dyscyplinach sportowych nie ma» - powiedziała zawodniczka. «Wołgograd - miasto zwycięstw. Zwycięstwa u nas kojarzą się z zwycięstwa w sporcie, w nauce... Ale trzeba to rozwijać, jak, na przykład, w Kazaniu. Tam rób, co chcesz, zajmij się innym rodzajem sportu. A co tu jest, w mieście, gdy u nas jest po prostu ubogi Wołgograd? Straszny, stare miasto stało się. «Ludzie będą iść do pracy i szczerze dawać z siebie po 8-10 godzin dziennie. Nauczyciele będą chętnie uczyć, jeśli wynagrodzenie będzie wysoke, trenerzy będą trenować, jeśli wyplaty będzie godny...W naszym mieście po prostu nie ma warunków do życia. Nikt nas nie słucha - na nas machnąłi ręką » I ma 100% racje. Za pare dni przed ja wypowiedzia opublikowano "Ranking społecznego samopoczucia regionow Rosji". www.rifey.ru/wall/words/show_id_16892/16-08-2013-reyting_sotsialnogo_samochuvstviya_regionov_rossii/ Wolgograd zajmuje ostatnie miejsce bez zadnych ku temu objektywnych przyczyn. Wstyd i hanba w pierwszej kolejnosci dla wladz miasta, ale i dla rzadu federalnego rowniez, bo wspomina o Wolgogradzie wylacznie w rocznice Bitwy Stalingradzskiej. Wypowiedziala sie jako patriotka swojego miasta i slusznie opieprzyla wladzy miasta, uzywajac swojego autoritetu, jako przyklad podala Kazań Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Isinbajeva sie nie gardzi, doslownie powiedzi 23.08.13, 18:04 Masz rację romrus, to nie jest żadna pogarda ale zwyczajna krytyka, w tym wypadku władz miasta. Isinbajewa to wielka sportsmenka, bardzo szanowana i lubiana w Polsce. A ta krytyka to absolutnie normalna sytuacja, co nie oznacza że Rosję ma gdzieś, bo nie ma. To też pokazuje jej klasę, krytykuje co trzeba ale i kocha - też to co trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś