Dodaj do ulubionych

Wojna czwartej generacji

06.09.13, 21:40
Cel wojny czwartej generacji nie zmienił się. Jest nim nadal podporządkowanie sobie innego społeczeństwa i złupienie go. Zmieniły się tylko metody osiągnięcia tego celu. Zamiast przemocy i siły rażenia stosuje się środki nie powodujące zniszczeń fizycznych, co umożliwia przejęcie w poddaństwo nie tylko ludzi, ale również zagarnięcie nienaruszonego majątku narodowego. Kontrolę nad ludźmi osiąga się potajemnie, w możliwie niezauważalny sposób, najczęściej przy pomocy zwerbowanej w tym społeczeństwie agentury wpływu. Wykorzystuje się przy tym kanały dyplomatyczne, propagandę, oddziaływanie psychologiczne, dywersję polityczną, kulturalną i obyczajową, a także manipulowanie historią i lokalnymi mediami, infiltracje sieci komputerowych, baz danych, itp.
niepoprawni.pl/blog/6078/wojna-czwartej-generacji
Obserwuj wątek
    • ubiquitousghost88 Mały, idź spać... 06.09.13, 21:49
      ...albo na dziewczynki...
      • mara571 A niby dlaczego? 06.09.13, 21:57
        Dr. Brzeski ma racje.
        Zapomniał tylko napisać, ze mocarstwa muszą od czasu do czasu wywołać prawdziwa wojnę, aby zademonstrowac sile militarna, sprawdzić w praktyce nowa broń i założenia taktyczne.
        I oczywiście pokazać całemu światu, kto tu rządzi.
        • mara571 mam jeszcze dla ciebie polsko-chinski link 06.09.13, 22:40
          katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,14493194,Dr_Gejun_Zhang__Uderzajace__ze_pod_gabinetem_lekarza.html
          Przypominam, ze dr Zhang wizytowal klinike w centrum Zabrza.
          • ubiquitousghost88 mara, ja Cię nie będę traktował jak Effcia... 07.09.13, 11:17
            ...ale zrozum, że uprzejmość Chińczyków nie ma granic, a w mówieniu swoim interlokutorom dokładnie tego, co takim osobnikom dopieszcza ich ego biją wszelkie rekordy.

A "małego" objechałem, bo nas tu na forum zdecydowanie nie docenia przypuszczając, iż zakomunikował nam coś, czego my od dawna nie wiemy lepiej od niego...

Wiesz co?
            Pojedź do Chin i... zakochaj się wreszcie!
            • 5magna Re: mara, ja Cię nie będę traktował jak Effcia... 07.09.13, 12:40

ty mowisz ze wiesz ale moze sa tacy co nie wiedza. Nie ty jeden czytasz te forum.....
            • enjycamrofnized.oidar.ezswreip Re: mara, ja Cię nie będę traktował jak Effcia... 07.09.13, 17:33
              Ależ doceniam cię duży, twoją wiedzę o pokoju i wojnach, a takze o świecie. Dla twojej wiadomosci: byłem w Chinach, w Hong Kongu i na Taiwanie też. Spotkałem tam dziewczyny z Krainy Uśmiechu. Nie mam ci za złe, za twój krytyczny post. Obserwuję to forum i jeśli coś skomentuję to wolę nie wyłamywać otwartych drzwi. Pozdrawiam wszystkich obecnych na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka