IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 24.07.07, 16:07
Czy jest moze jakas ogolnie dostepna informacja o liczbie Polakow, ktorzy
zarejestrowali sie na listach wyborczych? Tak sobie pomyslalem, ze to byloby
to w miare dokladnym przyblizeniem liczby Polakow powaznie rozmyslajacych o
dluzszym pobycie w UK. Rejestracja w HO, NHS, czy wyrobiony NIN o niczym nie
mowia...

BTW, to ze w samym Londynie jest juz nas 3 miliony to wiem :-)
Obserwuj wątek
    • serendepity Re: Wyborcy 24.07.07, 16:25
      Ja mysle, ze to moze byc dowod na to, ze ktos jest bardziej zorientowany w
      roznych procedurach. Mozna zarejestrowac sie na electoral roll, tylko po to by
      miec lepszy credit score, a wcale nie planowac dlugiego pobytu w UK.
      Mysle, ze to najmniej wiarygodna metoda, by ustalic kto chce zostac na dluzej.
      • Gość: Infolinia Re: Wyborcy IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.07.07, 16:37
        > Mozna zarejestrowac sie na electoral roll, tylko po to by
        > miec lepszy credit score, a wcale nie planowac dlugiego pobytu w UK.
        > Mysle, ze to najmniej wiarygodna metoda, by ustalic kto chce zostac na dluzej.

Nie chodzi mi o pobyt 'na zawsze', ale chcialbym wykluczyc ludzi, ktorzy bez
        znajomosci jezyka i bez znajomosci realiow przyjezdzaja tutaj popracowac przez
        6-12 miesiecy. Mysle, ze lista wyborcza to calkiem dobre narzedzie do tego.

Jezeli komus zalezy na 'credit score', to znaczy, ze raczej nie planuje powrotu
        do Pl w najblizszym czasie.
        • Gość: creditcard Re: Wyborcy IP: *.cust.hastwood.com 24.07.07, 17:22
          albo planuje dostac jak
          najwiecej kart kredytowych,
          wykozystac i wrocic do PL ;-)
          • Gość: ff Re: Wyborcy IP: *.adsl.legend.co.uk 24.07.07, 17:36
            taa jasne bo polska to gwatemala polnocna i go tam nie znajda

ciemnogrod dalej mysli ze moze zakombinowac i wrocic do polski bezkarnie.
            • Gość: creditcard Re: Wyborcy IP: *.cust.hastwood.com 24.07.07, 17:52
              pewnie ze nie gwatemala,
              ale kto bedzie gnoja szukal
              dla np.2-3k?
              i gdzie?
    • Gość: profes79 Re: Wyborcy IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 25.07.07, 04:54
      NIe wydaje mi sie abys mial(a) racje. Wlasnie najbardziej wiarygodne sa dane
      NiN ze wzgledu na to ze obejmuja takze osoby ktore nie musza sie rejestrowac w
      HO. A electoral roll wcale nie swiadczy o tym ze ktos chce zostac na dluzej.
      Raczej nalezaloby sie przyjrzec liczbie rejestracji do NIN z roku na rok. Poki
      co dane za zeszly rok pokazuja ze zarejestrowalo sie ponad 200 tysiecy ludzi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka