Dodaj do ulubionych

Popijajac Grande Americano ...

26.09.13, 14:50
postanowilem, na marginesie wydarzen swiatowych, podzielic sie pewna refleksja.

Przyczynkiem do tego jest przepiekny sloneczny poranek (8:45 AM), otaczajacy mnie aromat kawy i przyjazne spojrzenia ludzi, ktorych nie znam, a ktorzy przyjaznie pytaja "How Are You? "

Ot, zwykly Starbucks do ktorego zajezdzam codziennie na kawe, ... i w ktorym mozna bylo zlozyc datek na pewnego bezdomnego faceta, ktory poruszyl nasze serca i sprawil, ze ... No wlasnie.

wyborcza.pl/1,75477,14672219,_Dobry_Samarytanin_z_Bostonu___Bezdomny__ktory_poruszyl.html

Obserwuj wątek
    • 5magna Re: Popijajac Grande Americano ... 26.09.13, 14:57
      Widze ze jestes chetny poczytac jakas dobra lekture. Tu jest cos dla ciebie.....

news.goldseek.com/GoldenJackass/1380139200.php
      • 1blueelvic Linki od ... 26.09.13, 15:30
        osobnika o inteligencji pierscienicy, wyposazonego w dwie szare komorki mozgowe wyrzucam do kosza.
        • 5magna Re: Linki od ... 26.09.13, 15:58
          Dobrze i tak bys nie zrozumial co napisal Jim Willie, PhD w statystykach......

Jim Willie CB is a statistical analyst in marketing research and retail forecasting. He holds a PhD in Statistics. His career has stretched over 25 years. He aspires to thrive in the financial editor world, unencumbered by the limitations of economic credentials. Visit his free website to find articles from topflight authors at www.GoldenJackass.com. For personal questions about subscriptions, contact him at JimWillieCB@aol.com

• 5magna Re: Linki od ... 26.09.13, 16:17
            Nastepny gwozdzic do Grand Amerykano Trumny. Niedlugo to bedziesz pil ale wode z rysztoka.....

apnews.myway.com//article/20130926/DA921HU00.html
    • sowietolog1 lepiej pomyśl o tym 20-letnim Polaku z poderżnięty 26.09.13, 22:49
      m gardłem i nadciętymi kilkoma palcami, którego tak potraktował "polski pracodawca" ze swoim kumplem za to, iż ten domagał się wypłaty zaległego wynagrodzenia. Zresztą, za pracę na czarno. 20-latek ma teraz problem, ponieważ jego leczenie, terapia, będą kosztować, o ile dobrze zapamiętałem, jakieś 20 tysięcy zł; na co nie chce płacić NFZ, ponieważ Polak właśnie pracując na czarno, nie miał opłacanego ubezpieczenia. Wczoraj Jarek zapowiedział, że klub parlamentarny PiS złoży się na zapłatę za to leczenie. Natomiast media głównego nurtu szczują lemingi na związkowców z NSZZ i OPZZ za zorg. doskonałej, 4-letniej akcji protestacyjnej w Warszawie. Ot, "a to Polska właśnie!", dzisiejsza Polska. Polska w miniaturze.
      • 1blueelvic A niby dlaczego ... 26.09.13, 23:26
        mam myslec o sprawach, ktore sa odlegle o ca 7000 km?

Mam wrazenie, ze to ty probujesz leczyc swoja wrazliwosc kosztem innych. Nie rozgladaj sie dookola ... zacznij od siebie.
        • 5magna Re: A niby dlaczego ... 27.09.13, 04:34
          Nie branzluj sie tym twoim How are you od obcych ludzi przyglupie. To znaczy nic, BS. Byl tu taki radio host gdzie ludzie zadawali mu pytania. Kazdy zaczynal z tym idiotycznym How are you. Odpowiadal Very well. Po n-tym pytaniu tego How are you nie wytrzymal i wypalil: Never mind, what's your question?
          W US nawet murzyni sa uprzejmi. Jak trafisz w gowniana dzielnice w LA (Los Angeles) to na czerwonych swiatlach moze podbiec neger z bananem w reku i z pytaniem, How are you Sir today, czy nie chcial by pan kupic banana? Tylko $20. Lepiej sie zastanow nim odpowiesz i popatrz we wsteczne lusterko. Zobaczysz tam usmiechnietego negra z baseball bat w lapach. Jak powiesz ze rezygnujesz z banana to neger ci wali pala w tylnia szybe. Jak kupisz banana to murzyn z szerokim usmiechem ci powie. Thank you Sir and have a very nice day.....
          • 1blueelvic Jestes impotentem intelektualnym ... 27.09.13, 15:19
            z deficytem istoty szarej mozgu, co powoduje gleboka dyfrakcje z moim samopoczuciem.

Zegnam.
            • 5magna Re: Jestes impotentem intelektualnym ... 27.09.13, 15:33
              Duzo debilu zes nie powiedzial na potwierdzenie swoich tez......PS. Gdzie zes wlazl? Pod kanape czy pod most?
      • przyjacielameryki Re: lepiej pomyśl o tym 20-letnim Polaku z poderż 27.09.13, 15:55
        sowietolog1 napisał(a):

> m gardłem i nadciętymi kilkoma palcami, którego tak potraktował "polski pracoda
        > wca" ze swoim kumplem za to, iż ten domagał się wypłaty zaległego wynagrodzenia
        > . Zresztą, za pracę na czarno. 20-latek ma teraz problem, ponieważ jego leczeni
        > e, terapia, będą kosztować, o ile dobrze zapamiętałem, jakieś 20 tysięcy zł; na
        > co nie chce płacić NFZ, ponieważ Polak właśnie pracując na czarno, nie miał op
        > łacanego ubezpieczenia. Wczoraj Jarek zapowiedział, że klub parlamentarny PiS z
        > łoży się na zapłatę za to leczenie. Natomiast media głównego nurtu szczują lemi
        > ngi na związkowców z NSZZ i OPZZ za zorg. doskonałej, 4-letniej akcji protestac
        > yjnej w Warszawie. Ot, "a to Polska właśnie!", dzisiejsza Polska. Polska w mini
        > aturze.

To dla ciebie bolszewiku ten bandycki napad na pracownika to ta typowa Polska? Masz trociny w mózgu? Masz w ogóle mózg? Na 38 mln. ludności taki pojedynczy przypadek to miernik kraju? Ty faktycznie masz coś z głową!

Czemu matołku nic nie piszesz o Dreamlinerze? Przecież znowu były kłopoty, tym razem z filtrami paliwa a ty nic? Przecież te wady(w gruncie rzeczy bardzo drobne) to coś co ciebie napędza i motywuje(widać że nigdy nie latałeś samolotami). Te kłopoty i inne kłopoty kogokolwiek i czegokolwiek a w szczególności Polski to coś co ciebie napędza i raduje. To jedyny sens twojego nędznego życia. Mnie się nie udało(bo jestem wyjątkowym nieudacznikiem i tępakiem) więc niech się wali.
        Frustrat do kwadratu.!
        • 5magna Re: lepiej pomyśl o tym 20-letnim Polaku z poderż 27.09.13, 18:05
          Pamietam jak to policja wloska (karabinierzy) rozbila szajke polskich posrednikow pracy we Wloszech. Zatrudniali Polakow nie placac im nic. Kogos nawet zabili. Namierzyli ich komurki i jednego jak grozil rozmawiajac z innym ze chyba zabije tego co domaga sie zaplaty i robi problemy.......
          • wtopek Re: lepiej pomyśl o tym 20-letnim Polaku z poderż 27.09.13, 19:21
            tjaaa....komurki

dlatego nigdy nie wierzyłem w teorie o wszechmocy sbecji :)))
    • zeitgeist2010 Re: Popijajac Grande Americano ... 27.09.13, 19:36
      1blueelvic napisał(a):

[u]> postanowilem, na marginesie wydarzen swiatowych, podzielic sie pewna refleksja.
      Przyczynkiem do tego jest przepiekny sloneczny poranek (8:45 AM), otaczajacy mnie aromat kawy i przyjazne spojrzenia ludzi, ktorych nie znam, a ktorzy przyjaznie pytaja "How Are You? " >
      > Ot, zwykly Starbucks do ktorego zajezdzam codziennie na kawe, ... i w ktorym mozna bylo zlozyc datek na pewnego bezdomnego faceta, ktory poruszyl nasze serca
      > i sprawil, ze ... No wlasnie

albo ¿Cómo estás? , ¿que tal? czas i rozmowa plynie, slonce swieci i napelnia nas energia

ja zareaguje tylko na te refleksje, ktore twoj watek we mnie wywoluje. Nam Polakom brakuje spokoju i odprezenia. Nie zawsze trzeba sie podniecac i pokrzykiwac

• 1blueelvic A jednak cos umknelo ... 27.09.13, 22:25
        twojej uwadze.

Spokoj, pogoda ducha, odprezenie ... i swiadomosc, ze sa jeszcze ludzie dla ktorych uczciwosc cos jeszcze znaczy.

Skarbonka na ladzie, w ktorej ludzie dobrej woli mogli zlozyc datek.
        • 5magna Re: A jednak cos umknelo ... 27.09.13, 23:52
          Wlasnie dalem $20 na SPCA. A ty szczurze z Detriot na co dales......
    • melord kawa z Starbucks? 28.09.13, 00:32
      to pomyje w porownaniu z dobrze zaparzona kawa z kawiarni wloskich,greckich czy tureckich,nawet niektorych polskich
      Starbucks to taki McDonald(tez maja skarbonki na datki...) dla doroslych
      ta ich kawa zamula/zakwasza zoladek,podobnie jak hamburgery z McD rozsadzaja dooopska mlodemu pokoleniu
      c'mon blu...badziewie zostaw badziewiu

podobnie jakby dumac na kuflem sikow marki Budweiser,zapominajc o doskonalym orginale z czeskich Budziejowic
      • 1blueelvic A co ty wiesz o kawie? 28.09.13, 00:47
        Z tego co piszesz wynika, ze nie masz pojecia czym jest Grande Americano.

Trzeba byc bufonem, zeby cos podobnego napisac to po pierwsze. Po drugie Grande w moim wykonaniu zawsze ma 4 shots. Po trzecie, kawa ktora pilem, to Jamaica Blue Mountain Special Reserve. Po czwarte, to ja w tej chwili jestem w Stanach a nie w Europie i daj sobie siana z Europa w tym momencie.

Osmieszyles sie melordzie.

www.starbucks.com/menu/drinks/espresso/caffe-americano
      • 1blueelvic Jestes zwykly doopek bez wyobrazni. 28.09.13, 00:52
        jw.

• melord to bufonada blu.. 28.09.13, 01:04
          ostentacyjne chodzenie z kubkiem pomyj Sarbucks po ulicach juz minelo(sila reklamy) w panstwach/miastach gdzie otwierano ich kawiarnie.
          W USA jest tysiace kawiarn wloskich,greckich itd...wystarczy porownac smak a nie sugerowac sie nazwami gatunkow ktore niby tam serwuja.

btw....doopkow to poszukaj sobie w rodzinie,pewnie sporo ich tam znajdziesz
          siebie wykluczac nie powinienes
          j.w.
          • 1blueelvic Jestes glupcem i doopkiem i ... 28.09.13, 01:31
            idziesz w zaparte.

Starbucks ma stoliki i wygodne foteli i ma te same ekspressy do kawy co te tysiace kawiarni wloskich.

Tylko duren twojego pokroju, ktory nigdy nie byl w Starbucks i zadnej kawy tam nie wypil, nazwie esencjonale espresso pomyjami.

Tracisz wiocha i to bardzo.
            • melord post doopka blu... sponsorowany przez Starbucks 28.09.13, 02:18
              gdy kryzys do drzwi puka....zadna praca nie hanbi,pomyje jednak reklamowac??
              nic lepszego sie nie trafialo?
              www.abc.net.au/unleashed/32188.html
              Unfortunately for Starbucks, what worked in the US was bitter, weak coffee augmented by huge quantities of milk and sweet flavoured syrups. Not so much coffee, as hot coffee-based smoothies.

> Starbucks ma stoliki i wygodne foteli

pewnie ...w innych kawiarniach siedza na podlodze

koncz wasc,oszczedz wstydu...
              • 1blueelvic Glupcze ... 28.09.13, 02:42
                W innych kawiarniach dostaja kawe i spaceruja po ulicy.

Powiedz doopku co to jest espresso?
    • sowietolog1 Blu, masz problem, emocjonalny problem... 28.09.13, 02:03
      Założyłeś wątek w praktyce o niczym (o niczym ciekawym, ważnym, interesującym, intrygującym), chcąc się popisać - niczym jakiś "nowobogacki" - kawą ze Starbucksa, czyli z amerykańskiego, kawowego McDonald's, z którego dziś się kpi w Stanach w setkach żartów i filmików, czy to telewizyjnych, czy to amatorskich (kłania się YouTube), to spotkało z kpinami innych forumowiczów, na co Ty reagujesz chamstwem i wulgarnością... I to w takiej mierze, iż zarzucanie innym chamstwa i wulgarności, pogrąża Cię kompletnie...

Posłuchaj, w Polsce są dziesiątki, jeżeli nie setki tego typu akcji (charytatywnych), zbiórek, etc., etc. W Polsce mamy i Caritas, i Owsiaka (jego Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy, która jest światowym ewenementem), i Janinę Ochojską, która do dziś kieruje własną fundacją, organizującą i niosącą pomoc poszkodowanym na całym świecie, i mieliśmy śp. twórcę Monaru, pierwszej, pozarządowej org. niosącej pomoc narkomanom i nosicielom wirusa HIV w Ostbloku. Zatem, to, o czym piszesz, to naprawdę pierdoły.

A piszesz o tym, aby się stereotypowo pochwalić jakimiś amerykańskimi stereotypami. W praktyce, niczym. Jak już musisz i chcesz, to napisz większą i treściwszą relację z USA, KOSZTUJĄC naprawdę zacne, amerykańskie wyroby - a to wołowinę z Florydy, z Tampy, a to jeleninę z Arizony (tę, z której pozbywa się kwrii przy pomocy elektrowstrząsów), a to wędzoną czy grillowaną czawyczą z Kolumbii Brytyjskiej, a nie... kawą ze Starbucksa...

Mnie naprawdę szkoda byłoby czasu i energii na klikanie o takich pierdołach... Chyba żeś "pokonał" PeFa i jego wątek "o kulkach", hehe...
      • 1blueelvic Wybiorczosc to twoj znak firmowy? 28.09.13, 02:39
        Watkow o niczym jest tu bardzo wiele i trzeba bardzo duzo zlej woli zeby tego nie zauwazac u innych.

W watku podalem link, ktory stanowil meritum mego wpisu, a to ze pisalem w Starbucks nie jest chyba zadnym problemem. Jezeli masz inne zdanie w tym temacie, to twoja sprawa.

Watek byl o czlowieku przegranym i bezdomnym ... O czlowieku, ktorego uczciwosc byla wieksza od otaczajacych zdziczalych instynktow. Prawo natury i moralnosc. Czy masz z tym problem? Jezeli tak, to nie musisz czytac na tym watku. To szalenie proste.

Zabrales tutaj glos dwa razy i dwa razy jest to wpis nie na temat i podszyty uszczypliwoscia.

A gdzie twoja merytorycznosc?

To tylko tandetna spostrzegawczosci i taka sama logika, ktora postrzaga kawe i nie zuwazy linku i meritum. Istny dowcipny polaczek.

Przyjrzyj sie swoim watkom moze wowczas nauczysz sie wiecej pokory.
        • 5magna Re: Wybiorczosc to twoj znak firmowy? 28.09.13, 03:13
          Ten idiota bluvek poszedl tam bo sie go pytaja obcy ludzie How are you i wtedy czuje sie dobrze. Nie wazne co pije. Moga byc i szczyny.....
        • jackk3 Re: Wybiorczosc to twoj znak firmowy? 28.09.13, 17:33
          Niesamowita historia z tym bezdomnym ale jeszcze bardziej zdumiewajaca reakcja Amerykanow. Ale czy tak naprawde? Kto zna ten kraj to sie nie dziwi. Natomiast naprawde dziwi mnie reakcja rodakow na tego Starbucksa. Az sie wierzyc nie chce.
          • 1blueelvic To tylko reakcja ... 28.09.13, 18:50
            oszolomow, ktorzy nie byli, nie pili ... i ktorzy maja bardzo mgliste pojecie o kawie i wszystkich niuansach z nia zwiazanych.

To tak jakby wpuscic osla na lod zeby krzesanego zatanczyl. To tyle o ciemnych ignorantach.

Tak, reakcja Amerykanow zawsze jest spontaniczna ... i zawsze jestem pelen uznania dla nich za serce, ktore potrafi docenic jakis nietuzinkowy czyn.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka