sowietolog1 11.11.13, 16:52 Najprawdopodobniej narodowcy podpalili warszawską, gender-pedalską tęczę... ;-) Świetny happening... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kylax1 Nazistowskie śmieci. 11.11.13, 17:13 O ile mi wiadomo promowanie faszyzmu w Polsce, jest karalne. Dlaczego te neonazistowskie ścierwa chodzą po ulicach w dniu polskiego święta narodowego? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk kylax,przesadzasz. 11.11.13, 17:17 Ci pederasci sa zboczencami,a nie faszystami. Chociaz w jednym musze zgodzic sie z toba.Na pewno nie o taka Polske walczyli Polace,w ktorej zboczence urzadzaja parady. W Dzien Niepodleglosci powinny odbywa sie tylko takie parady. Parada z okazji dnia niepodległości - 11 listopada 1937 Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Nazistowskie śmieci. 11.11.13, 17:22 kylax1 napisał: > O ile mi wiadomo promowanie faszyzmu w Polsce, jest karalne. --------------------- Zgadza się. A to byli faszyści? W Polsce nie ma faszystów. To jest jakiś niechciany "import." Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 W Polsce może i nie, ale wśród tego kibolskiego 11.11.13, 19:35 bydła z pewnością tak. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: W Polsce może i nie, ale wśród tego kibolskie 11.11.13, 19:43 kylax1 napisał: > bydła z pewnością tak. ---------------------------------------- A w Wąchocku też? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Chyba nie uważasz kiboli za "patriotów"? 11.11.13, 19:54 Nie uważam za patriotów. Nie uważam także za neo. Zmyślasz intencje. Odpowiedz Link Zgłoś
syn-syna Re: Nazistowskie śmieci. 12.11.13, 01:33 O ile mi wiadomo promowanie faszyzmu w Polsce, jest karalne. Dlaczego te neonaz > istowskie ścierwa chodzą po ulicach w dniu polskiego święta narodowego? Widocznie Ania Grodzka zle cie wyszkolila i dlatego pleciesu trzy po trzy i bez ladu i skladu: puszka.waw.pl/tecza-projekt-pl-2787.html Poczytaj sobie komentarze a nie to co "artysci" chcieli a nie umieli. Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 wczorajsza prowokacja Wybiórczej, czyli jawne nama 11.11.13, 17:20 wianie do likwidacji polskiej państwowości: wpolityce.pl/wydarzenia/66740-jakie-jest-przeslanie-gazety-wyborczej-na-swieto-niepodleglosci-zabory-pod-wieloma-wzgledami-oznaczaly-postep-i-modernizacje wpolityce.pl/wydarzenia/66747-prof-kiezun-o-tekscie-gw-to-przygotowanie-do-realizacji-planu-znanego-z-czasow-bismarcka-a-potem-hitlera-chodzi-o-opanowanie-europy-przez-niemcy-nasz-wywiad Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: wczorajsza prowokacja Wybiórczej, czyli jawne 11.11.13, 17:27 forum.gazeta.pl/forum/w,50,147970055,147970055,Rozbiory_oznaczaly_dla_Polski_postep_modernizacje.html Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 Re: wczorajsza prowokacja Wybiórczej, czyli jawne 11.11.13, 17:44 Proszę: natemat.pl/81589,w-sieci-zawrzalo-po-wywiadzie-gazety-wyborczej-rozbiory-oznaczaly-dla-polski-postep-i-modernizacje Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: płonie genderowska tęcza! hurra! ;-) 11.11.13, 17:40 Ty sovietskij jesteś faktycznie taki głupi i antypolski czy tylko tak udajesz? Wyrażenie zgody na ten "marsz niepodległości" to kolejna porażka państwa polskiego. Mam nadzieję, że rząd i państwo polskie już więcej nie pozwoli chuliganom, kibolom, bandytom, faszystom i wszelkiemu podobnemu badziewiu na jakiekolwiek demonstracje w stolicy Polski. Ta hołota ani przez moment nie świętowała i nie czciła dnia niepodległości Polski tylko od samego początku robiła jedną wielką zadymę z hasłami typu - "sierpem i młotem w czerwoną hołotę" , "Tusk i Komorowski zdrajcami", itp. W ogóle na ich transparentach nie było haseł patriotycznych, ani grama szacunku i miłości do kraju a tylko nienawiść do wszystkiego i frustracja. Organizatorzy tego "marszu" zapewniali, ze sami wszystko świetnie zorganizują, jeżeli policja nie będzie się wtrącała. Policja nie wtrącała się i co? A no to co zawsze - bandytyzm, bijatyki, demolka. Dość!! Bandytów i kiboli trzeba wsadzać do więzienia a nie zezwalać im na demonstracje. Wierzę, że to było ostatni raz. A ty sowietskij cieszysz się, że hołota i kibole rozwalają stolicę i państwo polskie? Przecież to co oni wyprawiają nie ma absolutnie nic wspólnego z jakimkolwiek świętem a już świętem niepodległości w szczególności. Ty masz jakiś rozum w tej łepetynie? Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: płonie genderowska tęcza! hurra! ;-) 11.11.13, 17:50 Widze ze wam dypy scisnelo jak zobaczyliscie te palace sie gowno..... Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Dokładnie tak. 11.11.13, 19:33 Polska powinna się wzorować na takich krajach, jak USA, Kanada, Australia, Nowa Zelandia, Niemcy, Francja, Wlk. Brytania, Szwecja, Czechy, czy nawet niektóre rejony Meksyku, czy Brazylii. Z pewnością nie na faszystowsko-kibolsko-ONR-owskich ruchach bazujących na nazistowskich grupach z Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Dokładnie tak. 11.11.13, 19:42 kylax1 napisał: > Polska powinna się wzorować na takich krajach, jak USA, Kanada, Australia, Nowa > Zelandia, Niemcy, Francja, Wlk. Brytania, Szwecja, Czechy, czy nawet niektóre > rejony Meksyku, czy Brazylii. --------------- Tam ładnie o Was mówią i tam Was będą mordować, jeśli będą mieli sposobność. Pogubiłeś się kompletnie w ocenie sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: płonie genderowska tęcza! hurra! ;-) 11.11.13, 18:29 Zabrali się też i za ambasadę Rosji, coś mi się zdaje ze równą miłością pałają i do "tęczowatych" jak i pewnego narodu który ponoć nas cywilizował w czasach zaborów. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan okazujący niecheć do homoseksualistów 11.11.13, 19:20 to niemal zawsze homoseksualiści, którzy boją się z tym ujawnić. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ja nie jestem homoseksualiestem. 11.11.13, 19:32 i nie wykazuje zadnej niecheci do homoseksualistow.Ale pedalstwo,paradujace i zadajace co raz wiecej praw,z homoseksualizmem nie ma nic wspolnego i do niego mam niechec. Tecza to nie znak rownosci,a tylko demonstracja sily . Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Zawsze możesz wrócić do Rosji. 11.11.13, 19:34 Tylko ciekawe, dlaczego wolisz tolerancyjną Wielką Brytanię... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk kylax,nie masz pojecia o tym, 11.11.13, 19:39 jak jest w Anglii,zreszat nie masz pojecia i o tym,jak jest w Rosji.Ty nawet nie wiesz tego,jak jest w Polsce.czy ty w ogole,co kolwiek wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Wiem jedno. 11.11.13, 19:44 Że igorek jest kryptogejem, do czego sam się przyznał: forum.gazeta.pl/forum/w,50,147906833,147928611,Akurat_o_tym_co_dzieje_sie_na_Ukrainie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk kylax,nie ja jestem tematem forum. 11.11.13, 19:48 proba zdyskredytowac mnie osobiscie,to tylko uznanie tego,ze nie masz zadnych argumentow w dyskusji ze mna. p.s. To nie ja jest uznawany na forum za pedalskiego aktywiste,a tylko ty.I nic juz tego nie zmieni. ***************************************************************** Zapraszam wszystkich,komu Rosja lezy na sercu,jak rowniez tych,kto od samego tego slowa dostaje drgawek,na forum "Rosja i swiat" forum.gazeta.pl/forum/f,154812,Rosja_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Tylko Ty mnie za takiego uznajesz. Powiem więcej. 11.11.13, 19:53 Dzięki Tobie zrozumiałem duszę Rosjanina i dlaczego w Rosji ludzie heteroseksualni nie bronią praw ludzi LGBT. A to dlatego, że w matuszce, każdy kto wypowie się za równymi prawami, jest automatycznie oskarżany o to, że sam jest gejem/lesbijką itd. Ty to właśnie robisz w moim kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan Ależ, Igor, heteroseksualistom 11.11.13, 19:48 homoseksualiści w niczym nie przeszkadzają, nie wadzą, nie stanowią konkurencji, a co najwyżej, wzbudzają uczucie zakłopotania i pobłażliwego uśmiechu, chociaż ten jest już wyrazem braku respektu. Nie stanowią też żadnego niebezpieczeństwa wobec heterseksualnych mężczyzn, a wobec kobiet są jak koleżanki. 10% ludzi jest tak zorientowanych i to jest fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Ależ, Igor, heteroseksualistom 11.11.13, 19:54 Kilaksowi to tak dupe scislo ze teraz to mu wejdzie tylko swinski swiderek..... Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Igor, odpowiedz mi na jedno pytanie. 11.11.13, 19:58 Dlaczego to mi przypisujesz bycie gejem, skoro to Ty piszesz, ze szczegółami, o wkładaniu różnych rzeczy w męskie odbyty? Jak to wyjaśnisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Gejem może i nie. 11.11.13, 20:05 Ale "forumowym pedałem" jak najbardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Nu i widzisz saaam. 11.11.13, 20:08 Bo pedal i gej to dwa roznych pojecia. Ja przeciwko gejom nic nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Da da.... 11.11.13, 20:09 A Rosja jest rajem dla ludzi LGBT. Sure thing igor.... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Bogdan . 11.11.13, 19:59 I wlasnie dla tego pisalem,ze nic przeciwko homoseksualistom nie mam.Ja odrozniam pedalstwo od homoseksualistow. Homoseksualist nie ubierze sie w kolorowe ciuszki i nie bedzie paradowac z gola dupa,a pedal ,jak najbardziej. Prawdziwy homoseksualista wyglada,jak samiec alfa,bo tylko wtedy on kreci innego homoseksualiste. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Igor. Ty wiesz co kręci homoseksualistów? 11.11.13, 20:00 Przed chwilą zapierałeś się, że nie jesteś gejem, ale widzę, że doskonale wiesz co ich kręci.... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk ja wiem bardzo duzo. 11.11.13, 20:04 Bo duzo czytam i znam jezyki obce.Wiem jak wyglada Mars,ale Marsjaninem nie jestem. Dla ciebie to dziwne,jak i dla kazdego prymitywa. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Kręcisz coś za bardzo... 11.11.13, 20:08 Napisałeś to z taką pewnością, że mam wrażenie, że to coś więcej, niż wiedza książkowa.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk kylax,nie ma zamiaru krecic. 11.11.13, 20:14 Bo widzisz li,jestes dla mnie nic nie znaczacym nickiem ,i dla tego nie ma zadnej checi probowac cos tobie udowodnic. jak tobie lepiej zyc ze swiadomoscia tego,ze jestem homoseksualistom,to mnie od tego, a nie zimno ,a nie goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Tego nie napisałem. 11.11.13, 20:17 Napisałem, że jesteś kryptohomoseksualistą. A to dwie, różne rzeczy. :) A na poważnie, mnie też nie interesuje, za kogo Ty mnie masz. Zacytuję Ciebie: > jak tobie lepiej zyc ze swiadomoscia tego,ze jestem homoseksualistĄ,to mnie od > tego, a nie zimno ,a nie goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Znowu kłamiesz igor. 11.11.13, 20:24 Mnie to nie interesuje, ja tylko prostuję Twoje kłamstwa i przeinaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
znajdek.nilowy Re: ja wiem bardzo duzo. 11.11.13, 20:12 Nie zwracaj uwagi na tych forumowych kosmopolitycznych palantów co chcą podpalić świat. Podburzają młodzież i ogłupiałych telewizyjna propagandą. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Mam coś dla Ciebie. 11.11.13, 20:18 racjapolska.blox.pl/resource/putin_hitler.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
znajdek.nilowy Re: płonie genderowska tęcza! hurra! ;-) 11.11.13, 20:05 Do narodowców dołączyli syjoniści z Izraela, aby zamanifestować swoje poparcie dla wyzwolenia narodowego. Na smyczy prowadzą "lwa izraela". Narody świata łączą się w walce przeciw kosmopolitom i zboczeńcom. - - www.deesillustration.com/artwork.asp?item=656&cat=satire Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Weź leki, bo ciężko z Tobą. 11.11.13, 20:14 A ty kilax nie chcesz czasem faji zapalic?? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 kpisz czy o droge pytasz? 11.11.13, 20:46 to tandetne oszpecenie Placu na Rozdrozu. Mialo byc na szesc miesiecy w ramach czegos tam. Szesc miesiecy minelo przed dwoma laty a tecza tandeta stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: kpisz czy o droge pytasz? 11.11.13, 20:51 Zpedalila sie ta Polska zupelnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 przepraszam za pomylke 11.11.13, 21:47 chodzi oczywiscie o Plac Zbawiciela Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: przepraszam za pomylke 11.11.13, 23:00 Jak to spalilo to sie? Zbawiciel to nie zbawil??? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k okropne miejsce dla tej teczy. 11.11.13, 20:59 (przeciw niej nic nie mam...) ale jesli ja spalili - to czysta radosc. mozna bylo to cos zbudowac np. na Polu Mokotowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt ta tęcza dośc jednoznacznie kojarzy sie 11.11.13, 21:42 Warszawiakom z pewna dość "postępowa" ideologią. Nie sadzę, że większość mieszkańców stolicy jest zadowolona z jej istnienia. Płonęła już parokrotnie. Może włodarze miasta pojmą ta delikatną aluzję. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k juz to napisalem. 11.11.13, 22:47 powinna istniec np. na Polu Mokotowskim. ale nie na Placu Zbawiciela - gdzie zupelnie architektonicznie nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: juz to napisalem. 11.11.13, 23:48 j-k napisał: > powinna istniec np. na Polu Mokotowskim. > ale nie na Placu Zbawiciela - gdzie zupelnie architektonicznie nie pasuje. co ma do tego architektura,Pole Mokotowskie to wysypisko smieci?? niech postawia na Pustyni Bledowskiej lub w Swietoszowie kolo Zagania....wojsko mialoby doskonaly cel w czasie manewrow... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k wez nie rob jaj... 12.11.13, 00:03 jestem warszawiakiem i do tego ze Srodmiescia... na Placu Zbawiciela kompletnie nie pasuje (i dobrze, ze ja po raz kolejny spalili...:) ale ze jestem demokrata, to szwierdzam - maja prawo ja zbudowac... np. tam , gdzie bedzie sie komponowala w srodowisko. czyli np. wlasnie na Polu Mokotowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
melord kto je robi. 12.11.13, 00:28 j-k napisał: > jestem warszawiakiem i do tego ze Srodmiescia... hmm...Muranow to nie za bardzo Srodmiescie panie Warszawiak ale skoro o tym wspomiales to wspaniale miejsce dla teczy, obok muzeum zydow na muramowie jesli juz wogole to badziewie ma byc w warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bo obraze sie : 12.11.13, 00:47 staniesz na Placu bankowym... i masz warszawski "manhattan" wrost na widoku :) a do niego 1,5 km to nie Srodmiescie ? obroc glowe w druga strone :) warszawa.wikia.com/wiki/Muran%C3%B3w?file=Andersa_%2528Muran%25C3%25B3w%2529.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Warszawiacy wypowiadają się o tęczy powściągliwie 12.11.13, 14:15 jabbaryt napisał: > Nie sadzę, że większość mieszkańców stolicy jest zadowolona z jej istnienia. > Płonęła już parokrotnie. Może włodarze miasta pojmą ta delikatną aluzję. Najwyraźniej jednak nie są obojętni. Mało kto powie, że ma tę tęczę w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: płonie genderowska tęcza! hurra! ;-) 11.11.13, 22:26 bardzo dobrze..pedalstwu trzeba powiedziec wyraznie NIE ulamek promila chorych ludzi nie moze teroryzowac swoja odmiennoscia zdecydowanej wiekszosci spoleczenstwa i zasmiecac swoimi symbolami centra miast Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: płonie genderowska tęcza! hurra! ;-) 11.11.13, 23:02 Jasiowi postawi ja przed domem i wybrac go przewodniczacym bo jest pedalem obiecujacym..... Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: płonie genderowska tęcza! hurra! ;-) 11.11.13, 23:42 5magna napisał(a): > Jasiowi postawi ja przed domem i wybrac go przewodniczacym bo jest pedalem obie > cujacym..... jasiu jak zwykle jest za,a nawet przeciw... lubie go za jego poprawnie polityczny belkot...tak by nikomu sie nie narazic,cenzurze szczegolnie Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bzdury... 12.11.13, 00:07 melord napisał: tak by nikomu sie nie narazic, cenzurze szczegolnie bzdury. jako dzialacz "S" narazalem sie komunie pare ladnych lat... a co innego (w demokracji) umiarkowanie i tkzw. centryzm.... Odpowiedz Link Zgłoś
melord niech ci bedzie.. 12.11.13, 00:22 ze uwazasz sie za centryste tylko uwazaj bo czasami centrujac, twoje kolo przypomina"osemke"...jechac od biedy dalej mozesz ale nie wszyscy to potrafia Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Tęcza kontra Krzyż Smoleński 12.11.13, 15:59 W miejscach publicznych nie powinno być miejsca na instalacje, pomniki czy symbole, które budzą niechęć znacznej częsci społeczeństwa. W przestrzeni publicznej powinny być tylko takie symbole, które łączą a nie dzielą. Tęcza kojarzy się z ideologią LGBT a to jest ideologia nie do przyjęcia dla większości obywateli. Instalacja tęczy jest próbą kolonizacji kulturowej naszego społeczeństwa, narzucanie jej wzorców, które nie sa do zaakceptowania. To rodzaj wojny kulturowej. Ale żeby nie dokładać tylko jednej stronie uważam że ten tzw krzyż smoleński jest też próba zawładnięcia przestrzeni publicznej inna opcje polityczną i też wolałbym go widziec na cmentarzu a nie przed pałacem prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 fotki... ;-) 12.11.13, 00:27 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,14933266,Spalona_tecza_na_Pl__Zbawiciela_w_Warszawie.html Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: fotki... ;-) 12.11.13, 00:35 Pieknie sie palila, naladowana pedalskim spirit. A konstrukcja to nawet zelezna.... Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 już wiadomo; kolejna prowokacja tajniaków z polic 12.11.13, 00:36 ji i dopuszczonych/podpuszczonych przez nich lewackich bojówkarzy z Antify. Setki świadków zeznają, iż z budynków na ul. Skorupki (tam znajduje się także lewacko-anarchistyuczny squat) rzucano w końcówkę przechodzącego pochodu cegłami; a nawet rzucono w pochód siekierkę/toporek. Po tym, z bocznej ulicy wybiegła jakaś setka "karków", ubrała białe kominiarki, i rzuciła się na squat, np. podpalając zaparkowany tam samochód. Jak nic wcześniej przygotowana policyjna ustawka; tak jak rok temu, co udowodnili internauci masą zdjęć i nagrań. Podobno rzucających z dachów cegłami nagrali dziennikarze TV Republika. Pomimo tego, iż PiS & Kaczyński zorganizowali swój pochód wczoraj, dziś Tusk za to zajście obarczył Kaczyńskiego. Doskonały ruch PiSu z tym uprzedzeniem tej prowokacji i ewakuacją (wczorajsza wigilia i dzisiejsze obchody w Krakowie). Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 Re: już wiadomo; kolejna prowokacja tajniaków z p 12.11.13, 01:51 Proszę: wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/incydent-na-trasie-marszu-niepodleglosci/xjbk0 Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Wolność kosztuje 12.11.13, 01:55 Mamy niepodległe państwo i wszyscy się z tego cieszymy. Do tego jest to państwo demokratyczne w którym obywatele są wolni, mają prawo demonstrować swoje poglądy, agitować, prowadzić działalnoś polityczną. Mają też prawo demonstrować. Jednak demonstracja nie może przerodzić się w czyn a raczej rękoczyn bo przestaje mieścić się w ramach wolności obywatelskich. Mamy wolność do wyrażania poglądów a nie kopania i bicia przeciwników. 11 listopada wskazuje na nieudolność nie tylko polkiego rządu ale także władz lokalnych, które nie zabezpieczyły demonstracji wiedząc, że takowe odbedą się. Ubolewania godne są bijatyki. Oponujące organizacje wykorzystują świeto niepodległości do politycznych porachunków. wszyscy tłuką się ze wszystkimi i w konsekwencji wszyscy są przegrani. a może w przyszłym roku zamiast zmiany warty przy grobie nieznanego żołnierza zorganizować prawdziwą defiladę z tyiacami widzów wzdłuż defilady i zepchąć zadymiaczy w nicość. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Wolność kosztuje 12.11.13, 08:58 Mamy niepodległe państwo i absolutnie zdecydowana większość społeczeństwa jest z tego dumna i godnie obchodzi święto niepodległości. Ludzie masowo, w całym kraju wywieszają flagi narodowe, we wszystkich miastach i miasteczkach są uroczystości, jest spokój, powaga, kultura i duma. Ale jest w kraju grupa wszelkiej maści oszołomów, zadymiarzy, kiboli którzy uderzają w rozwiązania systemowe państwa, kwestionują to państwo nie proponując jednocześnie zupełnie nic. Ten "Marsz Niepodległości" organizowany jest tylko w Wa-wie i zawsze od kilku lat jest tak samo:burdy, bijatyki, race i petardy, palenie samochodów i czego się tylko da. I to nie ma znaczenia że wiele osób zachowuje się w tym marszu spokojnie, istotne jest to że za każdym razem są burdy a organizatorzy marszu nie potrafią utrzymać porządku. Zawsze dołączają do nich kibole, chuligani, . . . . . i ze święta robi się kibolską bijatykę. Ta ichnia ochrona zupełnie nie działa, lub nie chce działać. Uczestnicy tego marszu w zasadzie od samego początku wykrzykiwali hasła typu - Tusk i Komorowski zdrajcy, raz sierpem raz młotem czerwona hołotę, itp., rzucali petardami i racami co widać na filmach. Ci ludzie nie przyszli na ten marsz żeby uczcić Święto Niepodległości w godny sposób ale żeby dać upust swojej nienawiści i frustracji. Dla nich państwo polskie nie jest ważne, obecna wolność i niepodległość nie ma kompletnie żadnego znaczenia tak jak i historia uzyskiwania tej niepodległości. Oni chcą psuć, niszczyć, rozwalać, deptać, nawet nie zadając sobie pytania - co dalej? Te ich działania ani przez moment nie wpisują się w jakikolwiek dyskurs n/t państwa polskiego, jego reform, rozwoju, polityki, to działania destrukcyjne, i niszczycielskie. Oni tylko niszczą bo są sfrustrowani, bo im nie wyszło, bo są słabi, bo są zawistni że innym się udało. Na ich czele stają ludzie, nieudacznicy jak Artur Zawisza, którzy wszystko przegrali w normalnym demokratycznym świecie, nie istnieją już politycznie ale są ambitni i wykorzystują kiboli do realizacji swoich planów. Niestety, jest wielu polityków, dziennikarzy którzy cały czas w ten lub inny sposób wspierają tych chuliganów, kiboli. Np. niejaki J. Pospieszalski, który ten marsz ocenia pozytywnie - no jedynie jacyś chuligani tu i tam zakłócali. Kompletna żenada! Ten człowiek od jakiegoś czasu żyje w jakimś chorym urojonym świecie. Popieranie chuligaństwa, bandytyzmu, kibolstwa tylko dlatego, że "dokopali władzy" jest tragiczne a robi to wielu polityków. A nieustanne bojkotowanie państwa polskiego przez J. Kaczyńskiego i PIS i budowanie państwa alternatywnego już teraz, też pośrednio zachęca tę cała hołotę do psucia państwa. Organizatorzy tego marszu zapewniali, że sami dopilnują porządku, że wszystko będzie przebiegało poprawnie o ile nie będzie się wtrącała policja. Policja nie wtrącała się a zadyma i chuligaństwo były tak jak zawsze wcześniej. Mam nadzieję, że to był ostatni rok kiedy to chuliganom, kibolom, wydaje się pozwolenie na jakiekolwiek demonstracje. Oczekuję od państwa polskiego zdecydowania i siły. Chcę żeby moja niepodległa Polska była silnym a nie słabym państwem obijanym przez grupkę chuliganów, kiboli, bandytów. Nie ma zgody na zawłaszczanie polskich świat narodowych przez to badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Wolność kosztuje 12.11.13, 11:54 PA, nie pisz o kibolach bo to niepoważne. Psim obowiązkiem policji było zabezpieczenie imprez tak by rodzice mogli z małymi dziećmi w nich uczestniczyć. Tusk powinien zwolnić komendanta policji warszawskiej, a jak trzeba to komendanta głównego i ministra, któremu policja podlega. PS. Brak zabezpieczenia ambasady rosyjskiej przez policje to ewidentny dowód nieudolności policji. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Wolność kosztuje 12.11.13, 13:02 wojciech.2345 napisał: > PA, > nie pisz o kibolach bo to niepoważne. > Psim obowiązkiem policji było zabezpieczenie imprez tak > by rodzice mogli z małymi dziećmi w nich uczestniczyć. > > Tusk powinien zwolnić komendanta policji warszawskiej, > a jak trzeba to komendanta głównego i ministra, któremu > policja podlega. > > PS. Brak zabezpieczenia ambasady rosyjskiej przez policje > to ewidentny dowód nieudolności policji. To teoria Wojtek. Poprzednio policja zabezpieczała a i tak były bijatyki, podpalenia i niszczenie mienia i obwiniano właśnie policję o prowokacje. Jeżeli ktoś chce zadymiać i rozrabiać to zawsze to zrobi i żadna ochrona policji nic nie da. A ci ludzie mieli gdzieś świętowanie. Tym ludziom nie można więcej dawać zgody na jakiekolwiek demonstracje bo zawsze będą rozróby i zadymy a policja nie jest w stanie tego zabezpieczyć. Odpowiedz Link Zgłoś