hansii 19.11.13, 14:27 ciekawe. niestety nie mam czasu zajac sie tym tematem, ale uwadze polecam: J.K. wiernipolsce.wordpress.com/2013/11/17/russkoje-impierskoje-dwizienije-do-polskich-narodowcow/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kylax1 W skrócie standard lat 30. XX wieku. 19.11.13, 15:36 Winni wszystkiemu są: 1. żydzi 2. muzułmanie 3. geje 4. globaliści 5. ateiści Wot, brednie prawicowe... Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: W skrócie standard lat 30. XX wieku. 19.11.13, 16:31 ten list jest całkiem OK wobeck Polski i Polaków. Nie ma imperialistycznych wątków. Z drugiej strony ten antysemityzm ...Ohyda. I jeszcze jedno jak oni chca budować w Rosji państwo narodowe w kraju gdzie mniejszości etniczne to z 30% obywateli? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk jabbaryt. 19.11.13, 18:06 problemem Twoim,jak i innych,jest calkowita nieznajomosc Rosjan. Przede wszystkim musisz zrozumiec,co znaczy dla Rosjan panstwo narodowe.Jak sadzisz,ze to panstwo jest monoetniczne,skladajace sie wylacznie z etnicznych Rosha,to bardzo mylisz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: jabbaryt. 19.11.13, 18:14 Widzisz Igor ja wiem jaka jest róznica między Ruskim a Rosjaninem. Akurat miałem kiedys trochę doczynienia z rosyjskimi nacjonalistami o ideologii panslawistycznej. Oczywiście tylko na forum internetowym. Dla nich ważniejsza jest Ruś od Rosji. Oczywiście nie jest to grupa wpływowa podobnie jak autorzy tego listu. Ale o nich rozmawiamy. W Rosji dominuje nacjonalizm państwowy a nie narodowy czy rasowy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: jabbaryt. 19.11.13, 18:33 generalnie ci nacjonalisci,o ktorych ty wspominasz,sa przeciwko ,tak zwanym,czarnym i przedewszystkim chodzi im o Kaukazcow. Przy tym oni nie maja nic przeciwko Buriatom,Tatarom,Baszkirom i innym.Przy okazji oni nie chcieli by w Rosji widziec migrantow z Azji Srodkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Brednie ekstremistow, nie prawicowe. 19.11.13, 17:50 Rozsadna prawica nie zajmuje sie biciem mniejszosci, antysemityzmem i nie usiluje manipulowac religia. A oszolomy z jednej i drugiej strony, moga korespondowac do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: List Rosyjskich Narodowcow do N. Polskich: 19.11.13, 16:50 Faktycznie ciekawe. No proszę, jak to rosyjscy narodowcy troszczą się o suwerenną Polskę. Pan Sakiewicz, Ziemkiewicz i Pospieszalski są chyba dumni i szczęśliwi z tej oferty. Bo przecież największym ich wrogiem jest lewacka GW, A. Michnik, Tusk i Komorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Rosyjscy Narodowcy i niemiecki Geenpeace... 19.11.13, 18:06 zabiegaja o wzgledy Polszy... czy k... jestesmy jakas Panna na wydaniu ? takiej konstelacji (korzystnej dla nas) nie bylo od 300 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: List Rosyjskich Narodowcow do N. Polskich: 19.11.13, 19:03 Twoj link nie otwiera sie. To chyba to: ? www.rusimperia.info/news/id18063.html Kmentarze sa niezle, np: "Пoкa cвет cтoит cветoм - пoляк мocкaлю НЕ бyдет брaтoм" - tak dlugo, jak swiatlo jest swiatlem polak moskalowi nie bedzie bratem. Odpowiedz Link Zgłoś