Dodaj do ulubionych

Rosyjscy emigranci w EU

24.11.13, 11:48
Wielu Rosjan emigrowalo i emigruje do Francji. osobiscie znam trzech profesorow a takze jedna moja doktorantka zostala po promocji we Francji nie chcac wracac do Rosji.

Dwoch z tych profesorow i doktorka waracaja regularnie do Rosji mimo tego, ze maja paszport francuski i nikt im krzywdy nie robi. Malo tego, jeden z nich zalapal sie na tzw mega-granta i zarabia krocie w Moskwie nie tracac budzetowego etatu we Francji i emerytury z nim zwiazanej.

Dlaczego o tym pisze? Borrka analizowal motywy rosyjskiego emigranta na tym forum jako zadania rosyjskiego FSB zwiazane z pozwoleniem mu na powrot do Rosji. Jesli ta analiza jest sluszna, to sie nasz emigrant dal nabrac przez FSB bo wielu innych jest w jego sytuacji a do Rosji wraca bez zadnych akcji typu zasmiecania forum dyskusyjnego.

Inna mozliwoscia jest to, ze ten emigrant zdradzil swoj kraj tzn byl wojskowym i porzucil armie by zostac w Polsce. Zdrada kraju to jest rzeczywiscie powazniejsze wykroczenie i od zdrajcy moze FSB o wiele wiecej wymagac.

PF
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: Rosyjscy emigranci w EU 24.11.13, 11:53
      Napiszę to 1001 raz.
      Nie wierzę w ani jedno słowo Igorka.
      • polski_francuz Motywy 24.11.13, 11:58
        Jakie sa jego motywy Twoim zdaniem?

PF
        • wojciech.2345 Re: Motywy 24.11.13, 12:00
          polski_francuz napisał:
          > Jakie sa jego motywy Twoim zdaniem?
          ------------
          Albo agent, albo psychiczny.
          • borrka Jesli mialbym obstawiac... 24.11.13, 12:04
            Tak za kase:
            Amator, chcacy sie wykazac przed sekretarka Pana Konsula.
            Serio, tak mysle.
            • wojciech.2345 Re: Jesli mialbym obstawiac... 24.11.13, 12:08
              borrka napisał:
              > Tak za kase:
              > Amator, chcacy sie wykazac przed sekretarka Pana Konsula.
              > Serio, tak mysle.
              -----------------
              Może to niesprawiedliwe, ale jestem odmiennego zdania.
    • brat_ramzesa masz nieslychanie chamska manie 24.11.13, 11:58
      wpieprzac sie w czyjes zycie osobiste a przynajmniej tak ci sie wydaje.To forum nie jest od tego
      zastanow sie plotkarzu a moze i donoscicielu co ty wyprawiasz
      • wojciech.2345 Re: masz nieslychanie chamska manie 24.11.13, 12:10
        brat_ramzesa napisał:
        > wpieprzac sie w czyjes zycie osobiste a przynajmniej tak ci sie wydaje.To forum
        > nie jest od tego
        > zastanow sie plotkarzu a moze i donoscicielu co ty wyprawiasz
        --------------
        Forumowe KGB uczy Polaków przyzwoitości.
        Co za tupet!
      • polski_francuz Kochanienki 24.11.13, 12:25
        jestem rodem ze Zmudzi. Rosyjski emigrant powinien mnie nie ruszac. Bo jesli gadzina ukasi Zmudzina zginie gadzina od jadu Zmudzina:)

Tata przezyl i lesorobke po akcji Wisla i wiezienie za AK po moim urodzeniu. I sie ani nie zlamal ani do partii nie wstapil. I ja mam sie takich gowniarskich agencikow bac?

Piszesz tak dla smiechu chyba.

PF
        • brat_ramzesa jestes zwyklym prostakiem 24.11.13, 13:35
          pisz sobie co chcesz, popracuj nas soba Zmudzinie" a moze kiedys staniesz sie tym kim chcialbys byc
          • polski_francuz Zwyklym Polakiem 24.11.13, 14:54
            zyjacym we Francji nigdy tego nie krylem. A ty skad?

PF
    • eva15 Kolejny zaśmiecacz forum 24.11.13, 11:59
      Kolejny wątek śmieciowy robiący z forum magiel.

Raz, że to nie twoja sprawa, to prywatne sprawy Igora.
      Dwa - Igor sam z siebie dokładnie niegdyś opowiedział, o co chodzi, co się wydarzyło, ale guzik to dało. Tacy jak ty bez płucia, insynuacji, podejrzeń i rzucania kalumniami chyba dnia przeżyć nie potrafią.

Chcesz zrobić z tego forum biuro bezpieki śledzącej ludzi, bo taką masz naturę.
      • igor_uk Ewa. 24.11.13, 12:07
        Przeciez to juz jest kolejny watek,poswiecony mojej skromnej osobie.
        Oni nie potrafia zrozumiec jednego,ze w taki sposob wykazuja,ze jestem kims waznym dla nich.Bo o miernotach nikt watkow nie zaklada,a tym bardziej w takiej ilosci.
        Tak co niech pisza.Mnie ,osobiscie,to nie przeszkadza .
        Jaka dewize ma Putin ? "НИКОГО ВПЕРЕДИ".
        Ta miernota biegnie za mna i probuje podgryzac moi pieta. Z przodu ja ich nie widze .
        • eva15 Re: Ewa. 24.11.13, 12:10
          Najlepiej zostawić ich w ich własnym gronie. Niech się tarzają w swoim błocie.
          • igor_uk W sumie masz racje. 24.11.13, 12:14
            Przeciez jest blu,malkontent,krzysio i jeszcze wiele,ktore potrafia rzeczowo prowadzic dyskusje.
            A i felusia ja by zaliczylem do tego grona,z ktorym warto dyskutowac.
        • polski_francuz Braterska pomoc 24.11.13, 12:27
          panie doktorze. Staram ci sie pomoc w negocjacjach zwiazanych z powrotem do twojej ojczyzny.

PF
    • borrka Widziales film "Skapani w sloncu" ? 24.11.13, 12:00
      Swietnie ukazuje metody pracy ochrany, czeka, NKWD, FSB... jak to sie tam aktualnie nazywa.
      Case Igor miesci sie swietnie w tym schemacie.
      Swietnie.
      • eva15 No i kto przejął to forum? Bezpieka 24.11.13, 12:08
        Myślałam, że masz więcej rozumu niż francowaty.
        Trzeba mieć mentalność bezpieki i donosicieli, by otwierać takie wątki.
        • borrka Mylisz sie, Effciu. 24.11.13, 12:14
          Wystarczy znac takich sowkow, ktorzy cos tam w przeszlosci przeskrobali i teraz sie boja "wladzy".
          Oni zrobia wszystko, by "wine" zatrzec, a w koncu i tak nie zaryzykuja wizyty w Matuszce.
          Bo jednak te wladze znaja:)))
          • eva15 Ty się mylisz 24.11.13, 12:26
            Igor wyjaśniał, skąd wzięły się jego trudności. Podziwiałam go nawet za otwartość, bo to w sumie smutna sprawa i nie na to forum.
            To, że do ciebie jego wyjaśnienia nie dotarły, lub ich nie zauważyłeś, to twój problem, ale to nie powód do otwierania takich wątków.
            Spadam stąd, bo tu prawdziwa gnojówka. To nie dla mnie, nie lubię fetoru donosów i podejrzeń..
        • igor_uk I jeszcze ,Ewa. 24.11.13, 12:21
          Zauwaz,kiedy nasilaja sie ich ataki personalne.
          Zawsze wtedy,kiedy Rosja odnosi jakijs sukces .Zawsze,to jest regula .Moze w taki sposob celowo zasieraja forum,zeby nie bylo na nim dyskusje o biezacych,tak nie milych ich sercu,wydarzeniach?
          • eva15 Re: I jeszcze ,Ewa. 24.11.13, 12:27
            To chyba prawda,. Znikam stąd, bo ten wątek brzydko śmierdzi.
            • wojciech.2345 Re: I jeszcze ,Ewa. 24.11.13, 13:22
              eva15 napisała:
              > To chyba prawda,. Znikam stąd, bo ten wątek brzydko śmierdzi.
              ---------
              Zrobiłaś swoje, oznakowałaś teren
              i możesz oddalić się.
          • wojciech.2345 Re: I jeszcze ,Ewa. 24.11.13, 13:20
            igor_uk napisał:
            > Zauwaz,kiedy nasilaja sie ich ataki personalne.
            > Zawsze wtedy,kiedy Rosja odnosi jakijs sukces .
            ------------------------
            Igorku,
            a kiedy ostatnio Matuszka odniosła sukces?
            Doprowadzono drogę do jakiejś wsi w głubince?

• polski_francuz Francowaty? 24.11.13, 12:29
          zaloze sie o moje zdjecie w kostiumie wakacyjnym, ze ten epitet nie byl potrzebny. Zakladasz sie?

PF
        • wojciech.2345 Jaki jest cel produkcji evy15? 24.11.13, 13:10
          eva15 napisała:
          > Myślałam, że masz więcej rozumu niż francowaty.
          > Trzeba mieć mentalność bezpieki i donosicieli, by otwierać takie wątki.
          -------------
          forum.gazeta.pl/forum/w,902,90463445,,Jaki_jest_cel_produkcji_evy15_.html?s=0
      • kaszebe12 Rosyjscy szpiedzy we Francji. 24.11.13, 12:11
        -Juz ich widac na autostradach biegnacych ku Alpom. -Nawet sie ne ukrywaja , na SUW-ach nalepki "RUS" , na dachach narty , deski i inny szpiegowski sprzet - co za bezczelnosc ! -Przeraza mnie sluzalczosc fancuskich osrodkow gorskich , ktore ,ze wzgledu na obfite opady sniegu , przyjmuja tych szpionow ze sporym wyprzedzeniem. -Ale dzielne francuskie sluzby pana Vallsa( czy Waltza ?) czuwaja ! -Wystarczy spojrzec na personel pracujacy w w/w osrodkach...-prawdziwy kontrwywiad - sami rusojezyczni.
        • wojciech.2345 Re: Rosyjscy szpiedzy we Francji. 24.11.13, 12:22
          Jak pojedziesz do igloo Igorka i wrócisz,
          to pogadamy o szpionach.

OK?
          • kaszebe12 Re: Rosyjscy szpiedzy we Francji. 24.11.13, 12:40
            -Igloo ? -Myslalem ze , igloo odpowiada innemu kontynentowi...-Po co mam tam jechac , kiedy do Alpe d'Huez mam blizej ... a jakie pole obserwacji nieludzkich metod stosowanych przez rosyjski wywiad ! -Czy ty wiesz , wojtus , ze FSU angazuje nawet male dzieci ? -Tja...pelno tego tam.-I wyobraz sobie, ze widzialem nawet takie ,ktore sa zmuszane do budowy igloo , do zjezdzania na nartach z gor, do wspolnych zabaw z francuskimi dziecmi. -Straszne ! -A co sie wyprawia w nocach w dyskotekach ! -Tam Rosjanie wydaja ogromne ilosci euros , by rozpijac francuska zacna mlodziez.
            • wojciech.2345 Re: Rosyjscy szpiedzy we Francji. 24.11.13, 12:44
              Kaszebe,
              nawet nie próbuj się ze mną bawić w sofistykę.
              Ja umiem tego kogoś nauczyć.

Poniał?
              • kaszebe12 Wybacz ,wojtus... 24.11.13, 13:27
                -Daleki jestem od bawienia sie z toba w "sofistyke". -Jestem nader prostym czlowieczkiem , nie posiadam pefowskich doktoratow i profesoratow;- dlatego poprosze ciebie o wytlumaczenie zwrotu "bawic sie w sofistyke".
                • wojciech.2345 Re: Wybacz ,wojtus... 24.11.13, 13:31
                  kaszebe12 napisał:
                  > -Daleki jestem od bawienia sie z toba w "sofistyke". -Jestem nader prostym czlo
                  > wieczkiem , nie posiadam pefowskich doktoratow i profesoratow;- dlatego poprosz
                  > e ciebie o wytlumaczenie zwrotu "bawic sie w sofistyke".
                  -----------
                  "Bawic sie w sofistyke" - uczyć dochodzenia do prawdy,
                  albo efektywnie oszukiwać.

To jest profesja.
                  • kaszebe12 Re: Wybacz ,wojtus... 24.11.13, 13:45
                    Ahaaa...dziekuje za informacje.
      • wojciech.2345 Re: Widziales film "Skapani w sloncu" ? 24.11.13, 12:16
        borrka napisał:

> Swietnie ukazuje metody pracy ochrany, czeka, NKWD, FSB... jak to sie tam aktua
        > lnie nazywa.
        > Case Igor miesci sie swietnie w tym schemacie.
        > Swietnie.
        -------------
        Czy to o ten film chodzi?

www.filmweb.pl/film/Spaleni+s%C5%82o%C5%84cem+2-2010-203194/descs
        • borrka Oczywiscie, pomylilem sie:) 24.11.13, 12:21
          Spaleni, ale chodzi mi o pierwsza czesc, odrebny film sprzed lat.
          Kino rosyjskie najwyzszej klasy.
            • borrka Tak. 24.11.13, 12:33
              To genialny film.
              • wojciech.2345 film wart obejrzenia 24.11.13, 12:39
                borrka napisał:
                > To genialny film.
                -------------
                Obejrzałem kilka minut.
                Rzeczywiście kapitalny.

Do forumowiczów.
                Trzeba uruchomić ten link, a potem powinna pojawić się
                propozycja obejrzenia następnych odcinków.

• eva15 Re: Oczywiscie, pomylilem sie:) 24.11.13, 14:46
            a sorry, już cię poprawiono.
      • eva15 Widziales film "Skapani w sloncu" ? A CO to ???? 24.11.13, 14:45
        Oj, borrcia, ty komuszku, pomyliło ci się z filmem "Skąpani w ogniu".

Film Michałkowa to "Spaleni słońcem".
    • borrka Rosyjscy emigranci sa rozni. 24.11.13, 12:32
      Ci z czasow puczu bolszewickiego, to najwyzsza klasa.
      Wprawdzie z "freudowskim ukaszeniem" imperialnym, ale ludzie godni szacunku.
      Emigracja wojenna i powojenna bywa rozna.
      Od naukowcow z Akademgorodka, do "interdiewoczek", czyli przechodzowanych dziwek, ktore KGB wydalo za cudzoziemca "dewizowego":)
      • tojabogdan freudowska pomyłka 24.11.13, 13:02
        czyli skąpani w ogniu.
      • kaszebe12 Re: Rosyjscy szpiedzy we Francji. 24.11.13, 13:05
        - Czolowi szpiedzy to ,m in,: Dima Bilan , Glukoza ,Igor Matwienko , Kafelnikow , Nastia Szewczenko, Inga Pisza ,Czesnakow , Soso Pawliaszwili. -Krwawy satrapa Putin , pogromca Pussy Riots ,nie przebiera w srodkach. -Tylko w zeszlym roku wyslal do Courchevel 20 000 szpionow !
        • johnny-kalesony Re: Rosyjscy szpiedzy we Francji. 24.11.13, 13:36
          Żeby zrozumieć Rosję i panujące w niej obyczaje, wystarczy obejrzeć ten film dokumentalny ...

youtu.be/V25eGlXnzuY

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • kaszebe12 Re: Rosyjscy szpiedzy we Francji. 24.11.13, 13:44
            -A gdzie indziej jest inaczej ? -Na zachodzie ow "system" sie po prostu z czasem "ustabilizowal", przyjal grzeczne , unormowane normy , jak w Polsce , jak w Rosji...
            • johnny-kalesony Re: Rosyjscy szpiedzy we Francji. 24.11.13, 13:50
              Byłbym ci zobowiązany za rozwinięcie tej myśli, bo w obecnej postaci stanowczo przekracza ona granice absurdu.

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
              • kaszebe12 Re: Rosyjscy szpiedzy we Francji. 24.11.13, 14:08
                Bardzo daleko mnie do absurdu...-Upadek Imperium ZSRR spowodowal olbrzymi balagan w calej strefie , gdzie musiano poswiecic nieco czasu na wprowadzenie i utrwalenie nowego systemu.-Jest to zjawisko zupelnie normalne. -Stare pseudodemokracje zachodu tez przezywaly takie okresy bezholowia.-Czy spowodowalo to likwidacje wielkiego gangsteryzmu ? -Nie. -Ow gangsteryzm sie "unormowal" , ugrzecznil , przyjal "demokratycznoliberalne" formy, upolitycznil sie w wielu przypadkach , "zalegalizowal"...
                • johnny-kalesony Re: Rosyjscy szpiedzy we Francji. 24.11.13, 14:33
                  Gdybyś zadał sobie trud obejrzenia tego filmu do końca, dowiedziałby się, że bandycka mentalność (ów złodziejski kodeks) jest w Rosji mentalnością dominującą, również wśród "zwykłych" ludzi. Tak uważają sami Rosjanie.
                  Teraz odpowiedz sobie na pytanie, czy jest tak również na zachodzie.

Pozdrawiam
                  Keep Rockin'
                  • kaszebe12 Re: Rosyjscy szpiedzy we Francji. 24.11.13, 14:52
                    ...przeciez wlasnie odpowiedzialem , johnny...
                • wojciech.2345 Re: Rosyjscy szpiedzy we Francji. 24.11.13, 14:46
                  kaszebe12 napisał:

> Bardzo daleko mnie do absurdu...-Upadek Imperium ZSRR spowodowal olbrzymi balag
                  > an w calej strefie , gdzie musiano poswiecic nieco czasu na wprowadzenie i utrw
                  > alenie nowego systemu.-Jest to zjawisko zupelnie normalne. -Stare pseudodemokra
                  > cje zachodu tez przezywaly takie okresy bezholowia.-Czy spowodowalo to likwidac
                  > je wielkiego gangsteryzmu ? -Nie. -Ow gangsteryzm sie "unormowal" , ugrzecznil
                  > , przyjal "demokratycznoliberalne" formy, upolitycznil sie w wielu przypadkach
                  > , "zalegalizowal"...
                  --------------
                  Kaszebe,
                  powiadasz, że zło zyskuje ludzkie oblicze - cywilizuje się.
                  Tylko widzisz to zło, które idzie od koczowników w 1/2
                  jest widoczne w Ukrainie, 1/20 w Polsce, a w 1/200 we Francji.
                  Na tym polega widzenie problemu.

Ty nie płacisz takiej ceny jedząc żabki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka