Dodaj do ulubionych

Banderowcy jako pożytecznoi idioci...

01.02.14, 22:10
Tak sobie kątem oka obserwuję rozwój sytuacji i koncentruję się z braku czasu jedynie na tym, co ważne. Patrzę i widzę, że nikt na zjeździe w Monachium nie zaprosił tych, którzy tę ukraińską rewoltę faktycznie na ulicach realizują/tworzą.

W Monachium jest Kliczko żądający represji wobec demokratxcznie wybranego rządu, jest Jaceniuk, który sam nie wie, co ma mówić, jest Poroszenko, który wie, że nasi to zawsze ci, którzy mają władzę, ale brakuje przedstawicieli tych, którzy na ulicach pięścią wybijają zęby wybranej władzy.

Jak wielką kontrolę musi mieć demokratyczny Zachód nad banderowcami, skoro oni, jak trzeba "spontanicznie " atakują brutalnie ograny władzy, a jak co do czego przyjdzie, są odsuwani od stółu obrad i się z tym godzą....
Obserwuj wątek
      • eva15 Cieszysz się, że Bułatow ma nowe ucho? 01.02.14, 22:21
        No powiedz tak szczerze
    • eva15 Re: Banderowcy jako pożytecznoi idioci... 01.02.14, 22:18
      Psy spuszczone z łańcucha robią zadymę, a w kuluarach władzy szykuje się drukowanie dolarów dla Ukrainy, by jej pomóc:

Ukraina pilnie potrzebuje na stabilizację swego budżetu, co pozwoli uniknąć krachu finansowego, 15 mld dol - cytuje jednego z liderów opozycji Arsenija Jaceniuka dziennik "Sewodnia". Jaceniuk i Witalij Kliczko spotkali się dziś w Monachium z "zachodnimi partnerami" i omawiali m.in. ewentualną pomoc finansową dla Kijowa. Miałaby ona zostać uruchomiona po przejęciu przez opozycję władzy na Ukrainie. - To byłaby pomoc dla obywateli kraju, a nie Janukowycz ai jego ludzi - stwierdził Jaceniuk.

wyborcza.pl/relacje/1,126862,15300590,Kijow_burzy_sie_po_uchwaleniu_restrykcyjnego_prawa.html

To akurat już pisałam - ileż to dla USA roboty, by wydrukować x miliardów? Trzeba tylko chcieć, albo musieć, bo tańszego rozwiązania wbrew nadziejom nie będzie.

• eva15 Lubisz nowe ucho Bułatowa, wojtuś? 01.02.14, 22:28
    • eva15 Ech, to Monachium to mi jakoś brzydko przypomina 01.02.14, 22:26
      Ech, to Monachium to mi jakoś brzydko przypomina inne Monachium sprzed 76 lat... Sytuacja zadziwiająco podobna.
    • wojciech.2349 o czym ten wątek? 01.02.14, 22:29
      O Czerkiesach w Soczi?
    • felusiak1 problem 01.02.14, 22:29
      widzę, że efka ma problem który postrzega kontem oka. domyslm się, że tylko kontem jednego oka bo drugie ma skierowane na drukarnię dolarów w moskwie.
      zachodzę w głowę dlaczego moskiewskie dolary są lepsze od monachijskich. są bardziej rózowe czy jaka cholera?
      można zadawać różne pytania na przykład dlaczego rakiety lataja nie majac skrzydeł a pingwiny i kury mają skrzydła i nie lataja?
      • igor_uk felus,co bierzesz. 01.02.14, 22:31
        Efekt,jak widze,zajebisty.Masz calkowity odlot :-)
      • eva15 Feluś jako analityk 01.02.14, 22:41
        felusiak1 napisał:

> widzę, że efka ma problem który postrzega kontem oka.

Efka spostrzega kątem oka. Pewnie dlatego widzi lepiej niż ty .

> domyslm się, że tylko kontem jednego oka bo drugie ma skierowane na drukarnię dolarów w moskwie.

Moskwa niestety nie ma drukarni i to jej jedyna, ale jakże ważna słabość.

> zachodzę w głowę dlaczego moskiewskie dolary są lepsze od monachijskich. są bar
        > dziej rózowe czy jaka cholera?
        > można zadawać różne pytania na przykład dlaczego rakiety lataja nie majac skrzy
        > deł a pingwiny i kury mają skrzydła i nie lataja?

Albo zapytać otwarcie - o czym właściwie ten feluś tu belkocze?
        • igor_uk Felus probuje zwrocic Twoja uwage na siebie. 01.02.14, 22:44
          Tylko tym mozno wytlumaczyc jego dosc glupawy post.
          • eva15 Re: Felus probuje zwrocic Twoja uwage na siebie. 01.02.14, 23:14
            No to ma sukses.
        • eva15 Feluś jak znawca odlotów :-))) 01.02.14, 23:31
          > felusiak1 napisał:
          >
          > > można zadawać różne pytania na przykład dlaczego rakiety lataja nie majac skrzydeł a pingwiny i kury mają skrzydła i nie lataja?

No , albo jak feluś zauważyć, czemu F-22 nie latają:-)))
          ___
          Feluś zachwycony F-22 i zniesmaczony pilotami nie umiejącymi latać bez tlenu:

"f22 latają znakomicie. to piloci nie wytrzymują.
          problem jest z raptownym brakiem tlenu."
          • igor_uk Ewa,miej troche litosci do felusia :-) 01.02.14, 23:35
            Nie dobijaj go przypominaniem tego,czego on na pewno wstydzi sie.
            • eva15 Re: Ewa,miej troche litosci do felusia :-) 01.02.14, 23:38
              A CO mnie to obchodzi? To ja mam dbać o wstyd felusia i o to co mu gdzie lata? ?
              • igor_uk Nie trzeba dbac o felusia. 01.02.14, 23:44
                Wystarcze miec dla niego troche litosci :-)

litość - współczucie, miłosierdzie, żal nad kimś.
                • eva15 Re: Nie trzeba dbac o felusia. 01.02.14, 23:52
                  Ja zawsze mam litość nad tymi, którzy widzą swe błędy. Feluś do nich nie należy .
                  • igor_uk Re: Nie trzeba dbac o felusia. 02.02.14, 00:13
                    A wyobraz ,Ewa,jak felus ma trudne zycie,nigdy nie przyznajac sie do bledow :-)
                    • eva15 Re: Nie trzeba dbac o felusia. 02.02.14, 00:17
                      I zów powtórzę - a co mnie to obchodzi?
                      • igor_uk Re: Nie trzeba dbac o felusia. 02.02.14, 00:23
                        A mnie obchodzi,bo dla mnie wszysci ludzi sa bracmi,nawet taka szuja,jak felus :-)
                        • eva15 Re: Nie trzeba dbac o felusia. 02.02.14, 00:27
                          No to jesteś aniołem lub świętym:-)))
    • wojciech.2349 Euromajdan - live 01.02.14, 22:30
      www.ustream.tv/channel/euromajdan
      • wojciech.2349 ciemno /bt 01.02.14, 22:32
    • eva15 Re: Banderowcy jako pożyteczni idioci... 01.02.14, 22:31
      Warto uważnie czytać GW, ta wie, co w trawie piszczy. Jej żurnalia już wczoraj obwieściła, że nie banderowcy rządzą Ukrainą.
      • wojciech.2349 Putin na pewno nie odpuści Ukrainy 01.02.14, 22:33
        Kwaśniewski: Putin na pewno nie odpuści Ukrainy

- Wła­di­mir Putin na pewno nie od­pu­ści Ukra­iny. Musi się jed­nak li­czyć z ogrom­ną de­ter­mi­na­cją Ukra­iń­ców - po­wie­dział w pro­gra­mie Mo­ni­ki Olej­nik "Krop­ka nad i" w TVN24 Alek­san­der Kwa­śniew­ski. Były pre­zy­dent dodał, że sy­tu­acja na ki­jow­skim Maj­da­nie jest dra­ma­tycz­na i może wy­mknąć się spod kon­tro­li.

wiadomosci.onet.pl/kwasniewski-putin-na-pewno-nie-odpusci-ukrainy/f0bs4
      • igor_uk Banderowce nie sa uzytecznymi idiotami. 01.02.14, 22:33
        Oni,w odroznieniu od uzytecznych Kliczko i Jaceniuka,graja wlasnymi kartami i o wlasna sprawe.
        Dla tego i nie byli zaproszeni.
        • wojciech.2349 Azarow uciekł 01.02.14, 22:35
          Były premier Ukrainy wyjechał do Austrii, gdzie mieszka jego rodzina – poinformowały austriackie, a za nimi ukraińskie gazety. Oficjalnie Mykoła Azarow podał, że wyjazd ma charakter wypoczynkowy.

Dziennikarze zastanawiają się dlaczego prorosyjski polityk wyjechał na „wypoczynek” do kraju należącego do Unii Europejskiej, a nie do Rosji.

www.pch24.pl/azarow-uciekl-do-austrii-,20872,i.html
        • eva15 Banderowce sa uzytecznymi idiotami.Są, są 01.02.14, 22:50
          Ich karty są jakoś podobne do kart Al-Kaidy. Jak im się odbierze dopływ kasy to przestaną istnieć. Dopóki są przydatni, kasę a nawet pewnie broń dostaną.
          • igor_uk Masz prawo miec wlasne zdanie,Ewa. 01.02.14, 23:13
            Ale ja pozostane sie przy swoim.
            Banderowce dzialaja za zachodnia kase,to fakt,ale graja o wlasne interesy.Bo ich dzialania sa nie na reke zachodowie.Oni kompromituja opozycje i tych,kto za ukrainska opozycja stoi.
            Banderowce nigdy nie wyrozniali sie zbyt wielkim rozumem i dla nich ta gra,ktora prowadzi zachod na Ukrainie,jest niezrozumiala,dla tego podjeli wlasna.
            • eva15 Re: Masz prawo miec wlasne zdanie,Ewa. 01.02.14, 23:18
              Igorze, a czy al-kaida nie gra o swe własne interesy?

• igor_uk Re: Masz prawo miec wlasne zdanie,Ewa. 01.02.14, 23:21
                Ewa,Al Kaida zostala stworzona przez USA,wiesz o tym doskonale.Banderowcy powstali z wlasnego szowinizmu .Dla tego ja nie porownywalbym Al Kaidy i banderowcow.
                • eva15 Re: Masz prawo miec wlasne zdanie,Ewa. 01.02.14, 23:40
                  Banderowcy mają swą centralę w Kanadzie. A Kanada to wyrostek robaczkowy USA.
                  • igor_uk Re: Masz prawo miec wlasne zdanie,Ewa. 01.02.14, 23:42
                    Ale banderowcow Stany nie stworzyli.
                    • eva15 Re: Masz prawo miec wlasne zdanie,Ewa. 01.02.14, 23:53
                      ?? No nie, ale co z tego?
                      • igor_uk Re: Masz prawo miec wlasne zdanie,Ewa. 02.02.14, 00:15
                        To wiele zmienia.Oni maja wlasna historie i wlasnych bohaterow.Takimi trudno sterowac.Ja raczej nazwalbym,w tym przypadku,ze to Stany sa uzytecznymi idiotami :-)
                        • eva15 Re: Masz prawo miec wlasne zdanie,Ewa. 02.02.14, 00:19
                          Obyś miał rację...
                          • igor_uk Re: Masz prawo miec wlasne zdanie,Ewa. 02.02.14, 00:26
                            Bo ja wiem,czzy w tym przypadku moja racja jest lepsza od Twojej.
                            Nikim nie sterowani banderowcy sa grozniejsze,niz sterowani.
                            • eva15 Re: Masz prawo miec wlasne zdanie,Ewa. 02.02.14, 00:32
                              Moja racja, a raczej moja ocena, jest taka, że banderowcy są sterowani (pod kontrolą) i dlatego nikt się z nimi na poważnie nie liczy. Gdyby było inaczej, siedzieliby w Monachium przy stole...
        • brat_ramzesa Re: Banderowce nie sa uzytecznymi idiotami. 02.02.14, 09:50
          Sa strasznie glupi i prymitywni, generalnie latwo sterowalni ale bardzo uparci
    • romrus Niewiadomo kto sa idiotami 01.02.14, 22:45
      e.va15 napisał(a):
      > W Monachium

Byly prezydent Juszczenko powiedzial, ze "opozycja", czyli Kliczko & Co, majdanu nie kontroluje .

www.unian.net/politics/879310-yuschenko-oppozitsiya-boretsya-na-maydane-za-vlast-a-ne-za-razvitie-stranyi.html
      • wojciech.2349 nie wiadomo czy Azarow wróci? 01.02.14, 22:50
        Na razie gostek dał dyla do Austrii.
        Jak wprowadzą sankcje przeciwko rządowi ukraińskiemu
        to chyba go z Austrii nie wyrzucą.
      • eva15 Wiadomo, wiadomo 01.02.14, 23:07
        Romrusie , to bez znaczenia, co były prezydent Pryszczenko bełkocze, to tylko tzw. szum infomacyjny dla naiwnych.

Ja patrzę na fakty.

Gdyby Majdan był pod niekontolowalną przez Zachód władzą banderowców, to albo:
        - Zachód by ustąpił i szybko dogadał się z Rosją
        - albo równie szybko wyłączyby się z tej awantury.

Mnie zastanawia, jakie środki/argumenty ma w ręku Zachód, że może tak swobodnie sterować banderowcami...

• wojciech.2349 na Majdanie nadal ciemno /bt 01.02.14, 23:09
          • eva15 Pilnuj ucha Bułatowa, nawet po ciemku! 01.02.14, 23:24
            Takie masz zadanie, wojtuś!
        • borrka No zobacz, Effciu... 01.02.14, 23:14
          Podobnie mysle.
          Nie nazywam tego jednak kontrola, lecz demokratycznym "wind of changes", jak spiewano w Rajchu.
          • eva15 Re: No zobacz, Effciu... 01.02.14, 23:22
            No ale może być jak z tą osławioną katapultą na Majdanie. Dała ostro po ryju jej twórcom:-))))

Kto wie, jak to wszystko się skończy....? Ja nie wiem.
            • wojciech.2349 Re: No zobacz, Effciu... 01.02.14, 23:28
              Effciu,
              Borrka Ci napisał "wind of changes".
              A Ty nadal motasz.
              • eva15 Trzymaj się ucha i nie gadaj z Rosjankami 01.02.14, 23:35
                Trzymaj się obciętego ucha i nie gadaj z Rosjankami o Polsce czyli Ukrainie, bo się zmoralizujesz:-)))
        • igor_uk Kasa,Ewa. 01.02.14, 23:18
          Tylko kasa. Stany probuja sterowac banderowcami,ale nie skutecznie.Jedynie co na banderowcow dziala,to grozba zaprzestania dawania kasy.

p.s. medialnie bardzo zle wyglada zajmowanie budynkow rzadowych .W anglojezycznej prasie staraja sie "niezauwazac" tej strony majdanu.
          • eva15 Re: Kasa,Ewa. 01.02.14, 23:26
            Oczywiście, odcięcie od kasy jest zagrożeniem upadku wszelkiego terroryzmu.
            • wojciech.2349 Re: Kasa,Ewa. 01.02.14, 23:35
              eva15 napisała:
              > Oczywiście, odcięcie od kasy jest zagrożeniem upadku wszelkiego terroryzmu.
              ---------------
              Effciu,
              eureka. Jak Gazrurka będzie na kolanach, to Moskale
              uspokoją się.

Będziecie mili.
        • brat_ramzesa urwa sie ze smyczy przy pierwszej okazji 02.02.14, 09:52
          narazie maja zwiazne rece ale do czasu
          • igor_uk Re: urwa sie ze smyczy przy pierwszej okazji 02.02.14, 09:57
            Oni nawet w tej chwile nie maja zwiazanych rak.
            Dopoki Stany rzymykaja oczy na ich ekscesy,to im po drodzee.jak tylko z USA zaczna donosic sie glosy protestu i uschnie zrodlo finansowania,jak od razu oni przypomna jankesom ,ze ci zle traktuja Kanade,ich druga Ojczyzne.
            • brat_ramzesa Re: urwa sie ze smyczy przy pierwszej okazji 02.02.14, 10:03
              Mam wrazenie ze te negatywne cechy Polska kiedys im zaszczepila
    • wojciech.2349 pytanie 01.02.14, 22:52
      Czy Azarow poprosi o azyl polityczny w Austrii?

I drugie pytanie.
      Czy dostanie azyl?
      • eva15 Pytanie do wojtka o obcięte ucho 01.02.14, 23:09
        co o tym sądzisz, wojtku? Obcięli i odrosło?
        • walter622 Re: Pytanie do wojtka o obcięte ucho 01.02.14, 23:31
          eva15 napisała:

> co o tym sądzisz, wojtku?

Wojtuś jest zajęty. Namiętnie ogląda pewien filmik bułatowa z portnikowym - "hit"
          internetu -:)))
          • wojciech.2349 Re: Pytanie do wojtka o obcięte ucho 01.02.14, 23:33
            Mamrocik,
            przypłynąłeś.

Zaniedbujesz się ostatnio.
    • wojciech.2349 ukochane czekistki i ukochani czekiści 01.02.14, 23:11
      Oczka mi się kleją,
      ale nadal czuwam.
      • eva15 Re: ukochane czekistki i ukochani czekiści 01.02.14, 23:48
        Czuwaj, czuwaj, w końcu dorabiać musisz, bo renty w PL mikre.
    • wojciech.2349 no to kiedy Majdan w Moskwie? 02.02.14, 00:01
      Przecież to musi nastąpić.
      Toż to będzie "wind of changes."

Nieprawdaż?
      • romrus Jak powiadal moj dziadek,zatanczyme na pogrzebe:-) 02.02.14, 00:17
        wojciech.2349 napisał(a):
        > Przecież to musi nastąpić.
        > Toż to będzie "wind of changes."
        > Nieprawdaż?

W testamencie zaznacz, ze ma byc majdan w Moskwie, daj cie Bog zdrowia:-)
    • wojciech.2349 ukochani czekiści 02.02.14, 00:10
      Oczęta już mi się kompletnie
      nie chcą otwierać.

Dobranoc.
    • wojciech.2349 ukochane czekistki i czekiści - już wstałem 02.02.14, 09:21
      Zapomniałem się przywitać.
      Dzień Dobry.

Sorry.
    • brat_ramzesa Nawet nie zdajesz sobie sprawy jacy idioci. 02.02.14, 09:42
      Jestem po wspolnej z nimi imprezie , byli z Ukrainy, Kanady, Polski.
      Nie moglo byc inaczej i wywiazala sie rozmowa oczywiscie najbardziej radykalni byli polscy i kanadyjscy, jedno co moge powiedziec oni bladego pojecia nie maja o swoim kraju,oczywiscie za wszystkim stoi Kreml, Januk i oligarchowie to namiestnicy Putina, walczyc trzeba za wszelka cene naet kosztem rozwalenia kraju(ich to nawet nie obchodzi), krew ma sie lac poniewaz wschod Ukrainy to moskale, lub wyprane moskalskie mozgi, jeden wrocil z Odessy, uczestniczyl w rozrobach, stwierdzil ze Odessa jest tak zrusyfikowana ze nia trzeba tam zrobic z tym silowy porzadek albo odczepic od tej a jakze najprawdziwszej Ukrainy czyli zachodniej.
      Generalnie nie bylo mowy z tymi borratoidami o merytorycznej rozmowie, w jednym sie tylko zgodzilismy ze oligarchow trzeba wyrezac ;/
      • igor_uk Indokrynacja robi swoje. 02.02.14, 09:49
        A co ci borratoidy maja myslec? Przeciez im od dziecka wmawialo sie,ze oni sa naj,naj i jak by nie ci klaci moskale,to byli by ostoja swiata.
        • brat_ramzesa to jest porazajace! 02.02.14, 09:57
          Naprawde sa przekonani o swojej wyjatkowosci a za caly burdel na ich podworku odpowiedzialny Kreml; oni sa bardzo destrukcyjna sila, wszyscy sa przeciw nim, Kreml, wladza, milicja, no inaczej teraz patrza na Polakow, zuchy teraz jestesmy bo bylismy na Majdanie i leki wiezlismy dla nich
          • igor_uk Re: to jest porazajace! 02.02.14, 10:07
            Widze,ze rowniez zauwazyles ich przekonanie o wlasnej wyjatkowosci.
            Slyszalem od nich i to,ze jak by nie Zachodnie Ukraincy,to by w Rosji nie bylo gazu i ropy.
            To tylko dzieki nim w Rosji odnalezli gaz i rope i to tylko oni zajmuja sie wydobyciem.
            • brat_ramzesa Re: to jest porazajace! 02.02.14, 10:19
              Caly swiat przeciw nim
              I te glupie teksty typu "swij?", "swij"
              Mowie ci ze to cecha odziedziczona po Polakach tych przekonanych o swojej wyjatkowsci i lepszosci, w rzeczywistosci jest odwrotnie a to rodzi ogromna frustracje ktora napedza ten obled
        • wojciech.2349 Re: Indokrynacja robi swoje. 02.02.14, 09:57
          igor_uk napisał:
          > A co ci borratoidy maja myslec? Przeciez im od dziecka wmawialo sie,ze oni sa n
          > aj,naj i jak by nie ci klaci moskale,to byli by ostoja swiata.
          ---------------
          No i widzisz Igorku?
          Nigdzie Moskali nie lubią.
          Nawet Czukcze ich nie lubią.

Jedynie Ty się ostałeś, ale na miejscu Czukczów
          kazałbym Ci zabrać swoje renifery i opuścić igloo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka