Dodaj do ulubionych

Jak dlugo bedzie trwala walka na tym forum?

05.02.14, 22:19
moje pytanie nie dotyczy mozliwowsci przejscia grupy przeciwnikow Putina do zwolennikow,
proamerykanistow do antyamerykanistow, zwolennikow wolnego rynku i kapitalizmu do grupy socjalistow, banksterystow do obroncow bankow.

Szanowni Panstwo: po wczorajszym wprowadzeniu systemu oplat za dostep do wielu portali Agory moze przyjsc kolej na Forum. Nie tylko nasze.
Agora ma powazne problemy finasowe i dotacje polskiego podatnika nie wystarczaja.
Zdecydowano, ze
wyborcza.pl/0,134638.html?cta=piano-bar
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Jak dlugo bedzie trwala walka na tym forum? 05.02.14, 22:32
      No to możemy liczyć jedynie na tych, co mają kupę czasu i jak kartoflany wojtuś są na służbie 20 godz. na dobę. Może tacy jak oni otworzą fora i będą je dzień i noc moderować:-))

To było mara potrójnym wężykiem - czyli jako żart:-)

Ja jakoś nie wierzę, że GW zamknie fora. Kto da jej lepszy, darmowy przegląd sytuacji i kontrolę?
      • mara571 utrzymanie serwerow (24 h na dobe), 05.02.14, 22:46
        jakiejs bazy danych kosztuje. I to niemalo.
        Jesli plan A (oplata za dostep do tresci) nie wypali to przyjdzie ktos z czerwonym olowkiem.
        Zwlaszca jak znikna brazki z prawej strony ekranu.
        • eva15 Re: utrzymanie serwerow (24 h na dobe), 06.02.14, 00:08
          mara571 napisała:

> jakiejs bazy danych kosztuje. I to niemalo.
          > Jesli plan A (oplata za dostep do tresci) nie wypali to przyjdzie ktos z czerwo
          > nym olowkiem.

No muszę przyznać, że rechtorów GW i ich propagandę trudno jest czytać z darmo (z reguły patrzę na nagłówki , a za kasę jeszcze trudniej. Jeśli o mnie chodzi - wolę tę kasę spuść w toalecie (opłata za wodę) ...
          • eva15 Re: utrzymanie serwerow (24 h na dobe), 06.02.14, 00:11
            Sorry:
            chodzi o redachtorów GW.

Ogłupiać mogę się sama, za darmo.
    • wojciech.2349 Re: Jak dlugo bedzie trwala walka na tym forum? 05.02.14, 22:43
      Jestem przekonany, że forów dyskusyjnych to nie
      będzie dotyczyło. Fora nabijają kliknięcia od których
      zależą ceny reklam.

Kłopoty finansowe GW można było przewidzieć.
      Ta gazeta nie ma oferty dla młodych poza jakimiś
      dodatkami.

A walka forumowa skończy się być może jak poprzednia.
      Admini wreszcie spacyfikują desant bolszewic.
    • igor_uk Spoko ,mara. 05.02.14, 22:44
      Najwiekszy prozydowski portal w Polsce nie ma prawa miec problemy finansowe.W razie czego wesprza Michnika na rachunek budzetu panstwa :-)
      • eva15 Re: Spoko ,mara. 06.02.14, 00:12
        Prędzej Polska upadnie niż GW !:-)))
        • j-k Spokojnie, Evelein, Twoj Reich upadnie jeszcze wcz 06.02.14, 14:34
          wczesniej...

zduszony nowymi dotacjami dla leniwcow i naciagaczy Srodziemnomorskich.
    • polski_francuz Polityka 05.02.14, 22:58
      i Le Figaro juz tak robia: niektore artykuly sa do czytania za oplata. ANie tylko Agora ale kazda prasa pisana ma problemy finansowe. Wiele dziennikow niemieckich lokalnych sie likwiduje z braku czytelnikow.

Winien jest internet i darmowa informacja. Takie czasy.

Jesli o to forum chodzi, to moze je uratowac jedynie odejscie szmaciarskiej web-brygady.

PF
    • nie-tak Re: Jak dlugo bedzie trwala walka na tym forum? 05.02.14, 23:01
      Mara571, wojtus PF i jeszcze paru innych wypowiada walke wszystkim, co za intelekty?
      • misterpee Re: Jezeli PF z kulczykami w nosie zostanie 05.02.14, 23:18
        jako jedyny na forum to pozostanie mu lustro.
    • amg10 Do kogo mara kierujesz to pytanie ?? 06.02.14, 02:17
      Dziwne pytanie bo nie kazdy zgodzi sie z toba ze tu jakakolwiek walka ma miejsce.

W/g mnie istnieje tu jedynie wymiana roznych/przeciwstawnych pogladow np. na temat Putina. I tak dlugo ta wymiana/walka bedzie istniec jak dlugo chca tego uczestnicy. Moze to trwac nawet bez konca.

Mara, relax.
      • melord Re: Do kogo mara kierujesz to pytanie ?? 06.02.14, 02:36
        mara zwrocila uwage,ze wprowadzaja oplaty za czytanie internetowego wydania GW
        sam dostalem...moge bodajrze przeczytac 5 art na tydz.
        obawia sie wiec,ze podobne oplaty moga wprowadzic za uczestnictwo na forum
        pytanie jest wiec do wszystkich...co dalej jesli wprowadza takowe
        pzdr
        • amg10 Re: Do kogo mara kierujesz to pytanie ?? 06.02.14, 03:50
          melord napisał:

> mara zwrocila uwage,ze wprowadzaja oplaty za czytanie internetowego wydania GW
          > sam dostalem...moge bodajrze przeczytac 5 art na tydz.
          > obawia sie wiec,ze podobne oplaty moga wprowadzic za uczestnictwo na forum
          > pytanie jest wiec do wszystkich...co dalej jesli wprowadza takowe
          > pzdr

Oplaty za za czytanie internetowego wydania GW nie maja nic wspolnego z jej kluczowym pytaniem o walke na forum.
          • mara571 zdanie klucz 06.02.14, 14:28
            "Szanowni Panstwo: po wczorajszym wprowadzeniu systemu oplat za dostep do wielu portali Agory moze przyjsc kolej na Forum. Nie tylko nasze. "
            • amg10 Re: zdanie klucz 06.02.14, 15:11
              mara571 napisała:

> "Szanowni Panstwo: po wczorajszym wprowadzeniu systemu oplat za dostep do wielu
              > portali Agory moze przyjsc kolej na Forum. Nie tylko nasze. "

Mara, otwierajacy twoj watek sugerowal, ze bedziesz pisac o walce na forum a nie o kosztach jego uzywania.
        • zeitgeist2010 10 artykulow za darmo 06.02.14, 14:43
          melord napisał:

> mara zwrocila uwage,ze wprowadzaja oplaty za czytanie internetowego wydania GW sam dostalem...moge bodajrze przeczytac 5 art na tydz.obawia sie wiec,ze podobne oplaty moga wprowadzic za uczestnictwo na forum pytanie jest wiec do wszystkich...co dalej jesli wprowadza takowe

Tak jak w Die Welt. Ale wszystkie inne gazety niemieckie sa za darmo. Nawal informacji jest tak ogromny, ze ja nie wiem kto zadalby sobie trudu , zeby placic za gazete online.

• mara571 Re: 10 artykulow za darmo 06.02.14, 15:37
            o niemieckich powiedzialabym jeszcze mozna czytac bez ograniczen.
            Ale wiekszosc maja juz swoja wersje e-paper i zapewnie wkrotce pojawia sie ograniczenia.

Kontrola nad nami bedzie latwiejsza: placac za obo podajesz imie, nazwisko i numer konta.
            Do tego widac, jakie z jakiego IP sie logujesz.

Abo kupie dopiero wtedy, kiedy w kiosku pojawi sie zdrapka z loginem i numerem, przy pomocy ktorego bede aktywoawac miesieczny dostep do wydania elektronicznego.
            Z tego samego powodu kupuje nadal ksiazki w ksiegarni i nie uzywam czytnika.
      • mara571 rzecz w czym innym amg10 06.02.14, 14:26
        Agora Sa robi bokami. Ostatnie znane sprawozdanie dla GPW wykazywalo straty. Kurs akcji jest chyba najnizszy w historii.
        Co sie robi w takich przypadkach? Tnie koszty i to bezlitosnie.
        Sa specjalisci od Exela w roznych firmach doradczych, ktorza za odpowiednia oplata potrafia wyliczyc co przynosi zyski, a co trzeba sprzedac lub zamknac.
        • amg10 rzecz w czym innym mara 06.02.14, 15:12
          Mara, otwierajacy twoj watek sugerowal, ze bedziesz pisac o walce na forum a nie o kosztach jego uzywania.
          • mara571 Re: rzecz w czym innym mara 06.02.14, 16:04
            to zle mnie zrozumiales.
            Napisalam:
            Jak dlugo bedzie trwala walka na tym forum?

moje pytanie nie dotyczy mozliwowsci przejscia grupy przeciwnikow Putina do zwolennikow,
            proamerykanistow do antyamerykanistow, zwolennikow wolnego rynku i kapitalizmu do grupy socjalistow, banksterystow do obroncow bankow.

Szanowni Panstwo: po wczorajszym wprowadzeniu systemu oplat za dostep do wielu portali Agory moze przyjsc kolej na Forum. Nie tylko nasze.
            Agora ma powazne problemy finasowe i dotacje polskiego podatnika nie wystarczaja.
    • herr7 niektórzy będą niepocieszeni... 06.02.14, 08:50
      ale w sumie wyjdzie to nam na zdrowie. Dyskusji i tak tu nie ma, a jedynie same połajanki. W każdym razie nie zamierzam płacić za propagandę Wyborczej. Być może w tym wszystkim jednak nie chodzi o pieniądze, ale ukrócenie nadmiernej wolności, jaka póki co panuje w internecie. A że nasza "odzyskana po 89 r wolność i demokracja" od lat dryfuje w stronę prawicowego zamordyzmu to jest ewidentne.
      • lepus42 Re: niektórzy będą niepocieszeni... 06.02.14, 11:29
        Może nie nadążam, ale wydaje mi się, że opłaty dotyczą tylko internetowego wydania Gazety Wyborczej. A portal Gazeta to co innego niż Gazeta Wyborcza. Na razie chyba nikt jeszcze nie żąda opłat za wejście na stronę Gazeta.
      • pijatyka Re: nasza demokracja od lat dryfuje 06.02.14, 13:31
        Rosyjskie dywizje raz-dwa zrobiłyby z tym porządek, gdyby tylko Putin nie był takim mięczakiem, nie?... ;->
    • buldog2 Re: Jak dlugo bedzie trwala walka na tym forum? 06.02.14, 12:29
      Ja tez uważam te obawy za przesadzone. A jeśli chodzi o czytanie GW w necie, 10 zł./miesiąc nie jest kwotą wystarczającą, by zachęcić mnie do czytania ich artykułów.
      Zobaczymy, jak będą płacić więcej, to może tam zajrzę.
      --
      Pozdrowienia, Mara
      bul.
      З.Ы. Niecały miesiąc i wracam na FŚ. I nie tylko tam.
      • wojciech.2349 Re: Jak dlugo bedzie trwala walka na tym forum? 06.02.14, 12:42
        buldog2 napisał:
        > Ja tez uważam te obawy za przesadzone. A jeśli chodzi o czytanie GW w necie, 10
        > zł./miesiąc nie jest kwotą wystarczającą, by zachęcić mnie do czytania ich art
        > ykułów.
        > Zobaczymy, jak będą płacić więcej, to może tam zajrzę.
        ---------------
        Jesteś bez serdca.
        Adaś jest ta...ta...taki piękny.
        • mara571 Re: Jak dlugo bedzie trwala walka na tym forum? 06.02.14, 14:22
          dzisiaj tez cos napisal, na rocznice.
          Ale tekt jest na razir dostepny jedynie dla czlonkow klubu GW.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka