Dodaj do ulubionych

dlaczego musimy sie wstydzic za "rodakow"

16.08.04, 20:40
londyn-bezrobotni Polacy koczuja po ulicach i dworcach->victioria station

-> dyzurna ruchu oswiadcza-"to bylo przyjemne miejsce...a teraz??polish station,polish city...sraja,sikaja..pasazerowie sie skarza"...

nowa opinia londynczykow o Polakach - "sa smieszni"-> bo poprawny politycznie anglik nie powie wprost :sa glupi...

reszta ciekawostek o naszych "rodakach" w artykule pt "lejbem jestem" w duzym formacie...

i jak tutaj ludziom na zachodzie wytlumaczyc ze Polska coraz bardziej sie cywilizuje,ze Polacy to nie idioci i nie posmiewisko swiata...

ale czy mozna winic anglikow,amerykanow ktorzy maja nas za idiotow jesli znaja takich splitow,rachelki,guciow,ABE...srajacych baranow w londynie???

a moze zrobic tak jak to slusznie robia Zydzi z tymi do ktorych sie nie chca przyznawac???po prostu nie usprawiedliwiac sie tylko udawac ze ich nie ma,ze w ogole problem nie istnieje bo to jakies lajno i w ogole nic wspolnego z nimi nie ma???

tylko troche sie czlowiek dziwnie czuje jak takie cos posluguje sie jezykiem polskim i na dodatek sie do Polakow na sile przyznaje...to jest dopiero tragiczne...:/

Obserwuj wątek
    • Gość: mefet Re: dlaczego musimy sie wstydzic za "rodakow"- IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 21:45
      najbardziej za niektórych z tego forum.
      • marcus_crassus akurat forum to tylko probka :)))))) 16.08.04, 21:57
        tego co moga pokazac...swoja droga mefet do mnie mozesz miec pretensje jedynie jesli chodzi o moje poglady...akurat o ile sie nie myle brakow wiedzy jeszcze nikt mi tutaj nie udowodnil i jakis moich bledow merytorycznych,wiec przyzwyczaj sie ze cokolwiek sobie o tym myslisz niestety dla ciebie i tak jestem tym jednym z "gornej polki" :DDDDDD

a zreszta to nie chce mi sie gadac wiec mam to w dupie,tak se napisalem :/
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Mowisz o twoich Arabach. IP: *.fastres.net 17.08.04, 09:59
    • abigeil4 Re: dlaczego musimy sie wstydzic za "rodakow" 16.08.04, 22:18
      a pocoz ty sie masz za kogos wstydzic.Chrystus narodu polskiego jestes z sercem
      gorejacym,gotowy do przyjecia kazdego ciosu,byle by tylko Ojczyzne przed bolem
      uchronic
      W indywidualistycznej Europie zyjemy,zatomizowanej.Kazdy za siebie
      odpowiada.Jesli czyste buty mam i sie nie zataczam,z polek nie kradne,dobrym
      samochodem na Zachod wyjechalam,to czego mam sie wstydzic.Wiedze o swiecie
      wieksza posiadam niz ta europejska srednia,znajomosc jezykow-rowniez
      Sprobu sie na wloskiej ulicy po angielsku dogadac,nawet z mlodzieza,zenada i to
      nie my musimy sie wstydzic
      A za tych co na londynskim dworcu koczuja,niech sie inni wstydza.Ci co do
      takiego bezrobocia doprowadzili,ze ludzie zdesperowani bez zadnych kwalifikacji
      w swiat za chlebem ruszaja,by sobie troszke byt polepszyc
      Takie jeremiady jak twoja ja juz kiedys czytalam,za komuny to bylo
      Mrozace krew w zylach opisy biedowania w przejsciowych obozach
      Teraz jest troche inaczej,kto swojej szansy za nogi nie zlapie bedzie musial
      wrocic
      I wroci ,bo to nie wstyd,bo ma dokad,bo mu komuna mieszkania nie skonfiskowala
      Wiec przestan przezywac jak stonka oprysk i niech ci kobitka zaszyje ten
      rozdarty z zalu na piersiach sweterek.
      • marcus_crassus to pojedz do tej swojej europy zachodniej 16.08.04, 22:29
        i raz powiedz ze jestes Polka a raz ze jestes szwedka albo szwajcarka.

i posluchaj na stacji beznynowej w hiszpanii ze wszyscy personel ma wejsc na sale poniewaz przyjechala wycieczka z Polski.

i wtedy zrozum dlaczego mam sie wstydzic i dlaczego to jak na zachodzie mowie ze jestem Polakiem to wiem co to dla wielu znaczy.

a nie pieprz mi tutaj o chrystusie i atomizowanej europie bo pomysle ze palisz niezly towar
        • marcus_crassus "ze personel" mialo byc n/t 16.08.04, 22:30
        • biedronka24 buahahaha 16.08.04, 22:37
          marcus ty w meksyku czy hiszpanii byles a?
          Mysle ze w pewnym wiezowcu w Warszawie i troche linii telefonicznej zajales.
          Dalej twoja wiedza nie siega- wybacz.
          A w biedniejszych okolicach, jak powiesz zes Bil Gates to zawsze cie z honorami
          przyjma i nie beda pytac czys Katalonczyk czy Slowianin.
          Glupoty takie gadasz, ze niedobrze sie robi.
          Wstydz sie za siebie. To najlepsza rada. Zawsze wtedy gdy robisz glupoty i
          mowisz bzdury takie jak teraz
          • marcus_crassus a gdzie ja o biedniejszych okolicach mowie??? 16.08.04, 22:43
            o londynie jest mowa - a do reszty odsylam kolejna kretynke do artykulu z magazynu gazety wyborczej bo caly londyn sie z Polski wlasnie smieje ze Polacy koczuja na stacjach i cale miasto obesrali.

nie zorientowalas sie ze to co pisze to fragmenty podanego artykulu a nie "moje glupoty" :DDDDDD

proponuje wiec red bulla na blyskotliwosc - a potem sie do gadek ze mna bierz bo na razie nie te progi.ps-artykul jest w "duzym formacie"informuje z gory jakibys nie zrozumiala ze to nie chodzi ze cos jest "w duzym formacie" tylko "duzy format" to taka nazwa magazynu specjalnego GW .nie wiem czy na twoje IQ red bull cos pomoze :)))))

a o Billu Gatesie to juz w ogole nie kumam o czym piszesz.ziolo palisz czy co???
            • Gość: ANka Nie potrzebuje z art. z GW IP: *.ifn-magdeburg.de 16.08.04, 23:10
              sie dowiadywac o reklamowkach z biedronki gluptasie.
              Londyn troche znam ten oslawiony dworzec i jego metro rowniez.
              A moj maz byl w nim chamusiu tydzien temu.
              Londyn sie nie smieje tylko ma problem.
              Moze sie conajwyzej smiac ze swych zapewnien ze ma tyle miejsc pracy i z
              podobnych zapewnien GW.
              A teraz nie zawracaj mi glowy Warszawiaku do upadlych powstan.
              Jesli wstydzisz sie swojej miernoty i nieumiejetnosci zachowania sie wobec
              kobiet a to juz nie pierwszy raz to masz czego. Ale to tez twoj problem- nie moj
              skarbie.
              I zapewniam tobie zadne wyniki testow jakichkolwiek na inteligencje nie pomoga.
              Fakty sa widoczne golym okiem :)
              • Gość: rachelka Re: Nie potrzebuje z art. z GW IP: *.twcny.rr.com 16.08.04, 23:16
                Gość portalu: ANka napisał(a):

> sie dowiadywac o reklamowkach z biedronki gluptasie.
                > Londyn troche znam ten oslawiony dworzec i jego metro rowniez.
                > A moj maz byl w nim chamusiu tydzien temu.
                > Londyn sie nie smieje tylko ma problem.
                > Moze sie conajwyzej smiac ze swych zapewnien ze ma tyle miejsc pracy i z
                > podobnych zapewnien GW.
                > A teraz nie zawracaj mi glowy Warszawiaku do upadlych powstan.
                > Jesli wstydzisz sie swojej miernoty i nieumiejetnosci zachowania sie wobec
                > kobiet a to juz nie pierwszy raz to masz czego. Ale to tez twoj problem- nie mo
                > j
                > skarbie.
                > I zapewniam tobie zadne wyniki testow jakichkolwiek na inteligencje nie pomoga.
                > Fakty sa widoczne golym okiem :)
                powiem ci biedronko,chociaz rzadko sie zgadzamy: nie rozmawiaj z tym
                prowokatorem bo to strata czasu.on najlepiej by zrobil zabierajac swoja sorry
                little ass z tego forum,ale poniewaz tego nie zrobi,bo to jego hobby, to trzeba
                go skutecznie olewac. to jest nic innego tylko crybaby lecace na skargi do pani
                przedszkolanki na wszystkich forumowiczow winiac ich za swoje podstepne intrygi
                i bezpodstawne oskarzenia. sam podszywa sie pod roznych tu piszacych i poci
                takie g. ze az wstyd. olac to to i tyle.
                • abigeil4 Re: Nie potrzebuje z art. z GW 16.08.04, 23:26
                  no niby tak,ale poki sam pod swoim nickiem pisze,to sam go osmiesza pokazujac
                  taki brak kultury i erudycji
                  Bo ,zeby kogos obrazic to tez pewien poziom trzeba trzymac
                  Takich ,ktorzy tu pohukiwali baby do garow ,bo chlopy sobie chca o wojskowej
                  taktyce porozmawiac,cosik stad wymiotlo
                  Zreszta to dzieciak,nawet olowianych zolnierzykow bym mu nie dala bo zaraz by
                  sobie pchal do buzi,a wiadomo olow szkodzi
                  My tak sobie tylko zeby z wprawy nie wyjsc jak sie jakis madrzejszy dyskutant
                  napatoczy :)))
                  • marcus_crassus ja sie z ciebie idiotko smieje i szydze 16.08.04, 23:54
                    a nie cie jak dyskutanta traktuje.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14962327&a=14965358
                    w tym poscie juz grzeczniutka bylas...niestety,po prostu mam cie za kretynke wiec oceniam cie z gory.nie ma znaczenia czy bedziesz grzeczna czy nie,idiota jest idiota i takim bedzie.i taki mam do ciebie stosunek.

na dodatek najpierw tak grzeczniutko potem ze cie wyzwalem od idiotek a teraz lecisz i sobie "kumpli" dobierasz coby razniej bylo i coby totalna glupote ukryc :)))))

jestes beznadziejnie tepa.

koncze rozmowe bo po prostu gadka z babami robiacymi bigos to jakby nie jest przepraszam bardzo ale cos co mnie podnieca intelektualnie.zycie jest przykre.jak bede chcial przepisu na bigos albo jak sie zmienia zakupkane pieluchy to sie do was zglosze. :D

na razie nie przewiduje :))
                    • biedronka24 marcus najpierw sam wyjdz z pieluch 16.08.04, 23:58
                      ja juz swoje mam dawno za soba.
                      A w kuchni poza pierogami nie jestem za bardzo patriotka. Bigos umiem robic ale
                      nie przepadam za nim i robie rzadko. To raczej tesciowie.
                      Wole postna kapuste z grzybami niz kapuste z kielbasa w dowolnej postaci.
                      • marcus_crassus fajnie :)))) 17.08.04, 00:09
                        moze przejdziemy sie jednak w tym temacie tam????:DDDDD

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=77
                        • abigeil4 ten MC to encyklopedia wiedzy nieoceniona 17.08.04, 00:12
                          nawet nie wiedzialam ,ze jest takie forum
                          A dla zdradzonych jeleni,mizogynistow?
                          Daj link
                    • abigeil4 ty ze mnie kretynie,?ten bigos to licencia poetica 17.08.04, 00:09
                      bo kazde moje slowo szyderstwem jest,ale tylko taki tepak jak ty tego nie
                      widzi,co mu baba dala kosza,tu jakies zajace ci sekunduja ,lecz ty jelenienm mi
                      zalatujesz,jesli juz mamy przy takiej mysliwskiej terminologii zostac
                      Najglupsza sprzataczka to zauwazy,bo inaczej skad taka agresja
                      • marcus_crassus rada na dobranoc idiotko 17.08.04, 00:13
                        w wypowiedzi uzywamy jednego jezyka.wszelkie wtracenia z obcego jezyka uzywamy tylko jesli sa to cytaty,paremie etc.nie uzywamy dwoch jezykow w jednej wypowiedzi.

dalsze moje wypowiedzi do ciebie moga byc najwyzej platne bo za nauke ortografii oraz wypowiedzi to sie dzis placi.nie bede was douczal kretynko gratisowo bo niby po co.

• abigeil4 Re: rada na dobranoc idiotko 17.08.04, 00:16
                          gdy bede potrzebowala korepetytora dla dzieci ,staranniej sobie dobiore
                          Tacy jak ty najwyzej mi moga samochod na stacji umyc,za 5 PLN
                          I raz na tydzien dywan przetrzepac
                          • marcus_crassus lepiej kretynko korepetytora zalatw 17.08.04, 00:21
                            bo jak takie chamidlo jak ja musi mamusie douczac to biedne te dzieci beda :DDDDD

durna kretynko...jesli ja moge dywan trzepac a ciebie uczyc musze to jakie sobie sama swiadectwo swoim nieuctwem wystawiasz...

moze choc ladna jestes bo do pewnych czynnosci glowa nie jest potrzebna choc stawiam swoja glowe ze pewnie jednak nie :)))))))

no to wspolczuje :DDDDDD
                            • biedronka24 najstraszniejsze jest jednak to marcusie 17.08.04, 00:29
                              ze ty mozesz ten dywan trzepac. To jest dopiero przerazajace. Co poczac wowczas
                              jak ktos nie ma dywanu? :)
                              Marcusie jak dobrze podreperowywac swoja godnosc tlumem sluby ktora ci w posciel
                              zaglada, tylko za to, ze ty tego dywanu nie musisz trzepac. Buahahah.
                              • abigeil4 Re: najstraszniejsze jest jednak to marcusie 17.08.04, 00:38
                                dobranoc Biedronko,bo to juz jutro jest i szkoda nocy zarywac
                                Ale to tak z braku laku i dla wprawy :)))
                                Na pewno nie bede czytac DUUUZEGO Formatu przed snem,ten format i jeszcze
                                WYYYSOKIE OBCASY to lektura w sam raz dla Markusow z cockami krolika
                                • marcus_crassus jestes uposledzona kretynko 17.08.04, 00:44
                                  oczywiscie ze nie bedziesz czytac.bo jestes glupia.wlasnie wolisz pierdolic bez sensu tepa kretynko niz cos przeczytac.

duzy format idiotko:

temat o londynie
                                  wizyta dzieci z korei pln w Polsce
                                  reportaz o sytuacji w iraku
                                  artykul o historii i technikach fotografii

jestes debilko sztandarowym pokazem totalnej glupoty.dlatego wlasnie szydze.zero wiedzy.zero wiedzy o czym mowisz.tepa baba ze wsi - wyszla ze szmatami przed chalupe i o swiecie gada.zenada.
                                  • abigeil4 Ten format za sliski ,do podtarcia sie nie nadaje 17.08.04, 00:51
                                    nie moja opcja glupolu,ja czytam N.Czas
                                    Ale tobie nie polecam-za malo obrazkow
                                    I tym pesymistycznym akcentem koncze te glupia wymiane zdan,ktora dyskusja
                                    nazwac nie mozna z jednym z MC
                                    • marcus_crassus rece opadaja 17.08.04, 00:56
                                      czy historia wizyty koreanskich dzieci to nie twoja opcja??

a reportaz z iraku to tez nie twoja opcja???

ty bijesz rekordy glupoty.pewnie ksiazki to tez nie twoja opcja??

idiotko.lepiej bys zrobila gdybys cokolwiek przeczytala.rozszerzylabys tepa debilko wiedze o swiecie.co zyskalas siedzac na tym durnym forum???to jest twoja opcja.

rzeczywiscie - poziom jakajacego sie mikkego pieprzacego farmazony z ksiezyca to twoj poziom :DDD

nie przecze ze sie z toba zgodze.
                                      • krystian71 twoj pryncypal sie bardziej jaka 17.08.04, 01:07
                                        i pije wodke z Kiszczakiem
                                        Masz zly dzien Marcus,dziewczyny ci popedzily kota,az sie zakurzylo
                        • biedronka24 uwazaj abigeil 17.08.04, 00:26
                          zaraz marcus nam objasni co to sa polerowane joki.
                          Albo juki moze? :)
                          Proponuje- marcussy do bigosow i wekow, a tymczasem ja wracam do zycia i pracy.
                          I nie zamierzam wiecej palca u dloni zmeczyc pukaniem bezproduktywnym w
                          marcusowa swiadomosc narodowa ktorej nie uswiadczysz.
                          • abigeil4 Re: uwazaj abigeil 17.08.04, 00:34
                            do pracy,?A ja ci chcialam dobrej nocy zyczyc,znow o roznicy czasow
                            zapomnialam :)))
                            Jak sie jakiegos marcusa przed snem potarmosi to bozia kolorowe sny do bialego
                            rana daje :)))
                            • biedronka24 musze cos jeszcze przeczytac 17.08.04, 00:42
                              przed doswiadczeniem na jutro. A tak. Nie zawsze i nie wszystko mozna wlozyc w
                              sztywne ramy dobowe.
                              Dobranoc
                • marcus_crassus idz sie lecz idiotko n/t 16.08.04, 23:43
                  >rybaby lecace na skargi do pani
                  > przedszkolanki na wszystkich forumowiczow winiac ich za swoje podstepne intrygi

eeeee-a co mnie obchodza wasze intrygi??????nerwowo nie wytrzymalas i juz od rzeczy gadasz??o czym ty kretynkow w ogole piszesz???wez cos na uspokojenie...:/

am podszywa sie pod roznych tu piszacych i poci
                  > takie g. ze az wstyd. olac to to i tyle.

eeee??????tzn za kogo???jestes glupsza niz ustawa przewiduje.ty jestes po prostu totalna idiotka.to nie poziom baby ze wsi.to poziom tworek :DDDD
                  • biedronka24 a coz ci baby ze wsi przeszkadzaja? 16.08.04, 23:49
                    Nie wiesz ze Londyn bez Country side by nie istnial? Tego mozesz sie wstydzic
                    ale w porzadnym prawicowym ukladzie kazdy szanuje swoje miejsce a nie jak ty
                    inteligenta, ktorym nie jest - udaje.
                    • marcus_crassus nic,tak samo jak malpy w zoo mi nie przeszkadzaja 16.08.04, 23:55
                      co nie oznacza ze musze z nimi rozmawiac :DDDD
                      • biedronka24 ale sam do klatki wlazles 17.08.04, 00:00
                        i taki twoj problem.
                        Wiec musisz jednak rozmawiac.
                        A teraz pozwol- nie bede wiecej zabawiac czlekoksztaltnego zwlaszcza ze malo
                        bystry jest za to mocno sie w klatke piersiowa bicepsami wali.
                        Mam ciekawsze sprawy i na pewno duzo wazniejsze.
                  • Gość: polit ReDiagnoza IP: 195.127.152.* 17.08.04, 04:41
                    Wiesz po czym kretyn kretyna poznaje? Bo sam jest KRETYNEM:
                    Za diagnoze jestes mi winny 100$. Przekarz to na PCK do dwoch tygodni bo
                    pozniej bedziesz placil za kazdy dzien zwloki 3% skonto.
              • marcus_crassus londyn nie musi miec pracy. 16.08.04, 23:28
                to nie lodnynczycy sraja w warszawie a Polacy sraja w londynie.a wymowki ze to wina londynu sa zabawne.w US tez mamy takie wymowki.i dlatego sa polish jokes.i dlatego polonia US mimo ze tak liczna ma tak malo stosunkowo do powiedzenia.

bo sa zawsze wymowki tylko zawsze jedno gowno pozostaje i wszyscy widza to gowno a nie wymowki.

a co do powstania powiedzialem - historia i gadki o niej wymagaja znajomosci realiow a nie dobrych checi.dobre checi to i lenin mial tylko mu nie wyszlo.

ps-tutaj nie patrze kobieta czy facet.tutaj patrze co jest napisane.przeciez mialo byc rownouprawnienie no nie??? a tutaj ma byc jakies wyjatkowe traktowanie???

glupote ocenie tak samo - zarowno od faceta jak i od kobiety.

ja sie nie wstydze.ostatnio nawet wodke mi stawiali jak we francji bylem..powiedzialem na jednej impezie gdzie bylem ze znajomymi ze jestem z Polski i jako ze bylo milo i fajnie sie z francuzami pilo to mi wodeczke postawili ;))))

i powiedzieli ze Polki to sa fajne do rzniecia...

przepraszam,najwidoczniej zapomnialem jakie tutaj mozna wymowki znalezc i na kogo odpowiedzialnosc zwalic.

ot-taka wizytowka na zachodzie...ale moze chociaz do kobiet sie potrafia zachowac jak ja sie bede pozniej czul jakbym z rumunii przyjechal i na prowincji to inaczej bedzie.
                • gosciu_z_niemiec Re: londyn nie musi miec pracy. 16.08.04, 23:29
                  marcus_crassus napisał:

> to nie lodnynczycy sraja w warszawie a Polacy sraja w londynie.

Eeee... Ty srasz wirtualnie w Warszawie i to najgorsza hanba dla Polski.
                  • Gość: jarek-Zyd ne telus Widac ,ze to Polacy czyszcza stacje Victoria IP: *.fastres.net 17.08.04, 09:58
                    bo tak z wypoweidzi pewnych ludzi na Forum wynika, moze tylko brakuje napisac,
                    ze to winna Israela.
                • abigeil4 ty nie badz lajza i sam stawiaj 16.08.04, 23:36
                  wstyd mi za ciebie,dopuscic by ci francuzy stawiali i o dumnych Polkach takie
                  historie opowiadali :))Szampan i kawior na stol.Cala sala sie bawi i mowia to
                  byl gosc
                • biedronka24 rownouprawniaj sie sam 16.08.04, 23:37
                  zwlaszcza jak bedziesz sam- wsrod tlumu tych, ktorzy nie beda cie zauwazac - hi,hi.
                  Bedziesz mogl dlugo i namietnie tlumaczyc im fakty. W Hyde Parku jest specjalne
                  miejsce dla ciebie. Ciekawe ilu zbierzesz sluchaczy.
                  Nie wina Londynu tylko twoja gamoniu. Dzialasz tu jakis czas na forum gazetki i
                  nie ostrzegles rodakow? O zlotko- jakis ty bystry naprawde.
                  A znajomoscia realiow historycznych zlotko mnie nie strasz. Bo jest wielu takich
                  co znaja je lepiej niz ja i ty i maja odmienne od twojego zdanie. Realia to sa
                  ludzie ktorzy zgineli i ich pamiec. A nie twoja subiektywna ocena ich dzialan dzis.
                  Poknij sie w glowke tez. Francuzi pija wino a nie wodeczke. Jak ty im stawiales
                  to twoj problem. A rznij, rznij sloneczko tylko zlotko zaden Francuz tak nie
                  mowi przynajmniej wtedy do Francji sie nie przyznaje.
                  I nie chodzi tu o niczyja odpowiedzialnosc tylko o twoja glupote. Wybacz.
                  A ci co potrafia sie wobec kobiet zachowac potrafia i wobec mezczyzn. To kwestia
                  charakteru.
                  • abigeil4 Re: rownouprawniaj sie sam 16.08.04, 23:43
                    skrytykowal moich bolonskich dziadkow.A przeciez Biedronko to symptomatyczne.60
                    lat minelo a dziadki pamietaja kto im wolnosc przyniosl,ja o tym ze szkoly wiem
                    ale przeciez nie stanelam piod Uniwersytetem by krzyczec,ze ja z Polski
                    Sami pamietali a mi przyjemnie bylo
                    Kto za 60 lat bedzie pamietal,ze jacys Polacy na dworcu sikali
                  • marcus_crassus po pierwsze "puknij" "u" widze ze tak samo jak 16.08.04, 23:49
                    w dyskusjach z mirmikiem nerwy anusiu puszczaja i sie byczki robi :DDDDDD.po drugie francuzi najwidoczniej pija wodeczke a tekst ze francuzi pija wino a nie wodeczke klasyfikuje do grona glupot wszeczasow.znaczy sie piwa tez nie???a w ogole to we francji wodki i piwa nie ma tylko wino wszyscy pija :DDDDDDD

ocipialas...to rzecz pewna :DDDDD

po drugie co ty znow pieprzysz???mam ostrzegac ludzi zeby nie jechali i nie srali w londynie po miescie???

ocipialas definitywnie :))))

a francuzi sie przyznaja najwidoczniej,nie wiem jakie byly twoje z nimi kontakty ale moze po prostu nie rozumiesz jeszcze do czego sie faceci przed innymi szczegolnie przy wodeczce przyznaja.i definitywnie sie do francji rowniez przyznaja.

wez jakies leki i otrzezwiej bo ten post byl tak glupi ze az nie wiem co z tym zrobic :/
                    • biedronka24 nic z tych rzeczy 16.08.04, 23:55
                      choc zabawne to, ze sledzisz moje tu niezbyt ambitne dyskusje z niejakimi
                      mirmilkami i ich roznymi wcieleniami :)
                      Po prostu moja ortografia cierpi na pisaniu bez ogonkow. Sa mi niezbedne a
                      kontakt z tutejszymi bledami- poprawnej pisowni nie sprzyja.
                      Jak wiesz wymysl picia piwa z lemoniada jest jak najbardziej francuski. A
                      piwosze (ktorym ja raczej nie jestem) na takie sprawy sie obruszaja. Podobnie
                      jest z wodka.
                      To ty wez jakies leki i to porzadne. Jakzes margines to i na taki wszedzie
                      napotkasz- nic na to nie poradze.

• abigeil4 Re: to pojedz do tej swojej europy zachodniej 16.08.04, 22:38
          Zawsze mowie,ze jestem Polka,po co mam sie podszywac pod inne szczesliwsze
          narody
          I wiesz co mnie ostatnio w Bolonii spotkalo,zlecialo sie paru starszych
          dziadkow i to nie z Security tylko takich co pamietali,ze Polacy Bolonie
          wyzwalali i koniecznie chcieli nas na cmentarzyk zaprowadzic
          Wrzuc se MC na luz,to dopiero pare miesiecy ,piana sie wykipi i przeleje
          Dawniej wyjezdzali najzaradniejsi,teraz ruszylo na podboj swiata gromada
          nieudacznikow,ludzi co w Polsce pracy nie dostali
          Tacy tez zyc musza i dzieciaki utrzymac
          • marcus_crassus a co maja te dziadki wspolnego z tym ze 16.08.04, 22:53
            niemcy mowia o polnische wirtschaft amerykanie polish jokes stworzyli a londynczycy teraz beda gadac o srajacych po krzaczorach Polakach.

kazdy kraj sie chce zaprezentowac dobrze za granica.dba sie o wizerunek i szcunek do wlasnych obywateli.dba sie o to jak sie ich postrzega bo to wazne w tysiacu roznych dziedzin.co ty wiec gadasz o chrystusach,o cierpieniu za narod etc???tu chodzi o wymierne dobra i wymierne postrzeganie naszych rodakow a takze w potencjalnym znaczniu rowniez moich przyjaciol,rodziny i takze moze mnie przez np pracodawcow/wspolpracownikow na zachodzie.

przypominam ze temat jest z tematyki "swiat" i na pewno o niebo lepiej pasuje na to forum niz wasze gadanie o dupie marynie.no chociaz ja nie jestem baba gotujaca wlasnie bigos i rozwieszajaca pranie wiec nasze poziomy dyskusji przypuszczalnie sie roznia.oprocz tego rowniez uprzejmoscia nie grzesze ale to akurat nic do rzeczy nie ma dopoki ktos nie pieprzy glupot.
            • Gość: rachelka Re: a co maja te dziadki wspolnego z tym ze IP: *.twcny.rr.com 16.08.04, 23:05
              marcus_crassus napisał:

> niemcy mowia o polnische wirtschaft amerykanie polish jokes stworzyli a londync
              > zycy teraz beda gadac o srajacych po krzaczorach Polakach.
              >
              > kazdy kraj sie chce zaprezentowac dobrze za granica.dba sie o wizerunek i szcun
              > ek do wlasnych obywateli.dba sie o to jak sie ich postrzega bo to wazne w tysia
              > cu roznych dziedzin.co ty wiec gadasz o chrystusach,o cierpieniu za narod etc??
              > ?tu chodzi o wymierne dobra i wymierne postrzeganie naszych rodakow a takze w p
              > otencjalnym znaczniu rowniez moich przyjaciol,rodziny i takze moze mnie przez n
              > p pracodawcow/wspolpracownikow na zachodzie.
              >
              > przypominam ze temat jest z tematyki "swiat" i na pewno o niebo lepiej pasuje n
              > a to forum niz wasze gadanie o dupie marynie.no chociaz ja nie jestem baba gotu
              > jaca wlasnie bigos i rozwieszajaca pranie wiec nasze poziomy dyskusji przypuszc
              > zalnie sie roznia.oprocz tego rowniez uprzejmoscia nie grzesze ale to akurat ni
              > c do rzeczy nie ma dopoki ktos nie pieprzy glupot.

bigos to bigos jentelektualisto, ale te twoje krzaczory. co to jest skrzyzowanie
              cocka z toba?
            • abigeil4 Re: a co maja te dziadki wspolnego z tym ze 16.08.04, 23:10
              ja nie wiedzialam,ze ci ten zagraniczny szacunek do polskiego narodu
              potrzebny,by wlasna cene jako pracownika podbic,do glowy mi to nie przyszlo bo
              wyroslam z etapu gdy sie na innych pracuje

Nikt cie MC szanowac nie bedzie jesli sam siebie ,wlasny kraj i jego historii
              szanowac nie bedziesz i to nie tylko za granica ,ale rowniez we wlasnym kraju
              W tym twoja zasciankowosc i wsiunstwo sie obiawia -w zmartwieniu jak cie
              kolektyw zagranica oceni
              Nie slyszalam ,by moi znajomi Anglicy mieli takie dylematy np. w stosunku do
              brytyjskich kiboli,ktorzy jeszcze gorsza opinia sie ciesza,bo wstretnych czynow
              sie w grupie dopuszczali.Stadion Heysel pamietasz?
              (Tylko mi q*rwa nie mow,ze blad w pisowni robie,,bo jestem kuchta,a w kuchni
              slownika nie trzymam)
              Opinie o polonische w.czy polish joki powstaly jak cie jeszcze na swiecie nie
              bylo,i zaden cudzoziemiec twojej erudycji nie docenil.
              Teraz ma szanse
              • biedronka24 o tak 16.08.04, 23:14
                po tym co tu napisal trudno nie przyznac racji.
                Na faktyczny szacunek z cala pewnoscia nie takie Marcussy pracuja.
              • marcus_crassus ratuuunkuuu.... 17.08.04, 00:07
                anglia wlasnie sie kiboli wstydzila.dlatego wprowadzono specjalne prawo co do regulacji wydarzen na stadionach zeby problem wyeliminowac.

a polish joki powstaly wlasnie dlatego ze Polakom sie jest trudno przyznac do prawdy jaka istnieje.bo ciagle zyja roznymi "swietosciami" tylko ze swiat jest praktyczny i ma w dupie nasze swietosci.jak nie zmienisz kilka dni koszulki i bedziesz smierdzic lepiej zeby ktos bliski ci to powiedzial bo moze po prostu tego nie bedziesz czula.a ty bedziesz miala przez to szanse zeby cos z tym zrobic i nie zrazac do siebie smierdzaca koszulka wiekszej liczby osob.

a cena osoby ma znaczenie na roznych szczeblach i lepiej by bylo zeby o Polakach mieli dobra opinie.poza tym anusiu duzo gadasz a od rzeczy.naprawde nie chce mi sie tutaj z paroma babami gadac.czasu na to nie mam.dzis mam sekundke wolna to sobie poczytam zaraz ksiazke - bo tutaj jakby z wami gadka troche bezproduktywna jest jakby na to nie patrzec a czas to pieniadz.

a ty duzo gadasz z malym sensem.wpieprzylas sie w temat powstania.wiesz co udalo sie nim uzyskac???konkretne rzeczy???co powstanie dalo????co ty w ogole o nim wiesz oprocz moze paru ckliwych historyjek i zdjec z tego okresu????

aniu,przestan pieprzyc i gadaj do rzeczy albo gadaj sobie na poziomie kuchty i "zycia na goraco"

ale to nie ze mna.

mamy jasnosc??
                • biedronka24 juz cie ratuje marcusik 17.08.04, 00:22
                  ten problem jest jakby bardzo chwilowy, zaledwie kilku miesieczny i b.chetnie
                  napedzany przez rzad.
                  A prawo to my mozemy do swojego kraju kotus a nie do czyjegos. Mam nadzieje ze
                  jestes w gronie tych, ktorzy rozumieja kto tak naprawde tych biedakow tam
                  poslal. Bo w tak na uszko powiem ci, ze poszukujacy pracy w Niemczech sami
                  wysmiewaja rodakow ktorzy dali sie zrobic w przyslowiowa ´trabe´. Tylko zamiast
                  sie smiac mogliby zwrocic uwage na to kto ich tam poslal. A ze ty sie nie
                  przyznajesz Marcus to my wiemy. Ty wogole przyznajesz sie tylko tam gdzie masz
                  100 % szanse pognebienia kogos. Pamietaj jednak ta strategia w ukladach
                  towarzyskich nie bardzo pomaga. Moze sie sprawdzic tylko na polu bitw
                  komputerowych a i tez nie zawsze. Nowoczesne symulatory po jakims czasie wypluja
                  ci jakas kasliwa odpowiedz zdradzonych sojusznikow.
                  Polish joki nie maja nic wspolnego z tendencja Polakow do przyznawania sie do
                  swoich bledow. Sa zwyklymi zarcikami probujacymi osmieszac imigracje jak to sie
                  ma zawsze w przypadku takiej niewygodnej czasem imigracji.
                  Inaczej nie byloby latino joke´ow a wiesz dobrze ze sa.
                  I bedzie z tym w USA coraz wiekszy problem.
                  Zapewniam cie ze przez etap koszulek i zapachu ´forte´nie przechodzilam nigdy,
                  choc nie pochodze ze zadnego niezwyklego domu.
                  A o Polakach najlepsza opinie beda mieli wowczas gdy latwo bedzie dawalo sie ich
                  naciagac na duza kase. To nam jednak w najblizszym czasie nie grozi jak widzisz
                  w przeciwienstwie do np innych nacji - w naszych biednych krajach.
                  Zaden biedny Polak nie napisze ze widzial na szacownym slubie brytyjczyka z
                  woskowina w uszach ktora starczylaby pewno na kilka porzadnych swiec - takich co
                  przez miesiace sie pala.
                  Masz racje swiat jest b. praktyczny i ma gdzies twoja troske o dobro rodakow,
                  zwlaszcza gdy jest taka nieszczera.
                  A swietosci narodowe najlepiej pomagaja w dbaniu o dobre imie - bo przez ich
                  brak wlasnie Niemcom dosc intensywnie psuje sie ogolnie dobry image i wcale nie
                  bez ich wlasnej pomocy. Miasta niemieckie nie sa takie czysciutkie juz koteczku,
                  z pracowitoscia roznie i wcale imigracja ani ruchy z zewnatrz nie maja tu nic do
                  rzeczy. Ja stawiam teze ze wlasnie i glownie upadek tych swietosci ktorymi ty
                  tak pogardzasz.
                  Nie mow mi ze wiesz wiecej o powstaniu skoro w nim nie uczestniczyles. Bo to
                  wlasnie ja nazywam ´pieprzeniem wieprza pieprzem´ jesli ci o to chodzi.
                  • marcus_crassus pytam sie konkretnie 17.08.04, 00:33
                    masz cos do powiedzenia do rzeczy w kwestii powstania czy nic???

jesli nie to "nie mam wiecej pytan".sprawa zamknieta.a w dyskusji licza sie argumenty i konkrety a nie "pierdolenie o dupie marynie".jak sie o czyms wypowiadasz to z laski naucz sie ze podaje sie wlasnie te fakty a nie rzuca sie slogany o "swietosciach".swietosci jako argument sa gowno warte.i przestan pieprzyc o tych swietosciach.przez te swietosci zburzono cale miasto,wymordowano jego ludnosc a glupcy ktorzy to zrobili sa uwazani za bohaterow.

nawet nie wiesz ze podobny zryw byl wg planistow i dowodcow panstwa podziemnego zawsze uwazany za niemozliwy i przestrzegano przed takimi dzialaniami bo rozsadnie myslano i nikt nie chcial bezsensownej rzezi.]

swietoscia jest bezsensowne zniszczenie miasta i smierc jego obywateli bez ZADNEGO efektu tak???

jak tak to brawo anusiu...logika na 5...

bardzo cie prosze.jak nie potrafisz naprawde napisac niczego co jest konkretem w tej sprawie to przestan pierdolic.
                    • biedronka24 wroc do kwestii 17.08.04, 00:39
                      Polakow w UK- i powiedz konkretnie zlotko kto pial peany na temat Europy i ile
                      to miejsc tam do pracy.
                      To jest konkret.
                      A o powstaniu nie z takimi jak ty rozmawiam. I nie z tymi, ktorzy probuja
                      polskim kobietom dorobic ogon syrenki.
                      Wolisz ducha narodowego w popisach sportowych, zaciasnych kostiumach i
                      przykrotkich skokach? A w czym ty jestes lepszy od tych ´kiboli´ o ktorych
                      mowisz tak pogardliwie w takim razie?
                      wybacz ale nie bede tu juz rozmawiac. Mam wystarczajaco powodow ku temu i
                      naprawde wystarczy mi juz.
                      • marcus_crassus brak mi slow. 17.08.04, 00:49
                        a)przeczytalas artykul???powinien byc w netowym wydaniu GW.

jesli nie to wytlumacz mi PO JAKIEGO GRZYBA (ALBO DOSADNIEJ CH..A) SIE WYPOWIADASZ.

przeciez nawet nie wiesz o czym mowisz jesli nie znasz tej historii.zacytowalem dwa zdania i wskazalem calosc materialu.kobieto.zastanow sie ze jak chcesz o czyms dyskutowac szczegolnie o jakims artykule to do JASNEJ CHOLERY GO PRZECZYTAJ!!!!!!!!!!!!!!!!

*******************************************************************************

DO CZESCI B.

GOWNO MNIE OBCHODZI Z KIM ROZMAWIALAS.MOGLAS Z SAMA MATKA BOSKA.masz do powiedzenia cos konretnego???

bo znow nie wiem czy wiesz napisalas nie na temat!!!!

konkrety - co uzyskano przez to powstanie.dlaczego bylo wazne i dlaczego nie bylo jedna wielka glupota.

przestan pierdzielic o tym z kim rozmawialas i o kibolach.naucz sie gadac konkretnie!!!!!

dotarlo??

po prostu przestan pierdolic nie na temat.to jest wlasnie glowna cecha kobiet na tym forum.duzo gadania ALE ZUPELNIE O NICZYM.

oczy mi z orbit wychodza jak na to patrze.czy ty nie rozumiesz co to jest temat watku i argument???
                        • biedronka24 nic dziwnego 17.08.04, 00:59
                          na ogol brak slow tym ktorzy nie chca mowic na jakis temat. A temat sprawy
                          naganiania do wyjazdow Polakow do takich nalezy. Badz spokojny marcusiku, ja tu
                          nie jestem od wczoraj i czytalam pare artykulow- nie tylko ten. Na temat tego
                          wlasnie probuje wypowiedziec swoje zdanie. Nie krec ze jest nie na temat bo
                          wlasnie jest na temat. Ale mnie oprocz artykulu interesuje faktyczna sytuacja i
                          konkrety- o ktore pytasz. A fakty sa takie, za jak ktos naganial Polakow w
                          sytuacji takiego bezrobocia do wyjazdow do cholernie drogiego dla nich UK to
                          mogl sie takiej sytuacji spodziewac. Wiec moje pytanie brzmi - a) czy byl
                          naprawde takim idiota ze sie nie spodziewal - b) jesli bylo to z wyrachowaniem i
                          swiadomoscia to jakiz byl cel ten wyzszy takiego dzialania?

A powstania tu w temat ktory wczesniej nadales nie wciskaj.
                          Tlumaczyc ci nie bede czegos czego nie czujesz i czego ci wczesniej nie
                          wytlumaczono. Poczucie narodowe ma sie po rodzicach, przyjaciolach, wpajanych w
                          domu wartosciach. Tlumaczyc i narzucic sie go nie da- ja przynajmniej nikomu nie
                          zamierzam- zwlaszcza niezbyt bystrym manipulatorom.
                          A teraz zegnam bo faktycznie szkoda czasu.
                          • marcus_crassus kolejna odpowiedz zupelnie nie na temat 17.08.04, 01:06
                            a)znaczy sie TY wiesz lepiej o sytuacji faktycznej niz ten kto pisal reportaz :)))))))

nie wiem jak opisac mine calkowitego politowania dla ciebie.zglos sie moze do jakiejs gazety.jesli wiesz wiecej bedziesz miala wlasny artykul.

b)znow nie na temat.rany boskie.czy ty w ogole myslisz.zapytalem sie o fakty.ty nie znasz faktow i za zapytanie sie o fakty nazwyasz mnie manipulatorem.

czy ty w ogole nie zdajesz sobie sprawy z absurdow jakie piszesz???

przeciez sie zalamac mozna.faktow nie znasz ale ja jestem manipulatorem.jednym slowem "nic nie wiem ale mam racje"

brawo anusiu.na drugi raz zanim zaczniesz z kims gadac naucz sie ze do rozmowy potrzebna jest wiedza a nie szczerze checi.naprawde.

z mirmilem napisalem bardzo dlugi watek zanim przyznal ze nie ma argumentow.a i tak sie ladnie wybronil na sam koniec bo po prostu zabraklo mu wiedzy a mogl sie jeszcze klocic...po prostu nie dostrzegl z czego sie smialem bardzo waznej kwestii.

ty naprawde mirmilowi do stop nie siegasz.
                            • biedronka24 znaczy sie ten 17.08.04, 01:19
                              kto pisze reportaz wie wiecej o nauce i aktualnych odkryciach niz sami naukowcy
                              - buahahahah.
                              Marcus czy ty myslisz ze ja nie mam pojecia jak sie robi reportaze?
                              Czy ty myslisz ze twoja gazeta to moje jedyne zrodla? Ze nie mam innych
                              przyjaciol dziennikarzy i nie pisywali o naszym wejsciu do Europy na dlugo
                              przedtym zanim tak kwestia zaczela byc naprawde realna?
                              zapewniam cie ze znajomosc brudu londynskiego metra to jest moja wiedza jak
                              najbardziej realna. Prob oszukiwania Polakow (nie tylko) przez obsluge hotelowa
                              jednego z podlondynskich hoteli rowniez. I nie pisze o tym artykulow bo nikt mi
                              za to nie placi. Taka roznica. Poza tym mam ciekawsze rzeczy do roboty, a
                              artykuly we wszelkiej formie to tylko temat poboczny. Bynajmniej nie zamierzam
                              ich pisywac.
                              Moge co najwyzej kiedys na emeryturze o takich jak ty napisac ksiazke. Na pewno
                              zyskalaby szerokie zrozumienie -zapewniam cie rowniez na zachodzie. Cos takiego
                              jak potepienie dla tych, ktorzy nie maja poczucia narodowego i zwiazku z wlasnym
                              krajem i ojczyzna jest bardzo szeroko i dosc powszechnie rozumiane.

Fakt jest taki jak pytalam. TA GAZETA DO WYJAZDOW DO UK POLAKOW ZACHECALA. I nie
                              ma co sie denerwowac. Zapewniam cie - wszyscy popelniaja bledy. Ja rowniez w tej
                              gazecie czytalam o tym ze ceny nie wzrosna w Polsce po wejsciu do Unii i bardzo
                              sie z tego smialam. - sama tez pierwsza pisalam o tym ze wzrosly i to znacznie
                              juz w pierwszych tygodniach maja a i wtedy na tym forum bylam strofowana.
                              Dlatego drogi sympatyku mirmilkow i ten aktualny crassusie- wcale nie zamierzam
                              sie przejmowac a stad sie zabieram - bynajmniej nie na twoje zyczenie. Po prostu
                              stwierdzam ze bytnosc tu nie ma najmniejszego sensu.
                              • marcus_crassus po raz kolejny to samo. 17.08.04, 01:28
                                nie interesuje mnie co ty uwazasz o swojej wiedzya ani co wiesz o pisaniu reportazy.znow napisalas duzo nie na temat.

chodzi o glosny temat koczowania Polakow w londynie i zasrywania wg opinii londynczykow miasta.i nie obchodzi mnie kto ich w balona zrobil.opinie wystawiaja Polakow bo caly londyn juz Polakow widzi.

ten kto pisze reportaz wie mniej od naukowca.ale wiecej od przecietnego czytelnika zazwyczaj.ten kto pisze ten artykul wie moze mniej od tych Polakow.ale wiecej od ciebie.

jak wiesz wiecej napisz mi artykul a ja ocenie kto wiedzial wiecej.

a jak nie to po co znow gadasz ne na temat.

ps-nie zabieraj sie za pisanie ksiazki na emeryturze jesli w tym momencie NIE POTRAFISZ JEDNEGO ARGUMENTU WYMYSLEC.PRZESTAN ANIU JUZ BO TO BLAZENADA.OD KILKU POSTOW PISZESZ O NICZYM.NIE INTERESUJE MNIE TEMAT WZROSTU CEN I CO O TYM MOWILAS.

zarzucilas mi cos w kwestii powstania.wiec przestan pieprzyc o wzroscie cen tylko albo przepros i powiedz ze tak naprawde gowno wiesz o tym powstaniu,nie jestes w stanie rzeczywiscie nic napisac a gadasz tak caly czas bo po prostu ciezko jest odejsc "psychologicznie" z takiej rozmowy jak sie wie ze sie nie ma nic do powiedzenia albo aniu po prostu splywaj bo juz nie moge na twoj belkot patrzec. :/

moje "chamstwo" zwiazane jest z tym ze nieznosze jak ktokolwiek - kobieta czy facet zarzuca mi cos w temacie gdzie chodzi o argumenty a potem pierdzieli tak bez sensu jak ty.na to patrzec nie moge i nie mam zamiaru trzymac kultury w takich chwilach.a ty dalej pieprzysz i nic nie umiesz napisac.dlatego jeszcze bardziej mam cie za kretynke bo nie umiesz sie przyznac ze nic nie wiesz na ten temat ale brniesz dalej.

jasno sie wyrazilem
                                • biedronka24 jak slicznie 17.08.04, 01:42
                                  caly urok tej czesci osobowosci gazetowej ktora to cale swoje jestestwo
                                  koncentruje na ataku na Polakow a chodzi w tej czesci wieczornej i na tym
                                  dyzurze konkretnie o katolikow o czym niektorzy (sporo ich) juz wiedza.
                                  Marcus napij sie polococty i zapomnij ze kiedykolwiek wyrosniesz z chamstwa. Za
                                  pozno juz na ciebie.
                                  Konkrety do ciebie nie przemawiaja. A nerwy najwyrazniej wlasnie tobie
                                  puszczaja. I wcale nie objawiaja sie w postaci bledow ortograficznych tylko
                                  obecnego tam zawsze chamstwa i malosci.
                                  • marcus_crassus skoncz aniu 17.08.04, 01:49
                                    biedronka24 napisała:

> caly urok tej czesci osobowosci gazetowej ktora to cale swoje jestestwo
                                    > koncentruje na ataku na Polakow a chodzi w tej czesci wieczornej i na tym
                                    > dyzurze konkretnie o katolikow o czym niektorzy (sporo ich) juz wiedza.
                                    > Marcus napij sie polococty i zapomnij ze kiedykolwiek wyrosniesz z chamstwa. Za
                                    > pozno juz na ciebie.
                                    > Konkrety do ciebie nie przemawiaja. A nerwy najwyrazniej wlasnie tobie
                                    > puszczaja. I wcale nie objawiaja sie w postaci bledow ortograficznych tylko
                                    > obecnego tam zawsze chamstwa i malosci.

*******************************************************************************

po raz kolejny widze MASE tych argumentow.skoncz aniu.nie moge juz dluzej na twoje wodolejstwo patrzec.
                                    • biedronka24 skoncze krzysiu 17.08.04, 01:54
                                      ale najpierw pobawie sie twoja nieszczesliwa tendencja do ostatniego zdania
                                      chocby w oczywiscie przegranej sprawie.
                                      Podaj kochasiu jak bedziesz mial chwile argumenty jakie to sklonily gazetke do
                                      zachecania biednych bezrobotnych Polakow do wyjazdu do drogiej UK. Podaj te,
                                      ktore przez potepienie powstania maja im sluzyc. Podaj choc jeden powod dla
                                      ktorego twierdzisz ze dziennikarz jest zna lepiej fakty od naocznego swiadka.

A teraz nie zawracaj mi wiecej glowy. Po prostu nie cierpie dranstwa.
                                      • marcus_crassus eeeee???? 17.08.04, 01:58
                                        naoczny swiadek???

no coz aniu - albo znow pierdolnelas glupote albo tam w tym londynie znaczy sie koczujesz???bo chyba nie chodzi ci ze twoj maz czy ktos tam byl

bo dziennikarz TEZ TAM BYL I TO W TM CELU.

aniu,nie chce mi sie wiecej z toba gadac.po prostu pierdolisz a ja mam twojego pierdolenia dosyc.GW zacheca pewnie ogolnie Polakow do wyjazdow wszelakich no nie???GW nie sra po calym londynie.

zdania o powstaniu nie zrozumialem.jest bez sensu.
                                        • biedronka24 w celu koczowniczym 17.08.04, 02:04
                                          biedny dziennikarz. Jak ja ten tego to ty nie mniej panie rusycysto od siedmiu
                                          bolesci :).
                                          Za pozno na ciebie. A jak dziennikarz jedzie w tym celu to po co mi tlumaczysz
                                          ze aby oddac rzeczywistosc?
                                          Moj maz rozmawial z brytyjczykami o tej sprawie i sluchal ich opinii. A
                                          rozmawiali swobodnie, wiec nie bylo mowy o krygowaniu sie.
                                          Poza tym brytyjczycy rozumieja przynajmniej czasem co to jest odpowiedzialnosc.
                                          Jak sie naklania do wyjazdow to sie za to naklanianie odpowiada. Za brak realnej
                                          oceny sytuacji przed problemem - rowniez.
                                          A poza tym naucz sie mowic bez wulgaryzmow- bo uznam ze jestes uposledzony droga
                                          pani redaktor.
                                          A teraz dobranoc i zycze wiecej niezaleznosci (zwlaszcza finansowej) na
                                          przyszlosc choc w pani przypadku w nia nie wierze.
                                          • marcus_crassus oczywiscie,to co piszesz ty co 17.08.04, 02:11
                                            o tym co mowil twoj maz (choc niewiele tego napisalas) oczywiscie ma wieksza wartosc od tego artykulu.zadzwon do GW moze ci meza zatrudniu w reportazach...

kto kurwa mac naklanial do wyjazdow???GW???

znaczy sie GW odpowiada za sranie na ulicach londynu.gadasz takie glupoty ze ledwo pisze bo sie pokladam ze smiechu.

o jakiej pani redaktor piszesz???ocipialas do konca??? :DDDD
                                            • biedronka24 bolesne dla ciebie 17.08.04, 02:18
                                              ale to kwestia wiedzy i zaufania. Oraz doswiadczenia.
                                              A takze roznic w odpowiedzialnosci za slowa. Moj maz nie powiedzialby nikomu -
                                              jedz do UK choc nie znasz jezyka bo znajdziesz tam prace. W gazecie zas mozna
                                              zachecic do wyjazdu a potem zrobic reportaz o marcusowym zalatwianiu potrzeb
                                              fizjologicznych.
                                              Ach skandal.
                                              buahahahah.
                                              Mam w nosie marcus twoje i twojej gazety wielkie skandale. A ja mezowi pracy nie
                                              szukam on ja ma i badz spokojny nie za oszukiwanie ludzi i robienie sensacji z
                                              czyichs problemow w ktorych sie ma niemala zasluge.
                                              Poza tym zademonstrowales juz tu swoje chamstwo i nie podbijaj tego kretynskiego
                                              watku w tak malo ambitny sposob bo moze sie okazac ze nie tylko kompletnym dnem
                                              jestes ale pograzysz tez razem ze soba twoja ukochana gazete.
                                              Mysle ze jesli mamy sie kogo wstydzic to takich oslow jak ty. I w tym zapewniam
                                              cie brytyjczycy swietnie nas rozumieja. Zreszta nie tylko oni.
                                              Zegnam chamie
                                              • marcus_crassus doszukujesz sie juz intrygi GW??? 17.08.04, 02:23
                                                to GW jest odpowiedzialna za to sransko???ciagne te gadke z toba bo po prostu rycze ze smiechu od kilkunastu minut.nie wiem juz nawet o czym ty gadasz.nie wiem jak doszlas do tak durnych wnioskow.jestes totalna kretynka.

wole wyjsc na chama niz na debila :)))
                                                • biedronka24 alez skad- glupoty na razie 17.08.04, 02:29
                                                  ale ty jestes i jednym i drugim i nawet nie umiesz czytac postow- masz tam
                                                  napisane ´kazdy moze sie pomylic´ a propos bledu strategicznego GW a teraz
                                                  czyhasz na kazdy moment az sie wyloguje. Sadzisz ze ktos patrzac na to z boku
                                                  nie ma calego obrazu sytuacji?
                                                  buahahaha.
                                                  Nie tlumacz sie tak. Ciagniesz ja zawsze po tym jak sie wylogowuje. Milego
                                                  wieczoru i pisz w pocie czola te swoje zalosne tlumaczenia. Za bezczelnosc i
                                                  chamstwo sie nie schowasz - niestety.
                                                  Ale ja sie za ciebie wstydzic nie bede skoro sam nie potrafisz.
                                                  • marcus_crassus ty jestes autentycznie glupia 17.08.04, 02:46
                                                    skad mam wiedziec czy sie wylogowalas???co mnie to obchodzi czy sie wylogujesz???odpisuje tobie debilko.ty jestes autentycznie nienormalna.wczesniej nie interesowaly mnie wasz forumowe klotnie ale pamietam ze ktos juz wczesniej napisal ze uznano ciebie za nienormalna na jakims innym forum (chyba na psychologii czy gdzies tam)

ty jestes po prostu pierdolnieta.o czym ty w ogole piszesz???lecz sie!!!
                                                  • biedronka24 buahahah 17.08.04, 02:50
                                                    to jest tez takie forum w bogatych przepasciach Gw?
                                                    Psychologia? :)
                                                    No Marcus ty prawdziwym erudyta musisz byc dzieki tej gazecie.
                                                    Poczekaj tak do 3 ciej. Wtedy nie bedzie mnie juz na pewno.
                                                    Buahahaha

Wasze forumowe klotnie. hi,hi
                                                  • marcus_crassus nie wiem,ktos tam sie smial ze zrobilas z siebie 17.08.04, 03:04
                                                    chyba tam idiotke.nie wnikalem bo mnie nie interesowalo.teraz jestem w stanie uwierzyc."wasze" bo to bylo pozalowania godne te twoje idiotyczne klotnie z goldbaumem czy tam kims jeszcze.nigdy nie bralem w nich udzialu bo byly idiotyczne.gadaliscie o takich idiotycznych rzeczach i kto co napisal w jakim poscie.mam to naprawde serdecznie gdzies.masz jakis problem z emocjami.

na dodatek przez ciebie sam juz gadam nie na temat.caly ten wieczor to tylko strata czasu na beznadziejna rozmowe z taka kretynka. :/
                                                  • Gość: rachelka Re: nie wiem,ktos tam sie smial ze zrobilas z sie IP: *.twcny.rr.com 17.08.04, 03:08
                                                    marcus_crassus napisał:

> chyba tam idiotke.nie wnikalem bo mnie nie interesowalo.teraz jestem w stanie u
                                                    > wierzyc."wasze" bo to bylo pozalowania godne te twoje idiotyczne klotnie z gold
                                                    > baumem czy tam kims jeszcze.nigdy nie bralem w nich udzialu bo byly idiotyczne.
                                                    > gadaliscie o takich idiotycznych rzeczach i kto co napisal w jakim poscie.mam t
                                                    > o naprawde serdecznie gdzies.masz jakis problem z emocjami.
                                                    >
                                                    > na dodatek przez ciebie sam juz gadam nie na temat.caly ten wieczor to tylko st
                                                    > rata czasu na beznadziejna rozmowe z taka kretynka. :/

sweet dreams
                                                  • cock_zajaca Re: nie wiem,ktos tam sie smial ze zrobilas z sie 17.08.04, 03:14
                                                    Gość portalu: rachelka napisał(a):

> marcus_crassus napisał:
                                                    >
                                                    > > chyba tam idiotke.nie wnikalem bo mnie nie interesowalo.teraz jestem w st
                                                    > anie u
                                                    > > wierzyc."wasze" bo to bylo pozalowania godne te twoje idiotyczne klotnie
                                                    > z gold
                                                    > > baumem czy tam kims jeszcze.nigdy nie bralem w nich udzialu bo byly idiot
                                                    > yczne.
                                                    > > gadaliscie o takich idiotycznych rzeczach i kto co napisal w jakim poscie
                                                    > .mam t
                                                    > > o naprawde serdecznie gdzies.masz jakis problem z emocjami.
                                                    > >
                                                    > > na dodatek przez ciebie sam juz gadam nie na temat.caly ten wieczor to ty
                                                    > lko st
                                                    > > rata czasu na beznadziejna rozmowe z taka kretynka. :/
                                                    >
                                                    > sweet dreams
                                                    sweet cums
                                                  • Gość: rachelka Re: ty jestes autentycznie glupia IP: *.twcny.rr.com 17.08.04, 02:54
                                                    marcus_crassus napisał:

> skad mam wiedziec czy sie wylogowalas???co mnie to obchodzi czy sie wylogujesz?
                                                    > ??odpisuje tobie debilko.ty jestes autentycznie nienormalna.wczesniej nie inter
                                                    > esowaly mnie wasz forumowe klotnie ale pamietam ze ktos juz wczesniej napisal z
                                                    > e uznano ciebie za nienormalna na jakims innym forum (chyba na psychologii czy
                                                    > gdzies tam)
                                                    >
                                                    > ty jestes po prostu pierdolnieta.o czym ty w ogole piszesz???lecz sie!!!

zmien sobie pieluszke marcus i idz spac,bo poziom wpisow masz iscie wychodkowy.
                                                    wszyscy jestesmy tu jacys nie tacy oprocz ciebie, kwiatka inteligencji polskiej.
                                                    nu nic dodac nic ujac.zgas swiatlo i zamknij drzwi,aby cie nikt nie wykradl,bo
                                                    bylaby szkoda stracic takiego geniusza.
                                • biedronka24 temat miejsc pracy w UK 17.08.04, 01:48
                                  i otwartosci brytyjczykow na Polakow byl w tej gazecie tak samo glosny. To cie
                                  glupcze powinno interesowac. Nie chodzi o moja wiedze tylko o fakty. Ja nie
                                  interpretuje faktow na potrzeby artykulow. Ja znam fakty dla siebie - trombolu i
                                  tym sie od kiepskich dziennikarzyn roznie.
                                  A sprawa ta o ktorej mowie to juz nie moj problem tylko tych kiepskich
                                  dziennikarzyn. Powiedziano ci takze to, iz jadacy w poszukiwaniu pracy -
                                  legalnej ludzie to nie zlodzieje i w calej Europie bynajmniej nikt z takich
                                  ludzi sie nie smieje.
                                  To tylko twoja chora wyobraznia i twoj problem.
                                  Splynac mozesz sam ze swoja proba zepchniecia mnie z bardzo ciekawego tematu.
                                  Ale juz ci mowilam ze nie obchodza mnie nawet twoje oczywiste potkniecia.
                                  Chcialam sie tylko sama przekonac jak one wygladaja. I wiem juz - wielkie dzieki
                                  . Slicznie sie chamie przedstawiles.
                                  • marcus_crassus dlatego londyn mial zafundowac tym ludziom 17.08.04, 01:54
                                    bilety bo juz nie moga sie na to patrzec i tak i dosyc maja???dlatego sie z Polakow smieja??a moze to "klamstwa" bo wlasciwie chcieli im bilety kupic powrotne z wielkiej milosci i sympatii do nas.

aniu.przestan juz do kurwy nedzy pierdolic bo nie zdzierze.

idz juz do cholery spac.wiecej ci nie odpowiem bo pierdolisz nie na temat non stop.jak nie o jednym to o drugim.do cen jeszcze w UE nawiaz albo do katolikow.

idz juz aniu,nie moge na twoje durnoty patrzec.
                                    • biedronka24 kotus oni maja to do siebie 17.08.04, 01:58
                                      ze jak patrza to patrza a nie sie. Szkoly rosyjskiej nie przechodzili :(
                                      Masz racje- nie patrz (sie). A kupuja bilety nie dlatego ze patrza czy nie,
                                      tylko dlatego ze problem trzeba rozwiazac. Brytyjski sposob zalatwienia sprawy i
                                      daleko ci do zrozumienia jego glupolu generujacy problemy.
                                      • marcus_crassus brytyjski sposob pozbycia sie problemu 17.08.04, 02:04
                                        a nie "zalatwienia sprawy"..zalatwiac to mozna sprawe w kiblu.problemu sie zreszta pozbyc tam mozna rowniez.przestan dalej pierdolic o niczym.

smieja sie londynczycy z Polakow??smieja sie...mowia ze im tutaj sraja???mowia...

a jak nie to napisz do gazety ze artykul jest klamstwem.albo napisz do innej gazety ze GW napisala zmyslony artykul.wtedy powiem ci ze mialas racje.bo na razie argumentow zadnych,non stop piszesz swoje wlasne niepoparte niczym opinie i jest ci dobrze.

aniu.jestes glupia.glupia jak but.nie wykazal tego mirmil albo po prostu nie czytalem jak to zrobil.wykazalem przez przypadek ja.

powtorze raz jeszcze.jestes totalnie glupia.
                                        • biedronka24 smieja sie z pani redaktor 17.08.04, 02:06
                                          i tej gazety. To z cala pewnoscia.
                                          • biedronka24 i ucz sie dalej madrosci 17.08.04, 02:08
                                            od cieciow na dworcach. Z pewnoscia wielu rzeczy sie nauczysz. Ale na calym
                                            swiecie tego samego- pogardy dla innych clochardow ha, ha,.
                                            • marcus_crassus aniu,chyba ci doszczetnie odbilo 17.08.04, 02:12
                                              od kilku postow a dokladnie od zdania o powstaniu zupelnie nie rozumiem twojego belkotu juz.chyba jak mowie ocipialas :))))
                    • Gość: krolik Re: pytam sie konkretnie IP: 24.137.86.* 17.08.04, 04:15
                      O co chodzi?
                      • cock_zajaca Re: pytam sie konkretnie 17.08.04, 04:27
                        Gość portalu: krolik napisał(a):

> O co chodzi?
                        o zwierzatka nam podobnym,ktore rasisci made in PRL wytepic probuja !
            • biedronka24 to jakby kazdy mowi o tym czego najbardziej 16.08.04, 23:20
              zazdrosci:)?
              Badz spokojny brytyjczycy maja swoje problemy i maja ich wiecej.
              Polacy maja troche lepsze poczucie humoru niz Amerykanie, a Niemcy panicznie sie
              boja polskiej przedsiebiorczosci i ze wszystkiego probuja robic przestepczosc.
              Nie sadzisz ze mozna to i tak widziec?
              Bez przesady malenki, poza tym to problem gazetki ktora czytasz bo ja nie
              slyszalam by inne naganialy Polakow do wyjazdow za granice w poszukiwaniu pracy.
              Sadze ze takie interesy to byly interesy obecnych rzadow by czyms jakos pokryc
              nieudolnosc i bezrobocie.
              I tak niemalo Polakow wyjechalo i badz spokojny nie maja sie tu czego wstydzic.
              A ten boom z wyjazdem do Europy to wlasnie nagonka i pomysly glownie napedzane
              przez takich madrali jak ty.
              • biedronka24 i zapamietaj sobie 16.08.04, 23:28
                dopoki nie kradna, nie oszukuja nie morduja nie maja sie czego wstydzic.
                Zapewne nastepnym razem beda madrzejsi i pojda po rozum go glowy, przypominajac
                sobie ze Polacy wyjezdzali do UK pracowac juz dawno, nigdy bez jezyka nie mozna
                tam bylo znalezc porzadnej pracy, a problem w tym ze teraz Londyn zrobil sie w
                dodatku piekielnie drogi. Proste fakty, o ktorych ´uczciwa´ gazetka nie byla w
                stanie w stosownym czasie powiedziec.
              • gosciu_z_niemiec Re: to jakby kazdy mowi o tym czego najbardziej 16.08.04, 23:29
                biedronka24 napisała:

> Polacy maja troche lepsze poczucie humoru niz Amerykanie, a Niemcy panicznie
                > sie boja polskiej przedsiebiorczosci i ze wszystkiego probuja robic
                > przestepczosc.

Nie zartuj. Niemcy niczego nie probuja robic, przepisy sa jakie byly i nikt ich
                nie naciaga.
                W zachodnim rozumieniu slowa przedsiebiorczosc nie istnieje cos takiego, jak
                polska przedsiebiorczosc i nikt sie czegos takiego w Niemczech nie boi.
                Ale moze mylisz pojecia przedsiebiorczosc z energia kryminalna, tu predzej
                rodza sie obawy.

• biedronka24 w istocie 16.08.04, 23:42
                  szanuje sie polska pracowitosc i kreatywnosc, ktorej Polacy maja sporo. Nie
                  zartuje. Nie trzeba do tego naginac przepisow. Niestety wiec jest jak
                  najbardziej zachodnie rozumienie tego slowa. A kreatywnosc moze byc wykorzystana
                  zarowno pozytywnie jak i negatywnie. To nic nowego. Mysle ze obawy sa wlasnie
                  nie o przestepczosc bo przecietny czlowiek nie tyle boi sie ze okradna jubilera,
                  lecz boi sie raczej iz ktos otrzyma jego miejsce w pracy.
                  Sadze ze z mordami Polacy sie jednak nie kojarza. A to istotna sprawa.
            • gosciu_z_niemiec Re: a co maja te dziadki wspolnego z tym ze 16.08.04, 23:24
              marcus_crassus napisał:

> niemcy mowia o polnische wirtschaft amerykanie polish jokes stworzyli
              > a londynczycy teraz beda gadac o srajacych po krzaczorach Polakach.
              > kazdy kraj sie chce zaprezentowac dobrze za granica.dba sie o wizerunek
              > i szcunek do wlasnych obywateli.dba sie o to jak sie ich postrzega bo to
              > wazne w tysiacu roznych dziedzin.

Nie ujmie Polsce ani Polakow niedostatek, ani Polakow proba uczciwego zarobku,
              ani ich na dworcu koczowanie po niepowodzeniach.
              Ty masz jakies chore wyobrazenie o mysleniu cywilizowanych ludzi.
              Co przynosi ujme w oczach cywilizowanych ludzi, to czyjes upodlenie sie dla
              zarobku, skurwienie dla pieniedzy lub z checi zysku, jak oszust, wyludzajacy
              zasilki, jak wedrowna dziwka na autostradzie albo jak zoldactwo na uslugach
              Busha. Ale to ostatnie jakos ci nie przeszkadza. Pewnie sam jestes kurwa.

• marcus_crassus chyba baranie bardziej jednak to ze sa 16.08.04, 23:33
                dowcipy jak to czterech Polakow przyjezdza samochodem do niemiec a wyjezdza czterema.

a co do tego co ujmuje Polakom.no coz.to ze Polacy sa glupi to tylko cytat z tego artykulu (a dokladnie "smieszni") a nie moje zdanie.wiec pretensje miej do niego.

a przestan tutaj busha wsadzac oszolomie bo wlasnie przez takich oszolomow maja takie zdanie.to byl wlasnie cel mojego postu.co z wami zrobic????dlaczego musicie nam tutaj wstyd robic przyznawaniem sie do nas??

my naprawde gosciu was nie chcemy i waszego przyznawania sie.siedzcie tam gdzie jestescie i cicho badzcie tylko :))
    • Gość: jarek-Zyd ne telus Z tego wynika ,ze ten artykul o Polakach w Bielsku IP: *.fastres.net 16.08.04, 22:29
      byl czysta prawda, a juz ktos zostal po jego przyczytaniu antysemita.
    • Gość: jarek-Zyd ne telus To dlatego polacy chca tak bardzo Turkow IP: *.fastres.net 16.08.04, 22:31
      w UNII, juz Rumeni im nie wystarcza, i moze maja racje.
      • abigeil4 czys ty sie Jarek z tymi Turkami wsciekl? 16.08.04, 22:57
        to ja abi4 nie mis wydojnik
        Turcy to fajny narodek,Polki blondynki im sie podobaja,pracy sie nie boja,zjesc
        smacznie mozna,szmatki kupic
        I jak przyjada do jakiegos kraju to nie mysla,zeby zaraz w nim rzadzic,zaden
        Turek nie pcha sie by go na prezydenta wybierali czy ministra finansow
        Kapisz?
        • Gość: jarek-Zyd ne telus Nie wsciekl, ale termin sie zbliza.... IP: *.fastres.net 16.08.04, 23:29
          Chyba chcesz tez powiedziec ze FAZ sie tez wsciekl albo Watykan tez.
          jezeli w pazdzierniku jakos date Turkom sie da, to nie bedzie z tego wycofac,
          zostawiajac problem na nastepne generacje.
          Nie mozna miec zone pijaczka i zuppe smaczna.
    • Gość: totyle No i widzisz jaki buc jestes rzydowski? IP: *.176.6.85.Dial1.Phoenix1.Level3.net 16.08.04, 22:34
      Rodakami twymi to sa kacapie rzydki obrzezance jak ty.Nie mieszaj bo ci w koncu
      ktos holokaust sposci.
      • Gość: . Re: No i widzisz jaki buc jestes rzydowski?+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 16.08.04, 23:05
        Nu!
        Widzisz,rozmowa kulturalna byla.
        Dopoki,ty,zlobie,z rzydkiem nie wyjechales.
        Widocznie ci ktos ciulika obciac musial,bo tylko we lbie to masz,durniu jeden.
        A pozatym co to z kacapami ma wspolnego?
        • biedronka24 kulturalna rozmowa 16.08.04, 23:11
          tutaj- ha, ha, ha.

• Gość: totyle Re: kulturalna rozmowa IP: *.176.6.85.Dial1.Phoenix1.Level3.net 17.08.04, 00:06
            Dla kropy tak-to byla kulturalna.
            • Gość: . Re: kulturalna rozmowa + IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 17.08.04, 00:34
              Ja ciebie kulturalnie wyzywam.
              To sie ciesz.
              Bo za rzydka,a tym bardziej kacapowatego,jeszcze zbluzgac moge.
              • abigeil4 wam tez panowie dobrej nocy zycze n/t 17.08.04, 00:42
                • Gość: . Re: wam tez panowie dobrej nocy zycze n/´+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 17.08.04, 00:47
                  Spij spokojnie!
                  ORMO(Split) czuwa!
    • Gość: Mars tak,ale za takich jak ten krasula IP: *.fnj1.hawkcommunications.com 17.08.04, 01:00
      nie dosc ze pomylony buszewiak to jeszce wstydzi sie za ludzi
      ktorzy staraja sie uczciwie zyc,nie kradnac jak nie przymierzajac
      polscy 'byznesmeni' czyli spolki ex komucho-cinkciarskie.
      ci ludzie zostali okradzeni przez 'nowa' Polske,ich zaklady pracy
      pozamykane a sami wyrzuceni na bruk,bo tak chcialy dziadowskie
      miedzynarodowe koncerny i rzady ktorym wylacznie sluza 'polskie' rzady..
      • cock_zajaca Re: tak,ale za takich jak ten krasula 17.08.04, 02:39
        Gość portalu: Mars napisał(a):

> nie dosc ze pomylony buszewiak to jeszce wstydzi sie za ludzi
        > ktorzy staraja sie uczciwie zyc,nie kradnac jak nie przymierzajac
        > polscy 'byznesmeni' czyli spolki ex komucho-cinkciarskie.
        > ci ludzie zostali okradzeni przez 'nowa' Polske,ich zaklady pracy
        > pozamykane a sami wyrzuceni na bruk,bo tak chcialy dziadowskie
        > miedzynarodowe koncerny i rzady ktorym wylacznie sluza 'polskie' rzady..
        z Marsa na Ziemie spadles i na plecach wyladowales? Poloz sie na brzuchu,ja ci
        skocze na plecy i pokaze gdzie twoje miejsce w szeregu jest ! OK?
    • kontrkultura Nie trzeba bylo z Anglii kreowac ziemie obiecana 17.08.04, 14:59
      A ja sie temu wszystkiemu nie dziwie, ze sa tacy polscy emigranci w Londynie.

Gazety bez przerwy pisza o okazjach podjecia dobrze platnej pracy w Anglii i to
      nawet bez koniecznosci posiadania doswiadczenia / dyplomow... Gdzie? Gdzie
      znajda takie miejsca pracy w Polsce? Nigdzie.

No to napalili sie i pojechali... Wydali cala kase jaka mieli i zostali z golym
      tylkiem gdzies na dworcu. Takim ludziom trzeba pomoc wrocic, a nie winic ich we
      wszystkich problemach Polski.

Zreszta ten problem (prawie) w ogoleby nie istnial, gdyby gazety pisaly
      realistycznie i informacje o pracy i kwestiach prawnych bylyby latwodostepne.
      • marcus_crassus fakt faktem dlaczego "zawsze" to sie musi 17.08.04, 15:23
        przytrafiac Polakom???czy tutaj nikt nie pomysli ze jak sie do obcego kraju jedzie to jednak jezyk trzeba znac???moze nie "perfect" ale chocby na tyle zeby bez problemu sie porozumiewac?? :/

wlasnie chodzi o to zeby przestac szukac usprawiedliwien.zawsze sie jakies znajdzie.a to przegralismy mecz bo grunt byl rozmiekly,a to media zawinily,a to aura byla niesprzyjajaca a to cos innego.

sek w tym ze nie ma zadnych usprawiedliwien.kolejne wielkie nieporozumienie ostatnio o ktorym czytalem - ambasada polska w Berlinie.mial byc piekny nowy sztandarowy obiekt.okazalo sie ze wszystko sie spartolilo i brak funduszy na wykonczenie.no i straszy budynek - widmo majacy byc nasza wizytowka za granica.:/

nasze sukcesy to my znamy i o nich jest fajnie mowic.lepiej zeby zaczac jednak spojrzec prawdzie prosto w oczy i zaczac mowic o tym wszystkim co sukcesem nie jest.bo trzymanie glowy w piasku i udawanie ze jest ok sytuacji nie polepszy.
        • kontrkultura faktycznie... 18.08.04, 14:05
          Trzeba Ci przyznac bardzo wiele racji. Duma narodowa nie powinna zaslaniac
          oczu, tym bardziej, ze tak fajnie w Polsce nie jest. Bieda, bezrobocie,
          bandytyzm, ciemnota, korupcja... Cos nie tak w tym kraju...
          • marcus_crassus casus "arniego" 18.08.04, 14:24
            nasz znany z terminatorow "arnie" kiedys byl podobno slabowitym dzieciakiem.ale
            umial to zauwazyc.choc na pewno nie latwo bylo sie mu samemu przed soba do tego
            przyznac.umial i zacza cwiczyc.a nie udawac ze wszystko jest ok i bez tego
            sobie swietnie da rade.

zaczal cwiczyc i zostal mister universum,swietnym aktorem a dzis gubernatorem
            kaliforni.

tak trzeba postepowac.widziec wlasne bledy i umiec je krytykowac.po to zeby
            bylo ich coraz mniej i zeby je naprawiac.inaczej bledy pozostana a my bedziemy
            zyli w blogiej nieswiadomosci.

jest taki zarcik.zolnierz rosyjski stoi na polu i widzi ze leci na niego 100
            niemcow.a on w tym momencie naklada na glowe jakis worek i wrzeszczy "ja was
            nie widze i wy mnie nie widzicie"

sek w tym ze zalozenie na glowe wora i udawanie ze wszystko jest ok,zwalanie
            winy (moze i sluszne) na media etc nie zalatwi problemu.

londynczycy dalej bada mowili ze Polacy sa "smieszni" a wszyscy ktorzy szukaja
            winnych i udaja ze jest ok beda mogli sobie udowadniac ze nic sie nie
            dzieje.sek w tym ze sie bedzie dzialo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka