Dodaj do ulubionych

Wygląda na to że banderowska część Ukrainy

24.02.14, 15:48
nie będzie miała nawet dostępu do morza.
www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/w-kerczu-tlum-pobil-wyslannikow-majdanu-video
www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/tysiace-mieszkancow-odessy-wyszly-na-ulice-tlumy-skanduja-rosja-i-faszyzm-nie-przejdzie-video
To dobrze, łatwiej będzie faszystów kontrolować przy lądowych granicach.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2349 Re: Wygląda na to że banderowska część Ukrainy 24.02.14, 15:52
      W Moskwie mówią o Majdanie, a Ty martwisz się
      takimi drobiazgami.
    • de_oakville Re: Wygląda na to że banderowska część Ukrainy 24.02.14, 16:09
      > To dobrze, łatwiej będzie faszystów kontrolować przy lądowych granicach.

W czasach stalinowskich "faszysta" byl kazdy, kogo "Wielki Stalin" uznal za wroga.
      Nawet polscy AK-owcy to byli "faszysci" - jak w filmie "General Nil" o Emilu Fieldorfie, organizatorowi zamachu na Kutschere. Link ponizej.

www.youtube.com/watch?v=_jSzvvpFnOc
      Pod koniec XX wieku tej debilnej ideologii faszyzmu holdowalo wielu huliganow rowniez i w Rosji, a moze przede wszystkim tam. Prawdziwych faszystow pokazano np. w filmie "Russia 88" (rosyjskim).
      • pijatyka Re: Nawet polscy AK-owcy to byli "faszysci" 24.02.14, 17:17
        Myślisz, że dla tow. tornsona przestali być? ;->
        • lech.junosza Re: Nawet polscy AK-owcy to byli "faszysci" 24.02.14, 18:12
          pijatyka napisała:

> Myślisz, że dla tow. tornsona przestali być? ;->
          Nie porównuj parówo AKowców z bandziorami upowcami !
    • pc_maniac Re: Wygląda na to że banderowska część Ukrainy 24.02.14, 16:19
      Nie masz li w Polsce nacjonalistycznych organizacji?

To zajmij się najpierw swoim podwórkiem, zanim zaczniesz interesować się cudzym.
      Nie wiem czy jesteś osobą wierzącą, ale jeśli tak, to przypomnę Ci bardzo mądre powiedzenie Chrystusa - kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem. Nie jesteśmy bez winy, bo i w Polsce mamy faszystów, nacjonalistów, kiboli, bandytów. Rozpraw się najpierw z nimi (w świetle prawa oczywiście). Wtedy możesz powiedzieć, że w Polsce jest już bezpiecznie.

Nota bene w Rosji również ich nie brakuje, choć wojnę ojczyźnianą wygrali, to i tak mają u siebie faszystów.
      • lech.junosza Rodziny Ukraińców przesiedlonych w 1947 w ramach 24.02.14, 16:23
        akcji Wisła - aktywne na tym forum zaraz Cię Tornson zabanują.
      • tornson Re: Wygląda na to że banderowska część Ukrainy 24.02.14, 16:34
        pc_maniac napisał:

> Nie masz li w Polsce nacjonalistycznych organizacji?
        >
        > To zajmij się najpierw swoim podwórkiem, zanim zaczniesz interesować się cudzym.
        Poszukaj sobie, pikusiu, moich wpisów na forum z 11.XI i tuż po i nie chrzań więcej takich farmazonów! Faszyzm, rasizm, nacjonalizm, ksenofobię zwalczam zawsze i wszędzie, nie patrząc na kraj pochodzenia tego tałatajstwa!
    • unia.wojujacych.bezboznikow Re: Wygląda na to że banderowska część Ukrainy 24.02.14, 16:27
      Żartujesz Torson. Nasze wojsko jest w Afganistanie, a zanim przyjedzie dokoła Afryki to Kraków będzie wysyłał sygnał z wieży mariackiej dopóki snajper nie zastrzeli trębacza. Akcję Wisła nie da się tym razem powtórzyć, bo wsie sa zajęte przez poprzedników.
      www.youtube.com/watch?v=GMEfRCDSvGA
      • panibiedroniowa Re: Wygląda na to że banderowska część Ukrainy 24.02.14, 16:32
        Przez naszych forumowych czekistów ostatnio często jest cytowany portal kresy.pl.PORTAL REGULARNIE STRASZY UKRAIŃSKĄ DZICZĄ W TAKT KREMLOWSKIEJ PROPAGANDZIE.Na ich stronie można przeczytać,że potrzebują na swe funkcjonowanie miesięcznie 20tys PLN.Otrzymali w XI 2013 niecałe 2tys.Zatem za jaką kasę funkcjonują i działają "do sjech por?"."Otkuda diengi"?
        • lech.junosza Re: Wygląda na to że banderowska część Ukrainy 24.02.14, 16:36
          Biedroniowa jest "dziobakiem"? Skoro poseł jest "lalą" ... . Ciekawe ukraiński "dziobak" ... . Hm.
        • tornson Re: Wygląda na to że banderowska część Ukrainy 24.02.14, 16:37
          Razi mnie ich nacjonalizm, ale sytuację na Ukrainie relacjonują bardzo obiektywnie, o nadużyciach władzy też tam piszą.
        • unia.wojujacych.bezboznikow Re: Wygląda na to że banderowska część Ukrainy 24.02.14, 16:37
          To ci ich finansują (prąd, wynajem lokalu, podatki itd) a personel to woluntariusze chyba. WE i VoA też finansowali Moskale.
          www.polskiportal.net/classifieds/2901/241/szczegoly-zagranicznego-finansow
    • igor_uk Ukraina nie bedzie banderowska. 24.02.14, 16:52
      Mafia z Dniepropetrowska pogonila mafie z Doniecka (powtorka z 2004 roku),banderowcy beda robic rozruby przez jakis czas,ale ich przywodcy dostana kilka obwodow na zachodniej Ukrainie na wlasnosc (znow powtorka z 2004 roku),a majdauny znow beda przez jakis czas c czekac na poprawe swojego zycia,a pozniej wezma sie znow do pracy,czyli pojada do Rosji na zmywaki :-).
      Czy zauwazyliscie,ze "rewolucje" na Ukrainie zaczynaja sie wtedy,kiedy w Rosji konczy sie sezon budowlany?Bo wtedy dziesiatki tysiecy bandrowcow wraca do domu i nie maja nic do roboty.
      • j-k Tu masz racje... 24.02.14, 17:03
        nie bedzie.
        Ilu mieszka na Zachodniej Ukrainie ?
        5 mln ?

1. Nie maja zadnej gospodarczej sily.
        2. sytuacja gospodarcza Ukrainy bedzie sie pogarszac (nie ma cudow...)
        3. Centralna Ukraina za rok, czy za 3 lata i tak ich pogoni...

kolejnny przewrot jest juz na widoku.
        • boavista4 Re: Banderowcy i Kresy wroca do Polski 24.02.14, 17:14
          W ten sposob Ukraina i Rosja pozbeda sie strupa, a przekarza ta zaraze swoim odwiecznym wrogom, Jest jeszcze inne wyjscie na kontrolde Banderowcow, Jarek poprosi Putinia o postawienie rosyjskich baz i ochrone Kresow i Ziem Odzyskanych na wschodzie i zachodzie kraju. W kazdym wypadku wojtus i borka beda sie starac zrobic geszeft , a wiec nie mowmy hop.
      • bddominik Re: Ukraina nie bedzie banderowska. 24.02.14, 17:34
        Mafia z Dniepropetrowska pogonila mafie z Doniecka (powtorka z 2004 roku),band
        > erowcy beda robic rozruby przez jakis czas,ale ich przywodcy dostana kilka ob
        > wodow na zachodniej Ukrainie na wlasnosc (znow powtorka z 2004 roku),a majdaun
        > y znow beda przez jakis czas c czekac na poprawe swojego zycia,a pozniej wezma
        > sie znow do pracy,czyli pojada do Rosji na zmywaki :-).

W Rosji podobno opozycja przygotowuje się do własnego Majdanu, przy pomocy CIA :)

A tak serio. Nie wiadomo co będzie. Wczoraj jeszcze pisałeś jak to Januk nadal z ukrycia ma władzę i może swoim magicznym długopisem podpisywać to i owo. A jeszcze wcześniej Majdan miał być niegrozny.
        • lech.junosza Re: Rodziny Ukraińców przesiedlonych w 1947 w rama 24.02.14, 17:56
          bddominik napisał:

> Mafia z Dniepropetrowska pogonila mafie z Doniecka (powtorka z 2004 roku),band
          > > erowcy beda robic rozruby przez jakis czas,ale ich przywodcy dostana kil
          > ka ob
          > > wodow na zachodniej Ukrainie na wlasnosc (znow powtorka z 2004 roku),a m
          > ajdaun
          > > y znow beda przez jakis czas c czekac na poprawe swojego zycia,a pozniej
          > wezma
          > > sie znow do pracy,czyli pojada do Rosji na zmywaki :-).
          >
          > W Rosji podobno opozycja przygotowuje się do własnego Majdanu, przy pomocy CIA
          > :)
          >
          > A tak serio. Nie wiadomo co będzie. Wczoraj jeszcze pisałeś jak to Januk nadal
          > z ukrycia ma władzę i może swoim magicznym długopisem podpisywać to i owo. A je
          > szcze wcześniej Majdan miał być niegrozny.
          Fakt to tzw. czarna dziura.
        • igor_uk Masz racje,bddominik. 24.02.14, 18:12
          Nie jest wiadomo,co bedzie.Ale wiemy co jest i co bylo.
          Dla tego podtrzymuje wszystko,co pisalem wczesniej.
          Tak,Janukowicz nadal jest bardzo wazny i to nie dlatego,zeby wsadzic go do celi,w ktorej wczesniej siedziala Tymoszenko,a tylko dla tego,zeby on oficjalnie zlozyl rezygnacje.
          Bo Rosja, na razie delikatnie ,ale stanowczo, podwazyla legalnosc obecnych wladz na Ukrainie:

Мocквa нaзвaлa нoвые влacти Укрaины нелегитимными

Wiesz co to znaczy,o ile Rosja nie bedzie uznawac te wladze za legalne?
          Zamrozenie kontaktow gospodarczych,powrot do starych,rynkowych,cen na gaz.Koniec wszystkim wspolnym projektom,ktore mieli dac oddech gospodarce ukrainskiej .
          Unia moze Ukrainie pozyczyc troche kasy,zeby uratowac od bankructwa,ale UE nie stworzy na Ukrainie miejsc pracy,i nie bedzie kupowac ukrainskie samoloty,nie bedzie wspolpracowac z Ukraina przy atomowych projektach.Jakby byla inna sytuacja,to Unia moglaby otworzyc granice dla Ukraincow,zeby ci mogli zarobic na zycie,ale w Unii sa wiele rak do pracy,ale pracy brak.
          Co do majdanu.
          majdan wygral nie dla tego,ze byl silny sam w sobie,a tylko dzieki temu,ze mial ogrpmne wsparcie zachodu i Januk ugial sie nie przed majdanem,a przed zachodem. Mnie wydawalo sie,ze on ma wieksze jaja i ma wieej sprytu.Moglby domyslic sie,ze majdan po "zwyciestwie" zazada jego glowy.
          • kylax1 Ja wiem, co powinien uczynić Janukowycz. 24.02.14, 18:22
            Powinien poprosić o przyłączenie Ukrainy do Rosji i o rosyjskie wojska. Wtedy na Ukrainie byłby porządek i miłość matuszkańska spłynęłaby na serca mieszkańców Ukrainy.
          • krzysiozboj Re: Masz racje,bddominik. 24.02.14, 18:45
            Igor, Januk co najwyżej może być niewygodny ale nie ważny, niewygodny dlatego ze nie ma jaj i że za pozostawienie przy życiu może sypać to co łączyło go z Putinem, choćby kulisy wzajemnych ustaleń. Jako polityk on się już nie liczy nijak. Januka chyba sprytnie zachód rozegrał, wpierw odcięto mu poparcie oligarchów a później zaatakowano ostrą amunicją by oskarżyć o rozlew krwi. Ot i drobny cwaniaczek został załatwiony.

O wiele większe jaja od Januka ma Chazarka Julia, problem z nią tylko taki że kradła równie szybko i skutecznie co Januk.
            • kylax1 Byłeś u psychiatry? 24.02.14, 18:48
              Ja wiem, że szukanie wszędzie żydów to taka choroba, ale od kiedy Tymoszenko ma cokolwiek wspólnego z Żydami?
              • krzysiozboj Re: Byłeś u psychiatry? 24.02.14, 19:05
                A od tego czasu jak jak się urodziła z racji tego że jej przodkowie Żydami byli. Ale skąd Kylax mógłby o tym wiedzieć? A po drugie - dlaczego tak pejoratywnie odbierasz słowo Żyd? Zboczenie jakieś?
                • igor_uk Krzysio. 24.02.14, 19:12
                  Z kylaxem jest tak,jak z jednym z moich znajomych,ktory lubil mowic: lubie alkoholikow,chociaz sam nie jestem alkoholikiem.
                  Ale klamal,bo chlal na umor.kylax zaprzecza ciagle,ze jest Zydem,ale na slowo Zyd reaguje natychmiast,czym przypomina bywszego,ale tam ten nie wstydzi sie przyznac sie do swojego pochodzenia.
                  • kylax1 Igorku, dla Was mogę być i 24.02.14, 20:21
                    żydowskim gejem. Jak Wam tak lepiej, to proszę bardzo.
            • igor_uk Re: Masz racje,bddominik. 24.02.14, 19:08
              Krzysio, ustalenia Janukowicza z Putinym,sadzac po wszystkiemu,nie byli takimi,o ktorych nie mozno byloby powiadomic swiat.
              Janukowicz jest bardzo wazny teraz,wbrew pozorom,bo jego Rosja moze wykorzystac na wiele roznych sposobow.
              Wystarcze,ze Putin jutro oglosi,ze Rosja nadal uwaza Janukowicza za leglanego Prezydenta Ukrainy i wtedy on moze oddtworzyc swoj urzad w Sewastopolu,chroniony rosyjska flotom czarnomorska.
              Janukowicz,dzieki takiemu posunieciu Rosji,mogl by oddtworzyc ukrainski rzad i na uchodzstwie,co by skutecznie utrudnilo zycie obecnym wladzom.
              Wariantow masa,dla tego Janukowicz jest wazny.
              Ja pisalem wczoraj,majdauny pospieszyli sie,co dalo Putinu pole do manewru.
              ja nie twierdze,ze Putin pojdzie ta droga,o jakiej wspominam,ja tylko wskazuje,ze moze ta droga pojsc,bo ma do tego prawo.
              • krzysiozboj Re: Masz racje,bddominik. 24.02.14, 19:12
                Nie wierzę w to, raz wiszą nad nim ofiary z majdanu (a kogo to obchodzi ze w innym kraju byłoby ich więcej?), dwa uciekł jak tchórz i nawet męczennika nie ma jak z niego zrobić a trzy nie zaakceptuje go nikt, chyba nawet Putin który od dawna gra "racjonalnego męża stanu" a po czwarte jego powrót do Kijowa w chwale chyba w żaden sposób nie jest możliwy. O wiele prościej ogłosić jakieś żądania separatystyczne za pośrednictwem władz lokalnych.
                  • krzysiozboj Re: Co do ofiar,krzysio. 24.02.14, 19:49
                    Z trudem ale chyba większość wyłapałem. Tyle że zapytam inaczej - kogo dzisiaj interesują rzeczywiste a nie medialne fakty? Kto będzie zagłębiał się w drobiazgi i zastanawiał nad tym na ile to mogły być ukartowane prowokacje? Nad tym kto właściwie i do kogo strzelał? Ty masz jakiekolwiek złudzenia co do tego że tam będzie próba rzetelnego osądzenia tego co się stało?
                    • igor_uk Re: Co do ofiar,krzysio. 24.02.14, 20:06
                      To trzeba ,Krzysiu,Tobie i mnie. Zeby my byli pewni tego,ze stoimy po prawidlowj stronie wydarzen.
                      • krzysiozboj Re: Co do ofiar,krzysio. 24.02.14, 20:16
                        Igor, dla mnie nie ma prawidłowej strony wydarzeń na Ukrainie. Dla mnie zarówno Januk jak i Julka to bandziory a banderowcy to zaraza gorsza od bolszewików z czasów rewolucji. Ja tylko żałuję że takie ekstrema doszły do głosu, to że na Ukrainie większość ludzi jest normalna to wierzę i tych mi szkoda, niestety oni tutaj głosu nie mają. Tu napiszę brutalnie - nawet ustalenie kto i do kogo strzelał jest drugorzędne bo nie chodzi o ofiary, chodzi o spektakl medialny.

Niedawno rozmawiałem ze znajomym Ukraińcem o tym jak funkcjonuje państwo Ukraińskie i powiem tak że przed rozmową bylem zdania że Polska to kiła syf i mogiła, po rozmowie stwierdziłem że może być znacznie gorzej. Tego nie zmieni z żadnych obecnych sił na Ukrainie.
                        • igor_uk Re: Co do ofiar,krzysio. 24.02.14, 20:25
                          A czy ja bronie janukowicza?
                          ja caly czas pisze,ze na Ukrainie nie ma zadnych elit i Janukowicz rowniez do takowych nie nalezy.
                          Ale on byl i nadal jest,legalnie wybranym Prezydentem i jaki by on zly nie byl,to i tak powinien byl stracic wladze w trakcie wyborow,a nie na zadania tlumu,ktory w zaden sposob nie reprezentowal narod ukrainski.
                          Ja bronie prawa i ..... demokracje na Ukrainie,a nie osobiscie Janukowicza.
                          • krzysiozboj Re: Co do ofiar,krzysio. 24.02.14, 20:33
                            Ten temat poruszyłem w swoim wątku "lincz na Janukowyczu", tam zapracowałem na bycie czekistą :))

Tyle że rewolucja czy zamach stanu rządzą się swoimi prawami.
                            • igor_uk Re: Co do ofiar,krzysio. 24.02.14, 20:36
                              To witaj w klubie,Krzysio.
                              Dla nich kazdy,kto ma wlasne zdanie,jest czekista,lub agent Putina.
                              • krzysiozboj Re: Co do ofiar,krzysio. 24.02.14, 21:09
                                W klubie jak klubie, dzień później już byłem głupim rusofobem ;) Przyznaję że nieco sam na to zapracowałem :/

Własne zdanie z poszanowaniem punktu widzenia drugiego nie jest takie proste, romrusa cholernie za to cenię że to potrafi a też mu i nieco zazdroszczę ciętego języka oraz dystansu zarówno do siebie jak i do świata.
          • johnny-kalesony A Chiny - jaka nabardziej uznały ... 24.02.14, 20:12
            igor_uk napisał:

> Wiesz co to znaczy,o ile Rosja nie bedzie uznawac te wladze za legalne?
            > Zamrozenie kontaktow gospodarczych,powrot do starych,rynkowych,cen na gaz.Koni
            > ec wszystkim wspolnym projektom,ktore mieli dac oddech gospodarce ukrainskiej .

Popatrz Igor, a Chiny ustami rzecznik prasowej rządu - p.o. władz Ukrainy uznały ... Czy nie sądzisz, że jest to również jakiś sygnał w stronę Rosji?

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
            • romrus A moze nie klamac, kalesony? 24.02.14, 20:38
              johnny-kalesony napisał:
              > Popatrz Igor, a Chiny ustami rzecznik prasowej rządu - p.o. władz Ukrainy uznały ... Czy nie sądzisz, że jest to również jakiś sygnał w stronę Rosji?

Daj doslowny cytat, gdzie powiedziano ze nowy wladzy sa uznani.

Bo ja ta wypowiedz mam.
              • eva15 Re: A moze nie klamac, kalesony? 24.02.14, 21:02
                Romrusie, no właśnie, co dokładnie powiedziały Chiny?
                Jakoś trudno mi uwierzyć, by poparły pucz:-)
                • romrus Re: A moze nie klamac, kalesony? 24.02.14, 21:34
                  eva15 napisała:
                  > Romrusie, no właśnie, co dokładnie powiedziały Chiny?
                  > Jakoś trudno mi uwierzyć, by poparły pucz:-)

Poczekame na kalesoniarza.

Przeciez nie masz watpliwosci ze tak po prostu zapytalem?:-)
                  • johnny-kalesony Prego, młodzianie młody ... 24.02.14, 21:48
                    Proszę uprzejmę, skoroś się naczekał - zawieść cię zamiaru nawet nie mam:

fakty.interia.pl/raport-zamieszki-na-ukrainie/opinie/news-chiny-bedziemy-respektowac-wszelkie-wybory-obywateli-ukrainy,nId,1111486

Pozdrawiam
                    Keep Rockin'
                    • romrus Re: Prego, młodzianie młody ... 24.02.14, 22:34
                      johnny-kalesony napisał:
                      > Proszę uprzejmę, skoroś się naczekał - zawieść cię zamiaru nawet nie mam:
                      > fakty.interia.pl/raport-zamieszki-na-ukrainie/opinie/news-chiny-bedziemy-respektowac-wszelkie-wybory-obywateli-ukrainy,nId,1111486

Wychodzi ze nie klamalesz, stary piernik, a to polska prasa robie cie w konia.
                      Bo to nie wszytko.

"...Онa не cтaлa кoмментирoвaть cитyaцию, cвязaннyю c решением Верхoвнoй Рaды oтcтрaнить Виктoрa Янyкoвичa oт дoлжнocти президентa Укрaины, нo призвaлa cтoрoны «решить вcе вoпрocы и в крaтчaйшие cрoки дocтичь пoлитичеcкoй cтaбильнocти и вoccтaнoвления oбщеcтвеннoгo пoрядкa в рaмкaх зaкoнa мирными cпocoбaми пyтем пoлитичеcких кoнcyльтaций».

Nie skomentowala natomiast sytuację, związaną z decyzją rady Najwyższej odsunąć Wiktora Janukowycza ze stanowiska prezydenta Ukrainy, ale wezwała strony «, aby rozwiązać wszystkie pytania w jak najkrótszym czasie osiągnąć stabilnośc polityczna i przywrócenie porządku publicznego w ramach prawa i pokojowych sposobów, w drodze konsultacji politycznych».

? 2014, «Нoвый Региoн – Киев»
                      NR2.ru: www.nr2.ru/kiev/486199.html

Czyli, z powodu ze Pani Hua Chunying o odsuneciu legalnego Prezydenta nie mowila absolutnie nic, wiec o zadnym uznaniu "nowego prezydenta" nie ma mowy.

To zwykle dyplomatyczne bla-bla-bla "Chiny chcą kontynuować partnerstwo strategiczne z Ukrainą na zasadach równości i obopólnych korzyści" bla-bla-bla.

Robi cie polska prasa wode z mozgu.
                      Sikorski juz p@dolnal, ze Chiny beda inwestowac tylko pod warunkiem podpisania umowy UE-Ukraina.
                      Chiny maja gdzies wszystkich.
                      Beda inwestowac tam, gdzie beda uwazali za sluszne. Pytac nikogo nie beda.
                      • johnny-kalesony Re: Prego, młodzianie młody ... 24.02.14, 22:43
                        Istotnie - nie skomentowała faktu odsunięcia janukowycza, jednak zdanie: "Pekin nie będzie ingerował w wewnętrzne sprawy Ukrainy i będzie respektował wszelkie wybory jej obywateli wynikające z sytuacji w kraju." mówi wszystko.

Pozdrawiam
                        Keep Rockin'
                        • romrus Re: Prego, młodzianie młody ... 24.02.14, 23:22
                          johnny-kalesony napisał:
                          > Istotnie - nie skomentowała faktu odsunięcia janukowycza, jednak zdanie: "Pekin
                          > nie będzie ingerował w wewnętrzne sprawy Ukrainy i będzie respektował wszel
                          > kie wybory jej obywateli wynikające z sytuacji w kraju.
                          " mówi wszystko.

«My i dalej zamierzają rozwijac wspolprace polityczna i gospodarcza z Ukrainą, będziemy starać się zrealizować wszystkie obietnice. » - oświadczył Miedwiediew".

Wierzys mu? Ja nie. A powiedzial to samo.

Naucz sie tlumaczyc z dyplomatycznego, tym bardziej chinskiego jezyku, na jezyk ludzski.

Ta Pani nie powiedziala absolutnie nic.

Uznanie nastapi kiedy o tym wprost powie minister SZ, albo ambasador nanesie wizite.

Rzeczniczka moze sobie pogadac, za to jej placa, zeby minister nie musial brac na siebie odpowiedzialnosc.
                          • igor_uk Romrus. 24.02.14, 23:26
                            Nie wklejaj kalesonom tekstu w jezyku rosyjskim,on i po polsku nie zbyt dobrze kuma :-)
                    • igor_uk Kolejny wojtus:-) 24.02.14, 23:09
                      Co nie rozumie jezyka ojczystego.
                      W zalonkowanym tekscie nie ma i slowa o tym,ze chnskie wladzy uznali majdaunow.
                      Tam napisano wyraznie:
                      "Chińskie MSZ wyraziło w poniedziałek nadzieję, że strony konfliktu na Ukrainie przezwyciężą różnice na drodze konsultacji politycznych i pilnie przywrócą stabilność polityczną. Jak zapewniono, Pekin będzie respektował wszelkie wybory Ukraińców."

To nie znaczy,ze Chiny juz zaakceptowali,poniewaz ich zdaniem konflikt jeszcze nie skonczyl sie,ale jak sytuacja ustabilizuje sie,po konsultachach politycznych i beda wylonine jakies wladze,dopiero wtedy Chiny uszanuja wybor Ukraincow.

Kalesony,slowo " będzie",to czas przyszły.Czyli kiedys :-)
      • brat_ramzesa Klany wlasnie sie wypalaja 24.02.14, 18:33
        Dmytro Jarosz zadba o to by nie powrocili do wladzy
        A Ukraina juz praktycznie sie rozpadla
        • bddominik Re: Klany wlasnie sie wypalaja 24.02.14, 18:39
          Ukraina się nie rozpadła. I się nie rozpadnie.
        • boavista4 Re: Julka z przyjaciolmi 24.02.14, 18:42
          twitter.com/nycjim/status/437772137399472128/photo/1
          • brat_ramzesa Zachod postawil na "dobrego" konia haha 24.02.14, 19:09
            Ta bladz pojdzie w p.. jak Januk.Majdan czeka...
        • krzysiozboj Re: Klany wlasnie sie wypalaja 24.02.14, 18:52
          Jeszcze się nie rozpadła, wschód jest chyba w szoku a Putin czeka aż skoczą sobie sami do gardeł. Przebierać nóżkami chyba zaczyna zachód Europy bo:
          1. Coś wypadało by już zrobić z uzbrojonymi bojówkami, swoje zrobili ale łajzy do domu iść nie chcą
          2. Ludziom trzeba emerytury wypłacić, "parszywym ruskom" za gaz a to wcale nie takie tanie.
          3. Coś trzeba by pomyśleć długofalowo o ludności Ukrainy a to bynajmniej nie proste, numer stosowany z Turcją może być trudny do zastosowania, mogą nie chcieć czekać z 50 lat w przedsionku, w tym czasie to z 50 majdanów gotowi zrobić
          4. Cholera wie co Rosja wywinie
          5. etc.

Ja nie zmieniam zdania co do jednego - Ukrainę podpalono, dolewa się delikatnie do ognia by nie przygasło a co będzie to cholera wie, ja pesymistycznie widzę następne miesiące.
          • brat_ramzesa Re: Klany wlasnie sie wypalaja 24.02.14, 19:12
            Masz racje, ale z tego co piszesz to ona wlasciwie juz sie rozpadla a Rosja nie musi rozbic za wiele
            Wspomne slynne slowa "gospodarka glupcze" to spadnie na tych co tak probuja pchac sie do koryta a Prawy Sektor czeka.....
            • krzysiozboj Re: Klany wlasnie sie wypalaja 24.02.14, 19:22
              No nie do końca, jest podpalona ale cholera wie czy się podzieli, to może funkcjonować jak toksyczny związek oparty na zależności i finansowej niemożności życia osobno.

Ja od początku twierdziłem że nie tyle Rosji czy UE zależy na tym by Ukrainę mieć co na tym by nie miała jej druga strona, też by Ukraina nie była na tyle mocna by o sobie stanowić - powiedziałbym że ten cel jest osiągnięty.
            • eva15 Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 19:32
              Zachód wszelkimi siłami ne dopuści do rozpadu Ukrainy, a ma wielką moc sprawczą w Kijowie. Tam w tej chwili dzień i noc siedzi kilkudziesięciu przedstwicieli USA i EU i ustawia zwrotnice, również skrajnym nacjonalsitom..

Rosja miałaby ogromny interes w rozpadzie Ukrainy , ale nie zaryzykuje jego organizowania, bo:

1) groziłoby jej to sakcjami ze strony Zachodu. Kanada już zaczęła tym straszyć, a Kanada to mały US-piesek wypuszczony do ostrzegawczego poszczekania, które należy wziąć serio, bo Kanada to medium, pas transmisyjny.

2) in worst case - czyli w razie wojny domowej - Rosja musiałaby aktywnie bronić swoich obywateli na Krymie i na Ukr. wsch. a to oznaczałoby bratobójczą wojnę z Ukraińcami zachodnimi.

Niemcy zasugerowali właśnie, że w rozmowach odnośnie utworzenia nowego rządu bierze oprócz Zachodu również i Rosja udział i ja jestem przekonanna, że tak faktycznie jest. Teraz wiele zależy od tego, ile tam ugra.
              • igor_uk ja od samego poczatku pisze. 24.02.14, 19:43
                Ze do rozpadu nie dojdzie.
                Co do tego,co podaja Niemcy,to nie wierze za bardzo,bo Ambasador Rosji w Kijowie,zostal wezwany do Moskwy,gdzie w tej chwile i znajduje sie.
                Rosja nie bedzie mieszac sie w tworzenie nowego rzadu,bo w takim razie bierze na siebie czesc odpowiedzialnosci.
                Putin od samego poczatku rozrub zajal inne stanowisko.Czy bledne,na razie trudnoo powiedziec.
                Jedno,w czym jestem przekonany, jeszcze nic nie skonczylo sie.
                • eva15 Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 19:58
                  Uważam, że Zachód będzie się starał udobruchać Rosję i wyznaczyć taki rząd, który będzie jako tako do zaakceptowania dla Rosji i z całą pewnością będą, lub są na ten temat konsultacje z Moskwą. Ostatnią rzeczą jakiej Zachód w tym momencie potrzebuje jest blokada gospodarcza Ukrainy przez Rosję - to bardzo podniosłoby dla Zachodu koszt wyrywania Ukrainy Rosji.

Ale:

mimo zachodnich starań udobruchania ( w celu wyciągnięcia rosyjskiej kasy) położenie Rosji jest b. trudne. Zachód chce bardzo szybko sklecić rząd i jeszcze szybciej każe mu podpisać asocjację z EU.
                  Dziś Niemcy mówili, że pełne przyjęcie Ukr. do EU może nastąpić także szybko. Wg Niemców silnie naciska na to Polska, ale komenatator zauważył, że i sama EU widzi, że to najlepszy sposób, by Ukrainę "ucywilizować" i ograniczyć korupcję.
                  Wg mnie przyjęcie do EU będzie przebiegać równolegle z forsowaniem przyjęcia do NATO.

Sytuacja jest trudna - z jednej strony Rosja nie bardzo może wspierać separatyzm, z drugiej strony to chyba jedyne wyjście, zanim będzie za późno.
                  • romrus Ewo, Igor, 24.02.14, 20:07
                    eva15 napisała:
                    > Uważam, że Zachód będzie się starał udobruchać Rosję

Posluchajcie zalinkowany jk2007 (czasami doopek potrafi:-) wywiad bylego szefa izraelskej sluzby specialnej.

Wlasnie takich Zydow lubie, szanuje i cenie:-)

"Przyszloszc Ukrainy bedzie grosza niz jej przeszloszc"
                    "Amerika chce pomoc Ukrainie? Nich wypisze czek"

www.youtube.com/watch?v=KswxumWhe2s#t=290
                    • brat_ramzesa Re: Ewo, Igor, 24.02.14, 20:11
                      Widac wywiad izraelski odrobil lekse na podrecznikach KGB, ja tez jestem bardzo spokojny, tylko szkoda ludzi a konsekwencje poniosa ci co klecili rewolucje
                      • igor_uk Brat... 24.02.14, 20:21
                        Ty mozesz byc spokojny,a ja nie :-(
                    • eva15 Romrusie, 24.02.14, 20:52
                      Facet chyba udaje, że nie wie, jak działają USA. USA nie muszą wypisywać czeku. Od tego jest MFW, który same swego czasu stworzyły i kontrolują. MFW wypisze czek, a Ukraina (nie USA) ciężko za to zapłaci.

Poza tym - USA kompletne nie interesuje stwarzanie dobrobytu na Ukrainie, sypanie kasą i robienie ludziom dobrze. Przeciwnie, im słabsza będzie Ukraina, tym dla USA lepiej.
                      USA potrzebują tylko formalnego podporządkowania sobie Ukrainy via EU i NATO.
                      Potem dookoła może być ocean nędzy, byleby US-bazy wojskowe stały na Krymie. Reszta jest bez znaczenia.
                      Wszak z kwitnącego Iraku USA zrobiły ruinę i zasiały niekończącą się wojnę domową. Who cares? Ważne, że US-bazy tam stoją, a reszta dookoła może sobie nawet pourywać łby.

Z jednym facet ma rację.

W ubytok siebie pust rabotajet Jewropa.

święte słowa!
                  • brat_ramzesa Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 20:09
                    Ja powtrzam od dawna, zachod mysli ze robi rewolucje a Rosja w tym czsie zrobila rewolucje w rewolucji, dziwie sie ze tego nie widzicie, cas pokaze kto mial racje ale ja jestem prawie pewien ze tak jest
                    • eva15 Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 20:25
                      brat_ramzesa napisał:

> Ja powtrzam od dawna, zachod mysli ze robi rewolucje a Rosja w tym czsie zrobil
                      > a rewolucje w rewolucji, dziwie sie ze tego nie widzicie, cas pokaze kto mial r
                      > acje ale ja jestem prawie pewien ze tak jest.

Wyjaśnij dokładniej, co masz na myśli, nie czytam wszystkich wątków i posstów, więc może coś mi umknęło.
                    • igor_uk Nie brat... 24.02.14, 20:26
                      Rosja nic nie zrobila,moze dla tego,ze nie musiala,wiedzac dobrze,jak to skonczy sie.
                      Czy wiesz czym jest "systema",jako system obrony bez broni?
                  • igor_uk Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 20:13
                    To sa deklaracje,Ewa i bardzo dobrze,ze sa skladane publicznie.
                    Rosja zawsze byla w trudnej sytuacji i zawsze wychodzila z niej obronna reka i o wlasnych silach.Rosjanie wiedza czym sa zwyciestwa.
                    Ukraina nie bedzie w NATO na 100%,a w EU na 90%.
                    Chociaz osobiscie dla siebie(he,he),nie widze nic zlego w tym,zeby Ukrana stala pelnoprawnycm czlonkiem EU,ale w to nie wierze.EU doskonale zdaje sobie sprawe z tego,ze Ukraine nie pociagnieOna nie potrafila udzwignac mala Bulgarie ,a co dopiero tak duzy,a do tego tak zroznicowany Kraj,jak Ukraina.
                    Ewa,EU bedzie Ukraine syatac sie trzymac Ukraine zdala od Rosji,a Stany beda probowac ten trup powiesic na szyje albo Rosji,albo Unii.Ale Ukraina musi pasc jeszcze nizej.
                    • eva15 Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 20:55
                      igor_uk napisał:

> Ewa,EU bedzie Ukraine syatac sie trzymac Ukraine zdala od Rosji,a Stany beda
                      > probowac ten trup powiesic na szyje albo Rosji
                      ,albo Unii.

Stany walczą o to, by powiesić Ukrainę na szyi Rosji? Igor, Ty napewno jesteś niepijący ? :-)))))))
                      • marko125 Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 20:58
                        > Stany walczą o to, by powiesić Ukrainę na szyi Rosji? Igor, Ty napewno jesteś n
                        > iepijący ? :-)))))))

Hehe Igor to ogólnie ostatnio kiepsko przewiduje. Majdan miał być niegrozny. A już niebawem USA będzie stacjonować na Ukrainie ok 400 km od Moskwy.
                        • igor_uk Bo byl niegrozny. 24.02.14, 21:26
                          Janukowicz bal sie rozlewu krwi od samego poczatku,czym doprowadzil do eskalacji konfliktu,ktory nastapil po dostarczeniu majdaunam broni palnej.Dopoki broni palnej na majdanie nie bylo,wszystko mozno bylo skonczyc szybko i z mala liczba ofiar.

Jak na razie,to marunarka rosyjska stacjonuje na terenie Ukrainy.Nie wyprzedzaj wydarzen,bo mozesz okazac sie obok borrata z jego rura.
                      • igor_uk Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 21:21
                        Ewa,nie upodobniaj sie do kylaxa :-)
                        • eva15 Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 21:24
                          No ale jak mam zareagować na takie zdanie, że USA pchają Ukrainę Rosji na szyję?
                          • igor_uk Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 21:30
                            Ukraine,doprowadzona do wojny domowej,rozwalona i spalona.taka,jak majdan.Taka Ukraine Rosja i tak bedzie musiala brac na siebie,ze wzgledu,chociazby,na wprawie 10 mln etnicznych Rosjan,o ktorych Ty,Ewa,ciagle zapominasz.Oni na razie siedza cicho,bo ich nikt nie podburza,ale co bedzie,kiedy to zmieni sie?
                            • eva15 Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 21:34
                              No i co z tego? kwitnący, bogaty irak USA obróciły w ruinę i roznieciły tam krwawą wojnę domową. Who cares? To USA nie przeszkladza wcale mieć tam swoje potężne bazy wojskowe, przeciwnie - to jest USA na rękę. .
                              • igor_uk Ewa. 24.02.14, 21:47
                                Stany z Iraku wycofali sie.I tam teraz wydobywa rope Lukoil,a pare dni temu rzad iracki podpisal z Rosja umowe ,warta 2 mld,na dostawy rosyjskiej broni.
                                Na terenie Iraku nie ma zadnych poteznych amerykanskich baz wojskowych.Ale w Arlington przybylo bardzo wiele nowych grobow.
                                • eva15 Re: Ewa. 24.02.14, 22:05
                                  W Iraku nie ma US-baz? A podbój Iraku był pewnie po to, by Lukoil mógł swobodnie wydobywać ropę?

Z tym brakiem US-baz to mam nadzieję, że żarujesz?

de.wikipedia.org/wiki/Liste_von_Milit%C3%A4rbasen_der_Vereinigten_Staaten_im_Ausland#Irak
                                  • igor_uk Re: Ewa. 24.02.14, 22:37
                                    Ewa,odswiez swoja wiedze.
                                    Amerykanie wycofali swoi wojska z Iraku.
                                    www.stosunkimiedzynarodowe.info/artykul,1191,Irak_po_wycofaniu_sie_wojsk_amerykanskich_?_q_and_a
                                    • marko125 Re: Ewa. 24.02.14, 22:41
                                      Tak czy siak Irak jest pod kotrolą USA.
                                    • igor_uk A tu o rosyjskiej broni dla Iraku. 24.02.14, 22:41

. Ирaк прocит ycкoрить пocтaвки рoccийcкoгo oрyжия
                                    • eva15 święta naiwności.... 24.02.14, 22:49
                                      Ty o wojskach, ja o bazach. Wiadomo, że USA zdecydowaną ilość wojsk z Iraku wycofały, zostały tylko jednostki umieszczone w kilku bazach, no i US-ambasada, która sama w sobie została rozbudowana do gigantycznej wręcz bazy.

To samo USA planują w Afganistanie - wyjść bez wychodzenia.
                                      Czyli: USA wycofają wojska, ale żądają od Kabulu prawa pozostania w bazach. No i tu mają większy problem niż w Iraku, bo Karzei wierzga nogami i cyrografu podpisać nie chce. W Iraku podpisano.
                                      • marko125 Re: święta naiwności.... 24.02.14, 22:52
                                        Ty o wojskach, ja o bazach. Wiadomo, że USA zdecydowaną ilość wojsk z Iraku wy
                                        > cofały, zostały tylko jednostki umieszczone w kilku bazach, no i US-ambasada, k
                                        > tóra sama w sobie została rozbudowana do gigantycznej wręcz bazy.

Co ten Igor dziś wygaduje :) Nie martw się Igor dużo wojsk nie będzie stacjonować na Ukrainie tylko postawią "tarczę antyrakietową" 400 km od Moskwy.
                                        • eva15 Re: święta naiwności.... 24.02.14, 22:56
                                          O Ukrainie gadasz jak borrcia. Nie chwal dnia przed zachodem słońca, no i wierz trochę w Putina:-)
                                          • marko125 Re: święta naiwności.... 24.02.14, 22:58
                                            Wierzę Ewa. Putin to świetny polityk, ale przeciwko sobie ma cały Zachód. Nie podoła takiej potędze.
                                            • igor_uk Re: święta naiwności.... 24.02.14, 23:24
                                              Putin nie jest sam,Marko.
                                              Nie zapominaj o tym,ze on potrafil skleic dosc potezna koalicje niezadowolonych polityka zachodu.
                                              I dla tego Stany musza liczyc sie z Rosja,poniewaz ma nie tylko bron nuklearna,a i jakies wplywy w pary kluczowych dla Stanow regionach.
                                              Bez tego Stany w ogole nie przyjmowaliby sie Rosja.
                                        • igor_uk marko,sam fakt.. 24.02.14, 23:22
                                          ze Irak bezposrednio z Rosja podpisuje kontrakty na dostwe broni,jak i wydobycie ropy,mowi bardzo duzo.
                                          Wszystkie bazy amerykanskie w Iraku zostali przekazane irackiej stronie to fakt nie zaprzeczalny.
                                          Rosja zajmuje sie wydobyciem ropy w Iraku - to rowniez fakt niezaprzeczalny.
                                          Irak kupuje bron rosyjska -i to fakt niezaprzeczalny.
                                          czemu Stany wycofali sie z Iraku?
                                          Bo ich nie stac bylo na utrzymanie tego kraju.Zwlaszcza,jak maja na karku Afganistan,Iran ,izrael i Putina,ktory wszedzie im miesza szyki.
                                          • marko125 Re: marko,sam fakt.. 24.02.14, 23:26
                                            ze Irak bezposrednio z Rosja podpisuje kontrakty na dostwe broni,jak i wydobyc
                                            > ie ropy,mowi bardzo duzo.
                                            > Wszystkie bazy amerykanskie w Iraku zostali przekazane irackiej stronie to fakt
                                            > nie zaprzeczalny.
                                            > Rosja zajmuje sie wydobyciem ropy w Iraku - to rowniez fakt niezaprzeczalny.
                                            > Irak kupuje bron rosyjska -i to fakt niezaprzeczalny.

Fakt taki bo USA wam na to pozwala. USA napadło Irak aby Rosja mogła tam wydobywać ropę hehe
                                            • igor_uk A nie przyszlo tobie do glowy,marko. 24.02.14, 23:27
                                              Ze Stany nie mieli innego wyjscia,bo nie sa wszechmocne,jak tobie sie wydaje?
                                      • igor_uk Ewa,nie wszystko mozno wytlumaczyc moja naiwnoscia 24.02.14, 23:18
                                        Nieraz tak zdarza sie,przyznam,ze bardzo rzadko,ze Ty czegos nie wiesz.
                                        Bazy wojskowe zostali przekazane stronie irackiej.
                                        Ale faktem jest to,ze ambasade,skurczy byki,pozostawili sobie :-)
                                        A tak serio,Ewa.Irak,i zwlaszcza Afganistan,okazli sie dla Stanow bardzo dotkliwa porazka .
                            • wasilko Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 21:36
                              Rosjanie na wschodzie Ukrainy od wielu dni są prowokowani przez Majdanowców, np. przez Automajdan zwany leninopadem. Wprawdzie obecny szef MSW Awarow, niby się odcina od tych prowokacji, ale robi to bardzo nieudolnie.
                              • eva15 Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 22:09
                                Jeśli Ukr. wsch. podkuli ogon i da się lać Majdanowcom jak Januk to jej wybór...
                                • igor_uk Zgadzam sie z Ewa w 100%. 24.02.14, 23:32
                                  Nie mozno pomagac tym,kto sam sobie nie chce pomoc.
                                  Jak Syria wykazala sie wola walki,to jej trzeba wspierac do konca,do zwyciestwa,czyli.
                                  Jak Serbowie woleli za obiecanki tego,ze kiedys ich dopuszcza do eurokoryta,zdradzili swojego Preydenta,ktory nigdzie nie uciekal i byl caly czas z nimi i przekazali go eurokatam,ktore go zamordowali w wiezieniu ,to niech tylko na siebie narzekaja,a nie placza sie,ze ich Rosja nie wsparla.Wsparla na ile mogla,ale za nich walczyc nie miala zamiaru i bardzo dobrze stalo sie,ze Serbowie teraz stoja z wyciagnieta reka,w kolejce do korytka. Szkoda tylko tych Serbow,ktore nie zalowali swojej krwi za Ojczyzne.
                  • marko125 Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 20:52
                    > Sytuacja jest trudna - z jednej strony Rosja nie bardzo może wspierać separatyz
                    > m, z drugiej strony to chyba jedyne wyjście, zanim będzie za późno.

Rosja już niewiele może.
                    • eva15 Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 21:00
                      Masz skłonność do popadania w skrajności.
                      Ja widzę nerwowość wśród zachodnich polityków (włącznie z Obamą) i w mediach. Wszyscy gapią się na Moskwę i do niej dzwonią. Jak na kraj, który nic już nie może, to co najmniej dziwne:-)
                      • marko125 Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 21:03
                        A W Sewastopolu podobno wywieszają rosyjskie flagi wszędzie.
                        Ewa sytuacja tak szybko się rozwija. Jeszcze tydzień temu mało prawdopodobne było aby Januk zawijał się z podkulonym ogonem z Kojowa i ukrywał się nie wiadomo gdzie a za nim już list gończy z nakazem aresztowania.
                        • eva15 Re: Położenie Rosji jest bardzo trudne 24.02.14, 21:10
                          Tak czy owak - Putin to chyba nawet nie ma kiedy pójść do toalety, bo telefon w kółko dzwoni. Ledwo skończy Obama, zaczyna Merklowa, zaraz potem Holande...
                    • igor_uk Nie,marko. 24.02.14, 21:20
                      Rosja bardzo duzo moze,ale kalkuluje,czy jej to oplaca sie.Dla tego i nie ma zadnego oficjalnego stanowiska Rosji,oprocz tego,ze podwazyla legalnosc nowej wladzy na Ukrainie.Co juz samo w sobie jest bardzo waznym sygnalem.
                      Moze rozwazymy,co Roja moze?
                      1.Rosja moze uznac janukowicza za jedynego legalnego przedstawiciela ukrainskiego narodu.Ku temu sa wszystkie powody. Co to daje?
                      A to,ze Janukowicz moze urzedowac w dowolnym miejscu na Ukrainie,nawet w Sewastopolu.Wtedy ci Ukraincy,ktore zamieszkuja wschodnia i poludniowa Ukraine,jak rowniez pare obwodow Ukrainy centralnej,ktorym majdauny kojarza sie z Banderom,dostana ogromne moralne wsparcie,bo w ten sposob poczuja,ze Rosja nie stoi z boku i aktywnie wlacza sie do spraw ukrainskich. To moze doprowadzic do podzialu kraju,a moze i do wojny domowej,co pozwoli Rosji wprowadzic wojska rozjemcze w ramach WNP,czlonkiem ktorej Ukraina jest nadal i de facto utrwalic podzial kraju. Jest duze niebezpeczenstwo,ze krwi poleje sie sporo,chociaz watpie,zeby az tak duzo,poniewaz zwolenniki Rosji nie beda probowac zajac terenow zachodnich.Co wazno,koszty dla Rosji,w ostatecznosci,nie beda tak duze,poniewaz na garb swoj wezmie bogata i w dosc duzym stopnie,zintegrawana gospodarczo z Rosja wschodnia czesc Ukrainy.Porty odesskie sa rowniez wiele warte,o stocznie w Nikolajewie nie ma co i wspominac.
                      2. Rosja moze nie uznac legalnosc nowych wladz,wprowadzic sankcje wizowe dla tych wszystkich,kto kierowal buntem,jak rowniez zamrozic wszystkie aktywa ukrainskich oligarchow,podejrzanych o wsparcie puczu,w tym oczywiscie ich udzialy w rosyjskich przedsiebiorstwach.Zerwac wszelka wspolprace gospodarcza,ceny na gaz -rynkowe,tylko ze znizka "czarnomorska".Dostarczac gaz wylacznie na podstawie przedoplaty. Wstrzymac calkowicie import metalow,w tym rur i Ukraina lezy i zadna Unia europejska,czy jewrejska,Ukrainie nie pomoze,bo nie ma na to takich srodkow. De jure w tym przypadku Rosja w wewnetrzne sprawy Ukrainy nie wtraca sie.Przeciez nikt nie oskarza o to Stany,kiedy oni na kolejne panstwo nakladaja sankcje wszelkiego rodzaju :-)
                      3.Rosja moze zachowac statu quo z przed podpisania z Janukowiczem pakieta umow gospodarczych,czyli -ceny gazu rynkowe,rezim celny,jak z innymi krajami EU,zadnych wspolnych projektow .
                      To bedzie nadal bardzo bolec Ukraine,ale Rosja nie oglosi sie wrogiem obecnej wladzy,chociaz de facto tak i bedzie.
                      Jak widzisz,marko,Rosja moze wiele,ale musi sobie dobrze to wszystko policzyc,co bedzie najbardziej oplacalno w dalszej perspektywie.
              • brat_ramzesa Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 20:06
                Mowiac ze juz sie rospadla mam na mysli ze proces jest nieunikniony.
                Oczywiscie ze Rosja bedzie robic teraz dobra mine do zlej gry to bylo wiadomo od poczatku
                A Zachod juz nie ma zadnego wplywu na Prawy Sektor, chcielibyscie wszystko odrazu oni czekaja na kompromitacje obecych zlodzieji przy korycie vide Jula czy inne Turczynowy
                • eva15 Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 20:16
                  Julkę wywożą do Niemiec na leczenie,:-)) ha, ha, całkiem jak chciała tyle, że nei teraz a wcześniej:-)))
                  Innymi słowy - odsunięto ją całkowicie od władzy,. Czemu? Ano temu, że tak zażądał Prawy Sektor, ale to jest także i Zachodowi na rękę. Julka jest zbyt samodzielna, niezależna i mściwa. Zachód wyznaczył na prezydenta ograniczonego umysłowo, posłusznego Kliczkę. Nim można zdalnie sterować.

Zupełnie ne wierzę w niezależność Prawego Sektora. To, że grupa brutalnych banderowców opanowała od miesięcy Majdan i w końcu obaliła rząd, było możliwe tylko dzięki silnemu poparciu Zahcodu. Zachód ma w Prawym Sektorze żywotny interes i podejrzewam, że jest on w znacznym stopniu jego dzieckiem.
                  • brat_ramzesa Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 20:22
                    a ja wierze, poznalem ich bezposrednio, maja przy wladzy badzo uzdolnionych ludzi w przeciwienstwie do szeregow, radze glebiej sie wczytac oni pomalu przejmuja wladze i narazie nie w glowie im bezposrednio siegac po nia, a zachodem gardza bardziej niz ninawidza Putina
                    • eva15 Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 20:41
                      Oni już przejmują władzę i to za zgodą Zachodu. Ponoć ustalono, że w każdym ministerstwie będzie jeden przedstawiciel Prawego DSektora i będzie patrzył władzom na ręce.
                      To typowa konstrukcja komisarzy ludowych. Niby będzie władza oficjalna - na zewnątrza, ale nią będzie z ukrycia sterować władza nieoficjalna.

No i proszę - Zachód się na to godzi. Nie pomyślałeś czemu?
                      • kylax1 To chyba dobrze. 24.02.14, 20:49
                        Przecież komisarze ludowi, to Twoi ulubieńcy. :) Dlaczego tak przeszkadza Ci podobny układ na Ukrainie?
                        • wasilko Re: To chyba dobrze. 24.02.14, 20:55
                          U was to się nazywało RSHA i Gestapo...
                          • eva15 Re: To chyba dobrze. 24.02.14, 21:05
                            Dokładnie!
                      • brat_ramzesa Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 21:55
                        oni sa wierni idea a nie USA, uwierz mozna tak dlatego ich podziwiam
                        • igor_uk Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 21:57
                          Ewa nie spotykala sie z nimi osobiscie.Ona nigdy nie spotkala podobnych ludzi,ku swojemu szczesciu.
                          • eva15 Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 22:11
                            Oj; igor, a Ty znów swoje. Wszystkich spotkałeś osobiście, ale nie przekłada się to na przewidywanie wydarzeń:-)
                            • igor_uk Ewa,to tani chwyt w dyskusji. 24.02.14, 23:35
                        • eva15 Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 22:15
                          brat_ramzesa napisał:

> oni sa wierni idea a nie USA, uwierz mozna tak dlatego ich podziwiam

Ależ - nasze sukinsyny z naszej Alkaidy też są wierni idei a nie USA. co wcale nie przeszkadza USA dowolnie nimi sterować i rzucać ich na różne ważne rwewolucyjne odcinki jak np. do Syrii.
                          Odwrotnie - właśnie to, że są tak nabuzowani ideologicznie (ideowo) ułatwia sterowanie nimi. Trzeba tylko umieć umiejętnie posługiwać się ich ideologią.
                          • nie-tak Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 22:24
                            Poczytaj sobie jak Anders Fogh Rasmussen jest juz aktywny.
                            www.georgien-nachrichten.de/index.php?rubrik=aussenpolitik&cmd=n_einzeln&nach_id=16366
                            www.prisonplanet.com/is-natos-trojan-horse-riding-toward-the-ukraine-spring.html
                            • eva15 Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 22:35
                              No co mam czytać? Przecież mówię od dawna, że celem ostatecznym jest wciągnięcie Ukrainy do NATO.
                              No ale to Putin też wie...
                              • marko125 Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 22:40
                                że celem ostatecznym jest wciągnięci
                                > e Ukrainy do NATO.
                                > No ale to Putin też wie...

Putin wie ale nic nie zrobi. Wschód nie chce się anagażować w jakieś konflikty. Prozachodnie siły przejmą wladzę i dosyć szybko wprowadzą Ukrainę do UE i NATO. Zachód nie przepusci tej okazji bo następnej może nie być. Putin prawdopdobnie przegrał Ukrainę choć nawet nie ma co zrobić zbytnio.
                                Gdyby jednak wschód zaczął się burzyć i rozpoczęły się jakieś zadymy, walki to będzie w jeszcze gorszej sytuacji, ponieważ powinien interweniować w obronie swoich obywateli. Tak więc według mnie pierwszy scenariusz się spełni.
                                Rosja bezie w kiepskiej sytuacji NATO tak blisko Moskwy. Do tego Zachód zadowolony z tak szybkie rewolucji zacznie robić podchody u Putina na podwórku.
                                • marko125 Szybko się dzieje 24.02.14, 22:42
                                  wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Policja-zatrzymala-w-Moskwie-430-opozycjonistow,wid,16430933,wiadomosc.html?ticaid=112437&_ticrsn=3
                                  • eva15 Eeee tam, Putin szybko się uczy 24.02.14, 23:03
                                    Rosja doskonale opanowała US-metody duszenia protestów w zarodku. Ostatnią lekcją i ostrzeżeniem dla Putina był plac Błotny, Putin wyciągnął z tego wnioski i to tak perfekcyjnie, że US-ambasador McFaul ucieka właśnie z Rosji z podkulonym ogonem i wstydem, że NIC nie osiągnął, nie sprawdził się zupełnie jako twórca i koordynator rewolucji:-)))

Rosja ma szczęście z obecnym przywództwem, chyba nawet nie wie, jak wielkie.
                                  • igor_uk Bardzo szybko:-) 24.02.14, 23:42

Siły specjalne policji OMON w poniedziałek wieczorem przy wejściu na plac Maneżowy w Moskwie, przed murami Kremla, przez prawie trzy godziny zatrzymywały ludzi, których podejrzewały o zamiar wzięcia udziału w manifestacji zwołanej tam przez opozycję. Zatrzymano 430 osób.

I tym wszystko powiedziano,marko.
                                    I nikt nie pisknal,nikt nie ma zamiaru nakladac sankcje gospodarcze na Rosje,a Putin nadal bedzie witany we wszystkich krajach na swiecie,jako wielki przywodca wielkiego kraju.
                                    I nic im do tego,co ty o tym sadzisz.
                                    Rosja i za Jelcyna grala w wyzszej lidze,a juz za Putina jest jednym z panstw,ktore decyduja o przyszlosci swiata.
                                    To co stalo sie w Kijowie,jest tylko jednym malym kroczkiem w wiekiej grze politycznej.
                                    Wszysci wrzeszczali w 2004 roku,ze Rosja Ukraine stracila na zawsze. I teraz znow to samo krzycza panikarze.
                                    • marko125 Re: Bardzo szybko:-) 24.02.14, 23:54
                                      Aleteraz Zachód nie popełni już takiego błedu. Ukraina będzie szybko w NATO. Majdan też miał być według Ciebie niegrozny.
                                      • igor_uk Re: Bardzo szybko:-) 25.02.14, 00:21
                                        Bo on byl nie grozny.Z tymi silami,ktorymi Januk dysponowal,on mogl go rozwalic w trzy migi,ale on patrzyl na reakcje zachodu,bo zachod caly czas na niego naciskal.To nie majdan
                                        zwyciezyl,a tylko Januk zbyt przyjal sie reakcja zachodu.Jemu zabraklo wyobrazni,co bedzie dalej.
                                        I nawet w tej chwile nie chce na nim wieszac wszystkich psow.Bardzo mozliwe,ze go powstrzymal Putin.
                                • eva15 Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 22:52
                                  Znów wybiegasz przed orkiestrę, a piłka jest w grze...

Już tłumaczyłam borrci - dla mnie sprawa zwycięstwa USA będzie dopiero wtedy ostatecznie zamknięta, gdy bazy USA powstaną na Krymie. Coś mam jednak wrażenie, że przyjdzie nam na to poczekać:-)))
                                  • marko125 Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 22:55
                                    Ewa prawdziwe zwycięstwo to będzie gdy USA bazy powstaną w FR :)
                                    • eva15 Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 22:57
                                      O ile wojnę atomową nazywasz zwycięstwem, to tak:-))))
                                      • marko125 Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 23:00
                                        >O ile wojnę atomową nazywasz zwycięstwem, to tak:-))))

Jaką wojnę atomową Ewa. Dzisiaj się inaczej walczy. Już raz doprowadzili Rosję prawie na skraj załamania. Rozsadzą ją od wewnątrz.
                                        • eva15 Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 23:08
                                          Niewątpliwie rosyjską (jak i każdą inną) piętą Achillesa jest przynależność do światowego systemu finansowego - już widać manipulacje wokół rubla, a to dopiero początek...

Ale to nijak się nie ma do zajęcia Rosji przez USA.
                                          • marko125 Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 23:13
                                            Niewątpliwie rosyjską (jak i każdą inną) piętą Achillesa jest przynależność do
                                            > światowego systemu finansowego - już widać manipulacje wokół rubla, a to dopier
                                            > o początek...

Do tego rosyjska gospodarka w stagnacji itp. Oj chyba Zachód się weżmie teraz ostro za Rosję.

USA nie będą zajmować w Rosji. Wystarczy, że wprowadzą tam swoich pachołów albo szkodników typu Jelcyn a Rosja już się sama stoczy.
                                            • eva15 Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 23:36
                                              EU , z wyjątkiem Niemc, jest albo w stagnacji albo wręcz w zapaści...
                                              • nie-tak Re: Zaczynam wątpić, czy Ukraina się rozpadnie 24.02.14, 23:48
                                                eva15 napisała:

> EU , z wyjątkiem Niemc, jest albo w stagnacji albo wręcz w zapaści...
                                                ----------------------
                                                Francja jedzie pod kreska, Belgia tez, Holandia ujemny bilans, Wlochy na minusie, Austria ledwo zipii, Niemcy nie nadrobia za wszystkich. "Dobrobyt, jak i przyszlosc" unii pur, a o zadluzeniu panstw juz nie wspominajmy.
                                                Aha Obama chce skonczyc z oszczednosciami by nieprosperujaca gospodarke podkrecic, dobre o nie :-)))
    • jk2007 Ukraina: miedzy nami zydkami :) 24.02.14, 19:31
      dobre uwagi:
      www.youtube.com/watch?v=KswxumWhe2s#t=290
    • nie-tak Re: Wygląda na to że banderowska część Ukrainy 24.02.14, 22:09
      Leave Ukraine Alone!
      www.prisonplanet.com/leave-ukraine-alone.html
      ------------------------------------
      • kylax1 Dawaj więcej linków Amerykanów, którzy 24.02.14, 22:23
        nie mają pojęcia o tej części świata.
    • dyktator_bolandy Putin to faszysta wypisz wymauj 24.02.14, 22:36
      -rządy silnej ręki (nawet wizerunek twardego przywódcy przypomina np.Franco)
      -rozprawy z opozycją
      -tłamszenie wolnych mediów
      -próba anschlussu sąsiada
      -no i np. taki drobiazg jak nagonka na homoseksualistów
      towarzysz tornson nawet nie wie, ze jest teraz faszystą :)
      • kylax1 Coś podobnego mu napisałem o Rosji przed chwilą.:) 24.02.14, 23:14

• nie-tak Re: Wygląda na to że banderowska część Ukrainy 24.02.14, 23:00
      Jak czyta sie tu i tam o rozpoczetych przerzucaniach wojsk, nie zakonczy sie ta sprawa dla Ukrainy wesolo. Niektorzy juz pisza, linkow na razie nie podam, poczekam az ta sprawa sie potwierdzi w mediach.

• nie-tak Re: Wygląda na to że banderowska część Ukrainy 24.02.14, 23:50
        Ukraina bedzie podzielona a jak nie bedzie, bedzie wojna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka